TAMKO TOPICS 42/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Solun aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla
2. Tule mukaan vertaiskoutsien järjestämään toimintaan!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
3. Lähde kokeilemaan kiipeilyä! LEIMA TURSASPASSIIN
4. Elämän paras aika? – Yksinäisenä korkeakoulussa webinaari
5. Market Trikoon avajaiset 26.10. LEIMA TURSASPASSIIN
6. Downtownin opiskelijatarjous: kaksi tacoa yhden hinnalla! LEIMA TURSASPASSIIN
7. Vastaa opiskelijaetuhin liittyvään kyselyyn!

OPISKELIJAKUNTA

1. Solun aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla 42

Itsenäisen opiskelun viikolla (viikko 42) Tamkon toimisto Solu palvelee supistetuin aukioloajoin.
Toimistomme on auki maanantaista perjantaihin klo 10-14.

Eli tervetuloa vaihtamaan uusi lukuvuositarra opiskelijakorttiisi, ostamaan haalarimerkkejä tai lainaamaan liikuntavälineitä.

2. Tule mukaan vertaiskoutsien järjestämään toimintaan!

Tökkiikö opinnot? Oletko siirtynyt opiskelemaan TAMKiin muualta? Kaipaatko yhteistä tekemistä muiden opiskelijoiden kanssa? Tule mukaan vertaiskoutsien järjestämään toimintaan!

Vertaiskoutsaus on matalan kynnyksen vertaisohjauksen muoto TAMKissa.

Tarkoituksena on, että koulutetut vertaiskoutsit voivat toiminnallaan jeesata kanssaopiskelijoita yksilö- tai ryhmätapaamisissa. Koutsit voivat olla tukena myös ilman että on sen isompaa ongelmaa, eli hae rohkeasti mukaan myös, jos vaan kaipaat esimerkiksi tsemppausta opiskeluun tai lounasseuraa. Vertaiskoutsit voivat tukea ja ”tuutoroida” myös tilanteissa, joissa olet ehkä juuri palannut takaisin opiskelemaan poissaolojakson jälkeen tai siirtynyt opiskelemaan TAMKiin muualta. Vertaiskoutsia voi hakea missä vaiheessa opintoja vaan. Toiminnan tavoitteista ja kestosta voit sopia yhdessä koutsin kanssa. Mukaan toimintaan voi hakea tällä lomakkeella (https://forms.office.com/r/L3k9jVRnYg).

Toivomme hakemuksia 24.10. mennessä, mutta mukaan toimintaan pääsee myös muina aikoina.

Tietosi käsitellään luottamuksella.

Lisätietoja toiminnasta saa Tamkon tuutoroinnin asiantuntijalta Elli Korhoselta: elli@tamko.fi. tai soittamalla +358440826567

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

3. Lähde kokeilemaan kiipeilyä!

Tule kokemaan kiipeilyn huumaa Tampereen kiipeilykeskuksen Nekalan kiipeilyhallille tiistaina 18.10. Mukaan ovat tervetulleita niin ensikertalaiset kuin harrastajatkin!

Kiipeily alkaa varusteiden jakamisella ja ohjauksella, jotka kuuluvat hintaan. Varusteisiin kuuluvat kiipeilykengät sekä valjaat, jotka tekevät kiipeilystä turvallista. Vesipullo on suotavaa tuoda mukaan.

Kiipeily maksaa 10 €/tunti. Osta itsellesi ilmoittautumislippu Kide.appista, joka on ilmainen. Kiipeily maksetaan paikan päällä.

Linkki ilmoittautumislippuun Kide.appissa: https://kide.app/events/989a2391-a9ac-4989-b27c-5b2cdde35f8e

Ohjatun kiipeilyn jälkeen voit kokeilla myös boulderointia, joka on vapaata kiipeilyä ilman valjaita.

4. Elämän paras aika? – Yksinäisenä korkeakoulussa- webinaari ti 1.11.

Elämän paras aika? – Yksinäisenä korkeakoulussa- webinaari ti 1.11. klo 17-18.30 on suunnattu ihan kaikille opiskelijoille, jotka joskus ovat miettineet omaa suhdettaan muihin, kokeneet yksinäisyyttä tai haluavat tehdä osansa, jotta kanssaopiskelijat voisivat paremmin. Webinaarissa syvennetään ymmärrystä yksinäisyydestä ja myös niistä keinoista, joilla tilanteeseen voi vaikuttaa. Aihetta käsitellään myös erilaisten konkreettisten harjoitteiden avulla. Harjoitteiden tekeminen on vapaaehtoista, voit myös tulla vain kuulolle.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja voit tulla avoimin mielin vain kuulolle, jos aihe ylipäänsä kiinnostaa. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Käy kurkkaamassa tapahtumasivulta lisätiedot maksuttomasta webinaarista: https://www.nyyti.fi/tapahtuma/elaman-paras-aika-yksinaisena-korkeakoulussa-webinaari/

Webinaari on osa Nyyti ry:n ja Helsinkimission yhteistä Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanketta, jonka tavoitteena on vähentää opiskelijoiden kokemaa yksinäisyyttä.

5. Market Trikoon avajaiset 26.10.

Market Trikoo
Market Trikoo on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamkon ja Campusravita Oy:n omistama lähikauppa Pyynikillä. Market Trikoon taustalla on siis opiskelijoita! Marketin toiminnan ytimessä on paikallisuus, lähiruoka ja kestävä kehitys.

Market Trikoon avajaisia vietetään keskiviikkona 26.10.2022!

Luvassa on:
-Kahvi- ja kakkutarjoilu klo 10 alkaen 200:lle ensimmäiselle
-Avajaisten kunniaksi kauppa täynnä huipputarjouksia!
-Haalarimerkkejä
-Tamkon opiskelijakortilla alennusta elintarvikkeista -5% ja käyttötavaroista -10%!

Tervetuloa!

Osoite: Pyynikintie 25 A Sisäänkäynti sisäpihan tai Trikookujan puolelta (Trikookuja 2) kautta
Aukioloajat: ma – la 07:00 – 22:00, su 08:00 – 20:00
Seuraa Market Trikoota somessa #markettrikoo

6. Downtownin opiskelijatarjous: kaksi tacoa yhden hinnalla! 

Valitsitko mieluummin Prawn Tacon vai Vöner Tacon? Rapea kanataco vai lohitaco? Nyt sinun ei enää tarvitse valita näiden kahden välillä, sillä Tampereen keskusta tarjoaa kaksi tacoa yhden hinnalla Tamkon jäsenkortilla lokakuuhun asti!

Voit hyödyntää tarjouksen hemmotella itseäsi vaikka syyslomaviikon aikana!
https://downtowntre.fi/

7. Vastaa opiskelijaetuhin liittyvään kyselyyn!

Vastaa kyselyyn koskien opiskelijaetuja! Kyselyn tavoitteena on kerätä tietoa Tampereen opiskelijoiden ostokäyttäytymisestä ja miten opiskelijat hyödyntävät opiskelijaetuja. Vastauksia hyödynnetään Opiskelijan Tampere ry:n tarjoamien etujen kehitykseen!

Vastaamaan pääset tästä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPiG3f4_6pT8kIwsqokhIxsSR7yrqHEezUWI5baMzIm_0IrA/viewform