YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 9 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Solun aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla

2. Ammattisitsit

3. Tamko kouluttaa: Henkilöbrändäys ja LinkedIn

4. Vastaa Portti työelämään -kyselyyn ja voita tuotepalkintopaketti

5. Haemme opiskelijaedustajia

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

6. TIRO ry presents: T-Itse Labra Back To The Roots 

7. Y-Break Kauppi: OP Kevytyrittäjä

8. IOP - Insinööriopiskelijapäivät

9. Arvioi oman korkeakoulusi saavutettavuutta opiskelijakyselyssä

10. Kesätyöpaikkoja Tampereen sähkölaitoksella

11. Demolan haku auki 8.3. saakka!

12. Startup Weekend Tampere 

13. Opiskelijan Tampereen hiihtolomaviikon villit tarjousvinkit

14. Haku Nyyti ry:n elämäntaitokurssille on alkanut!

English Summary

15. Tamko's office opening hours during Winter break

16. Tamko's profession sits!

17. AIESEC internship opportunities

18. Startup Weekend Tampere 

19. Examine the accessibility of your higher education institution and answer the questionnaire for students

20. Demola's Call for Students - Application is open 'till 8.3.2018

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Solun aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla 

Itsenäisen opiskelun viikolla Tamkon toimisto Solu on avoinna maanantaista torstaihin (26.2. - 1.3.) klo 10.00 - 14.00. Perjantaina 2.3. olemme kiinni.

2. Ammattisitsit

Opiskelijakunta Tamko järjestää jälleen perinteiset kevätsitsit. Tällä kertaa MENNÄÄN TÖI HIN ja teemana onkin siis ammatit! Kannatko ylpeänä oman ammattisi univormua, haaveiletko lainaavasti kaverilta kokkitakkia vai saavutko paikalle kenties pelkkä työmaaliivi päällä? Anna mielikuvituksen laulaa, ja pistä parastasi. Paras asu palkitaan, woop woop!

Tamkon ammattisitsit järjestetään torstaina 29.3. Klubi 57 tiloissa klo 17.00 alkaen. Liput tulevat myyntiin maanantaina 26.2. klo 12.00 Bailataan.fi:hin. Hinta Tamkon jäsenille 15€ ja muille 20€. 

Lisätietoa Facebook-tapahtumassa

3. Tamko kouluttaa: Henkilöbrändäys ja LinkedIn 

Fakta: noin kolme neljästä työntekijästä rekrytoidaan yksityisellä puolella ilman avointa hakua. Mistä näitä piilotyöpaikkoja sitten löytää ja kuinka ne napataan? Vastauksen näihin kysymyksiin saat Tamkon henkilöbrändäys ja LinkedIn -koulutuksesta 5.4. kello 15 alkaen. Tule kuulemaan, kuinka brändäät itsesi ja luot verkostot, joiden kautta nappaat itsellesi unelmien työpaikan!

Kouluttajana toimii markkinointipäällikkö, kouluttaja ja konsultti Jani Wahlman (KTM, FM, tradenomi). Koulutus kestää 2-3 tuntia. Hinta Tamkon jäsenille 5€, TAMKin henkilökunnalle 20€ ja muille 50€. Ilmoittauduthan täällä viimeistään 8.3.2018. 

Lisätietoja:

Facebook-tapahtuma

Lue lisää kouluttajasta

4. Vastaa Portti työelämään -kyselyyn ja voita tuotepalkintopaketti!

Portti työelämään -rekrytointitapahtuma järjestettiin TAMKin Kuntokadun kampuksella 23. - 24.1.2018. Olemme luoneet tapahtumaan liittyen TAMKin opiskelijoille suunnatun kyselyn, jonka vastauksia aiomme hyödyntää vuoden 2019 tapahtuman suunnittelussa. Voit vastata kyselyyn nimettömästi tai omalla nimelläsi. Kaikkien yhteystietojen jättäneiden kesken arvotaan ma 5.3.2018 Hammasklinikka Kruunun lahjoittama hampaiden itsehoitopaketti. Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Kyselyyn pääset täältä

5. Haemme opiskelijaedustajia 

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin sekä Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmiin! Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle tunneilta.

Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmissä taas pääset kertomaan alasi opiskelijoiden näkemyksen sekä vaikuttamaan opetussuunnitelmien yhteiseen kehittämiseen oman koulutuksesi näkökulmasta. Ryhmät pohtivat myös yhteistyö- ja kehittämismahdollisuuksia ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä. Ryhmien arvellaan kokoontuvan kerran yhdessä tai kahdessa kuukaudessa. 

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2018 ajaksi. 

Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta.

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

6. TIRO ry presents: T-Itse Labra Back To The Roots 

Keväällä vuonna 1997 neljä tamperelaista insinööriopiskelijaa saivat idean: Mennään Tekulta keskustaan jokaisen baarin kautta! Ja miksi tehdä se vain nelistään, kutsutaan kaikki kaverit mukaan! Näin sai alkunsa Teiskontieltä Itsenäisyydenkatua pitkin kulkenut baarikierros T-Itse labra! 

15.3. illan aikana kierretään 6-8 baaria, joissa nautitaan ilojuomaa 1-3 leiman edestä ja samalla kirjoitetaan raportteja illan kulusta. Parhaimman ja luovimman raportin kirjoittajat palkitaan ruhtinaallisesti. Tapahtuman reitti kulkee TAMKin kautta Teiskontietä pitkin Itsenäisyydenkadulle, tai missä tahansa järjestyksessä sen haluaa kulkea. Kerää kasaan enintään viiden hengen joukkue, joiden kanssa haluat leimasi suorittaa ja raporttisi kirjoittaa. Toki voit kirjoittaa raporttisi myös yksin, mikäli et luota luokkakavereidesi kirjoitustaitoihin.

Tapahtuman leimapassi maksaa 4€ ja se noudetaan tapahtumapäivänä (15.3.) TAMKin Teiskontien puoleiselta aukiolta. Ensimmäiset pääsevät liikkeelle klo 16.30 ja kiertäminen jatkuu aina klo 22 asti, jonka jälkee nokat käännetään jatkoille, joina toimivat PISTOT! Lipunmyynti alkaa 21.2. bailataan.fi:ssä. Passeja saa myös loman jälkeen (viikolla 10) Solun tiskiltä.

7. Y-Break Kauppi: OP Kevytyrittäjä

Kiinnostaako kevytyrittäjyys? Y-kampus ja OP Tampere järjestävät tietopaketin työelämän kasvavasta ilmiöstä, kevytyrittäjyydestä. OP Kevytyrittäjä -palvelusta saapuu kertomaan yksi sen kehittäjistä, Lassi Leppänen. OP:lla jokainen palvelun käyttäjä saa oman y-tunnuksen, jolloin heistä tulee virallisesti yrittäjiä. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan yrittäjältä, millaista kevytyrittäjänä toimiminen on käytännössä. Täältä saat vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin! 

Tapahtuma järjestetään 8.3. kello 14.30 alkaen TAMKin Y-kampuksen Pajatilassa C1-23. Lisätietoja Facebook-tapahtumassa

8. IOP - Insinööriopiskelijapäivät

TIRO ry kutsuu kaikki insinöörit ja insinöörinmieliset opiskelualaan ja työllisyystilanteeseen katsomatta Insinööriopiskelijapäiville (IOP) 7.4. teemana SUOMIROCK! Vuosittain järjestettävä IOP on tapahtuma, joka tuo yhteen opiskelijoita joka puolelta Suomea. Tapahtuma keskittyy Tampereen Keskustorille, jossa löytyy mm. sponsoreiden oheistoimintaa, haalarimerkkitori, rockimeininkiä ja paljon muuta aktiviteettia, joista infotaan myöhemmin. Keskustorilta starttaa myös rastikierros, joka huipentuu jatkoihin Hullussa porossa ja Rannassa, jossa esiintyy Tamperelainen Uniklubi! 

Tsekkaa lisää Facebook -eventistä IOP 2018 Tampere tai osoitteesta www.iopaivat.fi.

9. Arvioi oman korkeakoulusi saavutettavuutta opiskelijakyselyssä

Osana OKM:n rahoittamaa OHO!-hanketta selvitetään korkeakoulutuksen saavutettavuutta eli sitä, miten korkeakoulun ympäristö ja toimintakulttuuri tukevat opiskelijoiden osallisuutta ja yhdenvertaisuutta. Kyselytulosten perusteella kehitetään korkeakouluille apuvälineitä saavutettavuuden edistämiseen. Kyselyn tuloksia tullaan julkaisemaan mm. ESOK-verkoston verkkosivuilla. Kyselyyn vastataan anonyyminä ja vastauksia käsitellään luottamuksellisesti. Vastaamiseen menee aikaa noin 10–15 minuuttia ja vastata voi suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Lisätietoja kyselystä antaa hankekoordinaattori Reeta Lehto Turun yliopistosta reeta.lehto(at)utu.fi.  Linkki kyselyyn.

10. Kesätyöpaikkoja Tampereen sähkölaitoksella

Tarjoamme kesällä 2018 reilut 20 kesätyöpaikkaa nuorille eri puolilla konsernia. Kesätyö meillä on haluttu ja himoittu – hakemuksia tulee satoja. Muutama paikka on jo luvattu viime kesänä hyvin työnsä tehneille kesäläisille, mutta niitä emme laita hakuun ollenkaan.

Tarjolla on töitä niin voimalaitoksilla kuin kentällä ja suunnittelutöissäkin. Osaavat, kivat kesäläisemme työskentelevät suunnittelija- ja rakennuttajaharjoittelijoina, varastoilla, sähkö- ja automaatioasentajina, kaukolämpöasentajina ja koneasentajina. Monen sähkisläisen työura on alkanut nimenomaan kesätöissä. Katso kaikki avoimet työpaikat sivuiltamme ja pistä hakemusta tulemaan! 

11. Demolan haku auki 8.3. saakka!

Etsimme jälleen motivoituneita opiskelijoita ratkaisemaan yhteistyöyritystemme haasteita. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä oman alasi asiantuntijana innovatiivisessa ja luovassa tiimissä. Opintopisteiden lisäksi saat projektista arvokasta kokemusta monitieteellisessä ja monikulttuurisessa ryhmässä työskentelystä. 

Tiimit vastaavat yhteistyöyritysten haasteisiin kahden kuukauden kuluessa (14.3. - 17.5). Tiimit ovat itse vastuussa työskentelynsä aikatauluttamisesta. Poikkeuksena ovat projektin neljä pakollista tapahtumakertaa: the Kickoff 14.3., Jams I 19. - 20.3., Jams II 17.4. ja Final Pitching Event 17.5. Työskentely tiimissä tapahtuu englannin kielellä. 

Löydät projektit ja hakulomakkeen täältä. Hakuaika on avoinna 8.3. saakka. Lisätiedot: Jennifer Johnson, jennifer.johnson(at)tamk.fi, Demola Facilitator. 

12. Startup Weekend Tampere 

Haluatko oppia lisää yrittäjyydestä? Onko startup -maailma vielä vieras, mutta kiinnostava? Onko sinulla mielessä idea, mutta jatkosuunnitelma tai toteutuskaverit puuttuvat? Vai haluaisitko vain viettää erilaisen viikonlopun tutustuen samalla uusiin ihmisiin?

Startup Weekend on kaikille avoin tapahtuma, jonka tarkoituksena on luoda startup -yritys 54:ssä tunnissa eli yhden viikonlopun aikana. Viikonlopun aikana pitchataan ideoita, muodostetaan monialaiset tiimit, työstetään ideoita kokeneiden mentoreiden avulla, syödään hyvin ja juodaan kahvia ja lopuksi sunnuntaina ideat esitetään tuomareille, jonka jälkeen on aika juhlia. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia lisää yrityksen perustamisesta tai omaavat jopa oman yritysidean, jota haluaisivat testata ja kehittää. Tapahtuma on englanninkielinen. 

Startup Weekend on maailmanlaajuinen konsepti, joka tarjoaa ensiluokkaista koulutusta yrittäjyydestä kiinnostuneille. Startup Weekend -tapahtumia on järjestetty yli 2900 ja yli 150:ssä maassa ympäri maailman. Nyt Startup Weekend järjestetään ensimmäistä kertaa Tampereella 2.- 4.3.2018 – No talk, all action. 

Osta lippusi nyt:

Tapahtuman nettisivu

Liput Eventbritestä.

13. Opiskelijan Tampereen hiihtolomaviikon villit tarjousvinkit

- Lomalla kotikonnuille? Hyödynnä Onnibussin -10% opiskelija-alennus

Onnibus tarjoaa -10% alennuksen koko verkostonsa matkoista kampanjakoodilla STUDENT. Huom! Lippu on varattava väh. 3 päivää ennen matkaa. Varaudu esittämään opiskelijakorttisi kuljettajalle. Matkustusaika 3.6.2018 asti. 

- Yhteistä kivaa ja lämpöä pakkasten keskelle - Adam & Eve touhutorstain -20% alennus opiskelijoille

Adam & Eve on aloittanut TOUHUTORSTAIT joka kuun toinen torstai, jolloin saat -20% alennuksen opiskelijakortillasi. Tarjous koskee normaalihintaisia tuotteita (pl. LELO-tuotteet).

Adam & Eve – mielihyvämyymälä on perustettu keväällä 2002. Adam & Eve on enemmän kuin pelkkä kivijalkakauppa tai nettimyymälä. Liike on Suomen ensimmäinen, joka on suunniteltu nimenomaan palvelemaan sekä matalan kynnyksen myymälänä että yksityistilaisuuksien loungena tai pienenä, intiiminä luentosalina. Liike sijaitsee Tampereen keskustassa, hyvien kulkuyhteyksien päässä.

- Lomalla syödään hyvin! - Ravintola.fi -sovelluksella -20% pääruuista kahdelle 

Toimi näin: lataa ravintola.fi -sovellus puhelimeesi, rekisteröidy kanta-asiakkaaksi, syötä "muokkaa tiliä" -kohdasta kampanjakoodi OP18 korttisi aktivoimiseksi. Mikäli iltaa jaksaa jatkaa ruokailun jälkeen, kortilla pääsee lisäksi kaksi yhden hinnalla Fat Ladyyn. 

- Hiukset kuntoon kevättä varten! - Hairlekiini tarjoaa -10% parturi-kampaamopalveluista ma - pe kello 9 - 15 välisenä aikana. Pisteemme löydät Kauppakeskus DUO:sta, Koskikeskuksesta, Tullintorilta ja Ideaparkista.

Lisää mahtavia opiskelijatarjouksia löydät opiskelijantampere.fi. Hauskaa lomaa!

14. Haku Nyyti ry:n elämäntaitokurssille on alkanut!

Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja? Entä mietitkö, millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki?

Tule mukaan Elämäntaitokurssille verkossa (3.4. – 4.5.2018).  Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille 18 – 35 -vuotiaille opiskelijoille. Se toteutetaan suojatussa ympäristössä eli keskusteluihin pääsevät osallistumaan vain ryhmän jäsenet. Ryhmässä esiinnytään nimimerkeillä. Ryhmään otetaan 25 – 30 osallistujaa.

Lue lisää ja hae ryhmään.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

15. Tamko's office opening hours during Winter break

Tamko's office is open during Winter break (26.2 - 1.3.) from Monday to Thursday at 10.00 - 14.00. On Friday (2.3.) we're closed. 

16. Tamko's profession sits!

The Student union Tamko is once again having the traditional spring sits. This time the theme is all about professions, whether you'd like to show up dressed as a chef, constructor worker or a doctor! Let your imagination run wild. The best costume will be awarded! The sits is being held on Thursday 29th of March 5PM at Klubi 57. The tickets will be available on Monday 26.2. at 12.00 in Bailataan.fi and costs only 15€ for Tamko's members and 20€ for non-members. More information coming later.  

Sittning, or short sits, is a traditional dinner held at the student's union's or other nation's property, usually in a pub room or banquet hall. Sits have spesific traditions which include a dress code, meal and drinks, singing of traditional drinking songs and toasts. The sits is usually guided by a toastmaster. The tradition is wildy popular in Finland and Sweden. 

17. AIESEC internship opportunities

Are you looking for an exciting opportunity to spend your summer holidays outside of Finland? Do you want to combine professional experience with personal development in a fun and easy way? Spend your summer with AIESEC!

What we offer:

- over 10 000 opportunities for an internship abroad from various fields

- life-changing leadership experience

- opportunity to customize your personal background to the internships we offer

- fun and easy way to travel and learn new things about new countries and cultures

- opportunity to improve your language skills in a native environment

- and a lot more!

Contact us at kelly.keodara(at)aiesec.net to find out what else we have in stock for you! We will be very happy to give you more information and help you plan an unforgettable summer abroad!

18. Startup Weekend Tampere 

Do you want to learn more about starting a company? Are you interested in getting to know startup -world? Do you have an idea, but no plan or no team? Would you just like to spend a different weekend getting to know new people?

Startup Weekend Tampere is a 54-hour event where developers, designers and business development folks come together to pitch their ideas, form teams, build new products with experienced mentors, eat well and drink a lot of coffee – all this in one weekend. On Sunday the team gets to present their creation to judges and then it’s time to party. The event is open for anyone who is curious about creating a business or anyone with an idea to develop and test. 

Startup Weekend is a global grassroots movement of active and empowered entrepreneurs who are learning the basics of founding startups. It is the largest community of passionate entrepreneurs with 2900 past events in over 150 countries around the world. Till date Startup Weekend events have witnessed 23k+ teams being created with the help of over 193k community members.

For the first time in Tampere 2.-4.3.2018 – No talk, all action.

Get your ticket now:

Event website.

Tickets from Eventbrite.

19. Examine the accessibility of your higher education institution and answer the questionnaire for students

A part of The Ministry of Education and Culture funded OHO! project is examining the accessibility of higher education. The accessibility of higher education illustrates how the environment and the operational culture of higher education institutions support the students’ participation and equality. Based on the questionnaire results we will develop tools for the areas of accessibility which still need strengthening. The results of the questionnaire will be published e. g. on the ESOK network’s website. You answer the questionnaire anonymously and your answers will be kept confidential. Answering the questionnaire takes approximately 10-15 minutes and the questionnaire is available in Finnish, English and Swedish. Further information on the questionnaire will be provided by project coordinator Reeta Lehto from the University of Turku (reeta.lehto(at)utu.fi).

Link to questionnaire.

20. Demola's Call for Students - Application is open 'till 8.3.2018

Demola is once again looking for motivated students from all universities and faculties to work on real-life cases with partner companies. We offer students the opportunity to be innovative and creative, take responsibility, be the expert of their field, work within a multidisciplinary and multicultural team, create concrete demos and receive ECTS credit points. 

The next project batch is during the IV period from 14.3-17.5. The teams are responsible for managing their weekly working schedule, and there are also four events facilitated by Demola that require the students participation: the Kickoff on 14.3., Jams I on 19.-20.3., Jams II on 17.4. and Final Pitching Event on 17.5. 

The projects are published here and the application period is open from 23.2. to 8.3. For more information: Jennifer Johnson, jennifer.johnson(at)tamk.fi, Demola Facilitator.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics