Tamko Topics 7/2023

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Hae Tamkon hyvinvointi- ja kulttuurivastaavaksi!
2. Ojenna kätesi ja luovuta verta! TURSASPASSITAPAHTUMA

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
3. Ystävänpäivätapahtuma TAMKin pääkampuksella 14.2.
4. Osallistu opinnäytetyökilpailuun!
5. Ilmoittaudu mukaan kevään 2023 myötätuntomentorointiryhmään!
6. TOSI-retriitti Hauholla (Hauhon Lomakeskus) ti 28.3. – pe 31.3.2023

OPISKELIJAKUNTA

1. Hae Tamkon hyvinvointi- ja kulttuurivastaavaksi!

Tamkon vuoden 2023 hallitukseen haetaan nyt täydennyshaussa hyvinvointi-ja kulttuurivastaavaa! Jos sinua kiinnostaa tapahtumien ja tempausten suunnittelu & toteutus hyvinvoinnin ja kulttuurin teemojen parissa, järjestötoiminta sekä uusien kokemusten saaminen, hae mukaan! Pääset hyppäämään huippujengin mukaan vaikuttamaan opiskelijoiden asioihin. Uuden hallituksen jäsenen toimikausi kestää vuoden 2023 loppuun asti.

Uusi hallituslainen valitaan edustajiston kokouksessa 17.2. klo 16. Voit asettua ehdolle edustajiston kokouksen aikana tai hakea etukäteen vapaamuotoisella hakemuksella. Edustajiston kokouksessa kaikkia tehtävään hakeneita haastatellaan. Näin ollen kannustamme osallistumaan kokoukseen, vaikka olisit jättänyt hakemuksen etukäteen. Lisätietoa hausta sekä tarkempaa tietoa tehtävänkuvasta antaa hallituksen puheenjohtaja Linda Vallenius, puheenjohtaja@tamko.fi.

Laita rohkeasti viestiä jos kiinnostuit hallitustoiminnasta!

Lisätiedot: https://tamko.fi/ajankohtaista/hae-tamkon-hyvinvointi-ja-kulttuurivastaavaksi/

2. Ojenna kätesi ja luovuta verta!

Tule mukaan pelastamaan henkiä! Tamko ja SPR järjestävät verenluovutustilaisuuden
TAMKin pääkampuksen ala-aulassa keskiviikkona 15.2. kello 10-15.


Verenluovutus on helppo tapa auttaa ja vie aikaakin vain noin tunnin. Pieni vaiva luovuttajalle on iso apu potilaalle.
Voit varata ajan luovutukseen ja tehdä terveyskyselyn etukäteen osoitteessa veripalvelu.fi

Joka arkipäivä Suomessa tarvitaan noin 800 verenluovuttajaa. Verta tarvitsevat muun muassa leikkaus- ja syöpäpotilaat, onnettomuuksien uhrit ja vauvat. Kaikkien veriryhmien verta tarvitaan, koska potilaitakin on kaikista veriryhmistä. Ajankohtaisen veritilanteen voit aina tarkistaa nettisivuiltamme veritilannebarometrista. Toistaiseksi ei ole keksitty tekoverta, joka korvaisi luovutetun veren.

Voinko minä luovuttaa?

Suurin osa suomalaisista voi luovuttaa verta. Yleisimmin käytetyt lääkkeet kuten verenpaine-, kolesteroli- ja lievät masennuslääkkeet eivät yleensä estä verenluovutusta. Verenluovuttajan tulee olla terve, 18–70-vuotias ja painaa vähintään 50 kiloa. Uuden luovuttajan tulee olla alle 60-vuotias. 66 vuotta täyttänyt henkilö voi luovuttaa verta, jos edellisestä verenluovutuksesta on alle kaksi vuotta.

Voit tarkistaa sopivuutesi verenluovuttajaksi etukäteen netissä www.sovinkoluovuttajaksi.fi

Verenluovutuksesta saat leiman Tursaspassiisi!

AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

3. Ystävänpäivätapahtuma TAMKin pääkampuksella 14.2.

TAMK Parvi, SportUni ja Tamko luovat yhteisöllisiä kohtaamisia ystävänpäivänä tiistaina 14.2. yhdessä opiskelijoiden kanssa. 

·    Yhteisöllisiä ständejä ja live-musiikkia 
Teiskontien aulassa, klo 11-14 

·    Rakkaudella paistettuja lettuja 
Teiskontien pääovien ulkopuolella, klo 11-14 

·    Uusia kavereita Speed datingista 
Parvi (B1-24), klo 11-14 

·    Rentouttavaa kehonhuoltoa 
SportUni (L-rakennus), klo 14-15 

Päivän aktiviteetteihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, vaan riittää, että saavut paikalle yksin tai yhdessä kaverin kanssa.
Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille TAMKin opiskelijoille. Lämpimästi tervetuloa! 

4. Osallistu opinnäytetyökilpailuun!

Oletko tehnyt yhteiskunnallista yritystoimintaa käsittelevän opinnäytetyön? Tiedätkö sellaisen tekijän? 

Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus etsii oivallisia opinnäytetöitä ja palkitsee parhaimman yhteiskunnallisen yritystoiminnan opinnäytetyöpalkinnolla. Kilpailuun voivat osallistua ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon ja yliopistojen maisteritutkintojen opinnäytetyöt.

Lue lisää ja osallistu kilpailuun: https://yyo.fi/ajankohtaista/opinnaytetyokilpailu-voita-1000-euroa/

5. Ilmoittaudu mukaan kevään 2023 myötätuntomentorointiryhmään!

Miten toisimme lisää inhimillisyyttä kiireen ja suorittamisen keskelle? Miten kohtaisimme toisemme aidosti, välittäen ja kannustavasti, ja vahvistaisimme tätä koko opiskeluyhteisössämme? Miten voisimme suhtautua myös itseemme ystävällisemmin?

Tervetuloa käsittelemään näitä ja monia muita myötätuntoon liittyviä kysymyksiä myötätuntomentorointiryhmässä. TAMKin opiskelijoille suunnattu myötätuntomentorointi toteutetaan maalis-toukokuun 2023 aikana. Ryhmä on opiskelijoiden vertaisryhmä, joissa kohdataan mukavassa ilmapiirissä ja tutustutaan yhdessä myötätunnon ja itsemyötätunnon mahdollisuuksiin ja haasteisiin sekä vahvistetaan yhteistä kykyämme myötätuntoiseen asenteeseen ja toimintaan.
Myötätuntomentorointiin osallistumisesta on mahdollista saada 1 opintopiste Parvi opintojakson kautta, kun osallistuu 6 myötätuntomentorointi tapaamisen lisäksi yhteen muuhun Parven toimintaan ja täyttää oppimispäiväkirjan.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa TAMKin Pääkampuksella kevään aikana. Tapaamisista sovitaan yhdessä ryhmän vetäjän kanssa.


Ilmoittaudu mukaan 6.2-26.2.2023 tällä lomakkeella (https://forms.office.com/e/y6PCDkKqgg).

Lisätietoa https://intra.tuni.fi/content/news/45284

6. TOSI-retriitti Hauholla (Hauhon Lomakeskus) ti 28.3. – pe 31.3.2023

TOSI-retriitti Hauholla (Hauhon Lomakeskus) ti 28.3. – pe 31.3.2023

Mitä: Neljän päivän aikana toteutetulla leirillä syvennetään suhdetta omaan kehoon, itseen, toisiin ihmisiin, luovuuteen ja luontoon. TOSI-retriitissä tutustutaan hiljentymiseen sekä taidelähtöisiin ja luontoyhteyttä vahvistaviin menetelmiin erilaisten harjoitusten avulla, joita on mahdollista jatkaa myös itse leirin jälkeen – tai leirillä perustetussa vertaisryhmässä.

Kenelle: Tampereella opiskeleville korkeakouluopiskelijoille, jotka haluavat elvyttää omaa hyvinvointiaan taidelähtöisten menetelmien ja luontoyhteyden avulla.

Miten ja missä: Leiri, matkat ja majoitus ruokailuineen on osallistujille ilmainen. Tampereelta järjestetään kuljetus Hauholle ja takaisin. Paikalla on täysihoito ja majoitus 2 hlön huoneissa. Erityisruokavaliot huomioidaan ilmoittautumisten yhteydessä.

Ilmoittautuminen on SITOVA! Ilmoittautuminen on auki ke 8.2. – ti 28.2.2023

ILMOITTAUDU TÄSTÄ: https://forms.gle/3vnCiPdoktNHBgFu8
—-

TOSI-retriitit toteutetaan osana Tampereen kaupungin ja Korkeakouluyhteisön kumppanuutta. Retriitillä pyritään vahvistamaan tamperelaisten opiskelijoiden hyvinvointia ja osallisuutta.

TOSI-hanke on mukana opiskelijakaupungin ja kulttuurihyvinvointipalvelujen kehittämisessä. Lue TOSI- taidetta, osallisuutta ja sosiaalisia innovaatioita -hankkeesta lisää https://www.kulttuuripiipoo.fi/tosi/

Lisätietoja: Virpi Koskela Tosi-hankkeen taitelija-kehittäjä virpi.koskela@tampere.fi