YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 43 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.
 
Opiskelijakunta
1. Äänestä edustajistovaaleissa 24.10. - 7.11!
2. Tamkon illanvietto 24.10.
3. Tuutorihaut nyt käynnissä! 
4. Tamkon jäsenetuna 2 kuukauden Aamulehdet!
5. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin
6. Tamko etsii opiskelijaedustajia tutkintolautakuntaan ja korkeakouluneuvostoon
7. Edustajiston järjestäytymiskokous ja Tamkon uuden hallituksen valinta 22.11.
 
Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
8. SYNTAKSIn Animeilta 23.10.
9. PISTOT Bileristeily 4. - 5.12.
10. Vastaa Kaupin alueen liikkumista koskevaan kyselyyn 
11. Osallistu GSEA-opiskelijayrittäjyyskilpailuun!
12. Tampereen akateemisen mahdin ratsastusjaoston tapahtumia 
13. PISTOT Naughty Halloween 25.10. 
14. Osallistu käyttäjätutkimus-työpajaan - saat S-ryhmän 30€ lahjakortin!
15. Sähköinsinööriliiton Säätiön apurahat 2019
16. Nyytin chat 1.11.: Vaaditko itseltäsi liikaa?
17. Björkqvistin rahaston stipendit ja apurahat nyt haettavissa!
18. YesFinland Esittää: ImproNoir 23.10.
19. International Symposium 12.- 16.11.
 
English Summary
20. Vote at Council of Representative's election on 24 October - 7 November
21. Tamko's evening 24 October 
22. Become a tutor!
23. Wellness week 29 October - 2 November
24. SYNTAKSI's Anime Evening 23 October
25. PISTOT Naughty Halloween 25 Ocotber
26. Free English Language Comedy 25th of October
27. MORTAR - Explosive Comedy on 27th of October
 
******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************
1. Äänestä edustajistovaaleissa 24.10. - 7.11!
 
Tamkon edustajistovaalien sähköinen äänestys järjestetään 24.10.2018 kello 10.00 alkaen ja päättyen 7.11.2018 kello 15.00. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki läsnä oleviksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat suorittaneet opiskelijakunnan jäsenmaksun.
 
Sähköisen äänestyksen tunnukset ja linkki palveluun lähetetään jäsenten viralliseen TAMK-sähköpostiin ja poikkeustapauksissa jäsenen jäsenrekisteriin ilmoittamaan muuhun sähköpostiosoitteeseen. Vaalin aikana liittyneet jäsenet saavat välittömästi itselleen äänestystunnukset sähköpostiinsa. Uurnavaalit järjestetään 6.11. - 7.11.2018 kello 9.00 – 15.00 TAMKin kaikilla Tampereen kampuksilla. Uurnavaalien äänestyslipun saa äänestyspaikalla. Uurnavaalissa henkilöllisyyden todistamiseen kelpaa Tamkon opiskelijakortti tai virallinen henkilöllisyystodistus (henkilökortti tai passi).
 
Edustajistovaaleissa on ehdolla yhteensä 70 ehdokasta seitsemällä eri listalla: Insinöörit, SoTen Valitut Palat, TAMPIO – Tampereen ammattikorkeakoulun metsäopiskelijat ry, Palvelun ammattilaiset, Tamkon Oikeat, Soitto- ja Mediapolista ja Tradenomit. Lisätietoja edustajistovaaleista, vaalilistat sekä ehdokkaat löydät Tamkon nettisivuilta
 
Äänestyspaikkojen sijainti:
  • Pääkampus (Kuntokatu 3, 33210 Tampere)
  • Mediapolis (Tohlopinranta 31, 33270 Tampere)
  • Musiikkiakatemia (F.E. Sillanpään katu 9, 33230 Tampere)
  • Proakatemia (Finlaysoninkuja 21 A, 33210 Tampere)
Edustajistovaali käydään suhteellisena listavaalina. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa. Valitun edustajiston kokoonpano määräytyy listojen suosion mukaan.
 
 
2. Tamkon illanvietto 24.10.
 
Tervetuloa Tamkon illanviettoon 24.10. kello 17 - 21 pelailemaan lautapelejä, ompelemaan haalarimerkkejä ja tutustumaan uusiin ihmisiin! Kaikenlaista muutakin tekemistä saa ehdottaa/ tuoda mukanaan. Tarjolla on myös pientä naposteltavaa ja juotavaa. Illanvietosta saat leiman tursaspassiin. Huomaathan, että illanvietto on alkoholiton. Tervetuloa Solulle!
 
 
3. Tuutorihaut nyt käynnissä! 
 
Tamkon tuutoritoimintaan kaivataan vuosittain innokkaita opiskelijoita, jotka tuntevat mielenkiintoa toisten opiskelijoiden ohjaamiseen. Tamko kouluttaa vertais-, kansainvälisyys-, degree- ja aktiivituutorit. Voit valita tuutoroinnin muodoista sen, joka sinua eniten kiinnostaa, tai vaikka kaikki! Tuutoroinnista saa mahtavan kokemuksen lisäksi opintopisteitä.
 
Haku aktiivituutoriksi 1.10. - 28.10. 
Aktiivituutorit pääsevät kannustamaan palautteen antamiseen ja antamaan itsekin rakentavaa palautetta, eli kertomaan kuinka opiskelijat näkevät ja kokevat opintoihin liittyvät asiat. He myös ideoivat ja toteuttavat Tamkon edunvalvontaviikon keväisin. Aktiivituutoroinnin myötä TAMKin palautekanavat tulevat tutuiksi ja tutustuu samalla isoon joukkoon muita TAMKilaisia. 
Koulutus on kaksi-iltainen ja koulutuspäivät ovat ti 30.10 ja ke 7.11.
 
Haku kansainvälisyystuutoriksi 8.10. - 4.11.2018
Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa. Älä huoli, mikäli jännität englannin puhumista, se parantuu automaattisesti tuutoroidessa!
Koulutus on kaksi-iltainen ja koulutuspäivät ovat ke 21.11. ja to 29.11.
 
Haku vertaistuutoriksi 22.10. - 15.11.2018
Vertaistuutorit ovat uusien opiskelijoiden apu, tuki ja turva. Heidän tulee kyetä kertomaan uusille opiskelijoille kaikki tietämisen arvoinen. Vertaistuutorit saavat kukin oman ryhmän, jota he tuutoroivat koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Koulutuspäivät sijoittuvat keväälle 2019. Hae tästä.
 
Haku degree-tuutoriksi 22.10. - 15.11.2018
Degree-tuutoreiksi koulutetaan ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita englanninkielisistä koulutusohjelmista. Tuutoreiden koulutuskieli on englanti. He toimivat vertaistuutoreiden työpareina ja ovat uusien opiskelijoiden tukena ja apuna koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Koulutuspäivät sijoittuvat keväälle 2019.
 
Lisää eri tuutorointimuodoista voit lukea Tamkon nettisivuilta: tamko.fi/tuutorointi.
 
4. Tamkon jäsenetuna 2 kuukauden Aamulehdet
 
Tamko tarjoaa nyt jäsenetuna Aamulehden kahdeksi kuukaudeksi täysin veloituksetta. Lahjatilaukseen sisältyy Aamulehti painettu lehti päivittäin, uutissovellus (iOS ja Android), aamulehti.fi kaikki sisällöt sekä digitaalinen näköislehti. Halutessasi voit hyödyntää etusi digitilauksena, johon ei sisälly painettua lehteä.
 
Toimi siis pian ja hyödynnä jäsenetusi! Tilaa lahjalehtesi ja katso tarkemmat ehdot Tamko Topicsin sähköpostiversiostasi. Tilaus on tehtävä viimeistään 4.11.2018.
 
 
5. Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin
 
Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä kovin paljon.
  
Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Neuvottelukuntien toimikaudet alkavat tammikuussa 2019 ovat kaksivuotisia, mutta ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2019 ajaksi. Tamko järjestää toimikauden alussa perehdytyksen opiskelijaedustajille.
 
Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta
 
Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi opiskelijaedustajalomakkeen kautta 18.11. mennessä tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.
 
 
6. Tamko etsii opiskelijaedustajia tutkintolautakuntaan ja korkeakouluneuvostoon!
 
Etsimme neljää opiskelijaa, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttamaan ja tuomaan esille opiskelijanäkökulmaa. Avoinna olevat paikat ovat tutkintolautakunnassa ja korkeakouluneuvostossa. 
 
Tutkintolautakunnan tehtävänä on käsitellä oikaisupyyntöjä, jotka liittyvät opintosuorituksiin, opiskelijavalintoihin tai opiskeluoikeuden menettämiseen. Korkeakouluneuvostossa taas käsitellään esimerkiksi koulutustarjontaan, sen sisältöön sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan liittyviä asioita. Tutkintolautakunta kokoontuu noin 4-5 kertaa vuodessa ja korkeakouluneuvosto puolen vuoden välein. 
 
Ehdolle voivat asettua kaikki Tampereen ammattikorkeakoulun tutkintoon johtavassa koulutuksessa läsnäolevat opiskelijat, joiden opiskeluaika kestää tutkintolautakunnan ja korkeakouluneuvoston toimikausien ajan (syksyyn 2020 saakka). Haut ovat avoinna 2.11.2018 saakka.
 
 
 
7. Edustajiston järjestäytymiskokous ja Tamkon uuden hallituksen valinta 22.11.
 
Tamkon hallitus vuodelle 2019 valitaan uuden juuri valitun edustajiston ensimmäisessä kokouksessa. Kokous pidetään torstaina 22.11. kello 17.00 auditoriossa G00-10.
 
Tamkon hallituksen toimintaan voivat hakea kaikki TAMKin läsnäolevat opiskelijat. Hallitukseen voi hakea, vaikka ei olisi ollut ehdolla edustajistovaaleissa. Hallituksessa toimimiseen ei myöskään tarvitse aiempaa kokemusta järjestötoiminnasta.
 
Kokouksessa hallitukseen valitaan ensin vaalilla puheenjohtaja, ja sitten seitsemän hallituksen jäsentä. Hallituksen jäsenten kesken jaetaan seuraavia vastuualueita: varapuheenjohtaja, tuutorointi, kansainvälisyys, sosiaalipolitiikka, koulutuspolitiikka, hyvinvointi ja liikunta sekä kulttuuri ja kerhot. Uuden hallituksen perehdytys on 8. - 10.12.2018. Mikäli kiinnostuit, niin tervetuloa kokoukseen! 
 
******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************
 
8. SYNTAKSIn Animeilta 23.10.
 
Kiinnostaako anime? Koetko olevasi kovan tason weaboo? Olet onnekas, sillä tietojenkäsittelyn kerho SYNTAKSI ry kokoaa yhteen TAMKin animerakastajat SYNTAKSIn Animeiltoihin! Seuraava Anime-ilta on  23.10. tiistaina 17.00 auditoriossa A3-27 ja kestää 3 tuntia. Jos et pääse paikalle, seuraa SYNTAKSIa somessa, jotta pysyt kärryillä tulevista iltamista. Tapahtumasta saa tursaspassileiman.
 
9. PISTOT Bileristeily 4. - 5.12.
 
Joulukuussa PISTOT risteilee jälleen Turun satamasta Tukholmaan ja takaisin! PISTOT Bileristeily järjestetään jo viidennettä kertaa, ja tällä kertaa seilorit pääsevät merelle 4.-5.12.
 
Liput tulevat myyntiin tiistaina 30.10. Kuntokatu 3:n ständille kello 11. Lippuja myydään kello 14 saakka, ja mikäli lippuja jää jäljelle, myyntiä jatketaan 31.10 ja 1.11. Nopeat syövät hitaat!
 
Lippu kustantaa bilepassilaisille 25 €, muille 30 € (sisältäen kuljetukset, risteilyn, haalarimerkin sekä liput jatkobileisiin Tampereella). Halutessasi saat laivalle buffetin 35€ lisähintaan. (varaus ja maksu ostotilanteessa). Risteilylle lähdetään tiistaina 4. joulukuuta iltapäivällä, tarkempi lähtöaika ilmoitetaan myöhemmin. Takaisin Turun satamassa ollaan keskiviikkona 5.12. noin klo 19.00.
 
Lisäinfoa PISTOT Facebookista ja tapahtumasivulta. PISTOT Bileristeilyn järjestää TTO ry, TIRO ry ja PIRATE ry 
 
10. Vastaa Kaupin alueen liikkumista koskevaan kyselyyn 
 
Käytkö töissä tai vierailetko Tampereen yliopistollisella sairaalalla tai Finn-Medillä? Opiskeletko tai työskenteletkö Tampereen ammattikorkeakoululla tai Arvo-rakennuksessa? Käytkö liikkumassa Kauppi Sports Centerillä? Jos vastasit kyllä yhteenkään edellä olevista kysymyksistä, olet juuri oikea henkilö vastaamaan alueen liikkumista koskevaan kyselyyn!
 
Kyselyn avulla keräämme tietoa alueella liikkuvien liikkumistottumuksista sekä liikkumisolosuhteiden nykytilasta. Kysely liittyy Kauppi Smart Mobility -hankkeeseen (www.smarttampere.fi) ja sen tavoitteena on käyttäjiltä kerätyn palautteen perusteella ideoida, miten erilaiset liikkumisen palvelut voisivat helpottaa alueella kulkemista.
Vastaamalla annat meille arvokasta tietoa alueen liikkumistarpeista.
 
Kyselyyn pääset tästä linkistä. Kysely on auki keskiviikkoon 31.10. saakka. Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme palkinnoksi Finnkinon elokuvalippuja! 
 
Lisätietoja hankkeesta ja kyselystä: Kaisa Karhula, projektipäällikkö / WSP Finland, kaisa.karhula(at)wsp.com. 
 
 
11. Osallistu GSEA-opiskelijayrittäjyyskilpailuun!
 
GSEA Opiskelija-yrittäjyyskilpailun Turun osakilpailu järjestetään 17.1.2019. Suomen kilpailun voittaja etenee Macaossa järjestettävään globaaliin loppukilpailuun. Kisa on tarkoitettu korkeakoulujen opiskelijayrittäjille tai -tiimeille (18 - 35-vuotiaille), jolla on ollut korkeakouluopintojen ohella liiketoimintaa vähintään 6 kuukautta, ja kertynyttä liikevaihtoa vähintään 750 euroa. Lisätietoa löytyy oheisista materiaaleista sekä alla olevista linkeistä.
 
 
12. Tampereen akateemisen mahdin ratsastusjaoston tapahtumia 
 
Vikellyskokeilu Equillence Center Tavellassa 10.11. klo 13.30 - 15.30.
Tervetuloa kokeilemaan vikellystä Tavelan Equillence Centeriin! Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, vain iloista ja kokeilunhaluista mieltä. Mukaan mahtuu 10 hlö. Aluksi harjoitellaan pukilla ja sitten hevosella. Hinta jäsenille 12€, muille 15€. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen ratsastus(at)akateeminenmahti.fi. 
 
Kokeilutunti Ruoveden ratsutallilla 18.11.  
Tervetuloa kokeilutunnille Pirkanmaan suosituimmalle ratsastuskoululle! Tunnin taso noin helppoB/A. Hinta jäsenille 28 € ja ei-jäsenille 35 € (hinta sisältää bensamaksun). Tallille järjestetään kimppakyyti.
 
Issikkamaasto Tuulensillan tallilla 24.10. klo 11. 
Lähde kanssamme nauttimaan syksyisistä maisemista vauhdikkaalle issikkamaastolle Tuulensillan tallille. Ratsastajilta toivomme aikaisempaa ratsastuskokemusta ja kykyä hallita ratsunsa kaikissa askellajeissa. Lähtö Tampereelta klo 10.00. Maaston kesto kaksi tuntia. Hinta jäsenille 46 euroa, ei-jäsenille 55 euroa (hinta sisältää bensamaksun). Tallille järjestetään kimppakyyti. 
 
Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen ratsastus(at)akateeminenmahti.fi. Kerrothan viestissäsi nimesi, mihin osallistut, puhelinnumerosi sekä mikäli voit tarjota kyydin tallille (kuskille maksetaan bensakorvaus).
 
 
 
13. PISTOT Naughty Halloween 25.10. 
 
Happy Halloween! Torstaina 25. lokakuuta Union Work & Leisure Club täyttyy tuhmista mutta karmivista kävijöistä, sillä bileet juhlitaan Halloween-teemalla, tuhmalla vivahteella. Tänä yönä saat päästää sisäisen paholaisesi valloilleen ja juhlia yön pikkutunneille saakka! 
 
Ovet avautuvat bileisiin klo 21.30. ja bileet jatkuvat klo 05.00 saakka. Ennakkolipulla pääset jonon ohi klo 23 saakka. Liput ennakkoon 3 €/ Ovelta 5 € (Bilepassilla ilmaiseksi oman priorisoidun jonon kautta). Lippuja saat Tamkon toimistolta (Solu), Piraten toimistolta, Kuntokatu 3:n ständeiltä bileviikolla ja Bailataan.fi:stä.
 
PISTOT järjestää TTO ry, TIRO ry ja PIRATE ry
 
 
14. Osallistu käyttäjätutkimus-työpajaan - saat S-ryhmän 30€ lahjakortin!
 
Tervetuloa KEHA-keskusen ja TE-palveluiden  käyttäjätutkimus-työpajaan 1.11. klo 16.30 - 18.30. Työpaja järjestetään Tampereella osoitteessa Kalevantie 2. Työpajan kesto on 2 tuntia, eikä siihen tarvitse valmistautua. Palkkioksi osallistumisesta saat 30 euron lahjakortin S-ryhmän liikkeisiin. Työpajassa käymme läpi työelämän palvelut kattavaa verkkopalvelua ja sen rakennetta sekä otamme vastaan ideoita ja palautetta siitä, miten tulevat työnhakuun ja työelämäpalveluihin liittyvät verkkosivut toimisivat.
 
Mikäli et pääse 1.11. järjestettävään työpajaan, voit osallistua uusitun palvelun asiakasryhmäkokeiluun. Osallistumalla pääset antamaan kehitysehdotuksia, ideoimaan uutta palvelua, testaamaan jo kehitettyä palvelua etukäteen sekä vaikuttamaan siihen, miltä tulevaisuuden työelämän palvelut näyttävät, toimivat ja tuntuvat! 
 
Asiakasryhmässä järjestetään työpajoja, haastatteluja ja toimitaan verkkotyötilassa. Jokaisesta työpajaan osallistumisesta saa 30€ lahjakortin. Aktiivinen osallistuminen verkkotyöskentelyyn myös palkitaan aktiivisten kesken puolivuosittain arvottavalla lahjakortilla.
 
Miten voin osallistua? Jos kiinnostuit, ilmoittaudu ehdokkaaksi lähettämällä sähköpostia 22.10. 2018 mennessä osoitteeseen: Maria.dipiazza(at)gofore.com. Kerro samalla puhelinnumero, mistä sinut tavoittaa päivisin sekä missä toimit tai asut (paikkakunta). 
 
15. Sähköinsinööriliiton Säätiön apurahat 2019
 
Sähköinsinööriliiton Säätiö julistaa haettavaksi apurahat sähkö-, elektroniikka-, ICT-, automaatio-, valaistus- tai energia-alaan liittyvään vaihto-opiskeluun, tutkimukseen tai jatko-opiskeluun. Yksittäiselle hakijalle myönnettävän apurahan suuruus on 1000 - 3000 euroa, riippuen Sähköinsinööriliiton Säätiöltä haettavien apurahojen kokonaismäärästä ja siitä, joutuuko opiskelija maksamaan vaihto-opiskelutapauksessa vaihtokohteen lukukausimaksut. 
 
Suomalaisen apurahan hakijan toivotaan olevan Sähköinsinöörit - SILin jäsen. Mikäli apurahan hakija hakee stipendiä vaihto-opiskeluun, tulee Suomessa sekä vaihtokohteessa suoritettavien opintojen liittyä SILin edustamiin aloihin (sähkö, elektroniikka, ICT, automaatio, valaistus tai energia). Apurahan myöntämisen edellytyksistä päättää säätiön hallitus. 
 
Hakeminen tapahtuu vapaamuotoisella suomen- tai englanninkielisellä hakemuksella, josta tulee ilmetä seuraavat asiat: henkilötiedot, opiskelupaikan ja vaihtokohteen tiedot, vaihtovuoden kustannusarvio sekä vaihtovuoden opintosuunnitelma. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan vaihtokohteen hyväksymispäätös ja kotimaan opiskelupaikan opintorekisteriote, josta näkyy suoritettujen opintojen opintopisteet ja arvosanat sekä niiden keskiarvo. Mikäli hakija ei ole saanut vielä hyväksymispäätöstä vaihdosta, voidaan hakemus käsitellä ehdollisena. Jos apurahaa haetaan tutkimukseen, on liitteenä oltava tutkimussuunnitelma ja selvitys tutkimuksen muusta rahoituksesta. Apurahan vastaanotttaja vastaa mahdollisista stipendiin liittyvistä veroista. 
 
Hakemuksen tulee olla perillä viimeistään 7.2.2019 osoitteessa: Sähköinsinööriliiton Säätiö, Merikasarminkatu 7 J, 00160 Helsinki. 
 
16. Nyytin chat 1.11.: Vaaditko itseltäsi liikaa?
 
Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatteja järjestetään joka toinen torstai klo 18 – 20.00. Tervetuloa mukaan juttelemaan rennolla otteella, mukavassa seurassa!
 
Tulevat chatit
1.11. Vaaditko itseltäsi liikaa?
15.11. Miten helpottaa stressiä?
22.11. Finnish winters and energy
29.11. Myötätuntoa elämään!
13.12. Koukuttaako?
 
17. Björkqvistin rahaston stipendit ja apurahat nyt haettavissa!
 
Björkqvistin rahastosta myönnetään stipendejä ja apurahoja Kangasalan perusopetuksen koulusta tai lukiosta päättötodistuksen saaneille opiskelijoille. Stipendin tai apurahan voi saada mm. ammattikorkeakoulussa opiskeluun. Apurahoja ja stipendejä jaetaan enintään 60 000€. 
 
Opiskelustipendejä ei myönnetä pelkkään perustutkinto-opiskeluun eikä työharjoitteluun. Myöntäminen edellyttää mm. hyvää opintomenestystä. Hakemuslomakkeen voi tulostaa Kangasalan kaupungin kotisivuilta tai noutaa Kangasalan kaupungin sivistyskeskuksen toimistosta (Kunnantie 1). 
 
Stipendit ja apurahat jaetaan 5.2.2019 pidettävässä tilaisuudessa. Lisätiedot: kulttuurikoordinaattori Noorit Tiitola, 0401336702, ja hyvinvointijohtaja Kati Halonen, p. 0444860470. 
 
 
18. YesFinland Esittää: ImproNoir 23.10.2018
 
YesFinlandin Tummasävyisessä illassa mustat autot ajavat sateisessa kaupungissa täynnä rikoksia, ahneutta, uhkapelaamista ja tuhansia hukassa olevia sieluja. Noir-henkisessä illassa 23.10. kello 19 alkaen kulttuurikeskus Maanalaisessa seuraamme kaupunkia pyörittäviä kohtaloita; etsiviä, varkaita, daameja, murhaajia, uhkapelaajia...
 
ImproNoi on sukellus ihmipsyykeen tummiin vesiin. Esitystä siivittävät henkilöiden moraaliset valinnat, avuttomia miehiä syliinsä kietovat femme fatalet, bourbonin katkera maku ja kaikkea yhdistävä synkkä ja nihilistinen maailma. Illan avaa improvisoituja lauluja esittävä Trio Alamaailma! Liput opiskelijoille 5€, muille 6€. 
 
19. International Symposium 12.- 16.11.
 
Council for Creative Education Finland (CCE Finland) järjestää 6. kansainvälisen konferenssinsa 12. - 16.11. Tampereen teknillisellä yliopistolla. Tämän vuoden tapahtumateemana on "Creativity, Imagination and Digital Technology". CCE Finland toivottaa tapahtumaan tervetulleeksi opiskelijoita, joilla olisi mahdollisuus esitellä konferenssin teeman mukaisesti tutkielmiaan, projektitöitään ja start up -toimintaansa. Tilaisuus on opiskelijoille maksuton.  
 
Symposium on CCE Finlandin jokavuotinen perinne ja sen tarkoituksena on edistää opetus- ja kasvatusalan teoreettisen ja käytännön puolen kehitystä. Konferenssissa on paikalla asiantuntevia kouluttajia ja opettajia, jotka ovat valmistautuneet järjestämään inspiroivia työpajoja. Paikalle saapuu myös Singaporen opetus- ja kulttuuriministeriön edustajia sekä hallinnon edustajia Bahrainista ja Nigeriasta. Ghanan opetusministeri avaa tilaisuuden, ja tapahtuman pääpuhujina ovat myös tunnettu tarinankertoja ja pedagogiikan asiantuntija Godi Keller sekä rehtori Craig Verdal-Austin Etelä-Afrikasta.
 
Tarkempia yksityiskohtia symposiumin sisällöstä voit lukea täältä. Muut lisätiedot ja ilmoittautuminen: ida.piltonen(at)ccefinland.org.
 
******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************
 
20. Vote at Council of Representative's election on 24 October - 7 November
 
Tamko´s council of representatives’ election’s electronic voting starts on 24 October 2018 at 10am and ends on 7 November 2018 at 3pm. Registered members of the Students' Union (Tamko) who have paid the membership fee and are present during the academic year are eligible to vote at the election.
 
Identification information for the electronic voting (24 October - 7 November 2018) will be sent to TAMK email addresses before the election for all those who are entitled to vote. In exceptional cases, the identification can be send to other email address that the member has previously informed. Ballot box voting will be held on 6 November - 7 November 2018 at 9am - 3pm on all TAMK’s campuses in Tampere. Ballots are handed out on the election site. Tamko’s student card and official ID or passport are valid proofs of identity at the ballot box voting places. The election has 70 candidates on 7 lists. More information about the election and the nominees can be found from Tamko’s website: www.tamko.fi/en/council-elections
 
Ballot box voting sites:
  • TAMK main campus (Kuntokatu 3, 33520 Tampere)
  • Mediapolis campus (Tohlopinranta 31, 33270 TAMPERE)
  • Music Academy campus (F.E. Sillanpään katu 9, 33230 TAMPERE)
  • Proacademy campus (Finlaysoninkuja 21 A, 33210 TAMPERE)
The electoral system used is called as the proportional representation in which multiple candidates are elected through allocations to an electoral list. This means that candidates who share the same field of study or the same ideology are on the same electoral list. So when you are giving your vote to a candidate, you are also voting for the candidate's electoral list.
 
21. Tamko's evening 24 October 
 
Welcome to play board games, sew overall patches and meet new people on 24 October at 5PM - 9PM to Solu's sauna! You can bring some games or etc. activities with you. Tamko offers some light snacks and drinks. 
You will get a stamp on your Tursaspassi from this event. Please note that the happening is non-alcoholic. Welcome to Tamko's office Solu!
 
22. Become a tutor!
 
Enroll for International Tutoring 8.10. - 4.11.2018
International tutors are helping our incoming exchange students. They take care that exchange students adapt tot TAMK and Finnish student life. International tutoring will give you a bunch of nice experiences and improve your language skills. Trainings will take place on Wednesday 21st of November and Thursday 29th of November.
 
Enroll for Degree Tutoring 22.10. - 15.11.2018
Tamko is seeking for new degree tutors to guide students starting in TAMK at autumn 2019! As a degree tutor you'll meet new people and get amazing memories! Degree tutoring is only for students who study in degree programs and don't speak Finnish as their native language. Degree tutors work together with their Finnish peer tutors colleagues. 
Trainings will be organized in the spring 2019.
 
Welcome to the world of tutoring!
 
23. Wellness week 29 October - 2 November
 
Something new to brighten your Autumn! You’re welcome to join Tamko, TamY and TTYY’s mutual Wellness week from 29th Oct to 2nd Nov 2018. From Monday to Friday there are various events to support one’s wellness and health in all three campuses – for both students and staff. 
 
On Tuesday 30th Oct you can hop on to a free wellness bus that runs between all campuses from 10am to 2pm, and participate in a Wellness fair held in TUT. Organizations that are focused on wellness are represented in the fair. You can get information on how to support your wellness during and after your studies. You can also visit related events in other campuses. The schedule of the wellness bus and full program of the Wellness Week are published soon!
 
You will receive a stamp to your Tursaspassi Passport by organizing or participating in an event during Wellness week. 
 
24. SYNTAKSI's Anime Evening 23 October
 
Do you like anime? Think you're the biggest weaboo around? You're in luck, because Business Information Systems club SYNTAKSI ry is bringing all anime lovers of TAMK together for SYNTAKSI's anime evenings! The next anime evening is on 23 October at 5PM-8PM in the auditorium A3-27. If you can't make it, follow SYNTAKSI in social media to stay up to date with the upcoming evenings. You can get a Tursaspassi-stamp from the event. 
 
25. PISTOT - Naughty Halloween 25 October
 
Happy Halloween! On Thursday the 25th of October, Union Work & Leisure club is filled with naughty but terrifying partygoers because the party is with a Halloween-theme, with a dash of naughty! On this night you get to release your inner devil and party until the morning!
 
The doors will be opened at 9.30PM and closed at 5AM. The bar contains a bunch of strengthening potions for you to enjoy all through the night. If you're in need for costume ideas, you can go check Punanaamio where by using your PISTOT partypass you'll get -20% off! Cut the line with a pre-ticket until 11PM. Please note that there is a photographer at the event and the pictures are published on the PISTOT Facebook page.
 
TICKETS in advance 3€/ from the door 5€: (With party pass, free entry and separate queue). You can get the tickets from Tamko's office (SOLU) (Mon - Fri 9AM - 4PM), Pirate's office (Wed 10AM - 1PM), Kuntokatu 3 stands during the partyweek or from Bailataan.fi (www.bailataan.fi). 
 
PISTOT is organized by TTO ry, TIRO ry and PIRATE ry. 
 
26. Free English Language Comedy 25th of October!
 
Welcome to enjoy free English language comedy at O'Connell's Irish Bar on 25th of October at 8PM. This time Comedy O'Connell's presents THE SHOWOFF!
 
ComedyO'Connell's newest show puts Improviser against Improviser, as 4 Players battle against one another to perform the best scenes, face the toughest challenges, and create the funniest characters, all in an effort to make you laugh and be crowned Biggest Showoff! It's a show not to be missed!
 
ComedyO'Connell's - Free English Language Comedy Every Single Thursday. More info from Facebook.
 
 
27. MORTAR - Explosive Comedy on 27th of October!
 
Welcome to enjoy International English language comedy at Tukkateatteri on 27th of October at 8PM. 
 
Mortar is Trent Pancy (USA), Martin Junna (EST), & Rauno Meronen (EST), professional improvisers who are the leaders of their local improv communities. These teachers and gurus will make you laugh, weep, and cry out for more through their unique style of explosive, grounded improvisation.
 
This show also features a showcase of local improvisers performing The Armando, a format from Chicago that uses monologues from a special guest to inspire improvised premise scenes, performed by the students of Martin & Rauno's Guest Workshop.
 
 
******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?
 
 
Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?