YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 37 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.
Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.
 
Opiskelijakunta
1. Tursajaiset 12.9.
2. Tamkon pop-up toimistopäivystykset Mediapoliksen ja Musiikkiakatemian kampuksilla
3. Edustajistovaalien ehdolle asettuminen alkaa 12.9!
4. Tamko World Clean Up Day 15.9. - Tursaspassin bonus 1!
5. Tamkon illanvietto 19.9.
6. Tamko goes Tallinn 15.10. - 17.10.
7. Martat & Tamko presents: Uusia alkuja 19.9.
 
Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä
8. Kela: Uusi opiskelija, laita palkkakuitit talteen!
9. Tolun vakiovuoro 
10. Aamulehti TAMKilla - pisteellä kävijöille Kismet!
11. Lähde vaihtoon! - hakuaika päättyy 16.9.
12. Kaljamölkky 4.10. 
13. Laulattaako? Kuorolaulattaako? 
14. InnoEvent Tampere 2018 etsii vapaaehtoisia!
15. Nyytin syksyn chatit
16. Y-Kampus - Young Achievers 20.9.
17. NääsPeksin rekrysauna 6.9.
18. Kaverin kanssa saunomaan - Kaukajärven uimalaan kaksi yhden hinnalla!
19. Keksi saunomisen turvallisuutta parantava idea! Voita 5000€
20. Haetaan assistenttia kirjan kirjoittamiseen
 
English Summary
21. Tamko's Tursajaiset 12 September
22. Tamko pop up offices at Mediapolis and Music Academy campuses
23. Tamko World Clean Up Day 15 September - Tursaspassi bonus 1!
24. Tamko's evening 19 September
25. Tamko goes Tallinn 15 October - 17 October 2018
26. InnoEvent Tampere 2018 is searching for volunteers!
27. NääsPeksi's recruitment sauna 6 September
28. Take your buddy to sauna! - Two students for the price of one
 
******************************************************************************************
OPISKELIJAKUNTA
******************************************************************************************
 
1. Tursajaiset 12.9.
 
On taas se aika vuodesta, kun Tampere on pullollaan päättömästi vaeltelevia Tursaita. Tursaspaimenet joutuvat töihin, kun nämä vielä hieman eksyksissä olevat opiskelijan alut haalitaan kasaan. On siis aika 77:nsien (seitsemänsienkymmenienseitsemänsien, KYLLÄ OIKEESTI) Tamkon Tursajaisten!  
 
Tursajaiset 2018 alkavat perinteisesti pääkampuksen Taivaallisen rauhan aukiolta jättikulkueella kohti Keskustoria klo 12. Ennen tätä on järkevää tankata ruokaa, sillä päivä on pitkä. Tursaiden juhlapäivän kunniaksi, tursasruokkimo Campusravita tarjoaa lounasjuomaksi myös vaihtoehtoisesti olutta tai siideriä. 
 
Kun torilla tavataan, Tursaat laitetaan valan alle. Paluuta ei luonnollisesti tämän jälkeen ole. Keskustorilta kulkue suuntaa kohti Tursaiden kultaista valtakuntaa, missä edessä on mahdollisuus ottaa osaa rastikilpailuun tiimeinä. Jatkolippu Fat Ladyyn kustantaa ennakkoon Tamkon jäsenille 5 €, ei-jäsenille 7 € ja ovelta kaikille 7 €. Lippuja myydään Tamkon Solulla ja Bailataan.fi. Päivätapahtuma on Tursaille ilmainen. Haalarimerkit (1200kpl jaetaan Fat Ladyn ovella jatkojen ennakkolippua vastaan saapumisjärjestyksessä.
 
 
2. Tamkon pop-up toimistopäivystykset Mediapoliksen ja Musiikkiakatemian kampuksilla
 
Tamko päivystää Musiikkiakatemian aulassa tiistaina 11.9. kello 10.00 - 14.00 ja Mediapoliksen oranssilla alueella tiistaina 18.9. kello 10.00 - 14.00. 
 
Palvelut: neuvonta, lukuvuositarrat, Unipoli Sport -liikuntamaksut, haalarimerkit, jäsenmaksun maksaminen ja jäseneksi liittyminen. Maksuvaihtoehtoina käteinen sekä korttimaksut. HUOM! Valmiita opiskelijakortteja ei voi noutaa pop-up toimistopäivystyksistä! 
 
3. Tamko World Clean Up Day 15.9. - Tursaspassin bonus 1!
 
15.9. järjestetään eri puolilla maailmaa siivoustapahtumia World Clean Up Dayn innoittamana. Myös me Tamkolaiset olemme mukana päivässä järjestämällä Tampereella kävelyretken 15.9. kello 15 - 17, johon kuka vain voi osallistua! Tapahtuman tarkoitus on roskien keräämisen lisäksi herättää pohtimaan omia kulutustottumuksia ja niiden vaikutuksia ympäristöön.
 
Me järjestämme kaikki tarvittavat siivousvälineet, kuten hanskat ja jätesäkit, joten riittää, että saavut vain lauantaina paikalle! Aloitamme TAMKin pääkampukselta Kuntokatu 3:sta opiskelijakunta Tamkon toimiston (Solun) edestä ja etenemme siitä keskustorille päin.
 
Tapahtuman sivu löytyy Facebookista ja tapahtuman suomenkieliset nettisivut löydät täältä
 
Tervetuloa mukaan! Tässä on hyvä tapa saada liikuntaa ja hyödyllistä tekemistä päivään. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, joten osallistujan ei tarvitse olla välttämättä opiskelija. Saat tapahtumasta myös leiman Tursaspassiisi Bonus 1 -kohdalle.
 
4. Edustajistovaalien ehdolle asettuminen alkaa 12.9!
 
TAMKissa opiskelee noin 10 000 opiskelijaa, ja näitä opiskelijoita edustaa Tampereen Ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta, eli Tamko. Sitä, miten Tamko opiskelijoita edustaa, säätää sen ylin päättävä elin, eli Edustajisto. Se koostuu puheenjohtajasta ja 20:stä jäsenestä, joista yksi voit olla sinä! 
 
Kaikki opiskelijakunnan jäsenet voivat asettua ehdolle tämän syksyn edustajistovaaleissa. Vaalit suoritetaan listavaaleina, joten etsi lista, joka mielestäsi parhaiten edustaa sinua itseäsi. Jos sellaista ei löydy, perusta uusi lista.  Lisää infoa löydät Tamkon nettisivuilta
 
Älä valita! Välitä ja vaikuta.
 
5. Tamkon illanvietto 19.9.
 
Tervetuloa Tamkon illanviettoon pelailemaan lautapelejä, ompelemaan haalarimerkkejä ja tutustumaan uusiin ihmisiin! Kaikenlaista muutakin tekemistä saa ehdottaa/ tuoda mukanaan. Tarjolla on myös pientä naposteltavaa ja juotavaa. Illanvietosta saat leiman tursaspassiin joko haalarimerkkien ompeluillan tai lautapeli-illan kohdalle. Huomaathan, että illanvietto on alkoholiton. Tervetuloa Solulle!
 
6. Tamko goes Tallinn 15.10. - 17.10.
 
Syksy, pimeys ja kylmät ilmat saapuvat - nyt on aika lähteä etelään! Tule ja koe Tallinnan lämmin tunnelma virkistävällä minilomalla Tamkon kanssa! Matkalle lähtö on maanantaina 15.10. ja paluu keskiviikkona 17.10. (itsenäisen opiskelun viikko). 
 
Tamkon pakettimatkaan sisältyy:
  • Bussimatkat Tampere - Helsinki - Tampere (lähtö n. 13.45 TRE)
  • Meno 15.10.2018 laivamatka Helsinki - Tallinna sekä majoitus 2 hengen hytissä (MS Silja Europa)
  • Hotelliyö 2 hengen huoneessa (16. - 17.10 välinen yö, hinta sis. aamiaisen)
  • Paluu laivamatka Tallinna - Helsinki kansipaikoin (MS Silja Europa). (Paluu TRE n. klo 19.00).
Hinta tälle etelän matkapaketille on vaivaiset 80€ (Tamkon jäsenille, ei-jäsen 100€). Nappaa siis kaverit matkaan ja ilmoittautukaa pikapikaa mukaan! Matkan tarkemmat aikataulut löydät ilmoittautumislinkin takaa. Huom. ilmoittautuminen on sitova. Matka tulee olla maksettuna ennen matkalle lähtöä. 
 
7. Martat & Tamko presents: Uusia alkuja 19.9.
 
Marttaliitto järjestää yhteistyössä Tamkon kanssa Uusia alkuja -tapahtuman 19.9. kello 10-16 TAMKin pääkampuksella. Tapahtumassa on jaossa keittiötarvikkeita, Marttojen kullanarvoisia neuvoja opiskelija-arkeen sekä haalarimerkkejä. Ständin löydät Campusravitaa vastapäätä olevasta lämpiöstä. 
 
Opintonsa aloittavien opiskelijoiden keittiöstä puuttuu usein monta arkista ja tarpeellista tavaraa. Samaan aikaan monien keittiökaapit pursuavat toimivia ja hyväkuntoisia kodin pientavaroita, astioita ja ruoanvalmistusvälineitä. Marttaliitto haluaa saada nämä tarpeet kohtaamaan - toisen turhake on toisen aarre. Mikäli sinulta siis uupuu keittiöstäsi jotain, löydät sen täältä! Martat tarjoavat tapahtumassa myös erilaisten maistatusten lisäksi neuvoja kierrätykseen, ravintoon ja arkeen liittyen. 
 
******************************************************************************************
AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ
******************************************************************************************
 
8. Kela: Uusi opiskelija, laita palkkakuitit talteen!
 
Opiskelijan omat tulot vaikuttavat opintotukeen. Tänä syksynä opintonsa aloittavien kannattaa panna talteen palkkakuitit koko alkuvuoden ansioista. Niitä saattaa tarvita helmikuussa 2020, jolloin Kela tekee vuonna 2018 opintotukea saaneiden tulovalvonnan.
 
Tulovalvonnassa opintotuen saajan koko vuoden tuloja verrataan koko vuoden vuositulorajaan. Tuloraja riippuu siitä, kuinka monelta kuukaudelta opiskelija nostaa opintotukea.
 
Uusi opiskelija, joka aloittaa opintonsa syyskuussa ja nostaa opintotukea tänä vuonna 4 kuukaudelta, voi ansaita tänä vuonna 18 588 euroa ilman, että tulot vaikuttavat opintotuen määrään. Jos vuosituloraja ylittyy, opiskelija voi selvittää Kelalle, että tulot on saatu ennen opintoja. Vaikka tuloraja ylittyy, opiskelija voi nostaa 4 kuukauden tuen, jos hänen bruttotulonsa syyskuun alusta joulukuun loppuun ovat enintään 2 668 euroa. Tulorajat ovat erilaiset, jos opinnot ovat alkaneet jo elokuussa ja opintotukea voi saada syksyllä 5 kuukaudelta.
 
Tuloraja nousee, jos uusi opiskelija ei käytä kaikkia syksyn opintotukikuukausia. Kelan verkkosivuilla on laskuri, jolla voi arvioida tulovalvonnan lopputulosta.
 
Tulojen maksuajankohta ratkaisee
 
Opintotuen tulovalvonnassa otetaan huomioon kaikki veronalaiset ansio- ja pääomatulot ilman opintotukea. Tulot kohdistetaan opiskeluajalle ja muulle ajalle maksuajankohdan perusteella. Jos esimerkiksi lomaraha maksetaan syyskuussa, se on opiskeluajan tuloa, vaikka työt olisi tehty ennen opintoja.
 
Tulovalvonnassa opiskeluajan lasketaan alkavan siitä kuukaudesta, josta alkaen opintotuki voidaan kyseisiin opintoihin myöntää. Jos opinnot alkavat esimerkiksi 1.9. mutta opiskelija nostaa opintotukea vasta marraskuusta alkaen, tulovalvonnassa huomioitava opiskeluaika alkaa silti syyskuusta.
 
Opintotuen saajan kannattaa tarkistaa tulonsa ja tukikuukautensa viimeistään keväällä, kun kaikki edellisen vuoden tulot ovat tiedossa. Jos tulosi ylittävät vuositulorajan, voit palauttaa liiat opintotuet toukokuun 2019 loppuun mennessä. Kun toimit näin, vältät sen, että liikaa maksettu tuki peritään takaisin korotettuna 7,5 %:lla.
 
Uuden opiskelijan kannattaa laittaa talteen todistukset tuloista, jotka hän on saanut ennen opintojen aloituskuukautta. Niistä tulee käydä ilmi tulojen maksuajankohta ja määrä. Helmikuussa 2020 Kela lähettää takaisinmaksuehdotukset niille opintotuen saajille, joiden vuositulot ylittävät vuositulorajan. Sen jälkeen opiskelijan on selvitettävä Kelalle, minkä osan tuloista hän on saanut opiskeluaikana ja minkä muulloin.
 
Esimerkki uuden opiskelijan tulovalvonnasta
 
Matti Meikäläinen asuu yksin vuokralla. Hän tekee töitä tammikuusta elokuuhun ja ansaitsee 3 000 e/kk (yhteensä 24 000 e). Syyskuun alussa hän aloittaa opinnot korkeakoulussa ja nostaa syyskuusta joulukuuhun opintotukea (4 kk). Matti selviää ilman opintotuen takaisinperintää, kun hän pitää huolen siitä, että saa syys-joulukuussa opintotuen ohessa lisätuloja enintään 2 668 euroa.
 
Jos Matti hakee yleistä asumistukea syyskuun alusta, saa syys-joulukuussa palkkaa kuukausittain enintään noin 665 euroa ja lisäksi nostaa joka kuukausi 250 euroa opintorahaa, hänen tulonsa eivät pienennä asumistukea eivätkä opintotukea.
 
Lisätietoja asiakkaille:    
 
9. Tolun vakiovuoro 
 
Tolun vakiovuorolla pelataan futsalia tiistaina 11.9. kello 17-19. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna Unipoli Sportin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Vakiovuoron yhteistyökumppanina toimii Unipoli Sport. Tervetuloa!
 
10. Aamulehti TAMKilla - pisteellä kävijöille Kismet!
 
Tervetuloa Aamulehden pisteelle tiistaina 11.9., keskiviikkona 12.9. ja torstaina 13.9. klo 9-13. Tarjoamme Aamulehden tilauksen 18-29-vuotiaalle -40% tilaushinnasta! Tilauksen päivien aikana tehneille leffalippu kaupan päälle. Halutessasi saat mukaasi myös päivän lehden ja Kismetin! (rajoitettu erä). Aamulehden pisteen löydät Campusravitaan vievien portaiden alapuolelta paikalta (B0-17a).
 
11. Lähde vaihtoon! - hakuaika päättyy 16.9.
 
Lähde suorittamaan osa tutkinnostasi ulkomaille! Opinnot hyväksiluetaan TAMKin tutkintoon, eikä vaihto pidennä opiskeluaikaasi. Lisäksi kansainvälinen kokemus on hieno sulka hattuusi tulevaisuuden työnhakua ajatellen, olit sitten millä alalla tahansa. 
 
Vaihtoehtoja on runsaasti: käytössäsi on yli 300 yhteistyökorkeakoulun lista. Kohteita voi selata SoleMOVE-järjestelmässä. Älä kirjaudu järjestelmään vaan valitse kouluksi TAMK ja klikkaa sivun yläreunasta "exchange destinations abroad" 
 
Vaihtoon voivat lähteä kaikki TAMKin opiskelijat, joilla opinnot ovat edenneet suunnitelmallisesti ja joilla vaihto mahtuu tutkintoon sekä ajallisesti että sisällöltään. Ennen vaihdon alkua tulee olla suoritettuna 60 op. (YAMK 30 op). Lisätietoja löydät intrasta.
 
12. Kaljamölkky 4.10. 
 
Ahmitko opintopisteitä yhtä vauhdikkaasti kuin 0,33 l juomia? Ihan sama mitä vastasit, sillä meillä on mielessä juuri sinulle sopiva joukkuelaji: Kaljamölkky! Kyseessä on Mölkyn kaltainen peli, josta on pitkän kehitystyön tuloksena tehty opiskelijoille sopiva joukkoelaji! Tarkemmat tiedot pelistä löydät SOPU ry:n & Konekerho ry:n Facebookista.
 
Kerää siis itsellesi 5 hengen joukkue, riittävästi 0,33 l juomia ja suuntaa Sorsapuistoon 4.10. kilpailemaan Kaljamölkkyturnauksessa! Voittajille luvassa mahtavat yllätyspalkinnot. Tapahtuma on jäsenille ilmainen, muille tapahtuma kustantaa 2€/ hlö.
 
Ilmoittautumisohjeet: Kerää 5 hengen ryhmä ja valitse ryhmälle kapteeni, joka ilmoittaa sähköpostilla joukkueen ja osallistujien nimet sekä oman puhelinnumeronsa osoitteeseen mikaela.paakkunainen(at)soc.tamk.fi
 
 
13. Laulattaako? Kuorolaulattaako? 
 
Täällä muuten saa laulaa, yksin tai yhdessä, joskus jopa kesken päivän. Meidän kuoro TAMKvoice on koko yhteisön yhteinen ja esiintyy erilaisissa omissa ja muidenkin tilaisuuksissa vuoden mittaan. Kaikkiin ääniin mahtuu varmasti mukaan, ohjelmistoa on aina Chydeniuksesta Vesalaan.  Saavu siis ma 17.9. pääkampuksen Puolikuu-saliin harjoituksiin klo 15.45 – 17.45, niin olet mukana.
 
Lisätietoa saa kysyä:  piri.hiltunen(at)tamk.fi
 
 
14. InnoEvent Tampere 2018 etsii vapaaehtoisia!
 
InnoEvent Tampere on viikon kestävä innovointikilpailu, joka yhdistää yritysedustajat ja Tampereen kolmen korkeakoulun opiskelijat. Tapahtuma tarjoaa sekä opiskelijoille että yrityksille ainutlaatuisen tilaisuuden verkostoitua ja oppia uutta. Tapahtuman aikana yli 700 opiskelijaa eri koulutusohjelmista tuottavat monialaisissa tiimeissä ratkaisuja toimeksiantajien liiketoimintaan liittyviin aitoihin haasteisiin. Opiskelijatiimejä ohjaamassa ja auttamassa ovat asiantuntijat, valmentajat ja yritysten edustajat. Viikon lopussa opiskelijatiimit pääsevät pitchaamaan tuomaristolle uudet ideansa ja ratkaisunsa. Jokaisen toimeksiannon paras ratkaisu palkitaan 1000 eurolla viikon huipentavassa Gaalassa.
 
Tapahtuman taustalle kaivattaisiin henkilöitä, jotka pitävät koko puljun pystyssä tapahtumaviikon ajan. Nämä henkilöt, eli volunteerit, vastaisivat yhdessä projektitiimin kanssa muun muassa tapahtumatilan valmisteluista, VIP-tilojen ja infotiimin  toiminnasta, ääni- ja kuvatekniikan toimivuudesta sekä kaikesta muusta mihin tapahtumantuotannossa voi törmätä. Parasta tässä on se, että minkäänlaisia erityistaitoja ei kaivata, vaan asenne ratkaisee! Vaivanpalkaksi volunteerit saavat ainutkertaisen mahdollisuuden verkostoitua kolmen eri korkeakoulun opiskelijoiden kanssa, saada näkökulmaa tapahtumien järjestämisen taustalle, ja tienata samalla muutaman opintopisteen (1-4 op.). Ja tärkeimpänä pitää huisin hauskaa ja saada unohtumattomia kokemuksia!
 
Tapahtuma järjestetään 05.11. - 09.11.2018 Jos kiinnostuit, löydät täältä lisää tietoa sekä mahdollisuuden ilmoittautua mukaan. Lisäksi vastailemme mielellämme kaikkii kyselyihin sähköpostin kautta: volunteers(at)innoevent.fi. 
 
15. Nyytin syksyn chatit
 
Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatteja järjestetään joka toinen torstai klo 18.00 – 20.00. Tervetuloa mukaan juttelemaan rennolla otteella, mukavassa seurassa! 
 
Chatit syksyllä 2018
 
20.9. Jännittääkö?
4.10. Voiko aikaa hallita?
18.10. Kun opinnot ei nappaa
25.10. Where to meet Finnish people?
1.11. Vaaditko itseltäsi liikaa?
15.11. Miten helpottaa stressiä?
22.11. Finnish winters and energy
29.11. Myötätuntoa elämään!
13.12. Koukuttaako?
 
 
16. Y-Kampus - Young Achievers 20.9.
 
Syksyn inspiroivin tapahtuma on täällä taas! Starttaa lukukautesi käyntiin vuosittaisella Y-kampuksen Young Achievers -tapahtumalla 20.9. kello 12.00 - 15.00 TAMKin pääkampuksella. 
 
Luvassa on jälleen mahtavia tarinoita yrittäjyydestä. Tällä kertaa vieraana ovat palkittu innovoija ja MusiClockin keksijä Perttu Ylönen sekä koulutuspalveluja tarjoavan Sivupersoonan luoja Reetta Keränen. Tapahtuman jälkeen on luvassa jatkot Y-kampuksen uusituissa tiloissa. Tervetuloa verkostoitumaan, kahvittelemaan ja nauttimaan pientä syötävää!
 
Lue lisää mielenkiintoisista vieraista Y-Kampuksen Facebook-tapahtumasta.
 
17. NääsPeksin rekrysauna 6.9.
 
NääsPeksin rainakausi on käsillä ja rekryämme tekijöitä eri osa-alueille. Olit sitten tursas tai vanhempi opiskelija, olet tervetullut saunalle tutustumaan speksin toimintaan, ilmoittautua tekemään timanttista 20. speksivuoden juhlarainaa tai ihan muuten vain hengailemaan!
 
Perinteinen rekrysauna Teekkarisaunalla (Tekniikankatu 9) aukeaa kaikille torstaina 6.9. kello 18. Saunalla OPM (oma pullo mukaan). Tämän vuoden NääsPeksin tuottajat ovat paikalla koko illan vastaamassa kysymyksiisi. Tapahtuma Facebookissa.
 
Osa-alueisiin voit tutustua etukäteen täällä, ja kysymyksiä voit lähettää myös etukäteen tuottajille osoitteeseen tuottajat(at)naaspeksi.fi. Voit halutessasi myös ilmoittautua mukaan NääsPeksin tekoon.
 
18. Kaverin kanssa saunomaan - Kaukajärven uimalaan kaksi yhden hinnalla!
 
Syyskuussa Kaukajärven uimalalla kaksi opiskelijaa saunoo yhden hinnalla (7€). Nappaa siis kaveri matkaan ja lähde saunomaan! Sauna on auki ma - pe klo 12.00 - 21.15, la - su 14.00 - 20.45. 
 
 
19. Keksi saunomisen turvallisuutta parantava idea! Voita 5000€
 
Suomi on saunomisen luvattu maa. Samalla ikäännymme Euroopan maista nopeimmin. Jotta saunominen olisi turvallista, kaivataan ideoita, jolla saunasta tehtäisiin nykyistä turvallisempi paikka. Keksitkö sinä sellaisen?
 
Kaatumisen, liukastumisen tai sairaskohtauksen sattuessa ihminen tarvitsee apua. Sauna on haasteellinen paikka onnettomuuksien avun järjestämiseen, sillä turvaranneke ei usein toimi kuumissa ja kosteissa oloissa. Kuitenkin saunomisen pitäisi olla mahdollista kaikille iästä ja toimintakyvystä riippumatta.
 
Finanssiala yhteistyökumppaneineen on avannut Kokeilunpaikka.fi-sivustolle avoimen ideakilpailun, jossa haetaan parasta ideaa turvallisuuden parantamiseen. Parhaalle idealle on jaossa 5 000 euron palkinto. Kilpailuaika päättyy 31.10.2018. Kilpailu on avoin kaikille saunomisesta ja saunaturvallisuudesta kiinnostuneille. Esimerkiksi sinulle!
 
Ideakilpailussa ovat mukana Finanssiala ry ja sen edustamat vahinkovakuutusyhtiöt sekä Harvia, Helo, Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Suomen saunaseura. Kilpailu järjestetään Kokeilunpaikka.fi-sivustolla, joka on ideoiden alusta. Sivusto on tehty valtioneuvoston kanslian, valtion kestävän kehityksen yhtiön Motiva Oy:n ja suomalaisen kokeilijayhteisön yhteistyönä.
 
Osallistu ja lisätietoa. Lisätietoja Petri Mero, petri.mero(at)finanssiala.fi, johtava asiantuntija, Finanssiala ry, puh. 020 793 4232.
 
20. Haetaan assistenttia kirjan kirjoittamiseen
 
Tervehdys opiskelija. Olen kirjoittamassa kirjaa, romaania ja olen sitä kirjoittanut koneelleni "sinne tänne" eri tiedostoihin, jopa sähköpostiin. Nyt tekstipätkät pitäisi "leikata ja liimata " koneeltani -minun ohjeiden 
mukaan - yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Etsin siis tekniseen suoritukseen muutaman tunnin apua henkilöltä, jolle tällainen tekninen suoritus olisi helppoa. Sinun ei siis tarvitse tietää tekstistä, sisällöstä tai kirjallisuudesta mitään, tämä on vain tekninen työ. Korvaan sopimuksen mukaan. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä: Juha Veli Jokinen, toimittaja, ok.homma(at)kotiposti.net. 
 
******************************************************************************************
ENGLISH SUMMARY
******************************************************************************************
 
21. Tamko's Tursajaiset 12 September
 
Tursajaiset is an annual initiation rite for new students, where your status as a student in TAMK get's it's rightful measures. 
 
We begin our journey on 12 September at 12.00 as a big parade and together we head to Keskustori where you'll have your rite of passage. From Keskustori the parade heads to the Golden Kingdom of Tursas, where you, recently assigned Tursas, have the opportunity to participate in a checkpoint competition in teams.
 
The daytime event is free for all the new students, but the pre-sale tickets for the Afterparty in FatLady costs 5€ (7€ for non-members) or 7€ from door. Tickets are later available at Solu, please keep an eye on our Facebook event.
 
PS. If you happen to bring a "juice"bottle of your own, please make it plastic or aluminium one, Thank you!
 
22. Tamko pop up offices at Mediapolis and Music Academy campuses
 
Tamko is having a pop up office at Music Academy's campus lobby area on 11 September at 10am - 2pm and at Mediapolis Campus orange area on Tuesday 18 September at 10am - 2pm. 
 
Services: guidance, study year stickers, Unipoli Sport fees, overall batches, membership fee payment and membership applications. You can pay by cash or with a card.  NB! If you've ordered a student card, you can pick it up only from our office (Solu) at  Kuntokatu Main Campus. 
 
23. Tamko World Clean Up Day 15 September - Tursaspassi bonus 1!
 
On 15 September, volunteers and partners worldwide will come together to rid our planet of trash – cleaning up litter and mismanaged waste from our beaches, rivers, forests, and streets. Also Tamko is taking part in this amazing event, so welcome to join us on Saturday 15 September at 3pm - 5pm at Tamko's office Solu. We will start our walk from the office and continue our journey to Tampere city center. We're organizing all cleaning equiments like gloves and refuse sacks, so don't worry about those, just show up! The event is open for everybody, so you don't need to be a student in order to take part. 
 
More information from here. You can also ask more info from Tamko's Social Affair's person Virve Pekkanen, sopo(at)tamko.fi. NB! You can get a stamp from this event to bonus 1 on your Tursaspassi passport. 
 
24. Tamko's evening 19 September
 
Welcome to play board games, sew overall patches' and meet new people on 19 September at 5pm - 9pm! You can bring some games, activities etc. with you. Tamko offers some light snacks and drinks. You will get a stamp on your Tursaspassi from this event to Overall patches' sewing evening or Board games evening. Please note that the happening is non-alcoholic. Welcome to the Solu!
 
25. Tamko goes Tallinn 15 October - 17 October 2018

Autumn, darkness and cold weather are coming - now is the time to go south! Come and experience Tallinn's warm atmosphere with Tamko on invigorating mini holiday! Our journey starts on Monday 15 October and ends on Wednesday 17 October (this is the independent study week which means no lectures at TAMK). 

Tamko's package holiday includes

  • Buss trips from Tampere - Helsinki - Tampere (departure from Tampere around 1.45pm). 
  • Boat trip from Helsinki to Tallinn and accommodation in 2 person cabin (MS Silja Europa)
  • Hotel night in Tallinn in 2 person room (16 October - 17 October night, breakfast included)
  • Boat trip from Tallinn to Helsinki with place on a deck (MS Silja Europe). (Return to Tampere around 7pm). 

Whole price for this trip is just 80€ (for Tamko members, non-members 100€). So gather up your mates and register quickly to this trip! You can register here.

NB. The registration is binding. The trip must be paid before the departure. 

 

26. InnoEvent Tampere 2018 is searching for volunteers!

InnoEvent Tampere is a week-long innovation competition, which brings together company representatives and students from the three universities of Tampere. The event provides both the companies and the students with unique opportunities for networking and learning. During the event over 700 multidisciplinary student teams work to come up with solutions for the clients’ real life business questions and problems. Coaches and company representatives are there to guide the student teams along the way. On Pitch ‘n’ Party Friday the student teams will get to pitch their new and innovative ideas and solutions to a team of judges. Best ideas will be awarded with 1000 euros at the Gala held on Friday night.

For the background of this event we are searching for people, who would hold the whole thing together for the event week. These people, volunteers, would work together with the project team to ensure that for example the preparation of the event venue, VIP-lounges, video and audiotech and everything else that you could run into in event production would work swimmingly. And the best thing here is, that no kind of special skills are needed, attitude is what counts! For their trouble the volunteers get a unique chance to network with students of three universities, get a inside view to event producing and earn a couple student credits (1-4 ECTS). And most importantly, have loads of of fun and unforgettable experiences!

The event will be held 05.11.18 - 09.11.18. If you got interested, you'll find more information here. There you'll also find how to sign up for volunteering. Also, we are happy to answer any questions sent to volunteers@innoevent.fi

27. NääsPeksi's recruitment sauna 6 September
 
NääsPeksi is looking for new recruits to help us create this years show! Everybody is welcome to come and learn about NääsPeksi and sign up on Thursday 6.9. from 6 pm at Teekkarisauna (Tekniikankatu 9). Bring your own bottle and towel. You can also sign up in advance.
 
28. Take your buddy to sauna! - Two students for the price of one
 
Special offer at Kaukajärvi sauna: in September two students for the price of one (7€)! So, now is a great time to come to sauna with a friend. Sauna is located at the lake Kaukajärvi (Kangasalantie 80, 33730 Tampere). Sauna is open Mon - Fri 12pm - 9.15pm. Sat - Sun 2pm. - 8.45pm. 
 
******************************************************************************************
How to publish in Tamko Topics?
 
 
Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?