YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 4 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Portti Työelämään 23. - 24.1.

2. Haalarimerkkien ompeluilta 24.1.

3. Haemme opiskelijaedustajia!

4. Seuraa ja tykkää Tamkosta SoMessa - voit voittaa mahtavia palkintoja!

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

5. Tolun vakiovuoro

6. Tolun avantouinti

7. Kasari-teemainen Bar Studio 25.1.

8. Tolu ja PIRATE goes SAPPEE 

9. HAPPO ry:n Talvirieha 

10. TAMKin kirjastojen asiakaspalvelut suljettuina 25.1.

11. Tolun keilailta

12. Konekerhon spring break

13. Tolun Pussipallo

14. Inssikyykkä 2018

15. Kyykkätreenit!

16. TIRO ja tekniikan kerhot: stand up -jatkot 27.1.

17. Hae Kelaan kesätöihin

18. Kevään työnhakutyöpajat TAMKilla

19. Fitverstas Kickoff

20. Viherpäivät ja Vihertekniikka 2018

21. Ensi syksynä vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Hae 1.2. mennessä ICYE-ohjelmaan!

22. Tule mukaan suunnittelemaan lasten kesäleiriprojektia - tarjolla opintopisteitä! 

English Summary

23. Overall Patches' Sewing Evening 24.1.

24. Like and follow Tamko at social media - win awesome prices!

25. Tolu's weekly sport shift

26. 1980s themed Bar Studio 25.1.

27. Tolu ja PIRATE goes SAPPEE 

28. Konekerho's Springbreak

29. Inssikyykkä 2018

30. Stand up afterparty

31. Job seeking workshop at TAMK: Finding hidden jobs

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Portti Työelämään 23. - 24.1.

Portti Työelämään -rekrytointitapahtuma lähestyy! 23. ja 24.1. kello 10 - 14 TAMKin pääkampuksen täyttää lähes 70 eri alojen yritystä, jotka hakevat kesätyöntekijöitä, harjoittelijoita ja opinnäytetyöntekijöitä. Tarkempia tietoja osallistuvista yrityksistä voit lukea Portti Työelämään -messukatalogista, jonka löydät Solulta, TAMKrekryn toimistosta sekä ympäri pääkampusta.

Vuoden 2018 messujen teemana on CV ja alkukeväästä kuumana käyvä kesätyöhaku. Yritysten tapaamisen lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus hioa CV:nsä timanttiseen kuntoon CV-preppauspisteessä sekä käydä otattamassa itsestään edustava valokuva CV:tä varten. 

Tsekkaa kattava yrityslistaus Portti Työelämään -tapahtuman nettisivuilta! Lisätietoja tapahtumasta löydät myös Facebookista. Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa.

2. Haalarimerkkien ompeluilta 24.1. 

Jäikö edellinen ompelukerta väliin ja merkkejä kasaantuu nurkkiin? Ei hätää, sillä vuoden 2018 ensimmäinen haalarimerkkien ompeluilta on täällä! 

24.1. kello 17.00 - 22.00 Solun saunalla saa taas ommella merkkejään kiinni ja ostaa uusia, jos niitä ei vielä ole tarpeeksi (vain korttimaksu). Omat ompeluvälineet on hyvä ottaa mukaan, mutta Tamkolta löytyy tarvittaessa myös jonkun verran neuloja ja erilaisia lankoja. Muista kutsua kaveritkin mukaan ja huolehtia siitä, että Tursaspassit on matkassa! Tapahtuma on alkoholiton. Tervetuloa! 

3. Haemme opiskelijaedustajia!

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin sekä Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmiin! Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle tunneilta.

Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmissä taas pääset kertomaan alasi opiskelijoiden näkemyksen sekä vaikuttamaan opetussuunnitelmien yhteiseen kehittämiseen oman koulutuksesi näkökulmasta. Ryhmät pohtivat myös yhteistyö- ja kehittämismahdollisuuksia ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä. Ryhmien arvellaan kokoontuvan kerran yhdessä tai kahdessa kuukaudessa. 

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2018 ajaksi. 

Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

4. Seuraa ja tykkää Tamkosta SoMessa - voit voittaa mahtavia palkintoja!

Keskiviikkona 24.1.2018 arvotaan kaikkien Tamkon Facebook-sivusta tykänneiden jäsenten kesken yksi Oral B pro 2000 sähköhammasharja. Samana päivänä arvotaan kaikkien Tamkon Instagramia (@opiskelijakuntatamko) seuraavien jäsenten kesken yksi lahjakortti hampaiden laservalkaisuun sekä hammaskiven poistoon. Hammasklinikka Kruunu Kruunaa hymysi!

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

5. Tolun vakiovuoro

Tolun vakiovuorolla pelataan lentopalloa tiistaina 23.1. klo 17-19 TAMKin liikuntahallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenmaksua, joten mukaan pääsee kuka vain. Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimii Unipoli Sport.

6. Tolun avantouinti

Avantouinti on osa Tolun Talviliikuntaviikon tapahtumia! Kiinnostaisiko avantouinti? Nyt kokeiluun on mahdollisuus, kun Tolu järjestää 1.2. avantouinnin Kaupinojan saunalla. Tapahtuma on ilmainen!

HUOM! Mukaan mahtuu 11 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kaupinojan saunalle kävellään yhdessä, matkaa on noin 2km. Lähtö TAMKilta Solun edestä klo 17.00. Muistathan ottaa voimassaolevan opiskelijakorttisi mukaan!

Ilmoittautuminen sähköpostilla: mari(at)urheiluseuratolu.fi.

Lisätietoja tapahtumasta ja muut Talviliikuntaviikon tapahtumat löydät Tolun Facebookista.

7. Kasariteemainen Bar Studio 25.1.

Tällä kertaa Bar Studio vetää kasariksi! Ohjelmassa on luvassa kasariaiheinen visa sekä vuosikymmenelle tyypillisiä juomia ja musiikkia. Ruokalista palautuu taas aikaisempien tuttujen tuotteiden pariin. Tule osallistumaan visaan, nauttimaan edullisista tuotteista ja hyvästä musiikista! Ovet ovat avoinna tuttuun tapaan 16-21. Bar Studion löydät TAMKin Catering Studion tiloista. Sisäänkäynti sijaitsee Kuntokatu 3:n (G-siipi) pääovien vasemmalla puolella. Tervetuloa!

8. Tolu ja PIRATE goes SAPPEE 

Tolu ja PIRATE ovat jälleen yhdistäneet voimansa ja vievät TAMKilaisia Sappeen mahtavaan talvimaahan laskettelemaan ja nauttimaan höyryävästä kaakaosta 2.2.2018. Lähtö on Kuntokatu 3:n pääoven edestä (G-siiven edestä) klo 15.00. Bussikyyti Sappeelta takaisin TAMKille lähtee klo 20.00. 

Hinnat: Bussi 10e / bussi + hissilippu 28e / bussi + hissilippu + välinevuokra (sukset tai lauta) 45e. Kypärävuokra 5e ja sovitus paikan päällä Sappeella. Liput myynnissä Solulla ja Tolun verkkokaupassa Holvissa! Paikkoja reissulle on vain 50, joten suksi lunastamaan paikkasi mäkeen saman tien! 

9. HAPPO ry:n Talvirieha 

Joululoma on ohi ja arki jälleen alkanut maistua. Koulunpenkissä istuminen kauniina talvipäivänä voi kuitenkin tuntua haikealta, kun mieleesi muistuu lapsuuden villit lumipenkassa pyörimiset. Mutta, ei huolta, sillä meillä on lumileikkien kaipuuseen helpotusta tuova tapahtuma: Happo ry:n jokavuotinen talvirieha!

Pukekaa siis niin paljon lämmintä päälle, kuin haalarit antavat myöten, ja saapukaa Sorsapuistoon 1.2. klo 18.00 alkaen kavereidenne kanssa! Tässä mahtavassa tapahtumassa on tarjolla monenlaista aktiviteettia: hurjaa mäenlaskua, mölkkyä sekä kyykkää ja suolaisen nälkään vähän makkaraa (pientä korvausta vastaan 0,50 €). Rieha jatkuu klo 21.00 saakka, jos innokasta porukkaa riittää. Riehan jälkeen voimme lähteä jatkamaan juhlimista Ilonaan Poikkitieteellisille Haalaribileille!

Ja mikä parasta, te aktiiviset pikku tursaat, jotka olette keränneet leimoja tursaspassiinne, saatte myös tästä tapahtumasta leiman (jos muistatte ottaa passin mukaan)!

10. TAMKin kirjastojen asiakaspalvelut suljettuina 25.1.

Kirjaston asiakaspalvelu Pääkampuksella ja Mediapoliksessa on suljettu torstaina 25.1. Tampere3 -kehittämispäivän vuoksi. Omatoimikirjastot palvelevat normaalisti kulkukorteilla. Musiikkiakatemian kirjasto on kokonaan suljettu.

Katso aina ajankohtaiset aukioloajat verkkosivuiltamme

11. Tolun keilailta

Taas on perinteisen Tolun keilaillan (entinen Rännipallo) aika! Paikkana toimii tuttu Space Bowling & Billiards ja ajankohtana maanantai 29.1. klo 18-19. Tulethan paikalle kuitenkin viimeistään 17.45, jotta saadaan pelit käyntiin jo tasalta. Tunnin keilaukselle hintaa kertyy vaivaiset 5 euroa (sis. kenkävuokran). Keilailta on osa Tolun Talviliikuntaviikon tapahtumia. Voit lunastaa paikkasi Tolun Holvi-verkkokaupasta.

Lisätietoja tapahtumasta ja muut Talviliikuntaviikon tapahtumat löydät Tolun Facebookista. Tapahtumasta saa leiman Tursaspassiin!

12. Konekerhon spring break

Tuntuuko siltä, että opiskelumotivaatio vähenee, mitä pidemmälle kevättä edetään? Ei se mitään, sillä Konekerho järjestää 25.3 - 26.3. mahdollisuuden lähteä etsimään kadonnutta motivaatiota Helsinki – Tallinna väliä seilaavalle risteilijälle. Kyseessä on tyypillinen 22h risteily, joten motivaatiota voi poiketa etsimään myös Tallinnan satamasta. Tänä vuonna laivalle pääsee huojumaan hävyttömän halvalla, sillä reissu kuljetuksineen kustantaa Konekerhon jäsenille vain 20 euroa ja muille 25 euroa. Risteilypaikan voit lunastaa Solulta tai eksymällä Konekerhon ständille.

Lisätietoa saatavilla Konekerhon Facebookista.

13. Tolun Pussipallo

Tolun vuosittainen biljarditurnaus järjestetään maanantaina 29.1. klo 19 alkaen. Paikkana Space Bowling  Billiards. Pelinä on 8-pallo. Pelit pelataan Suomen Biljardiliiton sääntöjä noudattaen. Turnaus pelataan lohkomuotoisena. Alkupeleissä lohkoja on yhteensä 4, joista kussakin on 4 pelaajaa. Jokaisen lohkon voittaja etenee seuraavaan vaiheeseen. Biljarditurnaukseen osallistuminen maksaa 6€. Kolme parasta palkitaan! Lunasta paikkasi Tolun Holvi-verkkokaupasta. Pussipallo on osa Tolun Talviliikuntaviikon tapahtumia! 

Lisätietoja tapahtumasta ja muut Talviliikuntaviikon tapahtumat löydät Tolun Facebookista. Tapahtumasta saa leiman Tursaspassiin!

14. Inssikyykkä 2018

Joko kyykkähammasta kolottaa? Etkö malta odottaa MM-kyykkää? Ei hätää, Inssikyykkä on täällä taas!

TIRO ry ja tekniikan kerhot tarjoavat kaikille TAMKin insinööriopiskelijoille mahdollisuuden hioa kyykkätaitojaan MM-kyykkää varten. Inssikyykässä on taas jaossa mainetta, kunniaa sekä palkintoja, joista pieni insinöörin alku voi vain haaveilla villeimmissä unissaan. Palkintojen joukosta löytyy muun muassa joukkuepaikkoja Inssibeerpongiin ja voittajajoukkueelle joukkuepaikka Akateemiseen MM-kyykkään! Tapahtumassa on jokaiselle jaossa silmiä hivelevä haalarimerkki sekä paikan päällä nälkäisemmille makkaraa ja mehua.

Joten kerää siis 4 hengen joukkue, marssikaa Solulle ilmoittautumaan ja saapukaa 27.1. kello 11.00 Solun taakse parkkipaikalle. Lippujen hinnat: 5€/hlö, eli 20€/joukkue. Virallisina jatkoina toimii stand up jatkot Yo-talolla klo 20.30 alkaen, jatkoliput joukkuepaikan kanssa 3€, muille ennakkoon ostajille 5€ ja ovelta 7€.

Järjestäjinä: TIRO ry, SOURCE, Konekerho ry, Antura, G.L.O.B.E., Tarkka, TASO ry, HAPPO ry, TaTek ja Paperikerho. Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

15. Kyykkätreenit!

Akateemisen kyykän MM-kisat lähestyvät! Tolu järjestää kyykkäharkat yhteistyössä Konekerhon kanssa 31.1. klo 17 alkaen. Paikkana toimii Hakametsän jäähallin parkkipaikka. Jos taitosi ovat ruosteessa, haluat muuten vain harjoitella kisoja varten tai kokeilla kyykkää rennossa porukassa, tule mukaan! Tapahtuma on ilmainen. Kyykkätreenit on osa Tolun Talviliikuntaviikon tapahtumia. 

Lisätietoja tapahtumasta ja muut Talviliikuntaviikon tapahtumat löydät Tolun Facebookista.

16. TIRO ja tekniikan kerhot: stand up -jatkot 27.1.

Opiskelijat ovat yleensä tottuneet viihdyttämään itseänsä vain arkipäivisin, mutta TIRO ja tekniikan kerhot ovat päättäneet vuoden alun kunniaksi järjestää viihdykettä myös tammikuun kylmään ja pimeään lauantai-iltaan.

Ota siis suunnaksi 27.1. Tampereen historiallinen YO-talo, jossa ovet aukeavat klo. 20.30. Yhdeksän aikaan lavan ottaa haltuun stand up-koomikko Arimo Mustonen. Stand up-shown jälkeen lavalle astuu Dj, jonka kanssa jatketaan aina neljään asti. Dj:n listalle on ujutettu tällä kertaa muutakin kuin Anatudea. Nestemäiset virvokkeet toimitetaan tälläkin kertaa opiskelijaystävälliseen hintaan. 

Hintakin on varsin huokea 5€ ennakkoon ja ovelta 7€. Liput saa ostettua joko bailataan.fi:stä tai Solun tiskiltä!

17. Hae Kelaan kesätöihin

Kelassa on jälleen tänä kesänä tarjolla mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja. Haut avautuvat jo helmikuussa. Tarjolla on noin 200 mukavaa työpaikkaa ympäri Suomea.

Kesätyöntekijämme työskentelevät mm. etuuskäsittelijöinä, puhelin- ja asiakaspalvelussa sekä ICT-palveluissa. Kesätyö saattaa olla ensimmäinen askel toivomaasi ammattiin, joten työn hakeminen kannattaa!

Kela osallistuu myös tänä vuonna Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan. Kela sitoutuu kampanjan mukaisiin hyvän kesätyön periaatteisiin, jotka varmistavat hyvän kesätyökokemuksen sekä työntekijälle että työnantajalle. Näitä periaatteita ovat esimerkiksi työn mielekkyys ja hyvä perehdytys.

Kesän 2016 kyselyn mukaan suurin osa kesätyöntekijöistämme olikin sitä mieltä, että oli saanut Kelassa hyvän perehdytyksen. He myös kokivat työn mielekkääksi ja monipuoliseksi. Lähes kaikki kesätyöntekijät pitivät työilmapiiriä mukavana.

Lue lisää:

Kelasta työnantajana.

Olemme myös Instagramissa @kela_fpa. Työntekijöidemme kokemuksia löydät tunnisteella #töissäkelassa.

18. Kevään työnhakutyöpajat TAMKilla

Someta Duuniin -hanke järjestää kevään aikana koulutuksia työnhaun eri osa-alueisiin liittyen. Koulutukset ovat maksuttomia ja niihin osallistuminen on vapaaehtoista. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: tamkrekry(at)tamk.fi. 

Työnhakutyöpajat:

-Henkilöbrändäys 30.1. klo 14.00 - 16.30

-Piilotyöpaikat 20.2. klo 14.00 - 16.30

-Hidden jobs 21.2. at 14.00 - 16.30

-Työn tekemisen uudet tavat 20.3. klo 14.00 - 16.30

-Digitaaliset portfoliot 17.4. klo 14.00 - 16.30

-Kehitä itseäsi kesällä -päivä 8.5.

Lisätietoa. TAMK Työelämäpalvelut auttaa sinua työnhaussa. Varaa aika tapaamiselle tai lähetä CV ja työhakemuksesi kommenteille: tamkrekry(at)tamk.fi. Toimistomme sijaitsee huoneessa B1-59.

19. Fitverstas Kickoff

Personal training -palveluja tarjoava Fitverstas järjestää hyvinvointitapahtuman Tampereen Ilonassa 27.1.2018 klo. 11.00-16.00. Luvassa toiminnallista tekemistä, maistatuksia, arvontoja ja kilpailuja koko päivän! Lisäksi jaossa lahjakassi 200 ensimmäiselle. Tapahtumaan osallistuvat voivat ottaa myös osaa päivän aikana tanssilattialla ohjattaviin jumppiin!

Messupisteillä seuraavat yritykset: Fitverstas, Nutri Works, Lohilo, Mutjutin, Tervens, Baseativa, Linkosuo, SYKE Tribe, Delight, Maitokolmio, Kangoo FitSuomi, Glitternisti, House of Organics ja Elämyspalvelut Nostalgia.  

TAMKin opiskelijat voivat lunastaa tapahtumaan 2€ alelipun (norm. 8€) koodilla "TAMK" Fitverstaan nettikaupasta. (Laita koodi kenttään ja muista painaa hae. Näin koodi aktivoituu ja saat alennuksen). Tapahtumaan pääset sisään nimelläsi, ja mikäli ostat useamman lipun, lisää "Lisätietoja"-kohtaan kaikkien osallistujien nimet tai laita meille sähköpostia info(at)fitverstas.com.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

20. Viherpäivät ja Vihertekniikka 2018

Tervetuloa mukaan viheralan valtakunnalliseen ykköstapahtumaan Jyväskylän Paviljonkiin 14.-15.2! Tapahtumaan sisältyy seminaareja, iltajuhla ja Vihertekniikka-näyttely. 

Viherpäivät ovat loistava mahdollisuus viheralan opiskelijoille verkostoitua ammattilaisten kanssa ja saada uusia näkökulmia viheralan eri teemoihin seminaariluennoilla. Luentojen pääteeman – VIISAS VIHREÄ – alla käsitellään useita hyvin ajankohtaisia teemoja, kuten digitalisaatio, kiertotalous ja kestävä ympäristö. Aiheita syvennetään viheralan näkökulmasta. Mukana on useita johtavia asiantuntijoita ulkomailta ja kotimaasta.

Viherpäivien yhteydessä oleva Vihertekniikka-näyttely on kooltaan tähänastisista laajin. Mukana tulee olemaan reilusti yli 90 näytteilleasettajaa. Keskiosassa näyttelyhallia on yli 10 kotimaisen luonnonkivivalmistajan neuvonnallinen yhteisosasto. Monilla osastoilla on kesy-tuotteita (kestävä ympäristörakentaminen).

Täyspäiväiselle opiskelijalle ilmoittautuminen seminaareihin ja näyttelyyn on täysin ilmaista. (Huom! Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy 26.1!) 

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa. Tapahtuman järjestää viheralan keskusjärjestö Viherympäristöliitto ry. 

21. Ensi syksynä vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Hae 1.2. mennessä ICYE-ohjelmaan!

Lähde ensi syksynä 6 tai 12 kuukaudeksi vapaaehtoistyöhön ulkomaille International Cultural Youth Exchange -ohjelman (ICYE) kautta! Pääset mukaan rakentamaan siltoja eritaustaisten ihmisten välille ja saat tilaisuuden harjoittaa kielitaitoasi sekä kartuttaa uutta osaamista.

Syksyn 2018 kohdemaat ovat Argentiina, Bolivia, Brasilia, Costa Rica, Filippiinit, Ghana, Honduras, Indonesia, Intia, Kenia, Kolumbia, Meksiko, Nepal, Nigeria, Taiwan, Uganda, Uusi-Seelanti ja Vietnam. Jaksot alkavat elo–syyskuussa.

Vapaaehtoisia vastaanotetaan yleishyödyllisiin työyhteisöihin, etenkin kasvatus- ja sosiaalialalle – esimerkiksi kouluihin Ghanaan ja katulasten tukikeskuksiin Boliviaan. Myös vammaistyö-, terveydenhoito-, ympäristö- ja kulttuurialan tehtäviä sekä ihmisoikeustyötä on tarjolla. 

ICYE-ohjelma on suunnattu 18–30 vuotiaille ja omakustanteinen. Jokaisessa kohdemaassa on nuorisvaihtoon erikoistuneen ICYEn jäsenjärjestö, joka vastaa vapaaehtoisten vastaanottamisesta ja tukemisesta. Vapaaehtoistyöntekijöiltä edellytetään sopeutumiskykyä, joustavuutta, avoimuutta sekä kiinnostusta erilaisia elämäntapoja kohtaan. On hyödyksi osata kohdemaan kieltä jo ennen lähtöä, mutta tämä ei ole edellytys. Myöskään aiempaa koulutus- tai työtaustaa ei vaadita.

Ohjelmaan haetaan Maailmanvaihto ry:n kautta. Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Järjestö toimii kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi.

Hae 1.2.2018 mennessä! Lisätiedot ja hakuohjeet.

22. Tule mukaan suunnittelemaan lasten kesäleiriprojektia - tarjolla opintopisteitä! 

Etsimme 7-10 -vuotiaiden lasten toiminnallisen päiväleirin suunnitteluun moniammatillista opiskelijaryhmää. Mukaan kaivataan muun muassa sosionomeja, sairaanhoitajia, tradenomeja, restonomeja ja fyssareita. Projektiryhmän rekrytointi päättyy tammikuun lopussa ja työskentely aloitetaan heti sen jälkeen. Projektista on mahdollista saada opintopisteitä esimerkiksi hankeopintoihin, vapaasti valittaviin opintoihin tai jopa harjoittelujaksoihin projektiin käytetyn tuntimäärän mukaan. 

Leiri järjestetään 4.6.- 22.6.2018. Projektin toimeksiantajana toimii Hyvinvointiklinikka. Mikäli olet kiinnostunut lasten kanssa toimimisesta, täytä lyhyt hakemus tämän linkin kautta ja kerro, mitä haluaisit projektissa tehdä. 

Lisätietoja voi kysellä osoitteesta justiina.nisumaa(at)soc.tamk.fi tai Hyvinvointiklinikalta anne.ketola(at)tamk.fi.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

23. Overall Patches' Sewing Evening 24.1.

Did you miss the last sewing evening and your patches are piling up? Don't worry because the first overall patches' sewing evening in 2018 is here! At Solu you can sew your patches and buy new ones if you don't have enough yet (card payment only). It’s probably best if you bring your own supplies, but Tamko also has some for backup. Welcome to sew on 24th of January at 17.00 - 22.00!

Ps. Remember to bring all your classmates and make sure you have your Tursaspassi with you. Please notice that this event is non-alcoholic!

24. Like and follow Tamko at social media - win awesome prices!

Tamko member, follow our social media! You can win great prizes by liking and following! On Wednesday 24.1.2018 we will raffle one Oral B Pro 2000 electric toothbrush between all members who likes Tamko’s Facebook page. Follow Tamko on Instagram and you'll also have a chance to win a gift card to dental calculus removal and laser tooth-whitening.

25. Tolu's weekly sport shift

We will play volleyball in our weekly sport shift on Tuesday 23.1. from 5pm to 7pm at TAMK Sports Arena.  Everybody can join our sport shift even if you haven't bought Unipoli Sport membership. Unipoli Sport is a partner of our sport shift.

26. 1980's themed Bar Studio 25.1.

This time 80's theme arrives to Bar Studio! At the evening we are going to have a quiz about 80's and serve drinks that were popular here in Finland around that time. Evening menu will be normal Bar Studio menu. Welcome to try our quiz and enjoy the evening with some good old 80's music! Bar Studio is situated at TAMK's catering studio. Doors are open from 4 pm till 9 pm. The entrance to the Bar Studio is on the left side of Kuntokatu 3 main doors (G wing).

27. Tolu and PIRATE goes SAPPEE 

Tamko's sport club Tolu and health sector students' association PIRATE are organizing together a trip to Sappee's ski resort for all TAMK students on 2.2.2018 at 15.00 - 20.00. Program includes downhill skiing (if you like) and minty hot chocolate. Departure is from campus at Kuntokatu 3's main entrance (G wing) at 15.00. The bus back to TAMK leaves from Sappee at 20.00. 

Prices: Bus trip 10€ / bus + ski lift ticket 28€ / bus + ski lift ticket + ski or snowboard rental 45€ (+ 5€ helmet rental, fitting at Sappee ski resort). The tickets are for sale at Solu and Tolu's online store Holvi. 

NB! There are only 50 spots for this trip so please be quick!

28. Konekerho's spring break

Losing your will to study? Are you drowning in projects and essays? Come and join Konekerho on our quest to find our missing studying motivation on a 22 hour long cruise from Helsinki to Tallinn on 25.3-26.3. For a low a price of 25€ (20€ for members of Konekerho), you’ll get a bus ride to Helsinki and back and a cruise ticket with a chance to spend four hours in Tallinn. Get a first-hand experience of the famous Finnish booze tourism, wander through the old town of Tallinn or go shopping! Tickets can be bought from Solu and from our stand.

29. Inssikyykkä 2018

Is your kyykkä tooth aching? Can`t wait for Kyykkä's world championship games? Have no fear, Inssikyykkä is here!

TIRO ry and engineering guilds of TAMK are offering you a chance to improve your skills for Kyykkä's world championship. Once again we'll be offering you a chance for glory, fame and prizes a small engineering student could only dream of. The prizes for the three top teams include three team positions to Inssibeerpong and the winning team wins a team position to Kyykkä's world championship games. But have no worries, if you don’t manage to get to the top three: all participants will receive an overall patch and there'll be free sausages and juice for the hungry ones.

So collect a team of four, march to Solu and sign up for the event and arrive on Saturday 27th of January at 11.00 to Solu's parking space. 

Ticket prices: 5 € / person, 20 € / team. Official after party is stand up afterparty at 21.30 at Student House (Ylioppilastalo). Tickets with team place 3€, others in advance 5€ and from the door 7€. 

Organisers: TIRO ry, SOURCE, Konekerho, Antura, G.L.O.B.E., Tarkka, TASO, HAPPO ry, TaTek ja Paperikerho.

30. Stand up afterparty 27.1.

Students are always used to entertain themselves only on weekdays, but this time TIRO and engineering clubs of TAMK have decided to celebrate the beginning of the year by organizing some entertainment on this cold and dark January Saturday night. 

So, come to Tampere’s historical Student House (Ylioppilastalo) on 27.1., where the doors open at 8.30 p.m. Stand-up comedian Arimo Mustonen (Finnish stand up) takes the stage at 9 o'clock. After the stand-up show the DJ steps on stage and rules the stage all the way till 4 a.m. This time however, the DJ is going to play more than just your generic club music. Liquid refreshments are also provided in student friendly prices.

The ticket price is quite cheap: 5 € (prepaid ticket), 7 € (at the doors). You can buy the tickets from Bailataan.fi or at Solu’s desk! 

31. Job seeking workshop: Finding hidden jobs

Did you know that 80% of jobs are not listed anywhere? So, how can you find them? Join TAMK's working life services' english speaking workshop for finding hidden jobs on 21.2. at 14.00 - 16.30, and find out! 

You can register to the workshop by sending an email to: tamkrekry(at)tamk.fi.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics