Tamko Topics 13 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Julkaiseminen Topicsissa: Tamko Topics lähetetään jäsenille sähköpostitse maanantaisin ja materiaali toimitetaan edellisen viikon keskiviikon aikana Tamkon viestinnän asiantuntijalle osoitteeseen topicsiin(at)tamko.fi.
Tiedotusmateriaali ja uutiset lähetetään suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi. Pidätämme oikeuden päättää toimitettujen tekstien julkaisemisesta, muokkaamisesta ja/tai lyhentämisestä. Muistathan kuitenkin, että todennäköisimmin tiedotteesi julkaistaan, kun se on jo valmiiksi tiiviissä muodossa ja molemmilla kielillä kohderyhmästä riippuen.

OPISKELIJAKUNTA
1. Ilmoittaudu Kaverin puolesta kyselen -työpajaan 30.3.
2. Haku kansainvälisyystuutoriksi jatkuu
3. Lähde mukaan Vertaiskoutsiksi! Hakuaika 22.3.-11.4.2021
4. Tamkon ja TREYn Edunvalvontastudio 7.4.
5. Tervetuloa edustajiston kevätkokoukseen tiistaina 13.4.2021 klo 17 alkaen!
6. Tursaspassien palautustsembalot 26.4. klo 12-18 
7. Tamkon haalarimerkit kide.appin kautta, mukana myös merkkipaketit!
8. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
9. Kesäopintoja HUBSilla
10. Kevään palautetilaisuudet – keskustellaan ja kehitetään yhdessä
11. Kesän 2021 työpaikat nyt TAMKin Jobteaserissa
12. Vastaa kyselyyn Virtuaalivaihdosta!
13. TAMKin kevät jatkuu pandemiarajoituksia noudattaen 31.7.2021 saakka

Opiskelijakunta

1. Ilmoittaudu Kaverin puolesta kyselen -työpajaan 30.3.

Ilmoittaudu Kaverin puolesta kyselen -työpajaan 30.3. ja tule kertomaan ideasi opiskelijaelämän parantamiseksi poikkeusoloissa: https://bit.ly/38yhD46

Mikä saisi sut ja sun kaverin tekemään asioita yhdessä muiden kanssa? Miten etäilyä voisi piristää? Millaiset asiat ovat hankalia ja kuka niissä voisi sua auttaa? Olisiko sulla joku taito, jota voisit opettaa toisille? Etsitään yhdessä kaikille oma paikka ja porukka!

Tule kertomaan kaikki ideat maan ja taivaan väliltä Zoom-työpajaan 30.3. klo 16-17, eli tässä ei kauaa mene. Mukaan toivotaan kaikkien alojen opiskelijoita, opiskelit sitten AMK- tai YAMK-tutkintoa. Sinä tiedät parhaiten! Työpajaan osallistuneille on luvassa pieni yllätys. Lisätietoja: toimisto@tamko.fi

2. Haku kansainvälisyystuutoriksi jatkuu

Tule mukaan vastaanottamaan TAMKiin elokuussa saapuvia vaihto-opiskelijoita ja hae nyt mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen! Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa, joka parantuu automaattisesti tuutoroidessa!

Ilmoittaudu tästä: https://bit.ly/3uO3OIr

3. Lähde mukaan Vertaiskoutsiksi! Hakuaika 22.3.-11.4.2021

Oletko kiinnostunut tuutoroinnista Tamkossa? Haluaisitko kehittää TAMKin henkeä vielä yhteisöllisemmäksi ja tukea kanssaopiskelijoita sekä kerryttää samalla opintopisteitä? Lähde mukaan vertaiskoutsiksi! Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella.

Vertaiskoutsina voit esimerkiksi ohjata ja tukea siirto-opiskelijoita, opintoihin palaavia tai keksiä yhteisöllistä tekemistä sosiaalisia kontakteja kaipaaville opiskelijoille. Tukea voi tarjota missä vaiheessa opintoja tahansa. Vertaiskoutsina voit järjestää sekä yksittäis- että ryhmätapaamisia sekä omia projekteja, oman kiinnostuksesi mukaan.

Vertaiskoutsaus sopii erityisen hyvin sinulle, jos sinulla on aiempaa kokemusta tuutoritoiminnasta Tamkossa tai opiskelet sosiaalialalla. Aiempi kokemus tuutoroinnista ei kuitenkaan ole edellytys vaan innostunut ja positiivinen asenne riittää!  Tamko kouluttaa tuutorit yhteistyössä TAMKin ohjaushenkilökunnan kanssa. Ensimmäinen koulutuskerta järjestetään keväällä ja koutsaus alkaa alkusyksystä.  

Lisätietoja Tamkon hallituksen tuutorivastaavalta Johannalta (tuutori@tamko.fi) tai Tamkon tuutoroinnin asiantuntijalta Elliltä (elli@tamko.fi).

4. Tamkon ja TREYn Edunvalvontastudio 7.4. – ilmoittaudu mukaan!

Historian ensimmäinen Edunvalvontastudio tulee 7.4.2021! Tamkon ja TREYn yhdessä järjestämä tapahtuma kokoaa etänä yhteen opiskelijoiden edunvalvonnasta kiinnostuneet opiskelijat, hallopedit, järjestötoimijat ja muut opiskelijakentän vaikuttajat. Ilmoittaudu tapahtumaan 30.3. mennessä: https://form.jotform.com/210623271650042

Oheisella lomakkeella voit ilmoittautua yhteen Edunvalvontastudion workshopeista ja iltaohjelmaan. Studion striimiä klo 11-14 voivat seurata kaikki ilman ennakkoilmoittautumista. Otathan yhteyttä tuomas.karvonen@trey.fi tai Telegramissa @treytuomas, mikäli osallistumisesi peruuntuu tai tarvitset lisätietoja ilmoittautumiseen liittyen. Tapahtuman ohjelman ja aikataulut löydät FB-eventistä.

5. Tervetuloa edustajiston kevätkokoukseen tiistaina 13.4.2021 klo 17 alkaen! 

Toivomme kokoukseen etukäteen ilmoittautumista. Tänä vuonna kevätkokous järjestetään Teamsin välityksellä. Oheisen lomakkeen avulla voit ilmoittautua osallistujaksi kokoukseen, edellyttäen, että olet Tamkon jäsen. Ilmoittautuminen on auki ti 13.4. klo 16.30 asti, jonka jälkeen ilmoittautuneille lähetetään linkki kokoukseen. Ilmoittaudu tästä!

Lue lisää kokouksen sisällöstä.

6. Tursaspassien palautustsembalot 26.4. klo 12-18

Tursaspassien palautustsembalot 26.4. klo 12-18 Solun pihassa! Tursailla on tuona aikana mahdollisuus käydä palauttamassa oma tursaspassinsa ja kerätä palautuksen yhteydessä lisää leimoja. Tapahtuma on tursaille Tursaspassien palauttamista varten, jotta saamme pidettyä kävijämäärän pienenä koko tapahtuman ajan. Tarjolla myös makkaraa, mehua ja mahdollisuus ostaa haalarimerkkejä!

Seuraamme AVIn linjauksia kokoontumisrajoituksien suhteen. Tule palauttamaan tursaspassiasi ainoastaan terveenä, maskia käyttäen ja turvaväleistä huolehtien. Tiedotamme heti, jos tapahtumaa ei pystytä järjestämään.

Tapahtuman FB-event

7. Tamkon haalarimerkit kide.appin kautta, mukana myös merkkipaketit!

Huutaako sun haalarit haalarimerkkien perään? Ootko huomannut, että Tamkon haalarimerkit on tyrkyllä Kide.appin kautta? Merkkeihin on helppo ostaa myös postitus. Tilaa haalarimerkkisi täältä.

Haluaisitko uusia haalarimerkkejä valikoimaamme? Lähetä haalarimerkki-ideasi osoitteeseen toimisto@tamko.fi

8. Tamkon toimisto on kiinni toistaiseksi, palvelemme etänä normaalisti

Tamkon toimisto on toistaiseksi kiinni tämänhetkisen koronavirustilanteen johdosta. HUOM: Ole poikkeusolojen aikana yhteyksissä jäsenpalveluihin liittyvissä asioissa WhatsAppin (+358 44 382 6561) tai toimiston sähköpostin kautta: toimisto@tamko.fi

Yleisesti kiirellisissä asioissa kannattaa soittaa tai olla yhteydessä pikaviestimillä. Tärkeimmissä ja talouteen liittyvissä asioissa paras tapa saada yhteys on sähköposti.

Ainejärjestöt & opiskelijaelämä

9. Kesäopintoja HUBSilla

Onko kesän suunnitelmat vielä mietinnässä? HUBS tarjoaa koko kesän täydeltä opintoja. Tarjolla on tiimityötä Kesähaasteissa Globe Hopen kanssa sekä itsenäisiä verkko-opintoja. Opintojaksot ovat avoinna kaikille Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoille, alasta ja vuosikurssista riippumatta!

Kesähaasteet 2021 | 6-8 op | englantia tarvitaan | 10.5.-24.6.2021 | voi suorittaa myös harjoitteluna
Johdatus yrittäjyyteen | 5 op | englantia tarvitaan
Ihminen, trendit ja tulevaisuus | 3 op | 1.5.-31.7.2021

Kestävä yrittäjyys | 1-3op | englantia tarvitaan
Kestäväksi yrittäjäksi
Kestävä liiketoimintamalli
Vaikutusten mittaaminen

Markkinointi | 1-3op | englantia tarvitaan
Ilmoittautuminen opintojaksoille aukeaa myöhemmin, pidä silmällä HUBSin opintokalenteria

Jäikö jokin mietityttämään? Laita meille viestiä hubs@tuni.fi

10. Kevään palautetilaisuudet – keskustellaan ja kehitetään yhdessä

Opiskelijapalautetta kerättiin viime vuonna huhti- ja marraskuun palauteviikoilla uuden opiskelijan ja vuosikyselyn muodossa sekä YAMK- ja valmistumisvaiheen kyselyjen kautta. Opiskelijapalautteet sekä yhteenveto palautteista ovat nyt nähtävillä Valvomossa. Kevään aikana tutkinto-ohjelmissa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön palautetilaisuudet, joissa keskustellaan vuoden 2020 palautteista ja sovitaan mahdollisista kehittämistoimenpiteistä. Seuraa oman tutkinto-ohjelmasi tiedotusta palautetilaisuuden ajankohdasta, osallistu mukaan ja jaa ideasi koulutuksen kehittämiseksi.

Lisätietoja ja linkit opiskelijapalautteisiin ja koontiin löytyvät Intrasta.

11. Kesän 2021 työpaikat nyt TAMKin Jobteaserissa

Jos etsit vielä kesätyötä, käy kurkkaamassa TAMKin JobTeaser, josta löydät monien alojen kesätyö- ja harjoittelupaikkoja. Uusia työmahdollisuuksia julkaistaan päivittäin, joten laita hakuvahti päälle ja hae kiinnostavia paikkoja.

Pääset kirjautumaan palveluun Tuni-tunnuksillasi osoitteessa tamk.jobteaser.com. JobTeaser löytyy myös Intran oikopoluista.

12. Vastaa kyselyyn Virtuaalivaihdosta!

Virtuaalivaihdot tarjoavat kansainvälisen kokemuksen ilman matkustamista. Kerro meille näkemyksesi virtuaalivaihdosta vastaamalla muutamaan kysymykseen. Vastaaminen vie noin minuutin: http://lomake.tamk.fi/lomakkeet/31667/lomakkeet.html

13. TAMKin kevät jatkuu pandemiarajoituksia noudattaen 31.7.2021 saakka

TAMKin kevät jatkuu pandemiarajoituksia noudattaen 31.7.2021 saakka. Opiskelu ja työskentely toteutuvat lukuvuoden loppuun saakka pääosin etänä, ja vain välttämätön lähiopetus ja tentit järjestetään pienryhmissä. Lisäksi kampuksilla oleskellaan ainoastaan välttämättömistä syistä.

Lue lisää muun muassa AMK-valintakokeiden toteuttamisesta Intran tiedotteesta: https://intra.tuni.fi/content/news/23532
Intran koronaohjeiden ja -tiedotteiden koontisivu: https://intra.tuni.fi/content/news/18225