TAMKO ONNITTELEE VALMISTUNEITA!

Tamko onnittelee lämpimästi kaikkia kevään valmistuneita! Olette tehneet valtavasti töitä ja saatte olla itsestänne äärettömän ylpeitä. Toivomme tulevaisuuteenne onnistumisia ja iloa!

Tamkon puheenjohtaja Julia Väänänen onnitteli valmistuneita opiskelijoita valmistujaisjuhlassa.
Lue alta koko puhe:

Tänään on päivä, jota on odotettu. Päivä, jonka eteen on tehty tunteja, päiviä, viikkoja ja vuosia töitä. Päivä, joka muutama vuosi, ja kenties vielä ihan tovikin sitten vaikutti äärettömän kaukaiselta ja joskus jopa tavoittamattomalta. Valmistuminen korkeakoulusta on saavutus, joka kertoo, että teillä on kykyä sitoutua, sopeutua muuttuviin olosuhteisiin ja halua kehittyä ja kehittää teitä itseänne sekä osaamistanne. 

Teidän opiskeluaikaanne ovat leimanneet toinen toistaan seuraavat maailmanlaajuiset kriisit. Maailma on muuttunut merkittävästi sinä aikana, jonka olette tämän katon alla viettäneet. Olette kohdanneet epävarmuutta ja voittaneet vaikeuksia hyvin vaikeissa olosuhteissa. Te olette opiskelleet äärimmäisinä aikoina, ja se tekee suorituksestanne äärimmäisen hienon. 

Today is a day of celebration, reflection, and anticipation as we gather to honor the incredible journey that brought you to this moment. I extend my heartfelt congratulations on reaching this significant milestone in your lives.  

We all know that when times are hard, it’s the community that keeps us going. From my point of view the most dangerous things happen when people drift apart. I wish to thank you all for being a part of this amazing community and shaping it to look like all of us. Your input to this community hasn’t gone unnoticed. I want to encourage you all to keep creating and cherishing communities everywhere you go.  

Vaikka teillänne tähän pisteeseen on ollut yhteneväisyyksiä, on jokainen teistä kulkenut omaa polkuaan. Osa saattaa olla täällä oikeastaan vähän etuajassa, osa on seurannut korkeamman tahon tarkkaan laatimaa suunnitelmaa, ja osa on saattanut tehdä matkalla muutaman mutkan esimerkiksi hairahduttuaan järjestötoiminnan piiriin. Osa teistä tietää täysin, mitä tulevaisuudessa haluaa tehdä, toinen osa miettii vielä, että mikä musta tulee isona. Vaikka vielä miettisittekin, mitä oikein haluatte elämällänne tehdä, kantakaa tätä tutkintoa ylpeydellä.  

Juhlikaa tätä saavutusta, olkaa ylpeitä siitä työstä, jota te olette sen eteen tehneet ja kaikista niistä kivistä, joihin te olette kompastuneet, mutta kuitenkin nousseet niiden jälkeen uudelleen ylös. Oli sitten tienne opiskelujen alusta tähän päivään minkä tahansa näköinen, olette ansainneet kaikki onnentoivotukset ja kaiken ylpeyden, mitä kuvitella saattaa. 

Your time in TAMK has not only been about absorbing knowledge from textbooks but also about discovering your passions, honing your skills, and forming lifelong connections. The friendships you’ve cultivated, the lessons you’ve learned, and the experiences you’ve gained are invaluable treasures that will stay with you forever. 

On aika kääntää katseet tulevaisuuteen, mutta älkää unohtako sitä, mikä teitä on muovannut. Lähtekää mukaan alumnitoimintaan, pitäkää yhteyttä niihin ihmisiin ja kontakteihin, joita olette näiden vuosien aikana vaalineet ja käykää moikkaamassa meitä ei-vielä-valmistuneita. Teidän osaavien ja tämän kaiken jo nähneiden tuki on korvaamatonta – ja tulee olemaan sitä myös tulevaisuudessa. 

Ottakaa rohkeudella vastaan uudet mahdollisuudet ja hypätkää siihen, mikä jännittää: jännittävistä asioista kasvaa usein jotain suurta. Unelmoi suuria ja jatka kasvua ja oppimista. Teistä on jo tullut jotain suurta, ja teistä on tulossa yhä jotain vielä suurempaa. Menkää sitä suurta kohti, ja huutakaa mennessänne, että isoi juttui tulos. Maailma odottaa teitä. 

Onneksi olkoon valmistumisenne johdosta koko Tamkon puolesta, congratulations on behalf of all of Tamko!