TAMKO TOPICS 21/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Tamkon hallituksen täydennyshaku!
2. Solu on kiinni helatorstaina 26.5.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
3. Campusravitan kesän aukioloajat
4. Kurkkaa Parveen!
5. Vältä tarpeetonta liikkumista pääkampuksella AMK- valintakokeiden aikana
6. Operaatio Pirkanmaa hakee Kulttuuritempauksia avoimella haulla Pirkanmaan kuntiin
7. Vastaa kyselyyn korkeakoulukiusaamisesta


OPISKELIJAKUNTA 

1. Tamkon hallituksen täydennyshaku!

Tamkon vuoden 2022 hallitusta täydennetään yhdellä hallituslaisella ja uusi jäsen valitaan edustajiston kokouksessa 14.6.

Täydennettävän hallituslaisen toimenkuva on hyvinvointi- ja kulttuurivastaava. Kyseiseen pestiin kuuluu Tamkon pienten tapahtumien, kuten Tamkon illanviettojen ja tempausten suunnittelu sekä toteutus, hyvinvointiviikon suunnittelu ja toteutus yhdessä ylioppilaskunnan kanssa, Tamkon tasting-tapahtuminen järjestäminen sekä Tamkon hallituksen kokouksiin ja muuhun toimintaan osallistuminen. Uuden hallituksen jäsenen toimikausi kestää vuoden 2022 loppuun asti.

Voit laittaa hakemuksen ennakkoon alhaalla mainittuihin sähköpostiosoitteisiin ja hakemuksen jättäminen tarkoittaa suostumuksen antamista mahdolliseen vaaliin sekä sitoutumista hallituksen toimintaan, jos tulee valituksi. Hakemuksesta tulisi ilmetä, miksi hakee kyseistä tehtävää, onko kokemusta järjestötoiminnasta sekä minkälaisia odotuksia toimintaa kohtaan on. Hakemus on vapaamuotoinen ja sen voi tehdä kirjallisena ja/tai videomuodossa.

Hallitukseen voi hakea etukäteen hakemuksella tai asettua ehdolle vasta edustajiston kokouksen aikana. Edustajiston kokouksessa kaikkia hakeneita haastatellaan tehtävään, joten on suositeltavaa osallistua myös kokoukseen, jos on jättänyt hakemuksen. Lisätietoa hausta sekä tarkempaa tietoa tehtävänkuvasta antavat hallituksen puheenjohtaja Joonas Soukkio, puheenjohtaja@tamko.fi ja edustajiston puheenjohtaja Jukka Hulkko edustajisto.pj@tamko.fi.

Laitamme seuraavien viikkojen aikana somekanavillemme lisää tietoa hallituksen toiminnasta. Ole meihin rohkeasti yhteydessä, jos kiinnostus tehtävää kohtaan heräsi!

2. Solu on kiinni helatorstaina 26.5.

Solu on suljettuna helatorstaina 26.5.
Muuten ovet ovat auki 9-16 jolloin olet tervetullut kahville, lainaamaan kesäurheiluvälineitä tai lautapelejä!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

3. Campusravitan kesän aukioloajat

Ravintolamme palvelee 30.5.-17.6. välisenä aikana maanantaista perjantaihin klo 7.45-15 DeliCaféssa. Lounasta (myös take away ja delisalaatti) on saatavilla B-linjastoiltamme klo 10.30-14 välillä.

Campus Shop kesätauolla 20.5.-7.8.
Henkilöstölinjasto kesätauolla 30.5.-7.8. 

Campusravita on suljettuna 20.6.-31.7.

https://www.campusravita.fi/

 4. Kurkkaa Parveen!

Esimerkkejä tämän viikon toiminnasta:

Parvi Chat on auki!
Päivystämme ma, ke, pe klo 9-11 sekä ti ja ke klo 15-16
https://www.tuni.fi/fi/opiskelijan-opas/tamk-opiskelijan-opas/opiskelijoiden-hyvinvointi.

Nyyti chat- Pelottava työelämä
Tiistaina klo 18–20
 https://www.nyyti.fi/tapahtuma/nyytin-chat-klo-18-20-pelottava-tyoelama/

Kieliklubi- Kevätseurantaretki Pyynikille
Keskiviikkona klo 16–18
https://tamk.jobteaser.com/fi/events/147508-finnish-language-club-on-wednesdays-kieliklubit-keskiviikkoisin

Get Stuff Done toukokuun ajan tiistaisin klo 12–14, keskiviikkoisin klo 16–18 ja torstaisin klo 12–14 Zoomissa!

CV-klinikka (torstaisin klo 13–15) ja opon, opintokuraattorin ja erityisopettajan walk-in pävystykset Parvessa useampana päivänä viikossa nopeasti ja vaivattomasti.

HUOM! Helatorstaina 26.5. ei toimintoja!

Parven ajankohtainen kalenteri: https://calendar.google.com/calendar/u/0/embed?src=tamkparvi@gmail.com&ctz=Europe/Helsinki
Parven Instagram: @tamkparvi!
Parven LinktreeLinktr.ee/tamkparvi

5. Vältä tarpeetonta liikkumista pääkampuksella AMK- valintakokeiden aikana

Kevään 2022 valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään 31.5.-2.6.2022, jolloin TAMKissa järjestetään kuusi koetilaisuutta. Valintakokeen sujumiseksi toivomme, ettei pääkampuksella liikuttaisi tarpeettomasti näinä päivinä.

Mikäli joudut tulemaan pääkampukselle, vältä käyttämästä Teiskontien puoleista pääovea klo 7:30–9 ja klo 12:30–14 välisinä aikoina.

Kiitos yhteistyöstä!

Lue lisää Intrauutisesta: https://intra.tuni.fi/content/news/37687

6. Operaatio Pirkanmaa hakee Kulttuuritempauksia avoimella haulla Pirkanmaan kuntiin

Kulttuuripääkaupunkihaun työtä jatkava Operaatio Pirkanmaa mahdollistaa vuosina 2022–2024 lukuisia haun aikana suunniteltuja kulttuuriohjelmia. Nyt avataan ensimmäinen haku uusille kulttuurisisällöille. Avoimen haun kautta mahdollistetaan yli 60:n kulttuuritempauksen järjestäminen Pirkanmaalla elokuusta joulukuuhun 2022.

Operaatio Pirkanmaan Kulttuuritempaukset ovat pääsymaksuttomia, kaikille avoimia esityksiä, osallistavia työpajoja sekä eri taiteenlajien toteutuksia Tampereella ja muualla Pirkanmaalla. Niiden avulla halutaan lisätä kulttuurin kohtaamista alueen asukkaiden arjessa ja mahdollistaa kulttuurin ammattilaisten valmiiksi suunniteltujen ideoiden tai teosten toteutuksia uusissa ympäristöissä. Tempaus voi olla esimerkiksi esitys, esityssarja, työpaja, pieni tapahtuma, performanssi tai ympäristötaideteos.

Tempauksia haetaan kolmessa eri kokoluokassa. Valittaville maksetaan toteutuksesta 1.500, 4.500 tai 9.000 euroa laskua vastaan. Yhteensä hakuun on varattu enintään 200 000 €. Toteutettavat tempaukset valitsee Pirkanmaan kuntien kulttuurivastaavien verkosto.

Haku on auki Operaatio Pirkanmaan verkkosivuilla 2.6.2022 asti.
Lue lisää: https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2022/05/16052022_4.html

Kuva: Jussi Paakkinen

7. Vastaa kyselyyn korkeakoulukiusaamisesta

Roosa Vehviläinen, kasvatustieteiden opiskelija Tampereen yliopistosta tekee graduaan, ja tällä hetkellä työn alla on aineistonkerääminen. Hän tutkii opiskelijoiden käsityksiä korkeakoulukiusaamisesta, ja kutsuu sinut osallistumaan tutkimukseen, jos sinulla on kokemuksia korkeakoulukiusaamisesta – omakohtaisia tai olet muulla tavoin ollut ilmiön kanssa tekemisissä opintojesi aikana.

Aineisto kerätään kyselylomakkeella anonyymisti. Kyselylomakkeessa on muutama avoin kysymys eikä taustatietoja vastaajasta kerätä. Vastausten pituudesta riippuen kyselyyn vastaaminen vie arviolta 10–30 minuuttia. Edellä olevasta linkistä pääset vastaamaan: https://forms.office.com/r/jNt0ssFEg9