Tamko Topics 15/2024

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA 
1. Tamkon kakkutasting
2. Opiskelijoiden mielenterveysviikon ständi
3. Wappustartti
4. Jaa hyvää -hyväntekeväisyystempaus
5. Haalari Hangouts
6. SportUnin liikuntamaksut yhdenvertaistuvat

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 
7. Kalevan K*nni Kierros
8. Teatteri Ääriraja esittää: Käärmeiden pesä
9. Päihteettömät vappureivit, CLUB SOB:R
10. Huuda hyvän puolesta
11. Parven huhtikuu
12. All Stars PISTOT

OPISKELIJAKUNTA 

1. Tamkon kakkutasting

Kakkua, kakkua ja vielä kerran kakkua!
 
Tamko järjestää vapun makeimman tapahtuman eli kakkutastingin. Luvassa on kakkubuffa, jossa on useita eri kakkuja maisteltavana sekä kahvia, teetä ja vettä juomaksi. Buffetin valikoimasta löytyy kattavasti vaihtoehtoja myös gluteenittomana ja laktoosittomana. Kaikkea saa käydä santsaamassa!
Osallistujille tiedossa upea haalarimerkki, joten laita haalarit jalkaan ja tule herkuttelemaan!
 
Kakkutasting järjestetään 24.4.2024 Tampereen Bakery Cafen tiloissa osoitteessa Tuomiokirkonkatu 26 klo 17. Lipun hinta Tamkon jäsenille on 20€ ja muille 28€.
 
Lipunmyynti alkaa Kide.appissa 9.4 klo 12!

2. Opiskelijoiden mielenterveysviikon ständi

Opiskelijoiden mielenterveysviikko on täällä!
 
Viikon aikana on tarkoitus nostaa esiin opiskelijoiden mielenterveystilannetta ja rakentaa mielenterveysystävällisempää opiskelukulttuuria. Tämän vuoden teemana on yhdenvertaisuus ja erityisesti sosiaalinen saavutettavuus.
 
Tamko järjestää opiskelijoiden mielenterveysviikolla 10.4. klo 10–14 TAMKin pääkampuksella messutapahtuman, jonka tarkoituksena on tuoda esille mielenterveysviikon teemoja. Mukana mielenterveyspäivässä on myös alayhdistyksiä sekä muita hyvinvointitoimijoita! Tule säkin mukaan!
 
Lisätietoa koko kampanjasta Nyytin verkkosivuilla.

3. Wappustartti

Nyt on aika virittäytyä Wappu-tunnelmaan!
 
Wappu on opiskelijan parasta aikaa, ai että! Vuosi on hujahtanut nopeasti, ja järjestämme jälleen perinteisen Wappustartin yhdessä TTO:n, TIRO:n, PIRATE:n ja Tamkon kanssa 17.4. klo 16–20 Ratinanniemessä.
 
Tule mukaan nauttimaan kerhojen ja ainejärjestöjen järjestämistä vauhdikkaista rasteista, jotka tarjoavat monipuolista ja hauskaa tekemistä. Kiertele rasteja enintään viiden hengen porukassa ja kerää matkaasi unohtumattomia kokemuksia! Saavuttuasi alueelle, saat suorituspassin infoteltasta.
 
Kun olet kerännyt passiisi kahdeksan leimaa eri rasteilta, saat lunastaa itsellesi upean Wappustartin haalarimerkin. Eikä siinä vielä kaikki – infoteltassa odottavat myös upeat arvonnat ja lisäaktiviteetit, jotka nostattaa Wapputunnelmaa aivan varmasti! Wappustartin juhlat jatkuvat tietysti vielä Viihdemaailma Ilonassa!
 
Älä missaa tätä tilaisuutta! Tule mukaan kokemaan Wappu parhaimmillaan – täynnä hauskanpitoa,
ystävyyttä ja unohtumattomia hetkiä!
 
MITÄ: Wappustartti TTO:n, TIRO:n, PIRATE:n & Tamkon kanssa
MILLOIN: 17.4. klo 16-20
MISSÄ: Ratinanniemi
HINTA: Päivätapahtuma on ilmainen, jatkobileiden liput saatavilla Kide.apista

4. Jaa hyvää -hyväntekeväisyystempaus

Löytyikö kevätsiivouksien yhteydessä käyttämättömiä kynttilöitä, paristoja tai patahansikkaat? Toiselle tarpeeton voi tulla toiselle tarpeeseen!

Tamko järjestää Jaa hyvää -hyväntekeväisyystempauksen, jossa voit auttaa opiskelijoita tuomalla sinulle tarpeettomia tavaroita ja myös ottaa mitä itse tarvitset. Tempauksessa voimme auttaa tiukassa taloudellisessa tilanteessa olevia opiskelijoita ja tietenkin kannustaa kierrättämiseen.

Ennakkokeräys 9.4. klo 11–13 TAMKin lämpiössä
Ennakkokeräykseen voi tuoda itsellesi tarpeettomia tarvikkeita, joita me jaamme opiskelijoille myöhemmin tempauksessa. Hyväkuntoiset tavarat voivat löytää hyviin uusiin koteihin ja käyttötavara mennä todelliseen tarpeeseen opiskelijoiden arjessa.

Hyväntekeväisyystempaus 17.4. klo 10–14 TAMKin lämpiössä
Hyväntekeväisyystempauksen päivänä voit vielä tuoda lahjoituksena tarvikkeita, mutta silloin myös ottaa vaihdossa tarvitsemasi, ihan ilmaiseksi!

Mitä lahjoittaa?
Jaa hyvää -hyväntekeväisyystempauksessa vastaanotamme kodin tarvikkeita, työkaluja ja muita perustarvikkeita kuten taskulamppuja, keittiövälineitä, vessapaperia, pieniä kodinkoneita, siivoustarvikkeita ja paljon muuta. Tarvikkeiden tulee olla käyttämättömiä tai erinomaisessa kunnossa. 

Mitä? Tamkon Jaa hyvää -hyväntekeväisyystempaus 
Milloin? 17.4. klo 10–14, ennakkokeräys lahjoituksille 9.4. klo 11–13 
Missä? TAMKin lämpiössä (Kuntokatu 3, Tampere)
Kysyttävää? Yhteydenotot: Riina Ahvenus, viestintavastaava@tamko.fi

5. Haalari Hangouts

Kevät on alkanut, mikä tarkoittaa myös sitä, että Vappu lähestyy erittäin nopeasti. Mikä olisikaan helpoin tapa laittaa haalarit kuntoon, kun saapua Hangoutsiin. Huhtikuun Hangoutsissa ommellaan haalarimerkkeja yhdessä valmistautuen tulevaan Vappuun tai voit saapua myös vain hengailemaan.  

Saavu siis Solun saunalle 15.4 klo 17 alkaen. Sauna lämpiää myös, joten otathan tällöin omat saunatarvikkeet mukaan. Tapahtuma on ilmainen, alkoholiton sekä tarjolla myös herkkuja. 

Nähdään Hangoutsissa! 

MITÄ? Haalari Hangouts 
MILLOIN? 15.4 klo 17:00 
MISSÄ? Solun saunalla 
HINTA? Ilmainen!! Tarjolla snäkkiä ja ompelutarvikkeita! 

6. SportUnin liikuntamaksut yhdenvertaistuvat

SportUnin hinnat ovat jatkossa kaikille opiskelijoille samat!
 
Hinnoittelu yhdenvertaistuu kaikkien opiskelijoiden kesken ja seuraavalla kaudella (1.8.2024 alkaen) kaikki TAMKin opiskelijat saavat ostettua SportUnin liikuntamaksun samaan huokeaan opiskelijahintaan. Uudet hinnat päivittyvät toukokuussa 2024.
 
Tamko tukee tätä yhdenvertaisuusuudistusta, sillä liikkuminen on tärkeää ihan jokaisen opiskelijan hyvinvoinnille!
 
Tamkon jäsenten liikuntamaksun hinta ei siis nouse, vaan se tulee olemaan jatkossa kaikille opiskelijoille sama. Yhteistyömme SportUnin kanssa jatkuu ja vaikutamme jatkossakin, jotta liikuntamahdollisuudet korkeakouluyhteisössämme olisivat parhaat mahdolliset.
 
Tamko haluaa kannustaa jokaista liikkumaan itselle mieluisimmalla tavalla!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ 

7. Kalevan K*nni Kierros

Aamu sarastaa. Badger tuntee lämmön kasvoillaan ja raottaa turvonneita silmiään huomatakseen valonlähteeksi… hervottomat valonheittimet?! Badger katselee hämmentyneenä ympärilleen muuten autiolla stadionilla. Mieleen alkaa muistua eiliset kannustushuudot ja penkkiurheilijalle tutut peräpukamavaivat. Oman elämänsä Zlataniksi julistautuminen “muutaman” kisakatsomojuoman jälkeen saattoivat vaikuttaa lähikontaktiin tekonurmikon kanssa.
Badgerin pää tuntuu kipeältä ja suukin kaipaa palautusjuomaa…
 
Onneksi hätä ei ole tämän näköinen! Badgerin mieleen pilkahtaa, että keväisessä Kalevassa on aina ollut tarjolla herkullista palautusjuoman aatelia, tähtimerkittyä nesteytysjuomaa. “Kuono kohti Kalevaa!” Badger huudahtaa.
 
Tulkaa Badgerin kanssa juhlistamaan jo yhdeksättä Kalevan K*nni Kierrosta 11.4.2024!
Tämä poikkitieteellinen appro-tapahtuma tutustuttaa kulkijansa Kalevan kuppiloihin.
 
Liput myynnissä Kide.appissa! Lipun hinta ei päätä huimaa: 5,97€.
 
Huomioithan, että lippu tulee vaihtaa suorituspassiin TTO:n ständillä.
Passin vaihto ti 9.4. klo 10-14 TAMKilla.
 
Mitä? Kalevan K*nni Kierros: Badger The Player
Milloin? 11.4.2024
Missä? No Kalevassa tietty
Mitä maksaa? 5,97€
Jatkot? PISTOT (Lippu ostettava erikseen)
Kysyttävää? viihde@ttory.fi
 
Kaikki tapahtumamme ovat täysin häirintävapaita eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. Tapahtumassamme on mukana koulutetut häirintäyhdyshenkilöt Netta (hairinta.netta@ttory.fi) ja Rasmus (hairinta.rasmus@ttory.fi), joihin voi tarvittaessa olla yhteydessä.

8. Teatteri Ääriraja esittää: Käärmeiden pesä

Teatteri Ääriraja juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan alkuperäisteoksella Käärmeiden pesä.
 
Vuosi sitten pientä Puukarin kuntaa järkytti nuoren Elisan katoaminen. Elämä Puukarissa on alkanut palata takaisin raiteilleen, mutta asukkaiden arki järkkyy jälleen, kun 21-vuotias Frida katoaa jäljettömiin salaman iskiessä. Katoamisen myötä haamut Fridan menneisyydestä nousevat esiin, eikä mikään pysy enää salassa. Samalla myös Puukarin asukkaiden todelliset tunteet Fridaa ja tämän katoamista kohtaan paljastuvat. Onko tiivis kyläyhteisö todella kaikkien asukkaidensa puolella vai sittenkin kuhiseva käärmeiden pesä?
 
Käärmeiden pesän kaksi ensi-iltaa nähdään 12. & 13.4.2024 Tampereen Ammattikorkeakoulun juhlasalissa, jossa kaikki esitykset järjestetään. Esityksen kesto on noin 2h sisältäen väliajan. Väliajalla on mahdollisuus ostaa pientä purtavaa ja juomista.
 
Esitykset:
Pe 12.4. klo 18 A-miehitys
La 13.4. klo 13 B-miehitys
Ke 17.4. klo 18 A-miehitys
Pe 19.4. klo 18 B-miehitys
La 20.4. klo 13 A-miehitys
Ke 24.4. klo 18 B-miehitys
Pe 26.4. klo 18 B-miehitys
La 27.4. klo 13 A-miehitys
Pe 3.5. klo 18 A-miehitys
La 4.5. klo 13 B-miehitys
 
Meillä on tänä vuonna suurimmassa osassa rooleista kaksi eri näyttelijää, minkä takia meillä on kaksi eri miehitystä, A ja B. Tarkemmat roolit ja miehitykset pystyt tarkistamaan niin meidän nettisivuiltamme kuin somekanavistamme.
 
Liput kaikkiin esityksiin on nyt myynnissä Kide.appissa!
Lippujen hinnat 12 € / 10 €. Alennuslippuihin oikeutetut ovat opiskelijat, siviili- ja asepalvelusta suorittavat, eläkeläiset ja työttömät.
 
Osta lippusi Kide.app kautta tai laittamalla viestiä osoitteeseen liput.aariraja@gmail.com.
Ilmoita viestissä mihin näytökseen haluat lippuja, kuinka monta kappaletta sekä onko normaali- vai alennuslippuja. Myös ovelta ennen näytöstä on mahdollisuus ostaa lippuja, jos paikkoja on vielä jäljellä. Maksuvälineenä käy vain kortti.
 
Sisältövaroitukset: Näytelmä sisältää mainintoja itsemurhasta sekä lähisuhdeväkivallasta. Esityksessä on vilkkuvia valoja sekä kovia ääniä. Näytelmän käsittelemien teemojen vuoksi emme suosittele esitystä alle 13-vuotiaille. Jos tarvitset lisää tietoa sisältövaroituksiin tai ikäsuositukseen liittyen, voit ottaa yhteyttä meihin sähköpostiviestillä osoitteeseen liput.aariraja@gmail.com.
 
Tervetuloa Teatteri Äärirajan mukana Käärmeiden pesän kuhinaan!

9. Päihteettömät vappureivit, CLUB SOB:R

CLUB SOB:R eli päihteettömät reivit tulee taas vapun alla 27.4.24 klo 20-00 teemalla Glow with the beat.
 
CLUB SOB:R on syntynyt tilauksesta ilmaisille, avoimille ja päihteettömille juhlille, jossa pääsee nauttimaan mahtavasta DJ-musiikista ja tanssista upean visuaalisen ilotulituksen siivittämänä. Tervetuloa tanssimaan juuri niin hehkuvana kuin haluat!
 
Soittamassa Nastywip (Club Spora), DJ DSM, Laavumestari ja Akubara.
Osoite: Mustanlahdenkatu 22, Tampere.
Tapahtumaan mahtuu tanssimaan 200 ensimmäistä.
Yhteistyössä Katukilta-hanke, KRIS-Tampere ry, EHYT ry, Kumppanuustalo Artteli, YAD ry, SOPU ry ja vapaaehtoiset.
 
Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1802016806965696/

10. Huuda hyvän puolesta

Tervetuloa huutamaan!
 
Huuda hyvän puolesta -hyväntekeväisyyshuutokauppa järjestään 13.4. Tampereen Tullintorilla. Huutokaupan tuotot lahjoitetaan lyhentämättöminä Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n kautta Tays vastasyntyneiden teho-osastolle. Varoilla edistetään hoitohenkilökunnan koulutusta ja panostetaan perheiden hyvinvointiin ja jaksamiseen sairaalajakson aikana.
 
Aki Palsanmäki toimii meklarina, mutta muuten tapahtuma on TAMK:n toisen vuoden liiketalouden opiskelijoista koostuvan projektiryhmän käsialaa. Huutokaupattavat tuotteet on hankittu lahjoituksina Pirkanmaalaisilta yrityksiltä, julkisuuden henkilöiltä ja tapahtumatuottajilta.
 
 Huutokaupattavana on esimerkiksi televisioita, puhelin, pelipaitoja, lahjakortteja sekä käyttö- ja koriste-esineitä. Muun muassa nämä ja paljon muuta on huutokaupattavana 13.4. Tampereen Tullintorilla.
 
Tutustu huutokaupattaviin tuotteisiin: https://tullintori.fi/tutustu-hyvantekevaisyyshuutokaupan-tuotteisiin/
 
Lue lisää lahjoituskohteesta: https://tampereenlastenklinikantuki.fi/opiskelijayhteistyosta-hyvantekevaisyyteen/
 
Lisätietoja: Emma Tepsa 040 1812 103 / huuda.hyvanpuolesta@gmail.com

11. Parven huhtikuu

Huhtikuussa Parvessa tarjolla mm. seuraavia Sparriksia:
– 16.4. (FI) Opinnäytetyöpaja, Parvi B1-24, klo 15-17
– 18.4. Keskittymiskyvyn tukeminen, Parvi B1-24, klo 15-16.30
 
Muita Parven huhtikuun tapahtumia:
– 10.4, 17.4 & 24.4 suomen kielen kerhot, klo 15-16.30
– 10.4 Parempi mieli -tukipiste jälleen Palvelukadulla, PopUp-tilassa B1-58 klo 10-12
– 16.4 FinFami tarjoaa tietoa ja tukea mielenterveysomaisille, huolenkantajille ja tietenkin alan opiskelijoille, tulkaa tutustumaan! PopUp-tila B1-58, klo 11-13
– 25.4 Opiskelukyvyn ohjaaja Elina Mediapoliksella klo 13-15.30
– 25.4 Työnhakuklinikka Parvessa, klo 13-15
 
Älä lennä yksin – liity Parveen!

11. All Stars PISTOT

All Star PISTOT -bileet ovat täällä! Valmistaudu unohtumattomaan iltaan tähtien loisteessa, missä urheilun henki hehkuu koko illan. Älä jää penkille, vaan liity joukkoon ja näytä tähtipotentiaalisi!
 
Illalla päästään juhlimaan junan ja juomalaulun tahtiin, kun Spekti saapuu viihdyttämään bilekansaa!
Tapahtumassa ekoille bilettäjille on luvassa haalarimerkit, kannattaa tulla ajoissa paikalle!
 
Liput myynnissä Kide.appissa!
 
MITÄ? All Stars PISTOT
MILLOIN? Torstaina 11.4. klo. 21:00-05:00
MISSÄ? Ravintolamaailma: Koskikeskus Ranta & Poro
MITEN? Liput ennakkoon 5 € / ovelta 7 € / Bilepassilla 0 €
 
PISTOT järjestää TTO ry, TIRO ry ja PIRATE ry
 
Kaikki PISTOT- tapahtumat ovat täysin häirintävapaita, eikä minkäänlaista häirintää tai syrjintää hyväksytä. PISTOT- bileissä on paikalla koulutetut häirintäyhdyshenkilöt Netta (hairinta.netta@ttory.fi), Alina (hairinta.alina@tiro.fi) ja Joona (hairinta.joona@piratery.fi)