YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 41 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tuutorihaut käynnistyvät!

2. Solun aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla

3. Asetu ehdolle edustajistovaaleissa!

4. Tamkon vaalichat 8. - 10.10.

5. Tamko etsii opiskelijaedustajia tutkintolautakuntaan ja korkeakouluneuvostoon!

6. Hyvinvointiviikko 29.10. - 2.11. 

7. Tule kannustamaan Huuhkajat voittoon - Suomi - Kreikka -pelin liput nyt saatavilla Solulta!

8. Tamkon jäsenetu: - 20% alennus Hammasklinikka Kruunun hammashoidoista!

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

9. Kela: 15 000 korkeakouluopiskelijaa saa selvityspyynnön opintojen edistymisestä

10. Tolun vakiovuoro 9.10. 

11. Haussa asunto- ja viestintävastaava Opiskelijan Tampereelle!

12. Unipoli Sportin kurssi-ilmoittautumisjakso 17. - 28.10. 

13. Kela: Opintolainahyvitys

14. Onko opiskelijabudjettisi tiukka? Säästä rahaa ja luontoa – osta kestokuppi!

15. INTRO! - Uusi alku 9.10.

16. PIRATE ry:n syyskokous 23.10. 

17. Uusi korkeakouluyhteisö tulee - mikä kaikki muuttuu ja mikä ei? 

18. Purjehduskerho Pii:n Saaristolaivurikurssi 30.10. - 14.12.

19. Lokakuun tiedekahvila - Molekyylibiologian professori Howy jacobs: Mitochondria are hot 10.10.

20. Vielä ehdit hakea Demolan 2. periodin projekteihin!

English Summary

21. Become a tutor!

22. Tamko's office opening hours during independent study week 

23. Council election's nomination of candidates ends 10 October

24. Tamko's Council election chat 8 October - 10 October

25. Wellness week 29 October - 2 November

26. Football tickets!

27. Tamko's members benefit: - 20% discount from Hammasklinikka Kruunu's dental care!

28. Unipoli Sport's course enrolment period 17 - 28 October

29. CLINT goes play Paintball 20 October

30. Is your student budget tight? Save money and nature – buy reusable cup!

31. The new higher education community starts in 2019 – what will change, what will remain the same?

32. Don't miss your chance to apply to Demola 2nd project round!

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tuutorihaut käynnistyvät! 

Tamkon tuutoritoimintaan kaivataan vuosittain innokkaita opiskelijoita, jotka tuntevat mielenkiintoa toisten opiskelijoiden ohjaamiseen. Tamko kouluttaa vertais-, kansainvälisyys-, degree- ja aktiivituutorit. Voit valita tuutoroinnin muodoista sen, joka sinua eniten kiinnostaa, tai vaikka kaikki! Tuutoroinnista saa mahtavan kokemuksen lisäksi opintopisteitä.

Haku aktiivituutoriksi 1.10. - 21.10.2018

Aktiivituutorit pääsevät kannustamaan palautteen antamiseen ja antamaan itsekin rakentavaa palautetta, eli kertomaan kuinka opiskelijat näkevät ja kokevat opintoihin liittyvät asiat. He myös ideoivat ja toteuttavat Tamkon edunvalvontaviikon keväisin. Aktiivituutoroinnin myötä TAMKin palautekanavat tulevat tutuiksi ja tutustuu samalla isoon joukkoon muita TAMKilaisia. 

Koulutus on kaksi-iltainen ja koulutuspäivät ovat ti 30.10 ja ke 7.11.

Hae tästä

Haku kansainvälisyystuutoriksi 8.10. - 4.11.2018

Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa. Älä huoli, mikäli jännität englannin puhumista, se parantuu automaattisesti tuutoroidessa!

Koulutus on kaksi-iltainen ja koulutuspäivät ovat ke 21.11. ja to 29.11.

Hae tästä

Haku vertaistuutoriksi 22.10. - 15.11.2018

Vertaistuutorit ovat uusien opiskelijoiden apu, tuki ja turva. Heidän tulee kyetä kertomaan uusille opiskelijoille kaikki tietämisen arvoinen. Vertaistuutorit saavat kukin oman ryhmän, jota he tuutoroivat koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. 

Koulutuspäivät sijoittuvat keväälle 2019.

Haku degree-tuutoriksi 22.10. - 15.11.2018

Degree-tuutoreiksi koulutetaan ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita englanninkielisistä koulutusohjelmista. Tuutoreiden koulutuskieli on englanti. He toimivat vertaistuutoreiden työpareina ja ovat uusien opiskelijoiden tukena ja apuna koko ensimmäisen lukuvuoden ajan.

Koulutuspäivät sijoittuvat keväälle 2019.

Lisää eri tuutorointimuodoista voit lukea Tamkon nettisivuilta: tamko.fi/tuutorointi.2. Solun aukioloajat itsenäisen opiskelun viikolla

Itsenäisen opiskelun viikolla (42) toimistomme on avoinna ma - to (15. - 18.10.) kello 10 - 14. Perjantaina 19.10. toimistomme on kiinni. Tervetuloa Solulle!3. Asetu ehdolle edustajistovaaleissa!

TAMKissa opiskelee noin 10 000 opiskelijaa, ja näitä opiskelijoita edustaa Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, eli Tamko. Sitä, miten Tamko opiskelijoita edustaa, säätää sen ylin päättävä elin, eli Edustajisto. Se koostuu puheenjohtajasta ja 20:stä jäsenestä, joista yksi voit olla sinä! 

Ehdolle voivat asettua kaikki äänioikeutetut jäsenet. Ehdokasasettelu päätttyy ke 10.10.2018 kello 12.00.  

Edustajiston jäsenenä pääset mukaan Tamkon toimintaan, olit sitten kiinnostunut vaikuttamisesta, tapahtumien järjestämisestä tai opiskelijakokemuksen parantamisesta. Uusi valittu edustajisto myös valitsee Tamkon uuden hallituksen (sinun ei tarvitse lähteä ehdolle edustajistovaaleissa, mikäli tähtäät vain hallituspaikkaan).

Jokainen ehdokas täyttää henkilökohtaisen ehdokasilmoituksen joko Tamkon sivuilta löytyvällä e-lomakkeella tai paperisena versiona Tamkon toimistolla Solulla. Vaalit suoritetaan listavaaleina, joten etsi lista, joka mielestäsi parhaiten edustaa sinua itseäsi. Jos sellaista ei löydy, perusta oma lista. Muista lähettää ehdokaskuvasi Tamkon tiedottajalle: tiedottaja(at)tamko.fi. 

Lisää infoa löydät Tamkon nettisivuilta

Älä valita! Välitä ja vaikuta.4. Tamkon vaalichat 8. - 10.10.

Kuka voi asettua ehdolle? Mistä löydän jo olemassa olevat listat? Milloin äänestän? 

Edustajistovaalien ehdolle asettuminen päättyy 10.10. kello 12. Nyt sinulla on mahdollisuus kysyä anonyymisti edustajistovaaleihin liittyviä kysymyksiä Tamkon vaalichatissa 8. - 10.10. kello 9 - 16! Löydät chatin vanhasta tutusta paikasta, Tamkon nettisivujen etusivun oikeasta alakulmasta. Chat-palvelu on avoinna arkisin toimiston aukioloaikoina. 5. Tamko etsii opiskelijaedustajia tutkintolautakuntaan ja korkeakouluneuvostoon!

Etsimme neljää opiskelijaa, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttamaan ja tuomaan esille opiskelijanäkökulmaa. Avoinna olevat paikat ovat tutkintolautakunnassa ja korkeakouluneuvostossa. 

Tutkintolautakunnan tehtävänä on käsitellä oikaisupyyntöjä, jotka liittyvät opintosuorituksiin, opiskelijavalintoihin tai opiskeluoikeuden menettämiseen. Korkeakouluneuvostossa taas käsitellään esimerkiksi koulutustarjontaan, sen sisältöön sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan liittyviä asioita. Tutkintolautakunta kokoontuu noin 4-5 kertaa vuodessa ja korkeakouluneuvosto puolen vuoden välein. 

Ehdolle voivat asettua kaikki Tampereen ammattikorkeakoulun tutkintoon johtavassa koulutuksessa läsnäolevat opiskelijat, joiden opiskeluaika kestää tutkintolautakunnan ja korkeakouluneuvoston toimikausien ajan (syksyyn 2020 saakka). Haut ovat avoinna 2.11.2018 saakka. 

Lue lisää Tamkon nettisivuilta6. Hyvinvointiviikko 29.10. - 2.11. 

Tamko, TTYY ja Tamy järjestävät 29.10.–2.11. hyvinvointiviikon, jonka aikana on paljon liikunnallista ja terveyteen liittyvää asiaa, kuten luentoja, työpajoja, ständejä, kursseja ja tempauksia. 

Unipoli Sport osallistuu ohjelmaan pitämällä palveluissaan avointen ovien päivän tiistaina 30.10. Avointen ovien päivänä saat käydä veloituksetta ryhmäliikuntatunneilla, palloiluvuoroilla ja kuntosaleilla. Nyt on siis hyvä tilaisuus houkutella työ-/opiskelukavereita mukaan esim. ryhmäliikuntatunneille! Sulkapallovuorojen vuoromaksut ovat normaalin käytännön mukaisesti voimassa. Tervetuloa liikkumaan ja edistämään hyvinvointiasi! 

Voit tutustua hyvinvointiviikon ohjelmaan Tamy:n nettisivuilla.

HUOM. Saat Hyvinvointiviikolla käymisestä leiman Tursaspassiisi!7. Tule kannustamaan Huuhkajat voittoon - Suomi - Kreikka -pelin liput nyt saatavilla Solulta!

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat kohtaa maanantaina 15.10.2018 kello 21.45 Nations Leaguen ottelussa Kreikan. Ottelu pelataan Tampereella, Ratinan stadionilla. Tamko ja Huuhkajat tarjoavat Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoille myös tähän peliin edun: Tamkon jäsenille opiskelijaliput hintaan 11€ (sis. haalarimerkin, lipun normaalihinta 16,50€). Täytetään yhdessä Ratinan stadion ja kannustetaan Suomi voittoon!

Nations League on UEFAn uusi kilpailu, josta on mahdollisuus edetä vuoden 2020 EM-lopputurnaukseen. Ratinan stadion raikaa, kun Suomi taistelee voitosta tähän asti loistavasti sujuneessa Nations Leaguen ottelussa! Oi Suomi on!

HUOM. Rajattu 100kpl. erä.8. Tamkon jäsenetu: - 20% alennus Hammasklinikka Kruunun hammashoidoista!

Tamko on jatkanut etusopimustaan Hammasklinikka Kruunun kanssa. Jatkossakin saat -20% alennuksen hammashoidoista (ei koske hammasteknisiä kuluja eikä oikomishoitoa). Voimassaoleva opiskelijakortti tarkistetaan maksettaessa. Etu on voimassa 30.9.2020 asti. Varaukset ja lisätietoja.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

9. Kela: 15 000 korkeakouluopiskelijaa saa selvityspyynnön opintojen edistymisestä

Jos opintosuorituksia ei ole kertynyt tarpeeksi, opiskelija saa Kelalta selvityspyynnön. Selvityspyyntöön pitää vastata viimeistään 18.10.2018. Helpoiten selvityspyyntöön voi vastata Kelan verkkoasiointipalvelussa.   

Opintotuki- ja opintosuoritustietojen avulla selvitetään, ovatko korkeakouluopiskelijan opinnot edistyneet riittävästi. Seuranta koskee lukuvuotta 2017–2018 ja koko sitä aikaa, jonka opiskelija on opiskellut korkeakoulussa Suomessa.

Kela seuraa opintojen riittävää edistymistä opintotukilainsäädännön edellyttämällä tavalla. Opintojen edistyminen on ollut riittävää, jos opintopisteitä on kertynyt keskimäärin vähintään 5 tukikuukautta kohti. Seurannassa tarkastellaan edeltävän lukuvuoden tai tarvittaessa koko opiskeluajan keskimääräistä opintopistemäärää. Lisäksi opiskelijan on pitänyt suorittaa viime lukuvuoden aikana vähintään 20 opintopistettä. Tämä vähimmäissuoritusvaatimus ei kuitenkaan koske lukuvuotta, jonka kevätlukukauden aikana opiskelija on aloittanut korkeakouluopintonsa tai on suorittanut korkeakoulututkinnon.

Selvityspyyntöön kannattaa vastata ajoissa

Kela harkitsee, onko opintojen riittämättömälle edistymiselle hyväksyttävä syy. Jos opiskelija ei vastaa selvityspyyntöön tai hänen esittämäänsä syytä ei hyväksytä, opintotuki lakkautetaan 1.1.2019 alkaen.

Edistymisen seurannassa huomioidaan kaikki kotimaisten korkeakouluopintojen suoritukset ja käytetyt tukikuukaudet aikaisintaan 1.8.2011 alkaen. Jos opiskelija on suorittanut korkeakoulututkinnon ja jatkaa sen jälkeen korkeakouluopintoja, edistyminen selvitetään valmistumiskuukauden jälkeiseltä ajalta. Jos opiskelijalla on suorituksia useammasta korkeakoulusta, Kela laskee ne mukaan automaattisesti. Myös keskeytyneet opinnot huomioidaan edistymisen seurannassa. Opiskelija voi tarvittaessa selvittää vastauksessaan syyt, joiden vuoksi hän keskeytti aiemmat opintonsa.

Lisätietoja asiakkaille:

Korkeakouluopintojen edistyminen 

Opintotuki Facebookissa 10. Tolun vakiovuoro 9.10. 

Tolun vakiovuorolla pelataan koripalloa tiistaina 9.10. kello 17-19. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimii Unipoli Sport. Tervetuloa!

 

11. Haussa asunto- ja viestintävastaava Opiskelijan Tampereelle!

Etsimme osa-aikaiseen työsuhteeseen asunto- ja tiedotusvastaavaa 24.10.2018 alkaen. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Laskennallinen työaika on 15 tuntia viikossa. Kesäkuusta syyskuuhun työtunteja lisätään yhteensä 26 - 36 tuntiin viikossa. Työn palkkaus on 11,5 euroa tunnilta.

Toimenkuvaan kuuluu: 

- Opiskelijoiden asumispalveluiden organisointi ja toteutus 

- Vaihto-opiskelijoille suunnatun INT-housing projektin toteutus 

- Opiskelijoiden vuokra- ja asuntoneuvonta suomeksi sekä englanniksi 

- Monipuoliset tiedotus- ja viestintätehtävät 

- Muut toimistotehtävät

Odotamme hakijalta: 

- Reipasta palveluasennetta 

- Sujuvan kirjallisen viestinnän perusosaamista 

- Hyvää englanninkielen kirjallista ja suullista taitoa 

- Omatoimisuutta sekä kykyä toimia paineen alla 

- Järjestelmällisyyttä ja organisointitaitoja 

- Projektinhallintataitoja ja valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn 

Eduksi luetaan: kokemus vastaavanlaisista tehtävistä, kuvankäsittelytaidot ja Wordpress-osaaminen sekä laaja kieliosaaminen. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen toimitetaan viimeistään maanantaina 15.10. otsikolla "Työhakemus asunto- ja tiedotusvastaava osoitteeseen" toiminnanjohtaja(at)opiskelijantampere.fi. Haastattelut tehtävään toteutetaan 17. päivä lokakuuta. Valitun henkilön perehdytys tehtäviin järjestetään 24.10 - 31.10. Aikataulusta sovitaan paremmin tehtävään valittavan kanssa. 

Tarjoamme Tampereen opiskelija- ja elinkeinoelämän näköalapaikan nuorekkaassa ja rennossa työyhteisössä! Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Mira Ala-Kantti, toiminnanjohtaja(at)opiskelijantampere.fi, p. 044 077 124. 

Opiskelijan Tampere ry on 35 000 tamperelaisen korkeakouluopiskelijan palveluorganisaatio. Opiskelijan Tampere tuottaa kärkituotteinaan opiskelijaetu- ja asumispalveluita, sekä toimii kokonaisvaltaisesti opiskelijan elämän kaikilla osa-alueilla.12. Unipoli Sportin kurssi-ilmoittautumisjakso 17. - 28.10. 

Unipoli Sportin kauden toinen kurssi-ilmoittautumisjakso alkaa keskiviikkona 17.10.2018. Katso loppukauden kurssit kurssilistauksesta ja ilmoittaudu mukaan! 13. Kela: Opintolainahyvitys

Tiesithän, että jos nostat opintolainaa korkeakoulututkinto-opintojesi aikana ja suoritat tutkinnon määräajassa, voit saada opintolainahyvityksen. Se tarkoittaa, että Kela maksaa osan opintolainastasi. Opintolainahyvitys koskee vain korkeakouluopiskelijoita, jotka ovat aloittaneet ensimmäiset korkeakoulututkinto-opintonsa 1.8.2014 tai sen jälkeen.

Voit saada opintolainahyvityksen, jos

- olet aloittanut ensimmäiset korkeakoulututkinto-opintosi 1.8.2014 tai sen jälkeen eli ensimmäinen läsnäololukuvuotesi on  2014–2015 tai myöhäisempi,

- suoritat tutkinnon määräajassa ja

- sinulla on opintolainaa yli 2 500 euroa.

- Hyvitykseen oikeuttavia tutkintoja ovat alempi tai ylempi korkeakoulututkinto, ammattikorkeakoulututkinto tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto.

Voit saada hyvityksen vain ensimmäisestä suorittamastasi tutkinnosta. Lisätietoja Kelan sivuilla.14. Onko opiskelijabudjettisi tiukka? Säästä rahaa ja luontoa – osta kestokuppi!

Viisi sosionomiopiskelijaa on lanseerannut yhdessä Campusravita Oy:n kanssa kestokuppikampanjan. Lanseeraus on osa opiskelijoiden toteuttamaa ja ideoimaa kestävän kehityksen projektia.

Kestokuppeja voi ostaa Campusravitasta neljällä eurolla (ovh 6,20 €). Ostaessasi kahvin tai teen kestokuppiin, saat 10 sentin alennuksen. Kestokuppitarjous on voimassa marraskuun loppuun saakka, tai niin kauan, kuin tavaraa riittää.15. INTRO! - Uusi alku 9.10.

Pitkän ja helteisen kesän jälkeen Tampereen kristilliset opiskelijajärjestöt yhdistävät voimansa ja kokoontuvat 9.10. kello 19 alkaen Ylioppilastalon katon alle esittelemään toimintaansa siitä kiinnostuneille. Olit sitten uusi näky Tampereen katukuvassa taikka jo pitkän linjan manselainen, olet erittäin lämpimästi tervetullut mukaan iltaan!

Opiskelijajärjestöjen esittäytymisen lisäksi ohjelmassa on luvassa Mikko Vaismaan, aka. K-Mikon naurettavan hyvä stand up-show, uusiin, mielenkiintoisiin ihmisiin tutustumista sekä muuta mukavaa ohjelmaa, joten suu mutrussa ei kenenkään tarvitse tätä lokakuista iltaa viettää. Tapahtuma on ilmainen. 

Mukana menossa: Seurakuntien oppilaitostyö, Opiskelijapiiri, OPKO, TKrT, Arbor Vitae, Evankeliset Opiskelijat, Cristikka, Lost&Found, Vapaakirkko sekä Uusi Verso.

Tuu mukaan katsomaan, millaista kristillinen opiskelijatoiminta on Tampereella! 16. PIRATE ry:n syyskokous 23.10. 

Kiinnostaisiko lähteä mukaan PIRATE ry:n hallitustoimintaan? Pysy kuulolla, sillä syyskokous lähestyy! 

Kaikki PIRATE ry:n jäsenet ovat tervetulleita sääntömääräiseen syyskokoukseen 23.10. klo 17.15 alkaen auditorioon E1-06. Syyskokouksen aikana valitaan uusi hallitus, joka koostuu puheenjohtajasta ja enintään 12 hallituksen jäsenestä. Ehdolle voi asettua jokainen hallitustoiminnasta kiinnostunut PIRATE ry:n jäsen. Syyskokouksen aikana käymme myös läpi mm. vuoden 2019 talousarvion sekä toimintasuunnitelman.

Oletko kiinnostunut hallitukseen hakemisesta, mutta et pääse millään paikalle? Lähetä sähköpostitse hakemus osoitteeseen hallitus(a)piratery.fi, ja esitämme sen kokouksen aikana. Hakemus voi olla kirjallinen tai voit myös kuvata lyhyen videon perusteluineen, miksi juuri sinä olisit hyvä lisä vuoden 2019 hallitukseen! 

Lisää tietoa ja fiiliksiä hallitustoiminnasta saat vierailemalla meidän kotisivuilla piratery.fi sekä seuraamalla meitä Instagramissa (@pirate.ry) ja Snapchatissa (@pirateopy). 

Jäikö joku mietityttämään? Kysy Facebookissa tai ota yhteyttä hallituslaisiin sähköpostitse: hallitus(a)piratery.fi.17. Uusi korkeakouluyhteisö tulee - mikä kaikki muuttuu ja mikä ei? 

Tampere3-hanke lähestyy loppusuoraa, ja uusi korkeakouluyhteisömme aloittaa toimintansa vuodenvaihteessa. Mitä valmisteluvaiheen lukuisat projektit ovat saaneet aikaan? Ja mitä tulee tapahtumaan lähikuukausina? Tervetuloa Tampere3-projektitoriin TAMKille 8.11. kello 12 - 14 kuuntelemaan uuden korkeakouluyhteisön rakentamisen viimeisimmistä vaiheista. 

Tule poikkeamaan popup-projektitorilla, ja kysy:

 • Muuttuuko TAMKin nimi?
 • Vaihtuuko minun sähköpostiosoitteeni?
 • Miten käy Moodlelle?
 • Säilyykö nykyinen intranet ja opiskelijan työpöytä?
 • Missä laskut hoidetaan ensi vuonna?
 • Mistä löydän uuden organisaatiokaavion?
 • Milloin sitä uutta logoa saa alkaa käyttää?
 • Kuinka annan kurssipalautetta jatkossa?

Voit keskustella suoraan avainhenkilöiden kanssa, miten valmistaudumme uuden korkeakouluyhteisömme starttiin. Poikkea ständeillä ja kysy, anna palautetta, hae vastauksia! Tapahtumassa paikalla ovat myös rehtorit: uuden yliopiston Mari Walls ja TAMKin Markku Lahtinen. Rehtoreille on varattu puheenvuoro kuhunkin tilaisuuteen, muutoin he ovat paikalla yhteisön jututettavissa.

Projektitorilla tapaat Tampere3-projektijohtoa (henkilöstöpalvelut, kirjastopalvelut, kielikeskus, koulutuksen tukipalvelut, talouspalvelut, tietohallinto, tila- ja kiinteistöpalvelut, tutkimuspalvelut sekä viestintä ja markkinointi). Mukana on myös opiskelijakuntien edustus ja muita avainhenkilöitä.

Lisätiedot:

Hanna Karti, Tampere3-asiantuntija, hanna.karti(at)uta.fi18. Purjehduskerho Pii:n Saaristolaivurikurssi 30.10. - 14.12.

Purjehduskerho Pii järjestää Saaristolaivurikurssin 30.10. - 14.12.2018. Kurssi on Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnille suunnattu navigoinnin teorian ja vesiliikenteen säädösten peruskurssi. Kurssi soveltuu purjehtijoiden lisäksi myös moottoriveneilijöille. Kurssille osallistuminen ei vaadi välttämättä aiempaa veneilykokemusta.

Saaristolaivurikurssi on Suomen Navigaatioliiton merenkulun teoreettisen koulutuksen ensimmäinen taso kolmiportaisessa koulutusjärjestelmässä. Lisätietoa koulutusjärjestelmästä: https://suomennavigaatioliitto.com/koulutus/ 

Kurssi on Suomen Navigaatioliiton auktorisoima ja tieto tentin läpäisystä tallennetaan liiton rekisteriin. Hyväksytysti suoritetusta tutkinnosta voi tilata maksullisen todistuksen suoraan Suomen Navigaatioliitosta. Saaristolaivuritutkinnonjälkeen on mahdollista jatkaa merenkulun opintoja Rannikkolaivurikurssilla, joko Piin tai jonkun muun tahon järjestämänä. Kurssille mahtuu n. 20 henkeä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssiin kuuluu 7 luentokertaa ja tentti, jotka järjestetään TTY:n kampuksella.

Lisätietoja kurssista löydät ilmoittautumislomakkeen yhteydestä. Voit ilmoittautua mukaan tästä

Mahdolliset kysymykset kurssiin liittyen: koulutus(at)purjehduskerhopii.fi.19. Lokakuun tiedekahvila - Molekyylibiologian professori Howy jacobs: Mitochondria are hot 10.10.

Tervetuloa lokakuun Café Scientifique - tiedekahvilaan 10.10. kello 18.00 alkaen pääkirjasto Metson Lehmus-saliin. Tällä kertaa puhujana on molekyylibiologian professori Howard "Howy" Jacobs aiheenaan "Mitochondria are Hot". 

Punkkariproffana tunnettu Howard "Howy" Jacobs toimii molekyylibiologian professorina Tampereen yliopiston lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnassa. Jacobsin tutkimusryhmä on keskittynyt tutkimaan mitokondriotautien syitä, ja hän nimeääkin työnsä parhaaksi asiaksi juuri mitokondriot. 

- Kaikki, millä on jotakin tekemistä mitokondrioiden kanssa, kiehtoo minua edelleen aivan valtavasti. Mitokondriot ovat kuin vieraita soluissa. Ne elävät solujen kanssa vastavuorioisessa yhteistyössä, mutta toisinaan niiden välille syntyy konflikti. Mitokondrioiden elämä on kovin mielenkiintoista.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan lisää aiheesta! Tilaisuuden järjestää Tampereen LUMATE-keskus. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. 

Ps. Tiedekahvila täyttää 10v! Tarjoamme kakkukahvit 90:lle ensimmäiselle alkaen kello 17.30. 20. Vielä ehdit hakea Demolan 2. periodin projekteihin! 

Hei opiskelija, Demolassa työskentelet yritysten kanssa, pääset hyödyntämään osaamistasi ja kehittämään ratkaisuja yrityselämän oikeisiin haasteisiin yhdessä monitieteisen ja -kulttuurisen tiimin kanssa. Ja kyllä, tienaat myös opintopisteitä! Katso tarkemmat hakuohjeet, caset ja hae mukaan täältä. Haku projekteihin on auki 15.10. asti.

Alta löydät Demola-projektien tärkeät yhteiset päivämäärät 2. periodille:  

 • Kickoff 24.10. klo 10–15
 • Jams I 29.10. klo 10–15 ja 30.10. klo 9–15
 • Jams II 21.11. klo 9–15
 • Final Demonstration 13.12. klo 13–16

Tapahtumapaikkana toimii Tribe Tampereen yhteisöllinen työtila P47 (Pinninkatu 47).

Lisätiedot Demola-fasilitaattoreilta:

Heini-Marja Rintaniemi, TTY/TAMK, heini-marja.rintaniemi(at)tut.fi   

Maria Ruokonen, UTA, maria.ruokonen(at)uta.fi   

 

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

21. Become a tutor!

Tamko is looking for enthusiastic students who find interest in guiding new students of TAMK. Tamko is training degree and international tutors. You can choose any tutoring form you like, or you can choose all of them! In addition to this great experience, you will also get study credits from tutoring.

Enroll for International Tutoring 8.10. - 4.11.2018

International tutors are helping our incoming exchange students. They take care that exchange students adapt tot TAMK and Finnish student life. International tutoring will give you a bunch of nice experiences and improve your language skills. Trainings will take place on Wednesday 21st of November and Thursday 29th of November.

Link for applying

Enroll for Degree Tutoring 22.10. - 15.11.2018

Tamko is seeking for new degree tutors to guide students starting in TAMK at autumn 2019! As a degree tutor you'll meet new people and get amazing memories! Degree tutoring is only for students who study in degree programs and don't speak Finnish as their native language. Degree tutors work together with their Finnish peer tutors colleagues. 

Trainings will be organized in the spring 2019.

More info about the tutoring forms you can find from Tamko's website.22. Tamko's office opening hours during independent study week 

Our office is open exceptionally during independent study week (15 October - 18 October) Mon - Thu 10am - 2pm. On Friday 19 October, we're closed.23. Council election's nomination of candidates ends 10 October

TAMK has over 10 000 students and these students are represented by Students' Union of Tampere University of Applied Sciences, in short Tamko. The way how Tamko represents the students is decided by its highest decision making body, the council. Council is consisted by a chairperson and 20 representatives, and now you can be one of them! 

All Tamko members who are eligible to vote can stand for a nomination. Council's working language is Finnish. The nomination of candidates starts on Wednesday 12 September at 9.00 and ends on Wednesday 10 October 2018 at 12.00. Every nominee candidate needs to fill out an application form. Applications are available at tamko.fi -website as an e-form and as paper forms at Tamko's office Solu. 

The electoral system used is called as the proportional representation in which multiple candidates are elected through allocations to an electoral list. So find a list that represents you, or if there is none, you can establish a new list. More info about the council elections can be found from tamko.fi/councilelections. 24. Tamko's Council election chat 8 October - 10 October

Who can stand as a nominee in Council Elections? When can I vote? 

Tamko's Council Elections' nomination of candidates ends 10 October. Now you'll have a chance to ask anonymously all the questions you've been pondering at Tamko's election chat on 8 October - 10 October at 9am - 4pm! You can find the chat window at Tamko's website's front page. Chat service is open on weekdays during office hours.  25. Wellness week 29 October - 2 November

Something new to brighten your Autumn! You’re welcome to join Tamko, TamY and TTYY’s mutual Wellness week from 29th Oct to 2nd Nov 2018. From Monday to Friday there are various events to support one’s wellness and health in all three campuses – for both students and staff. 

On Tuesday 30th Oct you can hop on to a free wellness bus that runs between all campuses from 10am to 2pm, and participate in a Wellness fair held in TUT. Organizations that are focused on wellness are represented in the fair. You can get information on how to support your wellness during and after your studies. You can also visit related events in other campuses. The schedule of the wellness bus and full program of the Wellness Week are published soon!

You will receive a stamp to your Tursaspassi Passport by organizing or participating in an event during Wellness week. 26. Football tickets!

Finnish football Nations League game tickets now available at Solu! Finland's national football team Huuhkajat will play against Greece on Monday 15 October at 9.45PM at Ratina stadion, Tampere. Team Huuhkajat is now offering a special treat for Tamko members: student ticket at the price of 11 euros! (normal ticket price is 16,50€). Let's fill out the end stand of Ratina stadium with students and cheer Finland to victory!

Nations League is UEFA's new competition where a team has a chance to move on to 2020 European championship competition. Ratina stadion will blare when Finland fights for victory in Nations League's game. Oi Suomi on!

NB! Limited amount of tickets.27. Tamko's members benefit: - 20% discount from Hammasklinikka Kruunu's dental care!

Tamko has continued the benefit contract with Hammasklinikka Kruunu. You can have -20% discount from all dental care (the benefit does not apply with dental technical expenses nor orthodontics). Valid student card will be checked at the payment. The benefit is valid till 30 September 2020. Reservation and more information.28. Unipoli Sport's course enrolment period 17 - 28 October

The second course enrolment period will begin the 17th of October. Please check the course selection and enrol now! More info at Unipoli Sport's website. 29.  CLINT goes play Paintball 20 October

CLINT (Club International Tampere) is organizing an awesome paintball game! The event will take place on the 20th of October at 10.30am - 7pm in Jämsä. 

The first period of the semester is soon done and the stress levels are on the rise. So grab your friends and join for a nice day outside in the refreshing air...in an obstacle course with paintballs flying above your head and all around, adrenaline pumping, heartbeat rising...and feel the stress melt away. This is also an excellent occasion to relieve those tensions built up between you and your study buddies, in the form of a friendly competition, of course.

The price (45€ for TAMKO members / 50€ for non-members) includes bus rides from Tampere to the paintball site and back, as well as the main event of the day in the form of 3 hours worth of paintball on different fields with varying themes. You will also get overalls from there so that your own clothes won't get as dirty.

You can secure your spot by paying the fee at Solu starting 1st of October, until 12th of October. Act quick for the spots are limited and sold on a first-come-first-served basis!30. Is your student budget tight? Save money and nature – buy reusable cup!

Five bachelor students of social service studies organized and generated an idea of sustainable development project. As a part of this project we are proud to launch our reusable cup project with Campusravita Ltd.

You can buy reusable cups from Campusravita for only 4 € (rrp 6,20 €) and when you buy coffee or tea to your reusable cup, you’ll save 10 cents. The reusable cup offer is valid until the end of November or as long as there are cups to buy.31. The new higher education community starts in 2019 – what will change, what will remain the same?

Tampere3-project is approaching the end and our new higher education community starts at the turn of the year. What all the varying preparation phase projects have achieved? And what will happen in next months? Welcome to hear about the latest stages in the construction of our new community to Tampere3 projects event on 8 November at 12pm - 2pm at TAMK. 

Employees and students, welcome to open pop-up events to get answers to your questions:

 • Will my email address change?
 • What will happen to Moodle?
 • How will invoices be processed next year?
 • Where do I find the new organization chart?
 • When can we use the new logo?
 • … and many others

Similar events will be organised at all three universities in October and November. You are warmly welcome to any one or even all of them! At the event, you may hear about and discuss the steps Tampere3 projects are taking towards the new university community. You may visit the info stands and talk with key people. Ask questions, give feedback, find answers!

The Presidents of the new Tampere University Mari Walls and Markku Lahtinen from TAMK will be present. They will talk at each of the events and be present throughout for talks.

Student representatives will also be present as well as other key members of the universities. Welcome!

Inquiries:

Hanna Karti, Tampere3 specialist, hanna.karti(at)uta.fi32. Don't miss your chance to apply to Demola 2nd project round!

Hey student, in Demola, you'll work with a company, put your skills to the test and co-create solutions to real-life challenges as a member of an international and multidisciplinary team. And yes, you'll earn credits too! Check out the details, cases and apply. Application period for projects is open until 15 October.

Please find the important Demola dates and times for the 2nd period below:

 • Kickoff 24 Oct from 10–15
 • Jams I 29 Oct from 10–15 and 30 Oct from 9–15
 • Jams II 21 Nov from 9–15
 • Final Demonstration 13 Dec from 13–16

The events take place at Tribe Tampere’s co-working space P47 (Pinninkatu 47).

If you have any questions, please do not hesitate to be in touch with Demola facilitators:

Heini-Marja Rintaniemi, TUT/TAMK, heini-marja.rintaniemi(at)tut.fi

Maria Ruokonen, UTA, maria.ruokonen(at)uta.fi   

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics