Tamko Topics 35 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA
1. Lähde mukaan Vertaiskoutsiksi! Lisähaku auki 23.8.-5.9.2021
2. Hae Tamkon häirintäyhdyshenkilöksi 31.8. mennessä!
3. Edustajiston kokous 6.9. klo 17 (Teams)
4. Ilmainen opiskelijatarran postitus 3. ja 4. vuoden opiskelijoille 30.9 asti

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
5. Opiskelija! Mistä löydät mitäkin tietoa? Lähde liikkeelle intrasta!
6. Liity SportUniin – saat liikuntakurssin maksutta!
7. NamiAppro 2021 6.9. klo 13-20
8. Mielensuunnistus – omien voimavarojen löytäminen ja vahvistaminen 2.9. klo 16.30-18
9. Puhallinorkesteri PAH ry etsii uusia soittajia!
10. Asta-messut TAMKin tekniikan alojen opiskelijoille 3.-5.9.2021
11. Ilmoittautuminen Educational Masters Major CS:GO liigaan auki
12. Wellbeing Lab: fysioterapiapalveluita edullisesti TAMKin opiskelijoille
13. Opiskelija, tule vastaamaan kyselyyn ammattikorkeakouluopiskelijoiden harjoittelukokemuksista!
14. NyytiChat to 2.9. klo 18 – 20. Voiko opiskelija olla sairaslomalla? Mukana Kelan asiantuntijat!

Opiskelijakunta

1. Lähde mukaan Vertaiskoutsiksi! Lisähaku auki 23.8.-5.9.2021

Oletko kiinnostunut tuutoroinnista Tamkossa? Haluaisitko kehittää TAMKin henkeä vielä yhteisöllisemmäksi ja tukea kanssaopiskelijoita sekä kerryttää samalla opintopisteitä? Lähde mukaan vertaiskoutsiksi! Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella 5.9. mennessä.

Vertaiskoutsina voit ohjata ja tukea siirto-opiskelijoita, opintoihin palaavia tai keksiä yhteisöllistä tekemistä sosiaalisia kontakteja kaipaaville opiskelijoille. Voit myös hyödyntää omia kiinnostuksen kohteita tekemistä ja tapaamisia suunnitellessa. Tamko kouluttaa vertaiskoutsit yhteistyössä TAMKin kanssa, joten innostunut ja positiivinen asenne riittää! Vertaiskoutsaus sopii mm. aiemmille tuutoreille tai jos opiskelet sosiaalialaa. Vertaiskoutsauksesta saat myös opintopisteitä.
 
Lisätietoja Tamkon hallituksen tuutorivastaavalta Johannalta (tuutori@tamko.fi) tai Tamkon tuutoroinnin asiantuntijalta Elliltä (elli@tamko.fi).

2. Hae Tamkon häirintäyhdyshenkilöksi 31.8. mennessä!

Tamko hakee uusia häirintäyhdyshenkilöitä! Hakulomake ja lisätietoja.

  • Tamkon häirintäyhdyshenkilönä tuet ja neuvot häirintää kohdanneita luottamuksellisesti (vaitiolovelvollisuussopimus)
  • Saat koulutuksen tehtävään, lisäksi häirintäyhdyshenkilöitä tukee työssään Tamkon sosiaalipoliittinen vastaava sekä Tamkon työntekijä.
  • Kiusaamiseen, syrjivään tai loukkaavaan sekä epätasa-arvoiseen käytökseen suhtaudutaan Tampereen ammattikorkeakoulussa vakavasti ja häirintäyhdyshenkilöt ovat tukena tällaisissa tilanteissa.

3. Edustajiston kokous 6.9. klo 17 (Teams)

Tervetuloa edustajiston etäkokoukseen maanantaina 6.9.2021 klo 17 Teamsin välityksellä!

Toivomme kokoukseen etukäteen ilmoittautumista. Kaikki Tamkon jäsenet ovat tervetulleita paikalle. Tapahtumasta saa myös leiman Tursaspassiin! Lisätietoja Facebook-tapahtumasta.

4. Ilmainen opiskelijatarran postitus 3. ja 4. vuoden opiskelijoille 30.9 asti

Hei 3. ja 4. vuoden opiskelija, voit tilata uuden opiskelijatarran nyt ilman postikuluja! Tee tilaus kätevästi Kide.appin kautta.

Syyskampanjamme on voimassa 30.9.2021 asti.

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

5. Opiskelija! Mistä löydät mitäkin tietoa? Lähde liikkeelle intrasta!

tuni.fi/intra – kaikille yhteinen, jokaiselle oma

Intra on sisäisen viestinnän pääkanava ja väylä kaikkiin sähköisiin palveluihin.  

Löydät intrasta ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia, ohjeita opiskeluun, henkilökunnan yhteystiedot sekä oikopolut muihin järjestelmiin ja palveluihin. Käy intrassa – pysyt ajan tasalla!

6. Liity SportUniin – saat liikuntakurssin maksutta!

SportUnin syyskausi starttaa todenteolla maanantaina 30.8. Kaikille vuoroille ilmoittaudutaan SportUnin tarjontakalenterin kautta Tuni-tunnuksilla.

Ryhmäliikuntaa järjestetään sisällä saleissa, ulkona ja striimattuna etänä jokaisena viikonpäivänä. Kurssivalikoima on laaja ja koronahyvityksenä kaikki liikuntamaksun maksaneet saavat yhden kurssin maksutta syyskaudella 2021.

Kauan odotetut palloiluvuorot niin avoimet kuin vakiovuorot alkavat myös pyöriä liikuntakeskuksissa. Kuntosalille ja sulkapalloilemaan pääsee edelleen vuoron varaamalla. Maksa siis liikuntamaksu nyt verkossa tai SportUnin asiakaspalvelupisteillä ja tule mukaan SportUnin iloiseen meininkiin! Tervetuloa! Lue myös tarkemmat tiedotteet SportUnin toiminnasta ja seuraa instassa ja facebookissa @sportunitampere.

7. NamiAppro 2021 6.9. klo 13-20

Tampereen makein opiskelijatapahtuma NamiAppro on jo 13. kertaa järjestettävä kahvilakierros, johon osallistuessasi pääset haastamaan oman herkuttelukykysi kahviloiden pistäessä parhaat tarjouksensa peliin. Namintäyteisen iltapäivän aikana tutustut Tampereen kahviloihin ja kanssaopiskelijoihisi, ja urhoollisesta herkuttelusuorituksesta sinut palkitaan 5 leiman jälkeen NamiKandin, 8 leiman jälkeen HerkkuDI:n tai 12 leiman jälkeen MättöTohtorin arvonimellä sekä asiaankuuluvalla haalarimerkillä! Tapahtuma Facebookissa.

8. Mielensuunnistus – omien voimavarojen löytäminen ja vahvistaminen 2.9. klo 16.30-18

Tervetuloa torstaina 2.9. klo 16.30 – 18 urheilemaan Kaupin urheilupuistoon. Tavoitteena on saada energiaa luonnossa liikkumisesta, kokea luonnon rauhoittava vaikutus ja rentoutua yhdessä luonnon keskellä. Ota mukaan kuulokkeet ja halutessasi evästä.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: emilia.montonen@tuni.fi (ilmoitathan jos joudut perumaan osallistumisen)

Mielensuunnistus on osa TreSilienssi-hankkeen toimia ja uutta Parvi -kohtaamiskoseptia. Katso kaikki pienryhmät ja toiminta TAMK Parvi -käsikirjasivulta.

9. Puhallinorkesteri PAH ry etsii uusia soittajia!

Löytyykö sulta taustaa jonkun puhallinsoittimen kanssa? Kiinnostaisiko sua jatkaa kotipaikkakunnallasi aloittamaasi puhallinorkesteriharrastusta? Kaipaatko yhtyessoiton pariin? Puhallinorkesteri PAH ry etsii uusia soittajia. Avoimet harjoitukset järjestetään 2.9. ja 9.9. Ilmoittautuminen avoimiin harjoituksiin tapahtuu tällä linkillä ja ilmoittautumisen jälkeen sinulle lähetetään uusi linkki harjoituksissa soitettaviin nuotteihin, jotka sinun tulee itse tulostaa.

PAH on vuonna 2019 perustettu Tampereen korkeakouluyhteisön oma puhallinorkesteri, joka tarjoaa tavoitteellista mutta rentoa puhallinorkesteritoimintaa opiskelijoille. Syksyn ohjelmistossa on musikaalimusiikkia, joten tiedossa on menevää ja railakasta soitettavaa. PAH harjoittelee yliopiston keskustakampuksella torstaisin kello 18.30.

10. Asta-messut TAMKin tekniikan alojen opiskelijoille 3.-5.9.2021

Tampereen messut järjestää pitkän odotuksen jälkeen vihdoin Asta-messut yhteistyössä Puusuutarit Ry:n kanssa! Messut ovat vuosittain järjestettävät rakentamisen ja asumisen messut Tampereen messukeskuksessa. Puusuutarit tarjoavat mahdollisuuden tekniikan alan opiskelijoille tulla vierailemaan messuille ilmaiseksi opiskelijakortti pääsylippunaan.

Mitä? Asta-messut
Milloin? 3.-5.9.2021
Missä? Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa, Ilmailunkatu 20 33900 Tampere
Miten? Ilmainen sisäänpääsy opiskelijakorttia näyttämällä
Kenelle? TAMKin tekniikan alojen opiskelijat

HUOM: Lippuja on runsaasti mutta kuitenkin rajoitetusti.

11. Ilmoittautuminen Educational Masters Major CS:GO liigaan auki

Lokakuussa käynnistyy korkeakoulujen välinen Educational Masters Major CS:GO by Visma -liigasarja. Liigaan otetaan mukaan 64 joukkuetta. Major-koululiigassa kilpailevat ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoista kootut korkeakoulukohtaiset joukkueet. Lue lisää ja ilmoita joukkueesi mukaan.

12. Wellbeing Lab: fysioterapiapalveluita edullisesti TAMKin opiskelijoille

Wellbeing Lab tarjoaa edulliseen opiskelijahintaan monia palveluita, kuten:

  • Fysioterapeuttinen tutkiminen (15 €)
  • Kehonkoostumusmittaus (10 €)
  • Firstbeat hyvinvointianalyysi (40 €)

Ajanvaraukset p. 0503455130 tai sähköpostitse fysioterapiaklinikka.tamk@tuni.fi. Osoitteemme on TAMKin pääkampuksella Kuntokatu 3, F-talo (2. krs). Tervetuloa!

13. Opiskelija, tule vastaamaan kyselyyn ammattikorkeakouluopiskelijoiden harjoittelukokemuksista!

Onko sinulla ollut vaikeuksia löytää tai saada ammattikorkeakouluopintoihin liittyvää harjoittelupaikkaa? Onko sinulla erityisen tuen tarvetta tai esimerkiksi elämäntilanteen vuoksi haasteita harjoitteluiden suorittamisessa? Tai onko sinulla tullut eteen joitakin muita haasteita harjoitteluihin liittyen? Mikä nykyisissä TAMKin harjoittelukäytännöissä mielestäsi toimii tai ei toimi? 

Mikäli koet, että tämä teema koskettaa sinua ja haluat jakaa oman kokemuksesi, kutsun sinut vastaamaan kyselyyn ammattikorkeakouluopiskelijoiden harjoittelukokemuksista, linkki kyselyyn.

Yhteyshenkilö:
Laura Sairanen
Yhteisöpedagogiopiskelija /TAMK harjoittelija
+358469211944
laura.sairanen@tuni.fi

14. NyytiChat to 2.9. klo 18 – 20. Voiko opiskelija olla sairaslomalla? Mukana Kelan asiantuntijat!

Mitä opiskelija voi tehdä, jos opintojen aikana sairastuu? Chatissa mukana Nyytin lisäksi myös Kela asiantuntijoineen! Tervetuloa chattiin.