Tamko Topics 43 / 2021

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

OPISKELIJAKUNTA
1. Äänestä edustajistovaaleissa!
2. Haku kansainvälisyystuutoriksi 25.10. – 14.11.2021 
3. Sinustako tuutori? Tuutorihaut ovat alkaneet! 
4. Tamkon uudet häirintäyhdyshenkilöt
5. Tule Solulle kahville!

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
6. Rehtorin puhe Tursajaisissa johti tietosuojavaltuutetun selvityspyyntöön
7. Koronarokotusbussi TAMKin pääkampuksella 27.10.
8. Kela: Kansaneläkeindeksiin sidottuja etuuksia korotetaan 2,1 %
9. Tolun vakiovuoro 26.10. (polttopallo)
10. Retkipizzaa Sorsapuistossa? Kyllä, kiitos!
11. Tule mukaan maksuttomiin ”No nyt liikkeelle” – aloittelijoiden pienryhmiin!
12. Palauteviikot TAMKissa 25. – 14.11.
13. Mistä auditoinnissa on kyse?
14. SportUnin kurssi-ilmoittautuminen avautuu ma 25.10.
15. Parven viikon vierailija: SPR nuorten vapaaehtoistoiminta, kriisityö
16. Tolun paintball-ekskursio 11.11.
17. TAMKissa tukea hyvinvointiin ja urasuunnitelmiin: Info hyvinvointi- ja urapalveluista
18. Coachingin avulla tukea työelämään siirtymiseen – hae mukaan nyt!
19. SalesDay -Myynnin huipputapahtuma verkossa 29.10.
20. Tolu ry:n sääntömääräinen syyskokous
21. Tampereen Kuningattaret esittävät: Siskot lähtee bailaamaan –pikkujouludragshow

OPISKELIJAKUNTA

1. Äänestä edustajistovaaleissa! (Tursaspassitapahtuma)

Tamkon edustajistovaalien äänestys on alkanut. Äänestää voit sähköisesti 20.10. (klo 10 alkaen) – 3.11.2021 (klo 15 päättyen). Uurnavaali järjestetään 3.11. klo 9 – 15. Uurnavaalien äänestyslipun saa äänestyspaikalla.

Sähköisen äänestyksen tunnukset ja linkki palveluun on lähetetty jäsenen viralliseen TUNI-sähköpostiin ja poikkeustapauksissa jäsenen Tamkon jäsenrekisteriin ilmoittamaan muuhun sähköpostiosoitteeseen. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki läsnä oleviksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat suorittaneet opiskelijakunnan jäsenmaksun.

Edustajistovaaleissa on ehdolla yhteensä 48 ehdokasta seitsemällä eri listalla: Tradenomit, Ville tahtoo leiman, Oikeisto-opiskelijat, Soittomediapolis, SoTen Valitut Palat, Insinöörit ja Palveluliiketoiminta. Ehdokkaat ja ehdokasnumerot löydät Tamkon nettisivuilta.

2. Haku kansainvälisyystuutoriksi 25.10. – 14.11.2021 (Tursaspassitapahtuma)

Tule mukaan vastaanottamaan TAMKiin tammikuussa saapuvia vaihto-opiskelijoita ja hae nyt mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen! Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa, joka parantuu automaattisesti tuutoroidessa.

Opiskelijakunta kouluttaa syksyllä valitut TAMKin kansainvälisyystuutorit. Koulutukseen kuuluu kaksi iltakoulutusta, tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan hakuajan päätyttyä. Kv-tuutoroinnista saa 2 opintopistettä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Lisäksi saat Tursaspassiisi leiman, kun haet tuutoriksi. Hae mukaan tästä.

3. Sinustako tuutori? Tuutorihaut ovat alkaneet! (Tursaspassitapahtuma)

Oletko pohtinut tuutoriksi hakemista? Mikäli sanoit kyllä, niin meillä on sinulle iloisia uutisia: hakuaika vertais- ja degree-tuutorointiin on nyt alkanut. Tuutoroinnista saat opintopisteiden lisäksi uusia kavereita ja mahtavia kokemuksia.

Vertaistuutorointi, hakuaika 11.10 – 14.11.2021
Vertaistuutorit perehdyttävät opiskelijoita TAMKin toimipaikkojen käytäntöihin ja koulutusalan opintoihin sekä uuteen paikkakuntaan ja paikalliseen opiskelijaelämään. Vertaistuutorit ovat uusien opiskelijoiden tukena koko ensimmäisen lukuvuoden 2022-2023. Hae mukaan tästä.

4. Tamkon uudet häirintäyhdyshenkilöt

Tamkon häirintäyhdyshenkilöt Nora ja Amanda ovat saaneet seurakseen kolme uutta häirintäyhdyshenkilöä: Lounatuulen, Ronjan ja Josén! Tavoitat kaikki viisi häirintäyhdyshenkilöä osoitteesta hairintayhdyshenkilot@tamko.fi, tai henkilökohtaisesti hairinta.etunimi@tamko.fi. Nora, Amanda ja Ronja osaavat auttaa sinua joko suomeksi tai englanniksi, Lounatuuli suomeksi, englanniksi tai portugaliksi ja José englanniksi, espanjaksi tai ranskaksi! 

Tamkon häirintäyhdyshenkilöt tukevat ja neuvovat häirintää kohdanneita opiskelijoita. Myös häirintää nähneet voivat ottaa yhteyttä häirintäyhdyshenkilöihin mieltä askarruttavissa kysymyksissä, kuten toimintatavoista keskustellakseen. Häirintäyhdyshenkilö ei lähde toteuttamaan jatkotoimenpiteitä ilman suostumusta. He eivät myöskään pidä kirjaa yhteyttä ottaneista ja heillä on täysi vaitiolovelvollisuus. Lue lisää Tamkon nettisivuilta.

5. Tule Solulle kahville!

Tamkon toimisto Solu avautuu jälleen opiskelijoiden olohuoneeksi maanantaista (25.10.) lähtien. Tarjolla viihtyisät sohvat, kahvia ja / tai teetä, Tamkon jäsenpalvelut sekä virkistävää seuraa lokakuun lopun harmauteen. Tervetuloa kahvittelemaan maanantaista perjantaihin kello 10 – 14! 

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

6. Rehtorin puhe Tursajaisissa johti tietosuojavaltuutetun selvityspyyntöön

TAMKin rehtori Tapio Kujala pyytää anteeksi niiltä, jotka kokevat terveystietojensa yksityisyyden tulleen loukatuksi. Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko järjesti 13.10.2021 ensimmäisen vuoden opiskelijoille Tursajaiset, johon osallistui yli tuhat opiskelijaa. Rehtori Tapio Kujala piti puheen tursajaisvalan yhteydessä Tampereen keskustorilla. Kujala pyysi puheessaan kahden koronarokotteen ottaneita nostamaan kätensä ylös.

Rehtori esittää anteeksipyynnön niille, jotka kokivat terveystietojensa yksityisyyden tulleen loukatuksi tilanteessa. Tampereen ammattikorkeakoulu tulee myös antamaan selvityksen tietosuojavaltuutetulle selvityspyynnön mukaisesti määräaikaan mennessä.

7. Kela: Kansaneläkeindeksiin sidottuja etuuksia korotetaan 2,1 %

Kela on vahvistanut vuoden 2022 kansaneläkeindeksin pisteluvun. Kelan maksamia etuuksia korotetaan ensi vuonna 2,1 % kansaneläkeindeksin perusteella. Korotus koskee esimerkiksi opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä sekä lasten kotihoidon tuen hoitorahaa. 

Opintorahaa korotetaan kansaneläkeindeksin perusteella, mutta korotus astuu voimaan vasta uuden lukuvuoden alussa 1.8.2022 alkaen. Jos opiskelija asuu itsenäisesti ja on täyttänyt 18 vuotta, opintoraha suurenee 253,69 eurosta 259,10 euroon kuukaudessa. Lisätietoja etuuskorotuksista Kelan sivuilla.

8. Koronarokotusbussi TAMKin pääkampuksella 27.10.

Tampereen kaupungin koronarokotusbussi saapuu TAMKin pääkampukselle keskiviikkona 27.10. kello 13 – 15. Löydät bussin Kuntokadun puoleisen sisäänkäynnin edestä. 

Rokotusbussissa sinulla on mahdollisuus saada joko ensimmäinen, toinen tai kolmas koronarokotus kotikunnastasi riippumatta. Ensimmäiseen rokotukseen voi tulla kuka tahansa yli 12-vuotias. Toisen rokotuksen saat, jos ensimmäisestä rokotuksestasi on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Kolmannen rokotteen voit hakea, jos toisesta rokotuksesta on kulunut yli kuusi kuukautta tai jos kuulut riskiryhmään 1 tai 2. Rokotukseen pääsee jonottamalla, eli aikaa ei tarvitse varata etukäteen.

Huom. Alle 30-vuotiaille miehille ei tällä hetkellä anneta kolmatta rokotusta voimakkaasti immuunipuutteisia henkilöitä lukuun ottamatta. Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat tulla kolmanteen rokotukseen jo kahden kuukauden kuluttua toisesta rokotuksesta. Myös kansainväliset opiskelijat voivat tulla bussiin maksuttomaan rokotukseen.

9. Tolun vakiovuoro 26.10. (polttopallo) (Tursaspassitapahtuma)

Tolun vakiovuoro taas tiistaina 26.10. klo 17:00 – 19:00. Lajina elokuvista tuttu polttopallo! Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua, sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle. Kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.

10. Retkipizzaa Sorsapuistossa? Kyllä, kiitos! (Tursaspassitapahtuma)

Hämeen Partiopiiri järjestää kaikille opiskelijoille avoimen trangiapizzakurssin keskiviikkona 27.10. klo 17.00 alkaen. Paikkana on Sorsapuisto Tampereella, lintuhäkkien vieressä. Toivomme ilmoittautumisia etukäteen, jotta osaamme varata suunnilleen oikean määrän ruokatarvikkeita, mutta paikalle voi ilmestyä myös ilman ilmoittautumista. Tapahtuma on maksuton ja päihteetön, ja löydät sen myös Tamkon Tursaspassista! Lisätietoja ja ilmoittautumiset.

11. Tule mukaan maksuttomiin ”No nyt liikkeelle” – aloittelijoiden pienryhmiin!

Liikutko liian vähän? Onko tavoitteesi säännöllisen liikunnan aloittaminen ja parempi kunto? Tule mukaan No nyt liikkeelle! -aloittelijoiden pienryhmään. Kurssilla saat vinkkejä liikunnan aloittamiseen, hyvinvointiin ja jaksamiseen. Jokaisella kerralla liikutaan siten, että pystyt itse säätämään sopivan tehon ja vastuksen.

SportUni ja Tresienssi-hanke järjestävät marraskuussa omat liikunnalliset pienryhmät TAMKin ja TAU:n opiskelijoille. Nyt on hyvä aika aloittaa liikkumaan! Pienryhmät toteutetaan TAMKin ja TAU:n opiskelijoille yhteensä neljä kertaa. Tsekkaa aikataulu ja ilmoittautuminen SportUnin sivuilta.

12. Palauteviikot TAMKissa 25. – 14.11.

Opiskelija, miten sinulla menee? Auta meitä selvittämään, millaista TAMKissa opiskelu on nyt, kun olemme palaamassa kampukselle varsin poikkeuksellisen ajanjakson jälkeen! Miten olemme onnistuneet kuluvan syksyn tai viimeisen vuoden aikana? Onko hyvinvointisi kunnossa, sujuvatko opinnot?

Opiskelijoiden antamalla palautteella on keskeinen merkitys toimintamme ja koulutuksen kehittämisessä. Palautteita hyödynnetään esimerkiksi opetussuunnitelmien uudistamisessa sekä tutkinto-ohjelmien ja palvelujen kehittämisessä. Opintojaksopalautteen lisäksi keräämme vuosittain seuraavat palautteet:

· Uuden opiskelijan palaute opintonsa syksyllä aloittaneille

· Vuosipalaute toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille

· YAMK-tutkinto-opiskelijoiden palaute vuoden alussa aloittaneille YAMK-opiskelijoille

Mikäli kuulut yllä mainittuihin kohderyhmiin, saat sähköpostiisi kyselylinkin kuluvalla viikolla osoitteesta studentfeedback.tamk@tuni.fi. Mikäli linkkiä ei näy, niin tarkista myös roskapostikansiosi. Käsittelemme vastaukset ehdottoman luottamuksellisesti, ja raportoimme tulokset siten, ettei yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa. Palautteesi on tärkeä! Muistathan siis vastata kyselyyn ja osallistua keväällä tutkinto-ohjelmasi palautetilaisuuteen.

13. Mistä auditoinnissa on kyse?

TAMKin laatujärjestelmä auditoidaan, ja 24.–25.11.2021 auditointiryhmä vierailee TAMKissa. Auditoinnissa tarkastellaan niitä menettelytapoja, joilla korkeakoulu pitää yllä ja kehittää toimintansa laatua. Tule kuulemaan ja keskustelemaan tulevasta TAMKin laatujärjestelmän auditoinnista maanantaina 1.11. klo 10-12 Zoomiin. Tervetuloa mukaan! Lisätiedot ja linkki tapahtumaan.

14. SportUnin kurssi-ilmoittautuminen avautuu ma 25.10.

SportUnin liikuntakurssien toinen ilmoittautumisjakso alkaa tänään, ma 25.10. klo 9.00 ja kestää 3.11. asti. Tarjolla on monenlaisia liikuntakursseja eri lajeista sekä aloittelijoille että kokeneille liikkujille. Tutustu tarjontaan SportUnin kurssit-sivuilla ja ilmoittaudu mukaan.

Muistathan myös, että SportUni tarjoaa syksyllä 2021 yhden max. 30€ hintaisen liikuntakurssin maksutta. Ilmoittaudu kursseille normaaliin tapaan ja jätä yksi valitsemasi max. 30€ kurssimaksu maksamatta. Voit osallistua usealle kurssille, mutta vain yhden (max. 30 € hintaisen) saa maksutta. HUOM! Etu ei koske yli 30 € hintaisia kursseja.

Kursseilla on rajoitettu määrä paikkoja. Kursseille osallistuminen vaatii voimassa olevan liikuntamaksun poislukien No nyt liikkeelle – aloittelijoiden pienryhmä.

15. Parven viikon vierailija: SPR nuorten vapaaehtoistoiminta, kriisityö

Tule kuulemaan SRP:n nuorille suunnatusta toiminnasta. Voit löytää apua itsellesi tai liittyä mukaan vapaaehtoiseksi SPR:n toimintaan. Lisätiedot Parven kalenterista: TAMK Parvi hyvinvointikalenteri (tuni.fi)

16. Tolun paintball-ekskursio 11.11. (Tursaspassitapahtuma)

Tolu järjestää paintball-ekskursion Lempäälään torstaina 11.11. klo 17:00 alkaen. Liput tulevat myyntiin Kide.appissa maanantaina 25.10. klo 12 – nappaa omasi ja tule kisaamaan Tolun seurassa!

17. TAMKissa tukea hyvinvointiin ja urasuunnitelmiin: Info hyvinvointi- ja urapalveluista

Infotilaisuudet perjantaina 29.10. klo 10–11 ja 13–14! Mitkä ihmeen tukipalvelut? Mistäs sitä apua saikaan? Mitä urapalvelut tekevät ja mikä ihmeen Parvi? Tule kuulolle! Zoom-linkki.

18. Coachingin avulla tukea työelämään siirtymiseen – hae mukaan nyt!

Ovatko opintosi loppusuoralla? Haluaisitko saada coachausta työelämään siirtymiseen ja oman suunnan löytämiseen NyytiCoachingissa tämä on mahdollista! Coachingprosessiin sisältyy kolme yksilövalmennustapaamista, jotka toteutetaan verkkovälitteisesti. Coacheina toimivat koulutetut ammatticoachit. Coaching on suunnattu opintojensa loppuvaiheessa oleville ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille sekä tohtorikoulutettaville kaikkialla Suomessa. Coaching on opiskelijoille maksutonta. Haku syyskauden NyytiCoaching-ohjelmaan on käynnissä. Hae mukaan! Lisätietoa sekä linkki hakulomakkeeseen löytyy verkkosivuiltamme.

19. SalesDay -Myynnin huipputapahtuma verkossa 29.10.

Kiinnostaako myynti? Haluatko oppia siitä lisää? SalesDayssä myynnin ammattilaiset ja opiskelijat kohtaavat. Tapahtuma järjestetään perjantaina 29.10.2021 klo 8.30–14.00 teemalla Myynnin uusi aikakausi. Myynti ja sen muutokset sekä kehittäminen puhututtavat -SalesDay tarjoaa näköalapaikan oppia ja avartaa näkemyksiä tämänhetkisestä myynnistä. 

SalesDay järjestetään virtuaalisesti tänä vuonna. Tapahtumassa käsitellään ajankohtaisia myynnin teemoja ja tutkittua tietoa; Loistavat keynotet, Peter Vesterbacka ja Pia Hautamäki, kertomassa omista näkökulmistaan myyntiin liittyen. Lisäksi kuullaan mielenkiintoisia paneelikeskusteluja, niin eri yrityksien edustajilta kuin myynnin tutkijoiden puolelta. Päivä huipentuu ajankohtaiseen tutkittuun tietoon. 

Tapahtuma on Tampereen Korkeakouluyhteisön jäsenille maksuton. Vaatii ennakkoilmoittautumisen. Nyt sinullakin on mahdollisuus verkostoitua, hanki lippusi täältä.

20. Tolu ry:n sääntömääräinen syyskokous

Tampereen orastavat lihakset urheiluseura – Tolu ry järjestää sääntömääräisen syyskokouksensa 29.11.2020 klo 17:00. Kokoustila kampuksella tarkentuu myöhemmin. Kaikki TAMKin opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan. Syyskokouksessa valitaan uusi hallitus toimikaudelle 2022-2023. 

21. Tampereen Kuningattaret esittävät: Siskot lähtee bailaamaan –pikkujouludragshow

Drag -artistit Tina The Ballerina (Teemu Sytelä, TAMK:sta valmistunut) ja Carrie (Matias Korhonen, TAMK:ssa opiskeleva) kutsuvat Tampereen opiskelijat katsomaan upouutta koko illan drag showta ”Siskot lähtee bailaamaan”.

Show tuo lavalle kaikki suosikki bilekappaleet ja niiden artistit aina kotimaisista suosikeista, ulkomaalaisiin tähtiin sekä herkistä euroviisukappaleista räjähtäviin Mamma Mia! -elokuvien musiikkeihin. Esityksessä lavalle nousee yli 60 hahmoa Erika Vikmanista Lordiin ja Dolly Partonista Lady Gagaan. Ja kermana kakun päällä: upeat drag-artistit esittävät jokaisen kappaleen ITSE livenä laulaen.  

”Siskot lähtee bailaamaan” -kiertue lähtee liikkeelle Kuningattarien kotikaupungista Tampereelta Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöltä (Hämeenkatu 25). Ensi-ilta on keskiviikkona 10.11.2021 klo 19:00 ja heti perään toinen esitys torstaina 11.11.2021 klo 19:00 Hällä-näyttämöllä. Liput ovat 44/33€, joista alempi hinta opiskelijoille. Liput ovat myynnissä lippu.fi kautta. Esityksen kesto 2h 30min sisältäen väliajan.