YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 6 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tamkon toimiston aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla

2. Tamkon illanvietto 20.2.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

3. SportUni: Liiku ystävän kanssa ystävänpäivänä - saatte haalarimerkit!

4. Tolun vakiovuoro 5.2.

5. Tikolauta-ilta 4.2.

6. Saavutettavuuskysely TAMKin opiskelijoille

7. Hapon talvirieha 7.2.

8. Bubiklubin Bubivisa 7.2.

9. Kolpakko Pyynikin panimolla 23.2.

10. Innokkaita ohjaajia haussa!

11. F.r.e.n.d.i. PISTOT 14.2.

12. Valmistuva tai vastavalmistunut opiskelija! - vastaa Tampereen kaupungin opiskelijakyselyyn!

13. NääsPeksi etsii ohjaajaa tulevalle esityskaudelle!

14. Pelisuunnitteluun liittyvä kurssi ristiinopiskelupalvelussa

15. Haalaribileet - Under the Sea 7.2.

16. Lähde kesätöihin Yhdysvaltoihin

17. Tarvitsetko tukiopetusta englannin kielessä?

English Summary

18. Tamko's office opening hours during independent study week

19. Tamko's evening 20 February

20. Move with a friend on Valentine's day - you'll get a SportUni overall badge!

21. Happo's Winter Madness 7 February

22. Game designing course

23. Overall Party - Under the Sea 7 February

24. English tutoring lessons

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tamkon toimiston aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla

Tamkon toimisto Solu on avoinna itsenäisen opiskelun viikolla (25. - 28.2.) lyhennetyllä aukioloajalla maanantaista torstaihin kello 10 - 14. Perjantaina 1.3. toimistomme on kiinni.

2. Tamkon illanvietto 20.2.

Tervetuloa Tamkon illanviettoon keskiviikkona 20.2. kello 17 - 21 pelailemaan lautapelejä, ompelemaan haalarimerkkejä ja tutustumaan uusiin ihmisiin! Kaikenlaista muutakin tekemistä saa ehdottaa/ tuoda mukanaan. Tarjolla on myös pientä naposteltavaa ja juotavaa.

Illanvietosta saat leiman tursaspassiin. Huomaathan, että illanvietto on alkoholiton. Tervetuloa Solulle!******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

3. SportUni: Liiku ystävän kanssa ystävänpäivänä - saatte haalarimerkit!

SportUni järjestää 14.2. ystävänpäivä-tempauksen. Tuo ystäväsi mukaan liikkumaan, niin saatte SportUnin haalarimerkit. Haalarimerkkejä jaetaan kaikille likkujille, jotka ovat maksaneet SportUnin liikuntamaksun tai liittyvät SportUniin ystävänpäivänä. Haalarimerkkejä jaossa rajoitettu määrä kaikissa keskuksissamme.

Tervetuloa liikkumaan kaverin kanssa! Yhdessä on hauskempaa!

 

4. Tolun vakiovuoro 5.2.

Tolun vakiovuorolla pelataan lentopalloa tiistaina 5.2. kello 17 - 19 Kaupin SportUnin palloiluhallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Tervetuloa!

 

5. Tikolauta-ilta 4.2.

Ensimmäinen Tikolauta-ilta on täällä! Syntaksi Ry järjestää maanantaina 4.2. klo 17 alkaen lautapeli-illan tikolossa (luokka C4-04b). Vaikka illan järjestääkin tietojenkäsittelijöiden ainekerho, ovat muutkin kuin tikot tervetulleita pelaamaan ja verkostoitumaan. Lautapeli-ilta järjestetään yhteistyössä Tampereen lautapelikahvila Tavernan kanssa, jonka laajasta pelivalikoimasta saamme vuokrata käyttöömme pelejä illan ajaksi. Ohjelmaan sisältyy muun muassa leikkimielinen Kimble turnaus, joten tervetuloa mukaan!

 

6. Saavutettavuuskysely TAMKin opiskelijoille

Mikä voisi tehdä opiskelustasi sujuvampaa? Millainen TAMK on opiskelijoiden mielestä saavutettavuuden näkökulmasta ja miten sitä voisi kehittää? Saavutettavuudella kyselyssä tarkoitetaan sekä fyysisen, eli rakennetun ympäristön esteettömyyttä, että yhdenvertaisia osallistumismahdollisuuksia opiskelijoiden erilaisista ominaisuuksista ja oppimisvaikeuksista riippumatta.

Jaa ideasi vastaamalla lyhyeen kyselyyn tästä.7. Hapon talvirieha 7.2.

Joululoma on ohi ja arki on taas alkanut maistua. Koulunpenkissä istuminen kauniina talvipäivänä tuntuu haikealta, kun mieleesi muistuu lapsuuden pyörimiset lumipenkassa. Nyt meillä on kuitenkin helpotusta tuova tapahtuma lumileikkien kaipaukseen: HAPPO ry:n jokavuotinen talvirieha!

Pukekaa siis niin paljon lämmintä päällenne kuin haalarit antaa myöten ja saapukaa Sorsapuistoon 7.2. klo 18.00 alkaen kavereidenne kanssa. Tässä mahtavassa tapahtumassa voit monella tapaa aktivoida itseäsi talvisessa ulkoilmassa: tarjolla on sekä vauhdikasta mäenlaskua, maistuvan grillimakkaran maistelua (pientä korvausta vastaan, 0,50€) että muita talveen sopivia ulkoaktiviteetteja! Rieha jatkuu klo 21.00 saakka, jos innokasta porukkaa riittää. Riehan jälkeen voimme lähteä jatkamaan juhlimista Ilonaan helmikuun poikkitieteellisiin haalaribileisiin!

Ja mikä parasta, te aktiiviset pikku tursaat, jotka olette keränneet leimoja tursaspassiinne, saatte myös tästä tapahtumasta leiman (jos muistatte ottaa passin mukaan)! Ilona avaa ovensa kello 21.

 

8. Bubiklubin Bubivisa 7.2.

Bubiklubin bubivisa torstaina 7.2. kello 19.30 alkaen Ravintola Kaijakassa. Visoihin osallistuvan joukkueen kilpailijamäärä on 2-5 henkilöä / joukkue. Kerää siis porukka ja tule visailemaan!

Torstai on opiskelijan lauantai, joten visoista on oiva mahdollisuus jatkaa eteenpäin Haalaribileisiin, ja tästä syystä myös haalareissa Bubivisaan tuleminen on sallittua! Kaijakka avaa ovensa kello 19.  

Lisätietoa Facebook-tapahtumassa.9. Kolpakko Pyynikin panimolla 23.2.

Oletko miettinyt missä, miten ja millaisissa olosuhteissa sitä Pyynikin Käsityöläispanimon olutta oikein valmistetaankaan? Nyt on oiva tilaisuus saada vastauksia, sillä Kaupin olut- ja panimokerho KOLPAKKO lähtee 23.2 kello 12 - 15 Pyynikin panimolle!

Panimokierroksen aikana pääsemme tutustumaan panimotoimintaan, oluen valmistukseen sekä maistelemaan Pyynikin Käsityöläispanimon ihania, huurteisia antimia. Kierroksen jälkeen on mahdollisuutta shoppailla Pyynikin panimon kaupassa ja ostaa mm. ikihyviä oluita. Paikkasi vierailulle voit lunastaa Solun tiskiltä jäsenhintaan 20€ (30€ ei-jäsenille) ja lisäksi bussimatkat omakustanteisesti. Muistathan Kolpakon jäsenyyden hinnan olevan maagiset 10€ vuodessa ja 4 vuotta saat huokeaan 25€ hintaan!10. Innokkaita ohjaajia haussa!

Unified-koripallo on Special Olympics-järjestön organisoimaa urheilutoimintaa kehitysvammaisille sekä erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Haemme nyt mukaan BC Nokia Unified -koripallotoimintaan uusia ja innokkaita valmentajia sekä patner-pelaajia. Aikaisempaa valmennuskokemusta ei vaadita, positiivinen ja reipas asenne riittää.  

Kentällä pelaa yhtä aikaa 3 urheilijaa ja kaksi vammatonta partner-pelaajaa. Partner-pelaajan rooli on pelata mukana kentällä ja samalla ohjata ja avustaa joukkuetovereitaan. Peliaika on 4x8 min ja peliä pelataan normaalin koripallon säännöillä. Suomessa Unified-koripalloa pelataan 13 eri seurassa ja viidessä eri sarjassa.

BC Nokiassa Unified-koripalloa on pelattu jo vuodesta 2010 alkaen. Nykyään toimintamme koostuu kolmesta joukkueesta, 30 urheilijasta, 10 partner-pelaajasta sekä 7 valmentajasta. Urheilijamme ovat iältään n. 10 - 25 -vuotiaita ja heidä on jaettu iän ja sukupuolen mukaan kolmeen joukkueeseen. He ovat aktiivisia ja innostuneita nuoria ja käyvät ahkerasti treenaamassa kahdesti viikossa. Sarjapelejä heillä on noin parin kuukauden välein.

Lue lisää nettisivuiltamme.

Ota yhteyttä: Laura Hamdi; laura.hamdi(at)hotmail.com, tai Pia Heinonen; pia.t.heinonen(at)gmail.com11. F.r.e.n.d.i. PISTOT 14.2.

Kaveria ei jätetä, kun helmikuun PISTOT putoavat ystävänpäivälle. Unionissa ei söpöillä kumppanin kanssa 14.2. vaan pidetään hauskaa kavereiden kesken! Ota siis oma porukkasi mukaan ja saapukaa bileisiin tiimiasussa, joka kuvastaa teidän crewta.

Liput ennakkoon 3€ (ovelta 5€) Tamkon toimistolta, Piraten toimistolta, Kide.app, ja Kuntokatu 3:n ständeiltä 7.2., 12.2. sekä 14.2. Ennakkolipulla jonon ohi klo 23.00 saakka. Bilepassilla ilmaiseksi oman jonon kautta. Huomioithan, että tapahtumassa kuvataan ja kuvat jaetaan PISTOT-sivuilla.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.12. Valmistuva tai vastavalmistunut opiskelija! - vastaa Tampereen kaupungin opiskelijakyselyyn!

Tampereen kaupunki, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto ovat kiinnostuneita Sinusta. Miten voit, miten viihdyt Tampereella ja millaisia ajatuksia Sinulla on tulevaisuutesi suhteen? Näitä kysymyksiä kartoitamme kyselyllä. Tampereen kaupunki haluaa selvittää kyselyn avulla valmistumisvaiheen opiskelijoiden hyvinvointia ja viihtymistä kaupungissa. Tampereen kaupungin tavoitteena on tunnistaa valmistumisvaiheen opiskelijoiden asumispaikan valintaan liittyvät tarpeet. Tampereen kaupungilla ja sen sidosryhmillä on tavoite tehdä Tampereesta Suomen paras opiskelijakaupunki ja paras paikka asua myös opintojen jälkeen. Vastaamalla kyselyyn autat Tampereen ammattikorkeakoulua, Tampereen yliopistoa ja Tampereen kaupunkia kehittämään Sinulle suunnattuja palveluja. Vastaa kyselyyn 17.2.2019 mennessä.

Kyselyyn pääset tästä linkistä.

Menestystä opintoihisi ja mukavaa kevättä!13. NääsPeksi etsii ohjaajaa tulevalle esityskaudelle!

Ohjaajahaku NääsPeksiin on nyt auki. Jos palat halusta työskennellä näyttämötaiteen parissa, sekä osana upeaa speksiyhteisöä, olet juuri etsimämme henkilö. Älä siis epäröi, vaan lähde mukaan nyt! Juuri sinun kädenjälkesi voidaan painattaa tulevaan vuoden 2019 rainaan sekä speksin historiaan.

Haku on käynnissä, ja päättyy sunnuntaina 10.2.2019 klo 23:59 - älä siis anna aikarajan yllättää! Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää osoitteeseen hallitus(at)naaspeksi.fi. Kerro hakemuksessasi, miksi juuri sinä olisit oikea valinta, ja mitä uutta sekä taianomaista haluaisit tuoda mukanasi speksiin. Yhteisömme on omaleimainen, joten aikaisempi kokemus improvisaatioteatterin tai speksin tekemisestä/toteuttamisesta katsotaan etuna. Ohjaajan valinnasta huolehtii NääsPeksin hallitus, ja kaikille hakijoille järjestetään haastattelutilaisuus.

Ohjaaja toimii teatteriproduktion taiteellisena johtajana, sekä päättää produktion näyttelijät tuottajien kanssa – lopuksi ohjaajalla on painavin sana. Hän myös toimii tiiviissä yhteistyössä näyttelijöiden sekä muiden tekijöiden kanssa. Nyt jos koskaan on aika toteuttaa jotain fantastista!14. Pelisuunnitteluun liittyvä kurssi ristiinopiskelupalvelussa

Englanninkielinen kurssi pelisuunnittelusta kiinnostuneille ristiinopiskelupalvelussa: "TIE-11206 Special Topics on Pervasive Computing" 1 - 5 op. Ilmoittautuminen 5.2. mennessä.

Gamification Group is organizing a course hosting workshop series on the topics of body, wearables and games. In these workshops, we will give a close look to distinct facets of these interdisciplinary topics by bringing together players and professionals from different related disciplines. Our aim in this course is to explore the integration of body data and wearables to gameplay of various game genres. At the end of this course, students will understand using design methods (brainstorming, bodystorming, rough prototyping, video sketching) in the ideation stage of products and will gain hands-on experience in working on a design project with an interdisciplinary team. Moreover, they will also learn the basic design features of wearables and body-related games and will actively ideate on their relation to game mechanics.

The course is open for undergraduate and graduate students. For undergraduates, we expect students to have some kind of previous gaming experience. After signing up, please fill the following forms. Please sign and fill out the application forms by 5th February.

Course Activity: Every student is required to participate 2 full-day (09:00-18:00) workshops. First one is selected from 5 possible days that have different themes (see the list below for themes and dates).

7 February 2019, 09:00-18:00 - Interaction Modalities for Game Wearables

8 February 2019, 09:00-18:00 - Movement of Body in Games

11 February 2019, 09:00-18:00 - Social Interaction in Games through Wearables

13 February 2019, 9:00-18:00 - Bioadaptivity in Games

15 February 2019, 09:00-18:00 - Costumes as Game Controllers

19 February 2019, 09:00-18:00 - Fusion Workshop (All students are required to participate in the Fushion Workshop)

Application form for undergraduate students

Students from City Campus and Applied Sciences programmes can sign up using the cross-institutional registration system.15. Haalaribileet - Under the Sea 7.2.

Helmikuussa sukelletaan vedenalaiseen maailmaan, kun poikkitieteellisissä haalaribileissä juhlitaan merellisellä teemalla! Torstaina 7.2. merenneidot, syvänmerensukeltajat sekä kaikki merenelävät kokoontuvat juhlimaan Viihdemaailma Ilonaan.

Ovet auki Ilonassa klo 21. Liput ennakkoon 3,30 €, ovelta 5 €. Ennakkoliput Haalaribileisiin osoitteesta Kide.app. Ennakkolipulla varmistat pääsyn jonon ohi klo 23 saakka. Toivoisimme, että narikkaan ei jätettäisi laukkuja ja reppuja, kyseessä on vaatesäilytys.

Lisätietoja.16. Lähde kesätöihin Yhdysvaltoihin

Lähde merta edemmäs kalaan! Tiesitkö, että kesätöitä voi hakea myös Yhdysvalloista? Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto (SAM) mahdollistaa vuosittain amerikkalaisen kesätyökokemuksen 50 suomalaiselle korkeakouluopiskelijalle. Onko tänä kesänä sinun vuorosi?

Tarjolla palkallisia kesätyöpaikkoja! Hakuaika päättyy 8.2.2019. Lisätietoja.17. Tarvitsetko tukiopetusta englannin kielessä?

TAMKin vaihto-opiskelija Anna Rose Hansmeyer tarjoaa tukiopetusta englannin kieliopissa ja puhumisen harjoittelussa hintaan 20€/tunti. Hän myös oikolukee mielellään opinnäytetöitä. Anna Rose on kotoisin Yhdysvaltojen Minnesotasta.

Tapaamiset sopivat viikolla sekä viikonloppuisin. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä: anna.hansmeyer(at)tuni.fi.******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

18. Tamko's office opening hours during independent study week

Tamko's office Solu is open on independent study week (25 - 28 February) with reduced opening hours from Monday to Thursday at 10:00 - 14:00. On Friday, 1st of March, we're closed.19. Tamko's evening 20 February

Welcome to play board games, sew overall patches' and meet new people on 20th of February at 17:00 - 21:00! You can bring some games, activities etc. with you. Tamko offers some light snacks and drinks.

You will get a stamp on your Tursaspassi from this event. Please note that the happening is non-alcoholic. Welcome to the Solu!20. Move with a friend on Valentine's day - you'll get a SportUni overall badge!

On Thursday, February 14th, SportUni is organizing a Valentine's Day happening. Bring your friends along to do exercise and you both will get the SportUni badge.

Badges are distributed to all who have paid the SportUni fee or will join in SportUni on Valentine's Day. There are limited amount of badges in all our SportUni centres. Welcome to do sport with a friend, together it's more fun!21. Happo's Winter Madness 7 February

Christmas holiday is over and we are getting back to school routine. We have a nice little jump out of the school stress as Happo ry arranges their yearly Talvirieha (Crazy winter outdoor event).

So gather up your pals, dress warmly and get to Sorsapuisto on the 7th of February starting at 18:00. The happening will go on until 21:00, as long as there are plenty on energized people on the move! From Sorsapuisto we can continue our journey towards Ilona where the Haalaribileet (overall party) are held.

At Happo ry's Talvirieha you can activate yourself in many ways, such as downhill sledding, eating grilled sausages (for a small price of 0,50€) and other outdoor activities.22. Game designing course

Tampere University Gamification Group is organizing a course hosting workshop series on the topics of body, wearables and games. In these workshops, we will give a close look to distinct facets of these interdisciplinary topics by bringing together players and professionals from different related disciplines. Our aim in this course is to explore the integration of body data and wearables to gameplay of various game genres. At the end of this course, students will understand using design methods (brainstorming, bodystorming, rough prototyping, video sketching) in the ideation stage of products and will gain hands-on experience in working on a design project with an interdisciplinary team. Moreover, they will also learn the basic design features of wearables and body-related games and will actively ideate on their relation to game mechanics.

"TIE-11206, Special Topics on Pervasive Computing" is open for undergraduate and graduate students. For undergraduates, we expect students to have some kind of previous gaming experience. After signing up, please fill the following forms. Please sign and fill out the application forms by 5th February.

Course Activity: Every student is required to participate 2 full-day (09:00-18:00) workshops. First one is selected from 5 possible days that have different themes (see the list below for themes and dates).

7 February 2019, 09:00-18:00 - Interaction Modalities for Game Wearables

8 February 2019, 09:00-18:00 - Movement of Body in Games

11 February 2019, 09:00-18:00 - Social Interaction in Games through Wearables

13 February 2019, 9:00-18:00 - Bioadaptivity in Games

15 February 2019, 09:00-18:00 - Costumes as Game Controllers

19 February 2019, 09:00-18:00 - Fusion Workshop (All students are required to participate in the Fushion Workshop)

Application form for undergraduate students.

Students from City Campus and Applied Sciences programmes can sign up using the cross-institutional registration system.23. Overall Party - Under the Sea 7 February

Haalaribileet (Overall party) is the most legendary student party in Tampere. The party is held every month on the first Thursday after student allowance. Come and join the party in the most sparkling and glamorous night club of the city, Viihdemaailma Ilona! (Verkatehtaankatu 3). This time the party theme is going to be "Under the Sea".

Doors open in Ilona at 21:00. Tickets: 3,30 € in advance from Bailataan.fi or 5€ from the door. Advance tickets include passage past the regular queue until 23:00. We wish that cloakroom would only be used for coats, not for backbags or bags.  24. English tutoring lessons

TAMK's exchange student Anna Rose Hansmeyer from Duluth, Minnesota (USA) is offering tutoring lessons (20€/hour) in English. As a native speaker, Anna Rose can teach some basic grammar or help more advanced speakers refine their conversational skills.

Interested? Send a message to anna.hansmeyer(at)tuni.fi.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics