YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 8 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tamkon toimiston aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla

2. Tamkon illanvietto 20.2.

3. Verenluovutus 26.3.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

4. Kela on lähettänyt lähes 40 000 päätösehdotusta opintotuen takaisinperinnästä

5. Saitko Kelalta kirjeen opintotuen takaisinperinnästä? - varmista, että se on aiheellinen

6. Tolun vakiovuoro 19.2.

7. Sparris paja 19.2.: Tuntuuko kirjoittaminen hankalalta?

8. Bar Studio 20.2. - Viva la Mexico!

9. Tolun säbäturnaus 15. - 17.3.

10. Urasuunnittelutaitojen valmennusta - tervetuloa urapajoihin!

11. Piraten ja TLK:n meemisitsit 7.3.

12. Harjoittelupaikka TAMKin hakijapalveluissa

13. Saavutettavuuskysely TAMKin opiskelijoille

14. Kolpakko Pyynikin panimolla 23.2.

15. Tiedekahvila 21.2. - Lasereilla syövän kimppuun

16. NääsPeksi hakee päätoimittajaa!

17. Pakolaisapu etsii vapaaehtoisia Puhutaan! -ohjaajia

18. Opiskelijan Tampereen helmikuun timanttiset opiskelija-alennukset

19. Maaliskuun haalaribileet - Magic in the air 7.3.

English Summary

20. Tamko's office opening hours during independent study week

21. Tamko's evening 20 February

22. Blood donation at TAMK 26 March

23. Welcome to career workshops!

24. NääsPeksi is looking for an editor

25. Bar Studio 20 February - Viva la Mexico!

26. March overall party - Magic in the air 7 March

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tamkon toimiston aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla

Tamkon toimisto Solu on avoinna itsenäisen opiskelun viikolla (25. - 28.2.) lyhennetyllä aukioloajalla maanantaista torstaihin kello 10 - 14. Perjantaina 1.3. toimistomme on kiinni.

2. Tamkon illanvietto 20.2.

Tervetuloa Tamkon illanviettoon keskiviikkona 20.2. kello 17 - 21 pelailemaan lautapelejä, ompelemaan haalarimerkkejä ja tutustumaan uusiin ihmisiin! Kaikenlaista muutakin tekemistä saa ehdottaa/ tuoda mukanaan. Tarjolla on myös pientä naposteltavaa ja juotavaa.

Illanvietosta saat leiman tursaspassiin. Huomaathan, että illanvietto on alkoholiton. Tervetuloa Solulle!

3. Verenluovutus 26.3.

Jälleen olisi aika luovuttaa verta, kun SPR:n Veripalvelu saapuu TAMKiin maaliskuussa. Suuntaa askeleesi Pääkampuksen B-aulaan tiistaina 26.3. kello 11-15 ja ojenna auttava kätesi! Tapahtuma on esteetön, sillä paikalle pääsee hyvin myös hissiä käyttäen.

Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen osoitteessa http://www.sovinkoluovuttajaksi.fi/. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, sillä pelkkä opiskelijakortti ei riitä. Tarvitset myös suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen, jotta voit luovuttaa verta (löytyy esim. Kela-kortista). Tapahtumasta saa myös Tursaspassi-leiman!

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

4. Kela on lähettänyt lähes 40 000 päätösehdotusta opintotuen takaisinperinnästä

Opintotukea sai vuonna 2017 noin 312 000 opiskelijaa. Heistä 40 000:lla tulot olivat opintotukilain mukaista vuositulorajaa suuremmat. Kela on lähettänyt näille opiskelijoille takaisinperinnästä päätösehdotuksen. Keskimäärin yhden opiskelijan pitää maksaa opintotukea takaisin 1 090 euroa. Päätösehdotusten mukaan opintotukea oltaisiin perimässä takaisin yhteensä 43,3 milj. euroa.

Opintotuen vuosituloraja määräytyy sen mukaan, kuinka monelta kuukaudelta opiskelija on nostanut opintotukea. Jos opiskelija nosti vuonna 2017 tukea 9 kuukaudelta, hänellä sai olla vuoden 2017 aikana muita tuloja enintään 11 850 euroa. Opintotuen saajien keskimääräiset veronalaiset tulot vuonna 2017 olivat 8 540 euroa (ilman opintotukea).

Kelalla ei ole tietoa siitä, mikä osa tuloista on saatu opiskeluaikana. Jos vuositulorajan ylitys johtuu muista kuin opiskeluaikana saaduista tuloista (esim. valmistumisen jälkeisistä tuloista), takaisin maksettava määrä voi pienentyä tai maksettavaa ei tule lainkaan.

Lue lisää Kelan tiedotteesta5. Saitko Kelalta kirjeen opintotuen takaisinperinnästä? - varmista, että se on aiheellinen

Kela on lähettänyt päätösehdotukset opintotuen takaisinperinnästä. Kirje lähti kaikille, joiden tulot olivat Verohallinnolta saatujen tietojen mukaan vuonna 2017 suuremmat kuin opintotuen vuosituloraja. Esim. jos nostit tukea 9 kuukaudelta, sinulla sai olla vuoden 2017 aikana muita tuloja enintään 11 850 euroa. Lue lisää vuositulorajoista täällä.

Johtuiko vuositulorajan ylitys siitä, että aloitit opintosi vuonna 2017, valmistuit silloin tai käytit tukikuukautesi loppuun? Tee silloin uudelleenkäsittelypyyntö, jossa kerrot, miten paljon sait tuloja muuna kuin opiskeluaikana. Lähetä se viimeistään 21.3.2019 Kelan verkkoasiointipalvelussa. Jos vuositulorajan ylitys johtuu muista kuin opiskeluaikana saaduista tuloista, maksettava määrä voi pienentyä tai maksettavaa ei tule lainkaan.

Jos uudelleenkäsittelypyyntöön ei ole aihetta, sinun on maksettava tuki takaisin. Voit ehdottaa maksusuunnitelmaa verkkoasiointipalvelussa. Valitse kohta "Hakemukset ja ilmoitukset" ja sen jälkeen "Perinnän maksusuunnitelma".

Saitko liikaa opintotukea viime vuonnakin? Tarkista vuositulorajat verkosta. Jotta opintotukea ei peritä sinulta takaisin ensi vuonna, palauta viime vuoden ylimääräiset opintotuet tämän vuoden toukokuun loppuun mennessä. Valitse palautettavaksi opintotuki niiltä kuukausilta, joilta sait vähiten tukea, esim. pelkän opintorahan. Jos liikaa maksettua opintotukea ei palauteta ajoissa, se peritään takaisin 7,5%:lla korotettuna.  

Lähde: Kela / Varmista, että opintotuen takaisinperintä on aiheellista6. Tolun vakiovuoro 19.2.

Tolun vakiovuorolla pelataan sulkapalloa tiistaina 19.2. kello 17 - 19 Kaupin SportUnin palloiluhallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Tervetuloa!7. Sparris paja 19.2.: Tuntuuko kirjoittaminen hankalalta?

Kirjoittamisen ongelmia voi olla monenlaisia; aloittaminen on vaikeaa, oman tekstin ja lähteiden vuoropuhelu ei onnistu, punainen lanka joutuu kadoksiin tai iskee totaalinen jumitus. Kirjoittamisen työpajassa keskustellaan kirjoittamisesta ja saadaan vinkkejä tekstin tuottamiseen. Sparris pajat järjestetään TAMKin pääkampuksella Floworks-tilassa (B3-08) klo 16 - 17.30.

Sparris-pajat on tarkoitettu sinulle, joka etsit ratkaisuja erilaisiin oppimisen haasteisiin. Pajoja vetävät erityisopettajankoulutuksen suorittaneet TAMKin opettajat. Kaikille TAMKin opiskelijoille avoimet drop in -ryhmät kokoontuvat lähes viikottain. Valitse itsellesi sopiva aihe ja tule mukaan, ennakkoilmoittautumisia ei tarvita.8. Bar Studio 20.2. - Viva la Mexico!

Ay caramba! Meksikon maut puhaltavat Bar Studiolla keskiviikkona 20.2.2019 klo 16-21! Saavu siis nauttimaan ihanan rapsakkaa nacho platea ja maukkaita churroja ja ihastu latinoteemaisiin drinkkeihimme tai nauti kolmen euron olut palanpainikkeeksi! Hinnat ovat opiskelijaystävällisiä ja ruuat täyttäviä. Ei muuta kuin bienvenidos!

Catering Studio sijaitsee G-rakennuksessa Campusravitan vieressä. Sisäänkäynti myös ulkona Kuntokatu 3 puolella.9. Tolun säbäturnaus 15. - 17.3.

Tolun perinteinen säbäturnaus tulee jälleen! Turnaus pelataan 15. - 17.3 L-rakennuksen liikuntasalissa. Joukkueen osallistumismaksu on 10 euroa. Turnauksen voittajille on luvassa erinomaiset palkinnot!

Osallistujilta edellytetään SportUnin jäsenyyttä, mutta vaikka sinulla ei olisi jäsenyyttä, niin ei hätää! Ei-jäsenille on tarjolla koko turnauksen ajaksi edullinen 6 euron pääsymaksu. Joukkuepaikat ovat myynnissä Tolun Holvi-verkkokaupassa. Lisätietoja tapahtumasta Tolun Facebook-sivulla.10. Urasuunnittelutaitojen valmennusta - tervetuloa urapajoihin!

Urapajat on tarkoitettu kaikille TAMKin opiskelijoille. Pajoissa saat vinkkejä mm. työnhakuun, oman osaamisen tunnistamiseen ja laajemmin urasuunnittelutaitojen kehittämiseen. Pajoihin ei ole ennakkoilmoittatumista, voit tulla mukaan yhteen tai vaikka kaikkiin pajoihin! Urapajat ovat osa TUURA - Tukea urapolulle -hanketta, jota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (2014-2020).

Keväällä 2019 järjestetään seuraavat urapajat:

- Taitavaksi työnhakijaksi 18.2. klo 14.30–16, TAMK Kuntokadun kampus B2-19

Mietitkö, mistä lähteä liikkeelle työnhaussa? Mitä kaikkea työnhakuprosessi pitää sisällään ja miten siihen kannattaa valmistautua? Tule kuulemaan käytännön vinkit ja keskustelemaan mieltäsi askarruttavista kysymyksistä!

- Tunnista osaamisesi 28.3. klo 14.30-15.30, TAMK Kuntokadun kampus C2-12

Millaisia ovat omat vahvuuteni? Millaisia tietoja, taitoja ja kokemuksia minulle on kertynyt opintojen, harrastusten, työelämän ja muun taustan kautta? Miten osaamista voi sanallistaa tai visualisoida työnhakua ajatellen? Tule perehtymään osaamisen tunnistamisen lähtökohtiin ja saamaan käytännöllisiä neuvoja ja vinkkejä osaamisen ilmaisemiseen.

- Työnhaun asiakirjat haltuun 16.4. klo 14.30-15.30, TAMK Kuntokadun kampus B2-19

Millainen on hyvä työhakemus ja mitä CV:n tulisi pitää sisällään? Tervetuloa mukaan urapajaan, jossa sparrataan työnhaun asiakirjojen laatimista erilaisiin tarpeisiin.

- Urasuunnittelun työkalut 7.5. klo 14.30-15.30, TAMK Kuntokadun kampus B2-19

Mietitkö, millaisia uramahdollisuuksia on tarjolla? Haluatko jäsentää omien uratoiveitasi ja saada työkaluja urasuunnitelmien pohtimiseen? Urapajassa saat valmiuksia urasuunnitteluun ja pääset kokeilemaan urasuunnittelun työkaluja ohjatusti.

Lisätiedot urapajoihin liittyen:

Tiina Nilsson p. 040 672 6344, tiina.nilsson(at)tuni.fi tai Maija Joensuu, p. 040 648 630611. Piraten ja TLK:n meemisitsit 7.3.

It's sitsit, my dudes! Pirate ja TLK yhdistävät jälleen voimansa tuodakseen loistavat ja yhdet vuoden odotetuimmista sitseistä kansalle 7.3. klo 18 alkaen Amos-klubilla. Kohta siis mennään!

Ota mukaasi parhaat meemismestarikaverisi ja pukeudu vaikkapa lempimeemiksesi! Luvassa on mahtavaa juhlameininkiä ja poikkitieteellistä hauskanpitoa. Liput tähän lystiin kustantavat vaivaiset 12€, alkoholiton 10€. Hinta sisältää hieman suunkostuketta sekä pientä purtavaa. Janoisimmat sankarit voivat varautua omilla juomilla. Epävirallisina jatkoina toimii Haalaribileet.

Lipunmyynti: Piraten jäsenet KK3 lämpiöstä 20.2. klo 10 - 13. HUOM! Sitsit ovat vain jäsenille! Paikkoja on rajoitetusti, joten lunasta paikkasi ajoissa. Lippurajoitus 1 lippu /henkilö.  12. Harjoittelupaikka TAMKin hakijapalveluissa

TAMKin hakijapalvelut tarjoaa 5 kuukauden harjoittelupaikkaa opiskelujensa loppuvaiheessa olevalle TAMKin tutkinto-opiskelijalle. Harjoittelu sijoittuu ajalle 18.3 - 16.8.2019.

Harjoittelu sisältää hakijoiden neuvontaa ja ohjausta suomeksi ja englanniksi sähköpostitse, puhelimitse sekä asiakaspalvelutilanteissa yhteishakuun, erillishakuihin ja siirtohakuun liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi tehtäviin kuuluu hakujen edellyttämiä tehtäviä sähköisissä järjestelmissä, päivystehtäviä valintoihin liittyen kesällä sekä muita vaihtuvia tehtäviä.

Harjoitteluohjaajana toimii opiskelijarekrytointitoiminnon päällikkö. Harjoittelusta saa opintopisteitä. Opiskelijan pitää itse tarkistaa oman tutkinto-ohjelmansa ohjaavalta opettajalta soveltuuko tämä työ opintoihin sisältyväksi harjoitteluksi.

Työaika on 36 tuntia ja 45 minuuttia viikossa. Harjoittelu on palkallista. Palkka on ensimmäiseltä kolmelta kuukaudelta 1200-1400 euroa kuukaudessa. Tämän jälkeen palkka on 1603 euroa kuukaudessa.

Harjoittelijalta edellytetään erittäin hyvää suullista ja kirjallista kielitaitoa (suomi ja englanti) sekä erinomaisia vuorovaikutustaitoja. Myös tarkkuus, huolellisuus ja paineensietokyky sekä hyvä tietotekninen osaaminen ovat oleellinen osa tehtävän edellyttämiä valmiuksia. Tehtävässä on hyötyä TAMKin koulutustarjonnan ja opiskelijavalinnan tuntemisesta. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja opintosuoritusotteesi sähköpostiosoitteeseen tarja.kalliomaki-linnas@tuni.fi 3.3. mennessä. Parhaiten tehtävään soveltuvat hakijat haastatellaan heti maaliskuun alussa.

Lisätietoa saa sähköpostitse hakijapalvelut.tamk(at)tuni.fi tai puhelimitse  0294 520 444 (puhelinpalveluaika ma-pe klo 12-14).13. Saavutettavuuskysely TAMKin opiskelijoille

Mikä voisi tehdä opiskelustasi sujuvampaa? Millainen TAMK on opiskelijoiden mielestä saavutettavuuden näkökulmasta ja miten sitä voisi kehittää? Saavutettavuudella kyselyssä tarkoitetaan sekä fyysisen, eli rakennetun ympäristön esteettömyyttä, että yhdenvertaisia osallistumismahdollisuuksia opiskelijoiden erilaisista ominaisuuksista ja oppimisvaikeuksista riippumatta.

Jaa ideasi vastaamalla lyhyeen kyselyyn tästä.

Kysely on osa OHO!-hanketta (opiskelukykyä, hyvinvointia ja osallisuutta korkeakouluihin). Lisätietoja kyselyyn liittyen Marko Jääskeläiseltä (marko.jaaskelainen@tuni.fi) ja OHO!-hankkeesta osoitteesta www.ohohanke.fi14. Kolpakko Pyynikin panimolla 23.2.

Oletko miettinyt missä, miten ja millaisissa olosuhteissa sitä Pyynikin Käsityöläispanimon olutta oikein valmistetaankaan? Nyt on oiva tilaisuus saada vastauksia, sillä Kaupin olut- ja panimokerho KOLPAKKO lähtee 23.2 kello 12 - 15 Pyynikin panimolle!

Panimokierroksen aikana pääsemme tutustumaan panimotoimintaan, oluen valmistukseen sekä maistelemaan Pyynikin Käsityöläispanimon ihania, huurteisia antimia. Kierroksen jälkeen on mahdollisuutta shoppailla Pyynikin panimon kaupassa ja ostaa mm. ikihyviä oluita. Paikkasi vierailulle voit lunastaa Solun tiskiltä jäsenhintaan 20€ (30€ ei-jäsenille) ja lisäksi bussimatkat omakustanteisesti. Muistathan Kolpakon jäsenyyden hinnan olevan maagiset 10€ vuodessa ja 4 vuotta saat huokeaan 25€ hintaan!15. Tiedekahvila 21.2. - Lasereilla syövän kimppuun

Tiedekahvila pääkirjasto Metson Lemus-salissa 21.2. klo 18 alkaen. Tällä kertaa tiedekahvilassa on vieraana TkT Petteri Uusimaa aiheenaan "Lasereilla syövän kimppuun".

Lasereita käytetään lääketieteessä mm. kirurgiaan, terapiaan, näönkorjaukseen ja lääkeaktivointiin. Modulight Oy Tampereelta valmistaa lääketieteen laser-laitteita syöpähoitoihin ja silmäsairauksiin. Petteri Uusimaa kertoo, miten lasereita ja fotoimmunoterapiaa voidaan hyödyntää onkologiassa. Fotoimmunoterapiassa valoherkkä lääkeaine aktivoidaan laservalolla siinä kehon osassa, jossa hoitoa tarvitaan. Tämä mahdollistaa kohdennetun ja tehostetun syöpähoidon ja vähentää sivuvaikutuksia. Fotoimmunoterapian on havaittu tehostavan myös kehon oman immuunipuolustusjärjestelmän kykyä tuhota syöpäsoluja, mikä voisi johtaa pitkäaikaiseen hoitovaikutukseen ja vähentää syövän uusiutuvuutta.

TkT Petteri Uusimaa on Modulight Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Petteri on opiskellut teknillistä fysiikkaa Tampereen teknillisessä yliopistossa ja valmistunut tekniikan tohtoriksi puolijohdetekniikasta. Hän on Euroopan fotoniikan teollisuusyritysten yhdistyksen (EPIC) hallituksen jäsen ja Biofotoniikka osaston puheenjohtaja.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!16. NääsPeksi hakee päätoimittajaa!

NääsPeksi tekee 20. vuotensa kunniaksi historiikin ja hakee nyt 1-2 päätoimittajaa! Koska historiikkitiimissä on jo yli kymmenen hengen joukko toimittajia, graafikoita ja taittajia, itse ei tarvitse tietenkään olla kirjoittamassa ja tekemässä kaikkea, vaan mukaan kaivataan henkilöä hoitamaan aikataulutuksen, tekemään lopulliset päätökset ja pitämään narut kasassa julkistukseen saakka.

Jos päätoimittajuus ei nappaa, voit myös ilmoittautua:

- tietopankiksi, jos sinulla on muistoja, tietoa, kuvia tai muuta speksin 20 vuoteen liittyvää

- toimittajaksi, mikäli kiinnostaa esimerkiksi historiikin ideointi, kirjoittaminen ja editoiminen, ihmisten haastattelu, taittaminen...

Ilmianna itsesi päätoimittajaksi, tietopankiksi tai toimittajaksi täällä. Ilmoittaudu mukaan sunnuntaihin 24.2. mennessä!

Mahtavia hommia siis luvassa speksin juhlavuodelle 2019! Tuu mukaan tekemään!17. Pakolaisapu etsii vapaaehtoisia Puhutaan! -ohjaajia

Tule mukaan tukemaan maahan muuttaneiden suomen kielen opiskelua Tampereella! Kouluttaudu Puhutaan!-ohjaajaksi verkkokoulutuksessa 26. helmikuuta.

Etsimme nyt uusia aktiivisia vapaaehtoisia toimimaan Puhutaan!-ryhmissä Kulttuuritalo Laikussa keskiviikkoisin klo 17-18:30. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, sillä tehtävään järjestetään verkkokoulutus 26.2. klo 17-19. Koulutuksessa perehdytään suomen kielen oppimisen tukemiseen, ryhmän ohjaamisen eri menetelmiin ja vapaaehtoisen vastuisiin.

Puhutaan!-ryhmissä vapaaehtoiset suunnittelevat ja järjestävät säännöllisiä keskusteluryhmiä maahan muuttaneiden arjen kielitaidon tueksi. Tehtävä sopii yhteistyötaitoisille vapaaehtoisille, joilla on vahva suomen kielen taito ja intoa kehittyä ryhmänohjaajina. Lue lisää.Aika: Tiistai 26.2.2019 klo 17-19. Paikka: Verkossa (lähetämme linkin ilmoittautuneille). Ilmoittaudu mukaan täällä.

Ota yhteyttä: emma.lipasti(at)pakolaisapu.fi18. Opiskelijan Tampereen helmikuun timanttiset opiskelija-alennukset

- Portaali: Koe VR-elämys Tampereen keskustassa opiskelijaystävälliseen hintaan! Kestoetuna 10% alennus opiskelijakorttia vilauttamalla ti-to välisenä aikana. Kuponkietuna kahden elämyspisteen varaus (2-6 hlö) hintaan 50€ ti-to välisenä aikana (norm. 66€).

- Nordic Shaving Company: Parranhoitotuotteet kätevästi verkkokaupasta. Nordic Shaving Company on suomalainen Tampereelta käsin toimiva verkkokauppa. Heiltä löytyy helposti ja nopeasti parta-, hius- ja parranajotuotteet joka lähtöön. Muutenkin edullisten hintojen lisäksi opiskelijat saavat vielä 15%:n alennuksen käyttämällä verkkokaupassa koodia tuni2019. Pivo mobiiliopiskelijakortista löytyvällä kupongilla saat NSC:n parranajosaippuan ja Semoguen 1305 tai 1800 villisiankarvasudin yhteishintaan 20€ (norm.29,95€).

- Pancho Villa: juoma ilmaiseksi ruuan yhteydessä!

Lisää etuja löydät tämän kevään supervihkosta (jaossa Solulla), Pivon etukupongeista sekä Opiskelijan Tampereen nettisivuilta.19. Maaliskuun haalaribileet - Magic in the air 7.3.

Abracadabra! Maaliskuussa taikuus ja magia valtaavat 7.3. klo 21 alkaen Viihdemaailma Ilonan, kun Poikkitieteellisissä Haalaribileissä juhlitaan taianomaisella teemalla!

Illan pääesiintyjänä Viihdemaailma Ilonan lavalle nousee taikuri ja mentalisti Johannes Malkamäki, joka luo ihmeellisiä illuusioita ja hämmästyttää yleisöä taikuudellaan. Hän on Suomen ainoita  taikureita, joka yhdistää sulavasti mentalismin vuorovaikutteisen taian taikuuden illuusioihin.  

Liput ennakkoon Kide.apista 3,30€, ovelta 5€. Tervetuloa juhlimaan haalareilla tai ilman!******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

20. Tamko's office opening hours during independent study week

Tamko's office Solu is open on independent study week (25 - 28 February) with reduced opening hours from Monday to Thursday at 10:00 - 14:00. On Friday, 1st of March, we're closed.

 

21.  Tamko's evening 20 February

Welcome to play board games, sew overall patches' and meet new people on 20th of February at 17:00 - 21:00! You can bring some games, activities etc. with you. Tamko offers some light snacks and drinks.

You will get a stamp on your Tursaspassi from this event. Please note that the happening is non-alcoholic. Welcome to Solu!22. Blood donation at TAMK 26 March

It is time to reach out your helping hand again when Finnish Red Cross's Blood Service comes to TAMK. Come to the Main Campus's B lobby on Tuesday, 26th March at 11:00 - 15:00.

The event is accessible as you can get there by using the elevator.

You can check your suitability as a donor from here. Please remember to take your ID with you as your student card is not sufficient enough. Note that you will also need a Finnish social security number in order to donate.

More info from Tamko.23. Welcome to career workshops!

Career workshop: "Applying for a job in Finland" on 12th March at 14:30 - 16, TAMK Kuntokatu Main Campus, classroom B2-19.

How do you apply for a job in Finland? What kind of skills, documents and knowledge do you need in job searching in Finland? If you need basic information about how to apply for a job in Finland, you are warmly welcome to discuss these matters in a workshop.

Career workshops are meant for all TAMK students. The workshop offers tips and tricks for job hunting, recognizing your strenghts and how to overall improve the career planning skills. There's no registering, you can just pop in!24. NääsPeksi is looking for an editor!

The student theatre organization NääsPeksi is looking for an editor or two to manage our written history project. We are starting the project due to our forthcoming 20th anniversary this fall. We already have over ten journalists and graphic designers, but we need someone to manage the schedule and make the final decisions.

If you are not interested in being an editor in the project, you can also sign up to be

- Informer: if you have previous memories or stories to share about our organization

- Journalist: if you are interested in editing, writing, interviewing or generating ideas

You can sign up for any of these tasks by clicking this link.

 - The deadline is on Sunday 24th February.

For more information contact Meiju Koivuniemi, Telegram: @SuvasPaula25. Bar Studio 20 February - Viva la Mexico!

Ay caramba! This time Bar Studio goes Mexico on Wednesday, 20th February at 16:00 - 21:00. Come and taste our crunchy nacho plate, delicious churros and fell in love with our latino themed drinks or enjoy a beer to wash it down with. Prices are of course student friendly and the plate sizes satisfying. Bienvenidos!

Catering studio is situated in G -building at TAMK Main Campus, next to Campusravita restaurant. The entrance can be found also from outside.26. March overall party - Magic in the air 7 March

Abracadabra! In March, Magic takes over at the night club Ilona on 7 March at 21:00 when Overall party is celebrated with a magical theme.

Evening's headliner is magician and mentalist Johannes Malkamäki who will create miraculous illusions and astounding magic. He is one of Finland's few magicians who can combine smoothly mentalism and interactive magical illusions.

Haalaribileet is the most legendary student party in Tampere. The party is held every month on the first Thursday after student allowance. Come and join the party in the most sparkling and glamorous night club of the city, Viihdemaailma Ilona! (Verkatehtaankatu 3).  

 

Doors open in Ilona at 21:00. Tickets: 3,30 € in advance from Kide.app or 5 € from the door. Advance tickets include passage past the regular queue until 23:00. We wish that cloakroom would only be used for coats, not for backbags or bags.  

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics