TAMKO TOPICS 18/2022

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Tamko haastaa kaikki mukaan tukemaan Ukrainan sodan uhreja lahjoittamalla

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
2. Tampereen korkeakouluyhteisö siirtyy THL:n kasvomaskisuositukseen
3. Parven viikon nostot
4. Stressinpurkuryhmä TAMKilla toukokuussa
5. Nonverbaali- ja verbaali viestintä hyvinvoinnin ja onnistuneen vuorovaikutuksen lähteenä! -ryhmä opiskelijoille
6. Intuitiivisen maalaamisen työpaja


OPISKELIJAKUNTA

1.  Tamko haastaa kaikki mukaan tukemaan Ukrainan sodan uhreja lahjoittamalla

Tamko teki lahjoituksen TAMKin ja Tamkon yhteiselle lahjoitustilille Ukrainan-sodan uhrien tukemiseksi. Tuki ohjataan Suomen Punaisen ristin katastrofirahaston kautta. Kiitos kaikille tähän asti lahjoittaneille.

Nyt haastamme mukaan lahjoittamaan ainejärjestöt ja kerhot, sekä kaikki muut! 

Tule mukaan tukemaan sinulle sopivalla summalla! Jokainen summa on arvokas.

Lahjoituslinkki löytyy tästä: https://lahjoita.punainenristi.fi/team/tampereen-ammattikorkeakoulu-ja-tamko

AINEJÄRJESTÖT JA OPISKELIJAELÄMÄ

2. Tampereen korkeakouluyhteisö siirtyy THL:n kasvomaskisuositukseen

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on linjannut 26.4.2022, että Pirkanmaalla otetaan käyttöön kasvomaskisuositus, joka noudattelee THL:n kasvomaskisuositusta. Tampereen korkeakouluyhteisön kasvomaskisuositusta on päivitetty vastaavasti.

Tampereen korkeakouluyhteisön kasvomaskisuositus

Jokainen yhteisön jäsen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia suojatakseen itseään esimerkiksi ruuhkaisissa liikennevälineissä ja sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Maskin käyttöä ruuhkissa kannattaa harkita erityisesti, jos  

  • on rokottamaton aikuinen
  • on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta
  • hakeutuu koronaepäilyn vuoksi testiin tai hoitoon
  • joutuu välttämättömästä syystä liikkumaan hengitystieoireisena kodin ulkopuolella
  • tietää altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu korona) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Maskeja on saatavilla kampusten rakennusten pääulko-ovien läheisyydestä kevätlukukauden ajan.

Seuraa Intraa pysyäksesi ajan tasalla ohjeistuksista.
Intrauutiseen tästä: https://intra.tuni.fi/content/news/36351

3. Kurkkaa Parveen!

Esimerkkejä tämän viikon toiminnasta:

Sparris
Tunnetaidot ja oppiminen
Keskiviikkona klo 15–16, Zoom

Kieliklubi
Kaupunkikierros Finlaysonin alueelle ja Työväenmuseo Werstaalle
Keskiviikkona klo 16–17.30

Pesisturnaus
Torstaina klo 12–17, Kaupin vesitorni
https://intra.tuni.fi/content/event/36212

Nyyti chat
Miten selvitä uupumuksesta?
Torstaina klo 18–20. https://www.nyyti.fi/tapahtuma/nyytin-chat-klo-18-20-miten-selvita-uupumuksesta/

Get Stuff Done toukokuun ajan tiistaisin klo 12–14, keskiviikkoisin klo 16–18 ja torstaisin klo 12–14 Zoomissa!

CV-klinikka (torstaisin klo 13–15) ja opon, opintokuraattorin ja erityisopettajan walk-in pävystykset Parvessa useampana päivänä viikossa nopeasti ja vaivattomasti.

Parven kalenteri: https://calendar.google.com/calendar/u/0/embed?src=tamkparvi@gmail.com&ctz=Europe/Helsinki
Parven Instagram: @tamkparvi!
Parven Linktree: Linktr.ee/tamkparvi

4. Stressinpurkuryhmä TAMKilla toukokuussa

Stressaako? Ei hätää. Stressinpurkuryhmä kokoontuu TAMKilla toukokuussa, tule mukaan!

Kärsitkö stressistä tai uupumuksesta? Takkuaako arki ja/tai opiskeluelämä? Kaipaatko keinoja jaksamiseen, stressin vähentämiseen ja henkisen hyvinvoinnin kohentamiseen? Tule tervydenhoitajaopiskelijoiden vetämään stressinpurkuryhmään!

Ryhmän tavoitteena on tuottaa osallistujille kuulluksi tulemisen kokemuksia, auttaa osallistujia tulemaan tietoisiksi omista voimavaroistaan ja arvoistaan sekä arvoristiriidoista arjessaan, antaa tietoa mielenterveyteen vaikuttavista tekijöistä ja tarjota konkreettisia keinoja, joilla osallistujat voisivat itse tukea omaa hyvinvointiaan ja vähentää stressiä. 

Ryhmä on ennen kaikkea myös matalan kynnyksen keskusteluryhmä, jonne voi tulla kertomaan stressikokemuksistaan ja ”purkamaan tuntojaan”. Pyrimme löytämään jokaiselle yksilöllisesti toimivat keinot stressin vähentämiseen, jotta opiskelijat jaksaisivat arjessaan paremmin ja saisivat mahdollisesti opiskeluunkin toimivia keinoja kuormituksen vähentämiseen.

Ryhmä kokoontuu tiistaina 10.5., torstaina 12.5., tiistaina 17.5., torstaina 19.5. ja tiistaina 24.5. Parvessa (pääkampus, B1-24) kello 17-19.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: pinja.parkkinen@tuni.fi

5. Nonverbaali- ja verbaali viestintä hyvinvoinnin ja onnistuneen vuorovaikutuksen lähteenä! -ryhmä opiskelijoille

Haluaisitko vahvistaa itsetuntemustasi vuorovaikutuksen saralla? Kaipaisitko hengähdyshetkeä arjen keskelle tai uusia voimavaroja pitkän etätyöskentelyjakson jälkeen? Toivoisitko löytäväsi uusia vahvuuksia tai haluaisitko kehittää itsesäätelyn taitoja? Näitä kaikkia tutkimme kahden kerran minivalmennuksessa.

TREYn tuutoroinnin asiantuntija järjestää osana omiin ekspressiivisen taideterapian ohjaaja -opintoihinsa liittyvänä työharjoitteluna vuorovaikutusvalmennuksen Tampereen yliopiston ja TAMKin opiskelijoille. Ryhmässä tutkitaan omaan hyvinvointiin, opiskeluun, työelämään ja voimavaroihin yhteydessä olevia vuorovaikutustaitoja turvallisessa ja sallivassa ilmapiirissä ilman arvostelua ja tulkintaa. Ryhmän tavoitteena on vahvistaa turvallisuuden tunnetta olla oma itsensä, yhteyttä omaan kehoon ja keinoja tasapainottaa kehoa ja mieltä. Työskentelyä ohjaavat opiskelijalle ajankohtaiset ja tärkeät teemat. Ryhmässä erilaisuus nähdään rikkautena ja mahdollisuutena oppia itsestä ja toisista. Ryhmä sopii monenlaisille opiskelijoille, joita kiinnostaa tutkia omaa elämää, voimavaroja ja hyvinvointia luovien menetelmien avulla. Harjoitukset voivat auttaa tunnistamaan uusia näkökulmia, lisätä itsetuntemusta ja voimavaroja. Keskiössä on oman kokemuksen tutkiminen ja omasta kokemuksesta oppiminen.

Minkäänlaisia ennakkotaitoja tai -kokemusta ryhmään osallistumiseksi ei tarvita. Uteliaisuus riittää. Mukaan tarvitset muistiinpanovälineet sekä vaatteet, joissa on mukava liikkua ja olla.

Ryhmään otetaan maksimissaan 12 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmä toteutetaan kaksikielisesti (fi ja en), mikäli opiskelijoita ilmoittautuu molemmista kieliryhmistä. Vastaan mielelläni valmennusta koskeviin kysymyksiin.

Aika: Ti 10.5. klo 15.15-17.30 ja Ti 17.5. klo 15.15-17.30
Paikka: TAU Virta 005 Draamatila (20)

Yhteydenotot ja ilmoittautuminen su 8.5.2022 mennessä osoitteeseen: annina.kipponen@trey.fi.

Ilmoittautumalla annat luvan tallentaa tietosi valmennuksen järjestämistä ja viestintää varten.

6. Intuitiivisen maalaamisen työpaja

Kaipaatko itsesi kohtaamista ja oman sisäisen maailmasi näkyväksi tekemistä? Tervetuloa osallistumaan Intuitiivisen maalaamisen työpajaan, jossa pysähdymme tarkastelemaan itseämme tässä hetkessä kehotyöskentelyn, maalaamisen ja yhdessä jakamisen keinoin. Intuitiivinen maalaaminen ei vaadi aiempaa kokemusta maalaamisesta. Tule rohkeasti mukaan ja herätä elämäsi väreihin! Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. 

Työpajan ohjaa sosionomi-opiskelijat Kaneli Kilpikari & Kirsti Mikkola. Työpajat toteutetaan pääkampuksella ke 11.5.2022 ja ke 18.5.2022, luokassa H0-06. Ilmoittautuminen työpajaan ja mahdolliset kysymykset työpajasta s-postiin kaneli.kilpikari@tuni.fi viimeistään 9.5.2022 (11.5 työpajaan) ja 16.5.2022 (18.5 työpajaan).