YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 35 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tamkon alkumetri 5.9.

2. Tursajaiset 12.9.

3. Tamkon pop-up toimistopäivystykset Mediapoliksen ja Musiikkiakatemian kampuksilla

4. Edustajistovaalien ehdolle asettuminen alkaa 12.9!

5. Tamko World Clean Up Day 15.9.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

6. Opiskelijan Tampereen Syysfest Särkänniemessä 3.9.

7. Matkalla työhön - avointen ovien Pirkanmaa 6.9.

8. PISTOT -Bilepassin ständimyynti 5.9.

9. Teatteri Ääriraja etsii uusia jäseniä

10. Tule mukaan jääkiekkokerho ATIKin toimintaan! 

11. Pi**uralli 19.9.

12. Pirate goes STOP feat SOPU 29.9.

13. NääsPeksi 2018 tulee - oletko valmis?

14. Pakulla pihaan - Sairaanhoitajaliiton kiertue TAMKilla 29.8.

15. Haussa asiakaspalveluhenkinen siviilipalvelusmies

English Summary

16. Tamko's Alkumetri 5 September

17. Tamko's Tursajaiset 12 September

18. Tamko pop up offices at Mediapolis and Music Academy campuses

19. Student's Tampere Autumn festival 3 September

20. Theatre Ääriraja welcomes you!

21. NääsPeksi is looking for new members

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tamkon alkumetri 5.9.

Ei syksyn aloitusta ilman Tamkon Alkumetriä! Tämä jo hyvään ikään päässyt klassikkotapahtuma järjestetään tänä vuonna 5.9. UNION - Work and Leisure Club'ssa. Teemana "First day of school" eli asuun voit ottaa mallia esim. ykkösluokan luokkakuvastasi. 

Ennakkoliput ovat myynnissä Tamkon toimistolla (Solu), Bailataan.fi:ssä sekä myöhemmin ilmoitettavilla ständipäivillä. Lipun hinta Tamkon jäsenille 3€, muille 5€ ja ovelta 5€. Ennakkolipulla jonon ohitus klo 24 asti. 

Paikan päällä haalarimerkit nopeimmille! Merkki on kaksiosainen: ensimmäisen osan saat nyt Alkumetristä ja toisen keväällä Tamkon Loppumetristä. 

2. Tursajaiset 12.9.

On taas se aika vuodesta, kun Tampere on pullollaan päättömästi vaeltelevia Tursaita. Tursaspaimenet joutuvat töihin, kun nämä vielä hieman eksyksissä olevat opiskelijan alut haalitaan kasaan. On siis aika 77:nsien (seitsemänsienkymmenienseitsemänsien, KYLLÄ OIKEESTI) Tamkon Tursajaisten!  

Tursajaiset 2018 alkavat perinteisesti pääkampuksen Taivaallisen rauhan aukiolta jättikulkueella kohti Keskustoria klo 12. Ennen tätä on järkevää tankata ruokaa, sillä päivä on pitkä. Tursaiden juhlapäivän kunniaksi, tursasruokkimo Campusravita tarjoaa lounasjuomaksi myös vaihtoehtoisesti olutta tai siideriä. 

Kun torilla tavataan, Tursaat laitetaan valan alle. Paluuta ei luonnollisesti tämän jälkeen ole. Keskustorilta kulkue suuntaa kohti Tursaiden kultaista valtakuntaa, missä edessä on mahdollisuus ottaa osaa rastikilpailuun tiimeinä. Jatkolippu Fatladyyn kustantaa ennakkoon Tamkon jäsenille 5 €, ei-jäsenille 7 € ja ovelta kaikille 7 €. Lippuja myydään Tamkon Solulla, Bailataan.fi:ssä sekä ständeillä. Lipunmyynnistä tiedotetaan FB-tapahtumassa. Päivätapahtuma on Tursaille ilmainen.

Lisätietoja Facebook-tapahtumasta.

3. Tamkon pop-up toimistopäivystykset Mediapoliksen ja Musiikkiakatemian kampuksilla

Tamko päivystää Musiikkiakatemian aulassa tiistaina 11.9. kello 10.00 - 14.00 ja Mediapoliksen oranssilla alueella tiistaina 18.9. kello 10.00 - 14.00. 

Palvelut: neuvonta, lukuvuositarrat, Unipoli Sport -liikuntamaksut, haalarimerkit, jäsenmaksun maksaminen ja jäseneksi liittyminen. Maksuvaihtoehtoina käteinen sekä korttimaksut. HUOM! Valmiita opiskelijakortteja ei voi noutaa pop-up toimistopäivystyksistä! 

Lisäksi tiedoksi, että pidämme pääkampuksen toimistoamme (Solu) auki poikkeuksellisesti lauantaina 1.9. kello 10.00 - 14.00. Eli, mikäli et pääse vierailemaan toimistollamme normaaleina aukioloaikoina arkipäivisin, olet tervetullut lauantaina 1.9!

4. Edustajistovaalien ehdolle asettuminen alkaa 12.9!

TAMKissa opiskelee noin 10 000 opiskelijaa, ja näitä opiskelijoita edustaa Tampereen Ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta, eli Tamko. Sitä, miten Tamko opiskelijoita edustaa, säätää sen ylin päättävä elin, eli Edustajisto. Se koostuu puheenjohtajasta ja 20:stä jäsenestä, joista yksi voit olla sinä! 

Kaikki opiskelijakunnan jäsenet voivat asettua ehdolle tämän syksyn edustajistovaaleissa. Vaalit suoritetaan listavaaleina, joten etsi lista, joka mielestäsi parhaiten edustaa sinua itseäsi. Jos sellaista ei löydy, perusta uusi lista. 

Uuden edustajiston toimikausi on 1.1. - 31.12.2019. Edustajisto kokoustaa 1-2kk välein. He päättävät esim. opiskelijakunnan toiminnasta, taloudesta ja Tamkon hallituksen valinnasta. On tärkeää, että edustajisto koostuisi eri koulutusalojen opiskelijoista. Tämä on hieno tilaisuus verkostoitumiseen, kokemuksen saamiseen ja mahdollisuus vaikuttaa. Joten, asetu ehdolle! 

Lisää infoa löydät Tamkon nettisivuilta.

Ps. Mikäli olet kiinnostunut lähtemään mukaan Tamkon hallitukseen, sen valinnasta tiedotetaan myöhemmin syksyllä. Uuden hallituksen jäsenet valitaan Edustajiston ensimmäisessä kokouksessa. Hallitukseen voivat hakea kaikki TAMKin opiskelijat. Sinun ei tarvitse olla ollut ehdolla edustajistovaaleissa, jotta voisit toimia Tamkon hallituksessa. 

5. Tamko World Clean Up Day

15.9. järjestetään eri puolilla maailmaa siivoustapahtumia World Clean Up Dayn innoittamana. Myös me tamkolaiset olemme mukana päivässä järjestämällä Tampereella kävelyretken, johon kuka vain voi osallistua! Tapahtuman tarkoitus on roskien keräämisen lisäksi herättää pohtimaan omia kulutustottumuksia ja niiden vaikutuksia ympäristöön.

Me järjestämme kaikki tarvittavat siivousvälineet, kuten hanskat ja jätesäkit, joten riittää, että sinä saavut vain lauantaina paikalle! Aloitamme TAMKin pääkampukselta Kuntokatu 3:sta opiskelijakunta Tamkon toimiston (Solun) edestä ja etenemme siitä keskustorille päin.

Tapahtuman sivu löytyy Facebookista: World Cleanup Day - Finland (15.09.2018) ja tapahtuman suomenkieliset nettisivut löytyvät täältä.

Tervetuloa mukaan! Tässä on hyvä tapa saada liikuntaa ja hyödyllistä tekemistä päivään. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, joten osallistujan ei tarvitse olla välttämättä opiskelija.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

6. Opiskelijan Tampereen Syysfest Särkänniemessä 3.9.

Mikä se on, lintuko? Ei, onko se lehmä? EI, se on OT:n ja Särkänniemen uusi tapahtuma SyysFest!

Mikä olisikaan parempaa kuin aloittaa opiskelupäivät vauhdikkaasti Särkänniemessä? OT ja Särkänniemi tarjoavat tänä vuonna siihen mahdollisuuden. Kaikki laitteet ovat avoinna, joten tekemistä riittää koko illaksi. Hurjien laitteiden lisäksi pääset nauttimaan Youngheartedin mahtavasta musiikista. OT tuo myös tapahtumaan useita mielenkiintoisia Tamperelaisia toimijoita, jotta tursaatkin pääsevät heti kärryille siitä, mitä Tampere voi opiskelijalle antaa! 

Lipunmyynti Tamkon toimistolla Solulla ja netissä on jo alkanut, joten ole nopea ja nappaa lippusi syksyn mahtavaan kick-off tapahtumaan, SyysFestiin! Liput 9€ Solulta, 9,50€ bailataan.fi:stä. Huom. tapahtuma on vain opiskelijoille, joten tarvitset lipun lisäksi voimassaolevan opiskelijakortin. 

Tapahtuman jatkot ovat TTY:n järjestämillä Ruskaralleilla ravintola Naimassa. Ruskarallien ständimyynti saapuu TAMKin pääkampukselle 29.8. kello 11.00 - 13.00. Jatkojen liput 3€ ennakkoon ja ovelta 5€. Lisätietoja jatkoista Facebook-tapahtumassa

7. Matkalla työhön - avointen ovien Pirkanmaa 6.9.

Matkalla työhön –tapahtumapäivä tukee työnhakua, uraverkostoitumista ja osaamisen kehittymistä. Osallistu koko Pirkanmaan alueen kattavaan tapahtumapäivään torstaina 6.9.2018. 

Starttaa syksyn työnhakusi Matkalla työhön - avointen ovien Pirkanmaa -tapahtumapäivällä! Päivän aikana eri alojen työnantajat, kouluttajat, työllisyyttä tukevien palveluiden tuottajat ja yhdistykset avaavat omia toimitilojaan ja kertovat toiminnastaan, työpaikoistaan, koulutustarjonnastaan sekä työnhaun palveluista. Voit vierailla tapahtumapäivän aikana useissa tilaisuuksissa oman tarpeesi mukaan. Päivään osallistumalla voit työllistyä, kehittää työnhakuasi tai osaamistasi, verkostoitua tai avata oven aivan uudelle uralle. 

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille työtä, koulutusta tai palveluita tarvitseville. Päivän tilaisuudet sijoittuvat klo 9.00 - 18.00 välille. Lisätietoja päivän aikana järjestettävistä tilaisuuksista löydät TE-toimiston kartasta

8. PISTOT -Bilepassin ständimyynti 5.9.

Uusi lukuvuosi on käynnistynyt, ja pian myös PISTOT-bileet! Sisäänpääsysi vuoden jokaisille PISTOille voit varmistaa ostamalla PISTOT Bilepassin. Bilepassin ostamalla voit myös päästä keväällä PISTOT Bilematkalle Malagaan! Bilepassin hinta on 15 euroa, ja sen saat Pääkampuksen ständiltä keskiviikkona 5.9. klo 10.00 alkaen! Tule ajoissa, sillä nämä viedään käsistä!

PISTOT - bileitä järjestävät TAMKin ainejärjestöt TTO ry, TIRO ry ja PIRATE ry. 

9. Teatteri Ääriraja etsii uusia jäseniä

Etsitkö uutta harrastusta? Teatteri Ääriraja on TAMKin ja muiden opiskelijoiden ylläpitämä teatteri pääkampuksella. Haemme mukaan apulaisohjaajia, tuottajia, näyttelijöitä ja monia muita taitureita. Treenit järjestetään syksyllä tiistai-iltaisin usein leikkien ja impron merkeissä. Voit tutustua meihin tarkemmin Facebookin tai Instagramin kautta tai lähettää postia osoitteeseen: teatterikerhoaariraja(at)gmail.com.

Uusi kausi starttaa tiistaina 28.8, luokassa H0-06, kello 18.00. Tervetuloa mukaan!

10. Tule mukaan jääkiekkokerho ATIKin toimintaan! 

Jääkiekkokerho ATIK etsii innokkaita pelaajia ja maalivahteja. Jäävuorot ovat maanantaisin ja omat varusteet on oltava. Vuoroilla pelataan harrastekiekon säännöillä (ei taklauksia tai lämäreitä), joten kaikki ovat tervetulleita. Jos kiinnostuit ja haluat lähteä mukaan, niin ota yhteyttä atik(at)tamko.fi. 

11. Pi**uralli 19.9.

Se tulee taas! Mikä? No legendaarinen Pi**uralli vuosimallia 2018! TAMKin kolme hauskinta yhdistystä TaRe ry, Konekerho ry ja SOPU ry yhdistävät taasen voimansa! Kerää dream teamisi kasaan ja lähde suorittamaan syksyn kuuminta baarikierrosta!

Pi**urallilla kierretään Tampereen keskustan alueella sijaitsevia baareja, suorittaen hauskoja rastitehtäviä ja tietenkin janoa sammuttaen! Lippu kustantaa vaivaisen 3€ ja sisältää itse kierroksen, päheän haalarimerkin ja jatkot Doriksessa (ei sis. narikkaa). Bailataan.fi:ssä lipun hinta 3,35€ (sis. palvelumaksun). Parhaiten rastikierroksesta suoriutunut joukkue palkitaan hytillä Pi**ujouluristeilylle (sis. neljän hengen hytti ja bussikuljetus). Joukkueessasi voi olla useampikin henkilö, mutta palkinto on neljälle henkilölle.

Liput myydään bailataan.fi ja ständeiltä TAMKin B1-aulasta (eli Teiskonaulasta) seuraavasti niin kauan kuin lippuja riittää:

  • Tiistaina 28.8 klo 11-14
  • Torstaina 30.8 klo 11-14
  • Tiistaina 4.9 klo 11-14
  • Torstaina 6.9 klo 11-14

Aloitus tapahtuu keskiviikkona 19.9 Laikunlavalta ja lähdöt ovat 15 min. välein 17.00-18.00 välillä (suoritusaika 4h), jossa liput vaihdetaan rastipasseihin. Passien palautus tapahtuu klo 21-22 välillä Dorikseen.

12. Pirate goes STOP feat SOPU 29.9.

STOP tykkänään! Mikä juttu? No ensimmäiset sosiaali- ja terveysalan opiskelijapäivät tietty! Lähde Tampereen sosionomiopiskelijoiden ja Tampereen ammattikorkeakoulun terveysalan opiskelijoiden matkassa Suomen Turkuun!

TSTS ry järjestää tänä syksynä opiskelijapäivät kaikille sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. Luvassa on asiantuntijaluentoja mm. monikulttuurisuudesta, työssä jaksamisesta sekä työturvallisuudesta. Lisäksi, ettei meininki aivan pelkäksi luennoinniksi mene, niin luvassa on totta kai verkostoitumista koko Suomen opiskelijoiden kesken rastikierroksen muodossa, jonka jatkot järjestetään Turun Gongissa. 

Lippujen hankkiminen onnistuu helposti ja leppoisasti bailataan.fi:n kautta. Lippuja on myynnissä erikseen Tehyn jäsenille sekä ei-Tehyn jäsenile. Ja jos mielessä pyörii, että miten mahtaa tois puol jokkee päästä, niin ei huolta: Tehy hoitaa kaikille Turun ulkopuolelta saapuville opiskelijoille kyydit Turkuun ja takaisin Tampereelle. Myöskin majoitus tarjoushintaan hoituu!

Viralliseen tapahtumaan voit käydä myös täppäämässä "osallistun" seuraavasta linkistä.

Jos jäi mitään kysyttävää tai epäselvää niin viestiä vaan, niin vastaillaan ja selvitellään asiat! Ja seuraavaksi vaan sit liput tilaukseen ja Turkkusee!

Lisätietoja: Pirate ry ja SOPU ry. 

13. NääsPeksi 2018 tulee - oletko valmis?

NääsPeksi hakee uusia tekijöitä, ja nyt onkin tosi kyseessä, sillä tämä on 20. vuosi kun NääsPeksiä tehdään! Lähde mukaan Speksiin rakentamaan kaikkein eeppisintä esitystä ikinä!

Mukaan etsitään kaikenlaisia tekijöitä: tykkäät sitten luoda hienoja asuja tai pelottavia aseita, maalata seiniä tai naamoja, sanoittaa biisejä tai kokkailla - meillä on homma sinulle!

Kaikki osa-alueet ja niiden kuvaukset löydät nettisivuiltamme: www.naaspeksi.fi/osa-alueet. Jos tiedät jo, mitä haluat tehdä, mene suoraan ilmoittautumaan  (ilmoittautuminen ei ole sitova).

Muista myös tanssijapääsykokeet su 9.9. klo 15.30-17 Tamppiareenalla ja näyttelijäpääsykokeet ma 10.9. klo 18 alkaen TTY:n kampusareenan auditoriossa. Tietoja pääsykokeista saat ilmoittautumislomakkeen täyttämällä, ja lisätietoja kaikesta saat osoitteesta tuottajat(at)naaspeksi.fi. Tervetuloa mukaan!

14. Pakulla pihaan - Sairaanhoitajaliiton kiertue TAMKilla 29.8.

Sairaanhoitajaopiskelija, osaatko arvioida potilaasi tilan muutokset ajoissa? Mitä ovat NEWS-pisteet? Tule pakulle harjoittelemaan! Samalla tutustut alan ammattilaisten omaan yhteisöön, sairaanhoitajiin. 

Sairaanhoitajien Pakulla pihaan -kiertue on tien päällä elokuusta lokakuulle. Luvassa kilpailuja ja mukavia tuotteita. Sateen sattuessa löydät meidät TAMKin pääkampuksen aulasta.

15. Haussa asiakaspalveluhenkinen siviilipalvelusmies

Haemme asiakaspalveluhenkistä siviilipalvelusmiestä vahtimestariksi kahteen toimitaloomme. Tiloissa toimii kansalaisopisto sekä lasten ja nuorten kerhotoimintaa. Työn olennaisinta sisältöä on opettajien ja opiskelijoiden asiakaspalvelu sekä pienet kiinteistönhuollon tehtävät. Työhön sisältyy myös tietotekniikan ja av-laitteiden peruskäyttöä ja sen opastusta. Tiedustelut ja hakemukset sähköpostilla: juha.kauppinen(at)ahjola.fi 

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

16. Tamko's Alkumetri 5 September

Alkumetri is one of the four annual parties organized by the Students' Union Tamko. This event is THE way to start your academic year, so be ready, be fast, and prepare yourself so you won't miss the tickets! Pre sale tickets (3€ for Tamko members, 5€ for others) are sold from Tamko's office (Solu) and mobile application Bailataan.fi. We'll inform you of the exact sales date in the FB-event! This year Alkumetri's theme is going to be "First day of school". You might get costume inspiration from your old childhood photos. 

More info about the party can be found from our Facebook event.

17. Tamko's Tursajaiset 12 September

Tursajaiset is an annual initiation rite for new students, where your status as a student in TAMK get's it's rightful measures. 

We begin our journey on 12 September at 12.00 as a big parade and together we head to Keskustori where you'll have your rite of passage. From Keskustori the parade heads to the Golden Kingdom of Tursas, where you, recently assigned Tursas, have the opportunity to participate in a checkpoint competition in teams.

The daytime event is free for all the new students, but the pre-sale tickets for the Afterparty in FatLady costs 5€ (7€ for non-members) or 7€ from door. Tickets are later available at Solu, please keep an eye on our Facebook event.

PS. If you happen to bring a "juice"bottle of your own, please make it plastic or aluminium one, Thank you!

18. Tamko pop up offices at Mediapolis and Music Academy campuses

Tamko is having a pop up office at Music Academy's campus lobby area on 11 September at 10am - 2pm and at Mediapolis Campus orange area on Tuesday 18 September at 10am - 2pm. 

Services: guidance, study year stickers, Unipoli Sport fees, overall batches, membership fee payment and membership applications. You can pay by cash or with a card. 

NB! If you've ordered a student card, you can pick it up only from our office (Solu) at  Kuntokatu Main Campus. 

In addition, we're keeping our Kuntokatu Main Campus office open exceptionally on Satuday 1 September at 10am - 2pm. If you're not able to visit us on weekdays, you're welcome to pop by on 1st of September!

19. Student's Tampere Autumn festival 3 September

What would be better than starting study days in Särkänniemi? Student's Tampere and Särkänniemi will provide you with this opportunity this year! All the rides are open, so there is a lot of stuff to do for the whole evening. Plus there's a great band, OT will also bring interesting exhibitors from Tampere, so that all the fresmen will get to know what Tampere has to offer for students. 

Tickets are available at Tamko's office Solu now, so be quick and get your 9€ ticket for the best kick-off event, SyysFest! NB! The event is for students only, so in addition to the ticket, the participant needs a valid student card. 

20. Theatre Ääriraja welcomes you!

Are you looking for a new hobby? Theatre Ääriraja is TAMK’s own theatre club that meets every Tuesday night. If you are an English speaking student, we offer you opportunities to be our costumier, set designer, technician or maybe a band member? Find us on Facebook or Instagram for more information or send us an email to: teatterikerhoaariraja(at)gmail.com

Our new season begins on Tuesday 28.8 at class H0-06 (main campus) at 6 pm. Welcome!

21. NääsPeksi is looking for new members

NääsPeksi is looking for people to make the NääsPeksi 2018! Some of the areas (actors, playwriting, lyrics etc.) require fluent Finnish, but there are plenty of areas where the language barrier shouldn't be a problem! If you're interested please send us an email to: tuottajat(at)naaspeksi.fi. ******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics