YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Edunvalvonta

1.1. Edunvalvontaviikko - Opiskelijaa varten

TAMKissa opiskelijoita on n. 10 000, ja korkeakouluopiskelijoita Tampereella kokonaisuudessaan 35 000. Ketkä ovat ne ihmiset ja elimet, jotka toimivat sinun ja muiden opiskelijoiden äänitorvena? Tähän kysymykseen vastauksen saa Tamkon vuosittain järjestämältä edunvalvontaviikolta, tuttavallisemmin EVVK:lta.

Edunvalvontaviikko on tapahtuma, jossa opiskelijalle tärkeitä asioita tuodaan esille monin eri tavoin. Paikalle saapuu erilaisia valtakunnallisia vaikuttajia Kelasta ammattiliittoihin, joiden kanssa voi keskustella koulutuksen ja työelämän polttavista aiheista. Paikalliset yritykset taas sisältävät asuntotoimistoja ja muita tamperelaiselle opiskelijalle hyödyllisiä palveluita. Lisäksi paikalle saapuu TAMKin henkilökuntaa ja opiskelijayhdistyksiä, jotka esittelevät omaa toimintaansa.

Suosittelen käväisemään EVVK:lla, kun se ensi kerralla järjestetään. Olen varma, että löydät sieltä yllättäviäkin tahoja (ja karkkia), joiden kanssa keskustelusta on sinulle hyötyä. Ja jos sinulle tulee idea, mitä EVVK voisi sisältää, tule vinkkaamaan tästä Tamkolaisille! Teemme parhaamme, että opiskelijoilla on jatkossakin hyvä olla koulussamme. Edunvalvonta kuuluu kaikille - se ei vois enempää kiinnostaa.

Miska Rantala, Hallituksen varapuheenjohtaja

 

1.2. Tervetuloa TAMKiin!

Hallituksemme puheenjohtaja Anna toivottaa kaikki uudet opiskelijat tervetulleiksi TAMKiin. Katso video täältä.

 

1.3. Tamkon hallitushaku ja tutustumisilta

Syksy etenee jo kovaa vauhtia, ja olisikin aika hoitaa kuntoon muutama tärkeä asia, kuten Tamkon uuden hallituksen valitseminen! Olisitko juuri SINÄ kiinnostunut lähtemään mukaan kehittämään opiskelijakunnan toimintaa ja tuottamaan tärkeitä palveluita kaikille TAMKin opiskelijoille? Tai oletko konkreettisemmin kiinnostunut esimerkiksi opetuksen laadun varmistamisesta, opiskelijoiden hyvinvoinnista, huikeiden tapahtumien järjestämisestä tai kansainvälisestä toiminnasta?

Järjestämme kaikille hallitustoiminnasta kiinnostuneille tutustumisillan, jossa pääset kuulemaan suoraan toimijoilta mitä Tamkossa toimiminen voisi sinulle tarjota. Samalla pääset kertomaan, minkälaista osaamista sinä voisit tuoda hallitustoimintaan sekä tietysti tapaamaan muita mahdollisia hakijoita. Tilaisuus on rento ja pääosassa on tutustuminen ja avoin keskustelu hallitustoiminnasta, mutta tuntuuko kynnys lähteä mukaan silti liian korkealta?

Tuttu tunne. Kun hain viime vuonna mukaan Tamkoon (myös ensimmäistä kertaa järjestötoimintaan sitten lukion), mietin pitkään, uskallanko edes yrittää. Entuudestaan tiesin muutaman henkilön niin, että olimme vaihtaneet muutaman sanan. Mutta siitä, mitä hallitus oikeastaan tekee, ei minulla ollut juurikaan tietoa.

Lopulta sain kerättyä tarpeeksi rohkeutta ja rinta rottingilla marssin tutustumisiltaan. Ilmoitin itsevarmasti, että puheenjohtajan homma kiinnostaisi. Muutaman huvittuneen katseen jälkeen sain tietää, että Tamkon pj:n pesti on muuten kokopäivätyö ja vaatii melkoista perehtymistä. Ei siinä, pokerinaamalla kortit uusiksi - koulutuspolitiikka tai kv-jutut voisi olla mun juttu.

Ilta meni mukavasti, hengailtiin ja juteltiin yleisistä asioista: mitkä pestit kiinnostivat ja miksi, oliko kellään aiempaa kokemusta järjestöhommista tai muita erityisiä meriittejä. Lopuksi pääsin kyselemään Annalta ja Joelilta kv-vastaavan ja kopon työnkuvista. Sain paljon tietoa ja sekä joitain vinkkejä haastattelua varten - lopulta hallitusvalinnan tekee kuitenkin edustajisto, ja myös heidät täytyisi vakuuttaa hakijapotentiaalistani.

Ja hallitukseen päästiin! Siitä huolimatta, että nopeaa ajattelua vaativissa kysymyksissä jäädyn lähes poikkeuksetta; onneksi olin sentään voinut henkisesti varautua jännittävään tilanteeseen. Suosittelen lämpimästi hallitushommia pohtivalle tutustumisiltaan tulemista - saat vastauksia kysymyksiin, joita itse et ehkä olisi hoksannut edes ajatella (kts. yllä yli-innokas puheenjohtajaehdokas) ja varmuutta hakupäätöksen tekemiseen.

Suvi,

Hallituksen kansainvälisyysvastaava