Nostetaan opiskelijat #PoisKöyhyysrajalta!

Eduskuntavaalit käydään 33 päivän päästä ja niissä päätetään korkeakoulujen ja opiskelijoiden tulevaisuudesta. Opiskelijoiden toimeentulo, korkeakoulujen rahoitus ja YTHS:n resurssit ovat meille tärkeitä teemoja näissä vaaleissa, ja Tamko on edistänyt niitä tapaamalla eduskuntavaaliehdokkaita yhdessä TREYn kanssa. Tulevina viikkoina esittelemme tarkemmin vaaliteemojamme Facebook ja Instagram- sivuillamme.

Korkeakouluopiskelijoiden eduskuntavaalikampanja vuoden 2023 eduskuntavaaleissa on: Nostetaan opiskelijat #PoisKöyhyysrajalta!

Jokaiselle korkeakouluopiskelijalle on turvattava mahdollisuus opiskella toimeentulon epävarmuuden tai niukkuuden estämättä. Sijoitus opiskelijoiden pärjäämiseen on sijoitus tulevaisuuteen. Moni opiskelija elää köyhyysrajan alla, vaikka he nostavat täyden opintolainan tai käyvät opintojen ohella töissä. Vuoden 2017 jälkeen opintolainakanta on kaksinkertaistunut ja opintotuen ostovoima heikentynyt noin 100 eurolla. Armottomasti nousevat elinkustannukset ja julmasti k

Jokaiselle korkeakouluopiskelijalle on turvattava mahdollisuus opiskella toimeentulon epävarmuuden tai niukkuuden estämättä. Sijoitus opiskelijoiden pärjäämiseen on sijoitus tulevaisuuteen.

Moni opiskelija elää köyhyysrajan alla, vaikka he nostavat täyden opintolainan tai käyvät opintojen ohella töissä. Vuoden 2017 jälkeen opintolainakanta on kaksinkertaistunut ja opintotuen ostovoima heikentynyt noin 100 eurolla. Armottomasti nousevat elinkustannukset ja julmasti kasvavat korot syövät tälläkin hetkellä opiskelijoiden toimeentuloa.

Tämä ei ole kestävää. Riittävä toimeentulo on välttämätöntä tulevaisuuden osaajien pärjäämiselle, työssä jaksamiselle ja mielen hyvinvoinnille. Opiskelijoiden toimeentuloa täytyy vahvistaa. Se on koko maan ja tulevaisuuden etu.

Opintorahaan tarvitaan 100 euron korotus. Nostetaan opiskelijat pois köyhyysrajalta!