YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 7 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tamko kouluttaa: Henkilöbrändäys ja LinkedIn 

2. Tamkon lautapeli-ilta

3. Vastaa Portti työelämään -kyselyyn ja voita tuotepalkintopaketti!

4. Haemme opiskelijaedustajia

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

5. Hyvinvointiklinikan ystävänpäivätempaus

6. Unipoli Sportin aloittelevien liikkujien Liikkeelle! -kurssi tulee taas!

7. Kela: Muutos opintojen edistymisen seurantaan

8. Tolun vakiovuoro

9. Pappilan ystävänpäiväkahvit 

10. Café Scientifique: Antidopingtoiminta

11. Teemaseminaari: Itsensä johtaminen

12. NääsPeksin improvisaatiokurssi 

13. Konekerhon spring break

14. Haussa vapaaehtoisia kesäleiriohjaajia

15. Auta opiskelijoita - vastaa kyselyyn!

16. Yrityspäivät 

17. Pelasta päivällisesi: löydä ruoka-annoksia, jotka muuten menisivät hukkaan!

English Summary

18. Tamko's Board Games Evening

19. Unipoli Sport’s Get to Move! - course for beginner exercisers!

20. Wellbeing clinic's valentine's day event

21. Konekerho's spring break

22. ResQ your day: find meals that otherwise would go to waste!

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tamko kouluttaa: Henkilöbrändäys ja LinkedIn

Fakta: noin kolme neljästä työntekijästä rekrytoidaan yksityisellä puolella ilman avointa hakua. Mistä näitä piilotyöpaikkoja sitten löytää ja kuinka ne napataan? Vastauksen näihin kysymyksiin saat Tamkon henkilöbrändäys ja LinkedIn -koulutuksesta 5.4. kello 15 alkaen. Tule kuulemaan kuinka brändäät itsesi ja luot verkostot, joiden kautta nappaat itsellesi unelmien työpaikan!

Kouluttajana toimii markkinointipäällikkö, kouluttaja ja konsultti Jani Wahlman (KTM, FM, tradenomi). Koulutus kestää 2-3 tuntia. Hinta Tamkon jäsenille 5€, TAMKin henkilökunnalle 20€ ja muille 50€. Ilmoittauduthan viimeistään 8.3.2018. täällä

Facebook-tapahtuma

Lue lisää kouluttajasta

2. Tamkon lautapeli-ilta

Vuoden 2018 ensimmäinen lautapeli-ilta on täällä! Tule ystäviesi kanssa viettämään rentoa iltaa Solun saunalle keskiviikkona 21.2. klo 16 eteenpäin ja nauttimaan pientä naposteltavaa. Tamkolta löytyy hyvä kattaus pelejä, mutta voit myös tuoda omat suosikkipelit mukanasi ja tutustuttaa meidät aivan uusiin peleihin!

Tästä tapahtumasta saa leiman Tursaspassiin! Huomioithan sen, että ilta on alkoholiton. Huomaa myös uusi aiempi aloitusaika: voit tulla Solulle vaikka suoraan koulusta!

3. Vastaa Portti työelämään -kyselyyn ja voita tuotepalkintopaketti!

Portti työelämään -rekrytointitapahtuma järjestettiin TAMKin Kuntokadun kampuksella 23. - 24.1.2018. Olemme luoneet tapahtumaan liittyen TAMKin opiskelijoille suunnatun kyselyn, jonka vastauksia aiomme hyödyntää vuoden 2019 tapahtuman suunnittelussa. Voit vastata kyselyyn nimettömästi tai omalla nimelläsi. Kaikkien yhteystietojen jättäneiden kesken arvotaan ma 5.3.2018 Hammasklinikka Kruunun lahjoittama hampaiden itsehoitopaketti. Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Kyselyyn pääset täältä.

4. Haemme opiskelijaedustajia 

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin sekä Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmiin! Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle tunneilta.

Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmissä taas pääset kertomaan alasi opiskelijoiden näkemyksen sekä vaikuttamaan opetussuunnitelmien yhteiseen kehittämiseen oman koulutuksesi näkökulmasta. Ryhmät pohtivat myös yhteistyö- ja kehittämismahdollisuuksia ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä. Ryhmien arvellaan kokoontuvan kerran yhdessä tai kahdessa kuukaudessa. 

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2018 ajaksi. 

Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta.

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

5. Hyvinvointiklinikan ystävänpäivätempaus

Hyvinvointiklinikan ystävänpäivätempaus TAMKin pääkampuksen Teiskontien puoleisessa aulassa 14.2. kello 8.30 - 12.00. Tapahtuman tarjouksena kaksi TANITA kehonkoostumusmittausta yhden hinnalla. Mittaus sisältää kirjallisen ja suullisen palautteen. Tee samalla hyvää ja tuo vanhat ja ehjät urheiluvaatteet ja -välineet kierrätykseen!

6. Unipoli Sportin aloittelevien liikkujien Liikkeelle! -kurssi tulee taas!

Olisitko kiinnostunut kokeilemaan erilaisia kuntoilumuotoja, oppimaan liikkumaan tai tapaamaan uusia kavereita, joiden kanssa kokeilla vaikka joogaa tai pumppia?

Unipoli Sport järjestää keväällä kuuden viikon kuntoilun starttikurssin aloitteleville liikkujille Kaupin loistavissa urheilutiloissa. Muuta toimintaa laajempi toteutus pitää sisällään perinteisen ryhmäliikunnan ja kuntosalin alkeiden lisäksi sosiaalisia aktiviteetteja, terveysluentoja ja ulkoilua.

Nyt on siis oiva tilaisuus kokeilla jotain uutta, lisätä piristystä päivään sekä kysyä kiperiä kysymyksiä liikkumiseen ja terveyteen liittyen mukavan rennossa ja ohjatussa seurassa! Kurssin ilmoittautuminen alkaa 12.2.2018 Unipoli Sportin nettisivuilla. Kurssille voivat ilmoittautua kaikki TAMK:n, TTY:n tai TaY:n opiskelijat, vaikka et omistaisikaan Unipoli Sportin jäsennyyttä. Mukaan pääsee 30 opiskelijaa pienellä 20€/hlö maksulla.

7. Kela: Muutos opintojen edistymisen seurantaan

Korkeakouluopintojen riittävään edistymiseen tulee pieni muutos: Kela huomioi jatkossa kaikki opintosuoritukset riippumatta siitä, missä korkeakoulussa ne on suoritettu. Tarkistamme opintopisteet ja tukikuukaudet seurantalukuvuodelta tai korkeakouluopintojen koko opiskeluajalta. 

Muistathan, että sinun pitää suorittaa tukikuukautta kohti keskimäärin vähintään 5 opintopistettä ja jokaisen lukuvuoden aikana vähintään 20 opintopistettä. Vaikka olisit saanut lukuvuoden aikana opintotukea vain 1 kuukaudelta, sinun pitää suorittaa vähintään 20 opintopistettä. Muutoin sinun on peruttava tai palautettava koko lukuvuoden tuki. Vähimmäissuoritusvaatimus ei koske kevätlukukaudella (1.1. - 31.7) alkavan koulutuksen ensimmäistä lukuvuotta eikä myöskään sitä lukuvuotta, jonka kevätlukukauden aikana olet suorittanut korkeakoulututkinnon. Kela tekee opintojen edistymisen seurannan joka vuosi lokakuussa. Seuranta koskee edeltävää lukuvuotta (1.8. - 31.7).  

Lisätietoa opintojen edistymisestä.

8. Tolun vakiovuoro

Tolun vakiovuorolla pelataan tiistaina 13.2. klo 17-19 sählyä TAMKin liikuntahallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenmaksua ja mukaan pääsee kuka vain. Tapahtumasta saa myös leiman tursaspassiin. Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimii Unipoli Sport.

9. Pappilan ystävänpäiväkahvit 

TAMKin oppilaitospastorit kutsuvat kaikki opiskelijat nauttimaan ystävänpäiväkahveista 14.2. kello 9.30 - 14.00 Kuntokatu 4:n Aulainfossa sijaitsevaan Pappilaan. Lämpimästi tervetuloa! 

10. Café Scientifique: Antidopingtoiminta

Helmikuun tiedekahvilassa 15.2. kello 18.00 pääkirjasto Metsolla puhutaan näin talviolympialaisten alla antidopintoiminnasta. Illan puhujana Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK ry) laatupäällikkö Marjorit Elorinne. Luennolla käydään läpi antidopingtoiminnan perusteita sekä dopingvalvonnan keinoja. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. 

SUEK ry vastaa kansallisesta dopingvalvonnasta Suomessa. Dopingvalvonta on suunnitelmallista ja kattavaa, ja se noudattaa kansainvälisiä säännöstöjä ja standardeja. Dopingvalvontaan sisältyvät testauksen suunnittelu, dopingtestinäytteiden otto ja käsittely, laboratorioanalyysi, tulosten käsittely sekä dopingrikkomusten käsittely. Tilaisuuden järjestää Tampereen LUMATE-keskus. Tervetuloa!

11. Teemaseminaari: Itsensä johtaminen 

Y-kampuksen itsensä johtamisen teemaseminaari 19.2.2018 klo 14.15. - 16.00 TAMKin juhlasalissa D1-04. Teemaseminaarissa luvassa yrittäjien tarinoita onnistumisista, itsensä johtamisesta, takapakeista ja siitä, miten löytää keinot menestykseen. 

Seminaarin puhujina mentalisti ja mielenvalmentaja Jenni Sofia, Portaali-yrityksen perustajajäsen Aleksi Kauppinen sekä elintarvike-alan yrittäjä ja puhtikauran keksijä Teppo Ylä-Hemmilä. Tapahtuman tarkoituksena on saada seminaarin osallistujat motivoitumaan, haastamaan omia mahdollisen menestyksen tiellä olevia ajattelumallejaan ja tarjota työkaluja tulevaisuutta varten. Tapahtuma on tarkoitettu opiskelijoille, jotka haluavat kuulla menestystarinoita ja miten itsensä johtaminen kuuluu tähän kokonaisuuteen. Teemaseminaari on järjestetty yhteistyössä toisen vuoden liiketalouden opiskelijoiden kanssa osana "Hyvät työelämävalmiudet" -kurssikokonaisuutta. 

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

12. NääsPeksin improvisaatiokurssi 

NääsPeksin improvisaatiokurssi tulee taas! Ensimmäinen tunti pidetään 5.3. kello 17.00 20.00 TTY:n Kampusareenan auditoriossa. Tämän jälkeen ryhmä kokoontuu treenaamaan kerran viikossa samaan aikaan kahden kuukauden ajan. 

Improkurssilla käydään läpi improvisaation ja esiintymisen perusteita käytännönläheisesti turvallisessa ympäristössä. Improkurssille voivat osallistua kaikki, lähtötasoon katsomatta. Erityisesti kurssia suositellaan niille, joilla ei improvisaatiokokemusta vielä ole. Mikäli sinulle on jo kertynyt kokemusta improesiintymisestä, niin lähde suoraan mukaan NääsImpron toimintaan! 

Improvisaatiokurssin vetäjänä toimii viime vuoden NääsPeksin ohjaaja ja improvisaatiokonkari Janne Järvinen. Kurssi-ilmoittautumiset 25.2. mennessä Juho Mäntysaarelle: juho.mantysaari(at)atostek.fi. Kurssille mahtuu 20 henkilöä. Kurssin hinta NääsPeksin jäsenille 5€, muille 10€. NääsPeksin 1€ jäsenyyden voi maksaa ensimmäisellä tunnilla tai nettikaupassa www.naaspeksi.fi/kauppa. 

13. Konekerhon spring break

Tuntuuko siltä, että opiskelumotivaatio vähenee, mitä pidemmälle kevättä edetään? Ei se mitään, sillä Konekerho järjestää 25.3 - 26.3. mahdollisuuden lähteä etsimään kadonnutta motivaatiota Helsinki – Tallinna väliä seilaavalle risteilijälle. Kyseessä on tyypillinen 22h risteily, joten motivaatiota voi poiketa etsimään alennettuun hintaan myös Tallinnan satamasta. Tänä vuonna laivalle pääsee huojumaan hävyttömän halvalla, nimittäin reissu kuljetuksineen kustantaa jäsenille vain 20 euroa ja muille 25 euroa. Risteilypaikan voit lunastaa Solulta tai eksymällä Konekerhon ständille. Hinta jäsenille 20€, muille 25€. 

Lisätietoa saatavilla Konekerhon Facebookista.

14. Haussa vapaaehtoisia kesäleiriohjaajia

Tahtoisitko antaa aikaasi ja tarjota kivaa tekemistä sekä elämyksiä lapsille ja lapsiperheille? Etsimme ennakkoluulottomia, tavallisia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lasten, nuorten ja lapsiperheiden kesäleireille 2018.

Parasta Lapsille ry on 1945 perustettu ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tekevä järjestö. Järjestämme vuosittain viitisentoista lasten ja nuorten leiriä sekä yhdeksän perheleiriä. Perheleirit ovat monikulttuurisia ja leireillä on myös paljon maahanmuuttajaperheitä. Tästä huolimatta kaikki toimintamme järjestetään suomen kielellä. Jokaisella leirillämme on 6 vapaaehtoista sekä yksi palkattu työntekijä, eli vapaaehtoiset saavat tukea koko tehtävänsä ajan. Leirin kesto on 5 vuorokautta.

Vapaaehtoiseksi haluavan ammatilla tai koulutuksella ei vapaaehtoistyössämme ole merkitystä. Kaikilla ihmisillä on omassa elämässään hankittuja tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää toiminnassamme. Tärkeää on olla aidosti kiinnostunut lasten ja perheiden hyvinvoinnista sekä heidän kanssaan työskentelystä. Toivotamme uudet ihmiset lämpimästi tervetulleiksi toimintaamme! Tällä hetkellä erityistarve on kevään viikonloppuleireille.

 

Kaikki vapaaehtoiseksi hakevat henkilöt haastatellaan ja jokaisen pitää osallistua Parasta Lapsille ry:n peruskoulutukseen (kesto 6 h). Lue lisää.

Jos kiinnostuit, ole yhteydessä: katja.timlin(at)parastalapsille.fi tai 050 430 6664.

15. Auta opiskelijoita - vastaa kyselyyn!

Myyntitradenomien tiimi etsii vastaajia Ravintola Pirterialle tekemäänsä take away -palvelua koskevaan kyselyyn. Kysely sisältää kuusi kysymystä ja vastaamiseen menee noin viisi minuuttia. Kyselyyn pääset täältä.

Kiitos avustasi!

16. Yrityspäivät 

Suomen suurimmat kaksipäiväiset opiskelijoille suunnatut rekrytointimessut valloittavat jälleen Tampereen yliopistojen kampukset sekä keskustassa että Hervannassa 7.- 8.2.2018. Mukana on yli 140 organisaatiota, jotka ovat tulleet tapaamaan nuoria eri alojen tulevia ammattilaisia. Yksi jos toinenkin on löytänyt messuilta kesätyöpaikan tai lopputyöpaikan, joten paikalle kannattaa ehdottomasti tulla oma CV takataskussa keskustelemaan kasvokkain yritysten edustajien kanssa. 

Messupäivinä kampuksilla on tarjolla myös yritysten lyhyitä infoiskuja sekä vuorovaikutteisia workshopeja, aikataulut ja listan osallistuvista yrityksistä löydät osoitteesta yrityspaivat.com.

 

Tänä vuonna Yrityspäivien pääyhteistyökumppanina toimii te-toimiston alainen EURES, joka välittää työuria ympäri Eurooppaa. Messuilla keskitytäänkin erityisesti kansainvälistymiseen ja opiskelijoiden kansainvälistymisvalmiuksiin. Samaan aikaan messujen kanssa verkossa pyörii EURES:in EOJD-tapahtuma, jossa yritykset ympäri Eurooppaa ja Suomea etsivät eri alojen ammattilaisia.  Rekisteröidy työnhakijaksi täällä ja laajenna työnhakuasi ympäri muuta Suomea ja Eurooppaa.

 

Lisäksi Tampereen yliopistolla puhumassa Madventuresin Riku Rantala. Rantala tarinoi messujen teemaan sointuvasta kansainvälisestä urastaan Tampereen yliopiston juhlasalissa keskiviikkona 7.2. klo 12.30 - 13.20. Tervetuloa!

17. Pelasta päivällisesi: löydä ruoka-annoksia, jotka muuten menisivät hukkaan!

ResQ -applikaatio tarjoaa mahdollisuuden löytää esim. lounaita, sushia, kakkuja tai smoothieita lähistölläsi olevista ravintoloista. Löydä uusia paikkoja ja nappaa mukaasi ruokaa alennettuun hintaan!

Applikaatio tunnistaa sijaintisi ja löytää parhaimmat tarjoukset läheltäsi. Maksu tapahtuu applikaation kautta, joten voit vain hakea tilauksesi ravintolasta. Saatavilla Androidille ja IOSille. 

Lisätietoja.

Ps. Koodilla UFC-224 saat -50% alennuksen ensimmäisestä tilauksestasi. 

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

18. Tamko's Board Games Evening

First board games evening in 2018 is here! Come with your friends and enjoy this laid-back evening (and some snacks) at Solu on Wednesday 21.2. at 4 pm onwards. Tamko has a good selection of games but you can also bring your own favourite games with you.

NB! You will get a stamp on your Tursaspassi from this event! Please note that this evening is non-alcoholic. Also notice, that there is a new starting time for the event: you can come to Solu straight from school!

19. Unipoli Sport’s Get to Move! -course for beginner exercisers!

Would you be interested to try different exercise modalities or meet new friends? Unipoli Sport is organizing a six-week starter course for beginners in amazing Kauppi facilities. Unlike other courses, this course has social activities, health lectures and outdoor activities alongside the traditional beginner gym and group fitness workouts.

This is a great opportunity to try something new, add more energy to your day, ask questions about healthy lifestyle and exercising in fun and relaxed expertly guided company! The course signup starts 12.2.2018 at http://sport.unipolitampere.fi pages. All of the TAMK, TTY, UTA students can sign up, even if they didn’t own Unipoli Sports membership. Maximum attendees is limited to 30 students with a small 20€/person fee. Main language of the course is Finnish, so some basics are required.

20. Wellbeing clinic's valentine's day event

TAMK's Wellbeing clinic is having a valentine´s day event at TAMK's main lobby on 14.2. at 8.30 - 12.00. Event's special offer: two TANITA body composition analyses for the price of one. The analysis includes printed report, details and feedback. You can also bring your old sports equipment and clothes for recycling and reuse.

21. Konekerho's spring break

Losing your will to study? Are you drowning in projects and essays? Come and join Konekerho on our quest to find our missing motivation on a 22 hour long cruise from Helsinki to Tallinn on 25.3-26.3. For a low a price of 25€ (20€ for members of Konekerho) you’ll get a bus ride to Helsinki and back and a cruise ticket with a chance of spending four hours in Tallinn. Get a first-hand experience of the famous Finnish booze tourism, wander through the old town of Tallinn or go shopping!

Tickets can be bought from Solu or from our stand.

22. ResQ your day: find meals that otherwise would go to waste!

Resq Club app allows you to resq lunch, sushi set, cake or smoothie from the restaurant next to you. Discover new spots and grab food for a lower price.

App recognizes your location and finds the best deals nearby. Payment goes through the app so the only thing you have to do is pick up your order.

More info.

Ps. Code UFC-224 gives you - 50% on the 1st order made within 1st week :)

Available for Android and IOS. Check it out!

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics