YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 50 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Mobiiliopiskelijakortin käyttökatkos iOS-käyttöjärjestelmien puhelimissa

2. Solun poikkeusaukiolot joulun aikaan

3. Tamkon illanvietto 19.12.

4. Tamkon pikkujoulut 20.12.

5. Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKilla 22. - 24.1.2019 

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

6. Kela: Opintorahasta ei vähennetä ennakonpidätystä 1.1.2019 alkaen

7. Tolun ilmajooga 12.12.

8. Joulu-spin Unipoli Sportilla 18.12.

9. PIRATEN glögitilaisuus 13.12.

10. Opiskelijoiden palauteviikot - voita leffalippu!

11. Unipoli Sportin joulukuun aukioloaikoja 

12. Ilmoittaudu kiinnostavaan projektiin: Muutosviestinnän suunnittelu ja toteutus, 3 op

13. Auta opiskelijoita - vastaa välipalakyselyyn

English Summary

14. Mobile student card unavailable for iOS users from 12th of December

15. Exceptions to Tamko's office opening hours in December

16. Tamko's evening 19 December

17. Tamko's pre-Christmas party 20 December 

18. Portti työelämään - recruiting event at TAMK 22 - 24 January 2019

19. Kela: As of 1 January 2019, the study grant will no longer be subject to withholding tax

20. Tolu's aerial yoga 12 December

21. Unipoli Sport's Christmas spin 18 December

22. Unipoli Sports' opening hours in December

23. Answer to a questionnaire about snacks

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Mobiiliopiskelijakortin käyttökatkos iOS-käyttöjärjestelmien puhelimissa

Saimme tietoomme, että Tamkon jäsenten käyttämä mobiiliopiskelijakortti ei tule toimimaan iOS-käyttöjärjestelmien puhelimissa 12.12.2018 alkaen. Katkos toiminnassa tulee kestämään määrittelemättömän ajan. Android-käyttöjärjestelmien puhelimissa mobiiliopiskelijakortti toimii normaalisti. 

Jos olet toiminut pelkän iOS puhelimella olevan mobiiliopiskelijakortin varassa, eikä sinulla ole voimassaolevaa lukuvuositarraa muovisessa opiskelijakortissasi, tule hakemaan se toimistoltamme mahdollisimman pian! Tarran voit noutaa Solulta tiistaista 11.12. lähtien. Maanantaina 10.12. olemme valitettavasti suljettu hallituksen perehdytyksen vuoksi. 

Mikäli et pysty käymään toimistollamme, voit lähettää kortin meille tarroitettavaksi (Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko, Kuntokatu 3, L-rakennus, 33520 Tampere). Muistathan liittää kuoreen mukaan haluamasi palautusosoitteen. Laitamme kortin takaisin postiin saman päivän aikana. Tiedotamme heti, kun saamme lisätietoa käyttökatkoksen päättymisestä. Tamko pahoittelee tilanteesta mahdollisesti aiheutuvaa harmia.2. Solun poikkeusaukiolot joulun aikaan

Tamkon toimisto Solu on suljettu 24.12. - 1.1. ja avoinna jälleen keskiviikkona 2.1.2019 kello 9 - 16. HUOM. TAMKin Kuntokadun kampus on suljettu perjantaina 21.12., mutta Solu on tuolloin auki normaalisti klo 9 - 16. 

Lisätiedot: toimisto(at)tamko.fi. 3. Tamkon illanvietto 19.12.

Tervetuloa vuoden viimeiseen Tamkon illanviettoon pelailemaan lautapelejä ja ompelemaan haalarimerkkejä Solun saunalle keskiviikkona 19. joulukuuta klo 17 alkaen! Saunomaan on myös mahdollista päästä, joten ota pyyhe mukaan. Illanvietto on tuttuun tapaan alkoholiton. Ps. saat halutessasi tapahtumasta leiman Tursaspassiisi!4. Tamkon pikkujoulut 20.12. 

Glögit kattiloihin ja kynttilät ikkunoihin - Tamkon pikkujoulut 2018 juhlitaan aivan joulun kynnyksellä 20.12. ravintola Bricksissä! Paikalla kannattaa olla ajoissa, sillä Tamkon pikkutontut palkitsevat yhden ennakkolipulla ennen puoltayötä saapuneen onnekkaan huikeanhienolla joululahjalla! Kirjoita siis oma nimesi (etunimi+sukunimi) ennakkolippusi taakse, niin osallistut arvontaan! 

Liput tulevat myyntiin 3.12. Solun tiskille ja Bailataan.fi (3 €/jäsen, 5€/ei-jäsen). Bricksissa on paikkoja rajallisesti, joten lunasta lippusi ajoissa! Näin varmistat myös saavasi upouuden haalarimerkin (jaetaan ovella). 5. Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKilla 22. - 24.1.2019 

Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma tulee jälleen! Tapahtuma valtaa TAMKin Teiskontien puoleisen aulan 22. - 24.1.2019 kello 10 - 14. Suuren suosion vuoksi olemme kasvattaneet tapahtuman kolmipäiväiseksi, ja tällä kertaa tapahtumassa onkin paikalla yli 90 eri organisaatiota. Tule hakemaan kesä-, oppari-, harjoittelu- tai vakkarityöpaikkasi!

Ensimmäinen tapahtumapäivä (22.1) on tekniikan alan päivä, toinen (23.1) IT, ICT ja liiketalouden päivä ja kolmas (24.1) sosiaali- ja terveysalan, palveluliiketoiminnan, musiikin sekä median ja viestinnän päivä. Tapahtuma on opiskelijoille ilmainen. Lisäksi tapahtumassa on mahdollisuus käydä otattamassa valokuva CV:hen ja saada apua sekä vinkkejä CV:n tekoon TAMKin työelämäpalveluiden asiantuntijalta. Lisätietoja CV-pajasta Facebook-tapahtumassa. 

Löydät ilmoittautuneiden yritysten listauksen tapahtuman nettisivuilta: porttityoelamaan.fi tai Facebook-tapahtumasta

Tapahtuman messukatalogi tulee saataville sähköisenä sekä jakoon TAMKin Kuntokadun kampukselle. Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

6. Kela: Opintorahasta ei vähennetä ennakonpidätystä 1.1.2019 alkaen

Opintorahan ennakonpidätys muuttuu. Tammikuusta 2019 alkaen opintorahasta ei enää automaattisesti vähennetä ennakonpidätystä. Opiskelijoiden on huomioitava tämä muiden tulojensa ennakonpidätyksessä.

Kela on tähän mennessä vähentänyt opintorahasta 10 prosentin suuruisen ennakonpidätyksen, jos opintoraha on vähintään 170 euroa kuukaudessa. Ennakonpidätys on voitu tehdä myös opiskelijan Kelalle toimittaman muutosverokortin mukaisesti. Tammikuusta 2019 alkaen opintorahasta ei enää vähennetä ennakonpidätystä. Jos opiskelija on jo aiemmin toimittanut Kelaan muutosverokortin vuodelle 2018, tammikuun ennakonpidätys tehdään vielä sen mukaan ja ennakonpidätys poistuu vasta helmikuusta alkaen.

Vaikka ennakonpidätystä ei enää tehdä automaattisesti, opiskelija voi kuitenkin ilmoittaa Kelalle haluamansa ennakonpidätysprosentin. Ilmoituksen voi tehdä puhelimitse, palvelupisteessä tai lähettämällä viestin Kelan asiointipalvelussa.

Tarkista verokortti palkkaa varten

Opintoraha on veronalaista tuloa. Opintorahavähennyksen ansiosta opintorahasta ei kuitenkaan mene veroa, jos opiskelijalla ei ole muita veronalaisia tuloja. Jos opiskelijalla on muita tuloja, opintoraha tulee huomioida muiden tulojen ennakonpidätyksessä. Opiskelijan kannattaa tilata uusi verokortti palkkatuloja varten, jos tulojen yhteismäärä (opintoraha ja palkka) ylittää verokortin tulorajan. Verokortin voi tilata Verohallinnon OmaVero-verkkopalvelusta. Tilauksessa pitää ilmoittaa jo maksettujen opintorahojen, palkkojen ja muiden veronalaisten tulojen määrä ja niistä tehty ennakonpidätys sekä arvioida tulevat tulot.

Lisätietoja asiakkaille:

Opintorahan verotus

Kysy verkossa: kysykelasta.kela.fi  

Opintotuki Facebookissa

 

7. Tolun ilmajooga 12.12.

Tolun syksyn lajikokeilut jatkuvat! Tällä kertaa vuorossa on rentouttava ilmajooga Om Yoga -koululla 12.12. kello 19 - 20.15. Lippuja saatavilla rajoitettu (15 kpl.) määrä, joten ole nopea ja osta omasi Solulta tai verkkokauppa Holvista (liput 10€/kpl). Om Yoga -koulun Prana-sali sijaitsee osoitteessa Tuomiokirkonkatu 24. Sisäänkäynti salille on samasta ovesta Bistro Naapurin kanssa. Joogasalin sisäänkäynnin löydät kahvilasalin oikealta puolelta.

Lisätiedot Facebook-tapahtumassa. 8. Joulu-spin Unipoli Sportilla 18.12.

Tervetuloa jouluiselle spinning-tunnille TAMKin liikuntakeskukselle tiistaina 18.12. kello 17 - 18. Tunnilla poljetaan joulumusiikin tahtiin ja halutessaan saa pukeutua punaiseen. Tunnin jälkeen on mahdollisuus mennä joulusaunaan!

 

9. PIRATEN glögitilaisuus 13.12.

Joulun lähestyessä koittaa jälleen PIRATE ry:n perinteinen glögitilaisuus, jossa saa nauttia höyryävästä glögistä sekä kylkeen maittavista pipareista ja itseleivotuista joulutortuista! PIRATE ry toivottaa oikein lämpimästi tervetulleeksi jäsenet, alumnit, yhteistyökumppanit ja terveysalan opettajat! Tilaisuus pidetään torstaina 13.12. klo 10-14 Undergroundissa toimistomme vieressä.10. Opiskelijoiden palauteviikot - voita leffalippu!

Nyt on aika antaa palautetta! Marras-joulukuussa vietetään opiskelijoiden palauteviikkoja. Anna palautteesi alla olevien linkkien kautta.  

Uuden opiskelijan palaute opintonsa syksyllä 2018 aloittaneille.

Vuosipalaute 2. ja 3. vuoden opiskelijoille

YAMK-palaute keväällä 2018 aloittaneille YAMK-opiskelijoille lähetetään koulutuksen vastuuopettajan kautta. Kyselyihin vastanneiden kesken arvotaan elokuvalippuja. 

Vastaukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti, ja tulosten raportointi tapahtuu tilastollisesti siten, ettei yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa. Palautetilaisuudet pidetään keväällä, ja niissä käsitellään sekä palautekyselyiden tulokset että ohjaus- ja kehityskeskusteluista saatu palaute.  

Lisätietoja antavat laatukoordinaattori Anu Vainonen tai kehittämispäällikkö Susanna Saarinen.11. Unipoli Sportin joulukuun aukioloaikoja 

Kaupin liikuntakeskus 

 • Avoinna 23.12. klo 9-15, sauna suljettu.
 • Suljettu 24. - 26.12.
 • Avoinna normaalisti 27.12 - 30.12.
 • Avoinna 31.12. klo 9-15, sauna suljettu
 • Avoinna 1.1.klo 12-20, sauna suljettu
 • Avoinna normaalisti 2.1.2019 alkaen

 

12. Ilmoittaudu kiinnostavaan projektiin: Muutosviestinnän suunnittelu ja toteutus, 3 op

Projektissa valmistellaan muutosviestintäkokonaisuus opiskelijalta opiskelijalle joulukuussa 2018. Lisäksi projektitiimi toteuttaa suunnitelmaansa pop-up tapahtumissa tammikuussa 2019.

Projektissa suunnitellaan ja toteutetaan viestintää, jonka avulla pystytään lisäämään tietoisuutta Tampereen korkeakouluyhteisössä vuoden vaihteessa tapahtuvista muutoksista sekä levittämään tietoa tarvittavista toimenpiteistä. Ensimmäisessä vaiheessa, loppuvuonna 2018, perehdytään aiheeseen ja toteutetaan viestintäsuunnitelma. Tammikuussa suunnitelmat viedään käytäntöön pop-up tapahtumien muodossa.

Projekti kerryttää opintopisteiden lisäksi taitoja tiimi- ja projektityöskentelystä, kouluttamisesta, muutosviestinnästä, tietotekniikasta, tietohallinnosta sekä käytännön työkokemusta. Tarvittavaan osaamiseen kuuluu kyky omaksua uutta tietoa nopeasti, viestintä-, markkinointi- ja projektityöskentelytaitoja sekä asiakaspalveluosaamista.               

Aikataulu:

Joulukuu 2018: Opiskelijalta opiskelijalle suunnatun muutosviestintäkokonaisuuden suunnittelu ja valmistelu.

Tammikuu 2019: Suunnitelman käytännön toteutus pop-up –tapahtumien muodossa 7.1. alkavalla viikolla.

Ilmoittautuminen on käynnissä nyt.13. Auta opiskelijoita - vastaa välipalakyselyyn

Ryhmä hollantilaisia opiskelijoita on suunnittelemassa välipalaa suomalaisille opiskelijoille. He ovat luoneet kyselyn saadakseen tietoa suomalaisten opiskelijoiden tarpeista ja haluista välipaloihin liittyen. Voit auttaa vastaamalla kyselyyn täällä. (Huom. kysely on englanninkielinen). 

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

14. Mobile student card unavailable for iOS users from 12th of December

Important notice for Tamko members: Starting from 12th December the mobile student card is unavailable for phones that have iOS operating system. The break in the operations will continue until furher notice. Android users are able to use mobile student card normally without any breaks.

If you have only used the mobile student card with your iOS phone, and you don't have a valid semester sticker on your student card, please update your sticker as soon as possible in Tamko's office. We are open Monday-Friday 9am - 4pm. On Monday 10th Dec. we're closed due to board training.

If you are unable to come to our office during opening hours, you can send your student card via mail (Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko, Kuntokatu 3, L-rakennus, 33520 Tampere). Remember to include your postal address for mailing the card back to you. We never send only stickers!

Tamko will announce when the break in the operations has ended and the mobile student card is available for everyone again. Tamko apologizes for any inconvenience caused.15. Exceptions to Tamko's office opening hours in December

Tamko's office Solu is closed on Monday 10th of December due to Board's training. During the holiday season, we're closed on 24 December - 1 January. Our office is open again on 2nd of January. Eventough TAMK's Kuntokatu main campus is closed on 21st of December, our office is open normally from 9am to 4pm. More info: office(at)tamko.fi.

 

16. Tamko's evening 19 December

Welcome to this year's last Tamko's evening! We're going to play some board games, sew overall padges and heat up our sauna on Wednesday 19th of December at 5PM - 9PM. Please take your own towel with you if you're planning to go to sauna. Also notice that this event is alcohol free.17. Tamko's pre-Christmas party 20 December 

Tamko's Christmas party 2018 will be held on 20th of December in Bricks. Pikkujoulut (little Chrismas in Finnish) is an annual non-formal pre-Christmas party. Tamko's little elves will give a Christmas present to one lucky participant who arrives before midnight with a pre-sale ticket! Make sure to write your name on the back of the ticket.

Get your ticket from Solu or Bailataan.fi! (3€/member, 5€/non-member). Tickets are available from 3rd December. With a pre-sale ticket, you will also get a brand new overall patch!18. Portti työelämään - recruiting event at TAMK 22 - 24 January 2019

Portti työelämään (Gateway to work life) is a recruiting event for TAMK students. In the event, local and national organizations come to TAMK to meet their future talents. The organizations are offering different kinds of work, internship and thesis opportunities plus a chance to communicate with them face-to-face. 

The event will take place on three days: 22 January – 24 January 2019 at 10am – 2pm. The first day is for technology branches, second for information technology, programming, business and marketing. The final day is for social and health, restaurant and travelling, art & media, communication and music branches. You can find all the participating organizations from event's website: http://portti.tamk.fi/opiskelijalle/

The event is organized by Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences (Tamko) in cooperation with TAMK’s recruiting services, Student Associations and clubs. 19. Kela: As of 1 January 2019, the study grant will no longer be subject to withholding tax

The practice of deducting withholding tax from the study grant will change. As of January 2019, withholding tax will no longer automatically be deducted from the study grant. Students are advised to consider this when estimating the withholding tax for their other incomes.

Currently, Kela deducts a withholding tax of 10% from study grants, if the study grant received is at least EUR 170 per month. It is also possible to withhold tax in accordance with a revised tax card submitted to Kela by the student.

However, as of January 2019, withholding tax will no longer be deducted from the study grant. If a student has already submitted a revised tax card to Kela for 2018, the withholding tax for January 2019 will be deducted in accordance with that tax card, and withholding tax will no longer be deducted starting from February 2019.

Although withholding tax will no longer be deducted automatically, students can, however, notify Kela if they would like withholding tax to be deducted and at what rate. The notification can be made by phone, at one of Kela’s service points or by sending a message via Kela’s online customer service.

Please read more about the change from Kela's news archive.

 

20. Tolu's aerial yoga 12 December

Sport's club Tolu is organizing aerial yoga lesson with Om Yoga School (Tuomiokirkonkatu 24) on 12 December at 7pm - 8.15pm. Aerial Yoga is a type of yoga that's done on silks hanging from the ceiling. Intrigued? Tickets (10€) are available from Tamko's office Solu and Tolu's web store Holvi. 

NB! Limited amount of tickets. Om Yoga School's aerial yoga studio Prana is situated next to café Naapuri. In order to get to the studio you have to enter the café.

 

21. Unipoli Sport's Christmas spin 18 December

Unipoli Sport is having a Christmas spinning class on Tuesday 18 December at 5 - 6 PM in TAMK Sports Arena (TAMK campus). The spinning class is normal but there's going to be Christmas music and you're adviced to wear red clothes and a santa hat. After the class you can go to the Christmas sauna, so take your towel with you! 22. Unipoli Sports' opening hours in December

TAMK's campus, Unipoli Sport Kauppi

 • Open 23.12. (Christmas Eve) at 9:00 - 15:00, sauna closed.
 • Closed 24 - 26 December (Christmas)
 • Open normally on 27 - 30 December
 • Open 31 December (New Year's Eve) at 9:00 - 15:00, sauna closed.
 • Open 1 January (New Year's Day) at 12:00 - 20:00, sauna closed.
 • Open normally from 2 January 2019 onward. 23. Answer to a questionnaire about snacks

A group of stundents from Netherlands is developing a snack for the Finnish snack market. They've created a questionnaire in order to get a good insight from the needs and wants of a Finnish student. You can help them by filling out their questionnaire here:

Here is the link to the questionnaire.******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics