Tamko Topics 42 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA
1. Sinustako tuutori? Tuutorihaut ovat alkaneet!
2. Edustajiston kokous 19.10.
3. Tamkon toimisto avoinna syyslomaviikolla

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
4. Tolun vakiovuoro 19.10. (salibandy)
5. Kaverin puolesta kyselen -työpaja 4.11.
6. Campusravita avoinna syyslomaviikolla
7. Kela: 13 800 korkeakouluopiskelijaa on saanut selvityspyynnön opintojen edistymisestä
8. Tolun paintball-ekskursio 11.11.
9. Hyvinvointi voimavarana -webinaarisarja osa 3: Muutos on aina mahdollisuus. Onnistuminen elämäntapamuutoksessa. Puhuja: Emilia Vuorisalmi
10. SportUnin kurssi-ilmoittautuminen avautuu 25.10.
11. Teatteri Ääriraja esittää: JULIUS
12. Retkipizzaa Sorsapuistossa? Kyllä, kiitos!
13. Kelalta uusi linjaus korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositukseen
14. Tolu ry:n sääntömääräinen syyskokous
15. Tampereen Kuningattaret esittävät: Siskot lähtee bailaamaan –pikkujouludragshow
16. SalesDay -Myynnin huipputapahtuma verkossa 29.10.
17. Nyytin chat 21.10.: Itsekritiikki ja riittämättömyyden tunne
18. Abiza winter festival

OPISKELIJAKUNTA

1. Sinustako tuutori? Tuutorihaut ovat käynnissä!

Oletko pohtinut tuutoriksi hakemista? Mikäli sanoit kyllä, niin meillä on sinulle iloisia uutisia: hakuaika vertais- ja degree-tuutorointiin on nyt alkanut. Tuutoroinnista saat opintopisteiden lisäksi uusia kavereita ja mahtavia kokemuksia.

Vertaistuutorointi, hakuaika 11.10 – 14.11.2021

Vertaistuutorit perehdyttävät opiskelijoita TAMKin toimipaikkojen käytäntöihin ja koulutusalan opintoihin sekä uuteen paikkakuntaan ja paikalliseen opiskelijaelämään. Vertaistuutorit ovat uusien opiskelijoiden tukena koko ensimmäisen lukuvuoden 2022-2023. Hae mukaan tästä.

2. Edustajiston kokous 19.10. (Tursaspassitapahtuma)

Tervetuloa edustajiston kokoukseen tiistaina 19.10.2021 klo 17 TAMKin Pääkampukselle! Kaikki Tamkon jäsenet ovat tervetulleita paikalle! Tapahtumasta saa myös leiman Tursaspassiin. Lisätietoja Facebook-tapahtumasta.

3. Tamkon toimisto avoinna syyslomaviikolla

Tamkon toimisto Solu palvelee syyslomaviikolla normaalisti maanantaista perjantaihin kello 10 – 14. Palvelemme myös etänä! Tavoitat meidät puhelimitse, sähköpostitse ja livenä nettisivujemme oikean alakulman chatista. 

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

4. Tolun vakiovuoro 19.10. (salibandy)
 

Tolun vakiovuoro pidetään syyslomaviikon tiistaina 19.10. klo 17:00 – 19:00. Lajina on suosittu salibandy! Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua, sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle. Kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

5. Kaverin puolesta kyselen -työpaja 4.11.

Marraskuun alussa Tamko ja hyvinvointihanke TreSilienssi järjestää työpajan, johon voit tulla kertomaan joko itsesi tai kaverin puolesta mikä tekisi TAMKista paremman paikan opiskella, saada ystäviä tai tehdä parempi korkeakoulukokemus. Viime kevään palautteet vietiin laajasti eteenpäin ja haluamme, että jokaisella on mahdollisuus kertoa mielipiteensä, ehdottaa uusia avauksia tai kommentoida nykyistä toimintaa. Työpaja järjestetään torstaina 4.11. klo 16-17 Parvi-tilassa (C2-03). Tilaisuus järjestetään osana Hyvinvointi viikkoa. Ilmoittaudu mukaan lomakkeelta, jotta osaamme varata riittävästä tarjoiluja. Ilmoittaudu mukaan tästä.

6. Campusravita avoinna syyslomaviikolla

Campusravita on avoinna syyslomaviikolla (18. – 24.10.) seuraavasti: DeliCafe klo 8 – 14, lounas ja take away klo 10.30 – 13 linjalta B6. Lauantaina 23.10. ravintola on suljettu.

7. Kela: 13 800 korkeakouluopiskelijaa on saanut selvityspyynnön opintojen edistymisestä

Kela on lähettänyt selvityspyynnön korkeakouluopiskelijoille, joiden opinnot eivät ole edistyneet riittävästi. Selvityspyyntöön täytyy vastata viimeistään 25.10.2021. Selvityspyyntöön voi vastata esimerkiksi OmaKelassa.

Kela seuraa korkeakouluopiskelijoiden opintojen edistymistä opintotuki- ja opintosuoritustietojen avulla. Seuranta koskee lukuvuotta 2020−2021. Opintojen edistyminen on ollut riittävää, jos opiskelija on suorittanut lukuvuoden 2020–2021 aikana vähintään 20 opintopistettä ja jokaista tukikuukautta kohti keskimäärin vähintään 5 opintopistettä joko lukuvuodelta 2020 – 2021 tai koko opiskeluajalta. Vaatimus 20 opintopisteestä ei koske opiskelijoita, jotka ovat aloittaneet opintonsa kevätlukukaudella 2021. Lue Kelan koko tiedote Kelan sivuilta.

8. Tolun paintball-ekskursio 11.11.

Tolu järjestää paintball-ekskursion Lempäälään torstaina 11.11. klo 17:00 alkaen. Liput tulevat myyntiin Kide.appissa maanantaina 25.10. klo 12 – nappaa omasi ja tule kisaamaan Tolun seurassa!

9. Hyvinvointi voimavarana -webinaarisarja osa 3: Muutos on aina mahdollisuus. Onnistuminen elämäntapamuutoksessa. Puhuja: Emilia Vuorisalmi

Webinaari järjestetään 20.10. klo 13 – 14. Emilia Vuorisalmi on lääkäri, kirjailija ja juontaja, joka on keskittynyt urallaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä on kirjoittanut tietokirjan rakkaudesta ja parisuhteesta. Vuorisalmi käsittelee webinaarissaan jaksamisen teemoja sekä elämäntapamuutoksia, jotka johtavat parempaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Lisätiedot: Hyvinvointi voimavarana -webinaarisarja (tuni.fi)

10. SportUnin kurssi-ilmoittautuminen avautuu 25.10.

Heti syyslomaviikon jälkeen avautuu SportUnin liikuntakurssien toinen ilmoittautumisjakso. Ilmoittautuminen alkaa ma 25.10. klo 9.00 ja kestää 3.11. asti. Tarjolla on monenlaisia liikuntakursseja eri lajeista sekä aloittelijoille että kokeneille liikkujille. Tutustu tarjontaan kurssit-sivuillamme https://sites.tuni.fi/sportuni/loyda-lajisi/kurssit/ ja ilmoittaudu mukaan.

Muistathan myös, että tarjoamme syksyllä 2021 yhden max. 30€ hintaisen liikuntakurssin maksutta. Ilmoittaudu kursseille normaaliin tapaan ja jätä yksi valitsemasi max. 30€ kurssimaksu maksamatta. Voit osallistua usealle kurssille, mutta vain yhden (max. 30 € hintaisen) saa maksutta. HUOM! Etu ei koske yli 30 € hintaisia kursseja.

Kursseilla on rajoitettu määrä paikkoja. Kursseille osallistuminen vaatii voimassa olevan liikuntamaksun poislukien No nyt liikkeelle – aloittelijoiden pienryhmä.

11. Teatteri Ääriraja esittää: JULIUS

Julius Atkinsin syntymäpäiville on kutsuttu koko suku ja lähimmät ystävät. Tappavan hauskat juhlat saavat kuitenkin ikävän käänteen, kun syntymäpäiväsankari löytyy kuolleena keskeltä olohuonetta. Jäljelle jää vain kysymys; Kuka heistä on syyllinen?

Teatteri Äärirajan uutuusnäytelmä saa kantaesityksensä pe 22.10. Tamkin juhlasalissa. Esityksen kesto väliaikoineen on noin 2h 30min. Esityksessä käytetään vilkkuvia valoja, eikä sitä teemojensa puolesta suositella alle 12-vuotiaille.

JULIUKSEN esitykset:
Pe 22.10. klo 18:00
La 23.10. klo 13:00
Ke 27.10. klo 18:00
La 30.10. klo 13:00
Ke 3.11. klo 18:00
La 6.11. klo 13:00

Kaikki esitykset ovat Tamkin juhlasalissa osoitteessa Kuntokatu 3. Lippujen hinnat 10/7€ Alennuslippuihin oikeutetut ovat opiskelijat, siviili- ja asepalvelusta suorittavat, eläkeläiset ja työttömät.

Hanki lippusi Kide.appin kautta tai laittamalla viestiä osoitteeseen liput.aariraja@gmail.com. Kerro viestissä mihin näytökseen liput haluat, kuinka monta sekä onko alennuslippuja vai normaaleja. Myös ennen esitystä on ovelta mahdollisuus ostaa lippuja, jos niitä on jäljellä. Suosittelemme ostamaan tai varaamaan liput ennakkoon, jotta varmistat paikkasi.

12. Retkipizzaa Sorsapuistossa? Kyllä, kiitos! (Tursaspassitapahtuma)

Hämeen Partiopiiri järjestää kaikille opiskelijoille avoimen trangiapizzakurssin keskiviikkona 27.10. klo 17.00 alkaen. Paikkana on Sorsapuisto Tampereella, lintuhäkkien vieressä. Toivomme ilmoittautumisia etukäteen, jotta osaamme varata suunnilleen oikean määrän ruokatarvikkeita, mutta paikalle voi ilmestyä myös ilman ilmoittautumista. Tapahtuma on maksuton ja päihteetön, ja löydät sen myös Tamkon Tursaspassista!
Lisätietoja ja ilmoittautuminen.

13. Kelalta uusi linjaus korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositukseen

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ja Kelan julkaisema ruokailusuositus määrittää, miten opiskelijaruokailu järjestetään niin, että se oikeuttaa Kelan ateriatukeen. Uusi ruokailusuositus painottaa kasisruokavaihtoehtoja sekä kasvipohjaisia ruokajuomia maidon ja piimän rinnalle. Se kannustaa myös opiskelijaravintoloita hävikkiruoan myyntiin. Uudella suosituksella on tarkoitus kiinnittää huomiota erityisesti opiskelijoiden terveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen sekä kestävän kehityksen tavoitteisiin. 

Suosituksen seuraaminen on edellytys ateriatuen saannille. Ateriatuki on avustus, jonka Kela maksaa opiskelijaravintoloille. Sen ansiosta opiskelija maksaa perushintaisesta opiskelija-ateriasta enintään 2,70 €. Lue lisää Kelan tiedotteesta.

14. Tolu ry:n sääntömääräinen syyskokous

Tampereen orastavat lihakset urheiluseura – Tolu ry järjestää sääntömääräisen syyskokouksensa 29.11.2020 klo 17:00. Kokoustila kampuksella tarkentuu myöhemmin. Kaikki TAMKin opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan. Syyskokouksessa valitaan uusi hallitus toimikaudelle 2022-2023.

15. Tampereen Kuningattaret esittävät: Siskot lähtee bailaamaan –pikkujouludragshow

Drag -artistit Tina The Ballerina (Teemu Sytelä, TAMK:sta valmistunut) ja Carrie (Matias Korhonen, TAMK:ssa opiskeleva) kutsuvat Tampereen opiskelijat katsomaan upouutta koko illan drag showta ”Siskot lähtee bailaamaan”.

Show tuo lavalle kaikki suosikki bilekappaleet ja niiden artistit aina kotimaisista suosikeista, ulkomaalaisiin tähtiin sekä herkistä euroviisukappaleista räjähtäviin Mamma Mia! -elokuvien musiikkeihin. Esityksessä lavalle nousee yli 60 hahmoa Erika Vikmanista Lordiin ja Dolly Partonista Lady Gagaan. Ja kermana kakun päällä: upeat drag-artistit esittävät jokaisen kappaleen ITSE livenä laulaen.  

”Siskot lähtee bailaamaan” -kiertue lähtee liikkeelle Kuningattarien kotikaupungista Tampereelta Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöltä (Hämeenkatu 25). Ensi-ilta on keskiviikkona 10.11.2021 klo 19:00 ja heti perään toinen esitys torstaina 11.11.2021 klo 19:00 Hällä-näyttämöllä. Liput ovat 44/33€, joista alempi hinta opiskelijoille. Liput ovat myynnissä lippu.fi kautta. Esityksen kesto 2h 30min sisältäen väliajan.

”Glitterit tykeistä ampukaa, korkkarit katossa marssikaa. Taksi alle, baana auki, Tina ja Carrie toistemme tuki. Samppanjaa laseihin kaatakaa, Siskot lähtee bailaamaan”. Tervetuloa katsomaan ja viettämään pikkujouluja Tampereen Kuningattarien johdolla!

16. SalesDay -myynnin huipputapahtuma verkossa 29.10.

Kiinnostaako myynti? Haluatko oppia siitä lisää? SalesDayssä myynnin ammattilaiset ja opiskelijat kohtaavat. Tapahtuma järjestetään perjantaina 29.10.2021 klo 8.30–14.00 teemalla Myynnin uusi aikakausi. Myynti ja sen muutokset sekä kehittäminen puhututtavat -SalesDay tarjoaa näköalapaikan oppia ja avartaa näkemyksiä tämänhetkisestä myynnistä. 

SalesDay järjestetään virtuaalisesti tänä vuonna. Tapahtumassa käsitellään ajankohtaisia myynnin teemoja ja tutkittua tietoa; Loistavat keynotet, Peter Vesterbacka ja Pia Hautamäki, kertomassa omista näkökulmistaan myyntiin liittyen. Lisäksi kuullaan mielenkiintoisia paneelikeskusteluja, niin eri yrityksien edustajilta kuin myynnin tutkijoiden puolelta. Päivä huipentuu ajankohtaiseen tutkittuun tietoon. 

Tapahtuma on Tampereen Korkeakouluyhteisön jäsenille maksuton. Vaatii ennakkoilmoittautumisen. Nyt sinullakin on mahdollisuus verkostoitua, ilmoittaudu mukaan tästä.

17. Nyytin chat 21.10.: Itsekritiikki ja riittämättömyyden tunne

Suorituskeskeinen ja kilpailullinen ympäristö saa meidät tarkkailemaan itseämme kriittisesti: teenkö tarpeeksi tai olenko yhtä hyvä kuin muut? Miten näitä tuntemuksia olisi hyvä lähestyä? Pohditaan yhdessä sopivaa itsekritiikin määrää ja keinoja saavuttaa tyytyväisyys omaan itseen ja tekemisiinsä. Tervetuloa mukaan chattiin torstaina 21.10. kello 18 – 20!

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Opiskelijoille suunnatussa ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista asioista. Chatissa voit jutella täysin anonyymisti, eikä etukäteen tarvitse ilmoittautua. Chateissa on aina mukana myös Nyytin vaparit tai työntekijä. Lue lisää.

18. Abiza winter festival

Helsingin Jäähallissa järjestetään perjantaina 11. helmikuuta erityisesti kaikille opiskelijoille tarkoitettu megafestari, ABIZA WINTER FESTIVAL. Lavalle nousevat mm. william sekä Evelina ja useat DJ:t ja monia muita.

Ovet avautuvat perjantaina 11. helmikuuta kello 18.00, ja juhlinta jatkuu ainakin keskiyöhön. Pääesiintyjät nousevat lavalle klo 20 alkaen. Esiintyjien tarkempi järjestys ja aikataulu ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa. Abiza Winter Festivalin liput maksavat Ticketmasterissa 31.10. asti 36,50 euroa ja sen jälkeen 39,50 euroa. Kannattaa siis olla nopea ja ostaa liput saman tien! Lue lisää.