YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 40 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Hae tuutoriksi!

2. Edustajistovaalien ehdolle asettuminen päättyy 10.10.

3. Tamko goes Tallinn 15.10. - 17.10.

4. Verenluovutus TAMKilla 3.10.

5. Tamkon avoin kokous ja tutustumisilta 4.10.

6. Lataa opiskelijakortillesi arvoa Campusravitalla

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

7. Tolun vakiovuoro 2.10. 

8. Pappilan pullakahvit 4.10.

9. Formula Student -rekry 2.10.

10. OP Talousilta 10.10.

11. Perheleiri 30.11. - 2.12.2018

12. Seeds for the Future - Huawein ohjelma tieto- ja viestintäteknologian opiskelijoille

13. SAMOKin kysely AMK-opiskelijoille 

14. PIRATE ry:n jäsenilta 8.10.

15. Energiamessujen rekrypäivä 25.10. Tampereella

16. Lokakuun haalaribileet - Moustache Madness 4.10.

17. Tampere3-yhteisölehden uusi numero on julkaistu

English Summary

18. Become a tutor!

19. Council election's nomination of candidates continues

20. Renew your study year sticker now and you'll take part in competition!

21. Tamko goes Tallinn - Still some places left!

22. Blood Donation at TAMK 3 October

23. PIRATE ry's member evening 8 October

24. October's Overall party - Moustache Madness 4 October******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Hae tuutoriksi!

Tamkon tuutoritoimintaan kaivataan vuosittain innokkaita opiskelijoita, jotka tuntevat mielenkiintoa toisten opiskelijoiden ohjaamiseen. Tamko kouluttaa vertais-, kansainvälisyys-, degree- ja aktiivituutorit. Voit valita tuutoroinnin muodoista sen, joka sinua eniten kiinnostaa, tai vaikka kaikki! Tuutoroinnista saa mahtavan kokemuksen lisäksi opintopisteitä.

Huomioithan, että haku aktiivituutoriksi alkaa jo tänään 1.10. Voit täyttää hakemuksen aktiivituutorihaku -linkin kautta. Lisää eri tuutorointimuodoista voit lukea Tamkon nettisivuilta: tamko.fi/tuutorointi

 

2. Edustajistovaalien ehdolle asettuminen päättyy 10.10.

TAMKissa opiskelee noin 10 000 opiskelijaa, ja näitä opiskelijoita edustaa Tampereen Ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta, eli Tamko. Sitä, miten Tamko opiskelijoita edustaa, säätää sen ylin päättävä elin, eli Edustajisto. Se koostuu puheenjohtajasta ja 20:stä jäsenestä, joista yksi voit olla sinä! 

Ehdolle voivat asettua kaikki äänioikeutetut jäsenet. Ehdokasasettelu alkoi ke 12.9.2018 kello 9.00 ja se päätttyy ke 10.10.2018 kello 12.00. 

Edustajiston jäsenenä pääset mukaan Tamkon toimintaan, olit sitten kiinnostunut vaikuttamisesta, tapahtumien järjestämisestä tai opiskelijakokemuksen parantamisesta. Uusi valittu edustajisto myös valitsee Tamkon uuden hallituksen (sinun ei tarvitse lähteä ehdolle edustajistovaaleissa, mikäli tähtäät vain hallituspaikkaan).

Jokainen ehdokas täyttää henkilökohtaisen ehdokasilmoituksen joko Tamkon sivuilta löytyvällä e-lomakkeella tai paperisena versiona Tamkon toimistolla Solulla. Vaalit suoritetaan listavaaleina, joten etsi lista, joka mielestäsi parhaiten edustaa sinua itseäsi. Jos sellaista ei löydy, perusta uusi lista. 

Lisää infoa löydät Tamkon nettisivuilta.

Älä valita! Välitä ja vaikuta.

 

3. Tamko goes Tallinn 15.10. - 17.10.

Syksy, pimeys ja kylmät ilmat saapuvat - nyt on aika lähteä etelään! Tule ja koe Tallinnan lämmin tunnelma virkistävällä minilomalla Tamkon kanssa. Matkalle lähtö on maanantaina 15.10. ja paluu keskiviikkona 17.10. (itsenäisen opiskelun viikko). 

Tamkon pakettimatkaan sisältyy:

  • Bussimatkat Tampere - Helsinki - Tampere (lähtö n. 13.45 TRE)
  • Meno 15.10.2018 laivamatka Helsinki - Tallinna sekä majoitus 2 hengen hytissä (MS Silja Europa)
  • Hotelliyö 2 hengen huoneessa (16. - 17.10 välinen yö, hinta sis. aamiaisen)
  • Paluu laivamatka Tallinna - Helsinki kansipaikoin (MS Silja Europa). (Paluu TRE n. klo 19.00).

Hinta tälle etelän matkapaketille on vaivaiset 80€ (Tamkon jäsenille, ei-jäsen 100€). Nappaa siis kaverit matkaan ja ilmoittautukaa pikapikaa mukaan

Matkan tarkemmat aikataulut löydät ilmoittautumislinkin takaa. 

Huom. ilmoittautuminen on sitova. Matka tulee olla maksettuna ennen matkalle lähtöä. 

 

4. Verenluovutus TAMKilla 3.10.

Jälleen olisi aika luovuttaa verta, kun SPR:n Veripalvelu saapuu TAMKiin. Suuntaa siis askeleesi Pääkampuksen B-aulaan keskiviikkona 3.10. kello 11-15 ja ojenna auttava kätesi! Tapahtuma on esteetön, sillä paikalle pääsee hyvin myös hissiä käyttäen.

Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen, ja tämänhetkisen veren tarpeen näet Veripalvelun nettisivuilta. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, sillä pelkkä opiskelijakortti ei riitä. Tarvitset myös suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen luovuttaaksesi verta (löytyy esim. Kela-kortistasi). Tapahtumasta saa lisäksi Tursaspassi-leiman!

 

5. Tamkon avoin kokous ja tutustumisilta 4.10.

Syksy tulee ja opiskelijakunnan edustajistovaalit lähestyy. Nyt on siis aika alkaa miettimään, olisitko juuri sinä oikea ihminen opiskelijakunnan toimintaan vuodelle 2019. Tamko järjestää 4.10. klo 16 alkaen mahdollisuuden tutustua paremmin toimintaan. Ilta alkaa avoimella hallituksen kokouksella ja jatkuu vapaamuotoisena illanviettona Solun saunalla. Illan aikana voi haastaa nykyisiä toimijoita ja kysellä mieltä painavia kysymyksiä. 

Opiskelijakunnan toiminta on avoinna kaikille Tamkon jäsenille. Tervetuloa! Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

 

6. Lataa opiskelijakortillesi arvoa Campusravitalla!

Tiesithän, että ladatessasi arvoa opiskelijakortillesi ja maksaessasi sillä Campusravitalla, saat alennusta peruslounaasta, kahvista ja teestä? Arvoa voi ladata 20, 40, 60 tai 80€ Campusravitan (Kuntokatu 3) Campus Foodissa, Campus Caféssa ja Campus Shopissa.

Arvokortilla voit maksaa kaikki ostoksesi Campus Foodissa ja Campus Caféssa. Campusshopissa pystyy vain lataamaan arvokorttia, mutta sillä ei pysty maksamaan ostoksia. 

Huomioithan, että kortille ladattu arvo on kuin käteistä rahaa, ja kortin kadotessa, rahaa ei pysty kuolettamaan tai palauttamaan. Pidä siis erityisen hyvää huolta opiskelijakortistasi! Muista säilyttää myös kortin sarjanumero, mahdollista korttisirun teknistä vaurioitumista varten. 

Lisätietoja saat joko Campusravitalta tai Tamkon toimisto Solulta. ******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

7. Tolun vakiovuoro 2.10. 

Tolun vakiovuorolla pelataan sulkapalloa tiistaina 2.10. kello 17-19. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimii Unipoli Sport. Tervetuloa!

 

8. Pappilan pullakahvit 4.10. 

Pappilassa on tarjolla jälleen pullakahvit torstaina 4.10. kello 12 - 15. Poikkea kupposelle Kuntokatu 4, kävelyputkea pitkin pääaulaan. Löydät paikalle seuraamalla kahvin tuoksua. Tervetuloa!

 

9. Formula Student -rekry 2.10.

Kiinnostaisiko sinua päästä osaksi Suomen parasta Formula Student -tiimiä? Tervetuloa uusien Tampere UAS Motorsport -tiimiläisten rekrytilaisuuteen tiistaina 2.10. kello 17 auditorioon D1-02.

Olemme monialainen TAMKin suurin opiskelijaprojekti, joka jatkuu vuodesta toiseen. Joka vuosi rakennamme uuden kilpa-auton, ja kilpailemme kesällä Euroopassa muita korkeakoulutiimejä vastaan. Meillä pääset soveltamaan käytännössä jo osaamiasi taitoja sekä oppimaan paljon uusia työelämässä arvostettavia kykyjä. 

Etsimme joukkoomme innokkaita uusia jäseniä tiimimme eri osa-alueille. Opiskelualallasi ei ole merkitystä, vain motivaatiosi työntekoon ja oppimiseen ratkaisee. Osa-alueitamme ovat: runko, alusta, moottori, aero, sähkö ja business/media. 

Lue lisää Facebook-tapahtumasta

 

10. OP Talousilta 10.10.

Voiko sijoittaja vaikuttaa maailmaan? Vastuullinen sijoittaminen on yhä useamman valinta. Miten päästä sijoittamisessa alkuun? Sijoitusbloggaaja Merja Mähkä kertoo oman tarinansa. Kuulet myös OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallion ajatuksia sijoittamisen, talouden ja OPn näkymistä.

Tapahtuma järjestetään Tampere-talossa 10.10. kello 16.15 - 20.00. Ohjelmassa infopisteitä ja tietoiskuja kello 16.15 alkaen 2. kerroksessa. Infopisteet ja tietoiskut: sijoittaminen ja säästäminen, terveys ja vakuutus, koti ja asuminen, metsäpalvelut, OP Kulku -helppoutta sähköautoiluun, OP Kaupankäynnin palvelut ja OP Kevytyrittäjä sekä OPn liikkuva toimipiste pankkiasioihin ja digiopastukseen liittyen. 

Ohjelmassa isossa salissa kello 18 - 19.30: 

  • "Kumppanoitumista ja ketteryyttä, kasvua vai kauppasotia?" - Finanssialan tulevaisuus ja talouden näkymät, pääjohtaja Timo Ritakallio, OP Ryhmä.
  • "Miten päästä sijoittamisen alkuun?", sijoitusbloggaaja Merja Mähkä.  

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu mukaan 4.10.2018 mennessä! Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

11. Perheleiri 30.11. - 2.12.2018

Oppilaitostyön järjestämä perheleiri pe - su 30.11. - 2.12.2018 AitO Toimintakeskuksessa Tampereella. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa sekä lapsille että aikuisille: omaa ohjelmaa, pieni perhemessu, paljon yhdessäoloa, ulkoilua, saunomista ja uimista, hyvää ruokaa ja jotain yllätyskivaa!

Leiri alkaa perjantaina klo 18 iltapalalla ja päättyy sunnuntaina klo 12 tarjoiltavaan lounaaseen. Mukaan tulee ottaa sisätossut, ulkoiluvatteet, vaihtovaatteet, sauna- ja uimatarvikkeet, lakanat ja innostunut leirimieli!

AitO Toimintakeskus sijaitsee Aitolahdessa, Kirjoniementie 15, n. 25km Tampereen keskustasta. Paikalle pääsee bussiyhteydellä 90 Pyynikintorilta, vaihto Sorilassa bussiin 91. Leirin hinta on aikuisille 40€, kouluikäisille lapsille 20€ ja 2-7 - vuotiaille 10€ (tarvittaessa ole yhteydessä talousasioissa Hannaan). Leiristä vastaavat oppilaitospastori Marita Hakala ja oppilaitosdiakoni Hanna Koivisto. 

Leirille otetaan perheet ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen 9.11.2018 mennessä s-postilla tai puhelimitse: oppilaitospastori Marita Hakala, p. 0504333693, marita.hakala(at)evl.fi. 12. Seeds for the Future - Huawein ohjelma tieto- ja viestintäteknologian opiskelijoille

Oletko sinä kenties seikkailuhenkinen ICT-opiskelija, joka tähtää alan kansainväliselle huipulle? Huawei hakee suomalaisia korkeakouluopiskelijoita Seeds for the Future -opiskelijaohjelmansa koulutusjaksolle Kiinaan.  

Seeds for the Future on globaaliopiskelijaohjelma, johon on osallistunut vuodesta 2008 lähtien 3600 opiskelijaa 108 maasta ja 350 korkeakoulusta. Suomessa ohjelma järjestetään nyt kolmannen kerran.

Ohjelmaan valitaan kymmenen suomalaisopiskelijaa, jotka pääsevät Huawein pääkonttorille Shenzheniin syventämään osaamistaan, tutustumaan alan uusimpiin trendeihin ja verkostoitumaan. Matka vie myös Pekingiin, jossa opiskelijat tutustuvat kiinalaiseen kulttuuriin ja kieleen. Matka järjestetään 23.11. - 9.12.2018. 

Hakuaikaa on sunnuntaihin 21.10.2018 asti. Lisätietoa ja tarkemmat hakuohjeet.

 

13. SAMOKin kysely AMK-opiskelijoille 

Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK haluaa kuulla näkemyksiäsi siitä, kuinka opiskelijoita lähellä olevia asioita tulisi kehittää. Vastaamalla kyselyyn autat meitä valvomaan ja edistämään sinun ja muiden opiskelijoiden etuja.

Kysely on tarkoitettu päiväopiskelijoille. Vastauksesi on erittäin tärkeä, jotta SAMOK ja opiskelijakunnat pystyvät tulevaisuudessakin vastaamaan haasteisiin ammattikorkeakoulutukseen, opiskelijoiden toimeentuloon ja muihin elinolosuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. 

Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista, ja voit vastata kyselyyn anonyymisti. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, eivätkä yksittäiset vastaajat ole tunnistettavissa tuloksista. Tutkimusaineistoa käsittelevät Otuksessa hankkeeseen nimetyt tutkijat ja vain tutkimustarkoituksissa. Tutkimuksen toteuttaa Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus rs. Tutkimuksen on tilannut Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK. 

Kyselyn täyttämiseen menee noin 10 minuuttia ja vastausaikaa on perjantaihin 12.10.2018 asti. Linkki kyselyyn. Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan iPad. Arvontaan jättämiäsi yhteystietoja ei yhdistetä vastauksiisi. Lämmin kiitos avustasi! 

 

14. PIRATE ry:n jäsenilta 8.10.

Heippa PIRATE ry:n jäsen! Kiinnostaisko sua toimia PIRATEn hallituksessa? Haluaisitko kuulla meidän pesteistä ja siinä samalla esittää meille tiukkoja kysymyksiä? Vai kiinnostaako hyvä seura, hauska ilta ja sauna?

KAIKKI meidän jäsenet ovat tervetulleita viettämään iltaa ja saunomaan Solun saunalle 8.10. klo 17 alkaen. Mestoilla tarjolla pizzaa, lämmin sauna ja beer pongia. Janoisimpien kannattaa ottaa mukaan omat sauna- ja beer pong-juomat. 

Syyskokouksessa 23.10. valitaan hallitus vuodelle 2019, joten nyt on hyvä hetki saada vastauksia kysymyksiin hallitushommista ja lopettaa epäröinti! 

 

15. Energiamessujen rekrypäivä 25.10. Tampereella

Opiskeletko energia-, sähkö-, automaatio- ympäristö-, kaupallista tai näitä sivuavia aloja ammattikorkeakoulussa? Tule kuulemaan millaisia osaajia yritykset tarvitsevat ja miten nappaat työ- tai harjoittelupaikan energiayhtiöstä. Tilaisuuden päätteeksi voit vierailla Energiamessuilla, missä pääset tapaamaan potentiaalisia työnantajia kasvotusten sekä verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa.

Ohjelma

10.00 Energiateollisuus ry:n avauspuheenvuoro

10.30 Suuri rekrytentti: Tentattavana yritysten HR-johto

12.00 Lounas ja verkostoitumista

13.00 - Messuvierailu

Tilaisuus on maksuton. Viimeinen ilmoittautumispäivä messuille on 11.10.2018. Ilmoittaudu mukaan nyt

 

16. Lokakuun haalaribileet - Moustache Madness 4.10.

Lokakuussa otetaan varaslähtö Movemberiin, kun viikset valtaavat Tampereen legendaarisimmat opiskelijabileet! Kopioi Hercule Poirotin tai vaikka Johnny Deppin viiksityyli ja valmistaudu herrasmiesmäisen hauskoihin kekkereihin Viihdemaailma Ilonassa torstaina 4.10.! Vaikka bileiden ajankohta on lokakuu, eikä viiksien luvattu kuukausi marraskuu, ota ilo irti ja nauti illasta. 

Trimmaa siis luomuviiksesi kuntoon tai askartele illan hauskin asuste itse, it doesn’t matter, kunhan olet paikalla ja menossa mukana! Liput 3,30€ osoitteesta bailataan.fi, ovelta 5€.

Ovet aukeavat Ilonassa kello 21. Voit tulla paikalle joko haalareilla tai ilman.  

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

 

17. Tampere3-yhteisölehden uusi numero on julkaistu

Uusimmassa Tampere3-yhteisölehdessä esittäytyy uuden Tampereen yliopiston provosti Jarmo Takala. Lehdessä kerrotaan myös uuden yliopiston hallituksen muodostamisesta.

Muissa jutuissa kerrotaan kolmen korkeakoulun uudesta intranetistä, TTY:n ja TAMKin rakennustekniikan koulutusyhteistyöstä ja selvitetään yhdistymisen vaikutuksia henkilökunnalle.

Lehteä pääset lukemaan intran kautta. Haka-kirjautuminen on välttämätöntä lehden lukemiseksi. Opiskelijat voivat myös tilata uutiskirjeen sähköpostiinsa lehden sivuilta löytyvän lomakkeen avulla. 

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

18. Become a tutor!

Tamko is looking for enthusiastic students who find interest in guiding new students of TAMK. Tamko is training degree and international tutors. You can choose any tutoring form you like, or you can choose all of them! In addition to this great experience, you will also get study credits from tutoring.

Application periods:

Degree tutoring, 22 October - 15 November 2018

International tutoring, 8 October - 4 November 2018

You can find more info about the tutoring from Tamko's website.

 

19. Council election's nomination of candidates continues

TAMK has over 10 000 students and these students are represented by Students' Union of Tampere University of Applied Sciences, in short Tamko. The way how Tamko represents the students is decided by its highest decision making body, the council. Council is consisted by a chairperson and 20 representatives, and now you can be one of them! 

All Tamko members who are eligible to vote can stand for a nomination. Council's working language is Finnish. The nomination of candidates starts on Wednesday 12 September at 9.00 and ends on Wednesday 10 October 2018 at 12.00. Every nominee candidate needs to fill out an application form. Applications are available at tamko.fi -website as an e-form and as paper forms at Tamko's office Solu. 

The electoral system used is called as the proportional representation in which multiple candidates are elected through allocations to an electoral list. So find a list that represents you, or if there is none, you can establish a new list. More info about the council elections can be found from Tamko's website

 

20. Renew your study year sticker now and you'll take part in competition!

Tamko has launched a membership campaign for this Autumn. We're raffling Ticketmaster 100€ gift vouchers among new and continuing Tamko members. So now is a great time to apply for a student card or to get a new sticker for your student card!

New members who have joined Tamko in June 2018 or later and filled out the membership application online and paid multi year membership (Degree students) are eligible to join the raffle. We're raffling two gift vouchers among new members. Also continuing members who have joined Tamko before June 2018 and whose membership is valid on 1 October are eligible to join the raffle. We're raffling three gift vouchers among continuing members. 

Our office is open Mon - Fri at 9am - 4pm. Welcome!

More information about the membership campaign can be found from Tamko's website.

 

21. Tamko goes Tallinn - Still some places left!

Autumn, darkness and cold weather are coming - now is the time to go south! Come and experience Tallinn's warm atmosphere with Tamko on invigorating mini holiday!

Our journey starts on Monday 15 October and ends on Wednesday 17 October (this is the independent study week which means no lectures at TAMK). 

Tamko's package holiday includes:

  • Buss from Tampere - Helsinki - Tampere (departure from Tampere around 1.45pm). 
  • Boat trip Helsinki - Tallinn and accommodation in 2 person cabin (MS Silja Europa)
  • Hotel night in Tallinn in 2 person room (16 October - 17 October night, breakfast included)
  • Boat trip Tallinn - Helsinki with place on a deck (MS Silja Europe). (Return to Tampere around 7pm). 

Whole price for this trip is just 80€ (for Tamko members, non-members 100€). So gather up your mates and register quickly to this trip! You can register here: https://www.lyyti.fi/reg/tallinn2018

NB. The registration is binding. The trip must be paid before the departure. 

 

22. Blood Donation at TAMK 3 October

Once again it’s the time to give up some blood when FRC Blood Service comes to TAMK. On Wednesday, 3 October between 11.00 AM and 3.00 PM, come to the main campus (building B next to the dining area) and reach your helping hand! This event is accessible, so you can get to the place with the elevator.

If you’re unsure about your eligibility to donate, you can take an online test here (choose “In English” in the top left corner) and the momentarily blood need you can check here.

Bring your ID card with you, because a student card isn’t enough. In order to donate, you’ll also need a Finnish social security number. You can also get a stamp on your Tursaspassi from the event!

 

23. PIRATE ry's member evening 8 October

Hello to all members of PIRATE ry! Would you be interested in joining our board? Would you like to hear what board members jobs are like? Or are you interested to have a good time in great company? 

All our members are welcome to come spend time and enjoy the sauna at Solu on October 8th starting at 5 pm. We will be offering pizza, warm sauna and beer pong. Do bring your own drinks for sauna and beer pong. 

In the fall meeting on October 23rd, a new board for next year will be selected. So this is a good opportunity to get answers for your questions about being in the board and stop hesitating. 

 

24. October's Overall party - Moustache Madness 4 October

Haalaribileet is the most legendary student party in Tampere. The party is held every month on the first Thursday after student allowance. Come and join the party in the most sparkling and glamorous night club of the city, Viihdemaailma Ilona! (Verkatehtaankatu 3). 

This time we're getting a head start to Movember as the moustaches are conquering the most legendary student party of Tampere! Copy Hercule Poirot's or Johnny Depp's famous moustache style and get ready for this fun party at Night club Ilona on Thursday 4 October! Enjoy the evening, eventhough the party's date is in October and not in November...

So trim your natural moustaches or craft the evening's most funnies accessory yourself, it doesn't matter, as long as you're joining us! Tickets 3,30€ in advance from bailataan.fi, and 5€ from the door. dvance tickets include passage past the regular queue until 11pm. Doors open at 9pm. Dresscorde: with or without overalls. 

A We wish that cloakroom would only be used for coats, not for backbags or bags. 

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics