YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 51 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Solun poikkeusaukiolot

2. Tamkon illanvietto 19.12.

3. Tamkon pikkujoulut 20.12.

4. Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKilla 22. - 24.1.2019

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

5. Tolun vakiovuoro 18.12.

6. Sähköpostiosoitteesi muuttuu vuodenvaihteessa

7. Joulu-spin Unipoli Sportilla 18.12.

8. Varaudu sähköisten palveluiden käyttökatkoihin ja muutoksiin vuodenvaihteessa

9. Liikuntamaksun maksaminen muuttuu yliopistoilla, TAMKilla ei muutoksia

10. Kirjaston käytännöt yhtenäistyvät 1.1.2019

11. Ilmoittautuminen kevään liikuntakursseille alkaa 7.1.

12. Tervetuloa Teekkarikuoron joulukonserttiin!

13. Hae Demolan ensi kevään projekteihin!

English Summary

14. Exceptions to Tamko's office opening hours during the holidays

15. Tamko's evening 19 December

16. Tamko's pre-Christmas party 20 December

17. Portti työelämään - recruiting event at TAMK 22 - 24 January 2019

18. Your email address changes at the turn of the year

19. Unipoli Sport's Christmas spin 18 December

20. Get ready for service breaks and changes in online services at the end of the year

21. Christmas concert 17 December

22. Application period to Demola is open for spring semester!******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Solun poikkeusaukiolot

Tamkon toimisto Solu on suljettu 24.12. - 1.1. Olemme avoinna jälleen keskiviikkona 2.1.2019 kello 9 - 16. Olemme siis avoinna vielä tämän viikon (17. - 21.12. kello 9 - 16), tervetuloa kahvittelemaan ja rentoutumaan kiireiden keskeltä!2. Tamkon illanvietto 19.12.

Tervetuloa vuoden viimeiseen Tamkon illanviettoon pelailemaan lautapelejä ja ompelemaan haalarimerkkejä Solun saunalle keskiviikkona 19. joulukuuta klo 17 alkaen! Saunomaan on myös mahdollista päästä, joten ota pyyhe mukaan. Illanvietto on tuttuun tapaan alkoholiton. Ps. saat halutessasi tapahtumasta leiman Tursaspassiisi!3. Tamkon pikkujoulut 20.12.

Glögit kattiloihin ja kynttilät ikkunoihin - Tamkon pikkujoulut 2018 juhlitaan aivan joulun kynnyksellä 20.12. ravintola Bricksissä!

Paikalla kannattaa olla ajoissa, sillä Tamkon pikkutontut palkitsevat yhden ennakkolipulla ennen puoltayötä saapuneen onnekkaan huikeanhienolla joululahjalla! Kirjoita siis oma nimesi (etunimi+sukunimi) ennakkolippusi taakse, niin osallistut arvontaan!

Liput tulevat myyntiin 3.12. Solun tiskille ja Bailataan.fi (3 €/jäsen, 5€/ei-jäsen). Bricksissa on paikkoja rajallisesti, joten lunasta lippusi ajoissa! Näin varmistat myös saavasi upouuden haalarimerkin (jaetaan ovella).4. Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKilla 22. - 24.1.2019

Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma tulee jälleen! Tapahtuma valtaa TAMKin Teiskontien puoleisen aulan 22. - 24.1.2019 kello 10 - 14.

Suuren suosion vuoksi olemme kasvattaneet tapahtuman kolmipäiväiseksi, ja tällä kertaa tapahtumassa onkin paikalla yli 90 eri organisaatiota. Tule hakemaan kesä-, oppari-, harjoittelu- tai vakkarityöpaikkasi!

Ensimmäinen tapahtumapäivä (22.1) on tekniikan alan päivä, toinen (23.1) IT, ICT ja liiketalouden päivä ja kolmas (24.1) sosiaali- ja terveysalan, palveluliiketoiminnan, musiikin sekä median ja viestinnän päivä. Tapahtuma on opiskelijoille ilmainen. Lisäksi tapahtumassa on mahdollisuus käydä otattamassa valokuva CV:hen ja saada apua sekä vinkkejä CV:n tekoon TAMKin työelämäpalveluiden asiantuntijalta. Lisätietoja CV-pajasta Facebook-tapahtumassa.

Löydät ilmoittautuneiden yritysten listauksen ja sähköisen messukatalogin tapahtuman nettisivuilta: porttityoelamaan.fi.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

5. Tolun vakiovuoro 18.12.

Tolun tämän vuoden viimeisellä vakiovuorolla pelataan sulkapalloa! Tervetuloa mukaan tiistaina 18.12. kello 17 - 19 Kaupin Unipoli Sportin palloiluhallille. Mikäli et omista omaa sulkapallomailaa, niin Tamkon toimistolta saat sellaisen lainaksi aukioloaikoina (toimisto avoinna ma - pe klo 9 - 16. Huom. mailoja rajoitettu määrä!). Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain.6. Sähköpostiosoitteesi muuttuu vuodenvaihteessa

Korkeakouluyhteisömme yhteisen tietoteknisen toimintaympäristön rakentaminen etenee ja siihen liittyen sähköpostiosoitteesi muuttuu @tuni.fi -loppuiseksi vuoden vaihteessa.  

Kaikille korkeakouluyhteisön jäsenille muodostetaan automaattisesti uusi etunimi.sukunimi(at)tuni.fi -muotoinen sähköpostiosoite 31.12.2018 mennessä. Vanhojen uta.fi-, tut.fi- ja tamk.fi-Office365-tilien henkilökohtainen sisältö (sähköpostit, kalenterit, kontaktit, OneDrive) kopioidaan uudelle TUNI-tunnukselle.

Vanhoihin uta.fi-, tut.fi- ja tamk.fi-sähköpostiosoitteisiin tuleva posti ohjataan automaattisesti uuteen tuni.fi-osoitteeseen ainakin kahden vuoden ajan.  

Aktivoi uusi käyttäjätunnus viikolla 50. Saat henkilökohtaisen viestin kun juuri sinä voit aktivoida tunnuksesi. Samalla näet uuden @tuni.fi -sähköpostiosoitteesi. Tunnuksen aktivointi tapahtuu verkkopankkitunnuksilla ja viestissä on tarkempi ohje siihen. Huom! On tärkeää aktivoida tunnus pian henkilökohtaisen viestin saapumisen jälkeen vaikka tunnuksen käyttö alkaakin vasta vuoden vaihteessa.

 • Aktivoi uusi käyttäjätunnuksesi loppuvuonna alkaen viikosta 50.
 • Varaudu käyttökatkoihin vuodenvaihteen molemmin puolin
 • Huomioi Office 365 rajoitettu käyttö 28.12. - 31.12.2018 välillä
 • Ota käyttöön uusi @tuni.fi -sähköpostiosoitteesi 31.12.2018 alkaen
 • Seuraa järjestelmäkohtaisesti tarkentuvia tietoja introjen "Muutoksia palveluissa" -sivuilta.

Lisätietoa myös info2019.tuni.fi -sivustolta.

 

7. Joulu-spin Unipoli Sportilla 18.12.

Tervetuloa jouluiselle spinning-tunnille TAMKin liikuntakeskukselle tiistaina 18.12. kello 17 - 18. Tunnilla poljetaan joulumusiikin tahtiin ja halutessaan saa pukeutua punaiseen. Tunnin jälkeen on mahdollisuus mennä joulusaunaan!8. Varaudu sähköisten palveluiden käyttökatkoihin ja muutoksiin vuodenvaihteessa

Korkeakouluyhteisön sähköisissä palveluissa tehdään yhdistymiseen liittyen merkittäviä muutoksia loppuvuonna, erityisesti vuodenvaihteen ympärillä. Varaudu siihen, että työskentelyn kannalta keskeisiinkin järjestelmiin tulee käyttökatkoja varsinkin joulukuun viimeisellä ja tammikuun ensimmäisellä viikolla. Tiedotamme vielä tarkemmin palvelukohtaisista päivämääristä ja vaikutuksista. Mahdolliset katkot on hyvä huomioida jo nyt, kun suunnittelet vuodenvaihteen aikatauluasi.

Terveisin Tietohallinto9. Liikuntamaksun maksaminen muuttuu yliopistoilla, TAMKilla ei muutoksia

TAMKin opiskelijat ja henkilökunta maksavat kevätkauden Unipoli Sportin liikuntamaksun vanhojen ohjeiden mukaisesti: Tamkon jäsenet suorittavat liikuntamaksun Tamkon toimistolle ja muut TAMKin opiskelijat Kuntokatu 3:n infossa tai liikuntakeskuksen asiakaspalvelussa. Huomioithan, että Kuntokatu 3:n infossa maksaminen tapahtuu turvallisuussyistä ainoastaan pankkikortilla.

Kevätkauden hinta on Tamkon jäsenille 46€, muille 51€. Jos olet syksyllä maksanut koko vuoden liikuntamaksun (voimassa 31.7.2019 asti), voit jatkaa Unipoli Sportin liikuntapalveluiden käyttöä normaalisti.

Unipoli Sportin keskustan Atalpan ja Hervannan Tamppi-Areenan liikuntakeskukset ovat osa uutta Tampereen yliopistoa tammikuun alusta lähtien. TAMKin Kaupin liikuntakeskus puolestaan on edelleen osa Tampereen ammattikorkeakoulua. Kaikki keskukset ovat Unipoli Sportia. Tampereen yliopistolla liikuntamaksun suorittaminen muuttuu siten, että yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat suorittaa maksun joko Atalpan vastaanotossa tai Tamppi Areenan vastaanotossa.  10. Kirjaston käytännöt yhtenäistyvät 1.1.2019

Vuoden 2019 alussa Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston kirjastot yhdistyvät uuden Tampereen yliopiston kirjastoksi, joka tarjoaa kirjastopalvelut koko korkeakouluyhteisölle. Kirjastojen käytäntöjä on vaiheittain yhtenäistetty jo syksyn 2018 aikana.

Seuraavat muutokset tulevat voimaan Pääkampuksen, Mediapoliksen ja Musiikkiakatemian kirjastoissa 1.1.2019:

 • Kaukolainat ovat maksullisia opiskelijoille (6€/ artikkeli, 9€/ kirja).
 • Kansallisesta Varastokirjastosta itsepalveluna tilatut kaukolainat ovat ilmaisia (tilaus tulee mahdolliseksi tammikuun aikana, asiaan löytyy ohje jatkossa kirjaston verkkosivuilta)
 • Lehtiä ei lainata kotiin, niitä voi kopioida ja skannata kirjaston tiloissa
 • Kirjastossa kertyneiden maksujen lainakieltoraja on 10€
 • Kirjasto ei enää ota vastaan käteistä rahaa, mutta verkkomaksu tulee käyttöön tammikuun aikana.

Pääkampuksen kirjaston asiakaspalvelu on avoinna ensi vuoden alusta seuraavasti:

 • Ma - pe 9 - 17
 • La 10 - 15

Omatoimikirjasto palvelee samoin kuin aiemminkin

Lisätietoja nettisivuilta tai kirjasto(at)tamk.fi11. Ilmoittautuminen kevään liikuntakursseille alkaa 7.1.

Ilmoittautuminen kevätkauden liikuntakursseille alkaa 7.1.2019 kello 9. Voit tutustua Unipoli Sportin nettisivuilla kurssitarjontaan. Huomioithan, että kurssitarjontaa päivitetään vielä joulukuun kuluessa. Lisäksi keväällä on tiedossa toinen kevätkauden kurssi-ilmoittautumisjakso (4. - 13.3.), joten pidäthän silmällä myös myöhemmin keväällä päivitettävää kurssitarjontaa.12. Tervetuloa Teekkarikuoron joulukonserttiin!

Tule nauttimaan joulun tunnelmasta Teekkarikuoron perinteiseen Jouluun hiljaiseen -konserttiin, jossa kuullaan niin jouluklassikoita kuin tuoretta kuoromusiikkiakin. Tänä vuonna esiinnymme Tampereen Aleksanterin kirkossa maanantaina 17.12.2018 klo 19. Kuoroa johtaa tuttuun tapaan Johanna Lantto.

Vuonna 1985 perustettuun Teekkarikuoroon kuuluu noin 50 laulajaa, jotka ovat pääasiassa Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoita, mutta mukaan mahtuu myös diplomi-insinöörejä ja muiden alojen opiskelijoita. Kuoro esittää musiikkia laajasti lauluyhtyeiden kappaleista ja perinteisestä kuoromusiikista juomalauluihin.

Käsiohjelmamaksu on 15/10 euroa (työssäkäyvät/muut). Konserttiin voi ostaa lippuja ennakkoon kuorolaisilta, Paulan tiskiltä TTY:ltä ja Tiketti.fistä. Ennakkoliput vaihdetaan ovella käsiohjelmaan. Käsiohjelmia on saatavana myös konsertti-iltana ovelta käteismaksua vastaan.

Linkki konsertin Facebook-tapahtumaan

 

13. Hae Demolan ensi kevään projekteihin!

Hei opiskelija, Demolassa pääset hyödyntämään osaamistasi ja yhteiskehittämään uusia ratkaisuja yrityselämän oikeisiin haasteisiin yhdessä monitieteisen ja -kulttuurisen tiimin sekä oikean yrityksen kanssa. Samalla tienaat opintopisteitä sekä työelämäkokemusta! Katso tarkemmat hakuohjeet sekä projektit, ja jätä hakemuksesi Demolan nettisivuilla mahdollisimman pian, mutta viimeistään 7.1.2019, jos haluat ottaa osaa projekteihin 3. periodilla.

3. periodin tärkeät päivämäärät:  

 • Kickoff 17.1.
 • Jams I 29.1.
 • Jams II 27.2.
 • Final Demonstration 12.3.

Tapahtumat kestävät pääasiassa n. klo 9–15 ja paikkana toimii Tribe Tampereen yhteisöllinen työtila P47 (Pinninkatu 47).

Lisätiedot Demola-fasilitaattoreilta:

Heini-Marja Rintaniemi, TTY/TAMK, heini-marja.rintaniemi(at)demola.net   

Maria Ruokonen, UTA, maria.ruokonen(at)uta.fi******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

14. Exceptions to Tamko's office opening hours during the holidays

Tamko's office Solu is closed during the holiday season on 24 December - 1 January. Our office is open again with normal opening hours (9:00 - 16:00) from 2nd of January. So, we're still open this week (17 - 21 December at 9:00 - 16:00), welcome to relax and have some coffee in the midst of the x-mas hustle and bustle!15. Tamko's evening 19 December

Welcome to this year's last Tamko's evening! We're going to play some board games, sew overall padges and heat up our sauna on Wednesday 19th of December at 5PM - 9PM. Please take your own towel with you if you're planning to go to sauna. Also notice that this event is alcohol free.16. Tamko's pre-Christmas party 20 December

Tamko's Christmas party 2018 will be held on 20th of December in Bricks. Pikkujoulut (little Chrismas in Finnish) is an annual non-formal pre-Christmas party. Tamko's little elves will give a Christmas present to one lucky participant who arrives before midnight with a pre-sale ticket! Make sure to write your name on the back of the ticket.

Get your ticket from Solu or Bailataan.fi! (3€/member, 5€/non-member). Tickets are available from 3rd December. With a pre-sale ticket, you will also get a brand new overall patch!17. Portti työelämään - recruiting event at TAMK 22 - 24 January 2019

Portti työelämään (Gateway to work life) is a recruiting event for TAMK students. In the event, local and national organizations come to TAMK to meet their future talents. The organizations are offering different kinds of work, internship and thesis opportunities plus a chance to communicate with them face-to-face.

The event will take place on three days: 22 January – 24 January 2019 at 10am – 2pm. The first day is for technology branches, second for information technology, programming, business and marketing. The final day is for social and health, restaurant and travelling, art & media, communication and music branches. You can find all the participating organizations and the electronic exhibition brochure from event's website.

The event is organized by Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences (Tamko) in cooperation with TAMK’s recruiting services, Student Associations and clubs.18. Your email address changes at the turn of the year

We keep on building the new unified IT infrastructure and will make some big changes to the present one. These changes will effect every person in our higher education community.

All the members of the higher education community of Tampere will automatically be given a new e-mail address firstname.lastname@tuni.fi beginning from 31.12.2018. The personal contents of old uta.fi, tut.fi and tamk.fi Office365 accounts (e-mail, calendars, contacts OneDrive) are copied automatically on a new TUNI account.

The e-mail sent to the old uta.fi, tut.fi and tamk.fi e-mail addresses is directed automatically to a new tuni.fi address for at least two years.  

 • Activate your new user account in December beginning from week 50. During the activation, you will not be asked for your personal information, user account or password.
 • Be prepared for service breaks before and after the turn of the year
 • Please note that there will be limited use of Office 365 between 28.12.-31.12.2018
 • Start using your new @tuni.fi email address beginning from 31.12.2018

Keep yourself informed about the forthcoming changes by following Changes in services -pages on the Intranet. Find additional information also at info2019.tuni.fi site.19. Unipoli Sport's Christmas spin 18 December

Unipoli Sport is having a Christmas spinning class on Tuesday 18 December at 5 - 6 PM in TAMK Sports Arena (TAMK campus). The spinning class is normal but there's going to be Christmas music and you're adviced to wear red clothes and a santa hat. After the class you can go to the Christmas sauna, so take your towel with you! '20. Get ready for service breaks and changes in online services at the end of the year

In our higher education community, significant changes will be made to online services especially around New Year. Be prepared that there will be service breaks in even the most important online services during the last week of December and first week of January in particular.

Further information on the dates and effects of the changes is forthcoming. Take note of the breaks when you plan your work schedule for the end of the year and January.

Best wishes, IT Services21. Christmas concert 17 December

Teekkarikuoro (the student choir of Tampere University of Technology) brings you their now traditional Christmas concert, Jouluun hiljaiseen. Come enjoy our set of traditional music as well as future classics, both Finnish and international, on Monday 17th of December at 7 pm at Alexander church in Tampere. Teekkarikuoro is conducted by Johanna Lantto.

Link to the Facebook event

There is an optional charge of 15/10 euros (working/others) for the program. You can buy a ticket in advance from the choir members, Paula's desk at TUT or Tiketti.fi, and your ticket will be exchanged for the program at the door. You can also purchase the program by cash at the entrance.

 

22. Application period to Demola is open for spring semester!

Hi student, in Demola, you'll put your skills to the test and co-create solutions to real-life challenges as a member of an international and multidisciplinary team with a real company. You’ll earn credits and working life experience, too! Check out the details, cases and apply as soon as possible. ​Application period for projects in the 3rd period is open until 7 Jan 2019.

Mark also down these important dates for the 3rd period below:

 • Kickoff 17 Jan
 • Jams I 29 Jan
 • Jams II 27 Feb
 • Final Demonstration 12 Mar

The events last from 9ish to 15ish and take place at Tribe Tampere’s co-working space P47 (Pinninkatu 47). If you have any questions, please do not hesitate to be in touch with the Demola facilitators:

Heini-Marja Rintaniemi, TUT/TAMK, heini-marja.rintaniemi(at)demola.net

Maria Ruokonen, UTA, maria.ruokonen(at)uta.fi   ​******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics