YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 50 / 2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Haemme opiskelijaedustajia!

2. Tamkon pikkujoulut!

3. Portti Työelämään -rekrytointimessut 23.1. - 24.1.2018

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

4. Palautteenantoviikot - Anna palautetta ja voita elokuvalippuja!

5. Tolun vakiovuoro

6. Kela: Opintotukiasioiden käsittely päättyy kaikissa korkeakouluissa 1.1.2018

7. Café Scientifique: Teknisen rikostutkinnan arkea ja tulevaisuudennäkymiä

8. Napakymppi hakee yleisöä

9. AIESEC Tampere etsii asiakasvastaavaa!

10. Vastaa Tampere3-kyselyyn tietokoneiden ja mobiililaitteiden käyttötarpeistasi!

11. Teekkarikuoron joulukonsertti

12. Duo-nuorten nettiryhmä 15-26-vuotiaille kahden kulttuurin nuorille

13. Kysely kahden kulttuurin nuorille

14. Gaude! - Tampereen yliopiston laulajien joulukonsertti 

English Summary

15. Tamko Presents: Little Christmas Party!

16. Feedback weeks - Give feedback and win movie tickets! 

17. Tolu's weekly sport shift

18. AIESEC Tampere is looking for B2C representative!

19. Answer a Tampere3 survey on the use of IT equipment and win a prize!

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Haemme opiskelijaedustajia!

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin sekä Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmiin! Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle tunneilta.

Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmissä taas pääset kertomaan alasi opiskelijoiden näkemyksen sekä vaikuttamaan opetussuunnitelmien yhteiseen kehittämiseen oman koulutuksesi näkökulmasta. Ryhmät pohtivat myös yhteistyö- ja kehittämismahdollisuuksia ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä. Ryhmien arvellaan kokoontuvan kerran yhdessä tai kahdessa kuukaudessa. 

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2018 ajaksi. 

Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi. 

2. Tamkon pikkujoulut!

Glögit kattiloihin ja kynttilät ikkunoihin - Tamkon Pikkujoulut 2017 juhlitaan toisen ja kolmannen adventtisunnuntain välisenä torstaina 14.12. kello 22.00 alkaen ravintola Bricksissä (Hämeenkatu 18)! 

Paikalla kannattaa olla ajoissa, sillä Tamkon pikkutontut palkitsevat yhden ennakkolipulla ennen puoltayötä saapuneen onnekkaan huikean hienolla joululahjalla! Kirjoita siis oma nimesi (etunimi+sukunimi) ennakkolippusi taakse, niin osallistut arvontaan! Ennakkolipulla tuttuun tapaan jonon ohi ennen kello 24.

Paperiliput ovat myynnissä Solun tiskillä ja mobiililipun voit lunastaa itsellesi osoitteesta Bailataan.fi! Nopeat syövät hitaat, sillä Bricksissä ei ihan yhtä monta asiakaspaikkaa ole kuin vaikkapa Unionissa. Esiintymässä Vince ja Olli - Acoustic Hobbits, jotka ei taatusti jätä ketään kylmäksi! #itämaisettietäjättietää

Liput: ennakkoon 3€ (jäsen), 5€ (ei-jäsen). Ovelta 5€. Mukaan: tonttulakki ja aimo säkillinen joulumieltä! #Tamkonpikkujoulut

3. Portti Työelämään -rekrytointimessut 23.1. - 24.1.2018

Portti Työelämään -rekrytointimessut järjestetään TAMKin pääkampuksella (Kuntokatu 3) 23. – 24.1.2018 kello 10.00 – 14.00. Tapahtumaan osallistuu tekniikan, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan, ravintola- ja matkailualan sekä rekrytointialan yrityksiä. Lisäksi mukana on liittoja. Voit tutustua osallistuvien yritysten listaukseen porttityoelamaan.fi -sivulla "opiskelijalle" -välilehden kautta. Lisätietoa yrityksistä löydät tammikuussa ilmestyvästä Portti Työelämään-messukatalogista.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa. Lisätietoja tapahtumasta löydät myös Portti Työelämään Facebook-tapahtumasta

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

4. Palautteenantoviikot - Anna palautetta ja voita elokuvalippuja!  

TAMKissa järjestetään tänä syksynä palautteenantoviikot. Palautetta toivotaan sekä uusilta opiskelijoilta että 2. ja 3. vuoden opiskelijoilta. Vastaathan viimeistään 15.12. mennessä. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan elokuvalippuja!  

Lomakkeiden vastaukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti ja tulosten raportointi tapahtuu tilastollisesti siten, ettei yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa. 

5. Tolun vakiovuoro

Tolun vakiovuorolla pelataan käsipalloa tiistaina 12.12. klo 17-19 TAMKin liikuntahallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenmaksua ja mukaan pääsee kuka vain. Muistathan, että käymällä vuoroillamme usein sinulla on mahdollisuus voittaa lahjakortti XXL:ään! Tapahtumasta saa myös leiman tursaspassiin.

Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimii Unipoli Sport.

6. Kela: Opintotukiasioiden käsittely päättyy kaikissa korkeakouluissa 1.1.2018

Korkeakouluopiskelijoiden kaikki opintotukiasiat ratkaistaan 1.1.2018 alkaen Kelassa. Korkeakoulujen opintotukilautakuntien toiminta päättyy ja samalla opintotukihakemusten käsittely lakkaa kaikissa yliopistoissa vuoden 2017 lopussa. Muutos ei edellytä opiskelijalta toimenpiteitä eikä yhteydenottoa Kelaan tai korkeakouluun.

Suomen kaikissa korkeakouluissa on ollut opintotukilautakunta, joka on ratkaissut muun muassa opintojen riittävään edistymiseen ja opintotuen enimmäisajan pidentämiseen liittyvät opintotukiasiat. Opintotukilautakuntien toiminta päättyy 1.1.2018 ja pelkästään korkeakouluopiskelijoita koskevat opintotukitehtävät siirtyvät Kelaan.

Vuoden 2018 alusta kaikki opintotukiasiat ratkaistaan Kelassa. Opintotuen koko ratkaisutoiminta halutaan keskittää Kelaan, koska muualla tehtävät etuusratkaisut monimutkaistavat etuuksien toimeenpanoa. Muutoksilla halutaan turvata opintotukiasioiden yhdenmukainen ja tehokas käsittely. Huomioi, että opintotuen maksaminen jatkuu opintotukipäätöksesi mukaisesti, vaikka opintotukihakemuksia käsittelevä yksikkö vaihtuu. Tulevaisuudessa siis asioit Kelan kanssa kaikissa opintotukiasioissasi. Mikäli sinulla on kysyttävää opintotukiasioihin liittyen, voit myös ottaa yhteyttä Tamkon sosiaalipoliittiseen vastaavaan tai edunvalvonta-asiantuntijaan. 

Voit hoitaa opintotukiasiasi Kelassa:

-Kelan asiointipalvelussa voit hoitaa lähes kaikki opintotukiasiasi. Kelan verkkosivuilla on kattavasti tietoa opintotuesta sekä muista opintoetuuksista.

-Kelan puhelinpalvelussa: Opiskelijan tuet palvelunumero 020 692 209 palvelee arkisin klo 8–17.

-Kelan toimistossa tai muussa palvelupisteessä. (Huomioi mahdollisuus ajanvaraukseen).

-Kysy Kelasta -palstalla Kelan asiantuntijat vastaavat kysymyksiin jokaisena arkipäivänä.  

7. Café Scientifique: Teknisen rikostutkinnan arkea ja tulevaisuudennäkymiä

Café Scientifique –tiedekahvila 13.12.2017 klo 18.00 pääkirjasto Metson Lehmus-salissa. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Joulukuun tiedekahvilassa on luvassa mielenkiintoinen katsaus rikostekniikkaan, kun illan puhujana on Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion tutkimusjohtaja, FT Tapani Reinikainen. Reinikainen vastaa teknisessä rikostutkinnassa, ja erityisesti rikosteknisessä laboratoriossa, käytettävien menetelmien, prosessien ja järjestelmien kehittämisestä. Tule kuulemaan millaista on teknisen rikostutkinnan arki, ja mitä uusia mahdollisuuksia se voi tarjota tulevaisuudessa. 

Tilaisuuden järjestää Tampereen LUMATE-keskus. Lisätietoja: Lumate-keskuksen nettisivut

8. Napakymppi hakee yleisöä

Napakymppi tulee taas! Uusien rakkaudennälkäisten matkaa kohti mahdollista tulevaa kumppaniaan luotsaa kannustavalla otteellaan Janne Kataja. Flyygelin takana hakijoita tsemppaa musiikkivirtuoosi Lenni-Kalle Taipale. Myös yleisö sekä X:n läheinen saavat jälleen oman puheenvuoronsa.

Kuvaamme ohjelmaa 18.12.-22.12. Akun Tehtaan studiolla (Aurinkokuja 9, 33420 Tampere/Ylöjärvi). Jaksoja kuvataan kolme päivässä, seuraavalla aikataululla:

1.JAKSO yleisö paikalle klo 09:45 kuvaus 11:00-13:30

2.JAKSO yleisö paikalle klo 14:15 kuvaus 15:30-18:00

3.JAKSO yleisö paikalle klo 18:15 kuvaus 19:15-21:45

Tilaa on vielä loistavasti TI ja TO sekä KE 1. ja 3. jaksoon! Lisätiedot ja haku sähköpostitse: yleiso(at)aitomedia.fi. Laita viestisi otsikoksi "Napakymppi". Ilmoita yhteystietojesi lisäksi, minkä kokoisella seurueella olisit tulossa sekä kuvauspäivät ja -ajat, jotka sinulle sopisivat. Ohjelman tuottaa Aito Media.

9. AIESEC Tampere etsii asiakasvastaavaa!

Etsimme asiakasvastaavaa vuodelle 2018! Oletko kiinnostunut työskentelemään vapaaehtoisena johtajuuden, tasa-arvon ja kulttuurien välisen rauhan puolesta sekä saamaan arvokasta käytännön kokemusta asiakaspalvelusta ja markkinoinnista? Kehitä omia johtajuustaitojasi maailman suurimmassa nuoriso-organisaatiossa ja kasvata verkostoasi globaalisti! 

Tehtävä tarjoaa sinulle mahdollisuuden saada kokemusta mm. tapahtumasuunnittelusta, tiimijohtamisesta, markkinoinnista ja yhteistyöstä muiden organisaatioiden kanssa. Tehtävä ei ole kokopäivätyötä ja se on verrattavissa muuhun opiskelijakunta- ja kerhotoimintaan. Asiakasvastaavan tulee osallistua viikottaisiin tapaamisiin, lukukausittaisiin kansallisiin ja Euroopan sisäisiin konferensseihin. Mikäli kuvaus herättää kiinnostuksesi, ota yhteyttä tinja.uotila(at)aiesec.net, niin jutellaan lisää yksityiskohdista!

10. Vastaa Tampere3-kyselyyn tietokoneiden ja mobiililaitteiden käyttötarpeistasi!

Kerro meille, miten tietokoneiden ja mobiililaitteiden käyttöä opiskelussasi voitaisiin parhaiten tukea. Vastaamalla kyselyyn voit vaikuttaa siihen, millainen tulevaisuuden työ- ja oppimisympäristö uudessa korkeakoulussa tulee olemaan. Vastaamalla osallistut myös arvontaan! Vastausaikaa on 14.1.2018 asti.

Vastauksiasi hyödynnetään Tampere3-hankkeessa. Kysely on suunnattu tietoteknisestä osaamisesta riippumatta kaikille opiskelijoille. Toivomme vastauksia sekä peruskäyttäjiltä että kokeneemmilta asiantuntijoilta. 

Vastaajien kesken arvotaan seuraavat palkinnot:

- langattomat kuulokkeet Sony MDR-XB650BT Bluetooth

- langaton kaiutin JBL Charge 2+ Bluetooth

- aktiivisuusranneke Polar Loop 2

Löydät kyselylinkit sähköpostisi Tamko Topics -viestistä. Arvonta suoritetaan 15.1.2018. Vastauksia käsitellään luottamuksellisesti ja ne raportoidaan siten, ettei yksittäistä vastaajaa voi tunnistaa. Vastaaminen kestää noin 10–20 minuuttia.

11. Teekkarikuoron joulukonsertti

Tampereen Teekkarikuoro virittäytyy joulutunnelmaan jo perinteeksi muodostuneessa Jouluun hiljaiseen -konsertissaan Aleksanterin kirkossa 15.12.2017 kello 19.00 - 20.30. Luvassa on tunnelmallista joulumusiikkia perinteisten joululaulujen sekä tulevien klassikoiden muodossa. 

Vuonna 1985 perustettuun Teekkarikuoroon kuuluu noin 50 laulajaa, jotka ovat pääasiassa Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoita, mutta mukaan mahtuu myös diplomi-insinöörejä ja muiden alojen edustajia. Kuoro esittää musiikkia laajasti lauluyhtyeiden kappaleista ja perinteisestä kuoromusiikista juomalauluihin. Kuoroa on johtanut vuodesta 2006 diplomi-insinööri ja musiikkipedagogi Johanna Lantto.

Konsertti alkaa klo 19.00 Aleksanterin kirkossa (Pyynikin kirkkopuisto, 33210 Tampere). Konsertissa on vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu. Voit ostaa lipun etukäteen Tiketistä, kuorolaisilta tai Paulan tiskiltä TTY:ltä hintaan 15/10 euroa (työssäkäyvät/muut). Liput vaihdetaan ovella käsiohjelmaan. Myös ovella voi maksaa käteisellä.

Lisätietoja: 

Konsertti Facebookissa 

teekkarikuoro.fi

12. Duo-nuorten nettiryhmä 15-26-vuotiaille kahden kulttuurin nuorille

Duo-nuorten nettiryhmä on nuorille, joiden vanhemmat ovat syntyneet eri maissa. Ryhmässä keskustellaan aiheista, jotka koskettavat kahden kulttuurin parissa kasvaneita nuoria: omasta identiteetistä, kulttuurien vaikutuksista sekä haasteista ja mahdollisuuksista, joita kahden kulttuurin tausta tuo mukanaan. Ryhmässä mietitään myös millaista toimintaa kahden kulttuurin nuorille voisi järjestää.

Familian koulutettujen vapaaehtoisten ohjaama suljettu nettiryhmä järjestetään Tukinetin sivustolla. Ryhmään osallistutaan nimimerkillä ja keskustelua käsitellään aina anonyymissä muodossa. Ryhmä alkaa chat-keskustelulla maanantaina 15.1., jonka jälkeen keskusteluihin voi osallistua itselle parhaiten sopivaan aikaan. Ilmoittautuminen ryhmään 8.1.2018 mennessä. 

Lisätietoja: Familia ry / Duo-nuorten nettiryhmä

13. Kysely kahden kulttuurin nuorille

Meitä Familiassa ry:ssä kiinnostaa tietää lisää kahden kulttuurin perheissä kasvaneista nuorista ja nuorista aikuisista sekä heitä kiinnostavasta toiminnasta. Siksi olemmekin koonneet kyselyn 15-26-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat syntyneet eri maissa. Kyselyyn vastanneiden kesken arvomme tammikuussa kolme Spotifyn lahjakorttia. Kyselyyn pääsee täältä: bit.ly/2yMqA67

14. Gaude! - Tampereen yliopiston laulajien joulukonsertti 

Tampereen yliopiston laulajat (TYL) järjestää perinteisen joulukonserttinsa Gaude! Finlaysonin kirkossa lauantaina 16.12 klo 19.00. Lämminhenkinen a cappella -konsertti johdattaa kuulijansa joulun rauhaan kauniissa ympäristössä raikkain ja tunnelmallisin sävelin. Konsertissa kuullaan koko kuoron esittämien teosten lisäksi kappaleita myös kuoron pienyhtyeiltä erilaisissa kokoonpanoissa.

Tampereen yliopiston laulajat tarjoaa kuulijoilleen ohjelmistoltaan paitsi tunnelmallisen myös monipuolisen joulukonsertin. Ohjelmistoon lukeutuu keskiaikaisia Piae cantiones -sävelmiä, perinteisiä suomalaisia joululauluja sekä tuoreita sävellyksiä muun muassa Bob Chilcottilta, Eric Whitacrelta ja Mikko Sidoroffilta.

Tampereen yliopiston laulajat on vuonna 1964 perustettu, noin 60 nuoresta laulajasta koostuva sekakuoro. Pääasiassa Tampereen yliopiston opiskelijoista koostuvaa joukkoa yhdistää rakkaus musiikkiin ja erityisesti laulamiseen. Harkituista konserttikokonaisuuksista ja raikkaasta soinnista kiiteltyä kuoroa on vuodesta 2010 alkaen johtanut musiikin maisteri Päivi Liimola.

Liput: Käsiohjelmat 13/8€ ovelta tai ennakkoon kuorolaisilta.

Lisätietoja: Facebook-tapahtuma.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

15. Tamko presents: Little Christmas party

Tamko's Christmas party 2017 will be held on 14th of December at 10pm in Bricks (Hämeenkatu 18). The evening will be seasoned with live music.

Pikkujoulut (little Chrismas in Finnish) is an annual non-formal pre-Christmas party. This year Tamko's little Christmas is held at Bricks with the artist duo Vince ja Olli - Acoustic Hobbits! Tamko's little elves will give a Christmas present to one lucky participant who arrives before midnight with a pre-sale ticket! Make sure to write your name on the back of the ticket.

Tickets: 3€ (Tamko members), 5€ (for non-members) in advance from Solu or Bailataan.fi. Tickets will be 5€ when bought from door. What do I need? - an elf-hat and loads of Christmas spirit!

16. Feedback weeks - Give feedback and win movie tickets! 

TAMK is organizing feedback weeks for students this Autumn. The feedback survey for first-year students can be found hereand the annual feedback survey for second and third-year students here.  Please reply by 15.12. Film tickets are raffled among the respondents! 

The answers are dealt with in absolute confidence. The results are reported statistically in such a way that individual respondents cannot be identified.

17. Tolu's weekly sport shift

We will play hand bool in our weekly sport shift on 12.12. from 5pm to 7pm at L-building.  Everybody can join our sport shift even if you haven't bought Unipoli sport membership. Please keep in mind that by visiting our sport shift often you have a chance to win a gift card to XXL! Unipoli Sport is partner of our sport shift.

18. AIESEC Tampere is looking for B2C representative!

AIESEC TAMPERE is looking for a customer representative for the therm 2018! Are you interested in volunteering for leadership, equality and peace and gaining practical experience of marketing and customer relations? Develop your leadership in the world's largest youth led organization and grow your personal network globally! The position offers you a possibility to gain experience for example in event planning, marketing, team leading and organizational co-operation. The position is not a full time job and it can be compared to other club or organizational activities. The customer representative needs to attend in weekly meetings and in national and European region conferences which are held few times in a semester. If the previous description raised your interest, contact tinja.uotila(at)aiesec.net and we can talk more! 

19. Answer a Tampere3 survey on the use of IT equipment and win a prize!

Please let us know how your higher education community could best support your use of computers and mobile devices for work- or study-related purposes. Answering our survey is your opportunity to contribute to the making and shaping your future workplace and study environment. You can also enter a raffle to win prizes! The survey is open until 14 January 2018.

The results will be used to plan the services that will be offered to the Tampere3 community in terms of their daily IT use and to meet the needs of research. All students are encouraged to fill in the survey regardless of their level of IT expertise. We are hoping that as many basic and more experienced IT users as possible complete the survey.

Respondents can choose to enter a raffle for a chance to win the following prizes:

- Sony wireless headset (MDR-XB650BT Bluetooth)

- JBL wireless speaker (Charge 2+ ‐Bluetooth)

- Polar Loop 2 activity tracker

You can find the survey link from your Tamko Topics email message. All responses will be kept confidential. The results will be reported in aggregate form only, so that individual respondents cannot be identified.  Completing the survey takes about 10–20 minutes. The prizes will be raffled off on 15 January 2018.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics