YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 44 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tuutorihaut nyt käynnissä!

2. Äänestä edustajistovaaleissa 24.10. - 7.11!

3. Hyvinvointiviikko 29.10. - 2.11. 

4. Tamkon jäsenetuna 2 kuukauden Aamulehdet

5. Kopokonferenssi 13.11.

6. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

7. Tamko etsii opiskelijaedustajia tutkintolautakuntaan ja korkeakouluneuvostoon!

8. Edustajiston järjestäytymiskokous ja Tamkon uuden hallituksen valinta 22.11.

9. Portti työelämään - opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKilla 22. - 24.1.2019 

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

10. Pappilan pullakahvit 1.11.

11. Tolun vakiovuoro 30.10.

12. Tervetuloa Tarkan taidenäyttelyyn 16.11

13. Pirterian kurpitsankaiverruskilpailu 31.10.

14. Nyyti ry FB Live: Apua! Opinnot ahdistaa?

15. Avoimia harjoittelupaikkoja Tampereen Messujen projektitehtävissä 

16. Tolun Megazone-yöpelit 5.11.

17. Tampereen Pitstoppi etsii työntekijöitä tai yrittäjiä talven renkaanvaihtosesonkiin! 

18. Keskustelutilaisuus työelämän muutoksesta 2.11.

19. Tarkan vuosikalenteri 2019 on nyt tilattavissa!

20. Tule mukaan Pakolaisavun Kaveriksi -toimintaan! 

21. Opiskelijan Tampereen piristävät opiskelijaedut syksyn pimeyteen

22. Veritas Forum - Mitä ihminen ratkaisee? 

English Summary

23. Vote at Council of Representative's election on 24 Oct. - 7 Nov.

24. Become a tutor!

25. Wellness week 29 October - 2 November

26. Welcome to Tarkka's art exhibition 16 November 

27. Energizing student discounts from Student's Tampere

28. Tolu's Megazone night games 5 November

29. Tarkka's calendar 2019 is now for sale!******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tuutorihaut nyt käynnissä!

Tamkon tuutoritoimintaan kaivataan vuosittain innokkaita opiskelijoita, jotka tuntevat mielenkiintoa toisten opiskelijoiden ohjaamiseen. Tamko kouluttaa vertais-, kansainvälisyys-, degree- ja aktiivituutorit. Voit valita tuutoroinnin muodoista sen, joka sinua eniten kiinnostaa, tai vaikka kaikki! Tuutoroinnista saa mahtavan kokemuksen lisäksi opintopisteitä.

Haku aktiivituutoriksi (HUOM. hakuaikaa jatkettu 13.11. asti!)

Aktiivituutorit pääsevät kannustamaan palautteen antamiseen ja antamaan itsekin rakentavaa palautetta, eli kertomaan kuinka opiskelijat näkevät ja kokevat opintoihin liittyvät asiat. He myös ideoivat ja toteuttavat Tamkon edunvalvontaviikon keväisin. Aktiivituutoroinnin myötä TAMKin palautekanavat tulevat tutuiksi ja tutustuu samalla isoon joukkoon muita TAMKilaisia. 

Koulutus on kaksi-iltainen ja koulutuspäivät ovat to 15.11. klo 17 - 20 ja ma 19.11. klo 17 - 20. 

Hae tästä 

Haku kansainvälisyystuutoriksi 8.10. - 4.11.2018

Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa. Älä huoli, mikäli jännität englannin puhumista, se parantuu automaattisesti tuutoroidessa!

Koulutus on kaksi-iltainen ja koulutuspäivät ovat ke 21.11. ja to 29.11.

Hae tästä

Haku vertaistuutoriksi 22.10. - 15.11.2018

Vertaistuutorit ovat uusien opiskelijoiden apu, tuki ja turva. Heidän tulee kyetä kertomaan uusille opiskelijoille kaikki tietämisen arvoinen. Vertaistuutorit saavat kukin oman ryhmän, jota he tuutoroivat koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Koulutuspäivät sijoittuvat keväälle 2019. Hae tästä.

Haku degree-tuutoriksi 22.10. - 15.11.2018

Degree-tuutoreiksi koulutetaan ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita englanninkielisistä koulutusohjelmista. Tuutoreiden koulutuskieli on englanti. He toimivat vertaistuutoreiden työpareina ja ovat uusien opiskelijoiden tukena ja apuna koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Koulutuspäivät sijoittuvat keväälle 2019.

Hae tästä.

Lisää eri tuutorointimuodoista voit lukea Tamkon nettisivuilta: tamko.fi/tuutorointi.2. Äänestä edustajistovaaleissa 24.10. - 7.11!

Tamkon edustajistovaalien sähköinen äänestys järjestetään 24.10.2018 kello 10.00 alkaen ja päättyen 7.11.2018 kello 15.00. Uurnavaalit järjestetään 6. - 7.11.2018 kello 9 - 15. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki läsnä oleviksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat suorittaneet opiskelijakunnan jäsenmaksun.

Sähköisen äänestyksen tunnukset ja linkki palveluun lähetetään jäsenten viralliseen TAMK-sähköpostiin ja poikkeustapauksissa jäsenen jäsenrekisteriin ilmoittamaan muuhun sähköpostiosoitteeseen. Vaalin aikana Tamkoon liittyneet jäsenet saavat välittömästi itselleen äänestystunnukset sähköpostiinsa. 

Uurnavaalit järjestetään 6.11. - 7.11.2018 kello 9.00 – 15.00 TAMKin kaikilla Tampereen kampuksilla. Uurnavaalien äänestyslipun saa äänestyspaikalla. Uurnavaalissa henkilöllisyyden todistamiseen kelpaa Tamkon opiskelijakortti tai virallinen henkilöllisyystodistus (henkilökortti tai passi). Edustajistovaaleissa on ehdolla yhteensä 70 ehdokasta seitsemällä eri listalla: Insinöörit, SoTen Valitut Palat, TAMPIO – Tampereen ammattikorkeakoulun metsäopiskelijat ry, Palvelun ammattilaiset, Tamkon Oikeat, Soitto- ja Mediapolista ja Tradenomit. Lisätietoja edustajistovaaleista, vaalilistat sekä ehdokkaat löydät Tamkon nettisivuilta

Äänestyspaikkojen sijainti:

· Pääkampus (Kuntokatu 3, 33210 Tampere)

· Mediapolis (Tohlopinranta 31, 33270 Tampere)

· Musiikkiakatemia (F.E. Sillanpään katu 9, 33230 Tampere)

· Proakatemia (Finlaysoninkuja 21 A, 33210 Tampere)

Edustajistovaali käydään suhteellisena listavaalina. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa. Valitun edustajiston kokoonpano määräytyy listojen suosion mukaan.3. Hyvinvointiviikko 29.10. - 2.11. 

Tervetuloa ensimmäiselle Tamkon, TTYY:n ja Tamy:n yhteiselle Hyvinvointiviikolle tällä viikolla (29.10. – 2.11.)! Hyvinvointiviikon aikana maanantaista perjantaihin kaikilla kolmella kampuksella on mukavaa ohjelmaa oman hyvinvoinnin tukemiseksi sekä opiskelijoille että henkilöstölle. Saat tapahtumasta myös leiman Tursaspassin Bonus 2 -kohtaan!

Tiistaina 30.10. on luvassa yhteiset Hyvinvointimessut TTY:llä, joihin pääset osallistumaan hyppäämällä kampusten välillä klo 10 - 14 kiertävään ilmaiseen TKL:n Hyvinvointibussiin. TTY:llä on paikalla hyvinvointiin keskittyneitä järjestöjä, jotka antavat tietoa oman hyvinvoinnin tukemiseksi opiskeluaikana, opiskelun jälkeen ja työelämässä. Voit myös poiketa samalla muilla kampuksilla ja osallistua siellä järjestettäviin hyvinvointitapahtumiin. Tamko jakaa messuille lähtijöille haalarimerkkejä Kuntokatu 3:n puoleisella pysäkillä, josta pääset hyppämään Hyvinvointibussin kyytiin. (HUOM. merkkejä rajoitettu määrä). 

Hyvinvointibussin aikataulun löydät tapahtuman Facebook-eventistä.

Ja täältä tapahtumakalenterin viikon tapahtumista. 

Unipoli Sport osallistuu ohjelmaan pitämällä palveluissaan avointen ovien päivän tiistaina 30.10. ja keskiviikkona 31.10. Avointen ovien päivänä saat käydä veloituksetta ryhmäliikuntatunneilla, palloiluvuoroilla ja kuntosaleilla. Nyt on siis hyvä tilaisuus houkutella työ-/opiskelukavereita mukaan esim. ryhmäliikuntatunneille! Sulkapallovuorojen vuoromaksut ovat normaalin käytännön mukaisesti voimassa. Tervetuloa liikkumaan ja edistämään hyvinvointiasi!

 

4. Tamkon jäsenetuna 2 kuukauden Aamulehdet

Tamko tarjoaa nyt jäsenetuna Aamulehden kahdeksi kuukaudeksi täysin veloituksetta. Lahjatilaukseen sisältyy Aamulehti painettu lehti päivittäin, uutissovellus (iOS ja Android), aamulehti.fi kaikki sisällöt sekä digitaalinen näköislehti. Halutessasi voit hyödyntää etusi digitilauksena, johon ei sisälly painettua lehteä. Tilaamalla osallistut samalla 1000 euron arvontaan!

Toimi siis pian ja hyödynnä jäsenetusi! Tilaa lahjalehtesi ja katso tarkemmat ehdot Tamko Topicsin sähköpostiversiostasi. Tilaus on tehtävä viimeistään 4.11.2018.5. Kopokonferenssi 13.11.

Koulutuspoliittinen konferenssi palaa suurempana kuin koskaan. Tapahtumassa pääset kuulemaan nuorten vaikuttajien kasvutarinoita ja inspiroitumaan teemalla “Vaikuttajaksi kasvaminen”. Perinnettä jatkaen tapahtumaan kuuluu kolme workshopia ja legendaarinen iltaohjelma. Tervetulleita ovat kaikki kopomieliset, puheenjohtajat sekä hallinnon opiskelijaedustajat. Yksi workshop pidetään englanniksi.

Tapahtuma alkaa omakustanteisella lounaalla kello 11.45 Tampereen ammattikorkeakoululla. Tarkempaa infoa seuraa pian. Päiväohjelma puheineen ja workshopien kanssa kestää noin klo 17.50 saakka sisältäen kahvitauon ja verkostoitumistauon, jossa pääsette jakamaan ajatuksianne muiden osallistujien kanssa. Klo 18.00 siirrymme tilauskyydityksellä kohti Teekkarisaunaa, jossa meitä odottaa ruokaa, juomaa, upea iltaohjelma, sauna sekä palju! Varaathan mukaasi asianmukaiset varusteet. Ilmoittautuminen tästä linkistä.

 

6. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin

Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet alkavat tammikuussa 2019 ovat kaksivuotisia, mutta ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2019 ajaksi. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille.

Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta. Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta 18.11. mennessä tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

 

7. Tamko etsii opiskelijaedustajia tutkintolautakuntaan ja korkeakouluneuvostoon!

Etsimme neljää opiskelijaa, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttamaan ja tuomaan esille opiskelijanäkökulmaa. Avoinna olevat paikat ovat tutkintolautakunnassa ja korkeakouluneuvostossa. 

Tutkintolautakunnan tehtävänä on käsitellä oikaisupyyntöjä, jotka liittyvät opintosuorituksiin, opiskelijavalintoihin tai opiskeluoikeuden menettämiseen. Korkeakouluneuvostossa taas käsitellään esimerkiksi koulutustarjontaan, sen sisältöön sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan liittyviä asioita. Tutkintolautakunta kokoontuu noin 4-5 kertaa vuodessa ja korkeakouluneuvosto puolen vuoden välein. 

Ehdolle voivat asettua kaikki Tampereen ammattikorkeakoulun tutkintoon johtavassa koulutuksessa läsnäolevat opiskelijat, joiden opiskeluaika kestää tutkintolautakunnan ja korkeakouluneuvoston toimikausien ajan (syksyyn 2020 saakka). Haut ovat avoinna 2.11.2018 saakka. 

Lue lisää Tamkon nettisivuilta.8. Edustajiston järjestäytymiskokous ja Tamkon uuden hallituksen valinta 22.11.

Tamkon hallitus vuodelle 2019 valitaan uuden juuri valitun edustajiston ensimmäisessä kokouksessa. Kokous pidetään torstaina 22.11. kello 17.00 auditoriossa G00-10.

Tamkon hallituksen toimintaan voivat hakea kaikki TAMKin läsnäolevat opiskelijat. Hallitukseen voi hakea, vaikka ei olisi ollut ehdolla edustajistovaaleissa. Hallituksessa toimimiseen ei myöskään tarvitse aiempaa kokemusta järjestötoiminnasta.

Kokouksessa hallitukseen valitaan ensin vaalilla puheenjohtaja, ja sitten seitsemän hallituksen jäsentä. Hallituksen jäsenten kesken jaetaan seuraavia vastuualueita: varapuheenjohtaja, tuutorointi, kansainvälisyys, sosiaalipolitiikka, koulutuspolitiikka, hyvinvointi ja liikunta sekä kulttuuri ja kerhot. Uuden hallituksen perehdytys on 8. - 10.12.2018. Mikäli kiinnostuit, niin tervetuloa kokoukseen! 9. Portti työelämään - opiskelijarekrytointitapahtuma TAMKilla 22. - 24.1.2019 

Portti työelämään -opiskelijarekrytointitapahtuma tulee jälleen! Tapahtuma valtaa TAMKin Teiskontien puoleisen aulan 22. - 24.1.2019 kello 10 - 14. 

Suuren suosion vuoksi olemme kasvattaneet tapahtuman kolmipäiväiseksi, ja tällä kertaa tapahtumassa onkin paikalla lähes 80 eri organisaatiota. Tule hakemaan kesä-, oppari-, harjoittelu- tai vakkarityöpaikkasi!

Ensimmäinen tapahtumapäivä (22.1) on tekniikan alan päivä, toinen (23.1) IT, ICT ja liiketalouden päivä ja kolmas (24.1) sosiaali- ja terveysalan, palveluliiketoiminnan, musiikin sekä median ja viestinnän päivä. Tapahtuma on opiskelijoille ilmainen. Löydät ilmoittautuneiden yritysten listauksen tapahtuman nettisivuilta: porttityoelamaan.fi. Tapahtuman messukatalogi tulee jakoon TAMKin Kuntokadun kampukselle joulukuussa. 

Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa.******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

10. Pappilan pullakahvit 1.11.

Pappilan perinteiset pullakahvit jälleen 1.11. kello 12 - 15. Pappila sijaitsee Kuntokatu 4 puolella (entinen aulainfo). Löydät oikean paikan suunnistamalla kahvin tuoksun perässä. 

Tervetuloa huokaisemaan hetkeksi ja keräämään iloa ja valoa marraskuun pimeyteen. Terveisin oppilaitospastorit Katriina ja Merja. 

 

11. Tolun vakiovuoro 30.10.

Tolun vakiovuorolla pelataan lentopalloa tiistaina 30.10. kello 17 - 19. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Vakiovuoron yhteistyökumppaninan  toimii Unipoli Sport. Tervetuloa!

 

12. Tervetuloa Tarkan taidenäyttelyyn 16.11.

Tampereen rakennusarkkitehtien kerho, Tarkka, järjestää kaikille avoimen näyttelyn jäsenistönsä taidetoksista. Avajaistilaisuus järjestetään 16.11.2018 Hämeenkadulla sijaitsevassa Bar Bertelissä klo 19. Teokset ovat kaupan ja nähtävillä Bertelissä tammikuuhun 2019 asti. Tapahtumasta saa myös leiman Tursaspassiin!

 

13. Pirterian kurpitsankaiverruskilpailu 31.10.

Böö! Kerää joukkue (2-5 henkilöä) ja osallistu kurpitsakisaan Pirteriassa keskiviikkona 31.10. klo 13.00-14.00. Nappaa myös kannustusjoukot mukaan!  Osallistumisilmoitus tulee toimittaa ravintolaan viimeistään maanantaina 29.10. Parhaan kurpitsan kaivertanut joukkue palkitaan perjantaina 2.11. Viisi ensimmäisenä ilmoittautunutta joukketta pääsevät mukaan.

 

14. Nyyti ry FB live: Apua! Opinnot ahdistaa?

Tuntuuko joskus siltä, että opinnot junnaavat paikoillaan ja kouluhommista on vaikea saada otetta? Huomaatko vitkuttelevasi tenttien kanssa ja lykkääväsi harjoitustöitä tuonnemmaksi? Tai koetko, että opiskelumotivaatio on kateissa ja usko omiin kykyihin koetuksella? 

Nyyti ry järjestää tiistaina 30.10. kello 19 - 19.30 Facebook Liven teemalla "Apua! Opinnot ahdistaa?". Lähetyksessä jutellaan opiskeluun liittyvistä haasteista, kuten ajanhallinnan vaikeuksista ja motivaatio-ongelmista. Samalla myös keskustellaan näiden haasteiden herättämistä hankalista tunteista sekä pohditaan, millä keinoin niitä voisi helpottaa ja opintoja sujuvoittaa. 

Mukana keskustelemassa ovat psykologit Elina Marttinen (Nyyti ry) ja Sari Tiula-Alho (YTHS) sekä opiskelijat Paula Takkinen ja Ada Saarinen. Lähetystä houstaa SAMOKin asiantuntija Eero Löytömäki. Liveä voit seurata Nyytin FB-sivulta. 15. Avoimia harjoittelupaikkoja Tampereen Messujen projektitehtävissä 

Tampereen Messut Oy on Suomen toiseksi suurin messuyhtiö. Tarjoamme harjoittelijoillemme monipuolisia projektitehtäviä tapahtumajärjestämisen etualalla. Järjestämme kohdennettuja ja korkeatasoisia ammatti­ ja kuluttajamessuja sekä muita tapahtumia Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Nyt haemme työharjoittelijoita (2 henkilöä) kevääksi 2019 (tammi-toukokuu) työskentelemään Vire-, Verkosto-, Asta Rakentaja-, Uusi Teollisuus-, Sportec-, Gymtec-, Welltec-, FinncleanPRO-, Hevoset- ja Supermessut-tapahtumien parissa. Maksamme harjoitteluajalta harjoittelukorvauksen (450€/kk). 

Harjoitteluaikanasi teet paljon tapahtumien valmistelevia tehtäviä ja olet mukana myös itse tapahtumassa, jossa kaikki valmistelut huipentuvat. Työskentelet kevään projekteissa asiakaspalvelun, myynnin, markkinoinnin ja ohjelmatuotannon avustavissa tehtävissä, jolloin tulet näkemään erilaisten tapahtumien järjestämistä ns. kulissien takaa. Tapahtuma-aikana työskentelet pääsääntöisesti asiakaspalvelutehtävissä tapahtuman infopisteessä tai ohjelmalavalla. Tarkemman kuvauksen harjoittelijan tehtävistä löydät nettisivuiltamme. 

Odotamme sinulta joustavuutta ja innostusta sekä reippautta tarttua erilaisiin työtehtäviin. Aiempi kokemus asiakaspalvelutyöstä ja / tai toimistotyöskentelystä on plussaa ja auttaa sinua harjoittelutehtävissä. Harjoittelun tulee kestää vähintään 2 kuukautta, mutta mielellään 3-5kk. Työskentelet viitenä päivänä viikossa (7,5h/pvä). Molemminpuolinen joustaminen työaikojen suhteen tarvittaessa on kuitenkin lähtökohtamme. Toivomme, että voit tarvittaessa työskennellä myös viikonloppuisin, sillä kevään messuista useampi on viikonloppuna.

Kiinnostuitko? Lähetä kuvallinen CV sekä hakemus ja tiedot harjoittelujaksosi pituudesta sekä ajoituksesta mahdollisimman pian asiakaspalvelupäällikkö Paula Karhulle osoitteeseen paula.karhu(at)tampereenmessut.fi

Lisätietoja harjoittelusta

Lisätietoja Tampereen Messuista 16. Tolun Megazone-yöpelit 5.11.

PIUPIU! Nyt päästään ottamaan toisistamme mittaa laserpelien muodossa! Tolu järjestää jälleen perinteikkäät Megazonen yöpelit 5.11 kello 19.40 - 24.00, tämä tarkoittaa neljää tuntia lasersotaa!

Illan aikana opetellaan ensin pelaamaan peruspeliä ja edetään koko ajan kohti erikoisempia ja haastavampia pelejä.

Voit lunastaa paikkasi peliareenalle maksamalla vaivaisen 8 euron osallistumismaksun Holvin verkkokaupassa. Pelipaikkana toimii Megazone Tullintorin liikekeskuksessa (Hammareninkadun sisäänkäynti). 

Ota mukaan tummat liikkumiseen sopivat vaatteet, vesipullo ja halutessasi hikipyyhe ja pikkusuolasta. Saavuthan paikalle ajoissa, viimeistään kello 19.40! Saat tapahtumasta leiman Tursaspassiisi. 17. Tampereen Pitstoppi etsii työntekijöitä tai yrittäjiä talven renkaanvaihtosesonkiin! 

Etsimme työntekijöitä tai yrittäjiä talven renkaanvaihtosesonkiin eri toimipisteisiimme Lielahteen, Linnainmaalle, Kalevaan, Pirkkalaan, Nokialle ja Tampereen keskustaan (P-Hämppi).

Sesonki alkaa viimeistään marraskuun 19. päivä (riippuu lumentulosta ja pakkasista), ja kestää kokonaisuudessaan 2- 3 viikkoa. Voit olla vanha renkaanvaihtokonkari tai kokematon, työtä pelkäämätön tekijä. Järjestämme ennen sesonkia kattavan koulutuksen.

Odotamme sinulta hyvää työmoraalia, ennakkoluulottomuutta, fyysistä kestävyyttä sekä sitoutumista koko sesongin ajaksi. Vastaavasti tarjoamme sinulle rempseän työseuran sekä ilmaisen renkaanvaihdon. On hyvä jos sinulta löytyy B-ajokortti ajoneuvojen siirtämiseen, mutta se ei ole pakollista.

Kyseessä on täydellinen työrykäisy opiskelijalle! Laita avoin hakemus sähköpostilla ja jos mieleen tulee mitään kysyttävää, niin olethan yhteydessä puhelimella tai sähköpostilla: tina.uusitalo(at)pitstoppi.fi, p. 0445292959. Lisätietoja Pitstopin nettisivuilta18. Keskustelutilaisuus työelämän muutoksesta 2.11.

Robotit ja digitalisaatio vievät iso siivun töistä. Valtaosa ihmisistä työskentelee yrittäjämäisesti projektista toiseen. Luovuus ja sosiaalisuus nousevat kullanarvoisiksi työelämässä. Perustulo pelastaa – tai hajottaa. Maahanmuutto lisää kilpailua työpaikoista. Matalapalkka-ala kukoistaa. Työelämän murroksesta on esitetty lukuisia väitteitä, usein huolestuneeseen sävyyn. Mutta mitä toistaiseksi tiedämme tutkimusten valossa?

Tule kysymään ja keskustelemaan Suomen työelämän muutoksista tutkijoiden kanssa 2.11. kello 13.30 - 15 Tampereen yliopiston päätalon juhlasaliin (2.krs). Miten työelämän muutokset vaikuttavat juuri sinun elämääsi – vai vaikuttavatko? Panelistit vastailevat kysymyksiin parhaan tietämyksensä mukaan. Pääpaino on avoimessa ja kriittisessä keskustelussa, johon yleisö toivotaan mukaan.

Panelistit:

* Arja Haapakorpi, tutkija (dosentti), Helsingin yliopisto

* Mikko Jakonen, yliopistonlehtori (dosentti), Jyväskylän yliopisto

* Satu Ojala, tutkija (dosentti), Tampereen yliopisto

* Anna Pärnänen, erikoistutkija, Tilastokeskus

Kaikille avoimen keskustelutilaisuuden järjestää ja juontaa vapaa toimittaja Sini Lemmetty. 19. Tarkan vuosikalenteri 2019 on nyt tilattavissa!

Tampereen rakennusarkkitehtien kerhon, Tarkan, vuosikalenteri on tilattavissa 10 euron hintaan. Kyseessä on A3-kokoon aukeava 4A-kierremallinen seinäkalenteri, jonka jokaista kuukausisivua kuvittaa jäsenistömme taideteokset, teemana abstrakti taide.

Tilaaminen tapahtuu lähettämällä viesti otsikolla "Kalenteri 2019" osoitteeseen tarkka(at)tamko.fi. Sisällyttäkää viestiin nimenne ja tilattavien kalentereiden lukumäärä. Tilauksia otetaan vastaan 11.11. asti, jonka jälkeen kalenterit menevät painoon. Tilaus on sitova. Kalentereiden saapumisesta ilmoitetaan uudelleen, minkä jälkeen ne ovat noudettavissa Solulta maksua vastaan. Tuotot kalenterimyynnistä käytettään kerhomme toiminnan tukemiseen.

Huom! Koevedos kalenterista on ihailtavana luokassa B3-20 Tarkan ilmoitustaululla.20. Tule mukaan Pakolaisavun Kaveriksi -toimintaan! 

Kaveriksi -toiminnassa suomalaiset ja maahanmuuttajat tutustuvat kahvikupin, harrastusten tai kulttuurielämysten äärellä. Toiminta käynnistyy alkutapahtumalla, jossa tutustutaan, valitaan kohtaamisparit tai ryhmät ja sovitaan 2-3 jatkotapaamisesta. Tapaamisten teemat voivat vaihdella osallistujien kiinnostuksenkohteiden mukaisesti kahvittelusta harrastuksiin tai museovierailuihin.

Kohtaamiset ovat molemminpuolinen mahdollisuus oppia erilaisesta arjesta ja kulttuurista sekä luoda uusia kontakteja. Kaveriksi toiminnan kautta pääsee harjoittamaan myös kielitaitoa. Tampereella Kaveriksi-alkutapahtuma järjestetään Laikun kulttuuritalolla tiistaina 6.11.2018 klo 17.30-19.30.

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä. Starttiin mahtuu mukaan rajattu osallistujamäärä, joten toimi nyt! Tapahtuma Facebookissa.

 

21. Opiskelijan Tampereen piristävät opiskelijaedut syksyn pimeyteen

 • Pub Simon: Hanaolut 2,90€ ja ruuat -25%
 • Zarillo: Klassikkoburgerit vain 6€!
 • Saunaravintola Kuuma: Alennusta hanoista ja ruuista
 • OP Nano: Ensimmäinen kuukausi kotivakuutusta maksutta!
 • Aamulehti: -40% alennus tilauksesta
 • Kesko: 5% takaisin ruokaostoksista

Lue lisää alennuksista Opiskelijan Tampereen uutiskirjeestä: Lataa Pivo, vilauta opiskelijakorttia ja nauti! Lue lisää Pivo-etuohjelmasta ja uudesta mobiiliopiskelijakortista täältä.

Lue lisää alennuksista Opiskelijan Tampereen uutiskirjeestä.22. Veritas Forum - Mitä ihminen ratkaisee? 

Tampereen Veritas Forumissa 25.10. uuden Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls keskustelee ihmiskäsityksestä Tampereen piispan Matti Revon kanssa. Keskustelun kimmokkeena toimii uuden korkeakouluyhteisön motto "Ihminen ratkaisee": millainen ihmiskäsitys antaa rohkeutta ratkaista ongelmia ja mitä kaikkea ihminen voi ratkaista? 

Tapahtuma järjestetään 25.10. kello 16.15 - 18 Tampereen yliopiston Pinni B-rakennuksen salissa B1100. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Tilaisuuden lopussa on varattu aikaa yleisökysymyksille sekä kahvitarjoilu. 

Veritas Forum Finland on verkosto, joka järjestää akateemisia tilaisuuksia suurista elämänkysymyksistä yliopistokampuksilla ja oppilaitoksissa ympäri Suomen. Toimimme suomen, ruotsin ja englannin kielellä. 

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

23. Vote at Council of Representative's election on 24 Oct. - 7 Nov.

Tamko´s council of representatives’ election’s electronic voting starts on 24 October 2018 at 10am and ends on 7 November 2018 at 3pm.

Registered members of the Students' Union (Tamko) who have paid the membership fee and are present during the academic year are eligible to vote at the election.

Identification information for the electronic voting (24 October - 7 November 2018) will be sent to TAMK email addresses before the election for all those who are entitled to vote. In exceptional cases, the identification can be send to other email address that the member has previously informed. Ballot box voting will be held on 6 November - 7 November 2018 at 9am - 3pm on all TAMK’s campuses in Tampere. Ballots are handed out on the election site. Tamko’s student card and official ID or passport are valid proofs of identity at the ballot box voting places. The election has 70 candidates on 7 lists. More information about the election and the nominees can be found from Tamko’s website: www.tamko.fi/en/council-elections

Ballot box voting sites:

· TAMK main campus (Kuntokatu 3, 33520 Tampere)

· Mediapolis campus (Tohlopinranta 31, 33270 TAMPERE)

· Music Academy campus (F.E. Sillanpään katu 9, 33230 TAMPERE)

· Proacademy campus (Finlaysoninkuja 21 A, 33210 TAMPERE)

The electoral system used is called as the proportional representation in which multiple candidates are elected through allocations to an electoral list. This means that candidates who share the same field of study or the same ideology are on the same electoral list. So when you are giving your vote to a candidate, you are also voting for the candidate's electoral list.

24. Become a tutor!

Tamko is looking for enthusiastic students who find interest in guiding new students of TAMK. Tamko is training degree and international tutors. You can choose any tutoring form you like, or you can choose all of them! In addition to this great experience, you will also get study credits from tutoring.

Enroll for International Tutoring 8.10. - 4.11.2018

International tutors are helping our incoming exchange students. They take care that exchange students adapt tot TAMK and Finnish student life. International tutoring will give you a bunch of nice experiences and improve your language skills. Trainings will take place on Wednesday 21st of November and Thursday 29th of November.

Link for applying

Enroll for Degree Tutoring 22.10. - 15.11.2018

Tamko is seeking for new degree tutors to guide students starting in TAMK at autumn 2019! As a degree tutor you'll meet new people and get amazing memories! Degree tutoring is only for students who study in degree programs and don't speak Finnish as their native language. Degree tutors work together with their Finnish peer tutors colleagues. 

Trainings will be organized in the spring 2019.

Link for applying

Welcome to the world of tutoring!

 

25. Wellness week 29 October - 2 November

Something new to brighten your Autumn! You’re welcome to join Tamko, TamY and TTYY’s mutual Wellness week from 29th Oct to 2nd Nov 2018. From Monday to Friday there are various events to support one’s wellness and health in all three campuses – for both students and staff. 

On Tuesday 30th Oct you can hop on to a free wellness bus that runs between all campuses from 10am to 2pm, and participate in a Wellness fair held in TUT. Organizations that are focused on wellness are represented in the fair. You can get information on how to support your wellness during and after your studies. You can also visit related events in other campuses. The schedule of the wellness bus and full program of the Wellness Week are published soon!

You will receive a stamp to your Tursaspassi Passport (Bonus 2) by organizing or participating in an event during Wellness week. 26. Welcome to Tarkka's art exhibition 16 November 

Tampere construction architects' club, Tarkka, is having an open art exhibition of it's members' works. The opening event will be held at Bar Bertel on 16 November at 7PM. The works will be on sale and on display until January 2019.27. Energizing student discounts from Student's Tampere

 • Pub Simon: Tap beer 2,90€ and foods -25%
 • Zarillo: Classic burgers only 6€!
 • Sauna-restaurant Kuuma: Discount from taps and foods
 • OP Nano: First month of home insurance for free
 • Aamulehti: -40% from newspaper subscription
 • Kesko: 5% back from your groceries

Download Pivo, show your mobile student card and enjoy student discounts! Read more from here.

Read more about the discounts from Student's Tampere news letter.28. Tolu's Megazone night games 5 November

ZIUZIU! Let the games begin! Tolu is organizing a 4 hour laser tag evening at Megazone on 5 November at 7.40PM - midnight! There will be different kinds of laser tag games throughout the night, so if you haven't played laser tag before we will start from the basics and you'll become a true master of laser tag before midnight.

The game will take place at Megazone on Tullintori shopping center. You can buy your 8€ ticket online.  

Dress in some comfy dark clothes, bring a water bottle and some light snacks and a towel. And please be on time, no later than 7.40PM.  29. Tarkka's calendar 2019 is now for sale!

Tampere construction architects' club, Tarkka, is selling wall calendars for 10 € each to support our future activities. This year's calendar theme is abstract art and it is illustrated by our members.

You can place your orders until 11.11. by sending a message with a topic: "Kalenteri 2019" to tarkka(at)tamko.fi. The message should include your name and the amount of calendars you want to order. Once the calendars have arrived, you can get them from Tamko's office "Solu" against payment. Expected arrival time is at the end of November.

A sample calendar is on display in class B3-20 on Tarkka's notice board.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics