YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 49 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Solun poikkeusaukiolot joulukuussa

2. Infoa TUNI-tunnuksista!

3. Tamkon illanvietto 19.12.

4. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

5. Tamkon pikkujoulut 20.12. 

6. Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKilla 22. - 24.1.2019 

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

7. Tolun keilailta 3.12.

8. TAMKin opiskelija, tule töihin liikuntakeskukseemme!

9. Jäikö Pappilan tyyny tai torkkupeitto kainaloosi? 

10. Tolun vakiovuoro 4.12.

11. Opiskelijoiden palauteviikot marraskuussa - voita leffalippu!

12. PIRATEN glögitilaisuus 13.12.

13. Unipoli Sportin joulukuun aukioloaikoja 

14. Tolun syyskokous 10.12. 

15. Nyytin chat 13.12. - Koukuttaako?

16. Tolun ilmajooga 12.12.

17. Kandikalenteri 2019 nyt saatavilla!

18. Café scientifique: Molekyylistä lääkeaineeksi - lääkeaineesta lääkkeeksi 4.12.

19. Joulukuun haalaribileet - Winter Wonderland & White Party 13.12. 

English Summary

20. Exceptions to Tamko's office opening hours in December

21. Info about TUNI user account

22. Tamko's evening 19 December

23. Tamko's pre-Christmas party 20 December 

24. Portti työelämään - recruiting event at TAMK 22 - 24 January 2019

25. Tolu's bowling night 3 December

26. Unipoli Sports' opening hours in December

27. Tolu's aerial yoga 12 December

28. December's Overall party - Winter Wonderland & White Party 13 December

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Solun poikkeusaukiolot joulukuussa

Tamkon toimisto Solu on suljettu itsenäisyyspäivänä 6.12. ja maanantaina 10.12. uuden hallituksen perehdytyksen vuoksi. Joulupyhien aikaan olemme suljettuna 24.12. - 1.1. ja avoinna jälleen 2.1.2019.

Lisätiedot: toimisto(at)tamko.fi. 

 

2. Infoa TUNI-tunnuksista!

Tampere3-hanke etenee ja yksi osa sitä on uudet käyttäjätunnukset sekä sähköpostiosoitteet. Opiskelijat ovat lähiaikoina saaneet sähköpostiin infoa TUNI-tunnuksen käyttöön ottamisesta.

Alkuvaiheessa käytettään rinnakkain TAMKin tunnuksia ja TUNI-tunnuksia, joskin tunnukset ovat saman näköiset. Tältä sivulta löydät tietoa, että mitä tunnusta käytetään missäkin:  Sivustoon kannattaa tutustua muutenkin, sillä sinne kootaan muitakin muutostietoja, esim. kirjastoon liittyen. Tarvitset TUNI-tunnuksia mm. sähköpostin ja uuden keväällä julkaistavan intran käyttöön, joten kun saat uuden sähköpostin tunnusten aktivoinnista, niin noudatathan ohjeita ja otat tunnuksen käyttöön! 

 

3. Tamkon illanvietto 19.12.

Tervetuloa vuoden viimeiseen Tamkon illanviettoon pelailemaan lautapelejä ja ompelemaan haalarimerkkejä Solun saunalle keskiviikkona 19. joulukuuta klo 17 alkaen! Saunomaan on myös mahdollista päästä, joten ota pyyhe mukaan. Illanvietto on tuttuun tapaan alkoholiton. Tervetuloa! Ps. saat halutessasi tapahtumasta leiman Tursaspassiisi!

 

4. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet alkavat tammikuussa 2019 ovat kaksivuotisia, mutta ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2019 ajaksi. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille. Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

 

5. Tamkon pikkujoulut 20.12. 

Glögit kattiloihin ja kynttilät ikkunoihin - Tamkon pikkujoulut 2018 juhlitaan aivan joulun kynnyksellä 20.12. ravintola Bricksissä! 

Paikalla kannattaa olla ajoissa, sillä Tamkon pikkutontut palkitsevat yhden ennakkolipulla ennen puoltayötä saapuneen onnekkaan huikeanhienolla joululahjalla! Kirjoita siis oma nimesi (etunimi+sukunimi) ennakkolippusi taakse, niin osallistut arvontaan! Liput tulevat myyntiin 3.12. Solun tiskille ja Bailataan.fi (3 €/jäsen, 5€/ei-jäsen). Bricksissa on paikkoja rajallisesti, joten lunasta lippusi ajoissa! Näin varmistat myös saavasi upouuden haalarimerkin 6. Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKilla 22. - 24.1.2019 

Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma tulee jälleen! Tapahtuma valtaa TAMKin Teiskontien puoleisen aulan 22. - 24.1.2019 kello 10 - 14. 

Suuren suosion vuoksi olemme kasvattaneet tapahtuman kolmipäiväiseksi, ja tällä kertaa tapahtumassa onkin paikalla yli 90 eri organisaatiota. Tule hakemaan kesä-, oppari-, harjoittelu- tai vakkarityöpaikkasi!

Ensimmäinen tapahtumapäivä (22.1) on tekniikan alan päivä, toinen (23.1) IT, ICT ja liiketalouden päivä ja kolmas (24.1) sosiaali- ja terveysalan, palveluliiketoiminnan, musiikin sekä median ja viestinnän päivä. Tapahtuma on opiskelijoille ilmainen. Lisäksi tapahtumassa on mahdollisuus käydä otattamassa valokuva CV:hen ja saada apua sekä vinkkejä CV:n tekoon TAMKin työelämäpalveluiden asiantuntijalta. Lisätietoja CV-pajasta Facebook-tapahtumassa. 

Löydät ilmoittautuneiden yritysten listauksen tapahtuman nettisivuilta: porttityoelamaan.fi tai Facebook-tapahtumasta

Tapahtuman messukatalogi tulee jakoon TAMKin Kuntokadun kampukselle joulukuussa. Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

7. Tolun keilailta 3.12.

Keilaamaan! Tolu järjestää perinteisen keilaillan Space Bowling and Billiardsissa maanantaina 3.12. klo 18 - 19. Keilailu kustantaa vain 5€ per naama ja tähän uskomattomaan hintaan sisältyy myös kenkävuokra. Tapahtuman aikana saat ison hanalimun 2€ hintaan (norm. 3,80€), kun kerrot olevasi Tolun porukkaa. Liput saatavilla Tolun Holvi-verkkokaupasta.

Huom. Saat tapahtumasta halutessasi myös leiman Tursaspassiisi! 8. TAMKin opiskelija, tule töihin liikuntakeskukseemme!

Unipoli Sport (nimi vaihtuu vuoden 2019 alussa) on yhteistyöverkosto, joka tuottaa liikuntapalveluita korkeakouluyhteisön opiskelijoille ja henkilöstölle. Liikuntamaksulla saa käyttää kaikkien kampusten liikuntatiloja- ja palveluita.

TAMK Kaupin kampuksen liikuntaolosuhteista ja –palveluista vastaa TAMKin liikuntapalvelut, joka toimii L –rakennuksen liikuntakeskuksessa. Palkkaamme kevääksi 2019 osa-aikaiseen työsuhteeseen viiden hallivalvojan tiimiin neljä uutta hallivalvojaa, joiden tehtävänä on:

Toimia hallin vastuuhenkilönä työvuorossa ollessaan ja:

• vastata liikuntahallin asiakaspalvelusta (tarvittaessa myös englannin kielellä)

• vastata liikuntarakennuksen yleisestä valvonnasta ja järjestyksestä

• opastaa tarvittaessa liikuntahallin käyttäjiä tilojen ja välineiden käytössä

• valvoa liikuntahallin käyttäjien käyttöoikeuksia ja kulkukortin leimausta

• huolehtia liikuntahallin varusteista ja välineistä ja raportoida mahdollisista väärinkäytöksistä, välinerikoista, välineiden katoamisesta ja välineiden hankintatarpeesta liikuntakoordinaattorille ja/tai liikuntapäällikölle

• ottaa vastaan maksuja ja vastata asiakaspalvelun kassakirjanpidosta työvuoronsa aikana

• tehdä työvuoron aikana yleissiivous, mm. välineiden järjestely ja puhdistus, pukuhuoneiden siistiminen

Arvostamme ja painotamme valinnassa aikaisempaa kokemusta vastaavista tehtävistä ja ensiapuvalmiutta.

Valvojan työaika sijoittuu arki-iltoihin ja viikonloppuihin ja työvuorot jaetaan viiden valvojan kesken kuukausittain sovittavan työvuorolistan mukaisesti. Palkkaus ja työehdot määräytyvät Tampereen ammattikorkeakoulussa käytössä olevan AVAINTESin mukaan.

Työ on suunniteltu alkavaksi pääosin 1.1.2019, mutta osa vuoroista alkaa jo 27.12.2018. Työsopimus tehdään 31.5.2019 asti. Valittavan henkilön pitää olla TAMKin läsnä oleva opiskelija koko työsuhteen ajan. Lähetä hakemuksesi viimeistään 7.12.2018 täyttämällä hakulomake. Lisätiedot ja kysymykset: Esko Tirkkonen; esko.tirkkonen(at)tamk.fi tai p. 050 593 2552 Lotta Leijo; lotta.leijo(at)tamk.fi tai p. 040 627 95519. Jäikö Pappilan tyyny tai torkkupeitto kainaloosi? 

Pappilassa kaivataan lainaksi lähteneitä tyynyjä ja torkkupeittoja. Olisi mukavaa, että ne saataisiin takaisin lämmittämään väsyneitä ja viluisia Pappilan lepohuonetta käyttäviä TAMKilaisia <3 

Terveisin oppilaitospastorit Merja ja Katriina10. Tolun vakiovuoro 4.12.

Tolun vakiovuorolla pelataan futsalia tiistaina 4.12. kello 17 - 19 Kaupin Unipoli Sportsin palloiluhallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Tervetuloa!11. Opiskelijoiden palauteviikot marraskuussa - voita leffalippu!

Nyt on aika antaa palautetta! Marraskuussa vietetään opiskelijoiden palauteviikkoja, jolloin opiskelijat vastaavat vuosittaisiin kyselyihin pääsääntöisesti koulutusten määrittelemän oppitunnin tmv. aikana. Voit antaa palautetta myös suoraan alla olevien linkkien kautta. 

Uuden opiskelijan palaute opintonsa syksyllä 2018 aloittaneille.

Vuosipalaute 2. ja 3. vuoden opiskelijoille.

YAMK-palaute keväällä 2018 aloittaneille YAMK-opiskelijoille lähetetään koulutuksen vastuuopettajan kautta. Kyselyihin vastanneiden kesken arvotaan elokuvalippuja. 

Vastaukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti, ja tulosten raportointi tapahtuu tilastollisesti siten, ettei yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa. Palautetilaisuudet pidetään keväällä, ja niissä käsitellään sekä palautekyselyiden tulokset että ohjaus- ja kehityskeskusteluista saatu palaute.  

Lisätietoja antavat laatukoordinaattori Anu Vainonen tai kehittämispäällikkö Susanna Saarinen.12. PIRATEN glögitilaisuus 13.12.

Joulun lähestyessä koittaa jälleen PIRATE ry:n perinteinen glögitilaisuus, jossa saa nauttia höyryävästä glögistä sekä kylkeen maittavista pipareista ja itseleivotuista joulutortuista! PIRATE ry toivottaa oikein lämpimästi tervetulleeksi jäsenet, alumnit, yhteistyökumppanit ja terveysalan opettajat! Tilaisuus pidetään torstaina 13.12. klo 10-14 Undergroundissa toimistomme vieressä.13. Unipoli Sportin joulukuun aukioloaikoja 

Kauppi liikuntakeskus 

 • Avoinna 6.12. (itsenäisyyspäivä) klo 12-20
 • Avoinna 23.12. klo 9-15, sauna suljettu.
 • Suljettu 24. - 26.12.
 • Avoinna normaalisti 27.12 - 30.12.
 • Avoinna 31.12. klo 9-15, sauna suljettu
 • Avoinna 1.1.klo 12-20, sauna suljettu
 • Avoinna normaalisti 2.1.2019 alkaen14. Tolun syyskokous 10.12. 

Tolu etsii innokkaita tekijöitä seuraavan vuoden hallitukseen 10.12. kello 17 alkaen. Oletko kiinnostunut kerhotoiminnasta, ja haluat olla vaikuttamassa TAMKilaisten liikuntamahdollisuuksiin?

Tampereen Orastavat Lihakset Urheiluseura - Tolu ry on TAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan oma liikuntakerho, joka järjestää matalan kynnyksen liikuntatoimintaa jäsenilleen.

Markkinoinnissa pääset osoittamaan luovuutta julisteiden teossa ja sosiaalisen median julkaisujen parissa. Tapahtumavastaavana taas opit järjestämään tapahtumia yhdessä porukan kanssa, käyttämään kommunikointikykyjäsi ja tekemään yhteistyötä eri kumppaneidemme kanssa. Yleisesti hallituslaisena pääset tietenkin myös vaikuttamaan Tolun päätöksiin ja opiskelijaliikunnan parantamiseen.

Jos mikään yllä olevista hommista kiinnostaa, tule käymään syyskokouksessa ja hae paikkaa hallituksesta!

Lisätietoa Tolun nettisivuilta ja Facebook-sivulta

 

15. Nyytin chat 13.12. - Koukuttaako?

Torstaina 13.12. kello 18 - 20 Nyytin chatissa jutellaan mm. opiskeluelämään liittyvästä päihdekulttuurista sekä ihan tavallisista arjen riippuvuuksista ja miten ne haittaavat elämää. 

Chatin löydät Nyyti ry:n sivujen chat-osiosta. Ryhmächatit ovat avoimia kaikille opiskelijoille eikä mukaan tarvitse erikseen ilmoittautua tai rekisteröityä. Keskustelu tapahtuu nimimerkillä. Tervetuloa chattailemaan rennolla otteella: https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/chat/16. Tolun ilmajooga 12.12.

Tolun syksyn lajikokeilut jatkuvat! Tällä kertaa vuorossa on rentouttava ilmajooga Om Yoga -koululla 12.12. kello 19 - 20.15. Lippuja saatavilla rajoitettu (15kpl) määrä, joten ole nopea ja osta omasi Solulta tai verkkokauppa Holvista. Liput 10€/kpl. Om Yoga -koulun Prana-sali sijaitsee osoitteessa Tuomiokirkonkatu 24. Sisäänkäynti salille on samasta ovesta Bistro Naapurin kanssa. Joogasalin sisäänkäynnin löydät kahvilasalin oikealta puolelta.

Lisätiedot Facebook-tapahtumassa. 17. Kandikalenteri 2019 nyt saatavilla!

Kalenterin kuvissa nähdään Tampereen Lääketieteen kolmannen vuosikurssin opiskelijoita urheilemassa heille rakkaiden lajien parissa. Kuvissa on myös muistin virkistämiseksi, tai liikkumisjakson lämmittelyksi, piirretty ja nimetty lihaksia. Lisätietoja ja kuvia. Kalenteri tukee hyvää asiaa, sillä jokaisesta ostetusta kalenterista lahjoitetaan Suomen vammaisurheilu ja -liikunta ry:n (VAU ry) lasten toimintaan 5€!18. Café scientifique: Molekyylistä lääkeaineeksi - lääkeaineesta lääkkeeksi 4.12.

Tervetuloa jouluun tiedekahvilaan 4.12. pääkirjasto Metsolle kello 18 alkaen. Tällä kertaa puhujana on Timo Laaksonen Tampereen teknilliseltä yliopistolta aiheenaan "Molekyylistä lääkeaineeksi - lääkeaineesta lääkkeeksi". 

Lääkkeet ovat kalliita ja monimutkaisia kehittää. Paljon puhutaan myös biolääkkeistä ja jopa nanolääkkeistä. Mutta minkälaisia molekyylejä lääkkeet oikeastaan sisältävät? Miten sellainen löydetään ja mitä vaiheita lääkekehitykseen kuuluu? Timo Laaksonen Tampereen teknillisen yliopiston kemian ja biotekniikan laitokselta avaa aihetta omin sanojensa mukaan ”mielenkiintoisalle tutkimusalueelle eksyneen kemistin näkökulmasta”.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa! Tilaisuuden järjestää Tampereen LUMATE-keskus.

Café Scientifique –tiedekahvilat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia yleisöluentoja ajankohtaisista aiheista. Luennoitsijoina nähdään tieteen piiristä oman alansa huippuja; tutkijoita, professoreita, tieteen popularisoijia ja muita asiantuntijoita. Tiedekahvila kokoontuu Tampereen pääkirjasto Metson Lehmus-salissa koulukuukausittain. 

 

19. Joulukuun haalaribileet - Winter Wonderland & White Party 13.12. 

Oletko aina unelmoinut vierailevasi Hyde Parkin talven ihmemaassa, jossa tunnelmallisten valojen loisteessa voit luistella jääradalla, nauttia huurteisista juomista maagisessa ympäristössä sekä päästä todelliseen joulutunnelmaan? 

Joulukuussa matkataan Winter Wonderlandiin, lumen ja jään valtakuntaan, kun talvi saapuu Viihdemaailma Ilonaan. Tule virittäytymään taianomaiseen tunnelmaan musiikin soidessa ja lumipyryn tuiskutessa! 

Illan White Party -teeman mukaisesti pue yllesi lumivalkeat vaatteet ja saavu nauttimaan talven ihmemaasta, fiilistelemään teemadrinkkejä ja ikuistamaan ikimuistoinen ilta kuvausseinällä. Tervetuloa juhlimaan haalareilla tai ilman! 

Liput ennakkoon 3,30€ saatavilla osoitteesta Bailataan.fi! Ovelta 5€. Aftersunset Photography ikuistaa upean illan ja bilekuvat löytyvät pian bileiden jälkeen Haalaribileiden Facebook-sivuilta!  Etkot Bar Passionista (Tullikamarinaukio 1). 

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

20. Exceptions to Tamko's office opening hours in December

Tamko's office Solu is closed due to Independence Day on Thursday 6th of December. We're also closed on Monday 10th of December due to Board's training. During the holiday season, we're closed on 24 December - 1 January. Our office is open again on 2nd of January. 

 

21. Info about TUNI user account

Tampere3 is going forward and one part of this are new user accounts and email addresses. Students have got an email regarding the activation of TUNI user accounts. In the beginning, students will have TAMK account and TUNI account which are similar to each other. Here you can find more information about the accounts. The site is useful for getting information about the other changes too like those considering the library. 

TUNI account is going to be used with your email and the new intra which will be launched at spring. So when you get the instructions to activate your account, please follow them! 22. Tamko's evening 19 December

Welcome to this year's last Tamko's evening! We're going to play some board games, sew overall padges and heat up our sauna on Wednesday 19th of December at 5PM - 9PM. Please take your own towel with you if you're planning to go to sauna. Also notice that this event is alcohol free.23. Tamko's pre-Christmas party 20 December 

Tamko's Christmas party 2018 will be held on 20th of December in Bricks. Pikkujoulut (little Chrismas in Finnish) is an annual non-formal pre-Christmas party. Tamko's little elves will give a Christmas present to one lucky participant who arrives before midnight with a pre-sale ticket! Make sure to write your name on the back of the ticket.

Get your ticket from Solu or Bailataan.fi! (3€/member, 5€/non-member). Tickets are available from 3rd December. With a pre-sale ticket, you will also get a brand new overall patch!24. Portti työelämään - recruiting event at TAMK 22 - 24 January 2019

Portti työelämään (Gateway to work life) is a recruiting event for TAMK students. In the event, local and national organizations come to TAMK to meet their future talents. The organizations are offering different kinds of work, internship and thesis opportunities plus a chance to communicate with them face-to-face. 

The event will take place on three days: 22 January – 24 January 2019 at 10am – 2pm. The first day is for technology branches, second for information technology, programming, business and marketing. The final day is for social and health, restaurant and travelling, art & media, communication and music branches. You can find all the participating organizations from event's website.

The event is organized by Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences (Tamko) in cooperation with TAMK’s recruiting services, Student Associations and clubs. 25. Tolu's bowling night 3 December

Tolu’s monthly bowling nights are back! The TAMK students sport association Tolu is organizing their next bowling night on the 3rd of December from 6PM to 7PM at Space Bowling and billiards. For 5€ (includes shoe rental), you can bowl for one hour, so get your friends together join us for some leisurely fun. Tickets can be purchased at Tolu’s webstore Holvi. Please arrive by 5.45PM so that we can start right at 6 o'clock sharp.26. Unipoli Sports' opening hours in December

TAMK's campus, Unipoli Sport Kauppi

 • Open 6.12. (Independence Day) at 12:00 - 20:00.
 • Open 23.12. (Christmas Eve) at 9:00 - 15:00, sauna closed.
 • Closed 24 - 26 December (Christmas)
 • Open normally on 27 - 30 December
 • Open 31 December (New Year's Eve) at 9:00 - 15:00, sauna closed.
 • Open 1 January (New Year's Day) at 12:00 - 20:00, sauna closed.
 • Open normally from 2 January 2019 onward. 27. Tolu's aerial yoga 12 December

Sport's club Tolu is organizing aerial yoga lesson with Om Yoga School (Tuomiokirkonkatu 24) on 12 December at 7pm - 8.15pm. Aerial Yoga is a type of yoga that's done on silks hanging from the ceiling. Intrigued? Tickets (10€) are available from Tamko's office Solu and Tolu's web store Holvi. 

NB! Limited amount of tickets. Om Yoga School's aerial yoga studio Prana is situated next to café Naapuri. In order to get to the studio you have to enter the café. 28. December's Overall party - Winter Wonderland & White Party 13 December

Haalaribileet is the most legendary student party in Tampere. The party is held every month on the first Thursday after student allowance. Come and join the party in the most sparkling and glamorous night club of the city, Viihdemaailma Ilona! (Verkatehtaankatu 3). 

Doors open in Ilona at 9pm. Tickets: 3,30 € in advance from Bailataan.fi or 5 € from the door. Advance tickets include passage past the regular queue until 11pm. We wish that cloakroom would only be used for coats, not for backbags or bags.   

Welcome to the most legendary student party in town – with or without overalls!******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics