Miltä kuulostaisi työ, jossa tietokonetyöskentelyn lisäksi yhtenä päivänä paistetaan makkaraa Näsijärven rannalla räntäsateessa, toisena päivänä kuvataan Hämeensillalla TikTok-videota ja kolmantena päivänä kootaan 100 laatikollista keittiötarvikkeita vaihto-opiskelijoita varten? Kaiken tämän lisäksi työkaverit vaihtuvat vuosittain ja työskentely tapahtuu vauhdikkaan opiskelijakulttuurin keskellä. Se kuulostaa työskentelyltä Tamkolla.
Jos edellisestä ei vielä selvinnyt, niin Tamko on todellakin monella tavalla omalaatuinen työpaikka. Siinä missä muissa työpaikoissa saavutaan toimistolle aamuisin, avataan tietokoneet ja aloitetaan työpäivä, voi Tamkon toimisto Solulle saapuessa aamulla odottaa jekku tai pari. Jouluradio saattaa pauhata huhtikuussa, saapuessa aamulla toimistolle tai työpisteellä voi odottaa tyynyistä rakennettu linnake tai työpisteen seiniltä saattaa löytyä monia tulostettuja irvistäviä naamoja. Työkaverini kuvailivat nauraen Solua nuoruuden lähteenä, joka tosin välillä aiheuttaa harmaita hiuksia. Onneksi jekut ovat hyväntahtoisia ja merkki yhteisöllisyydestä, joka toimistolla vallitsee. Siksi olin itse erityisen innoissani ensimmäisestä minulle tehdystä jekusta saavuttuani työyhteisöön uutena kasvona. Se oli ikään kuin merkki siitä, että olin päässyt osaksi yhteisöä.
Yhteisöön kuulumisen tunne on tärkeää jokaiselle ja siksi se onkin yksi Tamkon olemassaolon syistä. Haluamme luoda yhteisöllisyyttä kaikkien opiskelijoiden kesken ja olla luotettava tuki läpi opiskeluvuosien. Onneksi saamme tässä korvaamatonta apua ainejärjestöiltä, kerhoilta sekä tuutoreilta, jotka ovat toimineet omilla tahoillaan yhteisöllisyyden rakentajina vuodesta toiseen. Kiitos teille. Juhlavuosi on hieno syy kokoontua yhteen koronavuosien jälkeen ja jatkaa vieläkin yhteisöllisemmän korkeakoulun rakentamista.
Tamko, ainejärjestöt, kerhot ja tuutorit tekevät kaikki töitä opiskelijoiden hyväksi, joka onnistuu parhaiten saamalla yhteyden opiskelijoihin. Siksi Tamkonkin toiminnassa tärkeintä onkin kuulla opiskelijoilta miten heillä menee, mikä mietityttää, mikä voisi olla paremmin. Vain siten voimme auttaa ja tukea parhaalla mahdollisella tavalla, sekä viedä muutoksia eteenpäin. Joten opiskelijat; soittakaa, tekstatkaa, pistäkää meille viestii, Instagram-directiä, ketuttaako-lomaketta tai vaikka kirjekyyhky! Unohtamatta tietenkään Solua, johon olette tervetulleita juttelemaan ja kohtaamaan kasvotusten.
On hyvä pysähtyä katsomaan Tamkon 110 vuotista historiaa ja juhlistaa onnistumisia yhdessä, mutta vielä parempi jatkaa työtä opiskelijoiden oikeuksien ja etujen eteen. Se työ ole koskaan valmis.
On hienoa päästä tekemään merkityksellistä työtä opiskelijoita varten, sillä heistä rakentuu tulevaisuus.
Kirjoittaja on Tamkon viestinnän asiantuntija Petra Toivonen