Tamko Topics 45 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA
1. Hae kansainvälisyystuutoriksi! (Tursaspassitapahtuma)
2. Sinustako vertaistuutori? (Tursaspassitapahtuma) 
3. Edustajistovaalien tulokset
4. Edustajiston syyskokous 9.11. (Tursaspassitapahtuma)
5. Tamkon hallituksen avoin kokous 15.11.
6. Edustajistovaalien jälkilöylyt 15.11. 
7. Hae mukaan Tamkon hallitukseen! – Edustajiston järjestäytymiskokous 17.11. (Tursaspassitapahtuma)

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
8. Palauteviikot TAMKissa 
9. Tolun paintball-ekskursioon 11.11. on vielä lippuja jäljellä!
10. Parven viikon vierailija: Mannerheimin Lastensuojeluliitto!
11. Tule mukaan Energiaa opiskeluun pienryhmään!
12. Opiskelijan Tampere etsii B2B-myyntineuvottelijoita! 
13. Tolun vakiovuoro 9.11. (lentopallo) ja 10-vuotiskakku!
14. Anna palautetta SportUnin ryhmäliikuntatunneista
15. Dancemarathon 19.11.
16. Tolu ry:n sääntömääräinen syyskokous
17. Akateemisen Mahdin hallitushaku 
18. Nyytin chat 11.11.: Minä – yksi suuri huijaus?
19. Haku WWF nuoriin nyt avoinna!
20. ArchiFramen suunnittelukilpailu 
21. Mielenterveysmessut 2021

OPISKELIJAKUNTA

1. Haemme opiskelijaedustajia TAMKin hallintoon 

Tamko hakee lakisääteisiä opiskelijaedustajia TAMKin hallintoon. Opiskelijaedustajana pääset vaikuttamaan ja edustamaan opiskelijanäkökulmaa TAMKin hallinnossa. 

Täydennyshaku: Tutkintolautakunnan opiskelijaedustajan valinta 

Tutkintolautakunnan tehtävänä on käsitellä oikaisupyyntöjä, jotka liittyvät opintosuorituksiin, opiskelijavalintoihin tai opiskeluoikeuden menettämiseen. Tutkintolautakunnan tehtävistä ja kokoonpanosta määrätään tarkemmin TAMKin 1.9.2021 voimaan tulleessa johtosäännössä 7 §:ssä. 

Ammattikorkeakoululain (932/2014) 19 §:n mukaan ammattikorkeakoulussa voi olla yksi tai useampi tutkintolautakunta tai vastaava muu toimielin. Tutkintolautakuntaan kuuluu puheenjohtaja ja jäseniä, joilla kaikilla on henkilökohtainen varajäsen. Tutkintolautakunnan jäsenenä tulee olla vähintään yksi tutkintoon johtavassa koulutuksessa oleva opiskelija. Tutkintolautakunnan puheenjohtajan ja jäsenet sekä heidän henkilökohtaiset varajäsenensä määrää ammattikorkeakoulun hallitus. Tutkintolautakunnan toimikausi on kaksi vuotta ja meneillään oleva toimikausi kestää vuoden 2022 loppuun. 

Tampereen ammattikorkeakoulussa esityksen tutkintolautakunnan opiskelijajäsenestä ja varajäsenestä TAMKin hallitukselle tekee Tamkon edustajisto. Hakijoita ollessa useita Tamkon hallitus tekee esityksen edustajistolle. Ehdolle voivat asettua kaikki Tampereen ammattikorkeakoulun tutkintoon johtavassa koulutuksessa läsnäolevat opiskelijat, joiden opiskeluajan tulisi kestää koko tutkintolautakunnan toimikauden ajan, vuoden 2022 loppuun asti. Hakijalta vaaditaan vapaamuotoinen hakemus ja tarvittaessa hakijat haastatellaan Tamkon hallituksen toimesta. Täydennyshaku opiskelijaedustajaksi on avoinna 14.11.2021 saakka. Edustajisto tekee esityspäätöksen kokouksessaan 17.11. klo 16.15, TAMKissa pääkampuksella. Kokoukseen voi myös tulla paikan päälle. 

Koulutusten neuvottelukuntien opiskelijaedustajat 

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon. 

Haemme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien meneillään olevat kaksivuotiset toimikaudet kestävät vuoden 2022 loppuun. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: edunvalvonta(at)tamko.fi 

Haemme opiskelijaedustajia seuraaviin neuvottelukuntiin: 

 • Ammatillisen opettajankoulutuksen nk
 • DP in Energy and Environmental Engineering nk
 • Terveys ja hyvinvointiteknologian nk

2. Hae kansainvälisyystuutoriksi! (Tursaspassitapahtuma)

Tule mukaan vastaanottamaan TAMKiin tammikuussa saapuvia vaihto-opiskelijoita ja hae nyt mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen! Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa, joka parantuu automaattisesti tuutoroidessa. Haku kansainvälisyystuutoriksi päättyy 14.11., joten hae mukaan heti!

Opiskelijakunta kouluttaa syksyllä valitut TAMKin kansainvälisyystuutorit. Koulutukseen kuuluu kaksi iltakoulutusta, tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan hakuajan päätyttyä. Kv-tuutoroinnista saa 2 opintopistettä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Lisäksi saat Tursaspassiisi leiman, kun haet tuutoriksi.

Hae mukaan tästä.

3. Sinustako vertaistuutori? (Tursaspassitapahtuma) 

Oletko pohtinut tuutoriksi hakemista? Mikäli sanoit kyllä, niin meillä on sinulle iloisia uutisia: hakuaika vertais- ja degree-tuutorointiin on nyt alkanut. Tuutoroinnista saat opintopisteiden lisäksi uusia kavereita ja mahtavia kokemuksia.

Vertaistuutorointi, hakuaika 11.10 – 14.11.2021
Vertaistuutorit perehdyttävät opiskelijoita TAMKin toimipaikkojen käytäntöihin ja koulutusalan opintoihin sekä uuteen paikkakuntaan ja paikalliseen opiskelijaelämään. Vertaistuutorit ovat uusien opiskelijoiden tukena koko ensimmäisen lukuvuoden 2022-2023. Hae mukaan tästä.

4. Edustajistovaalien tulokset 

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajistovaalien äänestysaika päättyi 3.11. kello 15. Vaaleissa annettiin yhteensä 1317 ääntä, ja äänestysprosentti oli 17,47. Edustajistoon kaudelle 2022 valittiin seuraavat henkilöt:

 • Hulkko Jukka
 • Nevanperä Jarno
 • Eräpuro Jukka
 • Kirjavainen Sanni
 • Hämäläinen Olli
 • Henttonen Rosa
 • Kauppinen Kia
 • Oiva Jussi
 • Granroth Emilia
 • Pitkänen Riku
 • Lainpelto Emmi
 • Tuomisto Kati
 • Heinonen Tuomas
 • Barati Nagaib
 • Ristikartano Mona
 • Leutola Kerttu
 • Kuosa Jutta-Noora
 • Nieminen Elise
 • Wrightson Mikko
 • Tuomisto Katriina
 • Väkiparta Tuomas

Suurimman henkilökohtaisen äänimäärän (106 ääntä) sai Emilia Granroth Soittomediapolis -listalta sekä suurimman vertailuluvun (456) Jukka Hulkko SoTen Valitut Palat -listalta. Paljon onnea kaikille valituille!

5. Edustajiston syyskokous 9.11. (Tursaspassitapahtuma)

Tervetuloa edustajiston sääntömääräiseen syyskokoukseen tiistaina 9.11.2021 klo 17 TAMKin Pääkampukselle! Kaikki Tamkon jäsenet ovat tervetulleita paikalle! Tapahtumasta saa myös leiman Tursaspassiin. Lisätietoja Facebook-tapahtumasta.

6. Tamkon hallituksen avoin kokous 15.11. 

Kiinnostaako hallitustoimintaan mukaan lähteminen? Oletko miettinyt mitä Tamkon hallitus oikeasti tekee ja millaisia asioita työpöydällä pyöritellään? 

Tervetuloa Tamkon hallituksen avoimeen kokoukseen Solun alakertaan 15.11. klo 16.30! Kokouksen jälkeen on mahdollista jäädä kyselemään nykyisiltä hallitustoimijoilta millaisia tehtäviä ja vastuualueita Tamkon hallituksessa on, esittää vaikeita kysymyksiä ja pohtia löytyisikö myös juuri sinulle sopiva pesti hallituksen riveistä. Kaikki Tamkon jäsenet ovat tervetulleita paikalle! Tsekkaa Facebook-tapahtuma.

7. Edustajistovaalien jälkilöylyt 15.11. 

Edustajistovaalit on taas saatu päätökseen, joten onkin aika kiittää uutta ja vanhaa edustajistoa, ehdolle asettuneita sekä vaaleissa äänestäneitä! 

Tervetuloa Solun saunalle 15.11. alkaa klo 19 nauttimaan hyvästä meiningistä, pikkupurtavista sekä saunan lämmöstä! Mukaan oma pyyhe ja pullo niitä kaipaaville. Solulla tavataan! Katso myös Facebook-tapahtuma.

8. Hae mukaan Tamkon hallitukseen! – Edustajiston järjestäytymiskokous 17.11. (Tursaspassitapahtuma)

Tamkon vuoden 2022 edustajisto järjestäytyy ke 17.11. TAMKin pääkampuksella! Tämän lisäksi kokouksessa valitaan Tamkon hallitus ensi vuodelle. Hakukelpoisia hallitukseen ovat kaikki Tamkon jäsenet, tule paikalle ja asetu ehdolle huippuhommaan! (Sinun ei tarvitse olla ollut ehdolla edustajistovaaleissa hakeutuaksesi Tamkon hallitukseen. Olet Tamkon jäsen, kun sinulta löytyy voimassaolevalla tarralla varustettu Tamkon opiskelijakortti). Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

9. YTHS: Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden influenssarokotukset

Influenssarokotukset ovat käynnistymässä. Maksuttoman rokotteen saavat YTHS:ltä lääketieteen ja terveys- ja hyvinvointialojen korkeakouluopiskelijat sekä riskiryhmäläiset.

TAMK:n opiskelijoille joukkorokotukset 4.11., 11.11., 18.11., 25.11. klo. 9.00 – 15.00., ilman ajanvarausta. Tutkintovastaavat informoivat ryhmiä tarkemmin. Jos et pääse joukkorokotukseen, varaa aika terveydenhoitajalle Kalevantielle (YTHS Tampere). 

Riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joiden omaa terveyttä influenssa uhkaa oleellisesti tai jotka ovat toistuvasti lähikontaktissa vakavalle influenssalle alttiiden ihmisten kanssa. Riskiryhmään saattavat kuulua esimerkiksi diabetesta tai kroonista sydän- tai keuhkosairautta sairastavat sekä raskaana olevat. Riskiryhmiin kuuluvat opiskelijat: Varaa aika terveydenhoitajalle Kalevantielle (YTHS Tampere). 

10. Palauteviikot TAMKissa 

Opiskelija, miten sinulla menee? Auta meitä selvittämään, millaista TAMKissa opiskelu on nyt, kun olemme palaamassa kampukselle varsin poikkeuksellisen ajanjakson jälkeen! Miten olemme onnistuneet kuluvan syksyn tai viimeisen vuoden aikana? Onko hyvinvointisi kunnossa, sujuvatko opinnot?

Opiskelijoiden antamalla palautteella on keskeinen merkitys toimintamme ja koulutuksen kehittämisessä. Palautteita hyödynnetään esimerkiksi opetussuunnitelmien uudistamisessa sekä tutkinto-ohjelmien ja palvelujen kehittämisessä. Opintojaksopalautteen lisäksi keräämme vuosittain seuraavat palautteet:

· Uuden opiskelijan palaute opintonsa syksyllä aloittaneille

· Vuosipalaute toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille

· YAMK-tutkinto-opiskelijoiden palaute vuoden alussa aloittaneille YAMK-opiskelijoille

Mikäli kuulut yllä mainittuihin kohderyhmiin, saat sähköpostiisi kyselylinkin kuluvalla viikolla osoitteesta studentfeedback.tamk(at)tuni.fi. Mikäli linkkiä ei näy, niin tarkista myös roskapostikansiosi. Käsittelemme vastaukset ehdottoman luottamuksellisesti, ja raportoimme tulokset siten, ettei yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa. Palautteesi on tärkeä! Muistathan siis vastata kyselyyn ja osallistua keväällä tutkinto-ohjelmasi palautetilaisuuteen.

11. Tolun paintball-ekskursioon 11.11. on vielä lippuja jäljellä!

Tolu järjestää paintball-ekskursion Lempäälään torstaina 11.11. klo 17 alkaen. Liput ovat myynnissä Kide.appissa – muutamia on vielä jäljellä. Nappaa omasi ja tule viihtymään Tolun seurassa!

12. Parven viikon vierailija: Mannerheimin Lastensuojeluliitto! 

MLL jalkautuu TAMKin lämpiön eteen keskiviikkona 10.11. klo 10.30 – 12.30! MLL tarjoaa palveluita sinulle mutta myös sinä voit toimia vapaaehtoisena MLL:n toiminnassa. Tule keskiviikkona kuulemaan lisää! 

13. Tule mukaan Energiaa opiskeluun pienryhmään!

Tule mukaan kokkailemaan, pelaamaan pelejä ja retkeilemään yhdessä. Suunnitelmissa on mm. leivontaa, trampoliinipuistoa, minigolfia sekä kulttuuria. Lisätiedot ja lomake ilmoittautumiseen: Tule mukaan Energiaa opiskeluun -pienryhmään! (tuni.fi)

14. Opiskelijan Tampere etsii B2B-myyntineuvottelijoita! 

Opiskelijan Tampere ry on Pirkanmaan suurin opiskelijamarkkinointia ja -palveluita tuottava organisaatio, joka tarjoaa palveluitaan 35.000 pirkanmaalaiselle korkeakouluopiskelijalle, tamperelaisille korkeakouluille ja Tampereen kaupungille. Opiskelijan Tampere markkinoi Tamperetta Suomen opiskelijaystävällisimpinä kaupunkina yhteistyössä Tampereen kaupungin, tamperelaisten korkeakoulujen, ylioppilas- ja opiskelijakuntien sekä paikallisten yritysten kanssa. Haemme tiimiimme nyt kahta osa-aikaista myyntineuvottelijaa toteuttamaan Opiskelijan Tampereen B2B-myyntiä.

Myyntineuvottelija vastaa yhdistyksen uusasiakashankinnasta. Luot siis uusia yritysasiakkuuksia ja huolehdit heidän markkinoinnistaan pidemmälläkin aikavälillä. Tehtävänkuvaan kuuluu myös asiakasmarkkinointi kampuksilla ja opiskelijatapahtumissa.

Eli siis niinku mitä käytännössä? Starttaat uusasiakashankinnan kattavan perehdytyksen jälkeen. Olet aktiivisesti yhteydessä yrityksiin ja esittelet heille markkinointiratkaisujamme. Markkinointiratkaisuja, joiden sisällön pääset suunnittelemaan yhdessä meidän muiden OT:laisten kanssa.

Sinun ei tarvitse olla myynnin superammattilainen, mutta tässä tehtävässä voit ottaa ensi askeleet sitä kohti. Toivomme sinun olevan innostunut ja kehittymishaluinen tiimipelaaja, jolla on nälkä tehdä asiakasrajapinnassa myyntityötä. Sinulle asetetaan tavoitteet ja näiden puitteissa suunnittelet työpäiväsi itse. Tuleva toimistomme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Tampereen keskustan alueella. Tämä työ sopii etenkin opiskelijalle. Aikaisempi myynti- ja/tai markkinointikokemus on kuitenkin plussaa, sillä tarkoituksena on kehittää toimintaamme eteenpäin. Me perehdytämme sinut hyvin tehtäviisi ja pääset työskentelemään tiiviisti toiminnanjohtajan ja muiden myyntineuvottelijoiden kanssa. Tärkeintä on, että sinulta löytyy kiinnostusta opiskelijamarkkinointiin sekä aitoa sitoutumista kehittyä tulevassa työtehtävässäsi. Tässä tehtävässä hyvällä aktiivisella myyjällä on mahdollisuus hyviin tienesteihin.

Toivomme sinulta:

 • Käytännön kokemus myynti- ja asiakaspalvelutehtävistä
 • Teoreettinen osaaminen myynnin perusteista
 • Halu, nälkä ja motivaatio kääriä hihat ja tehdä töitä asiakaskontaktissa
 • Nopeus ja reagointikyky asiakkaiden vaatimuksiin
 • Itseohjautuvuus ja oma-aloitteisuus

Työaika on 15 h/vko, ja sopimus on voimassa toistaiseksi. Palkka koostuu kiinteästä osasta sekä provisiosta. Suurin osa myyntineuvottelijan palkkiostasi koostuu kannustavasta provisiosta. Lisätietoa palkasta voi tiedustella puhelimitse. 

Toimita vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen tj(at)opiskelijantampere.fi otsikolla ”REKRY myyntineuvottelija”. Paikat täytetään hyvien tyyppien löydyttyä. Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Aleksi Aaltonen, 04578778291, tj(at)opiskelijantampere.fi

15. Tolun vakiovuoro 9.11. (lentopallo) ja 10-vuotiskakku!

Tolun vakiovuoro taas tiistaina 9.11. klo 17:00 – 19:00, lajina lentopallo. Pelailun lisäksi juhlimme Tolun 10-vuotista taivalta kakkukestityksellä. Tervetuloa! Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua, sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle. Kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

16. Anna palautetta SportUnin ryhmäliikuntatunneista

Olisiko sinulla muutama minuutti aikaa vastata kyselyyn SportUnin ryhmäliikuntapalveluja koskien? Hyödynnämme palautetta mm. kevätkauden suunnittelussa. Kysely on auki ke 10.11. asti. Kaikki vastaukset ovat meille tärkeitä. Kiitos jo etukäteen!

17. Dancemarathon 19.11.

Tule oppimaan uutta ja pitämään hauskaa tanssien! Tapahtuma järjestetään SportUnin Keskustan ryhmäliikuntasalissa 19.11. klo 17 – 20.40. 

Ohjelma:  

Klo 17.00-18.10 Twerk (4€) ohjaajana Pirita Heiskala

Klo 18.15-19.25 Hiphop (4€) ohjaajana Anna Kuulusa

Klo 19.30-20.40 Vogue (4€) ohjaajana Anna Kuulusa

Tapahtumassa voi olla paikalla yhteensä 40 henkilöä/tunti.  

Ilmoittautumisaika dancemarathon tunneille on auki 3.-15.11. Ilmoittautuminen löytyy kurssilistauksesta kurssisivustolta. Maksutiedot löytyvät ilmoittautumisen jälkeen Omasivulta. Huomaathan, että ilmoittautumisen peruminen on mahdollista vain ilmoittautumisaikana. Ota yhteyttä sportuni(at)tuni.fi, mikäli sinulla on kysyttävää. HUOM! Kaikille tunneille on ilmoittauduttava erikseen! Tervetuloa mukaan tanssimaan!

18. Tolu ry:n sääntömääräinen syyskokous

Tampereen orastavat lihakset urheiluseura – Tolu ry järjestää sääntömääräisen syyskokouksensa 29.11.2020 klo 17. Kokoustila kampuksella tarkentuu myöhemmin. Kaikki TAMKin opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan. Syyskokouksessa valitaan uusi hallitus toimikaudelle 2022-2023.

19. Akateemisen Mahdin hallitushaku 

Mahdin hallitushaku vuodelle 2022 on nyt auki! Jos liikunta on lähellä sydäntäsi, ja haluat päästä vaikuttamaan korkeakouluopiskelijoiden liikuntatoimintaan, lähde mukaan Mahdin hallitukseen. Lähetä hakemuksesi osoitteeseen pj(at)akateeminenmahti.fi. Deadline hakemuksille on 24.11.2021 klo 18.30, eli ennen syyskokousta. 

Olet mukana kehittämässä rakkaan urheiluseuramme toimintaa ja jakamaan liikunnan iloa muille korkeakouluyhteisön jäsenille. Hallituslaiset voivat myös hakea toimikauden päätteeksi 2 op laajuista ”Liikuntatuutorina toimiminen” opintojaksosuoritusta.

Lisätietoa Akateemisen Mahdin toiminnasta, aiemman hallituksen tehtävistä ja hallituksen avoimista paikoista löytyy Mahdin verkkosivuilta sekä somesta (IG – Tampereen Akateeminen Mahti, Facebook – Tampereen Akateeminen Mahti). Uusimmassa somepäivityksessä kerrotaan tulevasta syyskokouksesta sekä hallitushausta. Jos mieleesi jäi kysymyksiä, niin ota yhteyttä sähköpostitse tai some kautta!

20. Nyytin chat 11.11.: Minä – yksi suuri huijaus?

Oletko pohtinut, miten taustasi, kuten luokka tai sukupuoli, vaikuttaa siihen, miten itsevarmasti navigoit korkeakoulumaailmassa? Koetko omat unelmasi yhtä hienoiksi ja arvokkaiksi kuin muiden? Vaikuttavatko muiden haaveet ja unelmat omiesi muodostumiseen? Miten kateus, vertailu ja itsetunto vaikuttavat tulevaisuuden näkymiin? Mistä tietää, että on pätevä opiskelijana ja tulevana työntekijänä? En kai vaan ole huijari hienolla tutkinnolla?

Tervetuloa keskustelemaan aiheesta Nyytin chattiin 11.11. klo 18 – 20. Chatissa voit jutella täysin anonyymisti, eikä etukäteen tarvitse ilmoittautua. Chateissa on aina mukana myös Nyytin vaparit tai työntekijä.

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Opiskelijoille suunnatussa ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista asioista. Chatin löydät täältä.

21. Haku WWF nuoriin nyt avoinna!

Haemme WWF Nuoriin noin 18-25-vuotiaita uusia, innokkaita ja motivoituneita jäseniä. Etsimme henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita ruuan ympäristövaikutuksista sekä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja valmiita sitoutumaan vuodeksi vapaaehtoisryhmän toimintaan. Hae mukaan – olitpa sitten kiinnostunut podcastin tekemisestä, somesta, reseptien kuvaamisesta tai poliittisesta vaikuttamisesta!

WWF Nuorissa pääset yhdessä WWF:n asiantuntijoiden kanssa edistämään kestävää ruuankulutusta ja -tuotantoa. Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen, ja ruoka muodostaa viidesosan suomalaisen hiilijalanjäljestä. Lisäksi pääset oppimaan lisää yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, viestinnästä ja projektityöskentelystä. Pääset luomaan ja toteuttamaan uudenlaisia ympäristövaikuttamisen tapoja sekä tekemään kansainvälistä yhteistyötä.

WWF Nuorilla on kolme eri paikallisryhmää Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Haemme uusia jäseniä kaikkien kaupunkien ryhmiin ajalle 1.1.-31.12.2022. Ryhmät tapaavat 1-2 kertaa kuukaudessa. Tammikuussa järjestetään useita koulutuksia ja tapaamisia, jotka ajoittuvat iltoihin ja viikonloppuihin. Niihin osallistuminen on edellytys ryhmään pääsylle. WWF Nuorissa toimiminen on vapaaehtoistyötä, eikä siitä makseta palkkaa, mutta mahdolliset matkakulut korvataan.

Hakijoista osa valitaan haastatteluihin, joiden perusteella lopullinen valinta tehdään. Ryhmähaastattelut järjestetään joulukuun toisella viikolla (vko 49). Tiedustelut Sanna Palvaselle, osoitteeseen: sanna.palvanen(at)wwf.fi. Hae WWF Nuoriin 30.11. mennessä täyttämällä tämä lomake. Lisää tietoja WWF Nuorten toiminnasta löydät osoitteesta www.wwfnuoret.fi ja Instagramista @wwfnuoret.

22. ArchiFramen suunnittelukilpailu 

Suunnittele kestävä ja skaalautuva puuelementtitalo, ja osallistu maailmanlaajuiseen ArchiFrame-kilpailuun. Voit voittaa vuodeksi ArchiFrame- ja Archicad-lisenssit (palkinnon arvo yli 8000 USD)! Kilpailu on avoin kaikille, myös olemassa oleville asiakkaille. Osallistu kilpailuun Prefab 2030 -sivuston kautta. Kilpailu-aikaa on 12.1.2022 asti, ja palkitut julkistetaan 23.2.2022. Lue lisää.

23. Mielenterveysmessut 2021

Marraskuun Mielenterveysmessut 23. – 28.11.2021 järjestetään tänä vuonna verkossa. Messuille on helppo osallistua mistä päin Suomea. Messut tarjoavat maksutonta yleisöohjelmaa, mutta myös ammattiseminaareja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja alan opiskelijoille. Huom! Opiskelija-alennus 50 % seminaareihin on voimassa vielä 16.11.2021 saakka. Tarjolla on kahdeksan seminaaria kahden päivän aikana. Varsinaiset seminaaripäivät ovat tiistai 23.11. ja keskiviikko 24.11.

Poimintoja seminaarien aiheista:

 • Mielenterveysbarometri 2021: miten palvelut toimivat?
 • Maahanmuuttajat ja mielenterveyden moninaisuus
 • Digiauttajan työkalupakki
 • Mitä teen, kun nuoren sukupuolen kokemus ei osu normiin?
 • Pakko-oireinen häiriö
 • Persoonallisuushäiriöt: myytit ja todellisuus
 • Parisuhde mielenterveyden tukena
 • ADHD ja mielenterveys

Katso hinnat ja ilmoittaudu mukaan!