Sidosryhmät rikastuttavat opiskelijakulttuuria joka päivä

Musiikki soi lämpiön edessä matkallasi ruokalaan, huomaat PISTOT porukan ständeilemässä. Poikkeat ständille heittämään pientä palloa koriin, jonka mennessä ohi saat silti hyvästä yrityksestä haalarimerkin. Tämän jälkeen jatkat matkaasi ruokailemaan ja syötyäsi menet Solulle kahville vaihtamaan kuulumisia Tamkolaisten kanssa. Matkalla Solulle kuljet ilmoitustaulun ohi ja huomaat mainoksen tulevasta tapahtumasta, matkaasi samalla jatkaen suuntaat Kide.appiin ja ostat lipun tapahtumaan. Kuulostaako tutulta? Tämän pienen mielikuvitusmatkan aikana olit tekemisissä jo useamman Tamkon sidosryhmän kanssa.

Tamkon sidosryhmiä ovat esimerkiksi Tamkon alumnit, TAMKin henkilöstö, Campusravita, yritykset, joiden kanssa Tamko tekee yhteistyötä, alayhdistykset ja tietenkin TAMKin opiskelijat. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ja raakuudessaan, faktahan on, että ilman sidosryhmiä ei olisi Tamkoa. Tämän takia sidosryhmätkin tulevat olemaan mukana Tamkon 110 juhlavuodessa.

Mitä ne alayhdistykset nyt sitten Tamkolle ovat ja mitä ne merkitsevät? Alayhdistyksistä Tamkon kohdalla puhuttaessa tarkoitetaan ainejärjestöjä sekä kerhoja, joita TAMKissa toimii moninainen joukko. Merkitykseltään kyseiset toimijat puolestaan ovat korvaamattomia opiskelijoiden viihtyvyyden ja pärjäämisen kannalta, järjestäväthän nämä väsymättömästi ahertavat toimijat monenlaisia tapahtumia, ekskursioita sekä muita toimintoja ja palveluita jäsenillensä.

Alayhdistykset ovat pitkän linjan toiminnallaan auttaneet luomaan Tampereelle opiskelijaystävällisen kaupungin mainetta ja edistäneet opiskelijakulttuuria. Tamkon sekä alayhdistysten tavoitteet toiminnassaan ovat pohjimmiltaan hyvin samanlaiset, edistää opiskelijaviihtyvyyttä ja parantaa yhteisöllisyyden- sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tämä tarkoittaa sitä, että viestintä sekä toiminta Tamkon ja alayhdistysten välillä on todella kaksisuuntaista.

Sidosryhmävastaavana saan toimia poikkeuksellisen laajan alayhdistysverkon, opiskelijoiden ja muiden sidosryhmien kanssa tiiviisti. Toivon, että olemassa olevia yhteistöitä vaalitaan tulevaisuudessa ja uusia pyritään luomaan aktiivisesti. Kaikkien nykyisten ja tulevien sidosryhmien avulla luotan vakaasti siihen, että Tamko porskuttaa vielä ainakin toiset 110 vuotta. Juhlavuodelta itse odotan huikeaa meininkiä, sekä tietysti vuosijuhlia, jotka kruunaavat upean juhlavuoden.

Kirjoittaja on Tamkon hallituksen sidosryhmävastaava Olli Hämäläinen