YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 46 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Viimeiset hetket hakea tuutoriksi!

2. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

3. Edustajiston järjestäytymiskokous ja Tamkon uuden hallituksen valinta 22.11.

4. Portti työelämään - opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKilla 22. - 24.1.2019 

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

5. Pappilan pullakahvit 15.11.

6. Yliopiston tietohallinto etsii IT-palveluneuvojia!

7. Ohjaamo - yksi ovi, monta palvelua

8. TAMK catering studio Double Dutch ja oluttasting 15.11.

9. PISTOT - Bad Guys 15.11.

10. CLINTin synttärisitsit 22.11. 

11. SOPU ry:n joululahjakeräys: Anna lahja Tarton turvakodin lapselle tai äidille!

12. Nyyti ry chat 15.11. - Miten helpottaa stressiä? 

13. Tiedekahvila 20.11. - Tarvitaanko kaupunkiviheralueita?

14. Vastaa kyselyyn Nyytin verkkotoiminnasta ja voita lahjakortti Verkkokauppa.comiin

English Summary

15. Last chance to become a tutor!

16. Portti työelämään - recruiting event at TAMK 22 - 24 January 2019

17. CLINT's birthday sits 22 November

18. TAMK's catering studio presents: Double Dutch evening 15 November 

19. A Christmas gift to Tartu's Children's safe home 

20. Ohjaamo - one door, many services

21. Survey About Nyyti Ry’s Veb Activities - Win a Gift Card to Verkkokauppa.com

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Viimeiset hetket hakea tuutoriksi!

Tamkon tuutoritoimintaan kaivataan vuosittain innokkaita opiskelijoita, jotka tuntevat mielenkiintoa toisten opiskelijoiden ohjaamiseen. Tamko kouluttaa vertais-, kansainvälisyys-, degree- ja aktiivituutorit. Voit valita tuutoroinnin muodoista sen, joka sinua eniten kiinnostaa, tai vaikka kaikki! Tuutoroinnista saa mahtavan kokemuksen lisäksi opintopisteitä. 

Haku vertaistuutoriksi (Hakuaika loppuu torstaina 15.11.2018)

Vertaistuutorit ovat uusien opiskelijoiden apu, tuki ja turva. Heidän tulee kyetä kertomaan uusille opiskelijoille kaikki tietämisen arvoinen. Vertaistuutorit saavat kukin oman ryhmän, jota he tuutoroivat koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Koulutuspäivät sijoittuvat keväälle 2019. Hae tästä linkistä. 

Haku degree-tuutoriksi (Hakuaika loppuu torstaina 15.11.2018) 

Degree-tuutoreiksi koulutetaan ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita englanninkielisistä koulutusohjelmista. Tuutoreiden koulutuskieli on englanti. He toimivat vertaistuutoreiden työpareina ja ovat uusien opiskelijoiden tukena ja apuna koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Koulutuspäivät sijoittuvat keväälle 2019. Hae tästä linkistä.

Lisää eri tuutorointimuodoista voit lukea Tamkon nettisivuilta: tamko.fi/tuutorointi.2. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet alkavat tammikuussa 2019 ovat kaksivuotisia, mutta ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2019 ajaksi. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille.

Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta 18.11. mennessä tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.3. Edustajiston järjestäytymiskokous ja Tamkon uuden hallituksen valinta 22.11.

Tamkon hallitus vuodelle 2019 valitaan uuden juuri valitun edustajiston ensimmäisessä kokouksessa. Kokous pidetään torstaina 22.11. kello 17.00 auditoriossa G00-10.

Tamkon hallituksen toimintaan voivat hakea kaikki TAMKin läsnäolevat opiskelijat. Hallitukseen voi hakea, vaikka ei olisi ollut ehdolla edustajistovaaleissa. Hallituksessa toimimiseen ei myöskään tarvitse aiempaa kokemusta järjestötoiminnasta.

Kokouksessa hallitukseen valitaan ensin vaalilla puheenjohtaja, ja sitten seitsemän hallituksen jäsentä. Hallituksen jäsenten kesken jaetaan seuraavia vastuualueita: varapuheenjohtaja, tuutorointi, kansainvälisyys, sosiaalipolitiikka, koulutuspolitiikka, hyvinvointi ja liikunta sekä kulttuuri ja kerhot. Uuden hallituksen perehdytys on 8. - 10.12.2018. Mikäli kiinnostuit, niin tervetuloa kokoukseen! 4. Portti työelämään - opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKilla 22. - 24.1.2019 

Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma tulee jälleen! Tapahtuma valtaa TAMKin Teiskontien puoleisen aulan 22. - 24.1.2019 kello 10 - 14. Suuren suosion vuoksi olemme kasvattaneet tapahtuman kolmipäiväiseksi, ja tällä kertaa tapahtumassa onkin paikalla lähes 80 eri organisaatiota. Tule hakemaan kesä-, oppari-, harjoittelu- tai vakkarityöpaikkasi!

Ensimmäinen tapahtumapäivä (22.1) on tekniikan alan päivä, toinen (23.1) IT, ICT ja liiketalouden päivä ja kolmas (24.1) sosiaali- ja terveysalan, palveluliiketoiminnan, musiikin sekä median ja viestinnän päivä. Tapahtuma on opiskelijoille ilmainen. Löydät ilmoittautuneiden yritysten listauksen tapahtuman nettisivuilta: porttityoelamaan.fi. Tapahtuman messukatalogi tulee jakoon TAMKin Kuntokadun kampukselle joulukuussa. 

Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa.

 

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

5. Pappilan pullakahvit 15.11.

Pappilan perinteiset pullakahvit jälleen 15.11. kello 12 - 15. Pappila sijaitsee Kuntokatu 4 puolella (entinen aulainfo). Löydät oikean paikan suunnistamalla kahvin tuoksun perässä! "Ei mul vaan tartte kaffet keittää, vaik mä sitä vasten tulinki" Pannu kuumana, tervetuloa! Terveisin oppilaitospastorit Katriina ja Merja. 6. Yliopiston tietohallinto etsii IT-palveluneuvojia!

Yliopiston tietohallinto hakee IT-palveluneuvojia määräaikaisiin tehtäviin. Palveluneuvojat sijoittuvat uuden Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun kampuksille. Työnkuvaan sisältyvät monipuoliset työtehtävät IT-tuen asiakaspalvelussa. Tehtäviin kuuluu uusien palveluiden käyttöönoton neuvonta niin puhelimitse, chatissa kuin palvelutiskilläkin suomeksi ja englanniksi. HUOM. hakuaika päättyy tänään!

Työt alkavat 10.12.2018 tai sopimuksen mukaan ja tehtävän kesto on 3-5 kuukautta. Työtä on mahdollista tehdä myös osa-aikaisesti. Hakemukset maanantaihin 12.11.2018 klo 15.00 mennessä tämän linkin kautta7. Ohjaamo - yksi ovi, monta palvelua

Ohjaamon avulla vältyt juoksemasta palvelusta toiseen. Löydät yhdestä paikasta tietoa ja neuvontaa, apua työllistymiseen, velkaneuvontaa, KELAn ja sosiaalitoimen palveluja, opinto-ohjausta, asumisneuvontaa... Oli asiasi sitten mikä tahansa, aloita sen selvittäminen Ohjaamosta! Kävele sisään, soita tai laita viesti, chattaa. Riittää, että otat yhteyttä - selvitetään yhdessä, miten pääset eteenpäin elämässä. 

Nuorten talo Ohjaamo on avoinna ma - to klo 13 - 16 (Hammareninkatu 5 B, 2.krs. Tullinkulma). Voit myös soitella, p. 0401975144 (parhaiten tavoitat aukioloaikoina, voit myös laittaa viestiä WhatsAppin kautta). 

Ohjaamo on alle 30-vuotiaille nuorille tarkoitettu palvelu, joka on osa nuorisotakuun toteutusta. Palveluja löydät jo yli 50:ltä paikkakunnalta Suomessa. 

 

8. TAMK catering studio Double Dutch ja oluttasting 15.11.

Halloween on ohi ja taas on aika uuden Bar Studion! Tällä kertaa vaihto-opiskelijamme Belgiasta ja Hollannista järjestävät Double Dutch-teemaisen Bar Studion 15.11.2018 klo 17-21!

Ennen Bar Studiota on mahdollisuus osallistua belgialaisten oluiden maisteluun huokealla 15€ hinnalla klo 16-17! Tastingissa maistellaan viittä eri olutta ja tarjolla on myös pikkusuolaista. Oluiden maisteluun tulee ilmoittautua etukäteen 13.11 mennessä osoitteeseen katri.s.pajukoski(at)biz.tamk.fi.9. PISTOT - Bad Guys 15.11.

Torstaina 15.11 syksyn viimeiset PISTOT-bileet siivittää tunnelman pahojen poikien maailmaan, sillä bileet juhlitaan Bad Guys-teemalla! Tänä iltana saat pukea päällesi leffojen makeimman pahiksen asun. Kerää kaveriporukkasi kasaan ja tule juhlimaan Union Work & Leisure Clubille. Tätä iltaa ei kannata missata!

Ovet avautuvat bileisiin klo 21.30 ja jatkuvat klo 05.00 saakka. Ennakkolipulla pääset jonon ohi klo 23 saakka. Liput ennakkoon 3€, ovelta 5€ (bilepassilla pääset ilmaiseksi oman priorisoidun jonon kautta). Lippuja myy Tamkon toimisto (Solu), Piraten toimisto, Kuntokatu 3:n ständit bileviikolla ja bailataan.fi. Huomioithan, että tapahtumassa kuvataan ja kuvat julkaistaan PISTOT-sivulla.

PISTOT järjestää TTO ry, TIRO ry ja PIRATE ry10. CLINTin synttärisitsit 22.11. 

On aika nostaa malja ja lähteä sitsaamaan kansainvälisissä merkeissä… sillä CLINT täyttää tässä kuussa 15 vuotta! Tervetuloa juhlimaan kanssamme akateemisten pöytäjuhlien merkeissä 22.11. kello 18.30 alkaen. Paikkana toimii Kalevan Kilta osoitteessa Teiskontie 8A. 

Sitsilippu kustantaa Tamkon jäsenille 15€ ja muille 20€. Lippu sisältää ”lämpimän” aterian, 2 ruokajuomaa sekä illan huikeassa kansainvälisessä seurassa! Varmista oma paikkasi sitseille ja nouda pikaisesti lippusi Solulta!11. SOPU ry:n joululahjakeräys: Anna lahja Tarton turvakodin lapselle tai äidille!

Tänä vuonna SOPU ry kerää joululahjoja Tarton turvakodin lapsille ja äideille. Turvakodin joulujuhlaan osallistuvat sosionomiopiskelijat vievät lahjat perille 8.12. Turvakodin lapset ovat ovat iältään 0-18 vuotiaita, ja turvakodissa asuu myös äitejä. Lahjan tulee olla uusi ja käyttämätön. 

 

SOPU ry tarjoaa paketointitarvikkeet ja ottaa lahjoja vastaan päivystyksissään H0 -käytävällä 13.11., 20.11. ja 4.12. klo 12-13 sekä ainejärjestöpäivänä ständillään 28.11. Lahjan mukaan kiinnitetään jakamisen helpottamiseksi lappu, josta ilmenee esimerkiksi, minkä ikäiselle lapselle sisältö olisi sopiva. Tehdään yhdessä hyvää!12. Nyyti ry chat 15.11. - Miten helpottaa stressiä? 

Torstaina 15.11. kello 18 - 20 Nyytin chatissa keskustellaan stressistä. Koetko liikaa stressiä vai tuntuuko että stressitasosi on opiskeluja tukeva? Arkeen ja opiskeluun kuuluu välillä stressi. Se on ihan normaalia ja jopa välttämätöntä. Sopiva määrä stressiä vauhdittaa ja auttaa tekemään opiskelutehtäviä tehokkaasti, mutta liian kova vaatimustaso puolestaan saa aikaan sähläämistä, väsymistä ja jopa paniikkia.

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Löydät chatin Nyyti ry:n sivuilta

Tervetuloa mukaan juttelemaan rennolla otteella, mukavassa seurassa!13. Tiedekahvila 20.11. - Tarvitaanko kaupunkiviheralueita?

Tällä kertaa tiedekahvilan aiheena ovat kaupunkiviheralueet. Tiedekahvila 20.11. kello 18 pääkirjasto Metsolla. 

Kaupunkimiljööt tiivistyvät alati vehreiden puistoalueiden muuttuessa betoniksi ja asfaltiksi. Mikä on ekosysteemipalveluiden merkitys kaupungeissa ja missä määrin ne vaikuttavat esimerkiksi ilmanlaatuun tai hulevesiin? Entä millaista on kestävä kaupunkisuunnittelu? Tule kuulemaan konkreettiset faktat ja keskustelemaan lisää tästä ajankohtaisesta aiheesta. Asiantuntijana toimii kaupunkiekosysteemitutkimuksen professori Heikki Setälä Helsingin yliopistosta. 

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa! 14. Vastaa kyselyyn Nyytin verkkotoiminnasta ja voita lahjakortti Verkkokauppa.comiin

Keräämme palautetta ja kehittämisehdotuksia Nyyti ry:n verkkotoiminnasta, -sisällöistä ja -sivustosta.  Mielipiteesi on meille tärkeä ja se autaa meitä kehittämään toimintaamme niin, että v oimem palvella sinua entistä paremmin. Kyselyyn vastaaminen kestää vain 5 – 10 minuuttia ja se on avoinna 2.12.2018 saakka.

 Kysely on tarkoitettu sekä opiskelijoille (korkea- ja toinen aste) että heidän parissaan toimiville ammattilaisille. Kyselyn tulokset käsitellään luottamuksellisesti eikä vastaaja ole tunnistettavissa vastauksista.

 Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti Verkkokauppa.comiin.

 Opiskelija – vastaa kyselyyn tästä linkistä.

Ammattilainen – vastaa kyselyyn tästä linkistä.

 

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

15. Last chance to become a tutor!

Tamko is looking for enthusiastic students who find interest in guiding new students of TAMK. Tamko is training degree and international tutors. You can choose any tutoring form you like, or you can choose all of them! In addition to this great experience, you will also get study credits from tutoring.

Enroll for Degree Tutoring (NB! Enrolment ends on Thursday, November 15)

Tamko is seeking for new degree tutors to guide students starting in TAMK at autumn 2019! As a degree tutor you'll meet new people and get amazing memories! Degree tutoring is only for students who study in degree programs and don't speak Finnish as their native language. Degree tutors work together with their Finnish peer tutors colleagues. 

Trainings will be organized in the spring 2019.

Link for applying.

Welcome to the world of tutoring!16. Portti työelämään - recruiting event at TAMK 22 - 24 January 2019

Portti työelämään (Gateway to work life) is a recruiting event for TAMK students. In the event, local and national organizations come to TAMK to meet their future talents. 

The organizations are offering different kinds of work, internship and thesis opportunities plus a chance to communicate with them face-to-face. 

The event will take place on three days: 22 January – 24 January 2019 at 10am – 2pm. The first day is for technology branches, second for information technology, programming, business and marketing. The final day is for social and health, restaurant and travelling, art & media, communication and music branches. You can find all the participating organizations from event's website.

The event is organized by Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences (Tamko) in cooperation with TAMK’s recruiting services, Student Associations and clubs. 

 

17. CLINT's birthday sits 22 November

It’s time to raise your glass and sing as loud as you can because... We have the greatest pleasure to inform you, that CLINT is turning 15 this month! To celebrate these wonderful years, we would like to invite you to our very own International sitsit. The event will be on 22nd of November at 18:30 at Teiskontie 8 A.

For those who don't know what sitsit is, here is the history in short: Sitsit is a dinner party, where you can eat, sing and make toasts. The origin of sitsit is unclear, but student organizations have arranged sitsit since...well ancient times!

Tickets:15€ for Tamko members and 20€ for non-members of Tamko. The price includes a warm meal, 2 dinner drinks and an evening with some amazing people! If you feel like the provided menu is not enough, you may bring your own snacks and drinks as well. The spots are limited so make sure you don't miss this. All you have to do is pay at Solu. 18. TAMK's catering studio presents: Double Dutch evening 15 November 

Halloween is over and it's time for another Bar Studio! This time our exchange students from Belgium and the Netherlands are arranging Double Dutch Experience Bar Studio on 15th November at 5PM-9PM.

Before Bar Studio you have a chance to participate in Belgian beer tasting for only 15€ per person (from 4PM to 5PM). The tasting includes 5 beers to taste and snacks. The tasting is only available by pre-booking by sending and email to katri.s.pajukoski(at)biz.tamk.fi. Please do the pre-booking by 13 November.

See you there!19. A Christmas gift to Tartu's Children's safe home 

Give a Christmas gift to one of the children or mothers in Tartu Children's Safe Home in Estonia! SOPU (registered association of Bachelor of Social Services Students) is collecting Christmas gifts for children and mothers in Children's Safe Home in Tartu Estonia. A group of Bachelor of Social Services students will travel to Tartu to participate in a Christmas party at the Children's Safe Home and will deliver the gifts. Gifts should be new and unused. The children are aged 0-18 years and there are also mothers living in the Safe Home. 

SOPU will collect the donations at SOPU's coffee hour in the H0 aisle on 13th November, 20th November, and 4th December (12-13) as well as on student association day 28th November. Wrapping materials will be provided by SOPU. When wrapping the gift you can include a note with depictions of the gift, and for what age it is suitable for. Let's spread the Christmas spirit together! 20. Ohjaamo - one door, many services

No need to run from one door to another - just step into Ohjaamo. You'll find information, guidance and help for job search, education, housing, money issues, etc. - all in one place. So if you don't know where to start, start here! You may walk in, call, send SMS or chat. Let's figure out together the next step in your life! 

Ohjaamo is open Monday - Thursday at 1pm - 4pm. You'll find us from Hammareninkatu 5 B, 2nd floor (Tullinkulma). You can also call, p. 0401975144 (also WhatsApp). 

Ohjaamo is for those under 30 and they're part of the Youth Guarantee (Nuorisotakuu). Ohjaamo is located in over 50 locations in Finland. 21. Survey About Nyyti Ry’s Veb Activities - Win a Gift Card to Verkkokauppa.com

We want to get feedback and suggestions for the future regarding Nyyti’s web activities, website, and online content. Your opinion is very important to us, and it will help us develop our operations so that we can provide even better service in the future. It only takes 5 – 10 minutes to fill out the survey.

The survey is meant both for students (secondary level and higher learning) and the professionals who work with them. The results shall be analyzed in confidence and anonymously so that none of the participants can be identified based on the answers.

Those who leave their contact information get a chance to win a €100 gift card to Verkkokauppa.com in a raffle.

Student – use this link to take the survey

Professional – use this link to take the survey:

 

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics