Opiskelijat ovat tärkeä osa edunvalvontaa

Tamkon toiminta näkyy opiskelijoille kaikkialla. Heti ensimmäisenä päivänä tuutorimme ottavat kopin uusista tursaista ja ohjaavat heidät ryhmäytymään alajärjestöjemme tapahtumiin. 

Jäsenillemme me tarjoamme opiskelijakortin kautta satoja alennuksia aina halvemmasta lounaasta kautta vuosien järjestettäviin tapahtumiin ja koulutuksiin. Kuitenkin tärkein tehtävämme, sekä syy olemassaolollemme jää piiloon kulissien taakse. Tänä vuonna tulee täyteen huikeat 110 vuotta edunvalvontaa! 

Tamkon edunvalvonnan voi kiteyttää helposti siihen, että puolustamme koulutuksen laatua, autamme opiskelijoita opintoihin, terveydenhuoltoon, toimeentuloon ja asumiseen liittyvissä ongelmissa sekä asioissa. Me teemme koulutus- ja sosiaalipoliittista edunvalvontaa, jotta opiskelijoiden elämästä saataisiin tehtyä aina vain parempaa. 

Kun edunvalvonta on kyseessä, ei meitä yksi lukittu ovi paljoa hetkauta.

Tamkon historian aikana olemme tehneet pitkään yhteistyötä, ja muodostaneet erittäin hyvät suhteet niin oman koulumme johtoportaaseen, kuin sidosryhmiinkin. Tämän ansiosta mielipiteitämme arvostetaan, ja meidän on helppo ottaa heihin yhteyttä vaikeissakin asioissa. Yhteistyöt muun muassa YTHS:n, Opiskelijan Tampereen, TOASin ja POASin kanssa helpottavat opiskelijoiden edunvalvontaa.   

Pääsemme tuomaan opiskelijoiden ääntä kuuluviin monessa tärkeässä työryhmässä TAMKin ja muiden sidosryhmien sisällä.  Opiskelijaedustajamme tekee yhteistyötä muunmuuassa kaupunki- ja vaalivaikuttamisessa Tampereen kaupungin ja Tampereen ylioppilaskunta TREYn kanssa. 

Tamkon arvot: opiskelijalähtöisyys, yhdenvertaisuus sekä avoimuus, joiden pohjalta myös Code of conduct on luotu ohjaavat toimintaamme, sekä sitä millä tavalla teemme edunvalvontaa turvallisemman sekä kestävämmän toimintakulttuurin saavuttamiseksi.  Code of conductin jalkauttaminen toimintaan on tänä vuonna ollut käynnissä, ja sitä on saatu hienosti esille mm. tuutori- ja alayhdistyskoulutuksissa. Lisäksi Tamko kouluttaa vuosittain häirintäyhdyshenkilöt, jotka ovat opiskelijoiden tukena sähköpostin päässä. 

Keskiössämme on opiskelijat ja heidän etunsa, joiden eteen on tehty jo vuosien ajan mieletöntä työtä. Opiskelijat ovat itsekin tärkeä osa edunvalvontaa tuomalla omia mielipiteitään ja näkemyksiään esille meille, jotta voimme vaikuttaa asioihin ja viedä asioita eteenpäin. Jokainen mielipide on tärkeä, ja me haluamme kuulla mitä opiskelijoille kuuluu. Kuulemme mielellämme opiskelijoilta ajatuksia, kehitysehdotuksia ja onnistumisia. Ottakaa meihin matalalla kynnyksellä yhteyttä, Tamko on täällä teitä varten, ja sitä tänä vuonna pääsemme yhdessä juhlistamaan! 

Kirjoittajina toimivat Tamkon hallituksen koulutuspoliittinen vastaava Ville Lindgren ja sosiaalipoliittinen vastaava Linda Vallenius.