TAMKO TOPICS 49/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Tamkon mobiiliopiskelijakortti löytyy nyt Tuudosta!
2. Tamkon Pikkujoulut 14.12. TURSASPASSITAPAHTUMA
3. Solu suljettuna itsenäisyyspäivänä

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
4. Roller Derbyn SM-turnaus 17.12.
5. Akateemisen kyykän MM-kilpailut 2023!
6. Olisiko sinulla tarjota tilapäiskoti kodittomalle kissalle?

OPISKELIJAKUNTA

1. Tamkon mobiiliopiskelijakortti löytyy nyt Tuudosta!

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on bannerimuotoiset-kuvat-35-1-898x505.png

Aikaisemmin käytössä ollut Pivo-sovelluksen mobiiliopiskelijakortti poistuu käytöstä tammikuun 2023 lopussa, eli lataa Tuudo nyt ja ota Tamkon opiskelijakortti käyttöön siellä!

Mikäli olet maksanut Tamkon jäsenmaksun ja olet läsnäoleva opiskelija TAMKissa, voit aktivoida Tamkon mobiiliopiskelijakortin fyysisen opiskelijakorttisi rinnalle. Mobiiliopiskelijakortilla saat kaikki samat edut kuin fyysiselläkin kortilla.

Tuudo on ilmainen sovellus, joka on tehty helpottamaan opiskelijoiden arkea. Tuudosta löytyy Tamkon opiskelijakortin ja opiskelija-alennusten lisäksi mm. lukujärjestykset, opintosuoritukset, tilavaraukset, ruokalistat, kurssi-ilmoittautumiset ja kalenterisi, aika näppärää!

Voit ladata Tuudon ilmaiseksi mobiililaitteellesi sovelluskaupasta. Tarkemmat ohjeet Tuudon asentamisesta sekä usein kysytyt kysymykset löydät täältä:
 https://tamko.fi/ajankohtaista/tamkon-mobiiliopiskelijakortti-loytyy-tuudosta-1-12-alkaen/2. Tamkon Pikkujoulut 14.12.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on bricks-tre-tamkon-pikkujoulut-2022-1920x1080-v01-898x505.jpg

Joulu on jo kulman takana ja mikä olisi parempi tapa lisätä joulutunnelmaa kuin Tamkon Pikkujoulut 2022! Tamkon Pikkujoulut järjestetään keskiviikkona 14.12. kello 22:00 alkaen ravintola Bricksissä. Livemusiikista vastaamassa sekä pikkujoulufiilistä mukana nostattamassa loistava Jambo!

Ennakkolippu maksaa 4€ ja liput ovat myynnissä nyt Kide.appissa: https://kide.app/events/dac2bb04-f247-4b2d-a6bf-5097b8cdc886
Lippuja myydään myös ovelta kello 23:00 jälkeen hintaan 6€. Bricksissä on paikkoja rajallisesti, joten lunasta lippusi ajoissa! Näin varmistat myös saavasi haalarimerkin.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Bricksin kanssa.
Lisäinfoa löydät Kide.appista.

3. Solu on suljettuna itsenäisyyspäivänä 6.12.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on bannerimuotoiset-kuvat-37-898x505.png

Tamkon toimisto rauhoittuu itsenäisyyspäivän viettoon huomenna tiistaina 6.12. ja toimisto on silloin suljettu.

Tervetuloa kahville, ostamaan haalarimerkkejä tai lainaamaan talviurheiluvälineitä jälleen keskiviikkona!AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

4. Roller Derbyn SM-turnaus 17.12.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on ev-1-898x505.png

Tampere Roller Derby järjestää Roller Derbyn SM-sarjan toisen turnauksen Tampereella Kauppi Sports Centerissä 17.12.2022!

Turnauksessa pelataan kaksi ottelua: Helsinki Roller Derby Bees vastaan Oulu Roller Derby sekä Tampere Roller Derby All-Stars vastaan Kallio Rolling Rainbow.

Paikka:
Kauppi Sports Center, Kuntokatu 17, 33520 Tampere

Aikataulu:
15:45 Ovet auki yleisölle
16:15 Helsinki Roller Derby Bees – Oulu Roller Derby
19:15 Tampere Roller Derby All-Stars – Kallio Rolling Rainbow

Liput :
ovelta 5€
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 3€
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi

Esteettömyys:
Kauppi Sports Center on pääosin esteetön tila. Kenttä on katutasossa, pääovet on automatisoitu. Pääaulan ja kentän välissä on matala kynnys. Esteetön WC löytyy katutasosta hissiä vastapäätä. Avustajat pääsevät sisään tapahtumaan ilmaiseksi.

Haluatko auttaa turnauksessamme? Etsimme vielä muun muassa juontajia ja muita vapaaehtoisia auttamaan tapahtumapäivänä. Ota yhteyttä somekanavissamme!
Photo: Midian Mota5.  Akateemisen kyykän MM-kilpailut 2023!

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on dvf-898x471.jpg

Akateemisen kyykän MM-kilpailujen lipunmyynti lähestyy! Tässä alla kootusti muutamia tärkeitä asioita, jotka olisi hyvä tietää koskien helmikuun 11. päivänä järjestettävää koko vuoden polttavinta talvitapahtumaa! Tapahtumapaikkana on tuttuun tapaan Hervannan kampus.

Ensinnäkin, liput pamahtavat myyntiin maanantaina 12.12. kello 10 ja lipunmyynti tapahtuu pelkästään Kide.app-palvelun kautta. Yleisen sarjan 768 joukkuetta varmistavat, että helmikuun toisena viikonloppuna Hervannassa nähdään vuoden parhaat kyykkämittelöt! Joukkuelipun hinta on 65€ ja vain yhden täytyy ostaa tämä joukkuelippu Kide.appista. Yhdessä joukkueessa saa pelata 4 henkilöä ja se sisältää turnauspaikan lisäksi 4 haalarimerkkiä ja 4 ruokalippua. Lippua ostaessa tulee myös valita, onko aamuvirkku ja aloittaa pelinsä jo kello 9 vai hieman myöhemmin kello 12. Huomioithan myös, että Kide.app vaatii kirjautumista ennen lippujen ostamista. Muista siis rekisteröityä ja/tai kirjautua sisään hyvissä ajoin ennen lipunmyynnin alkua!

Toiseksi, koska Akateemisen kyykän MM-kilpailut 2023 eivät olisi mitään ilman kunnon jatkopaikkoja – päästään tanssijalkaa testaamaan jopa kolmessa eri jatkopaikassa. Jatkopaikat ja artistit näille jatkoille julkistetaan aivan pian, kannattaa siis laittaa meidän tiedotuskanavat seurataan! Myös nämä jatkoliput tulevat myyntiin maanantaina 12.12. kello 10. Jatkoliput eivät kuulu joukkuepaikkaan, vaan tulee ostaa erikseen. Jatkolippujen hinta on 10€/kpl.

Lisätietoa tapahtumasta: kyykka.fi
Tuoreimmat kyykkäuutiset:
Facebookissa: https://fb.me/e/2kYROSEqg
Instagramissa: @kyykkakettu6. Olisiko sinulla tarjota tilapäiskoti kodittomalle kissalle?

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on eve-898x674.jpg

Ulkona kylmenee, ja Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys PESUn jonossa on kymmeniä kodittomia kissoja, joille ei löydy tilapäiskotia.

PESUn vastaanottamia kodittomia eläimiä hoidetaan tilapäiskodeissa, joissa niistä pidetään huolta, kunnes niille löydetään pysyvät kodit. Tilapäiskoti on tavallinen, eläinystävällinen koti, joka huolehtii eläimen tarpeista yhteistyössä Pesun yhteyshenkilöiden kanssa. Pesu tarjoaa perehdytystä ja neuvontaa eläinten hoidossa ja uusien kotien valinnassa ja toimii taustatukena sekä tilapäiskodille että eläimille.

Oletko sinä ajatellut tilapäiskodiksi lähtemistä tai tunnetko jonkun, jota asia kiinnostaisi?

MITÄ TILAPÄISKODILTA VAADITAAN?
– Halua auttaa ja vähintään 18 vuoden ikä
– Asuu Pirkanmaalla
– Sitoutumista eläinten hoitoon annettujen ohjeiden mukaisesti
– Yhteistyökykyä

Opiskelijalle tilapäiskodin tarjoaminen on mainio tilaisuus kokeilla yhteiseloa lemmikin kanssa sitoutumatta useiksi vuosiksi lemmikkiin. Lisäksi opiskelijaa helpottaa taloudellisesti se, että PESUn varastolta tilapäiskoti saa perustarvikkeet lainaan, ja esim. ruokaa ja hiekkaa eläimelle tarvittaessa. Lisäksi PESU maksaa eläinten eläinlääkärikustannukset.

ILMOITTAUDU TILAPÄISKODIKSI: lähetä sähköpostia tilapaiskodit@pesu.org
Jokainen tilapäiskoti perehdytetään. Auta meitä auttamaan!
https://pesu.org/toiminta/tilapaeiskodit