YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 5 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tarkasta opiskelijakorttisi tarran voimassaolo!

2. Vastaa Portti työelämään -kyselyyn ja voita tuotepalkintopaketti!

3. Haemme opiskelijaedustajia

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

4. Tolun vakiovuoro

5. Bubiklubin Mallasrundi 

6. Each One Teach One 

7. Tolun säbäturnaus 

8. Insinööriopiskelijapäivät 

9. Tolu ja PIRATE goes SAPPEE 

10. Auta opiskelijaa - vastaa kyselyyn hyvinvointituotteista

11. Yle Perjantai: Muutto avaruuteen

12. Tolun keilailta 

13. Café Scientifique: Roska-dna ja geenisakset - totta vai tarua? 

14. Tolun avantouinti

15. Kevään työnhakutyöpajat TAMKilla

16. Tolun Pussipallo

17. Veljeni vartijan oopperailtamiin tarjoushinnalla!

18. Kyykkätreenit!

19. TIRO & TTO Ski Trip

20. HAPPO ry:n Talvirieha 

21. Haku InnoEventin projektitiimiin nyt käynnissä!

22. RESTO-tietotaitokilpailu 

23. Vielä ehdit liittyä AIESECin jäseneksi!

24. Tanssiteatteri MD:n kevään menovinkit 

English Summary

25. Tolu's weekly sport shift

26. Each one Teach One

27. Engineering Student Days

28. Tolu and PIRATE goes SAPPEE

29. TIRO & TTO's Ski Trip

30. There's still time to become a member of AIESEC!

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tarkasta opiskelijakorttisi tarran voimassaolo!

Opiskelijakortin punainen tarra, jossa lukee 1/ 2018, on voimassa 31.1.2018 asti. Uuden tarran saat Tamkon toimistolta Solulta. Olemme avoinna ma - pe klo 9.00 - 16.00. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta vierailla Solulla, voit lähettää korttisi myös täällä vierailevan kaverisi matkaan. Mikäli tämäkään ei onnistu, ota yhteyttä toimisto(at)tamko.fi, josta saat tarkemman ohjeistuksen kortin postitukseen liittyen. 

2. Vastaa Portti työelämään -kyselyyn ja voita tuotepalkintopaketti!

Portti työelämään -rekrytointitapahtuma järjestettiin TAMKin Kuntokadun kampuksella 23. - 24.1.2018. Olemme luoneet tapahtumaan liittyen TAMKin opiskelijoille suunnatun kyselyn, jonka vastauksia aiomme hyödyntää vuoden 2019 tapahtuman suunnittelussa. Voit vastata kyselyyn nimettömästi tai omalla nimelläsi. Kaikkien yhteystietojen jättäneiden kesken arvotaan ma 5.3.2018 Hammasklinikka Kruunun lahjoittama hampaiden itsehoitopaketti. Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Kyselyyn pääset täältä

3. Haemme opiskelijaedustajia

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin sekä Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmiin! Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle tunneilta.

Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmissä taas pääset kertomaan alasi opiskelijoiden näkemyksen sekä vaikuttamaan opetussuunnitelmien yhteiseen kehittämiseen oman koulutuksesi näkökulmasta. Ryhmät pohtivat myös yhteistyö- ja kehittämismahdollisuuksia ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä. Ryhmien arvellaan kokoontuvan kerran yhdessä tai kahdessa kuukaudessa. 

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2018 ajaksi. 

Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta.

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

4. Tolun vakiovuoro

Tolun vuorolla pelataan tällä kertaa pipolätkää tiistaina 30.1. klo 17-19 Kissanmaan koulun kentällä. Luistimia saa lainattua Solulta sen aukioloaikoina (HUOM! luistimia saatavilla rajoitettu määrä. Laina-aika on yksi vuorokausi). Vakiovuoro on mukana Tolun talviliikuntaviikossa. 

5. Bubiklubin Mallasrundi 

Oletko kyllästynyt samaan vanhaan hanakarjalaan tai rupuiseen Lappari-puteliin? Heitä huolesi pois, sillä Bubiklubi© on lanseerannut ihka uuden, maltaan huuruisen pubikierroksen, joka sopii myös bättre folkille. Mallasrundi© 15.2. on Bubirundin© platinum-versio, jossa anniskeluravintolat tarjoavat vain parhaita käsityöläispanimotuotteitaan - opiskelijan snadisti keskivertoa alhaisemman American Express-kortin luottorajan tuomat rajoitukset hinnoittelupolitiikassaan huomioiden, totta kai!

Eli, kerää mukaan kaveriporukkasi kovimmat (tai teennäisimmät) alkoholikonossöörit ja osta passi vuoden tasokkaimmalle rundille! Rundin jälkeen voit jatkaa nousukiitoa helmikuun PISTOT-bileissä Unionissa! (HUOM. PISTOT-lippu ei sisälly hintaan). Käy kuikuilemassa tapahtumaa Facebookista ja klikkaa itsesi passiostoksille Bailataan.fi:hin! Myös vanhat ketut pääsevät lunastamaan passit vaihtamalla oravannahkoja passeihin ständiltä! 

Ständimyynti kuntokatu 3 B-aulassa:

 • torstaina 8.2. kello 11-13
 • keskiviikkona 14.2. kello 11-13
 • torstaina 15.2. klo 11-13. 

HUOM! Mallasrundilla© on tarjolla muitakin kuin olut-tuotteita.

6. Each One Teach One 

Haluaisitko tutustua eri maista tulleisiin opiskelijoihin, oppia vierasta kieltä ja kulttuuria rennossa ilmapiirissä ja saada tästä kaikesta opintopisteitä? Jos kiinnostuit, Each One Teach One on juuri sinua varten! 

Each One Teach One -kurssilla opiskelijat opettavat toinen toisilleen omaa äidinkieltään, tai koulukieltään, ja opiskelevat parinsa kieltä. Lue lisää kurssin kuvauksesta ja käy tutustumassa kurssin käyneiden blogipäiväkirjoihin

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake 4.2.2018 mennessä.

Kurssille hyväksytyille ilmoitetaan hyväksymisestä sähköpostitse viimeistään 6.2.2018, ja heille järjestetään yhteinen infotilaisuus 7.2.2018 klo 15.00 D1-02 auditoriossa.

Lisätietoa:

henri.annala(at)tamk.fi

taru.owston(at)tamk.fi

international(at)tamko.fi

7. Tolun säbäturnaus

Tolun perinteinen säbäsarja tulee jälleen, mutta yleisön pyynnöstä turnausmuotoisena Tolun Säbäturnauksena! Turnaus pelataan 9. - 11.3 L-rakennuksen liikuntasalissa. Joukkueen osallistumismaksu on 10 euroa. Turnauksen voittajille on luvassa erinomaiset palkinnot! 

Osallistujilta edellytetään Unipoli Sportin jäsenyyttä, mutta vaikka sinulla ei olisi jäsenyyttä, niin ei hätää! Ei-jäsenille on tarjolla koko turnauksen ajaksi edullinen 5 euron pääsymaksu. Joukkuepaikat tulevat myyntiin viikon 6 aikana Tolun Holvi-verkkokauppaan. Lisätietoja tapahtumasta tulossa myöhemmin Tolun Facebook-sivulle. 

8. Insinööriopiskelijapäivät 

TIRO ry kutsuu kaikki insinöörit ja insinöörimieliset, opiskelualaan tai työllisyystilanteeseen katsomatta, SUOMIROCK -teemaisille Insinööriopiskelijapäiville (IOP) 7.4. Vuosittain järjestettävä IOP on tapahtuma, joka tuo yhteen opiskelijoita eri puolilta Suomea. Tapahtuma keskittyy Tampereen Keskustorille, jossa luvassa mm. sponsoreiden oheistoimintaa, haalarimerkkitori, rock-meininkiä ja paljon muuta aktiviteettia, joista infotaan myöhemmin. Keskustorilta starttaa myös rastikierros, joka huipentuu jatkoihin Hullussa porossa sekä Rannassa, jossa esiintyy Tamperelainen Uniklubi! 

Lue lisää Facebook-tapahtumasta ”IOP 2018 Tampere” tai osoitteesta www.iopaivat.fi.

9. Tolu ja PIRATE goes SAPPEE 

Tolu ja PIRATE ovat jälleen yhdistäneet voimansa ja vievät TAMKilaisia Sappeen mahtavaan talvimaahan laskettelemaan ja nauttimaan höyryävästä kaakaosta 2.2.2018. Lähtö on Kuntokatu 3:n pääoven edestä (G-siiven edestä) klo 15.00. Bussikyyti Sappeelta takaisin TAMKille lähtee klo 20.00. 

Hinnat: Bussi 10e / bussi + hissilippu 28e / bussi + hissilippu + välinevuokra (sukset tai lauta) 45e. Kypärävuokra 5e ja sovitus paikan päällä Sappeella. Liput myynnissä Solulla ja Tolun verkkokaupassa Holvissa! Paikkoja reissulle on vain 50, joten suksi lunastamaan paikkasi mäkeen saman tien! 

10. Auta opiskelijaa - vastaa kyselyyn hyvinvointituotteista

Kiinnostus omaan hyvinvointiin sekä hyvinvointituotteisiin on jatkuvassa kasvussa. Mitä sinä pidät hyvinvointituotteina, ja kuinka pidät huolta omasta hyvinvoinnistasi? Vastaa kyselyyn!

Palveluliiketoiminnan opiskelija Anni Tiainen tekee opinnäytetyönä tutkimusta hyvinvointituotteista kotimaisen elintarvikealan asiantuntijayritys Foodwest Oy:n toimeksiantona. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan lahjakortteja päivittäistavarakauppaan. Voit jättää yhteystietosi kyselyn loppuun arvontaa varten. Huomaathan, että yhteystietojen jättäminen on vapaaehtoista, eikä niitä käytetä markkinointitarkoituksiin tai luovuteta ulkopuolisille. Yksittäisen vastaajan tietoja ei yhdistetä vastauksiin. Vastaaminen tapahtuu anonyyminä. Vastaathan viimeistään 5.2. klo 16.00 mennessä!

Pääset kyselyyn tästä. Iso kiitos tutkimusavustasi ja onnea arvontaan!

11. Yle Perjantai: Muutto avaruuteen

Yle Perjantain suora lähetys Tampereen TTT-klubilta 2.2. kello 21.05 - 22.00. Tällä kertaa Yle Perjantaissa pohditaan, löytyykö galakseista muita elinkelpoisia planeettoja? Muuttaako ihminen Marsiin? Kuka omistaa avaruuden? Keskustelemassa tähtitieteilijä Esko Valtaoja, astrofyysikko Sissi Enestam ja astronautti Vesa Heilala. Perjantai-dokkari "Suurin planeetan metsästys" kuljettaa katsojat universumin tuntemattomille alueille. Sen päähenkilölle Hannu “Jupiter” Peltoselle avaruus on elämäntehtävä, elämänkumppani ja suurin rakkaus. 

Haluatko mukaan Yle Perjantain yleisöön? Ota yhteyttä yleisökoordinaattori Uppa Hynyseen: ext-saara-lotta.hynynen(at)yle.fi, p. 050 5746260. Lähetys on kaikille avoin, ilmainen ja ikärajaton. HUOM! Toivomme että saavutte paikalle TTT-Klubille (Hallituskatu 19, Tampere) jo klo 20.30, jotta saamme koko yleisön paikoilleen ennen lähetyksen alkamista!

12. Tolun keilailta

Taas on perinteisen Tolun keilaillan (entinen Rännipallo) aika! Paikkana toimii tuttu Space Bowling & Billiards ja ajankohtana maanantai 29.1. klo 18-19. Tulethan paikalle kuitenkin viimeistään 17.45, jotta saadaan pelit käyntiin jo tasalta. Tunnin keilaukselle hintaa kertyy vaivaiset 5 euroa (sis. kenkävuokran). Keilailta on osa Tolun Talviliikuntaviikon tapahtumia. Voit lunastaa paikkasi Tolun Holvi-verkkokaupasta.

Lisätietoja tapahtumasta ja muut Talviliikuntaviikon tapahtumat löydät Tolun Facebookista. Tapahtumasta saa leiman Tursaspassiin!

13. Café Scientifique: Roska-dna ja geenisakset - totta vai tarua? 

Kevään ensimmäisessa tiedekahvilassa on illan puhujana emeritusprofessori, molekyylibiologi Markku Kulomaa aiheenaan "Roska-dna ja geenisakset - totta vai tarua?". Tiedekahvila järjestetään to 25.1. klo 18 alkaen pääkirjasto Metson Lehmus-salissa. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja ja muut kevään tiedekahvilapäivät löydät LUMATE-keskuksen nettisivuilta.  

14. Tolun avantouinti

Kiinnostaisiko avantouinti? Nyt kokeiluun on mahdollisuus, kun Tolu järjestää 1.2. avantouinnin Kaupinojan saunalla. Tapahtuma on ilmainen!

HUOM! Mukaan mahtuu 11 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kaupinojan saunalle kävellään yhdessä, matkaa on noin 2km. Lähtö TAMKilta Solun edestä klo 17.00. Muistathan ottaa voimassaolevan opiskelijakorttisi mukaan! Avantouinti on osa Tolun Talviliikuntaviikon tapahtumia.  Ilmoittautuminen sähköpostilla: mari(at)urheiluseuratolu.fi. Lisätietoja tapahtumasta ja muut Talviliikuntaviikon tapahtumat löydät Tolun Facebookista.

15. Kevään työnhakutyöpajat TAMKilla

Someta Duuniin -hanke järjestää kevään aikana koulutuksia työnhaun eri osa-alueisiin liittyen. Koulutukset ovat maksuttomia ja niihin osallistuminen on vapaaehtoista. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: tamkrekry(at)tamk.fi. 

Työnhakutyöpajat:

 • Henkilöbrändäys 30.1. klo 14.00 - 16.30
 • Piilotyöpaikat 20.2. klo 14.00 - 16.30
 • Hidden jobs 21.2. at 14.00 - 16.30
 • Työn tekemisen uudet tavat 20.3. klo 14.00 - 16.30
 • Digitaaliset portfoliot 17.4. klo 14.00 - 16.30
 • Kehitä itseäsi kesällä -päivä 8.5.

Lisätietoa. TAMK Työelämäpalvelut auttaa sinua työnhaussa. Varaa aika tapaamiselle tai lähetä CV ja työhakemuksesi kommenteille: tamkrekry(at)tamk.fi. Toimistomme sijaitsee huoneessa B1-59.

16. Tolun Pussipallo

Tolun vuosittainen biljarditurnaus järjestetään maanantaina 29.1. klo 19.00 alkaen. Paikkana toimii Space Bowling & Billiards ja pelinä 8-pallo. Pelit pelataan Suomen Biljardiliiton sääntöjä noudattaen. Turnaus pelataan lohkomuotoisena. Alkupeleissä lohkoja on yhteensä 4, joista kussakin on 4 pelaajaa. Jokaisen lohkon voittaja etenee seuraavaan vaiheeseen. Biljarditurnaukseen osallistuminen maksaa 6€. Kolme parasta palkitaan! Lunasta paikkasi Tolun Holvi-verkkokaupasta. Pussipallo on osa Tolun Talviliikuntaviikon tapahtumia! 

Lisätietoja tapahtumasta ja muut Talviliikuntaviikon tapahtumat löydät Tolun Facebookista (Urheiluseuratolu). Tapahtumasta saa leiman Tursaspassiin

17. Veljeni vartijan oopperailtamiin tarjouhinnalla!

Veljeni vartijan oopperailtamat tarjoavat kevyen ja rennon tavan tutustua historialliseen suuroopperaamme ja sen tekijöihin sekä musiikkiin jo viikkoja ennen kantaesitystä. Oopperailtamissa pe 26.1. tavataan Veljeni vartijan säveltäjä Olli Kortekangas, ohjaaja ja libretisti Tuomas Parkkinen, Tampere Filharmonian intendentti Helena Hiilivirta sekä oopperan huippusolistit Tuuli Takala, Ville Rusanen, Suvi Väyrynen, Erica Back ja Juha Kotilainen. Solistit myös esittävät tilaisuudessa oopperan musiikkia korrepetiittori Tuomas Juutilaisen säestyksellä. Tilaisuuden juontaa ja tekijöitä haastattelee kirjailija ja musiikkielämän monipuolinen vaikuttaja Pekka Hako!

Tarjoamme nyt Veljeni vartija -oopperaan lipun ostaneille liput Oopperailtamiin tarjoushintaan 10 € (norm. 20/15 €). Tarjousliput myynnissä vain Tampere-talon lipunmyyntipisteellä ja Kulttuurimyymälä Aplodissa. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja.

18. Kyykkätreenit!

Akateemisen kyykän MM-kisat lähestyvät! Tolu järjestää kyykkäharkat yhteistyössä Konekerhon kanssa 31.1. klo 17.00 alkaen. Paikkana toimii Hakametsän jäähallin parkkipaikka. Jos taitosi ovat ruosteessa, haluat muuten vain harjoitella kisoja varten tai kokeilla kyykkää rennossa porukassa, tule mukaan! Tapahtuma on ilmainen. Kyykkätreenit on osa Tolun Talviliikuntaviikon tapahtumia. 

Lisätietoja tapahtumasta ja muut Talviliikuntaviikon tapahtumat löydät Tolun Facebookista.

19. TIRO & TTO Ski Trip

TIRO ja TTO lähtevät yhdessä viettämään päivää Himoksen lumisille laskettelurinteille 21.2. Lähtö tapahtuu Kuntokatu 3:n pääovien edestä (G -siipi) klo 13.45. Bussikyyti Himokselta takaisin TAMKille lähtee klo 20.00. 

Hinnat: Bussi jäsenille 8€ (ei-jäsenille 13€) / hissilippu 12€ / välinevuokra (sukset tai lauta) 10€ / kypärä 5€. Lipput myynnissä Solulla ja ständillä! Paikkoja on myynnissä rajoitetusti, joten älä jahkaile vaan lunasta paikkasi pikimmiten! 

20. HAPPO ry:n Talvirieha 

Joululoma on ohi ja arki jälleen alkanut maistua. Koulunpenkissä istuminen kauniina talvipäivänä voi kuitenkin tuntua haikealta, kun mieleesi muistuu lapsuuden villit lumipenkassa pyörimiset. Mutta, ei huolta, sillä meillä on lumileikkien kaipuuseen helpotusta tuova tapahtuma: Happo ry:n jokavuotinen talvirieha!

Pukekaa siis niin paljon lämmintä päälle, kuin haalarit antavat myöten, ja saapukaa Sorsapuistoon 1.2. klo 18.00 alkaen kavereidenne kanssa! Tässä mahtavassa tapahtumassa on tarjolla monenlaista aktiviteettia: hurjaa mäenlaskua, mölkkyä sekä kyykkää ja suolaisen nälkään vähän makkaraa (pientä korvausta vastaan 0,50 €). Rieha jatkuu klo 21.00 saakka, jos innokasta porukkaa riittää. Riehan jälkeen voimme lähteä jatkamaan juhlimista Ilonaan Poikkitieteellisille Haalaribileille!

Ja mikä parasta, te aktiiviset pikku tursaat, jotka olette keränneet leimoja tursaspassiinne, saatte myös tästä tapahtumasta leiman (jos muistatte ottaa passin mukaan)!

21. Haku InnoEventin projektitiimiin nyt käynnissä!

Haku InnoEventin projektitiimiin vuodelle 2018 on alkanut! Jokaisella tiimiläisellä on oma vastuualueensa, joka voi olla esimerkiksi markkinointi, B2B -myynti, mediatiedottaminen tai tapahtumasuunnittelu. Projektitiimin jäsenenä saat sparrausta tapahtuma-alan ammattilaiselta, pääset tutustumaan mielenkiintoisiin tapahtumiin ja kerrytät opintopisteitäsi. Projektipäällikkönä sinulla on myös mahdollisuus palkallisen harjoittelun suorittamiseen. Lisäksi InnoEventissä hankittu kokemus toimii eduksesi tulevissa työnhauissa. Haemme 6-7 innokasta tekijää. Mikäli kiinnostuit, hae heti mukaan!

Linkki ja ohjeet hakemiseen

22. RESTO-tietotaitokilpailu 

Tervetuloa Laurea-ammattikorkeakouluun merelliseen Espooseen kilpailemaan vuosittaiseen RESTO-tietotaitokilpailuun 22. – 23.03.2018! Nyt on aika nostaa purjeet, koota kasaan oma restotiimi, ja seilata maaliskuussa Urbaaniin Satamaan Espoon Leppävaaraan! 

Tiedossa on verkostoitumista alan kovien nimien kanssa sekä tutustumista muiden AMKien opiskelijakollegoihin ja lehtoreihin. Kilpailu huipentuu mahtavaan iltagaalaan, johon kuuluu tietysti myös jatkot. Teemana vuoden 2018 kisoissa on ”Urban Port” -Urbaani Satama, joka kuvastaa pääkaupunkiseudun merellistä ympäristöä ja erityistä asemaa kulttuurien kohtaamispaikkana. Tavoitteena on saada jokaisesta restonomeja kouluttavasta ammattikorkeakoulusta vähintään yksi neljän hengen joukkue mukaan – vai kiinnostaisiko teitä olla historian ensimmäinen AMK, joka nappaa kaksoisvoiton restokisoista?

RESTO -tietotaitokilpailun tavoitteena on tehdä restonomikoulutusta ja –nimikettä tutuksi. Tapahtuma edistää restonomiksi opiskelevien yhteistyötä sekä matkailu- ja ravitsemisalan asiantuntijoiden verkostoitumista. Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 31.1.2018. 

Lisätietoja.

23. Vielä ehdit liittyä AIESECin jäseneksi!

AIESEC on maailman suurin nuoriso-organisaatio, joka toimii yli 120 maassa. AIESECin paikallistoiminnan jäsenenä sinulla on mahdollisuus kehittää työelämätaitojasi käytännössä! Jäsenemme hoitavat mm. yhteistyösuhteitamme paikallisella ja kansainvälisellä tasolla, hoitavat yhdistyksen taloutta sekä huolehtivat markkinoinnista ja asiakaskontaktoinneista. Jäsenenä pääset myös tutustumaan ikkunapaikalta ei-valtiollisen organisaation hallinnointiin ja toimintaan! Mikäli jäsenyys kiinnostaa, täytä lomake osoitteessa aiesec.fi/liityjaseneksi niin otamme yhteyttä ja kerromme lisää! 

24. Tanssiteatteri MD:n kevään menovinkit 

- NYKYTANSSIKURSSI

Kurssilla tehdään lyhyitä nykytanssikoreografioiden osioita sekä erilaisia improvisaatioharjoituksia. Kurssi on tarkoitettu nuorille ja aikuisille nykytanssin harrastajille. Kurssimaksuun sisältyy pääsylippu 3 tulevaisuutta –esitysiltaan kevätkaudella 2018.  

Kurssi: pe - la 16. - 17.3. klo 16.30-19. Hinta: 70/50 euroa (alennettu hinta on alle 17-vuotiaille, opiskelijoille ja työttömille)

Lisätietoa kursseista.

- 3 TULEVAISUUTTA

Tanssiteatteri MD:n ja Tampereen konservatorion ensimmäisessä yhteisessä esitysillassa sukelletaan kolmeen eri koreografiaan. Valtteri Raekallion uusi teos "sinä minäsi kanssa sinuiksi, minä sinäni kanssa minuiksi" on koreografia kahdeksalle Tampereen konservatorion tanssiopiskelijalle. Illassa nähdään myös tunnelmallinen yhteensulautuma Anniina Kumpuniemen nykytanssikoreografioista "Puuttuva pala" (2010) ja "Täysi" (2005) sekä voimakas duetto Mari Rosendahlin teoksesta "Secunda Prattica" (2016). Kesto n. 1,5h (sis. väliajan). 

Esitykset:

 • pe 23.3. klo 19
 • la 24.3. klo 14
 • ti 27.3. klo 19
 • ke 28.3. klo 19.

Lippuvaraukset ja tiedustelut: liput(at)tanssiteatterimd.fi / p. 050 556 6025 / ryhmämyynti p. 050 550 7019. www.lippu.fi. Lisätiedot ja lisää menovinkkejä.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

25. Tolu's weekly sport shift

On Tuesday 30.1. we'll play outdoor beaniehockey on Kissanmaa Elementary school's playground from 5pm until 7pm. You can borrow skates at Solu (Tamko's office, opening hours 9.00 - 16.00). (NB! Solu has a limited amount of skates, rental period is one day). 

26. Each one Teach One 

Would you like to get to know students coming from different countries, meet with them in casual settings, learn their languages and culture and/or teach them your own, and get credits for doing that? If you became interested, Each One Teach One is exactly for you.

Take a look at the course description and check out the blog diaries of students who have completed the course, and if you became interested, fill in the registration form by 4.2.2018. Those accepted in the course will be notified by email on 6.2.2018, and they are invited to attend the kick-off info on 7.2.2018 at 15.00 in D1-02 auditorium.

More information: henri.annala(at)tamk.fi, taru.owston(at)tamk.fi, international(at)tamko.fi

27. Engineering Student Days 

TIRO ry invites all engineers and engineer minded students and everyone that wants to have a rocking time to Insinööriopiskelijapäivät (IOP) 7.4! The annually organized IOP brings students together from all around Finland. The D-Day starts from central square of Tampere, which is also the place where team challenge tour begins. Alongside of all the happening you can find overall badge market, activities set up by our sponsors and great Rock n’ Roll atmosphere! The whole day ends up with a magnificent After Party feat. Uniklubi in Hullu poro / Ranta. More info from Facebook “IOP 2018 Tampere” and www.iopaivat.fi.

28. Tolu and PIRATE goes SAPPEE 

Tamko's sport club Tolu and health sector students' association PIRATE are organizing together a trip to Sappee's ski resort for all TAMK students on 2.2.2018 at 15.00 - 20.00. Program includes downhill skiing (if you like) and minty hot chocolate. Departure is from campus at Kuntokatu 3's main entrance (G wing) at 15.00. The bus back to TAMK leaves from Sappee at 20.00. 

Prices: Bus trip 10€ / bus + ski lift ticket 28€ / bus + ski lift ticket + ski or snowboard rental 45€ (+ 5€ helmet rental, fitting at Sappee ski resort). The tickets are for sale at Solu and Tolu's online store Holvi. 

NB! There are only 50 spots for this trip so please be quick!

29. TIRO & TTO's Ski Trip

TIRO and TTO are organizing together a trip to Himos's ski resort for all TAMK students on 21.2. The bus will from campus at Kuntokatu 3's main entrance (G wing) at 13.45. The bus back to TAMK leaves from Himos at 20.00. 

Prices: Bus trip for members 8€ (non-members 13€) / ski lift ticket 12€ / ski or snowboard rental 10€ / Helmet 5€. The tickets are for sale at Solu and on our stand. There are only limited spots for this trip so please be quick!

30. There's still time to become a member of AIESEC!

As a member of AIESEC, you have the opportunity to develop your work-life skills in practice! Our members take care of organizational partnerships in local and international level, manage the finance of the organization and practice marketing and customer relations. As a ember you are in a window seat to discover how NGO's are managed! If you are interested about membership, fill a form in aiesec.fi/liityjaseneksi and we will contact you to provide more information!

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics