TAMKO TOPICS 38/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Edunvalvontapäivät TAMKin pääkampuksella tiistaina ja keskiviikkona! TURSASPASSITAPAHTUMA!
2. Lähde ehdolle Tamkon edustajistovaaleissa! LEIMA TURSASPASSIIN!
3. Tamkon Alkumetri 21.9.! TURSASPASSITAPAHTUMA!
4. Lähde mukaan vertaiskoutsiksi! Lisähaku 19.9. – 30.9.2022
5. Opiskelijoille suunnatut palvelut tulevaisuudessa

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
6. Syksyn Sparris-pajoista tukea opiskeluun
7. Club International Tampere etsii uusia jäseniä tulevalle lukuvuodelle! LEIMA TURSASPASSIIN!
8. OP Tampereen opiskelijakampuskiertue TAMKilla 6.10.!

OPISKELIJAKUNTA

1. Edunvalvontapäivät TAMKin pääkampuksella tiistaina ja keskiviikkona!

Tamko järjestää TAMKin pääkampuksella Edunvalvontapäivät 20.-21.9.2022!

Huomenna alkavien edunvalvontapäivien aikana pääkampuksen lämpiö täyttyy erilaisten edunvalvontatoimijoiden ja organisaatioiden ständeistä, joilla pääsee kiertämään ja tutustumaan omatoimisesti.

Järjestöpäivänä tiistaina 20.9. klo 11-14 opiskelijoille esittäytyy erilaisia poliittisia järjestöjä, ammattiliittoja sekä muita Tamperelaisia järjestöjä.

Kerho-ja ainejärjestöpäivänä keskiviikkona 21.9. klo 10-14 pääsee tutustumaan TAMKin omiin ainejärjestöihin sekä kerhoihin. 

Tamko toivottaa kaikki tervetulleiksi Edunvalvontapäiville!

2. Lähde ehdolle Tamkon edustajistovaaleissa!

Tamkon edustajistovaalien ajankohta on 26.10. – 9.11.2022. jolloin edustajistoon valitaan 21 jäsentä. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki läsnä oleviksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat suorittaneet opiskelijakunnan jäsenmaksun.

Ehdolle voivat asettua kaikki äänioikeutetut jäsenet ja ehdokasasettelu alkaakin jo huomenna tiistaina 20.9.2022 kello 9.00 ja päättyy 11.10.2022 kello 12.00. Voit ilmoittautua ehdokkaaksi tämän lomakkeen kautta ehdokasasettelun aikana. Tamkon toimistolta löydät myös QR-koodin, jolla pääset ilmoittautumislomakkeeseen.

Edustajistossa pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, saat uusia kokemuksia, pääset harjoittelemaan kokoustamista ja asioista päättämistä. Lisäksi edustajistossa toimimisesta on mahdollista saada opintopisteitä ja se näyttää hyvältä CV:ssä!

Kaikki päätökset tehdään yhdessä, yksin ei siis tarvitse toimia! Opiskelijana olet asiantuntija!

Löydät lisätietoja edustajistovaaliehdokkaaksi asettumisesta ja muistakin edustajistovaaleihin liittyvästä Tamkon nettisivuilta:
https://tamko.fi/opiskelijakunta/edustajisto/edustajistovaalit/

3. Tamkon Alkumetri 21.9.!

Voi veljet se on taas syksy täällä ja lukuvuosi on lähtenyt kovalla vauhdilla käyntiin! Mikä olisi parempi tapa aloittaa syksyn vietto kuin Tamkon perinteinen Alkumetri. Nämä perinteiset lukukauden aloitusbileet on nähty viimeksi vuonna 2019 joten tule paikan päälle nauttimaan huikeasta menosta!

Tamkon 110v juhlavuoden kunniaksi iltaa on viihdyttämässä huippu DJ:t Johnnie No-Skool sekä DJ Justin Case. Tämän lisäksi juhlavuoden kunniaksi Tamkon jäsenille tapahtuma maksaa vain yhden euron (1€)!!!

Tapahtuma järjestetään 21.9.2022 ravintola Bricksissä. Ovet ovat auki 21 – 05. Tapahtuman ennakkoliput myydään Kide.appin kautta
Lipun hinta ennakkoon on 1 € jäsenille ja muille/ovelta 4 €. Ennakkolipulla pääsee omasta jonosta sisälle kello 24 asti. Lippu ei sisällä narikkamaksua. Tamkon jäsenyys tarkastetaan.

Linkki Kide.appiin: https://kide.app/events/e8f560e2-c35d-4af8-b5d0-1d9fff21ee21 Opiskelijakunta Tamkon kaikki tapahtumat ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. Koulutetut häirintäyhdyshenkilöt tavoitat heidät sähköpostiosoitteesta hairintayhdyshenkilot@tamko.fi.

Mikäli haluat lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä, ole hyvä ja ota yhteyttä saavutettavuus@tamko.fi

4. Lähde mukaan vertaiskoutsiksi! Lisähaku 19.9. – 30.9.2022

Oletko kiinnostunut tuutoroinnista Tamkossa? Haluaisitko kehittää TAMKin henkeä vielä yhteisöllisemmäksi? Haluatko lisää opintopisteitä? Tule mukaan vertaiskoutsiksi!

Vertaiskoutsauksit tarjoaa vertaisohjausta opiskelun missä vaiheessa tahansa. Vertaiskoutsin tarkoituksena on ohjata ja tukea esimerkiksi siirto-opiskelijoita, opintoihin palaavia, opintojen taitekohdassa olevia ja sparrausta kaipaavia opiskelijoita. Vertaiskoutsaus sopii erityisen hyvin sinulle, jos sinulla on aiempaa kokemusta tuutoritoiminnasta Tamkossa tai opiskelet sosiaalialalla. Aiempi kokemus tuutoroinnista ei kuitenkaan ole edellytys vaan innostunut ja positiivinen asenne riittää!

Tamko kouluttaa kaikki vertaiskoutsit ja sinulla on mahdollisuus myös kehittää tulevaa toimintaa. Pakollinen koulutuskerta järjestetään 4.10. ja itse koutsaaminen alkaa kakkosperiodissa. Koutseille on tarjolla tukea koko koutsauksen ajan. Tämän lisäksi koutseilta vaaditaan loppuraportti kahden opintopisteiden saamiseksi.

Ilmoittaudu mukaan tämän lomakkeen kautta:https://forms.office.com/r/TVp3sqLQjZ

5. Opiskelijoille suunnatut palvelut tulevaisuudessa 

Tamko ja TREY ovat mukana järjestämässä työpajaa Opintoasiainpäivillä 5.10. Tampereella tänä vuonna järjestettävillä opintoasiainpäivillä on mukana on niin ammattikorkeakoulujen kuin yliopistojen hallintohenkilöstöä.  

Tamko ja TREY pitävät työpajan, jossa on tarkoituksena puhua opiskelijoille suunnatuista palveluista tulevaisuudessa ja miten nykytilanteesta päästään kohti tulevaisuuden tarpeiden täyttämistä. Jotta pystymme viemään keskusteluun paremmin opiskelijoiden ajatuksia ja toiveita, pyydämme nyt opiskelijoita vastaamaan oheiseen padlettiin ja kertomaan omia näkemyksiänne mm. seuraaviin teemoihin liittyen 

  • Millaiselta opiskelijoille suunnattujen palveluiden tulisi näyttää 10 vuoden päästä? 
  • Mitkä nykyisin käytössä olevat toimintamallit ovat hyviä? 
  • Millaista kehitystä pitäisi saada aikaiseksi nyt?   
  • Miten korona on vaikuttanut palveluiden laatuun ja saavutettavuuteen?  
  • Onko sinulla jotain muita asioita, joita haluaisit tuoda korkeakoulujen hallintohenkilöstön tietoisuuteen? 

Opiskelijoille suunnatut palvelut voi tässä yhteydessä ajatella todella laajasti ja antaa myös laajalta aihealueelta ajatuksia. Tarkoituksena on kuitenkin paneutua korkeakoulujen omiin palveluihin, eli ei opiskelijakunnan tai ylioppilaskunnan, eikä esimerkiksi kirjaston palveluihin. Padletin löydät tämän linkin takaa. Padlet on avoinna 25.9. saakka. Keräämme padletin vastaukset anonyymisti, mutta toivomme kuitenkin, että vastausta jättäessäsi ilmaiset oletko yliopisto-opiskelija vai AMK-opiskelija. 

Kiitos paljon avustasi ja ajatuksistasi! 

Lisätietoja: 

Tamko: Hannastiina Ruismäki, edunvalvonta@tamko.fi 

AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

6. Syksyn Sparris-pajoista tukea opiskeluun

Miten hallitsen ajankäyttöäni ja deadlineja?
Kuinka päästä alkuun kirjoittamisessa tai opinnäytetyössäni?
Miten selviytyä esiintymisjännityksen kanssa?

TAMKin opiskelijana voit kehittää opiskelutaitojasi osallistumalla Sparris-pajoihin eli opiskelutaitotyöpajoihin. Sparris-pajojen aiheet käsittelevät monipuolisesti erilaisia opiskelun kannalta oleellisia taitoja. Pajoja järjestetään sekä suomeksi, että englanniksi.

Sparris-pajat pidetään pääsääntöisesti TAMKin Parvi-tilassa (pääkampuksella B1-24) tai Zoomissa.

Kaikki syksyn 2022 Sparrikset ja lisätiedot löydät Opiskelijan oppaan Opiskelutaidot-sivulta.

Voit käydä Sparris-pajoissa kerran tai osallistua vaikka kaikkiin! Pajoihin ei vaadita ennakkoilmoittautumista.

Tervetuloa!

7. Club International Tampere etsii uusia jäseniä tulevalle lukuvuodelle!

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä toiminnasta?

Pidätkö tapahtumien ja retkien järjestämisestä?
Haluatko olla osa mahtavaa porukkaa?

Jos sanoit kyllä, CLINT on juuri sinulle! Club International Tampere, lyhyesti CLINT, etsii uusia jäseniä liittymään kerhoomme. CLINT on perustettu vuonna 2004 järjestämään monipuolisesti kansainvälisiä tapahtumia Tamkin opiskelijoille.

Tule tapaamaan meitä saunailtaan Solulla tiistaina 20.9. alkaen klo 19.

Täytäthän tämän lomakkeen ennen saunailtaa:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKwC-5CxMy5qd5pQpvKQZQVTfyVxwg9pgyNZFwosHRYZUL7Q/viewform

Jos heräsi jotain kysyttävää, ota yhteyttä:
sähköposticlint.tamk@gmail.com
instagram: @tamkclint

8. OP Tampereen opiskelijakampuskiertue TAMKilla 6.10!

OP Tampereen opiskelijakampuskiertue on jälleen täällä! 

Tuu jutulle pankki- ja vakuutusasioissa, osallistu Powerin lahjakortin arvontaan ja herkuttele suussasulavalla Kismetillä! Luvassa myös muuta hauskaa! 

-Tampereen yliopisto,Keskustakampus,päärakennus, ti 4.10. klo 10-14
-TAMK, päärakennuksen aula to 6.10. klo 10-14
-Tampereen yliopisto, Hervannan Kampusareena, ti 11.10. klo 10-14

Tavataan pian kampuksilla!