YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 36 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tamkon alkumetri 5.9.

2. Tursajaiset 12.9.

3. Frisbeegolfin OSM-kisat 8. - 9.9. Ylöjärvellä 

4. Tamkon pop-up toimistopäivystykset Mediapoliksen ja Musiikkiakatemian kampuksilla

5. Huomio musiikin opiskelijat: Campusravita aloittaa ateriatuetun ruuan myymisen Ravintola Pyynikissä

6. Edustajistovaalien ehdolle asettuminen alkaa 12.9!

7. Huuhkajien Tampereen pelin liput saatavilla nyt Solulta!

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

8. Unipoli Sportin avoimet ovet 3. - 9.9.

9. Opiskelijan Tampereen Syysfest Särkänniemessä 3.9. - Lippuja saatavilla vielä tänään!

10. Lähde vaihtoon! - hakuaika päättyy 16.9.

11. Unipoli Sport: ryhmäliikuntakausi vaihtuu ja kurssi-ilmoittautuminen alkaa 3.9.

12. Pesäpallohöntsyt Kaupissa keskiviikkoisin 

13. Tervetuloa Pappilan pullakahveille!

14. CampusOnline.fi - ammattikorkeakoulujen yhteinen opintotarjonta 

15. NamiAppro 11.9.

16. Café Scientifique tiedekahvila - Matemaatikko James Grime, Bits and Pieces 12.9.

17. Hae sanoittajaksi NääsPeksiin! 

18. Naisten salibandyjoukkue SBS Tamppi hakee uusia pelaajia tulevalle kaudelle!

19. Haussa henkilökohtainen avustaja!

English Summary

20. Tamko's Alkumetri 5 September

21. Tamko's Tursajaiset 12 September

22. Tamko pop up offices at Mediapolis and Music Academy campuses

23. Student's Tampere Autumn festival 3 September

24. Welcome to play Finnish baseball on Wednesdays!

25. NamiAppro 11 September

26. Science Café - Mathematician James Grime "Bits and Pieces" 12 September

27. Women’s floorball team SBS Tamppi is looking for new players for the upcoming season!

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tamkon alkumetri 5.9.

Ei syksyn aloitusta ilman Tamkon Alkumetriä! Tämä jo hyvään ikään päässyt klassikkotapahtuma järjestetään tänä vuonna 5.9. UNION - Work and Leisure Club'ssa. Teemana "First day of school" eli asuun voit ottaa mallia esim. ykkösluokan luokkakuvastasi. 

Ennakkoliput ovat myynnissä Tamkon toimistolla (Solu). Lipun hinta Tamkon jäsenille 3€, muille 5€ ja ovelta 5€. Ennakkolipulla jonon ohitus klo 24 asti. Liput myynnissä Solulla ja Bailataan.fi:ssä. 

Paikan päällä haalarimerkit nopeimmille! Merkki on kaksiosainen: ensimmäisen osan saat nyt Alkumetristä ja toisen keväällä Tamkon Loppumetristä. 

2. Tursajaiset 12.9.

On taas se aika vuodesta, kun Tampere on pullollaan päättömästi vaeltelevia Tursaita. Tursaspaimenet joutuvat töihin, kun nämä vielä hieman eksyksissä olevat opiskelijan alut haalitaan kasaan. On siis aika 77:nsien (seitsemänsienkymmenienseitsemänsien, KYLLÄ OIKEESTI) Tamkon Tursajaisten!  

Tursajaiset 2018 alkavat perinteisesti pääkampuksen Taivaallisen rauhan aukiolta jättikulkueella kohti Keskustoria klo 12. Ennen tätä on järkevää tankata ruokaa, sillä päivä on pitkä. Tursaiden juhlapäivän kunniaksi, tursasruokkimo Campusravita tarjoaa lounasjuomaksi myös vaihtoehtoisesti olutta tai siideriä. 

Kun torilla tavataan, Tursaat laitetaan valan alle. Paluuta ei luonnollisesti tämän jälkeen ole. Keskustorilta kulkue suuntaa kohti Tursaiden kultaista valtakuntaa, missä edessä on mahdollisuus ottaa osaa rastikilpailuun tiimeinä. Jatkolippu Fat Ladyyn kustantaa ennakkoon Tamkon jäsenille 5 €, ei-jäsenille 7 € ja ovelta kaikille 7 €. Lippuja myydään Tamkon Solulla. Päivätapahtuma on Tursaille ilmainen.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

3. Frisbeegolfin OSM-kisat 8. - 9.9. Ylöjärvellä 

Frisbeegolfin OSM-kisat järjestetään tänäkin vuonna Ylöjärvellä 8. - 9.9.2018! Kisat järjestää Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta yhteistyökumppaneidensa kanssa. 

Ylöjärven Frisbeegolfrata on rakennettu vanhan hiekkakuopan reunalle, jonka ansiosta rataa kutsutaan myös nimellä "Kuulaakso". Alue on osittain metsittynyttä ja sen pohjana on melko pehmeää hiekkaa. Kesällä 2017 suoritetun uudistuksen yhteydessä kentälle rakennettiin uusi 18-väyläinen kokonaisuus.  

Kisoissa järjestetään kilpasarjat miehille ja naisille sekä rennot sekasarjat. Kilpasarjojen kolme parasta palkitaan. Osallistujat voivat siis tulla nauttimaan rennosta ilmapiiristä tai kilpailemaan tosissaan opiskelijoiden SM-tittelistä. Kilpailuiden tarkempi aikataulu vahvistetaan lähiaikoina. Osallistumismaksu on Opiskelijoiden liikuntaliiton jäsenopiskelijakuntiin (mm. Tamko) kuuluville 20€. Osallistumismaksu sisältää osallistumisoikeuden, kisakiekon, evästä kierrosten välissä sekä tietysti mahtavan kisakokemuksen. 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot Facebook-tapahtumassa

4. Tamkon pop-up toimistopäivystykset Mediapoliksen ja Musiikkiakatemian kampuksilla

Tamko päivystää Musiikkiakatemian aulassa tiistaina 11.9. kello 10.00 - 14.00 ja Mediapoliksen oranssilla alueella tiistaina 18.9. kello 10.00 - 14.00. 

Palvelut: neuvonta, lukuvuositarrat, Unipoli Sport -liikuntamaksut, haalarimerkit, jäsenmaksun maksaminen ja jäseneksi liittyminen. Maksuvaihtoehtoina käteinen sekä korttimaksut. HUOM! Valmiita opiskelijakortteja ei voi noutaa pop-up toimistopäivystyksistä! 

5. Huomio musiikin opiskelijat: Campusravita aloittaa ateriatuetun ruuan myymisen Ravintola Pyynikissä

Campusravita aloittaa ateriatuetun ruuan myymisen maanantaina 3.9.2018 Ravintola Pyynikissä (F.E. Sillanpäänkatu 2). Palvelu on olemassa toistaiseksi ja sitä saavat käyttää kaikki opiskelijat.

Ateriatuettu lounas (hintaan 2,60€) on tarjolla kello 11.00 - 13.30. Ravintolassa on kaksi linjastoa, joista toisessa on saatavilla ateriatuettu opiskelijalounas sekä henkilökuntahintainen lounas. Opiskelijat ja henkilöstö saavat myös ostaa toisessa linjastossa olevaa ruokaa, mutta tällöin siitä tulee maksaa normaali hinta (8,90€ - 9,20€).

Opiskelijoiden ruokalista on maanantaista alkaen nähtävillä ravintolan nettisivulla kohdassa "Opiskelijat". Erikoisruokavaliot (gluteeniton yms.) kannattaa ilmoittaa edeltävinä päivinä osoitteeseen marko.laitinen(at)campusravita.fi, koska ruoka valmistetaan Kuntokadun opiskelijaravintolassa. HUOM: Opiskelijakortin maksuominaisuus ei valitettavasti ole käytössä Ravintola Pyynikissä.

6. Edustajistovaalien ehdolle asettuminen alkaa 12.9!

TAMKissa opiskelee noin 10 000 opiskelijaa, ja näitä opiskelijoita edustaa Tampereen Ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta, eli Tamko. Sitä, miten Tamko opiskelijoita edustaa, säätää sen ylin päättävä elin, eli Edustajisto. Se koostuu puheenjohtajasta ja 20:stä jäsenestä, joista yksi voit olla sinä!

Kaikki opiskelijakunnan jäsenet voivat asettua ehdolle tämän syksyn edustajistovaaleissa. Vaalit suoritetaan listavaaleina, joten etsi lista, joka mielestäsi parhaiten edustaa sinua itseäsi. Jos sellaista ei löydy, perusta uusi lista. Lisää infoa löydät Tamkon nettisivuilta

Älä valita! Välitä ja vaikuta. 

7. Huuhkajien Tampereen pelin liput saatavilla nyt Solulta!

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat kohtaa lauantaina 8.9. klo 19.00 Nations Leaguen ottelussa Unkarin. Ottelu pelataan Tampereella, Ratinan stadionilla. Tamko ja Huuhkajat tarjoavat Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoille ainutlaatuisen edun: Tarjoamme Tamkon jäsenille opiskelijalipun hintaan 11 € (normaalihinta 16,50€). Täytetään yhdessä Ratinan stadion ja kannustetaan Suomi voittoon!

Nations League on UEFAn uusi kilpailu, josta on mahdollisuus edetä vuoden 2020 EM-lopputurnaukseen. Ratinan stadion raikaa, kun Suomi taistelee voitosta kautta aikojen ensimmäisessä Nations Leaguen ottelussa! Oi Suomi on!

HUOM. Lippuja on rajattu 100kpl. erä.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

8. Unipoli Sportin avoimet ovet 3. - 9.9.

Unipoli Sportin avointen ovien viikolla (3.-9.9.) pääset kokeilemaan syksyn ryhmäliikuntatarjontaa, palloiluvuoroja sekä käymään kuntosaleilla ilman liikuntamaksua. Nyt on siis hyvä tilaisuus tulla testaamaan liikuntapalveluita. Tarjontaan voit tutustua esimerkiksi Tarjontakalenterimme kautta.

Unipoli Sportin palvelut ovat avoimia kaikille Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille sekä henkilökunnalle. Palvelut saa käyttöön maksamalla liikuntamaksun omaan kotikorkeakouluun. 

9. Opiskelijan Tampereen Syysfest Särkänniemessä 3.9. - Lippuja saatavilla vielä tänään!

Mikä se on, lintuko? Ei, onko se lehmä? EI, se on OT:n ja Särkänniemen uusi tapahtuma SyysFest!

Mikä olisikaan parempaa kuin aloittaa opiskelupäivät vauhdikkaasti Särkänniemessä? OT ja Särkänniemi tarjoavat tänä vuonna siihen mahdollisuuden. Kaikki laitteet ovat avoinna, joten tekemistä riittää koko illaksi. Hurjien laitteiden lisäksi pääset nauttimaan Youngheartedin mahtavasta musiikista. OT tuo myös tapahtumaan useita mielenkiintoisia Tamperelaisia toimijoita, jotta tursaatkin pääsevät heti kärryille siitä, mitä Tampere voi opiskelijalle antaa! 

Nappaa lippusi syksyn mahtavaan kick-off tapahtumaan, SyysFestiin! Lippuja vielä saatavilla tänään Solulta ja Bailataan.fi:stä! Liput 9€ Solulta ja 9,50€ bailataan.fi:stä. Huom. tapahtuma on vain opiskelijoille, joten tarvitset lipun lisäksi voimassaolevan opiskelijakortin. 

Tapahtuman jatkot ovat TTY:n järjestämillä Ruskaralleilla ravintola Naimassa. Jatkojen liput 3€ ennakkoon ja ovelta 5€. Lisätietoja jatkoista Facebook-tapahtumassa

10. Lähde vaihtoon! - hakuaika päättyy 16.9.

Lähde suorittamaan osa tutkinnostasi ulkomaille! Opinnot hyväksiluetaan TAMKin tutkintoon, eikä vaihto pidennä opiskeluaikaasi. Lisäksi kansainvälinen kokemus on hieno sulka hattuusi tulevaisuuden työnhakua ajatellen, olit sitten millä alalla tahansa. 

Vaihtoehtoja on runsaasti: käytössäsi on yli 300 yhteistyökorkeakoulun lista. Kohteita voi selata SoleMOVE-järjestelmässä. Älä kirjaudu järjestelmään vaan valitse kouluksi TAMK ja klikkaa sivun yläreunasta "exchange destinations abroad" 

Vaihtoon voivat lähteä kaikki TAMKin opiskelijat, joilla opinnot ovat edenneet suunnitelmallisesti ja joilla vaihto mahtuu tutkintoon sekä ajallisesti että sisällöltään. Ennen vaihdon alkua tulee olla suoritettuna 60 op. (YAMK 30 op). Lisätietoja löydät intrasta.

11. Unipoli Sport: ryhmäliikuntakausi vaihtuu ja kurssi-ilmoittautuminen alkaa 3.9.

Syksyn ryhmäliikunta-aikataulu on voimassa 3.9.-16.12. Tarkista aikataulut tarkemmin Tarjontakalenterista. Paperisia ryhmäliikuntakalentereita on jaossa elokuun alusta alkaen asiakaspalvelupisteessä sekä Solulla. 

Tutustu tuntikuvauksiin ja videoihin ja käy rohkeasti erilaisilla tunneilla kokeilemassa. Vain testaamalla löydät itsellesi sopivat tunnit! 

Unipoli Sport tarjoaa ryhmäliikunnan lisäksi mahdollisuuden tutustua lajeihin kurssien kautta. Syksyllä on kaksi kurssi-ilmoittautumisjaksoa. Ensimmäinen ilmoittautumisjakso alkaa heti syyskuun alussa 3.9. Käy tutustumassa kurssitarjontaamme. Voit valita itsellesi sopivan liikuntakurssin kymmenistä vaihtoehdoista! Tarjolla kursseja kaikilla kampuksilla.  

12. Pesäpallohöntsyt Kaupissa keskiviikkoisin 

Kaupissa vesitornin kentällä on kaikille avoin pesäpallovuoro keskiviikkoisin kello 17.00-18.30. Kenttä sijaitsee noin kilometrin päässä Kaupin urheilupuistosta osoitteessa Kaupinkatu 2, 33500 Tampere.

Räpsiä, palloja ja mailoja löytyy tarvittaessa lainaan, eikä osallistuakseen tarvitse olla UnipoliSportin jäsen tai korkeakouluopiskelija. Tervetuloa!  

Lisätietoja: 0408358318/Veera Järvinen.

13. Tervetuloa Pappilan pullakahveille!

Hyvää syksyn alkua! Olemme Pappilassa tuumanneet, että kahvitauko päivän opintojen lomassa olisi silloin tällöin tarpeen. Näin ollen päätimmekin laittaa pannun kuumaksi parillisten viikkojen torstaina kello 12.00 - 15.00. Kahvin kylkeen tarjoamme jonkin sortin paakelssin. 

Tervetuloa poikkeamaan Pappilaan kahville!

14. CampusOnline.fi - ammattikorkeakoulujen yhteinen opintotarjonta 

CampusOnlinen ilmoittautumiset alkavat maanantaina 3.9.2018! Kaikkien ammattikorkeakoulujen yhteinen kesäopintotarjonta SummerSemester laajentuu syyslukukaudella ja vaihtaa samalla nimeään. Uusi nimi on CampusOnline.fi.

CampusOnline on kaikkien ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen opintotarjonta. Tänä syksynä TAMKin opiskelijoilla on mahdollisuus valita maksuttomasti opintojaksoja toisesta ammattikorkeakoulusta ja sisällyttää opinnot omaan tutkintoon. 

CampusOnlinessa on tarjolla 60 uutta opintojaksoa yli 20 eri ammattikorkeakoulusta. Voit ilmoittautua eri ammattikorkeakoulujen opintojaksoille ja opiskella kursseja kätevästi verkosssa - ajasta ja paikasta riippumatta. CampusOnline mahdollistaa opintojaksojen suorittamisen 100-prosenttisesti verkossa. Tutustu tarjontaan

15. NamiAppro 11.9.

Oletko valmis herkuttelemaan? Tampereen makein tapahtuma NamiAppro on täällä taas! 

Tänä vuonna tämä mahtava tapahtumaa täyttää huikeat 10 vuotta, joten tule kiertämään Tampereen parhaita kahviloita ja juhlistamaan NamiAppron 10. juhlavuotta ti 11.9. klo 13-21. Tämä on myös loistava tilaisuus löytää uusi oma lempikuppila ja aloittaneille opiskelijoille mahdollisuus tutusta Tampereeseen. Tapahtuma on alkoholiton, mutta sokerihumala ja sen jälkeinen paha olo on taattu.

Lipun hinta 5 euroa sisältää kartan, haalarimerkit ja jatkot Tampereen Työväen Teatterilla. Tällä kertaa lähdöt sijaitsevat Hervannassa, Tammelassa sekä Ratinassa, ja kaikki kaikki mukana olevat kahvilat ovat nähtävissä  NamiAppron nettisivuilla. Aikaa tutkintojen suorittamiseen on klo 20 asti, jonka jälkeen tapahtuma jatkuu aina klo 21 saakka Työväen Teatterilla. Lipunmyynti saapuu TAMKille 4.9. kello 10.00. Ostorajoitus on 2 lippua/henkilö. 

Tapahtuman järjestää TTY:n Bioteekkarikilta Bioner ry. Lisätietoa tapahtumasta voit käydä tsekkaamassa tapahtuman Facebook-sivulta.

16. Café Scientifique tiedekahvila - Matemaatikko James Grime, Bits and Pieces 12.9.

Syksyn ensimmäinen tiedekahvila järjestetään keskiviikkona 12.9. kello 18.00 alkaen pääkirjasto Metson Lehmus-salissa. Puhujana on brittiläinen matemaatikko James Grime aiheenaan "Bits and pieces".  

Esityksen aikana saadaan muun muassa kuulla, miten viestit pystytään välittämään ilman virheitä vaikkapa avaruudesta ja nähdään livenä, miten CD-levyyn porataan aukko, mutta musiikki sen kuin jatkaa soimistaan! Lähde mukaan kiehtovalle matkalle sodista someen! 

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, lämpimästi tervetuloa! Huomioihan, että esitys on englanninkielinen.

Lisätietoja tapahtumasta.

17. Hae sanoittajaksi NääsPeksiin! 

NääsPeksin sanoitustiimissä pääset irrottelemaan lyyrisillä taidoillasi sanoittamalla näytelmän lauluosuuksia tarinan käänteitä tukevilla ja hahmojen sielunmaisemaa maalailevilla riimeillä. 

Kaikki sanoittamisesta kiinnostuneet, niin uudet kuin vanhat, voivat hakea mukaan palauttamalla sanoituksen esitaitotehtävän. Aiempaa kokemusta lyriikoiden tekemisestä ei siis vaadita, mutta ideoiden ylitsepursuavuus, yhteistyön mutkattomuus ja dediksen ihannointi ovat yleensä hyvän speksisanoittajan tunnusmerkkejä. 

HUOM. Sanoituksen urakka on ohi jo ennen esityskautta, joten on suositeltavaa lähteä samalla mukaan muihinkin osa-alueisiin. Lähetä hakemuksesi sanoitustiimiin (pinja.peltohaka(at)student.tut.fi) viimeistään 9.9. 

Vastaa hakemuksessasi seuraaviin kysymyksiin ja liitä mukaan esitaitotehtävä:

1) Onko sinulla kokemusta biisien uudelleensanoittamisesta?

2) Oletko ollut aikaisemmin mukana sanoittamassa NääsPeksiä? 

3) Minkä kappaleen sinä haluaisit kuulla tämän vuoden produktiossa?

Esitaitotehtävä on seuraavanlainen: Sanoita uudelleen suomeksi biisi aiheesta ”maailman hirveimmät treffit”. Valitse sanoituksen pohjaksi jompikumpi seuraavista kappaleista: TikTak "Heilutaan", ABBA “Knowing me, Knowing you”. Sanoitus on kohtuullisen tiukka rypistys, mutta tekijöilleen sitäkin palkitsevampi. Mikäli sinulle herää kysymyksiä, vastailen niihin mielelläni sähköpostitse. Sanoitusiloa!

18. Naisten salibandyjoukkue SBS Tamppi hakee uusia pelaajia tulevalle kaudelle!

Salibandyjoukkue SBS Tamppi hakee alkavalle kaudelle 2018-2019 uusia ja innokkaita pelaajia. Joukkue koostuu Tampereen korkeakoulujen naisopiskelijoista ja pelaa tulevalla kaudella sarjapelinsä Sisä-Suomen 2. divisioonassa. Treenit ovat Hervannassa, Tamppi Areenalla. Mikäli omaat lajitaustaa ja olet kiinnostunut liittymään joukkueeseen, ota yhteys pikimmiten puheenjohtaja Titta Saariseen: titta.saarinen(at)hotmail.com tai puh. 040 534 9617.

19. Haussa henkilökohtainen avustaja!

Olen sokea, 70-vuotias, omatoiminen nainen. Etsin henkilökohtaista avustajaa arkeni tueksi. Työtehtäviin kuuluu mm. oppaana toimiminen kaupoissa, virastoissa, jne. sekä jonkin verran siivousta, asiakirjojen lukemista, yms. Apunani on myös opaskoira. 

Toivoisin, että omaat perustietokonetaidot. Työajat ovat joustavat yhteisen sopimuksen mukaan. Tuntimäärä on 20h/kk ja työ alkaisi syyskuun alussa. Yhteydenotot sähköpostilla: eeva.korkkala(at)gmail.com. 

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

20. Tamko's Alkumetri 5 September

Alkumetri is one of the four annual parties organized by the Students' Union Tamko. This event is THE way to start your academic year, so be ready, be fast, and prepare yourself so you won't miss the tickets!

Pre sale tickets (3€ for Tamko members, 5€ for others) are sold from Tamko's office (Solu) and mobile application Bailataan.fi. We'll inform you of the exact sales date in the FB-event!

This year Alkumetri's theme is going to be "First day of school". You might get costume inspiration from your old childhood photos. 

More info about the party can be found from our Facebook event.

21. Tamko's Tursajaiset 12 September

Tursajaiset is an annual initiation rite for new students, where your status as a student in TAMK get's it's rightful measures. 

We begin our journey on 12 September at 12.00 as a big parade and together we head to Keskustori where you'll have your rite of passage. From Keskustori the parade heads to the Golden Kingdom of Tursas, where you, recently assigned Tursas, have the opportunity to participate in a checkpoint competition in teams.

The daytime event is free for all the new students, but the pre-sale tickets for the Afterparty in FatLady costs 5€ (7€ for non-members) or 7€ from door. Tickets are later available at Solu, please keep an eye on our Facebook event.

PS. If you happen to bring a "juice"bottle of your own, please make it plastic or aluminium one, Thank you!

22. Tamko pop up offices at Mediapolis and Music Academy campuses

Tamko is having a pop up office at Music Academy's campus lobby area on 11 September at 10am - 2pm and at Mediapolis Campus orange area on Tuesday 18 September at 10am - 2pm. 

Services: guidance, study year stickers, Unipoli Sport fees, overall batches, membership fee payment and membership applications. You can pay by cash or with a card. 

NB! If you've ordered a student card, you can pick it up only from our office (Solu) at  Kuntokatu Main Campus. 

In addition, we're keeping our Kuntokatu Main Campus office open exceptionally on Satuday 1 September at 10am - 2pm. If you're not able to visit us on weekdays, you're welcome to pop by on 1st of September!

23. Student's Tampere Autumn festival 3 September

What would be better than starting study days in Särkänniemi? Student's Tampere and Särkänniemi will provide you with this opportunity this year! All the rides are open, so there is a lot of stuff to do for the whole evening. Plus there's a great band, OT will also bring interesting exhibitors from Tampere, so that all the fresmen will get to know what Tampere has to offer for students. 

Tickets are available at Tamko's office Solu now, so be quick and get your 9€ ticket for the best kick-off event, SyysFest! NB! The event is for students only, so in addition to the ticket, the participant needs a valid student card. 

24. Welcome to play Finnish baseball on Wednesdays!

We're having weekly games of Finnish baseball on Kauppi water tower's field  from 5PM to 6.30PM on Wednesdays. The field is located at Kaupinkatu 2, 33500 Tampere, so it is about 1 kilometer away from Kauppi Sports Park. Baseball gloves, balls and bats are available if you need one. You don't need to be a student nor have a Unipoli Sports membership. We expect all players to know the rules of the game. More info: +358408358318/Veera Järvinen. 

25. NamiAppro 11 September

Are you ready for a feast? The sweetest event in Tampere is here again! 

Bioner, the guild of bioengineering, organizes the sweetest cafeteria round on Tuesday 11th of September at 13-21. This time the event celebrates its 10-year anniversary, so come tour the cafés around Tampere and celebrate with us a decade of NamiAppro. This is a great chance to find your new favourite cafeterias and get to know downtown Tampere! The event is alcohol-free, but a sugar high and post-performance nausea are guaranteed.

Tickets will be sold for 5 euros including a map, an overall badges and after event at TTT-Theatre. This time the starting points are located in Hervanta, Tammela and Ratina, and all the cafeterias can be seen at www.namiappro.fi/en/. You have till 20 to complete your diplomas, after which the event will continue till 21 at TTT-Theatre. Ticket sale is organized at TAMK B1-05a (opposite of Campusravita) / Tue 4.9. / at 10 am. 

One person can buy two tickets on campus ticket sales. NamiAppro is organized since 2008 by Bioner the guild of bioengineering. You can check more information at NamiAppro's website.

26. Science Café - Mathematician James Grime "Bits and Pieces" 12 September

Autumn's first Science Café is held at 6PM on Wednesday 12 September at Metso Library's Lehmus hall. This time we're having mathematician James Grime as a speaker with a topic "Bits and pieces". 

Grime is going to tell about for example how messages can be communicated to space without any flaws. We're also going to see on live how one can drill a hole in a CD without stoping the music! Welcome to join us with this journey from wars to social media!

The event is open and free for everyone, welcome! 

More info

27. Women’s floorball team SBS Tamppi is looking for new players for the upcoming season!

Floorball team SBS Tamppi is looking for new and enthusiastic players for the upcoming season of 2018-2019. The team is formed by female students from TAMK, University of Tampere and Tampere University of Technology and plays in women’s second division. Trainings are held in Hervanta, at Tamppi Areena. If you have background in sports and are interested to try out for the team, please contact Titta Saarinen at titta.saarinen(at)hotmail.com or 040 534 9617.

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics