Jokainen vastuulla on rakentaa turvallisempaa tilaa

Vaikka yhdenvertaista ja tasa-arvoista yhteiskuntaa tulee rakentaa aktiivisesti vuoden jokaisena päivänä, ovat nämä teemat kesäkuussa erityisen tärkeitä, sillä vietetään Prideä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta. Pride on meneillään ympäri Suomea ja nyt Tampereella on käynnissä Manse Pride, jota vietetään kuluvalla viikolla 6.-11.6.

Pride on ennen kaikkea ihmisoikeusliike. Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan taistella ennakkoluuloja ja syrjintää vastaan sekä olla mukana luomassa turvallista tilaa kaikille niin korkeakouluyhteisössä kuin kaikkialla muuallakin.

Esimerkkejä konkreettisista teoista voivat olla:
-Sukupuolisensitiivisen ja inklusiivisen kielen käyttö
-Vähemmistöjen puolustaminen ja vihapuheeseen puuttuminen heidän paikalla- ja poissa ollessaan
-Kuunteleminen ja uuden oppiminen

Vaikka vähemmistöjen vastuulla ei ole kouluttaa muita, Instagramista löytyy useita sateenkaariaktiivien tilejä sekä järjestöjen tilejä, joita seuraamalla voit ymmärtää ja oppia lisää:

@kasperkivistoe @annartfi @dakotarobinn @mona_bling @Seta_ry @smokfi @sinuiksi @sateenkaarikoulutus @trasek_ry @transyhdistys @transperheet @transfeminiinit @nonbineibin @tratu_ry @sinuiksi @malkusry @voimavaraksi

Tamko on toiminnassaan sitoutunut edistämään tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja ehkäisemään syrjintää toiminnassaan sekä huomioimaan opiskelijat monenlaisista lähtökohdista ja tuomaan esille opiskelijoiden moninaisuutta. Tätä teemme vuoden ympäri ja opimme myös lisää.