YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
Avoinna: ma - ke kello 10.00 - 16.00
to kello 10.00 - 18.00, pe 10.00 - 14.00

Ehdolle asettuminen

Ehdokasasettelu on päättynyt vuoden 2019 osalta.

Päivitetty 21.10.2019
.

Miksi lähtisin ehdolle?

Edustajisto on vaikuttamisen paikka. Edustajiston jäsenenä päätät opiskelijakunnan toiminnasta ja taloudesta sekä valitsemaan Tamkon käytännön toiminnasta vastaavan hallituksen ja keskeiset opiskelijaedustajat mm. TAMKin hallitukseen ja opintotukilautakuntaan. Tämän vuoksi on tärkeää, että edustajistossa on jäseniä jokaisesta toimipisteestä ja jokaiselta koulutusalalta, jolloin koulutusten välinen tasa-arvo toteutuu parhaiten. Edustajisto kokoontuu noin 1 - 2 kuukauden välein, joten toiminta edustajistossa ei edellytä suurta ajallista satsausta, mutta antaa sitäkin enemmän. Edustajisto päättää opiskelijakunnan säännöistä, budjetista sekä jäsenmaksusta. Edustajisto päättää myös muun muassa asioista, jotka merkitsevät taloudellisen toiminnan oleellista supistamista tai laajentamista sekä opiskelijakunnan jäsenyydestä muihin yhteisöihin. Suurimmat poliittiset linjaukset määritellään edustajistossa.

Edustajiston jäsenenä pääset mukaan Tamkon toimintaan, olit sitten kiinnostunut vaikuttamisesta, tapahtumien järjestämisestä tai opiskelijakokemuksen parantamisesta. Uusi valittu edustajisto myös valitsee Tamkon uuden hallituksen (sinun ei tarvitse lähteä ehdolle edustajistovaaleissa, mikäli tähtäät vain hallituspaikkaan).

  • Ehdolle asettuminen alkaa 18.9.2019 kello 9.00. Kaikki Tamkon jäsenet, jotka ovat läsnäolevia opiskelijoita, voivat lähteä ehdokkaaksi vaaleihin.
  • Sähköinen ehdokasilmoituslomake tulee löytymään näiltä sivuilta ehdolle asettumisen alkaessa.

Mitkä ovat listavaalit?

Listavaali on suhteellinen vaalitapa, jossa esimerkiksi saman aatteellisen taustan tai saman koulutuksen omaavat ehdokkaat ovat samalla ehdokaslistalla. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa. Valitun edustajiston kokoonpano/valtasuhteet määräytyvät listojen suosion mukaan. Samaa vaalitapaa käytetään mm. eduskuntavaaleissa.

Esimerkki:

Listalla x on 12 ehdokasta. Tällöin listan x eniten ääniä saanut ehdokas saa koko listan äänimäärän vertausluvukseen. Listan ehdokkaista toiseksi eniten ääniä saanut saa vertausluvukseen puolet kaikista listan äänistä, kolmanneksi tullut kolmanneksen ja niin edelleen. Tämän jälkeen edustajistoon julistetaan valituksi kaikista ehdokkaista suurimman lopullisen vertausluvun saaneista lähtien kaksikymmentä ehdokasta.

Lue vaalien usein kysytyt kysymykset ja vastaukset täältä. Voit myös lähettää kysymyksesi osoitteeseen vaalit[at]tamko.fi.

Ehdolle asettumiseen vaadittavat lomakkeet

Jokainen ehdokas täyttää henkilökohtaisen ehdokasilmoituksen (joko paperisena Solulla, täytettynä & skannattuna toimitettuna tai sähköisenä e-lomakkeena).

Jokaisen ehdokaslistan kokoaja täyttää kaikkien listan ehdokkaiden puolesta yhden ehdokaslistan perustamisasiakirjan / ehdokaslista! (Joko paperisena Solulla, täytettynä & skannattuna toimitettuna tai sähköisenä e-lomakkeena).