YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 34 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tamkon pop-up toimistopäivystykset Mediapoliksen ja Musiikkiakatemian kampuksilla

2. Tamkon toimisto auki poikkeuksellisesti lauantaina 1.9.

3. Tursajaiset 12.9.

4. Orientoivat viikot jatkuvat - varaudu ruuhkiin Solulla 13.8.– 7.9.

5. Frisbeegolfin OSM-kisat 8. - 9.9. Ylöjärvellä 

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

6. Kela: Korkeakouluopiskelija, suorititko tarpeeksi opintopisteitä?

7. Bubiklubin Bubirundi 30.8.

8. Teatteri Ääriraja etsii uusia tekijöitä

9. TIROn Kaljakroketti 26.8.

10. Campus Cafen aamiainen

11. Y-Kampus - Young Achievers 20.9.

12. Vapaaehtoiseksi Punaisen Ristin nuorten turvatalolle

13. Aloita Roller Derby!

14. Roller Derbyn syksyn alkeiskurssi 5.10.

15. Elinor Cookin Pilgrims - kansainvälistä teatteria Tampereella 16. - 18.8.

16. Tervetuloa Duunibussiin 31.8!

English Summary

17. Tamko's Tursajaiset 12 September

18. Tamko's pop up offices at Mediapolis and Music Academy campuses

19. Campus Cafe's breakfast

20. Hiking Travel - paddling, canoeing and kayaking at lake Näsijärvi 

21. Y-Kampus - Young Achievers 20 September

22. Elinor Cook's Pilgrims - International Finnish premiere production at Tampere 16 - 18 August

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tamkon pop-up toimistopäivystykset Mediapoliksen ja Musiikkiakatemian kampuksilla

Tamko päivystää Musiikkiakatemian aulassa tiistaina 11.9. kello 10.00 - 14.00 ja Mediapoliksen oranssilla alueella tiistaina 18.9. kello 10.00 - 14.00. 

Palvelut: neuvonta, lukuvuositarrat, Unipoli Sport -liikuntamaksut, haalarimerkit, jäsenmaksun maksaminen ja jäseneksi liittyminen. Maksuvaihtoehtoina käteinen sekä korttimaksut. 

HUOM! Valmiita opiskelijakortteja ei voi noutaa pop-up toimistopäivystyksistä! 

 

2. Tamkon toimisto auki poikkeuksellisesti lauantaina 1.9.

Pidämme toimistoa auki myös poikkeuksellisesti lauantaina 1.9. kello 10.00 - 14.00. Tervetuloa!

 

3. Tursajaiset 12.9.

On taas se aika vuodesta, kun Tampere on pullollaan päättömästi vaeltelevia Tursaita. Tursaspaimenet joutuvat töihin, kun nämä vielä hieman eksyksissä olevat opiskelijan alut haalitaan kasaan. On siis aika 77:nsien (seitsemänsienkymmenienseitsemänsien, KYLLÄ OIKEESTI) Tamkon Tursajaisten!  

Tursajaiset 2018 alkavat perinteisesti pääkampuksen Taivaallisen rauhan aukiolta jättikulkueella kohti Keskustoria klo 12. Ennen tätä on järkevää tankata ruokaa, sillä päivä on pitkä. Tursaiden juhlapäivän kunniaksi, tursasruokkimo Campusravita tarjoaa lounasjuomaksi myös vaihtoehtoisesti olutta tai siideriä. 

Kun torilla tavataan, Tursaat laitetaan valan alle. Paluuta ei luonnollisesti tämän jälkeen ole. Keskustorilta kulkue suuntaa kohti Tursaiden kultaista valtakuntaa, missä edessä on mahdollisuus ottaa osaa rastikilpailuun tiimeinä. Jatkolippu Fatladyyn kustantaa ennakkoon Tamkon jäsenille 5 €, ei-jäsenille 7 € ja ovelta kaikille 7 €. Lippuja myydään Tamkon Solulla, Bailataan.fi:ssä sekä ständeillä. Lipunmyynnistä tiedotetaan FB-tapahtumassa. Päivätapahtuma on Tursaille ilmainen.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa

 

4. Orientoivat viikot jatkuvat - varaudu ruuhkiin Solulla 13.8.– 7.9.

Orientoivat viikot lisäävät kävijämääriä Solun toimistolla. Tästä syystä pidämme Solulla pidennettyä (klo 9.00–17.00) aukioloaikaa 13.8.– 7.9 välisen ajan. Ruuhkautumista voi kuitenkin esiintyä, joten pyydämme malttia jonotukseen.

Opiskelijakorttien tilaamisessa on tällä hetkellä ruuhkahuippu, mutta kortin pitäisi saapua toimistollemme viimeistään kahden viikon kuluessa. Ennen muovikortin saapumista uuden jäsenen kannattaa ladata puhelimeensa Pivo-mobiiliopiskelijakorttisovellus. Ilmoitamme opiskelijakortin saapumisesta TAMKin sähköpostiosoitteeseen. 

Lisätietoja: toimisto(at)tamko.fi tai tamko.fi -sivuston chat-ominaisuuden kautta. 

 

5. Frisbeegolfin OSM-kisat 8. - 9.9. Ylöjärvellä 

Frisbeegolfin OSM-kisat järjestetään tänäkin vuonna Ylöjärvellä 8. - 9.9.2018! Kisat järjestää Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta yhteistyökumppaneidensa kanssa. 

Ylöjärven Frisbeegolfrata on rakennettu vanhan hiekkakuopan reunalle, jonka ansiosta rataa kutsutaan myös nimellä "Kuulaakso". Alue on osittain metsittynyttä ja sen pohjana on melko pehmeää hiekkaa. Kesällä 2017 suoritetun uudistuksen yhteydessä kentälle rakennettiin uusi 18-väyläinen kokonaisuus.  

Kisoissa järjestetään kilpasarjat miehille ja naisille sekä rennot sekasarjat. Kilpasarjojen kolme parasta palkitaan. Osallistujat voivat siis tulla nauttimaan rennosta ilmapiiristä tai kilpailemaan tosissaan opiskelijoiden SM-tittelistä. Kilpailuiden tarkempi aikataulu vahvistetaan lähiaikoina. Osallistumismaksu on Opiskelijoiden liikuntaliiton jäsenopiskelijakuntiin (mm. Tamko) kuuluville 20€. Osallistumismaksu sisältää osallistumisoikeuden, kisakiekon, evästä kierrosten välissä sekä tietysti mahtavan kisakokemuksen. 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot Facebook-tapahtumassa

Voit kysyä myös tarkempia lisätietoja Tamkon tapahtuma- ja liikuntavastaava Heta Ylä-Nojoselta: tapahtumat(at)tamko.fi******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

6. Kela: Korkeakouluopiskelija, suorititko tarpeeksi opintopisteitä?

Korkeakouluopiskelijan on syytä tarkistaa viime lukuvuonna suoritettujen opintopisteiden määrä. Opintotukea voi palauttaa elokuun loppuun asti.

Korkeakouluopiskelijan pitää suorittaa vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohti ja vähintään 20 opintopistettä lukuvuodessa. Jos korkeakouluopiskelija on nostanut opintotukea 9 kuukaudelta, opintopisteitä pitää olla vähintään 45. Jos opintosuorituksia on sitä vähemmän, opiskelija voi välttää pulmat palauttamalla alkuvuoden tukea elokuun loppuun mennessä. Palautuksen voi tehdä asiointipalvelussa.  

Opintotuen palauttaminen ei kuitenkaan auta, jos opiskelija on viime lukuvuonna suorittanut alle 20 opintopistettä, koska syyslukukauden tukea ei voi enää palauttaa. Opintotukea ei siis tulisi nostaa ollenkaan, jos lukuvuoden suoritusmäärä jää alle 20 opintopisteen. Vähintään 20 opintopisteen suoritusvaatimus ei koske opintonsa keväällä aloittaneiden ensimmäistä lukuvuotta, mutta heidänkin on pitänyt suorittaa vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohti.

Kela seuraa opintojen edistymistä

Kela seuraa vuosittain korkeakouluopiskelijoiden opintojen edistymistä. Jos opintosuorituksia ei ole kertynyt riittävästi, opiskelijalle lähetetään lokakuussa selvityspyyntö. Edistymisen seuranta koskee edeltävää lukuvuotta (1.8.–31.7.) ja koko opiskeluaikaa. Yksittäisten kuukausien opintoja ei valvota.

Jos opintojen hidastumisen syynä on ollut sairaus tai muu erityinen syy, se voidaan ottaa huomioon edistymisen seurannassa. Seurannassa harkitaan myös opintotuen takaisinperintää silloin, kun opintosuorituksia on edeltävänä lukuvuotena kertynyt alle 1 opintopiste tukikuukautta kohden.

Lukuvuonna 2016–2017 opintotukea maksettiin 165 500 korkeakouluopiskelijalle. Syksyllä 2017 tehdyssä edistymisen seurannassa heistä 12 700 sai Kelasta selvityspyynnön opintojen edistymisestä.7. Bubiklubin Bubirundi 30.8.

Kesä, helteet, loma ja työt on lusittu, joten on aika palata arkeen. Mutta sitä ennen tutustutaan Tampereen kuppiloihin legendaarisen Bubiklubin Bubirundin merkeissä! Kerää siis kaikki uudet ja vanhat tutut kasaan niin lähetään kiertään!

Liput myynnissä ständeillä Kuntokatu 3:n puolella seuraavasti:

  • Ke 22.8. klo 11-13
  • To 23.8. klo 11-13
  • Ke 29.8. klo 11-13
  • To 30.8. klo 11-13

...tai niin pitkään kuin lippuja riittää! Seuraa lipputilannetta Facebookin tapahtumasivulla.

Rundipassin hinta on jämpti tasaraha, eli 5€ kipale. Passeja on rajoitettu määrä, joten ole nopea ja hanki omasi ennenko loppuvat! Varaamalla tasarahan mukaasi helpotat hirveästi meidän kassahommia ja samalla nopeutat jonoja!

Lisätietoja tapahtumasta Facebook-tapahtumassa ja info(at)bubiklubi.fi. 

 

8. Teatteri Ääriraja etsii uusia tekijöitä

Teatteri Äärirajalla on auki useita paikkoja tulevalle kaudelle. Haussa on mm. tuottajia, apulaisohjaajia, näyttelijöitä ja bändi. Hae mukaan mahdollisimman pian tai vinkkaa kaverille, sillä kausi starttaa jo 28.8. Treenit järjestetään tiistai-iltaisin TAMKin Kuntokadulla. Jos kiinnostuit, lue lisää tehtäväkuvauksista Teatteri Äärirajan Facebook-postauksesta ja ota yhteyttä: teatterikerhoaariraja(at)gmail.com.9. TIROn Kaljakroketti 26.8.

Heissulivei, ja tervetuloa TIROn järjestämään Kaljakrokettiin 26.8. kello 16.00 - 20.00 Kiovanpuistoon! Nyt on oiva tilaisuus päästä aloittelemaan koulun alkua uusien tuttavuuksien ja vanhojen kavereiden kanssa.

Kaikki tekniikan ja muiden alojen opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita nautiskelemaan juomia ja viettämään laadukasta puistopäivää ulkopelien kera. Pistä siis eväät ja juotavat pusseihin ja kasseihin ja suuntaa Kiovanpuistoon klo 16.00. Tutustu muihin opiskelijoihin, nauti rennosta olosta heittelemällä vaikkapa jenkkifutista tai istuskelemalla nurmikolla ja nauttimalla loppukesän antimista.

 

10. Campus Cafen aamiainen

Campusravitalla on uutuutena Campus Cafen aamiainen, joka alkaa joka päivä kello 9.00. Aamiaiseen kuuluu: kahvi, mehu, croissant tai piiras (valikoima vaihtelee) sekä mysli ja jogurtti. Hinta opiskelijoille 3,20€ ja muille kävijöille 3,70€. Tervetuloa!11. Y-Kampus - Young Achievers 20.9.

Syksyn inspiroivin tapahtuma on täällä taas! Starttaa lukukautesi käyntiin vuosittaisella Y-kampuksen Young Achievers -tapahtumalla 20.9. kello 12.00 - 15.00 TAMKin pääkampuksella. 

Luvassa on jälleen mahtavia tarinoita yrittäjyydestä. Tällä kertaa vieraana ovat palkittu innovoija ja MusiClockin keksijä Perttu Ylönen sekä koulutuspalveluja tarjoavan Sivupersoonan luoja Reetta Keränen. Tapahtuman jälkeen on luvassa jatkot Y-kampuksen uusituissa tiloissa. Tervetuloa verkostoitumaan, kahvittelemaan ja nauttimaan pientä syötävää!

Lue lisää mielenkiintoisista vieraista Y-Kampuksen Facebook-tapahtumasta12. Vapaaehtoiseksi Punaisen Ristin nuorten turvatalolle

Punaisen Ristin Tampereen nuorten turvatalo etsii joukkoonsa uusia vapaaehtoisia. Turvatalo auttaa ja tukee nuoria sekä heidän perheitään joustavasti ja nopeasti elämän eri tilanteissa. Tarjoamme mahdollisuutta tilapäiseen majoittumiseen, aikaa keskusteluille, tukea itsenäistymiseen tai koulunkäyntiin, ryhmätoimintoja ja tukea verkossa.  

Verkkoauttamisessa teemme yhteistyötä mm. Suomen Mielenterveysseuran kanssa "Sekasin" ja "Tukinet" -sivustoilla. Turvatalon vapaaehtoiset toimivat pääsääntöisesti työntekijän työparina noin kerran kuukaudessa kriisipäivystyksessä, jota ylläpidetään päivittäin klo 17-10. Mahdollisuus on osallistua myös muihin toimintoihin oman mielenkiinnon ja toiveiden mukaisesti. Vapaaehtoistyön lisäksi meiltä voi kysellä avoimia paikkoja harjoittelulle tai mahdollisuutta muulle yhteistyölle. Kaikkiin tehtäviin tarjotaan perehdytystä ja koulutusta. 

Alla seuraavien koulutusten tiedot sekä yhteystiedot:

Sekasin-koulutus

Ma 10.9.2018 klo 17-21 Nuorten turvatalolla. Koulutus on tarkoitettu kaikille uusille vapaaehtoisille, jotka ovat kiinnostuneita nuorten auttamisesta verkossa. Ilmoittautuminen 4.9. mennessä Nuorten turvatalolle.

Nuorten turvatalotoiminnan peruskurssi

To 13.9.2018 klo 17-21 Kulttuuritalo laikku, Idealinna 4.krs. Tarkoitettu kaikille jotka ovat juuri aloittaneet tai ovat kiinnostuneita aloittamaan vapaaehtoistyön Nuorten turvatalolla. Koulutuksessa saa myös perustiedot yleisesti vapaaehtoistyöstä Punaisessa Ristissä.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä: turvatalo.tampere(at)punainenristi.fi, p. 040 556 6661.13. Aloita Roller Derby!

Paras aika vuodesta on kohta täällä! Se ei ole joulu tai juhannus, vaan Tampere Roller Derbyn ja Tampere Rollin' Brosien avoimet treenit! Treeneihin osallistuminen ei maksa mitään, ei sido mihinkään, eikä vaadi aiempaa luisteluosaamista. Treeneihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, tule vain paikalle! 

Tarjolla on kaksi vapaata treenikertaa. Tule morottamaan meitä yhdelle tai molemmille treenikerroille, ja kuulet lisää TRD:N ja TRB:n toiminnasta, tutustut kolmeen eri tapaan harrastaa roller derbyä ja pääset kokeilemaan derbyvarusteita ja luistelua yhdessä meidän kanssa. 

Avoimet treenit vol 1: 

Ke 22.8. Kauppi Sports Center

klo 19-22. (Kuntokatu 17, 33520 Tampere)

Alkuinfo ja kokeilijoiden treenit, lopuksi Tampere Roller Derbyn harjoitusottelu.

Avoimet treenit vol 2: 

Pe 7.9. Hervannan ammattioppilaitos 

klo 18.30-20. (Hepolamminkatu 10, 33720 Tampere)

Info ja kokeilijoiden treenit.

Kaupin treenien jälkeen voit halutessasi myös jäädä seuraamaan harjoituspeliä. Lainaamme tarvittaessa sinulle quad-luistimet ja suojavarusteet. Meillä ei valitettavasti ole lasten kokoja. Tarvitset mukaan vain omat sisäliikuntakengät ja vesipullon!14. Roller Derbyn syksyn alkeiskurssi 5.10.

Jos avoimien treenien jälkeen huomaat tarvitsevasi elämääsi enemmän derbyä, tule alkeiskurssille! Kurssille voi osallistua luistimilla tai ilman. Luistelutaidot opittuaan voi nauttia roller derbystä pelaajana tai tuomarina ja ilman luistimia toimitsijana.

Ilman luistimia kurssi ei maksa mitään ja sisältää infot, muut tapaamiset ja toimitsijaperehdytyksen. Toimitsemista pääset treenaamaan seuran sisäisissä harjoitusotteluissa ja treeneihin olet tervetullut kuunteluoppilaana.

Alkeiskurssi alkaa 5.10. ja kestää kahdeksan viikkoa. Seitsemän viikon ajan treenit pidetään Hervannan amiksella perjantaisin 18.30-20, viimeiset treenit ovat 21.11. Kaupissa TRD:n harrastajien kanssa.

Kurssin jälkeen valitset itse, haluatko liittyä Tampere Roller Derbyn vai Tampere Rollin’ Brosien jäseneksi (valitse omasi sen mukaan kumman kanssa identifioidut paremmin) ja jatkatko treenaamista harrastetasolla vai tähtäätkö kilpajoukkueisiin tai maailman huipulle tuomarina tai toimitsijana. The world is yours! 15. Elinor Cookin Pilgrims - kansainvälistä teatteria Tampereella 16. - 18.8.

Lontoossa perustettu, kansainvälinen Epic Silence Theatre Company esittää Elinor Cookin Pilgrims-näytelmän Tampereella ja Helsingissä elokuussa. Esitys on tamperelaisen Paula Sillmanin teatteriohjauksen maisteriopintojen taiteellinen opinnäytetyö Essexin yliopiston East 15-draamakoulusta.  

Will ja Dan ovat vuorikiipeilijöitä, valloittajia. Rachel on folkloristi, joka tutkii sankarittaria vanhoissa englantilaisissa taruissa. Pilgrims on kolmiodraama ja kuvaus Y-sukupolven juurtumattomuudesta. Näytelmän dramaturgiset kerrokset antavat periksi, kun Rachel pyrkii oman tarinansa päähenkilöksi. Mitä kaikkea pitää olla valmis uhraamaan rakkauden eteen? Pitääkö olla valmis luopumaan rakkaudesta saavuttaakseen vapauden?

”You just want to stick flags on virgin territory and claim it as your own. God, it’s pretty phallic actually.” – Rachel

”…You want to stop. But you can’t. You have to go higher. Cos the higher you are, the safer you feel…” – Dan

”All my life, you know… I only had to shit and someone would applaud  me.” – Will

Esitykset Tampereen Demo-teatterilla (Hämeenpuisto 28, 4 krs. 33200 Tampere), torstaina 16.8. klo 19.00, perjantaina 17.8. klo 19.00, lauantaina 18.8. klo 14.00 (teksitetty suomeksi) ja klo 19.00. Liput opiskelijoille 15€. Esityskielenä englanti. Esityksen arvioitu kesto 75min. ilman väliaikaa. Esitystä suositellaan yli 13-vuotiaille.

Epic Silence Theatre Company on keväällä 2018 perustettu, Lontoosta ja Tampereelta käsin toimiva kansainvälinen, vapaa teatteriryhmä, jonka tavoitteena on tehdä riippumatonta ja rajat ylittävää teatteria.

 

16. Tervetuloa Duunibussiin 31.8!

Tampereen työllisyyspalveluiden Duunibussin avajaiset järjestetään perjantaina 31.8.2018 Tullinaukiolla. Tapahtuma alkaa pormestarin avajaispuheella klo 14 ja loppuu klo 17. Olemme bookanneet paikalle esiintyjän, joka paljastetaan myöhemmin. Lisäksi tapahtumassa on eri toimialojen työnantajia sekä nuorille sopivia avoimia työpaikkoja. Paikalla muun muassa McDonald´s, joka tarjoaa opiskelijoille hyvin sopivia osa-aikaisia työsuhteita. Kelan asiantuntija on paikalla vastaamassa tukiasioihin liittyviin kysymyksiin.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

17. Tamko's Tursajaiset 12 September

Tursajaiset is an annual initiation rite for new students, where your status as a student in TAMK get's it's rightful measures. 

We begin our journey on 12 September at 12.00 as a big parade and together we head to Keskustori where you'll have your rite of passage. From Keskustori the parade heads to the Golden Kingdom of Tursas, where you, recently assigned Tursas, have the opportunity to participate in a checkpoint competition in teams.

The daytime event is free for all the new students, but the pre-sale tickets for the Afterparty in FatLady costs 5€ (7€ for non-members) or 7€ from door. Tickets are later available at Solu, please keep an eye on our Facebook event.

PS. If you happen to bring a "juice"bottle of your own, please make it plastic or aluminium one, Thank you!18. Tamko's pop up offices at Mediapolis and Music Academy campuses

Tamko is having a pop up office at Music Academy's campus lobby area on 11 September at 10am - 2pm and at Mediapolis Campus orange area on Tuesday 18 September at 10am - 2pm. 

Services: guidance, study year stickers, Unipoli Sport fees, overall batches, membership fee payment and membership applications. You can pay by cash or with a card. 

NB! If you've ordered a student card, you can pick it up only from our office (Solu) at  Kuntokatu Main Campus. 

In addition, we're keeping our Kuntokatu Main Campus office open exceptionally on Satuday 1 September at 10am - 2pm. If you're not able to visit us on weekdays, you're welcome to pop by on 1st of September!19. Campus Cafe's breakfast

Campusravita is starting breakfast service at Campus Cafe. Breakfast is available every day at 9.00. The breakfast consists: coffee, juice, croissant or pie (selection varies) and muesli and yogurt.

The price for students is 3,20€ and for others 3,70€. Welcome!20. Hiking Travel - paddling, canoeing and kayaking at lake Näsi

Hiking Travel rents canoes, kayaks and paddle boards for you to explore the big open clear waters of Näsijärvi (Lake Näsi). There are also other sports equiment available to rent, for example kick-bikes and nordic walking sticks to get around Kauppi outdoor sports park. 

Our base is located at Kaupinoja (about 1km from TAMK Main campus) where you can find our canoe warehouse and a building called the Bikini Bar. The distance from Tampere city center to our base is approx. 4 kilometres. You can also get close by with a local bus.

More info

 

21. Y-Kampus - Young Achievers 20 September

Boost your semester and come to Y-Kampus Kauppi to the annual Young Achievers to hear amazing stories from Perttu Pölönen, awarded innovator and MusiClock founder, and Reetta Keränen, the founder and chairperson of educational services provider Sivupersoona. The event is held on 20 September at 12.00 - 15.00 on Y-kampus Kauppi (TAMK main campus). 

After the main event we will have a great afterparty in Y-kampus Kauppi to celebrate our new improved premises: matchmaking, networking, coffee and snacks are the agenda of the evening. 

Read more about the event and the amazing guests from Y-kampus Facebook event22. Elinor Cook's Pilgrims - International Finnish premiere production at Tampere 16 - 18 August

International Epic Silence Theatre Company presents Elinor Cook's Pilgrim performance at Tampere and Helsinki in August. The performance is a part of Paula Silman's (who is originally from Tampere) theatre production master studies at University of Essex's East 15 drama school.

Will and Dan are mountaineers, conquerors. Rachel is a folklorist who studies a heroine in old English tales. Pilgrims is a triodrama and a description of the Y-generation's unrooteness. The drama dramaturgy of the play gives way to Rachel's pursuit of her own story as the main character. How much should we be ready to sacrifice for love? Do you have to be willing to give up love to gain freedom?

”You just want to stick flags on virgin territory and claim it as your own. God, it’s pretty phallic actually.” – Rachel

”…You want to stop. But you can’t. You have to go higher. Cos the higher you are, the safer you feel…” – Dan

”All my life, you know… I only had to shit and someone would applaud  me.” – Will

Performance is at Tampere Demo theatre (Hämeenpuisto 28, 4th floor. 33200 Tampere) on Thursday 16th August at 7pm, on Friday 17th August at 7pm, Saturday 18th August at 2pm (Finnish subtitles) and at 7pm. Ticket price for students 15€. Estimated performance time 75 min. without interlude. The performance is recommended for over 13-year-olds.

Epic Silence Theatre Company was based on Spring 2018 in London and Tampere. The theatre is an international and free theatre group which aims to create independent and border crossing performances. 

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics