YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Degree-tuutorointi

Mikä degree-tuutori?

Degree-tuutorit toimivat vertaistuutorien tavoin uusien opiskelijoiden tukena ja apuna opiskelun aikana. Degree-tuutoreiksi koulutetaan ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita englanninkielisiltä koulutusohjelmilta, ja koulutuskieli on englanti. Tämä mahdollistaa ulkomaisten opiskelijoiden taitojen ja kokemusten hyödyntämisen tuutoroinnissa.

Myös degree-tuutoreiden tulee voida kertoa uusille opiskelijoille kaikki tietämisen arvoinen. Degree-tuutorit saavat vastuulleen ryhmän, jota he tuutoroivat koko ensimmäisen lukuvuoden ajan yhdessä saman koulutusohjelman vertaistuutoreiden kanssa.

Mitä degree-tuutorit tekevät?

Tuutorit huolehtivat, että jokainen uusi opiskelija tuntee olonsa kotoisaksi Tampereen ammattikorkeakoulussa ensimmäisestä päivästä lähtien. Degree-tuutorit ovat avainasemassa ulkomailta TAMKiin tulevien opiskelijoiden kotoutumisessa ja pärjäämisessä. Degree-tuutorit perehdyttävät opiskelijoita TAMKin toimipaikkojen käytäntöihin ja koulutusalan opintoihin, uuteen maahan ja kulttuuriin ja opiskelijaelämään.

Degree-tuutoroinnin toteutussuunnitelma on sama kuin vertaistuutoroinnin. Hyväksyttyyn suoritukseen lukeutuu koulutuksiin osallistuminen, tuutorointi vuoden ajan ja raportin kirjoittaminen. Suorituksesta saa kolme opintopistettä.

Kuinka hakea?

Tamko kouluttaa degree-tuutorit keväisin. Koulutus pitää sisällään samoja asioita kuin vertaistuutorointikoulutus, mutta kulttuurien tuntemusta ja ulkomaisena vieraassa maassa elämisen taitoja on otettu kv-tuutorien koulutuksesta. Tarkkailehan tiedotusta alkavista koulutuksista.

  • Osallistu sinäkin – joukossa tuutorius tiivistyy!
  • Kaikki tuutorit TAMKissa kouluttaa Tamko

 

Hakuaika Degree-tuutorointiin on päättynyt. Kiitos kaikille hakeneille!