YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 47 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tamkon illanvietto 21.11.

2. Edustajiston järjestäytymiskokous ja Tamkon uuden hallituksen valinta 22.11.

3. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

4. Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKilla 22. - 24.1.2019 

5. Hymy kuntoon - alennus Hammasklinikka Kruunun palveluista Tamkon jäsenille!

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

6. Tolun vakiovuoro 20.11.

7. Opiskelijoiden palauteviikot marraskuussa - voita leffalippu!

8. Tolun thainyrkkeilyekskursio Chitaladalla 22.11.

9. Haussa toiminnanjohtaja Opiskelijan Tampereelle!

10. Kesätöitä tarjolla Pelastusarmeijan lomakodissa

11. NääsPeksi - Ritarin perillinen 21. ja 22.11.

12. Ilmoittaudu studioyleisöksi Napakymppiin! 

13. Yösäbä 7.12.

14. Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -kysely

15. Apuraha valmistuville markkinoinnin opiskelijoille

16. Nyytin Facebook-live 27.11. - Täydellinen opiskelija, uhka vai mahdollisuus? 

17. Itsensä johtamisen teemaseminaari 26.11.

18. Mielipidekysely videopelaajille

English Summary

19. Tamko's evening 21 November 

20. Portti työelämään - recruiting event at TAMK 22 - 24 January 2019

21. Tolu's thai boxing excursion at Chitalada 22 November

22. Digital Rights for Citizens workshop - Make GDPR work for you!

23. Welcome to the Independence Day Reception 4 December

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tamkon illanvietto 21.11.

Tervetuloa Tamkon illanviettoon keskiviikkona 21.11. klo 17-21 Solun saunalle! Illan ohjelmassa luvassa lautapelejä, elokuvien katselua ja haalarimerkkien ompelua. Lisäksi halukkaat voivat tehdä mehiläisvahakynttilöitä (loistava joululahjaidea?!). Mukana iltamissa myös rehtori Markku Lahtinen!

Voit ottaa omat ompeluvälineet mukaan, mutta niitä löytyy myös meiltä. Mikäli haalarimerkkikokoelmasi tarvitsee täydennystä, voit ostaa niitä samalla. Rehtori Markku Lahtinen on luvannut tulla paikalle ompelemaan merkkejä haalareihinsa, joten tule moikkaamaan häntä! Tarjolla on glögiä ja pientä suolaista naposteltavaa. Illanvietto on alkoholiton. Nähdään Solulla!2. Edustajiston järjestäytymiskokous ja Tamkon uuden hallituksen valinta 22.11.

Tamkon hallitus vuodelle 2019 valitaan uuden juuri valitun edustajiston ensimmäisessä kokouksessa. Kokous pidetään torstaina 22.11. kello 17.00 auditoriossa G00-10.

Tamkon hallituksen toimintaan voivat hakea kaikki TAMKin läsnäolevat opiskelijat. Hallitukseen voi hakea, vaikka ei olisi ollut ehdolla edustajistovaaleissa. Hallituksessa toimimiseen ei myöskään tarvitse aiempaa kokemusta järjestötoiminnasta.

Kokouksessa hallitukseen valitaan ensin vaalilla puheenjohtaja, ja sitten seitsemän hallituksen jäsentä. Hallituksen jäsenten kesken jaetaan seuraavia vastuualueita: varapuheenjohtaja, tuutorointi, kansainvälisyys, sosiaalipolitiikka, koulutuspolitiikka, hyvinvointi ja liikunta sekä kulttuuri ja kerhot. Uuden hallituksen perehdytys on 8. - 10.12.2018. Mikäli kiinnostuit, niin tervetuloa kokoukseen! 3. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet alkavat tammikuussa 2019 ovat kaksivuotisia, mutta ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2019 ajaksi. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille.

Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

 

4. Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKilla 22. - 24.1.2019 

Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma tulee jälleen! Tapahtuma valtaa TAMKin Teiskontien puoleisen aulan 22. - 24.1.2019 kello 10 - 14. 

Suuren suosion vuoksi olemme kasvattaneet tapahtuman kolmipäiväiseksi, ja tällä kertaa tapahtumassa onkin paikalla lähes 100 eri organisaatiota. Tule hakemaan kesä-, oppari-, harjoittelu- tai vakkarityöpaikkasi!

Ensimmäinen tapahtumapäivä (22.1) on tekniikan alan päivä, toinen (23.1) IT, ICT ja liiketalouden päivä ja kolmas (24.1) sosiaali- ja terveysalan, palveluliiketoiminnan, musiikin sekä median ja viestinnän päivä. Tapahtuma on opiskelijoille ilmainen. Löydät ilmoittautuneiden yritysten listauksen tapahtuman nettisivuilta: porttityoelamaan.fi tai Facebook-tapahtumasta

Tapahtuman messukatalogi tulee jakoon TAMKin Kuntokadun kampukselle joulukuussa. 

Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa.5. Hymy kuntoon - alennus Hammasklinikka Kruunun palveluista Tamkon jäsenille!

Tamkon opiskelijakortilla -20% Hammasklinikka Kruunun palveluista! Hammasklinikka Kruunusta saat laadukasta ja yksilöllistä hammashoitoa. Varaa aikasi osoitteessa www.kruunu.net tai soittamalla numeroon 03 231 0100.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

6. Tolun vakiovuoro 20.11.

Tolun vakiovuorolla pelataan käsipalloa tiistaina 20.11. kello 17 - 19 Kaupin Unipoli Sportsin palloiluhallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Tervetuloa!7. Opiskelijoiden palauteviikot marraskuussa - voita leffalippu!

Nyt on aika antaa palautetta! Marraskuussa vietetään opiskelijoiden palauteviikkoja, jolloin opiskelijat vastaavat vuosittaisiin kyselyihin pääsääntöisesti koulutusten määrittelemän oppitunnin tmv. aikana. Voit antaa palautetta myös suoraan alla olevien linkkien kautta. 

Uuden opiskelijan palaute opintonsa syksyllä 2018 aloittaneille

Vuosipalaute 2. ja 3. vuoden opiskelijoille

YAMK-palaute keväällä 2018 aloittaneille YAMK-opiskelijoille lähetetään koulutuksen vastuuopettajan kautta. Kyselyihin vastanneiden kesken arvotaan elokuvalippuja. Vastaukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti, ja tulosten raportointi tapahtuu tilastollisesti siten, ettei yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa. Palautetilaisuudet pidetään keväällä, ja niissä käsitellään sekä palautekyselyiden tulokset että ohjaus- ja kehityskeskusteluista saatu palaute.  

Lisätietoja antavat laatukoordinaattori Anu Vainonen tai kehittämispäällikkö Susanna Saarinen.

 

8. Tolun syyskauden lajikokeilut

- Thainyrkkeily Chitaladalla 22.11.

Tolun syysekskursiolla pääsee tänä vuonna kokeilemaan thainyrkkeilyä! Tervetuloa mukaan torstaina 22.11. kello 16 - 17.30 Chitaladalle (Puutarhakatu 12, Tre). Lysti kustantaa vaivaiset 5€. Liput ostettavissa Solun tiskiltä tai verkkokauppa Holvista.9. Haussa toiminnanjohtaja Opiskelijan Tampereelle!

Opiskelijan Tampere ry on Pirkanmaan suurin opiskelijamarkkinointia ja -palveluita tuottava organisaatio, joka tarjoaa palveluitaan 35.000 pirkanmaalaiselle korkeakouluopiskelijalle, yli 200 yritykselle sekä kolmelle korkeakoululle ja Tampereen kaupungille. Tavoitteenamme on pitää Tampere Suomen suosituimpana opiskelijakaupunkina yhdessä Tampereen kaupungin, tamperelaisten korkeakoulujen, ylioppilas- ja opiskelijakuntien, sekä paikallisten yritysten kanssa.

Toivomme sinulta vahvaa näkemystä digitaalisen markkinoinnin liiketoiminnasta ja opiskelijahenkisyyttä. Olethan edennyt korkeakouluopinnoissa ja kerännyt kokemusta liiketoiminnan kehittämisen, johtamisen ja markkinoinnin aloilta. Tehtävä vaatii taloudellista osaamista, myyntitaitoja ja paineensietokykyä. Eduksi katsotaan Tampereen korkeakoulukentän ja järjestötyön tunteminen, sillä palveluita kehitetään yhteistyössä keskeisten sidosryhmien kanssa. 

Haluamme löytää johtajan, joka uskaltaa uudistaa ja viedä näkemyksiään tavoitteellisesti sidosryhmäverkostoissa eteenpäin sekä esihenkilön, joka luottaa työntekijöiden osaamiseen ja varmistaa, että sovituista tavoitteista pidetään kiinni. Jos edellä mainittu kuvaa sinua, hae meille töihin! Tarjoamme parhaat tehtävät ja työyhteisön. Kuukausiansio koostuu sekä kiinteästä palkasta (2 356 €) että myynnistä tulevasta provisiopalkasta. Viikkotyöaika on 36,25h. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva. 

Kerro meille osaamisestasi ja miksi olisit täydellinen tähän tehtävään. Lähetä hakemuksesi ja CV:si viimeistään 25.11.2018 mennessä sähköpostiosoitteeseen toiminnanjohtaja(at)opiskelijantampere.fi otsikolla ”Toiminnanjohtaja REKRY”. Haastattelut toteutetaan viikolla 48, alustavasti 26.–27.11. Työt alkavat joulukuussa 2018, joustavasti tehtävään valitun kanssa neuvoteltavana ajankohtana.

Lisätietoja: 

Mira Ala-Kantti, toiminnanjohtaja 

toiminnanjohtaja(at)opiskelijantampere.fi 

+358 440771243 

Yhteydenotot arkisin klo 9-16 välillä 10. Kesätöitä tarjolla Pelastusarmeijan lomakodissa

 

Haemme leiriohjaajia ja leirisihteeriä ensi kesäksi Pelastusarmeijan lasten lomakotiin. Leiriohjaajat huolehtivat lasten päivittäisestä hyvinvoinnista ja järjestävät monipuolista toimintaa. Kokemus erityislasten kanssa toimimisesta sekä erilaiset erityistaidot esim. musiikin, liikunnan ja kädentaitojen parissa katsotaan eduksi. Leirisihteerin tehtäviin kuuluvat mm. ilmoittautumiset, yhteydenpito perheisiin sekä erilaisten raporttien laatimiset.

Lomakoti sijaitsee Vihdin Nummelassa. Järjestämme kesän aikana kuusi leiriä 4-11-vuotiaille. Haemme työntekijöitä koko leirijaksolle (kesä-heinäkuu). Leirisihteerin työt voivat alkaa jo aikaisemmin keväällä. Lomakoti noudattaa soveltuvilta osin yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta ja sen mukaista palkkausta lisineen. Suurin osa lomakodin työntekijöistä on nuoria aikuisia.

Tehtäviin haetaan vapaamuotoisella hakemuksella 4.1. mennessä. Kutsumme osan hakijoista haastatteluun. Tarkempia tietoja hakumenettelystä ja työtehtävistä löytyy Lomakodin kotisivuilta. Lomakoti työllistää vuosittain lähes 50 henkilöä. Taitava ja koulutettu henkilökunta varmistaa, että leiritoiminta Lomakodilla on laadukasta ja turvallista.  Hoidamme kiinteistöä sekä toimisto- ja esimiestehtäviä ympärivuotisesti ja palkkaamme leirien ajaksi tarvittavaa lisähenkilökuntaa. Haluamme kaikki puhaltaa yhteen hiileen leiriläisten ja heidän perheidensä hyväksi sekä olla kannustava yhteisö, jossa jokainen voi kehittyä ja kasvaa työssään. Pelastusarmeija on kristillinen järjestö, jonka yhtenä toimialueena on sosiaalinen auttamistyö erityistä tukea tarvitsevien lasten ja perheiden parissa.13. Yösäbä 7.12.

Autocenter areenalla pelataan yösäbä-turnaus 7.12. kello 21 alkaen. Pelit pelataan "erityisvalaistuksessa" ja paikalla tahtia nostattaa DJ. Lisäksi ravintola Reikäpallo palvelee koko tapahtuman ajan. Osallistumismaksu 135€ opiskelijoille (norm. 150€). Peliaika 2x10min, ja joka joukkueelle on vähintään kolme peliä. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: jussi(at)autocenterareena.fi, p. 044774885014. Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -kysely

6Aika -Älykkäät oppimisympäristöt -hanke on 3-vuotinen viiden kaupungin ja kolmen AMK:n yhteishanke, jonka tarkoituksena on edistää koulutuksen oppimisympäristöjä. TAMKin osuutena hankkeessa on ideoida ja toteuttaa yhdessä yritysten ja eri koulutusasteiden kanssa uudenlaisia, innostavia oppimisympäristöjä. Lisäksi tarjoamme yrityksille mahdollisuuden testata tuotteitaan, ja kerätä tuotteistaan käyttäjäpalautetta näissä oppimiympäristöissä. Oppimisympäristöt voivat olla fyysisiä tiloja tai virtuaalisia toteutuksia. 

Kyselylomakkeella kerättyä tietoa käytetään hankkeen materiaaliksi suunniteltaessa innovatiivisia oppimisympäristöjä. Lisäksi tietoa voidaan käyttää tieteelliseen tutkimukseen ja tutkimusartikkelien materiaaliksi. Kyselylomakkeeseen vastaaminen tulkitaan tietoiseksi suostumukseksi. Tutkimus sisältää muutaman taustakysymyksen sekä 10 muuta kysymystä. Vastaukset käsitellään nimettöminä. Vastaajien kesken arvotaan 2 elokuvalippua. Halutessasi osallistua arvontaan, kirjoitathan nimesi lomakkeen loppuun sille varatulle kohdalle. 

Arvostamme mielipidettäsi. Kiitos osallistumisesta kyselyyn! Linkki kyselyyn. 15. Apuraha valmistuville markkinoinnin opiskelijoille

Tampereen Mainosyhdistyksen säätiö jakaa apurahoja valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoilla. Apurahat on tarkoitettu mainos- tai muulla markkinointiviestinnän tai markkinoinnin alalla jo toimivien henkilöiden jatko-opintojen tukemista varten tai ko. alojen perus- ja erikoistumisopintojen avustamista varten. Apurahojen hakuaika on kaksi kertaa vuodessa, joulukuussa ja toukokuussa. Tänä vuonna myönnettävien apurahojen osalta hakemusten pitää olla perillä 5.12. mennessä. Apurahojen saajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Vaatimukset:

• Henkilön on asuttava vakituisesti Pirkanmaalla. 

• Säätiö jakaa hakemusten perusteella apurahoja luonnollisille henkilöille.

• Hakijan opintojen tulee olla riittävän pitkällä, jo loppusuoralla.

Lataa hakemuslomake Mainossäätiön nettisivuilta. 16. Nyytin Facebook-live 27.11. - Täydellinen opiskelija, uhka vai mahdollisuus? 

Vaadinko itseltäni liikaa, kun opinnot alkaa stressata ja jaksaminen on vähissä? Marraskuun Facebook Livessämme 27.11. klo 19 – 19.30 puhutaan stressistä, vaativuudesta ja itsemyötätunnosta.

Mukana keskustelemassa ovat psykologit Elina Marttinen (Nyyti ry) ja Sari Tiula-Alho (YTHS) sekä opiskelijat Paula Takkinen ja Ada Saarinen. Lähetystä houstaa Samokin asiantuntija Eero Löytömäki. Voit katsella Liveä Nyytin Facebook-sivulta.

Otamme myös mielellämme vastaan kysymyksiä. Voit heittää niitä kehiin niin lähetyksen aikana kuin jo etukäteen Facebook-tapahtuman kommenteissa tai Twitterissä tunnisteella #hyvinvointilive.17. Itsensä johtamisen teemaseminaari 26.11.

Työelämän murros on ollut yksi keskeisimpiä teemoja julkisessa keskustelussa viime vuosina. Työelämän luonne muuttuu suorittavan työn vähentyessä automaation myötä ja ihmisten statukset palkansaajina, itsensä työllistäjinä, osaamisen kerryttäjinä tai työttöminä tulevat vaihtelemaan. Oman osaamisen jatkuva kehittäminen nousee keskiöön tässä keskustelussa. Miten johtaa itseään ja varmistaa mukana pysyminen murroksen keskellä?

Tervetuloa kuuntelemaan puheenvuoroja itsensä johtamisesta maanantaina 26.11. klo 14.00 TAMKin juhlasaliin (D1-04). Puhujina tapahtumassa ovat pitkän uran poliitikkona tehnyt Harri Jaskari ja Voittavat tavat -kirjan kirjoittaja Jerry Hietaniemi. 

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

 

18. Mielipidekysely videopelaajille

Tampereen yliopiston opiskelija etsii vastaajia kanditutkimukseensa. Kyselyllä pyritään kartoittamaan videopelaajien mielipiteitä lokalisatioon liittyen. Vastaamiseen menee noin 5 - 10 minuuttia. Kyselyyn vastaaminen ei edellytä etukäteistietoa lokalisaatiosta. Tärkeintä on vastaajan oma suhtautuminen videopeleihin ja niiden kääntämiseen. 

Lyhyesti selitettynä lokalisaatio videopelien yhteydessä viittaa kaikkiin niihin muutoksiin, joita peliin tehdään sen siirtyessä uusille markkina-alueille. Muutokset kattavat muun muassa tekstien ja puheen kääntämisen. Muunkinlaisia muutoksia kuitenkin tehdään, esimerkiksi musiikki, pelimekaniikat, grafiikat, hahmot, tapahtumat ja juoni voivat muuttua. 

Kyselyn vastaukset käsitellään anonyymisti. Vastausaikaa on 1.12. asti. Linkki kyselyyn.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

19. Tamko's evening 21 November 

Welcome to Tamko´s evening on Wednesday 21th of November at 5pm - 9pm to Tamko's office's (Solu) Sauna. During the evening, you can play board games, watch movies and sew overall patches. We also have bees wax candle making materials for those who are interested to make candles (what a great x-mas present idea?!). Our rector Markku Lahtinen will also come to visit!

If you have your own sewing materials, you can take those with you but we have some too, so no worries. There's also overall patches available to buy if you want to get some new ones. Our principal Markku Lahtinen will pop by, so welcome to have a chat! There is glögi and some snacks on offer. Please notice that this an alcohol-free event! See you at Solu!20. Portti työelämään - recruiting event at TAMK 22 - 24 January 2019

Portti työelämään (Gateway to work life) is a recruiting event for TAMK students. In the event, local and national organizations come to TAMK to meet their future talents. 

The organizations are offering different kinds of work, internship and thesis opportunities plus a chance to communicate with them face-to-face. 

The event will take place on three days: 22 January – 24 January 2019 at 10am – 2pm. The first day is for technology branches, second for information technology, programming, business and marketing. The final day is for social and health, restaurant and travelling, art & media, communication and music branches. You can find all the participating organizations from event's website.

The event is organized by Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences (Tamko) in cooperation with TAMK’s recruiting services, Student Associations and clubs. 

 

21. Tolu's sport excursions 

- Tolu's thai boxing excursion at Chitalada 22 November

TAMK sports club Tolu is organizing an excursion to thai boxing hall Chitalada on Thursday, 22 November at 4pm - 5.30pm. The hall is located at Puutarhakatu 12. Tickets (just 5€/ person) available from Tamko's office Solu and our internet store Holvi. 

 

22. Welcome to the Independence Day Reception 4 December

The reception for international students and staff members takes place on 4 December 2018 at 5pm - 6.30pm in University of Tampere Festivity Hall (Kalevantie 4). 

Finland was declared independent on 6 December 1917. The Independence Day is celebrated in a respectful and solemn manner. The reception in the Festivity Hall begins with a choir performance at 5pm. The doors to the event will close when the event begins, so please make sure to be on time. The event will include Finnish music, a light catering and a photo booth. 

The event is offered by University of Tampere, Tampere University of Technology and Tampere University of Applied Sciences. We invite all international students and staff members of UTA, TUT and TAMK to the event. 

The reception is formal, dress code is smart casual. Please sign up on 26 November 2018 at the latest: https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin...

For further information, please contact: intoffice(at)uta.fi. 

Programme:

- Cellis - Tähti Oksanen, TAMK Music

- Tekkarikuoro choir

- Speech - PhD Mari Walls, Rector, Tampere University

- 'Maamme' - National Anthem of Finland

- A light catering service

- Photo booth - Sanni Piippo and Janina Joutsen, TAMK Media and Arts23. Digital Rights for Citizens workshop - Make GDPR work for you!

Know your rights and how to use them! The Internet Society (ISOC) and the Finnish Foreign Ministry have funded Open Knowledge Finland (OKF) to create a quick free course on our new digital rights after the European Union's General Data Protection Regulation (GDPR) came in to force on the 25th of May 2018.

This course is for you if you’re thinking about questions such as:

- How can I stop irrelevant telemarketing?

- Why and how do companies use my Loyalty Card data?

- How can I find information on how organizations use my data?

- What benefits could I receive if I was able to receive my data?

- What would a society look like where I would be able to transfer My

Data as needed?

This workshop is mainly for students but anyone interested in their data protection are encouraged to participate! If you are still hesitating due to the winter darkness, let us help you not to! We will serve pizzas and non-alcoholic drinks for all participants, so join us and learn concrete steps to make GDPR work for you!

The training session has limited seats so please sign up quickly! Please register at this page.******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics