YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 49 / 2017

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Haemme opiskelijaedustajia!

2. Tamkon pikkujoulut!

3. Solu suljettuna 11.12. 

4. Portti Työelämään -rekrytointimessut 23.1. - 24.1.2018

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

5. Opiskelijan Tampere ry etsii toiminnanjohtajaa!

6. Tolun vakiovuoro

7. Henkilöbrändäys somessa - ilmainen webinaari

8. Palautteenantoviikot - Anna palautetta ja voita elokuvalippuja! 

9. Tarjolla kesätyöpaikkoja lasten leireille

10. PIRATE ry:n Glögitilaisuus Undergroundissa 14.12.

11. Nyytin chat 14.12.: Jännittääkö? 

12. Haussa ruotsinkielentaitoisia asiakasneuvojia

13. Osallistu psykologiseen tutkimukseen, saat leffalipun!

14. Vastaa Tampere3-kyselyyn tietokoneiden ja mobiililaitteiden käyttötarpeistasi!

English Summary

15. Solu closed on Monday 11.12.

16. Tamko Presents: Little Christmas Party!

17. Feedback weeks - Give feedback and win movie tickets! 

18. Tolu's weekly sport shift

19. Décibel: Physical Improvised Comedy on Friday 8.12. at Tukkateatteri

20. ComedyO’Connell’s - Free Comedy Every Thursday

21. Answer a Tampere3 survey on the use of IT equipment and win a prize!

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Haemme opiskelijaedustajia!

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin sekä Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmiin! Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle tunneilta.

Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmissä taas pääset kertomaan alasi opiskelijoiden näkemyksen sekä vaikuttamaan opetussuunnitelmien yhteiseen kehittämiseen oman koulutuksesi näkökulmasta. Ryhmät pohtivat myös yhteistyö- ja kehittämismahdollisuuksia ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä. Ryhmien arvellaan kokoontuvan kerran yhdessä tai kahdessa kuukaudessa. 

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2018 ajaksi. Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta.

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi. 

2. Tamkon pikkujoulut!

Glögit kattiloihin ja kynttilät ikkunoihin - Tamkon Pikkujoulut 2017 juhlitaan toisen ja kolmannen adventtisunnuntain välisenä torstaina 14.12. kello 22.00 alkaen ravintola Bricksissä (Hämeenkatu 18)! 

Paikalla kannattaa olla ajoissa, sillä Tamkon pikkutontut palkitsevat yhden ennakkolipulla ennen puoltayötä saapuneen onnekkaan huikean hienolla joululahjalla! Kirjoita siis oma nimesi (etunimi+sukunimi) ennakkolippusi taakse, niin osallistut arvontaan! Ennakkolipulla tuttuun tapaan jonon ohi ennen kello 24.

Liput tulevat myyntiin solulle viikolla 49 ja mobiililipun voit lunastaa itsellesi osoitteesta Bailataan.fi! Nopeat syövät hitaat, sillä Bricksissä ei ihan yhtä monta asiakaspaikkaa ole kuin vaikkapa Unionissa. Esiintymässä Vince ja Olli - Acoustic Hobbits, jotka ei taatusti jätä ketään kylmäksi! #itämaisettietäjättietää

Liput: ennakkoon 3€ (jäsen), 5€ (ei-jäsen). Ovelta 5€. Mukaan: tonttulakki ja aimo säkillinen joulumieltä! #Tamkonpikkujoulut

3. Solu suljettuna 11.12. 

Tamkon toimisto Solu on suljettu 11.12. toimijoiden koulutuksen vuoksi. Olemme jälleen auki normaalisti tiistaina 12.12. kello 9.00 - 16.00. 

Seuraava (viikko 50) Tamko Topics ilmestyy poikkeuksellisesti vasta tiistaina 12.12.

4. Portti Työelämään -rekrytointimessut 23.1. - 24.1.2018

Tervetuloa tutustumaan Pirkanmaan työ-, harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksiin Kuntokatu 3:n pääaulaan ja sen lähiympäristöön tiistaina 23.1 ja keskiviikkona 24.1.2018 kello 10.00 - 14.00! Tapahtumaan osallistuu tekniikan, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan, ravintola- ja matkailualan sekä rekrytointialan yrityksiä. Lisäksi mukana on liittoja. Osallistuvien yritysten listauksen löydät porttityoelamaan.fi -sivulta.

Vuoden 2018 messujen teemana on CV ja alkukeväästä kuumana käyvä kesätyöhaku. Yritysten tapaamisen lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus hioa CV:nsä timanttiseen kuntoon CV-preppauspisteessä sekä käydä otattamassa itsestään edustava valokuva CV:tä varten.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa. Lisätietoja tapahtumasta löydät porttityoelamaan.fi -sivulta sekä Portti Työelämään Facebook-tapahtumasta. 

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

5. Opiskelijan Tampere ry etsii toiminnanjohtajaa!

Opiskelijan Tampere ry on Pirkanmaan suurin opiskelijamarkkinointia ja -palveluita tuottava organisaatio, joka tarjoaa palveluitaan 35.000 pirkanmaalaiselle korkeakouluopiskelijalle, yli 200 yritykselle sekä kolmelle korkeakoululle ja Tampereen kaupungille. Opiskelijan Tampere toteuttaa toiminnallaan tavoitetta pitää Tampere Suomen suosituimpana opiskelijakaupunkina.

Toiminnanjohtajalta vaadittavat taidot ja kokemus:

 • digitaalinen markkinointi
 • markkinointi
 • liiketoiminnan kehittäminen
 • johtaminen
 • taloudellinen osaaminen
 • myyntitaidot
 • paineensietokyky.

Eduksi katsotaan Tampereen korkeakoulukentän ja järjestötyön tunteminen, sillä palveluita kehitetään yhteistyössä keskeisten sidosryhmien kanssa. Haluamme löytää johtajan, joka uskaltaa uudistaa ja viedä näkemyksiään tavoitteellisesti sidosryhmäverkostoissa eteenpäin. Haluamme kannustavan esihenkilön, joka luottaa työntekijöiden osaamiseen ja varmistaa, että sovituista tavoitteista pidetään kiinni.

Jos edellä mainittu kuvaa sinua, hae meille töihin! Kuukausiansio koostuu sekä kiinteästä palkasta (2 356 €) että myynnistä tulevasta provisiopalkasta. Viikkotyöaika on 36,25h. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva.

Kerro meille osaamisestasi ja miksi olisit täydellinen tähän tehtävään. Lähetä hakemuksesi ja CV:si viimeistään 3.1.2018 otsikolla ”Toiminnanjohtaja REKRY” osoitteeseen: toiminnanjohtaja(at)opiskelijantampere.fi. 

Lisätiedot:

Anni Ojanperä, toiminnanjohtaja toiminnanjohtaja(at)opiskelijantampere.fi.

Puh. +358 50 370 7716 (yhteydenotot arkisin klo 9-16 välillä 4. - 20.12.2017 ja 2. - 3.1.2018).

6. Tolun vakiovuoro

Tolun vakiovuorolla juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea pelaamaalla sählyä tiistaina 5.12. klo 17-19 TAMKin liikuntahallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenmaksua ja mukaan pääsee kuka vain. Muistathan, että käymällä vuoroillamme usein sinulla on mahdollisuus voittaa lahjakortti XXL:ään! Tapahtumasta saa myös leiman tursaspassiin.

Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimii Unipoli Sport.

7. Henkilöbrändäys somessa - ilmainen webinaari

Someta duuniin -hanke järjestää maanantaina 11.12.2017 ilmaisen webinaarin henkilöbrändäyksestä. Asiantuntijana toimii Differon Henna Niiranen. Webinaari sopii kaikille, ketkä haluavat kehittää asiantuntijuutensa rakentamista ja esiin tuomista sosiaalisen median avulla.

Webinaarin sisältö:

 • Asiantuntijana sosiaalisessa mediassa – miten näytän osaamiseni verkossa?
 • Eri somekanavien perusteet ja etiketti
 • Vinkkejä bloggaamiseen
 • Videoiden hyödyntäminen henkilöbrändäyksessä
 • Täsmävinkit työnhaun vauhdittamiseen verkossa
 • Oman vaikuttavuuden seuraaminen

Webinaari striimataan reaaliaikaisesti Tampereen ammattikorkeakoulun tiloissa Y-kampuksella Backstagella C1-22. Webinaarin livetaltiointitilaisuuteen mahtuu paikan pääälle 30 ensimmäistä ilmoittautunutta ja verkoon kaikki halukkaat. Mikäli aihe kiinnostaa, mutta et pääse reaaliaikaisesti seuraamaan webinaaria, ilmoittaudu silti, koska osallistujille lähetetään materiaalit ja linkki webinaaritaltiointiin jälkikäteen.

Ilmoittaudu mukaan to 7.12.2017 mennessä. Ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa etukäteen liittymislinkin, jonka kautta webinaari esitetään ma 11.12.2017 klo 13 alkaen.

8. Palautteenantoviikot - Anna palautetta ja voita elokuvalippuja!  

TAMKissa järjestetään tänä syksynä palautteenantoviikot. Palautetta toivotaan sekä uusilta opiskelijoilta että 2. ja 3. vuoden opiskelijoilta. Vastaathan viimeistään 15.12. mennessä. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan elokuvalippuja! Lomakkeiden vastaukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti ja tulosten raportointi tapahtuu tilastollisesti siten, ettei yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa. 

9. Tarjolla kesätyöpaikkoja lasten leireille

Haemme leiriohjaajia sekä keittiöhenkilökuntaa ja laitostyöntekijöitä kesäksi 2018 Pelastusarmeijan Lasten lomakotiin. Järjestämme kesän aikana kuusi leiriä 4-11-vuotiaille. Leirit ovat kestoltaan 6 vuorokautta. Haemme työntekijöitä koko kesän leirijaksolle (kesä-heinäkuu).

Leiriohjaajat huolehtivat lasten päivittäisestä hyvinvoinnista ja järjestävät monipuolista toimintaa. Kokemus erityislasten kanssa toimimisesta sekä erilaiset erityistaidot esim. musiikin, liikunnan ja kädentaitojen parissa katsotaan eduksi. Lomakoti noudattaa soveltuvilta osin yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta ja sen mukaista palkkausta lisineen. Suurin osa lomakodin työntekijöistä on nuoria aikuisia. Lomakoti sijaitsee Vihdin Nummelassa.  

Tehtäviin haetaan vapaamuotoisella hakemuksella 12.1. mennessä. Kutsumme osan hakijoista haastatteluun. Tarkempia tietoja hakumenettelystä ja työtehtävistä löytyy Lomakodin kotisivuilta.

10. PIRATE ry:n Glögitilaisuus Undergroundissa 14.12.

Hei tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemun raikkahin aika!

PIRATE ry tarjoaa terveysalan opiskelijoille, yhteistyökumppaneilleen, alumneilleen sekä terveysalan opettajille glögiä, joulutorttuja ja pipareita opiskelijoiden olohuoneessa Undergroundissa Kuntokatu 4:n kampuksella keskiviikkona 14.12. klo 9-13 välisenä aikana. Piipahda keskellä koulupäivää nauttimaan kupillinen kuumaa glögiä ja maistamaan tuoreita joulutorttuja sekä pipareita!

11. Nyytin chat 14.12.: Jännittääkö? 

Nyyti ry:n joulukuun chatissa 14.12. kello 18.00 - 20.00 keskustellaan rennolla otteella jännittämisestä erilaisissa tilanteissa ja miten jännittämisen kanssa voisi tulla toimeen. Chatissa mukana Päivi Nyytistä.

Ryhmächatit ovat avoimia kaikille opiskelijoille eikä mukaan tarvitse erikseen ilmoittautua tai rekisteröityä. Keskustelu tapahtuu nimimerkillä. Chatin löydät täältä.

Tervetuloa chattailemaan mukavassa seurassa, rennolla otteella!

12. Haussa ruotsinkielentaitoisia asiakasneuvojia

Haemme tällä hetkellä ruotsin kieltä osaavia asiakasneuvojia töihin OP vahinkovakuutuksen henkilöasiakkaiden palveluihin sekä Tampereelle että Vaasaan. Asiakasneuvojan tehtävässä työskennellään asiakasrajapinnassa puhelimitse ja muissa sähköisissä kanavissa. Tehtävässä muun muassa opastetaan asiakkaita vakuutusasioissa, kartoitetaan vakuutustarpeita sekä kehitetään asiakkuuksia. Työ alkaa 2.1.2018 ja työtunteja tehdään 37,5 h/vko. Työajat sijoittuvat arkipäiviin ajalle klo 7.50 – 22.05. Tarjolla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus. 

Lisätietoja: 

Opset/ asiakasneuvojia Tampereelle 

Opset/ asiakasneuvojia Vaasaan  

Mahdolliset lisäkysymykset: paula.kirjavainen(at)op.fi

13. Osallistu psykologiseen tutkimukseen, saat leffalipun!

Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitos etsii osallistujia psykologian tutkimukseen, jossa tutkitaan kehon fysiologisia reaktioita tietokonepeliä pelattaessa. Tutkimukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta tietokonepeleistä. Tutkimustilanne kestää 75 minuuttia. Osallistumisesta saa korvaukseksi Finnkinon leffalipun. Tutkimukseen etsitään 40 osallistujaa.

Tutkimukseen voivat osallistua suomea äidinkielenään puhuvat 18-40 -vuotiaat henkilöt, joilla ei ole todettua neurologista tai psykiatrista diagnoosia. Kaikki tutkittavien luovuttamat tiedot käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti.

Tutkimus toteutetaan Tampereen yliopiston psykologian oppiaineen Human Information Processing -laboratoriossa. Laboratorio sijaitsee yliopiston Pinni B -rakennuksen 3. kerroksessa osoitteessa Kanslerinrinne 1.

Tutkimukseen voi ilmoittautua Doodle-kalenterissa. Kalenteriin pääset täältä. Kun ajanvaraus on vahvistettu, saat sähköpostitse varausvahvistuksen. Lisäksi tutkimukseen osallistuville lähetetään muistutus tekstiviestinä tutkimusta edeltävänä päivänä. 

Lisätiedot: tutkimusavustaja, Patrick Raivio: raivio.j.patrick(at)student.uta.fi.

14. Vastaa Tampere3-kyselyyn tietokoneiden ja mobiililaitteiden käyttötarpeistasi!

Kerro meille, miten tietokoneiden ja mobiililaitteiden käyttöä opiskelussasi voitaisiin parhaiten tukea. Vastaamalla kyselyyn voit vaikuttaa siihen, millainen tulevaisuuden työ- ja oppimisympäristö uudessa korkeakoulussa tulee olemaan. Vastaamalla osallistut myös arvontaan! Vastausaikaa on 14.1.2018 asti.

Vastauksiasi hyödynnetään Tampere3-hankkeessa. Kysely on suunnattu tietoteknisestä osaamisesta riippumatta kaikille opiskelijoille. Toivomme vastauksia sekä peruskäyttäjiltä että kokeneemmilta asiantuntijoilta.

Vastaajien kesken arvotaan seuraavat palkinnot:

- langattomat kuulokkeet Sony MDR-XB650BT Bluetooth

- langaton kaiutin JBL Charge 2+ Bluetooth

- aktiivisuusranneke Polar Loop 2

Linkin vastauslomakkeeseen löydät Tamko Topics -sähköpostistasi. Arvonta suoritetaan 15.1.2018. Vastauksia käsitellään luottamuksellisesti ja ne raportoidaan siten, ettei yksittäistä vastaajaa voi tunnistaa. Vastaaminen kestää noin 10–20 minuuttia.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

15. Solu closed on Monday 11.12.

The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences' (Tamko) office (Solu) is closed on Monday 11.12. due to a personnel training. We will be open again normally on Tuesday 12.12. at 9.00 - 16.00. 

Sorry for any inconvenience this may cause.

16. Tamko presents: Little Christmas party!

Tamko's Christmas party 2017 will be held on 14th of December at 10pm in Bricks (Hämeenkatu 18). The evening will be seasoned with live music.

Pikkujoulut (little Chrismas in Finnish) is an annual non-formal pre-Christmas party. This year Tamko's little Christmas is held at Bricks with the artist duo Vince ja Olli - Acoustic Hobbits! Tamko's little elves will give a Christmas present to one lucky participant who arrives before midnight with a pre-sale ticket! Make sure to write your name on the back of the ticket.

Tickets: 3€ (Tamko members), 5€ (for non-members) in advance from Solu or Bailataan.fi. Tickets will be 5€ when bought from door. What do I need? - an elf-hat and loads of Christmas spirit!

17. Feedback weeks - Give feedback and win movie tickets! 

TAMK is organizing feedback weeks for students this Autumn. The feedback survey for first-year students can be found here and the annual feedback survey for second and third-year students here.  

Please reply by 15.12. Film tickets are raffled among the respondents! The answers are dealt with in absolute confidence. The results are reported statistically in such a way that individual respondents cannot be identified.

18. Tolu's weekly sport shift

We will celebrate Finland's 100 years of independence in our weekly sport shift by playing floorball on Tuesday 5.12. from 5pm to 7pm at L-building.  Everybody can join our sport shift even if you haven't bought Unipoli membership. Please keep in mind that by visiting our sport shift often you will have a chance to win a gift card to XXL!

Unipoli Sport is partner of our sport shift.

19. Décibel: Physical Improvised Comedy on Friday 8.12. at Tukkateatteri

Décibel is speechless improv comedy show from France and Finland where actors combine mime, body language, and acrobatics with sound effects and music to express their humanity, without relying on dialogue. This fanciful show takes the audience to a surprising universe where spoken language is not required, pushing the boundaries of comedy, and proving that there’s more to communication than words.

Ticket and show information: Students 8€ (Discount code: STUDENT), general tickets 10€. Get your tickets from the ImprovAcademy's shop. The show venue is at Tukkateatteri (Laukontori 12, 33200 Tampere). Doors will open at 19.30 and the show starts at 20.00. 

More info at info(at)theimprovacademy.com

20. ComedyO’Connell’s - Free Comedy Every Thursday

ComedyO'Connell's is Tampere's only weekly English Language Comedy Show. With FREE shows EVERY THURSDAY, we offer a huge variety of stand up and improv comedy in English performed by Finns and Foreigners from around the globe!

Check us out every Thursday at 8pm at O'Connell's Irish Bar! See what’s coming up this month at Facebook.

21. Answer a Tampere3 survey on the use of IT equipment and win a prize!

Please let us know how your higher education community could best support your use of computers and mobile devices for work- or study-related purposes. Answering our survey is your opportunity to contribute to the making and shaping your future workplace and study environment. You can also enter a raffle to win prizes! The survey is open until 14 January 2018.

The results will be used to plan the services that will be offered to the Tampere3 community in terms of their daily IT use and to meet the needs of research. All students are encouraged to fill in the survey regardless of their level of IT expertise. We are hoping that as many basic and more experienced IT users as possible complete the survey.

Respondents can choose to enter a raffle for a chance to win the following prizes:

- Sony wireless headset (MDR-XB650BT Bluetooth)

- JBL wireless speaker (Charge 2+ ‐Bluetooth)

- Polar Loop 2 activity tracker

You'll find the survey link from your Tamko Topics email. All responses will be kept confidential. The results will be reported in aggregate form only, so that individual respondents cannot be identified.  Completing the survey takes about 10–20 minutes. The prizes will be raffled off on 15 January 2018.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics