Edarilaiset kertovat

Edustajistovaalien ehdolle asettumisen viimeiset hetket ovat käsillä, ja moni miettii laittaisiko hakulomakkeen menemään vai ei.
Edustajistohommat eivät tunnetusti vie paljon aikaa, mutta antavat sitäkin enemmän. Neljä edarilaista kertoo, mikä sai heidät asettumaan ehdolle ja miltä vuosi edustajistossa on tuntunut.

Joona Mäntynen, edustajiston jäsen
”Edarissa toimiminen on ollut mahdollista myös maajoukkueurheilun ja opiskelun ohessa”

 1. Kuka olet ja mitä opiskelet?
  Joona Mäntynen, meloja ja toisen vuoden biotuote- ja prosessitekniikan insinööriopiskelija
 2. Kauanko olet ollut mukana Tamkon toiminnassa?
  Vuoden, hain mukaan edariin heti ensimmäisen opiskeluvuoden syksyllä
 3. Miksi hait edustajistoon?
  Halusin olla paremmin selvillä, mitä koululla tapahtuu sekä päästä vaikuttamaan minkälaisia linjauksia tehdään. Halusin myös saada käytännön oppia järjestö- ja kokouskäytänteistä.
 4. Mikä on jäänyt mieleesi edustajistoajaltasi?
  Rentoa toimimista, asiallinen kokoustapa ja siihen liittyvät käytänteet
 5. Vapaa sana
  Edustajistossa toimiminen ei vie liikaa aikaa, koska itselläni se on ollut mahdollista myös maajoukkueurheilun ja opiskelun lisänä. Vietän maajoukkueleirityksillä ulkomailla suurimman osan vuodestani ja etäkokoukset ovat mahdollistaneet osallistumisen leiriltä. Vaikuttamisen lisäksi edustajiston jäsenille on etuja, esim. pääset Tamkon isoimpiin tapahtumiin nimilistan kautta ja pääset mukaan tekemään ja järjestämään tapahtumia niin halutessasi.

Heli Dorn, edustajiston puheenjohtaja
”Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, ei ollut itsellänikään ja hyvin ollaan selvitty!”

 1. Kuka olet ja mitä opiskelet?
  Heli Dorn, viidennen vuoden sähkövoimatekniikan insinööriopiskelija
 2. Kauanko olet ollut mukana Tamkon toiminnassa?
  Monta! Olin 2018-2019 Tuutori, 2019 edustajiston jäsen ja keskusvaalilautakunnan (kvlk) puheenjohtaja, 2020 edustajiston varajäsen ja kvlk:n vpj sekä 2021 edustajiston pj
 3. Miksi hait edustajistoon?
  Halusin päästä mukaan myös Tamkon toimintaan ja ainejärjestötoiminnan lisäksi tämä oli hyvä lisä ja sopivasti aikaa vievä. Edustajiston toiminnassa kiinnosti suuremmista linjoista päättäminen ja asiallisempi kokoustapa.
 4. Mikä on jäänyt mieleesi edustajistoajaltasi?
  Toiminnan monipuolisuus ja uusien ihmisten tapaaminen eri aloilta. Hallitustoiminnan seuraaminen ja vaikuttamismahdollisuudet. Päivä edustajistovaalien uurnalla vuonna 2019 oli kyllä hauska ja nauruntäyteinen hyvien tyyppien kanssa!
 5. Vapaa sana
  Puheenjohtajavuodestani harmittamaan jää koronan vaikutukset, huomenna on edustajiston ensimmäinen lähikokous tänä vuonna ja juuri porukan kokoontuminen olisi huippua koko vuoden ajalla. Hakisin vielä jatkokaudelle, jos en valmistuisi vuoden vaihteessa… Normaalisti edustajistolle järjestettäisiin viihdetiimin voimin muutama yhteinen saunilta ja illanvietto, keväisin ja syksyisin, jolloin ryhmäytyminen on helpompaa. Suosittelen edustajistoon hakemista, mikäli vaikuttaminen kiinnostaa, mutta aika ei riitä opiskelujen ohella hallitustoimintaan. Myöskään aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, ei ollut itsellänikään ja hyvin ollaan selvitty!

Jasmiina Ronkainen, edustajiston jäsen
”Jos me opiskelijoina ei ajeta meidän omaa etua, miten voidaan odottaa, että sitä kukaan muukaan tekisi?”

 1. Kuka olet ja mitä opiskelet?
  Olen Jasmiina Ronkainen, 4. vuoden liiketalouden opiskelija
 2. Kuinka kauan olet ollut mukana Tamkon toiminnassa?
  Tamkon toiminnassa olen ollut eri tavoilla mukana jo pidempään. 2019 pääsin vertaistuutoriksi sekä kansainväliseksi tuutoriksi. Edustajistoon pääsin mukaan tradenomien listalta. Olen myös ollut mukana ainejärjestötoiminnassa kolme vuotta.
 3. Miksi hait edustajistoon?
  Hain edustajistoon, koska opiskelijoiden edunvalvonta on itselleni tärkeä ja mielenkiintoinen asia. ”Opiskelijaelämä on ihmisen parasta aikaa” -sanonta pitää mielestäni paikkansa, ja haluan omasta puolestani auttaa siinä, että se olisi totta mahdollisimman monille TAMKilaisille. Jos me opiskelijoina ei ajeta meidän omaa etua, miten voidaan odottaa, että sitä kukaan muukaan tekisi?
 4. Mikä on jäänyt mieleesi edustajistoajaltasi?
  Edustajistossa kivointa on ollut päästä vaikuttamaan ja viemään opiskelijoiden asioita eteenpäin sekä se, että on päässyt osallistumaan erilaisiin tapahtumiin. Huikeeta on myös se kun on päässyt tutustumaan mahtaviin tyyppeihin eri aloilta ja vuosikursseilta, se kun on muuten ollut vaikeampaa.

Jussi Oiva, edustajiston jäsen
”Aito mahdollisuus päästä vaikuttamaan opiskelijoita koskeviin asioihin on ollut todella palkitsevaa.”

 1. Kuka olet ja mitä opiskelet?
  Olen Jussi Oiva. Opiskelen sairaanhoitajan tutkintoa kolmatta vuotta. Aloitin juuri perioperatiivisen hoitotyön suuntaavat opinnot.
 2. Kuinka kauan olet ollut mukana Tamkon toiminnassa?
  Tamkon toiminnassa olen mukana ensimmäistä vuotta. Olen toiminut Tamkon edustajistossa varajäsenenä alkuvuoden ja nyt varsinaisena jäsenenä loppuvuoden. Edustan SoTen Valitut Palat -ehdokaslistaa eli sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita.
 3. Miksi hait edustajistoon?
  Hain edustajistoon, sillä pidän opiskelijoiden äänen kuulumista merkityksellisenä ja opiskelijaetuuksien ajamista tärkeänä. Olen ollut aktiivinen toimija opintojen alusta lähtien. Edustajistossa toimimisessa aikaisempaa kokemusta ei tarvitse olla, sillä tärkeintä on oma mielenkiinto vaikuttaa opiskelijoita koskeviin asioihin.
 4. Mikä on jäänyt mieleesi edustajistoajaltasi?
  Mieleenpainuvinta edustajistotoiminnassa on ollut kaikki uudet mahtavat ihmiset, joihin olen päässyt tutustumaan sekä heidän kanssaan koetut asiat. Lisäksi aito mahdollisuus päästä vaikuttamaan opiskelijoita koskeviin asioihin on ollut todella palkitsevaa, luonnollisesti.
 5. Vapaa sana
  Rohkaisen vuosikurssista riippumatta kaikkia opiskelijoita, jotka ovat vähänkään kiinnostuneita opiskelijatoiminnasta, vaikuttamisesta, uusien kokemusten hankkimisesta sekä sosiaalisten verkostojen luomisesta, hakemaan mukaan Tamkon edustajistoon. Edustajistossa toimiminen on hyvin matalan kynnyksen opiskelijatoimintaa, eikä se vie paljon aikaa.