YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 39 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Asetu ehdolle edustajistovaaleissa!

2. Uusi lukuvuositarrasi nyt ja osallistut kilpailuun! 

3. Tamko goes Tallinn - vielä muutama paikka vapaana!

4. Verenluovutus TAMKilla 3.10.

5. Tamkon avoin kokous ja tutustumisilta 4.10.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

6. Tolun vakiovuoro 

7. EASYBIKE -pyörien lainaus TAMKin pääkampuksella!

8. Pi**ujouluralli -risteily Tukholmaan 11. - 12.11.

9. Kaljamölkky 4.10.

10. Teatteri Äärirajan Todella Avoimet Ovet 25.9.

11. Kahvihuone ja virvoitusjuoma-automaatit pääkampuksella

12. Vastaa Opiskelijan Tampereen kyselyyn!

13. Nyyti ry: Mukaan porukoihin -Facebook live 25.9.

14. Kysely opiskelijoiden asumisesta - voita leffaliput!

15. Salibandyn alkeiskurssi naisopiskelijoille Hervannassa 30.9.

English Summary

16. Council election's nomination of candidates continues

17. Renew your study year sticker now and you'll take part in competition!

18. Tamko goes Tallinn - Still some places left!

19. Blood Donation at TAMK 3 October

20. Theater Ääriraja's Really Open Doors 25 September

21. Students' Tampere survey 

22. A survey about students' housing

23. Women’s beginners’ course on floorball 30 September at Hervanta 

24. Creative Shock 2018 competition 

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Asetu ehdolle edustajistovaaleissa!

TAMKissa opiskelee noin 10 000 opiskelijaa, ja näitä opiskelijoita edustaa Tampereen Ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta, eli Tamko. Sitä, miten Tamko opiskelijoita edustaa, säätää sen ylin päättävä elin, eli Edustajisto. Se koostuu puheenjohtajasta ja 20:stä jäsenestä, joista yksi voit olla sinä! 

Ehdolle voivat asettua kaikki äänioikeutetut jäsenet. Ehdokasasettelu alkoi ke 12.9.2018 kello 9.00 ja se päätttyy ke 10.10.2018 kello 12.00. 

Edustajiston jäsenenä pääset mukaan Tamkon toimintaan, olit sitten kiinnostunut vaikuttamisesta, tapahtumien järjestämisestä tai opiskelijakokemuksen parantamisesta. Uusi valittu edustajisto myös valitsee Tamkon uuden hallituksen (sinun ei tarvitse lähteä ehdolle edustajistovaaleissa, mikäli tähtäät vain hallituspaikkaan).

Jokainen ehdokas täyttää henkilökohtaisen ehdokasilmoituksen joko Tamkon sivuilta löytyvällä e-lomakkeella tai paperisena versiona Tamkon toimistolla Solulla. Vaalit suoritetaan listavaaleina, joten etsi lista, joka mielestäsi parhaiten edustaa sinua itseäsi. Jos sellaista ei löydy, perusta uusi lista. 

Lisää infoa löydät Tamkon nettisivuilta

Älä valita! Välitä ja vaikuta.2. Uusi lukuvuositarrasi nyt ja osallistut kilpailuun! 

Tamkolla on meneillään syksyn jäsenkampanja, jonka palkintona on Ticketmasterin 100€ lahjakortteja! Palkintoja jaetaan sekä uusien että jatkavien jäsenten kesken. 

Kesäkuussa 2018 tai sen jälkeen sähköisellä jäsenlomakkeella liittyneiden ja monivuotisen jäsenmaksun maksaneiden jäsenten kesken arvotaan 2 kpl Ticketmasterin sadan euron (100,00€) lahjakortteja. Lisäksi jatkavien jäsenten, eli ennen kesäkuuta 2018 liittyneiden kesken, joiden jäsenyys on voimassa 1.10.2018, arvotaan 3 kpl sadan euron (100,00€) lahjakortteja. 

Huomioithan, että sininen (09/2018) tarra on voimassa enää sunnuntaihin 30.9. saakka. Tamkon toimisto Solu on avoinna ma - pe kello 09.00 - 16.00. Tervetuloa Solulle!3. Tamko goes Tallinn - vielä muutama paikka vapaana!

Syksy, pimeys ja kylmät ilmat saapuvat - nyt on aika lähteä etelään! Tule ja koe Tallinnan lämmin tunnelma virkistävällä minilomalla Tamkon kanssa. Matkalle lähtö on maanantaina 15.10. ja paluu keskiviikkona 17.10. (itsenäisen opiskelun viikko). 

Tamkon pakettimatkaan sisältyy:

  • Bussimatkat Tampere - Helsinki - Tampere (lähtö n. 13.45 TRE)
  • Meno 15.10.2018 laivamatka Helsinki - Tallinna sekä majoitus 2 hengen hytissä (MS Silja Europa)
  • Hotelliyö 2 hengen huoneessa (16. - 17.10 välinen yö, hinta sis. aamiaisen)
  • Paluu laivamatka Tallinna - Helsinki kansipaikoin (MS Silja Europa). (Paluu TRE n. klo 19.00).

Hinta tälle etelän matkapaketille on vaivaiset 80€ (Tamkon jäsenille, ei-jäsen 100€). Nappaa siis kaverit matkaan ja ilmoittautukaa pikapikaa mukaan! Matkan tarkemmat aikataulut löydät ilmoittautumislinkin takaa. 

Huom. ilmoittautuminen on sitova. Matka tulee olla maksettuna ennen matkalle lähtöä. 4. Verenluovutus TAMKilla 3.10.

Jälleen olisi aika luovuttaa verta, kun SPR:n Veripalvelu saapuu TAMKiin. Suuntaa siis askeleesi Pääkampuksen B-aulaan keskiviikkona 3.10. kello 11-15 ja ojenna auttava kätesi! Tapahtuma on esteetön, sillä paikalle pääsee hyvin myös hissiä käyttäen.

Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen täältä,ja tämänhetkisen veren tarpeen Veripalvelun nettisivuilta. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, sillä pelkkä opiskelijakortti ei riitä. Tarvitset myös suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen luovuttaaksesi verta (löytyy esim. Kela-kortistasi). Tapahtumasta saa lisäksi Tursaspassi-leiman!5. Tamkon avoin kokous ja tutustumisilta 4.10.

Syksy tulee ja opiskelijakunnan edustajistovaalit lähestyy. Nyt on siis aika alkaa miettimään, olisitko juuri sinä oikea ihminen opiskelijakunnan toimintaan vuodelle 2019. Tamko järjestää 4.10. klo 16 alkaen mahdollisuuden tutustua paremmin toimintaan. Ilta alkaa avoimella hallituksen kokouksella ja jatkuu vapaamuotoisena illanviettona Solun saunalla. Illan aikana voi haastaa nykyisiä toimijoita ja kysellä mieltä painavia kysymyksiä. 

Opiskelijakunnan toiminta on avoinna kaikille Tamkon jäsenille. Tervetuloa! Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

6. Tolun vakiovuoro 

Tolun vakiovuorolla pelataan lentopalloa tiistaina 25.9. kello 17-19. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimii Unipoli Sport. Tervetuloa!

 

7. EASYBIKE -pyörien lainaus TAMKin pääkampuksella!

Me EASYBIKElla haluamme tehdä liikkumisestasi helppoa ja edullista. Nyt EASYBIKE -pyöriä on saatavilla myös TAMKin Teiskontien puoleisen sisäänkäynnin vieressä!

EASYBIKE -pyörien käyttäminen on helppoa. 

1. Etsi ja lataa EASYBIKE-sovellus sovelluskaupasta ja rekisteröidy käyttäjäksi. Se on ilmaista ja vie sinulta vain pari minuuttia. 

2. Etsi pyörä sovelluksella tai mene suoraan lähimmän pyörän luo.

3. Kytke puhelimesi Bluetooth -toiminto päälle ja skannaa pyörän QR-koodi.

4. Pyörän lukko avautuu ja matkasi alkaa!

5. Pysäköi pyörä määränpääsi lähimmälle EASYBIKE-pysäköintialueelle ja lukitse pyörä manuaalisesti. 

Lisätietoa hinnoista ja ohjeista löydät nettisivuiltamme. Esimerkiksi 30min. pyörämatka maksaa opiskelijalle 0,50€. Jos taas haluat polkea pitempään, esimerkiksi 1 päivä kustantaa 5€. 

PS. Skannaamalla EASYBIKEn nettisivuilta alekupongin QR-koodin, saat ilmaiseksi 2€ käyttörahaa EASYBIKE-lompakkoosi! 8. Kaljamölkky 4.10. 

Ahmitko opintopisteitä yhtä vauhdikkaasti kuin 0,33 l juomia? Ihan sama mitä vastasit, sillä meillä on mielessä juuri sinulle sopiva joukkuelaji: Kaljamölkky! Kyseessä on Mölkyn kaltainen peli, josta on pitkän kehitystyön tuloksena tehty opiskelijoille sopiva joukkoelaji! Tarkemmat tiedot pelistä löydät SOPU ry:n & Konekerho ry:n Facebookista.

Kerää siis itsellesi 5 hengen joukkue, riittävästi 0,33 l juomia ja suuntaa Sorsapuiston kentälle 4.10. kilpailemaan Kaljamölkkyturnauksessa! Voittajille luvassa mahtavat yllätyspalkinnot. Tapahtuma on jäsenille ilmainen, muille tapahtuma kustantaa 2€/ hlö.

Ilmoittautumisohjeet: Kerää 5 hengen ryhmä ja valitse ryhmälle kapteeni, joka ilmoittaa sähköpostilla joukkueen ja osallistujien nimet sekä oman puhelinnumeronsa osoitteeseen mikaela.paakkunainen(at)soc.tamk.fi. Ilmoittautuminen viimeistään 30.9.9. Pi**ujouluralli -risteily Tukholmaan 11. - 12.11.

Myytiinkö Pi**uralli loppuun nenän edestä etkä ehtinyt mukaan fiilistelemään? Tai janoatko rallien jälkeen lisää hauskanpitoa? Eipä hätää, sillä Pi**ujouluralli vuosimallia 2018 on täällä!

TaRe ry, SOPU ry ja Konekerho vievät teidät ensimmäistä kertaa Pi**ujoulurallin historiassa Itämeren aalloille 23h hupiristeilylle kohti Tukholmaa. Lähtö tapahtuu sunnuntaina 11.11.2018 TAMKilta (kellonajasta ilmoitamme vielä myöhemmin) ja paluu samaan paikkaan tapahtuu 12.11.2018.

Hinta tälle hupipaketille on vaivaiset 22€/jäsen ja 25€/ei jäsen ja lippuja myydään first come first served-periaatteella ständimyynnissä Teiskonaulassa tiistaina 25.9 klo 11 eteenpäin. Ole siis nopea ja varmista paikkasi risteilylle!

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.10. Teatteri Äärirajan Todella Avoimet Ovet 25.9.

Teatteri Ääriraja järjestää Todella Avoimet Ovet tiistaina 25.9.2018 klo 18 alkaen, loppuen viimeistään klo 20.30. Avoimet ovet ovat TAMKin pääkampuksen juhlasalissa (D1-04). Tervetuloa osallistumaan ja seuraamaan meidän treenejä ja tutustumaan, mitä kaikkea Teatteri Äärirajassa voit tehdä.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa

 

11. Kahvihuone ja virvoitusjuoma-automaatit pääkampuksella

Konetekniikan opiskelijoiden osuuskunta Pirkanmaan Lohko OSK on kahvikoneen (F0!) lisäksi järjestänyt pääkampukselle kaksi virvoitusjuoma-automaattia! Ensimmäinen näistä sijaitsee E-rakennuksessa, eli tunnetummin B- ja F-rakennusten välisellä käytävällä ja toinen C-rakennuksen kolmannessa kerroksessa. Käykää bongaamassa ja tutustumassa! Virvoikkeet ovat kilpailukykyisesti hinnoiteltu ja mikä parasta, niitä saa ihan mihin aikaan tahansa satutte kampuksella pyörimään.

 

12. Vastaa Opiskelijan Tampereen kyselyyn!

Hei opiskelijat! Me täällä Opiskelijan Tampereella teemme kovasti töitä sen eteen, että teidän euronne olisi 20% enemmän. Tätä tavoitetta vaalien tarjoammekin teille joka lukukausi SuperVihkon avulla Tampereen parhaat edut kätevästi kuponkien muodossa sekä hallinnoimme Pivo Mobiiliopiskelijakorttia. Haluamme luonnollisesti tarjota Teille vielä enemmän ja parempaa, joten vastaathan lyhyeen kyselyymme, joka vie sinulta aikaa noin 1 minuutin, mutta antaa meille (ja toivottavasti myös sinulle) paljon.

Pääset kyselyyn tästä.

 

13. Nyyti ry: Mukaan porukoihin -Facebook live 25.9.

Syksy ja opintojen alku tuovat mukanaan uusia sosiaalisia tilanteita ja tuttavuuksia. Pohditko, miten löytää oma porukka ja lähteä mukaan erilaisiin opiskelijarientoihin? Kaipaatko vinkkejä sosiaalisiin taitoihin ja -tilanteisiin?

Tiistaina 25.9. klo 19 – 19.30 järjestetään Facebook Live teemalla: “Mukaan porukoihin”. Lähetyksessä jutellaan mm. tutustumisesta, ihmissuhteista ja vuorovaikutuksesta. Samalla myös pohditaan, mitä oikeastaan tarkoittaa olla sosiaalisesti taitava ja tarvitseeko aina edes olla sosiaalinen.

Mukana keskustelemassa ovat psykologit Elina Marttinen (Nyyti ry) ja Katri Laine (YTHS) sekä opiskelija Paula Takkinen. Lähetystä houstaa SAMOKin asiantuntija Eero Löytömäki.

Lähetystä seuraamaan ovat tervetulleita kaikki aihepiiristä kiinnostuneet. Otamme myös mielellään vastaan teidän kysymyksiä. Voitte heittää niitä kehiin niin lähetyksen aikana kuin jo etukäteen tämän tapahtuman kommenteissa.

Lähetystä voi katsoa yksin tai yhdessä. Kerätkää porukka kasaan, keittäkää vaikka kahvit tai teet ja pitäkää huilitauko FB-liven puolituntisen parissa. Liveä voi seurata Nyytin Facebook-sivulta.14. Kysely opiskelijoiden asumisesta - voita leffaliput!

Tervetuloa vastaamaan opiskelijoiden asumista koskevaan kyselyyn! Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa vastaajien opiskelunaikaista asumishistoriaa. Kysely on suunnattu parhaillaan opiskeleville tai hiljattain valmistuneille. Ensimmäisenä kysytään taustatietoja opinnoista ja opiskeluajasta. Sen jälkeen kysytään aikajärjestyksessä opiskeluiden aikaisista asumisratkaisuistasi, aina asunnosta, jossa asuit opintojesi alkaessa nykyiseen asuntoosi tai asuntoon, jossa asuit valmistuessasi.

Kysely on osa diplomityötä, joka tehdään yhteistyössä Suomen opiskelija-asunnot SOA ry:n kanssa. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 20 kpl leffalippuja.

Linkki kyselyyn.15. Salibandyn alkeiskurssi naisopiskelijoille Hervannassa 30.9.

Tampereen korkeakoulujen yhteinen naissalibandyjoukkue SBS Tamppi järjestää sunnuntaina 30.9. alkeiskurssin klo 13-16 Tamkin, TaYn ja TTYn naisopiskelijoille. Lajin saloihin opastavat SBS Tampin omat, kokeneet pelaajat. Kurssi kustantaa ainoastaan kaksi euroa (2€) ja päivän aikana opitaan esimerkiksi lajin sääntöjä, pallon käsittelyä, syöttämistä sekä laukomista. Päivä päättyy luonnollisesti pelailuun isolla kentällä! Lisäksi tarjolla on pientä purtavaa.

Mukaan tarvitsee sisäpelikengät tai muut vaaleapohjaiset jalkineet, juomapullon sekä oman mailan. Mikäli et omista mailaa, ei hätää: ilmaise silloin tarpeesi ilmoittautumisesi yhteydessä. Ilmoittaudu kurssille sähköpostilla etukäteen osoitteeseen titta.saarinen(at)hotmail.com.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

16. Council election's nomination of candidates continues

TAMK has over 10 000 students and these students are represented by Students' Union of Tampere University of Applied Sciences, in short Tamko. The way how Tamko represents the students is decided by its highest decision making body, the council. Council is consisted by a chairperson and 20 representatives, and now you can be one of them! 

All Tamko members who are eligible to vote can stand for a nomination. Council's working language is Finnish. The nomination of candidates starts on Wednesday 12 September at 9.00 and ends on Wednesday 10 October 2018 at 12.00. Every nominee candidate needs to fill out an application form. Applications are available at tamko.fi -website as an e-form and as paper forms at Tamko's office Solu. 

The electoral system used is called as the proportional representation in which multiple candidates are elected through allocations to an electoral list. So find a list that represents you, or if there is none, you can establish a new list. More info about the council elections can be found from Tamko's website17. Renew your study year sticker now and you'll take part in competition!

Tamko has launched a membership campaign for this Autumn. We're raffling Ticketmaster 100€ gift vouchers among new and continuing Tamko members. So now is a great time to apply for a student card or to get a new sticker for your student card!

New members who have joined Tamko in June 2018 or later and filled out the membership application online and paid multi year membership (Degree students) are eligible to join the raffle. We're raffling two gift vouchers among new members. Also continuing members who have joined Tamko before June 2018 and whose membership is valid on 1 October are eligible to join the raffle. We're raffling three gift vouchers among continuing members. 

Please note that the blue study year sticker (9/2018) is valid until 30 September. Our office is open Mon - Fri at 9am - 4pm. Welcome!

More information about the membership campaign can be found from Tamko's website18. Tamko goes Tallinn - Still some places left!

Autumn, darkness and cold weather are coming - now is the time to go south! Come and experience Tallinn's warm atmosphere with Tamko on invigorating mini holiday!

Our journey starts on Monday 15 October and ends on Wednesday 17 October (this is the independent study week which means no lectures at TAMK). 

Tamko's package holiday includes:

  • Buss from Tampere - Helsinki - Tampere (departure from Tampere around 1.45pm). 
  • Boat trip Helsinki - Tallinn and accommodation in 2 person cabin (MS Silja Europa)
  • Hotel night in Tallinn in 2 person room (16 October - 17 October night, breakfast included)
  • Boat trip Tallinn - Helsinki with place on a deck (MS Silja Europe). (Return to Tampere around 7pm). 

Whole price for this trip is just 80€ (for Tamko members, non-members 100€). So gather up your mates and register quickly to this trip! You can register here. NB. The registration is binding. The trip must be paid before the departure. 19. Blood Donation at TAMK 3 October

Once again it’s the time to give up some blood when FRC Blood Service comes to TAMK. On Wednesday, 3 October between 11.00 AM and 3.00 PM, come to the main campus (building B next to the dining area) and reach your helping hand! This event is accessible, so you can get to the place with the elevator.

If you’re unsure about your eligibility to donate, you can take an online test here (choose “In English” in the top left corner) and the momentarily blood need you can check here.

Bring your ID card with you, because a student card isn’t enough. In order to donate, you’ll also need a Finnish social security number. You can also get a stamp on your Tursaspassi from the event!20. Theater Ääriraja's Really Open Doors 25 September

Teatteri Ääriraja (Theater Ääriraja) is having Really Open Doors on Tuesday 25.9.2019, starting at 18.00 o'clock and ending at the latest 20.30 o'clock. Open Doors are at TAMK main campus Hall (D1-04). You are most welcome to join at  our practise and to learn what you can do in our theatre group.

Facebook event.

 

21. Students' Tampere survey 

Hello Students! We here at Opiskelijan Tampere - or Students’ Tampere in english - work hard to make your money to be 20% more efficient. To make this happen we offer you SuperVIhko once per semester which includes the best discounts in Tampere in the form of single-use coupons. We also manage Pivo Mobile student card where you can find even more discounts. Naturally, we want to offer you more and better in the future so, please, answer our fast survey which takes about 1 minute of your time but gives us (and - hopefully - you, too) a lot: 

You can answer to the questionaire here22. A survey about students' housing

Welcome to take part in a survey on students’ housing! The aim of the survey is to map the housing history of the respondents during their studies. The survey is targeted at current students or those recently graduated. The first questions concern your background and time as a student. Then, the questions focus chronologically on your housing solutions during studies from the apartment you lived in when you started your studies to your current apartment or to the apartment you lived in when you graduated.

This survey is part of a master’s thesis that is conducted in cooperation with SOA – The Finnish Associations of Student Housing Organisations. There will be a raffle among respondents for a total of 20 movie tickets.

Link to the questionaire23. Women’s beginners’ course on floorball 30 September at Hervanta 

Women’s floorball team SBS Tamppi is organizing a beginners’ course for female students on Sunday, 30th of September, from 1 pm to 4 pm (13-16). Course is held in Hervanta, Tamppi Arena and run by players of SBS Tamppi. In the course one will learn some basic rules and ball handling as well as passing and shooting. There will be also some snacks available.

Needed equipment are indoor shoes and water bottle. Sticks for the sport can be borrowed from the organizers: just remember to mention this that when you do the enrollment. The cost for the course is 2 euros (2€). Sign up at titta.saarinen(at)hotmail.com.24. Creative Shock 2018 competition 

Global social business case competition Creative Shock 2018 invites you and your team to solve real-life social business problems and compete for round-trip plane tickets to any destination of your choosing from Turkish Airlines and a cash prize of €2000! Register now as a team or individually until the 7th of October!

Creative Shock is a global social business case competition for students which first took place in 2011. Participants every year are gathered to solve real life business, marketing and PR problems for social enterprises and organizations. By organizing this competition, we seek to introduce students to real life global social business models and to communicate how all traditional business strategies can be applied to social enterprises and organizations, improve students’ strategic thinking by challenging them with real marketing and management problems, promote social business all around the world.

Participants have to solve two social business cases in the preliminary rounds. The best 10 teams gather in Vilnius, Lithuania to solve the two final cases.

More info and registration.******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics