YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 7 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tamkon toimiston aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla

2. Tamkon illanvietto 20.2.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

3. Pappilan pullakahvit 14.2.

4. Tolun vakiovuoro 12.2.

5. Sparris paja: Oppimisen taidot 12.2.

6. SportUni: Liiku ystävän kanssa ystävänpäivänä - saatte haalarimerkit!

7. Saavutettavuuskysely TAMKin opiskelijoille

8. F.r.e.n.d.i. PISTOT 14.2.

9. Bubiklubin Mallasrundi 14.2.

10. Kolpakko Pyynikin panimolla 23.2.

11. Teatteri Ääriraja esittää: "Kaikki keinot sallittu"

12. Kerro kokemuksesi mielenterveyden haasteista anonyymisti

13. Kesätöihin Westenergylle!

14. Kolmiobileet: Jungle-kolmiot 21.2.

15. Mikään ei voi pysäyttää mua -tapahtuma 15.2.

English Summary

16. Tamko's office opening hours during independent study week

17. Tamko's evening 20 February

18. Move with a friend on Valentine's day - you'll get a SportUni overall badge!

19. "Nothing can stop me" event 15 February

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tamkon toimiston aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla

Tamkon toimisto Solu on avoinna itsenäisen opiskelun viikolla (25. - 28.2.) lyhennetyllä aukioloajalla maanantaista torstaihin kello 10 - 14. Perjantaina 1.3. toimistomme on kiinni.

2. Tamkon illanvietto 20.2.

Tervetuloa Tamkon illanviettoon keskiviikkona 20.2. kello 17 - 21 pelailemaan lautapelejä, ompelemaan haalarimerkkejä ja tutustumaan uusiin ihmisiin! Kaikenlaista muutakin tekemistä saa ehdottaa/ tuoda mukanaan. Tarjolla on myös pientä naposteltavaa ja juotavaa.

Illanvietosta saat leiman tursaspassiin. Huomaathan, että illanvietto on alkoholiton. Tervetuloa Solulle!******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

3. Pappilan pullakahvit 14.2.

Pappilassa on jälleen pannu kuumana torstaina 14.2. klo 12 - 15!  Hellitä hetkeksi ja tule nauttimaan kahvit kaikessa rauhassa. Pappila löytyy Kuntokatu  nelosen ala-aulasta  (entinen info). Kolmosen puolelta tullessasi hilpase pihan poikki tai pakkasen paukkuessa liiku tuubin suojissa.4. Tolun vakiovuoro 12.2.

Tolun vakiovuorolla pelataan ultimatea tiistaina 12.2. kello 17 - 19 Kaupin SportUnin palloiluhallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Tervetuloa!5. Sparris paja: Oppimisen taidot 12.2.

Tuottaako tenttiin valmistautuminen haasteita? Miten voisit kehittää oppimisen taitojasi? Tule keskustelemaan opiskelutaidoista ja saamaan käytännönläheisiä vinkkejä. Sparris pajat järjestetään TAMKin pääkampuksella Floworks-tilassa (B3-08) klo 16 - 17.30.

Sparris-pajat on tarkoitettu sinulle, joka etsit ratkaisuja erilaisiin oppimisen haasteisiin. Pajoja vetävät erityisopettajankoulutuksen suorittaneet TAMKin opettajat. Kaikille TAMKin opiskelijoille avoimet drop in -ryhmät kokoontuvat lähes viikottain. Valitse itsellesi sopiva aihe ja tule mukaan, ennakkoilmoittautumisia ei tarvita.6. SportUni: Liiku ystävän kanssa ystävänpäivänä - saatte haalarimerkit!

SportUni järjestää 14.2. ystävänpäivä-tempauksen. Tuo ystäväsi mukaan liikkumaan, niin saatte SportUnin haalarimerkit. Haalarimerkkejä jaetaan kaikille likkujille, jotka ovat maksaneet SportUnin liikuntamaksun tai liittyvät SportUniin ystävänpäivänä. Haalarimerkkejä jaossa rajoitettu määrä kaikissa keskuksissamme.

Tervetuloa liikkumaan kaverin kanssa, yhdessä on hauskempaa!7. Saavutettavuuskysely TAMKin opiskelijoille

Mikä voisi tehdä opiskelustasi sujuvampaa? Millainen TAMK on opiskelijoiden mielestä saavutettavuuden näkökulmasta ja miten sitä voisi kehittää? Saavutettavuudella kyselyssä tarkoitetaan sekä fyysisen, eli rakennetun ympäristön esteettömyyttä, että yhdenvertaisia osallistumismahdollisuuksia opiskelijoiden erilaisista ominaisuuksista ja oppimisvaikeuksista riippumatta.

Jaa ideasi vastaamalla lyhyeen kyselyyn tästä. Kysely on osa OHO!-hanketta (opiskelukykyä, hyvinvointia ja osallisuutta korkeakouluihin). Lisätietoja kyselyyn liittyen Marko Jääskeläiseltä (marko.jaaskelainen@tuni.fi) ja OHO!-hankkeesta osoitteesta www.ohohanke.fi8. F.r.e.n.d.i. PISTOT 14.2.

Kaveria ei jätetä, kun helmikuun PISTOT putoavat ystävänpäivälle. Unionissa ei söpöillä kumppanin kanssa 14.2. vaan pidetään hauskaa kavereiden kesken! Ota siis oma porukkasi mukaan ja saapukaa bileisiin tiimiasussa, joka kuvastaa teidän crewta. Eikä hätää vaikka olisit nössön kaveri, sillä tämä ilta on myös mahtava tilaisuus tavata uusia ihmisiä!

Liput ennakkoon 3€ (ovelta 5€) Tamkon toimistolta, Piraten toimistolta, Kide.app, ja Kuntokatu 3:n ständeiltä 7.2., 12.2. sekä 14.2. Ennakkolipulla jonon ohi klo 23.00 saakka. Bilepassilla ilmaiseksi oman jonon kautta. Huomioithan, että tapahtumassa kuvataan ja kuvat jaetaan PISTOT-sivuilla.9. Bubiklubin Mallasrundi 14.2.

Bubiklubin Mallasrundi järjestetään tämän viikon torstaina 14.2. klo 17 - 23. Mallasrundi© on Bubirundin© platinum-versio, jossa anniskeluravintolat tarjoavat vain parhaita käsityöläispanimotuotteitaan - opiskelijan snadisti keskivertoa alhaisemman American Express -kortin luottorajan tuomat rajoitukset hinnoittelupolitiikassaan huomioiden, totta kai!

Joten kerää mukaan kaveriporukkasi kovimmat (tai teennäisimmät) alkoholikonossöörit ja osta passi vuoden tasokkaimmalle rundille! Rundin jälkeen voit jatkaa nousukiitoa helmikuun PISTOT-bileissä Unionissa! (Huom. PISTOT-lippu ei sisälly hintaan).

Viimeiset liput ständeiltä oheisen aikataulun mukaan (lippuja myydään niin kauan kun niitä riittää):

  • Tiistaina 12.2. kello 11-13 KK3
  • Keskiviikko 13.2. kello 11-13, Mediapolis
  • Torstaina 14.2. kello 11-13, KK3

Tapahtuman lähtönä ja maalina toimii Ravintola Kaijakka (Laukontori 12, 33200 Tampere). Disclaimer: Mallasrundilla© on tarjolla muitakin kuin oluttuotteita.10. Kolpakko Pyynikin panimolla 23.2.

Oletko miettinyt missä, miten ja millaisissa olosuhteissa sitä Pyynikin Käsityöläispanimon olutta oikein valmistetaankaan? Nyt on oiva tilaisuus saada vastauksia, sillä Kaupin olut- ja panimokerho KOLPAKKO lähtee 23.2 kello 12 - 15 Pyynikin panimolle!

Panimokierroksen aikana pääsemme tutustumaan panimotoimintaan, oluen valmistukseen sekä maistelemaan Pyynikin Käsityöläispanimon ihania, huurteisia antimia. Kierroksen jälkeen on mahdollisuutta shoppailla Pyynikin panimon kaupassa ja ostaa mm. ikihyviä oluita. Paikkasi vierailulle voit lunastaa Solun tiskiltä jäsenhintaan 20€ (30€ ei-jäsenille) ja lisäksi bussimatkat omakustanteisesti. Muistathan Kolpakon jäsenyyden hinnan olevan maagiset 10€ vuodessa ja 4 vuotta saat huokeaan 25€ hintaan!11. Teatteri Ääriraja esittää: "Kaikki keinot sallittu"

Huhtikuussa 2019 Teatteri Ääriraja palaa näyttämöille kera aivan uuden alkuperäisen draamakomedian "Kaikki keinot sallittu", jossa sukelletaan humoristisesti politiikan pyörteisiin.

Tämä esitys osuu viidennelle juhlavuodellemme, ja mikä huikea sakki meillä onkaan jälleen kasassa! Kaikki on suunniteltu ja toteutettu perinteiseen tapaan opiskelijoiden ja opiskelijamielisten toimesta käsikirjoituksesta lähtien. Näytöshän pärähtää näyttämöille suunnitellusti:

  • Lauantai (ensi-ilta) 13.4.
  • Torstai 18.4.
  • Tiistai 23.4.
  • Keskiviikko 24.4.
  • Lauantai 27.4. (YT)

Tuttuun tapaan esitykset ovat TAMKin pääkampuksen juhlasalissa, MUTTA viimeisen esityksen (lauantai 27.4) vietämme ensimmäistä kertaa koskaan Tampereen ylioppilasteatterin (Itsenäisyydenkatu 12, Tampere) upeissa tiloissa! Liput tulevat myyntiin myöhemmin keväällä, joten pysykää valppaana ja napatkaa lempiesityspäivällenne paikat.12. Kerro kokemuksesi mielenterveyden haasteista anonyymisti

Oletko kohdannut mielenterveyden haasteita omassa elämässäsi? Vaikuttaako jokin mielenterveyden ongelma sinun arkeesi? Jaa oma kokemuksesi nimettömänä muille opiskelijoille!

Etsimme kokemuksia mielenterveyden ongelmista opiskelijan arjessa, sosiaalisissa suhteissa tai työelämässä. Kokemuksia kerätään keväällä järjestettävää mielenterveysteemaista tapahtumaa varten, missä kaikki kyselyyn tulleet vastaukset julkaistaan näyttelyssä joko tekstimuotoisina tai näyttelijän ääneen lukemina nauhoituksina. Tapahtumassa on lisäksi teemaan sopiva pop up -pakopeli! Tapahtuman tarkoituksena on lisätä tietoisuutta mielenterveyden ongelmien monimuotoisuudesta ja niiden luomista haasteista arkisissa tilanteissa. Jos sinulla on kokemuksia aiheeseen liittyen, voit jakaa tarinasi meille oheisen linkin kautta.

Vastaaminen tapahtuu vapaamuotoisena kirjoituksena. Tarinasi voi olla vaikkapa vain muutaman virkkeen mittainen kuvaus tai parin sivun mittainen kertomus, toivomme sen kuitenkin liittyvän jotenkin sinun arkeesi tai sosiaalisiin suhteisiisi, ja sisältävän konkreettisia esimerkkejä siitä, miten ongelmat ovat vaikuttaneet juuri sinun elämääsi. Kysely on täysin anonyymi. Kyselyyn vastaaminen ei vaadi, että sinulla on jokin psykiatrinen diagnoosi tai olisit ollut virallisen hoidon piirissä. Kyselyssä on muutamia apukysymyksiä vastaamisen helpottamiseksi, mutta juuri niihin ei ole pakko vastata. Kerro kokemuksesi niin kuin itse koet parhaaksi! 13. Kesätöihin Westenergylle!

Haluatko monipuolisen kesätyön energisessä työympäristössä? Jos vastasit ”kyllä!”, Westenergy on työpaikka juuri sinulle!

Westenergy on kiertotalousyritys, joka hyödyntää kierrätyskelvotonta materiaalia energiaksi ja uusiksi raaka-aineiksi Mustasaaressa, Vaasan lähellä. Hanke on ainutlaatuinen, sillä yhtiön osakkaat toimivat noin 50 kunnan alueella ja energiaa tuotetaan yhteistyössä paikallisen energiayhtiön kanssa. Vuosittain Westenergyn laitoksen energiantuotannolla katetaan noin 7 000 kaupunkiasunnon sähköntarve ja noin 40 prosenttia koko Vaasan alueen kaukolämpötarpeesta samalla vähentäen kivihiilen ja raskaan polttoöljyn tarvetta energiantuotannossa.

Haemme kesäksi 2019 työntekijöitä käyttöhenkilöstön kesälomasijaisuuksiin, mekaaniseen kunnossapitoon, sähkö- ja automaatiokunnossapitoon sekä viestintä- ja ympäristötehtäviin.

Tarkemmat tiedot tehtävistä ja hakulomakkeen löydät oheisesta linkistä: Westenergy Oy Ab / Avoimet paikat14. Kolmiobileet: Jungle-kolmiot 21.2.

Oletko aina halunnut löytää sisäisen Tarzanisi? Tai kaipaatko trooppisen ilmaston tuomaa eksotiikkaa? Oli kaipaus mikä tahansa, vastauksen löydät näiltä Viidakko Kolmioilta! Saavu siis 21.2. klo 22 Indecsin, Luupin ja Staabin järjestämille viidakko Kolmioille Koskikeskuksen Ravintolamaailman Rantaan ja Poroon, missä viidakon lait korvaavat yhteiskunnan raskaat raamit. Vapaaehtoisena pukukoodina jotain vihreää ja / tai eläimellistä.

Liput tulevat myyntiin 11.2. klo 10.00 Kide.appiin hintaan 3,30€. Liput ovelta 5€.15. Mikään ei voi pysäyttää mua -tapahtuma 15.2.

"Mikään ei voi pysäyttää mua" on tapahtuma, jonka tarkoituksena on kohdata eri taustoista olevia ihmisiä. Tervetuloa mukaan 15.2. kello 17 - 20 kulttuuritalo Laikkuun. Tapahtumassa on kaksi vierasta, Habiba Ali ja Sirwa Farik, jotka kertovat kokemistaan ylä- ja alamäistä liittyen esimerkiksi työn saamiseen, opiskeluun, sosiaalisiin suhteisiin tai työn ja perhe-elämän yhdistämiseen.

Illan aikana pääsemme myös nauttimaan tanssiesityksestä ja näemme tamperelaisen rap-ryhmä Viizin musiikkivideon ensiesityksen. Illan päätteeksi luvassa myös live-musiikkia.

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen erilaisia ihmisiä ja saada näkökulmaa toisiin kulttuureihin. Tahdomme jakaa kokemuksia ja näkökulmia elämään Suomessa. Olet tervetullut jakamaan omia ajatuksiasi ja mielipiteitäsi rennossa ja turvallisessa ympäristössä. Tapahtumaa järjestämässä on myös joukko TAMKin sosionomiopiskelijoita.

Lisätietoa Facebookissa.******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

16. Tamko's office opening hours during independent study week

Tamko's office Solu is open on independent study week (25 - 28 February) with reduced opening hours from Monday to Thursday at 10:00 - 14:00. On Friday, 1st of March, we're closed.17. Tamko's evening 20 February

Welcome to play board games, sew overall patches' and meet new people on 20th of February at 17:00 - 21:00! You can bring some games, activities etc. with you. Tamko offers some light snacks and drinks.

You will get a stamp on your Tursaspassi from this event. Please note that the happening is non-alcoholic. Welcome to Solu!18. Move with a friend on Valentine's day - you'll get a SportUni overall badge!

On Thursday, February 14th, SportUni is organizing a Valentine's Day happening. Bring your friends along to do exercise and you both will get the SportUni badge.

Badges are distributed to all who have paid the SportUni fee or will join in SportUni on Valentine's Day. There are limited amount of badges in all our SportUni centres. Welcome to do sport with a friend, together it's more fun!19. "Nothing can stop me" event 15 February

Mikään ei voi pysäyttää mua" (Nothing can stop me) is an event where you can meet people from different backgrounds. Welcome to join us on 15 February at 17:00 - 20:00 to culture house Laikku (Kulttuuritalo Laikku). We are going to have two guests Habiba Ali and Sirwa Farik who are going to tell us about the ups and downs that they've experienced.

During the evening we will also see a dance performance and rap group Viiz's music video premiere. There's also going to be live music during the evening. The aim of the event is to bring together people from different backgrounds. We want to share experiences and point of views on life in Finland. Welcome to share your own experiences and thoughts on relaxed and safe atmosphere.

More info in Facebook.******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics