YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 45 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Viimeiset hetket hakea tuutoriksi!

2. Äänestä edustajistovaaleissa 24.10. - 7.11!

3. Vastaa kyselyyn - voita Holiday Clubin lahjakortti!

4. Kopokonferenssi 13.11.

5. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

6. Edustajiston järjestäytymiskokous ja Tamkon uuden hallituksen valinta 22.11.

7. Portti työelämään - opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKilla 22. - 24.1.2019 

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

8. Tolun vakiovuoro peruttu 6.11.

9. Tervetuloa Tarkan taidenäyttelyyn 16.11

10. Hakamettän haalarilöylyt 28.11.

11. Tolun keilailta 12.11. 

12. Oletko jo syönyt tänään? Kerrothan meille mielipiteesi!

13. Marraskuun haalaribileet - Trip to Las Vegas 8.11.

14. NääsPeksin juhlavuosi tulee! Oletko valmis!?

15. Tampere3-projektitori TAMKissa 8.11. 

16. Osallistu psykologiseen tutkimukseen 

17. Suunnittele tulevaisuuttasi Self Hack –tapahtumassa 16. - 17.11.

18. Dota2-turnaus 12.11.

English Summary

19. Vote at Council of Representative's election on 24 Oct. - 7 Nov.

20. Become a tutor!

21. Answer to a questionnaire - win Holiday Club gift card! 

22. Portti työelämään - recruiting event at TAMK 22 - 24 January 2019

23. Welcome to Tarkka's art exhibition 16 November 

24. Have you already eaten today? - Your opinion counts!

25. Free English Language Comedy Thursday 1st of November!

26. November's Overall Party - Trip to Las Vegas 8 November

27. Hack Talks 22 November

28. Join us and design your future with Self Hack 16 - 17 November

29. Dota2 tournament 12 November

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Viimeiset hetket hakea tuutoriksi!

Tamkon tuutoritoimintaan kaivataan vuosittain innokkaita opiskelijoita, jotka tuntevat mielenkiintoa toisten opiskelijoiden ohjaamiseen. Tamko kouluttaa vertais-, kansainvälisyys-, degree- ja aktiivituutorit. Voit valita tuutoroinnin muodoista sen, joka sinua eniten kiinnostaa, tai vaikka kaikki! Tuutoroinnista saa mahtavan kokemuksen lisäksi opintopisteitä.

Haku aktiivituutoriksi (HUOM. hakuaikaa jatkettu 13.11. asti!)

Aktiivituutorit pääsevät kannustamaan palautteen antamiseen ja antamaan itsekin rakentavaa palautetta, eli kertomaan kuinka opiskelijat näkevät ja kokevat opintoihin liittyvät asiat. He myös ideoivat ja toteuttavat Tamkon edunvalvontaviikon keväisin. Aktiivituutoroinnin myötä TAMKin palautekanavat tulevat tutuiksi ja tutustuu samalla isoon joukkoon muita TAMKilaisia. Koulutus on kaksi-iltainen ja koulutuspäivät ovat to 15.11. klo 17 - 20 ja ma 19.11. klo 17 - 20. Hae tästä

Haku vertaistuutoriksi 22.10. - 15.11.2018

Vertaistuutorit ovat uusien opiskelijoiden apu, tuki ja turva. Heidän tulee kyetä kertomaan uusille opiskelijoille kaikki tietämisen arvoinen. Vertaistuutorit saavat kukin oman ryhmän, jota he tuutoroivat koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Koulutuspäivät sijoittuvat keväälle 2019. Hae tästä

Haku degree-tuutoriksi 22.10. - 15.11.2018

Degree-tuutoreiksi koulutetaan ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita englanninkielisistä koulutusohjelmista. Tuutoreiden koulutuskieli on englanti. He toimivat vertaistuutoreiden työpareina ja ovat uusien opiskelijoiden tukena ja apuna koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Koulutuspäivät sijoittuvat keväälle 2019. Hae tästä

Lisää eri tuutorointimuodoista voit lukea Tamkon nettisivuilta: tamko.fi/tuutorointi.

 

2. Äänestä edustajistovaaleissa 24.10. - 7.11!

Tamkon edustajistovaalien sähköinen äänestys järjestetään 24.10.2018 kello 10.00 alkaen ja päättyen 7.11.2018 kello 15.00. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki läsnä oleviksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat suorittaneet opiskelijakunnan jäsenmaksun.

Sähköisen äänestyksen tunnukset ja linkki palveluun lähetetään jäsenten viralliseen TAMK-sähköpostiin ja poikkeustapauksissa jäsenen jäsenrekisteriin ilmoittamaan muuhun sähköpostiosoitteeseen. Vaalin aikana Tamkoon liittyneet jäsenet saavat välittömästi itselleen äänestystunnukset sähköpostiinsa. 

Uurnavaalit järjestetään 6.11. - 7.11.2018 kello 9.00 – 15.00 TAMKin kaikilla Tampereen kampuksilla. Uurnavaalien äänestyslipun saa äänestyspaikalla. Uurnavaalissa henkilöllisyyden todistamiseen kelpaa Tamkon opiskelijakortti tai virallinen henkilöllisyystodistus (henkilökortti tai passi). Edustajistovaaleissa on ehdolla yhteensä 70 ehdokasta seitsemällä eri listalla: Insinöörit, SoTen Valitut Palat, TAMPIO – Tampereen ammattikorkeakoulun metsäopiskelijat ry, Palvelun ammattilaiset, Tamkon Oikeat, Soitto- ja Mediapolista ja Tradenomit. Lisätietoja edustajistovaaleista, vaalilistat sekä ehdokkaat löydät Tamkon nettisivuilta. https://www.tamko.fi/edustajistovaalit

Äänestyspaikkojen sijainti:

· Pääkampus (Kuntokatu 3, 33210 Tampere)

· Mediapolis (Tohlopinranta 31, 33270 Tampere)

· Musiikkiakatemia (F.E. Sillanpään katu 9, 33230 Tampere)

· Proakatemia (Finlaysoninkuja 21 A, 33210 Tampere)

Edustajistovaali käydään suhteellisena listavaalina. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa. Valitun edustajiston kokoonpano määräytyy listojen suosion mukaan.

 

3. Vastaa kyselyyn - voita Holiday Clubin lahjakortti!

Osallistu Tamkon toiminnan kehittämiseen ja vastaa Tamkon ja liiketalouden opiskelijaryhmän yhteistyössä toteuttamaan kyselyyn. Kyselyn aiheena on opiskelijakortti ja kyselyyn vastaaminen vie 2 - 3 minuuttia. Kyselyyn toivotaan vastauksia kaikilta TAMKin opiskelijoilta. 

Yhteystietosi jättämällä osallistut arvontaan, jonka pääpalkintona on 100€ arvoinen Holiday Clubin lahjakortti. Vastausaikaa on 11.11.2018 saakka. Paljon kiitoksia vastauksistasi jo etukäteen! Linkki kyselyyn

 

4. Kopokonferenssi 13.11.

Koulutuspoliittinen konferenssi palaa suurempana kuin koskaan. Tapahtumassa pääset kuulemaan nuorten vaikuttajien kasvutarinoita ja inspiroitumaan teemalla “Vaikuttajaksi kasvaminen”. Perinnettä jatkaen tapahtumaan kuuluu kolme workshopia ja legendaarinen iltaohjelma. Tervetulleita ovat kaikki kopomieliset, puheenjohtajat sekä hallinnon opiskelijaedustajat. Yksi workshop pidetään englanniksi.

Tapahtuma alkaa omakustanteisella lounaalla kello 11.45 Tampereen ammattikorkeakoululla. Tarkempaa infoa seuraa pian. Päiväohjelma puheineen ja workshopien kanssa kestää noin klo 17.50 saakka sisältäen kahvitauon ja verkostoitumistauon, jossa pääsette jakamaan ajatuksianne muiden osallistujien kanssa. Klo 18.00 siirrymme tilauskyydityksellä kohti Teekkarisaunaa, jossa meitä odottaa ruokaa, juomaa, upea iltaohjelma, sauna sekä palju! Varaathan mukaasi asianmukaiset varusteet. Ilmoittautuminen tästä linkistä.

 

5. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet alkavat tammikuussa 2019 ovat kaksivuotisia, mutta ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2019 ajaksi. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille. Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta 18.11. mennessä tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

 

6. Edustajiston järjestäytymiskokous ja Tamkon uuden hallituksen valinta 22.11.

Tamkon hallitus vuodelle 2019 valitaan uuden juuri valitun edustajiston ensimmäisessä kokouksessa. Kokous pidetään torstaina 22.11. kello 17.00 auditoriossa G00-10.

Tamkon hallituksen toimintaan voivat hakea kaikki TAMKin läsnäolevat opiskelijat. Hallitukseen voi hakea, vaikka ei olisi ollut ehdolla edustajistovaaleissa. Hallituksessa toimimiseen ei myöskään tarvitse aiempaa kokemusta järjestötoiminnasta.

Kokouksessa hallitukseen valitaan ensin vaalilla puheenjohtaja, ja sitten seitsemän hallituksen jäsentä. Hallituksen jäsenten kesken jaetaan seuraavia vastuualueita: varapuheenjohtaja, tuutorointi, kansainvälisyys, sosiaalipolitiikka, koulutuspolitiikka, hyvinvointi ja liikunta sekä kulttuuri ja kerhot. Uuden hallituksen perehdytys on 8. - 10.12.2018. Mikäli kiinnostuit, niin tervetuloa kokoukseen! 

 

7. Portti työelämään - opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKilla 22. - 24.1.2019 

Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma tulee jälleen! Tapahtuma valtaa TAMKin Teiskontien puoleisen aulan 22. - 24.1.2019 kello 10 - 14. 

Suuren suosion vuoksi olemme kasvattaneet tapahtuman kolmipäiväiseksi, ja tällä kertaa tapahtumassa onkin paikalla lähes 80 eri organisaatiota. Tule hakemaan kesä-, oppari-, harjoittelu- tai vakkarityöpaikkasi!

Ensimmäinen tapahtumapäivä (22.1) on tekniikan alan päivä, toinen (23.1) IT, ICT ja liiketalouden päivä ja kolmas (24.1) sosiaali- ja terveysalan, palveluliiketoiminnan, musiikin sekä median ja viestinnän päivä. Tapahtuma on opiskelijoille ilmainen. Löydät ilmoittautuneiden yritysten listauksen tapahtuman nettisivuilta: porttityoelamaan.fi. Tapahtuman messukatalogi tulee jakoon TAMKin Kuntokadun kampukselle joulukuussa. 

Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa.******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

8. Tolun vakiovuoro peruttu 6.11.

Tolun perinteinen vakiovuoro on peruttu tiistaina 6.11. TAMKin muuhun toimintaan liittyvistä järjestelyistä johtuen. Pidä silmällä tiedotustamme ensi viikon vakiovuorosta! 

 

9. Tervetuloa Tarkan taidenäyttelyyn 16.11

Tampereen rakennusarkkitehtien kerho, Tarkka, järjestää kaikille avoimen näyttelyn jäsenistönsä taidetoksista. Avajaistilaisuus järjestetään 16.11.2018 Hämeenkadulla sijaitsevassa Bar Bertelissä klo 19. Teokset ovat kaupan ja nähtävillä Bertelissä tammikuuhun 2019 asti. Tapahtumasta saa myös leiman Tursaspassiin!

 

10. Hakamettän haalarilöylyt 28.11.

Vuoden vauhdikkain opiskelijatapahtuma järjestetään tänä vuonna jo viidettä kertaa TaRe ry:n toimesta. Tamperehan on tunnetusti lätkäkaupunki ja siksipä me opiskelijat kokoonnumme vuosittain valloittamaan Hakamettän yhteisvoimin. Olitpa sitten armoton urheilufani tai ihan vaan rakastat kaikenlaisia opiskelijarientoja, niin näitä bileitä et voi missata!

Tänä vuonna pelipäiväksi valikoitui keskiviikko 28.11. kello 16.30, jolloin Tampereen Tappara kohtaa kotikentällään Mikkelin Jukurit! Olipa oma suosikkijoukkueesi sitten mikä tahansa, niin tässä pelissä pääset sinäkin kisatunnelmaan. Ennen varsinaista ottelua järjestetään jäähallilla rastikierroskilpailu, jossa sinä ja joukkueesi (max. 6 henk.) pääsette suorittamaan erilaisia tehtäviä. Parhaiten suoriutunut joukkue saa palkinnoksi Tapparan kuuden hengen aitiolahjakortin!

Liput Solulta 7€ ja bailataan.fi. 7,70€ (sis. palvelumaksun). Huom. saat tapahtumasta myös leiman Tursaspassiisi!

 

11. Tolun keilailta 12.11. 

Keilaamaan! Tolu järjestää perinteisen keilaillan Space Bowling and Billiardsissa maanantaina 12.11. klo 18 - 19. Keilailu kustantaa vain 5€ per naama ja tähän uskomattomaan hintaan sisältyy myös kenkävuokra. Tapahtuman aikana saat ison hanalimun 2€ hintaan (norm. 3,80€), kun kerrot olevasi Tolun porukkaa. Liput saatavilla Tolun Holvi-verkkokaupasta. 

Huom. Saat tapahtumasta halutessasi myös leiman Tursaspassiisi! 

 

12. Oletko jo syönyt tänään? Kerrothan meille mielipiteesi!

Olemme opiskelijaryhmä, joka suorittaa osana opintojaan asiakaskyselyn liittyen Campusravitan palveluihin. Kyselyn tarkoituksena on tuottaa materiaalia ravintolan käyttöön siten, että tavoitteena on 100% asiakastyytyväisyys.

Nyt ei kannata vain valittaa, vaan antaa meille ajatuksia ja ideoita toiminnan kehittämiseksi! Vastaamalla voit voittaa myös lounaslipukkeita. Linkki palautekyselyyn löytyy alta.

 

13. Marraskuun haalaribileet - Trip to Las Vegas 8.11.

Marraskuussa varataan lennot Nevadan loistavimpaan kasinokaupunkiin eli tietenkin iki-ihanaan Las Vegasiin! Luvassa on värivalojen loistetta ja rulettipöytien pyöritystä, kun kasinotunnelma suoraan Yhdysvalloista rantautuu Viihdemaailma Ilonaan. 

Illan aikana pääset treenaamaan Black Jack taitojasi, fiilistelemään teemadrinkkejä ja ikuistamaan illan kuvausseinällä. Tervetuloa juhlimaan haalareilla tai ilman! Ovet auki Ilonassa klo 21. Liput ennakkoon 3,30 €, ovelta 5 €. Liput ovat saatavilla osoitteesta bailataan.fi. 14. NääsPeksin juhlavuosi tulee! Oletko valmis?

Tänä vuonna on 20. vuosi kun NääsPeksiä tehdään, ja siksi syksyn näytös kulkee juhlanäytöksen nimellä. Ensi vuonna itse NääsPeksi täyttää 20 vuotta, ja tätä varten onkin luvassa kaikenlaista kivaa!

1. Haalarimerkkikilpailu

Ideoi ja piirrä NääsPeksille huikea 20. juhlavuoden haalarimerkki käyttäen apuna joko itse NääsPeksiä, tai sitten rainan aihetta, henkilöitä tai teemoja, jotka paljastuvat kaikille perjantaina 26.10! Lähetä kuva ideastasi osoitteeseen hallitus(at)naaspeksi.fi. Kuva voi olla tehty käsin tai tietokoneella. Voittaja saa kaksi lippua tämän vuoden esitykseen ja tietenkin kyseisen haalarimerkin! Osallistu kilpailuun tiistaihin 6.11. klo 23.59 mennessä.

2. Historiikki

NääsPeksi haaveilee historiikin tekemistä 20. vuotensa kunniaksi. Mikäli sinulla on halua lähteä mukaan historiikin toimitukseen, ilmoita itsestäsi täällä. Tekijän ei tarvitse olla NääsPeksiläinen, kaikenlaisia taitajia tarvitaan tekstin ja kuvien editoijista taittajiin, joten älä epäröi, vaan tule mukaan! Historiikkitiimiläisille on luvassa palkkio esimerkiksi alennuksena vuosijuhlien lipusta tai muusta vastaavasta oman halun mukaan.

Huom! Mikäli sinulla on valokuvia, muistoja, tietoa, tai mitä tahansa historiikkiin kelpaavaa asiaa, niin ilmoittaudu tietopankiksi täällä, ja otamme sinuun yhteyttä! Historiikin tekeminen aloitetaan niin pian kuin suinkin mahdollista, joten ilmoittauduthan tekijäksi tai tietäjäksi mahdollisimman nopeasti.

3. Vuosijuhlatoimikunta

Juhlavuoden kunniaksi pidetään tietenkin hulppeat 20-vuotisjuhlat keväällä 2019! Vuosijuhlatoimikunta etsii nyt innokkaita tekijöitä. Jos sinä olet kiinnostunut hankkimaan juhlapaikkoja ja busseja, sponsoreita, käyttämään aikaa ebayssa koristeita etsien, ideoimaan juhlien teemaa ja värimaailmaa, tai tekemään mitä tahansa suurta tai pientä järkkäilyä, niin ilmoittaudu innokkaaksi osoitteeseen hallitus(at)naaspeksi.fi.15. Tampere3-projektitori TAMKissa 8.11. 

Tampere3-hanke lähestyy loppusuoraa, ja uusi korkeakouluyhteisömme aloittaa toimintansa vuodenvaihteessa. Mitä valmisteluvaiheen lukuisat projektit ovat saaneet aikaan? Ja mitä tulee tapahtumaan lähikuukausina? Tule poikkeamaan popup-projektitorilla torstaina 8.11. klo 10 - 12.  ja kysy, mikä kaikki muuttuu ja mikä ei seuraavien kuukausien aikana.

Muuttuuko TAMKin nimi? Vaihtuuko minun sähköpostiosoitteeni? Kuinka annan kurssipalautetta jatkossa? Säilyykö nykyinen intranet ja opiskelijan työpöytä? Mistä löydän uudet organisaatiotiedot? Milloin sitä uutta logoa saa alkaa käyttää? TAMKissa kuulet projektien viimeisimmät vaiheet, ja voit keskustella suoraan avainhenkilöiden kanssa, miten ihan käytännössä valmistaudumme uuden korkeakouluyhteisömme starttiin. Poikkea ständeillä ja kysy, anna palautetta, hae vastauksia! Muutostorilla paikalla ovat myös rehtorit, uuden yliopiston Mari Walls ja TAMKin Markku Lahtinen. He ovat yhteisön tavattavissa messuilla, ja heille on varattu puheenvuoro tilaisuuden alkuun hieman kello 10 jälkeen.

Projektitorilla ovat mukana Tampere3-projektit: henkilöstöpalvelut, kirjastopalvelut, kielikeskus, koulutuksen tukipalvelut, talouspalvelut, tietohallinto, tila- ja kiinteistöpalvelut, tutkimuspalvelut, viestintä ja markkinointi. Mukana on myös opiskelijakuntien edustus ja muita avainhenkilöitä.

 

16. Osallistu psykologiseen tutkimukseen 

Haemme osallistujia Tampereen yliopiston psykologian oppiaineen TransParent-tutkimukseen, jossa tutkitaan kasvojen ja tunteiden havaitsemista ja niihin reagointia eri elämäntilanteissa olevilla naisilla. Erityisesti meitä kiinnostaa tutkia, muuttuuko vauvojen tunteisiin reagointi elämäntilanteiden muutosten myötä, esimerkiksi vanhemmaksi tultaessa. 

Tutkimukseen sisältyy yksi käynti psykologian oppiaineen Human Information Processing -laboratoriossa. Tutkimuskäynti kestää noin 1,5 tuntia ja osallistujat saavat tutkimuskäynnistä kiitokseksi elokuvalipun. Tutkimuskäynnin aikana osallistujat tekevät tietokoneella tehtäviä ja heidän fysiologisia vasteitaan (esim. sydämensyke) mitataan samalla, kun heille esitetään erilaisia tunneilmaisuja tietokoneen tai tutkimusta varten kehitetyn vauvanuken avulla. Lisäksi osallistujilta pyydetään kaksi sylkinäytettä hormonitasojen tutkimusta varten.

Osallistumiskriteerit, eli voit osallistua tutkimukseen, jos alla luetellut kriteerit pätevät sinuun:

-Olet nainen

-Olet 25-37-vuotias

-Olet parisuhteessa ja asut yhdessä kumppanisi kanssa

-Sinulla on yksi pieni lapsi tai sinulla ei ole lapsia. (Etsimme siis tutkimukseen sekä naisia, joilla ei ole lapsia, että myös naisia, joiden esikoinen on alle vuoden ikäinen.)

Jos olet kiinnostunut tutkimukseen osallistumisesta, voit ilmoittautua tutkimuksen nettisivuilla tai sähköpostitse osoitteeseen hanneli.sinisalo(at)staff.uta.fi. Ilmottauduttuasi soitamme sinulle, jotta voimme kertoa tutkimuksesta lisää ja sopia halutessasi ajan tutkimuskäyntiäsi varten.

Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin: hanneli.sinisalo(at)staff.uta.fi. 17. Suunnittele tulevaisuuttasi Self Hack –tapahtumassa 16. - 17.11.

Vain 20% meistä pystyy määrittelemään oman intohimonsa ja seuraamaan sitä. Tunnetko sinäkin olevasi tässä ”toisessa” 80%:ssa? Se on ihan ok – niin mekin! Me Creativity Squadsilla ja Y-kampuksella olemme päättäneet tukea sinua oman tulevaisuutesi suunnittelussa. Emme lupaa, että löydät intohimosi, mutta haluamme auttaa luomaan ja toteuttamaan seuraavan innostavan tarinan elämääsi!  

Tule mukaan 1,5 päivän tapahtumaan, joka sisältää itsenäistä työskentelyä, keskustelua, esitelmiä ja workshoppeja. Yli 12 tuntia on omistettu vain sinulle: voit miettiä ja suunnitella tulevaisuuttasi. Tapahtumassa on vain rajattu määrä paikkoja tarjolla, joten toimi nopeasti! 

Tapahtuma on ohjeistuksiltaan englanninkielinen, mutta mahdollisuus on myös työskennellä suomeksi. Katso ohjelma ja varaa paikkasi Eventbritessa.

 

18. Dota2-turnaus 12.11.

Dota2 turnaus on täällä! Kasaa joukkueesi ja ilmoita se mukaan turnauksen 7.11. klo 23.55 mennessä. Online turnaus alkaa 12.11 ja huipentuu 2.12 pelattavaan finaaliin. Ilmoita joukkueesi mukaan osoitteessa www.t3g.fi/dota!

Tr3 Games on uusi kerho, joka on erikoistunut kaikenlaiseen videopelaamiseen, halusitpa pelata rennosti kaverin kanssa tai kilpailullisesti huipputasolla. Opiskelijat TTY:ltä UTA:lta ja TAMK:ista löivät päänsä yhteen nauttiakseen yhteistestä rakastamastaan asiasta: videopelaamisesta.

Tänä syksynä järjestämme monta uutta tapahtumaa: turnauksia, inhouse otteluita, kisakatsomoita, maratooneja. Voit myös itse ehdottaa, mitä haluat meidän järjestävän!

Pelaamme videopelejä jokaisella alustalla. Tavoitteemme on varustaa kerhohuoneemme konsoleilla sekä hyvillä tietokoneilla. Meillä myös on studio, mistä voimme striimata otteluita sekä oma kisakatsomo! Liikkuminen on myös tärkeää. Meillä on mahdollisuus pelata tanssipelejä. 

Lue kerhostamme lisää osoitteessa www.t3g.fi!******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

19. Vote at Council of Representative's election on 24 Oct. - 7 Nov.

Tamko´s council of representatives’ election’s electronic voting starts on 24 October 2018 at 10am and ends on 7 November 2018 at 3pm. Registered members of the Students' Union (Tamko) who have paid the membership fee and are present during the academic year are eligible to vote at the election.

Identification information for the electronic voting (24 October - 7 November 2018) will be sent to TAMK email addresses before the election for all those who are entitled to vote. In exceptional cases, the identification can be send to other email address that the member has previously informed. Ballot box voting will be held on 6 November - 7 November 2018 at 9am - 3pm on all TAMK’s campuses in Tampere. Ballots are handed out on the election site. Tamko’s student card and official ID or passport are valid proofs of identity at the ballot box voting places. The election has 70 candidates on 7 lists. More information about the election and the nominees can be found from Tamko’s website: www.tamko.fi/en/council-elections

Ballot box voting sites:

· TAMK main campus (Kuntokatu 3, 33520 Tampere)

· Mediapolis campus (Tohlopinranta 31, 33270 TAMPERE)

· Music Academy campus (F.E. Sillanpään katu 9, 33230 TAMPERE)

· Proacademy campus (Finlaysoninkuja 21 A, 33210 TAMPERE)

The electoral system used is called as the proportional representation in which multiple candidates are elected through allocations to an electoral list. This means that candidates who share the same field of study or the same ideology are on the same electoral list. So when you are giving your vote to a candidate, you are also voting for the candidate's electoral list.20. Become a tutor!

Tamko is looking for enthusiastic students who find interest in guiding new students of TAMK. Tamko is training degree and international tutors. You can choose any tutoring form you like, or you can choose all of them! In addition to this great experience, you will also get study credits from tutoring.

Enroll for Degree Tutoring 22.10. - 15.11.2018

Tamko is seeking for new degree tutors to guide students starting in TAMK at autumn 2019! As a degree tutor you'll meet new people and get amazing memories! Degree tutoring is only for students who study in degree programs and don't speak Finnish as their native language. Degree tutors work together with their Finnish peer tutors colleagues. Trainings will be organized in the spring 2019.

Link for applying

Welcome to the world of tutoring!21. Answer to a questionnaire - win Holiday Club gift card! 

A group of business administration students have created a questionnaire about the development of Tamko. The questionnaire involves for example questions regarding the student card. Answering takes about 2 - 3 minutes. We're hoping to get responses from all TAMK students.

By leaving your contact information, you'll enter a competition where you can win a Holiday Club's gift card. Please answer to the questionnaire no later than 11 November 2018. Thank you for your input! Link to the questionnaire22. Portti työelämään - recruiting event at TAMK 22 - 24 January 2019

Portti työelämään (Gateway to work life) is a recruiting event for TAMK students. In the event, local and national organizations come to TAMK to meet their future talents. The organizations are offering different kinds of work, internship and thesis opportunities plus a chance to communicate with them face-to-face. 

The event will take place on three days: 22 January – 24 January 2019 at 10am – 2pm. The first day is for technology branches, second for information technology, programming, business and marketing. The final day is for social and health, restaurant and travelling, art & media, communication and music branches. You can find all the participating organizations from event's website.

The event is organized by Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences (Tamko) in cooperation with TAMK’s recruiting services, Student Associations and clubs. 23. Welcome to Tarkka's art exhibition 16 November 

Tampere construction architects' club, Tarkka, is having an open art exhibition of it's members' works. The opening event will be held at Bar Bertel on 16 November at 7PM. The works will be on sale and on display until January 2019.24. Have you already eaten today? - Your opinion counts!

We are a group of students working together with Campusravita to improve the customer service so that everyone of you will be 100 % happy with the cafeteria. You always wanted to voice your opinion? Then check the link to our survey and let us know what you think! Stop complaining and help us to make changes that affect you as well!

Participate now and win your lunch voucher! 25. Free English Language Comedy Thursday 1st of November!

Welcome to enjoy free English language comedy at O'Connell's Irish Bar on 1st of November at 8pm. This time Comedy O'Connell's presents JadaJada Improv! This is the group that started it all! Come check out Tampere's oldest and longest running English Language Improv Team! For over 7 years JadaJada Improv has been entertaining audiences in Tampere and around the world. 

ComedyO'Connell's - Free English Language Comedy Every Single Thursday. More info from Facebook. 26. November's Overall Party - Trip to Las Vegas 8 November

This November we're booking plane tickets and head to the city of casinos, fantastic Las Vegas Nevada! Be ready for the shine of million lights, roulette tables and the real casino feeling. During the night, you're able to challenge yourself at the Black Jack table, enjoy theme drinks and take a picture of yourself on our photobooth.

Doors open will open at 21.00. Tickets: 3,30 € in advance from Bailataan.fi or 5 € from the door. Advance tickets include passage past the regular queue until 23.00. We wish that cloakroom would only be used for coats, not for backbags or bags. You can come with or without the student overalls. 

Haalaribileet (Overall party) is the most legendary student party in Tampere. The party is held every month on the first Thursday after student allowance. Come and join the party in the most sparkling and glamorous night club of the city, Viihdemaailma Ilona! (Verkatehtaankatu 3). 27. Join us and design your future with Self Hack 16 - 17 November

Only 20% of us can define what their real passion is and truly follow it. Are you in this "other" 80%? That's fine - we are too! Creativity Squads and Y-Kampus, decided to support you with planning your life journey. We won't’ promise you to find your passion, but we want to help you to create and realize the next exciting story of your life.

Join us on this 1,5 half day event powered by individual work, discussions, presentations and workshops. These 12 hours are just for you - to think, analyze and plan for the future. During the Self-Hack you will explore your thoughts, strenghts, weaknesses, fears, wishes and desires and learn how to listen to yourself. You will also discover areas that you want to change or improve and learn how to boost your creativity and motivation, manage stress and take control over obstacles. 

There are only limited amount of spots available, so be fast! Please notice that event is primary dedicated for students in Tampere3 universities. See the program and book your place now at Eventbrite.28. Hack Talks 22 November

The tickets for Junction's annual deep-tech conference Hack Talks are getting dangerously low and we wanted to give you a heads up on this. This year Hack Talks is organised on November 22nd at Kulttuuritalo, Helsinki with 1400 developers and techies attending. And we want to see you there too!

What will you get at Hack Talks?

- 5 keynotes from experts

- 2 workshop tracks: AI & Cloud

- 1 great afterparty

Countless new skills and learnings

Grab your tickets now from our Holvi store! Because you're a part of the Junction community, we wanted to give you a promo code. By using HackThe18Talks code, you'll receive a -30% discount from the ticket prize. Buy the tickets here.

What is Hack Talks?

Hack Talks is a one-day deep-tech conference with real hands-on workshops and top-notch keynotes from the bleeding edge of technology. During the insightful and inspiring keynotes, you will hear from technical experts in security, web, cloud and data science. Workshops will be hosted on two tracks: AI and Cloud by a variety of industry-leaders –  a great opportunity to deep dive into current topics. Hands-on sessions provide immediately actionable takeaways for professionals and students alike.

More information here.

 

29. Dota2 tournament 12 November

T3G Dota2 tournament is here! Build your team and sign up for the tournament by 7.11. 23:55. The online tournament starts at 12.11. and ends in finals played on 2.12. Sign up on www.t3g.fi/dota. 

Tr3 Gamers is the new esport club for all students interested in any form of video gaming, casual and competetive alike. Students from Tampere University of Technology, Tampere University and Tampere University of Applied Sciences have combined their forces in an epic quest to enjoy the one thing they love together: Gaming.

This fall we will be bringing lots of exciting new events for all of you to enjoy: Tournaments, lets plays, watching big tournaments together, gaming marathons, and anything you suggest!

We love gaming on all platforms. Our goal is to equip our club room with all consoles and high-performance computers. We will also have a studio to make our own broadcasts and our own grand stand to watch gaming. And to keep our members fit, we have dance games!

Learn more about our club in www.t3g.fi!******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics