YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 3 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Tamkon Talvitursajaiset 18.1.

2. Portti työelämään -rekrytointitapahtuma 22. - 24.1.

3. Kevään 2019 Supervihko

4. Verenluovutus 26.3.

5. Tamkon häirintäyhdyshenkilöt

6. Tursaspassitapahtumia

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

7. Aamulehti TAMKissa 14.1. – Tilaajalle leffalippu!

8. Tolun vakiovuoro 15.1.

9. Be international! - tule kysymään vaihdosta!

10. Nyytin chat 17.1.

11. Salakapakka Bar Studiolla 16.1.

12. Tolun talviliikuntaviikko 28.1. - 1.2.

13. PISTOT goes Caribbean 24.1.

14. PIRATEs of the Caribbean goes Pakoputki 24.1.

15. Inssikyykkä 2.2.

16. Bubiklubin Bubivisa 17.1.

17. YesFinland: Noir-henkeä sykkivä improvisoitu komediashow 20.1.

18. Mikään ei voi pysäyttää mua -tapahtuma 15.2.

19. Liity AIESEC Tampereen uudeksi jäseneksi!

20. Ensi syksynä vapaaehtoistyöhön Eurooppaa etäämmälle?

21. Galaxy Kolmiot 17.1.

English Summary

22. Portti työelämään - recruiting event at TAMK 22 - 24 January 2019

23. Student's Tampere presents: Spring's Supervihko

24. Tolu's Winter Sports week 28 January - 1 February

25. Nothing can stop me -event 15 February

26. Pistot goes Caribbean 24 January

27. Inssikyykkä 2 February

28. Free English Language Comedy Thursday 17 January

29. Join AIESEC Tampere!

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tamkon Talvitursajaiset 18.1.

Nyt sinullakin on mahdollisuus päästä Tursaaksi Tamkon TOISISSA Talvitursajaisissa! Tursajaiset on kymmeniä vuosia vanha perinne, jossa uudet opiskelijat kastetaan.  

Talvitursajaiset päräytetään käyntiin perjantaina 18.1. klo 17.00 Kaupin keilahallin parkkipaikalla (Keilakuja 1, 33520 Tampere). Tapahtuma-alueella uudet opiskelijat kiertävät joukkueittain erilaisia tehtävärasteja ja illan päätteeksi sekä parhaiten suoriutunut joukkue että parhaat asut omaava joukkue palkitaan ruhtinaallisesti!

Keilahalli pitää ystävällisesti ovensa avoinna meitä varten, joten kipakan pakkassään sattuessa pääsee keilahallin lämpöön sulamaan. Keilahallin baarissa myytävänä pikkupurtavaa ja palanpainiketta - opiskelijahintaan totta kai. Päivätapahtuman loppupuolella on mahdollisuus myös keilata ilmaiseksi!

Keilahallilta siirtyminen kohti ravintola Bricksiä (Hämeenkatu 18) ja hurjia jatkoja klo 22! Ennakkolipulla pääset näppärästi jonojen ohi ennen klo 24! Ennakkolippu toimii sisäänpääsylippunasi ja se vaihdetaan ovella rannekkeeseen, jolla nautit jatkoista opiskelijahinnoin.

HUOM! Jatkoille EI pääse opiskelijahaalareilla! Itse päivätapahtuma on maksuton. Ennakkoliput myynnissä Solulla ja Kide.app-sovelluksessa (entinen Bailataan.fi). Ennakkoliput Tamkon jäsenille hintaan 3€ ja muille 5€ (ovelta 6€).

Tursaspassi-ihmiset huomio! Päivätapahtumasta sekä Bricksin ovelta on saatavissa tursaspassileima kohtaan "Tursajaiset", mikäli se puuttuu! Haalarimerkit saa lunastaa Bricksin ovella ennakkolippua vastaan, mutta olethan ajoissa ettet jää ilman!

PS. Sikälimikäli matkaasi tarttuu ikioma mehupullo (tai kymmenen), niin ethän ota lasista. Muoviset ja alumiiniset pakkaukset ovat kivempiä. Kivi kivempi kivein. Keilahallin sisälle ei saa tuoda omia juomia, joten varaudu nauttimaan mehuistasi ulkosalla.



2. Portti työelämään -rekrytointitapahtuma 22. - 24.1.

Portti työelämään -rekrytointitapahtuma tulee jälleen! Tapahtuma valtaa TAMKin Teiskontien puoleisen aulan 22. - 24.1.2019 kello 10 - 14. Suuren suosion vuoksi olemme kasvattaneet tapahtuman kolmipäiväiseksi, ja tällä kertaa tapahtumassa onkin paikalla yli 90 eri organisaatiota. Tule hakemaan kesä-, oppari-, harjoittelu- tai vakkarityöpaikkasi!

Ensimmäinen tapahtumapäivä (22.1) on tekniikan alan päivä, toinen (23.1) IT, ICT ja liiketalouden päivä ja kolmas (24.1) sosiaali- ja terveysalan, palveluliiketoiminnan, musiikin sekä median ja viestinnän päivä. Tapahtuma on opiskelijoille ilmainen. Tapahtumassa on mahdollisuus käydä otattamassa ilmaiseksi valokuva ja saada apua sekä vinkkejä CV:n tekoon TAMKin työelämäpalveluiden CV-pisteestä.

Mikäli haluat kattavamman CV-tsekkauksen, niin lähetä CV:si TAMKin työelämäpalveluiden asiantuntijalle osoitteeseen: careerservices.tamk(at)tuni.fi 20.1. mennessä ja tule juttelemaan CV-pisteelle.

Ilmoittautuneiden yritysten listaus ja sähköinen messukatalogi: porttityoelamaan.fi. Katso myös Facebook-tapahtuma.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa.



3. Kevään 2019 Supervihko

Opiskelijan Tampereen kevään Supervihko on nyt saatavilla Solulta. Ole siis valppaana ja hae omasi, kun niitä vielä saa! Mukana upeita uusia etuja, joita tarjoaa mm. Partioaitta, Jamera, Pyöräkauppa Keskiö, Tampereen Työväen Teatteri ja Kauppuri5.



4. Verenluovutus 26.3.

SPR:n Veripalvelu saapuu jälleen TAMKin pääkampuksen B-aulaan 26.3. kello 11 - 15. Laitathan päivän jo kalenteriisi!

Lisätietoja löydät Facebook-tapahtumasta sekä myöhemmin keväällä julkaistavista Tamko Topicseista. Lisätietoja voit kysellä myös Tamkon sosiaalipoliittiselta vastaavalta: sopo(at)tamko.fi



5. Tamkon häirintäyhdyshenkilöt

Tiesitkö, että Tamkossa toimii myös häirintäyhdyshenkilöitä? Meistä kaikilla on oikeus turvalliseen elämään ilman minkäänlaista kiusaamista. Asiaton, syrjivä ja loukkaava puhe, käytös tai viestittely ei kuulu Tampereen ammattikorkeakouluun niin kuin eivät millekään muulle opiskelu- tai työpaikalle.

Tamkon häirintäyhdyshenkilöt tukevat ja neuvovat häirintää kohdanneita opiskelijoita. Myös häirintää nähneet voivat ottaa yhteyttä häirintäyhdyshenkilöihin mieltä askarruttavissa kysymyksissä, kuten toimintatavoista keskustellakseen. Häirintäyhdyshenkilö ei lähde toteuttamaan jatkotoimenpiteitä ilman suostumusta. He eivät myöskään pidä kirjaa yhteyttä ottaneista ja heillä on täysi vaitiolovelvollisuus. Kaikki häirintäyhdyshenkilöt ovat TAMKin opiskelijoita, kuten sinäkin.

Häirintäyhdyshenkilöiden yhteystiedot löydät Tamkon nettisivuilta.

 

6. Tursaspassitapahtumia

Tursaspassin leimoja metsästäville vinkkejä tulevista tapahtumista, olkaa hyvä!  

- Portti työelämään 22. - 24.1.

- Tolun vakiovuoro 15.1.

- Bar Studio 16.1.

- PISTOT goes Caribbean 24.1.

- Bubiklubin Bubivisa 17.1.

- Tolun talviliikuntaviikko (vko 5)

- Verenluovutus 26.3.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

7. Aamulehti TAMKissa 14.1. – Tilaajalle leffalippu!

Tervetuloa Aamulehden pisteelle maanantaina 14.1., tiistaina 15.1. ja keskiviikkona 16.1. klo 9-13. Tarjoamme Aamulehden tilauksen 18-29-vuotiaalle -40% tilaushinnasta! Tilauksen päivien aikana tehneille leffalippu kaupan päälle. Halutessasi saat mukaasi myös päivän lehden. Aamulehden pisteen löydät Campusravitaan menevien portaiden alapuolelta paikalta (B0-17a).

 

8. Tolun vakiovuoro 15.1.

Tolun vakiovuorolla pelataan salibandya tiistaina 15.1. kello 17 - 19 Kaupin SportUnin palloiluhallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Tervetuloa!



9. Be international! - tule kysymään vaihdosta

TAMKin kautta sinulla on oiva mahdollisuus suorittaa osa tutkinnostasi ulkomailla. Opinnot hyväksiluetaan TAMKin tutkintoon ja vaihto ei pidennä opiskeluaikaasi! Vaihtohakemus on jätettävä SoleMOVEen 31.1. mennessä.

Opiskelijavaihdosta on tulossa useampia infotapahtumia. Mediapoliksella pidetään virallinen vaihtoinfo 17.1. klo 13 - 17. Lisäksi on luvassa kansainvälisyyskahvit 23. ja 24.1. kello 12 - 14 TAMKin pääkampuksen B1-palvelukäytävällä Incoming Students' officen edessä. Tule rohkeasti kysymään vaihtoon lähdöstä, Suomeen paluusta ja muista mieltä askarruttavista kysymyksistä!

Vaihtokohteita on runsaasti, sillä käytössäsi on yli 300 yhteistyökorkeakoulun lista. Vaihtoon voivat lähteä kaikki TAMKin opiskelijat, joilla opinnot ovat edenneet suunnitelmallisesti ja joilla vaihto mahtuu tutkintoon sekä ajallisesti että sisällöltään. Ennen vaihdon alkua tulee olla suoritettuna 60 op (YAMK 30 op).

Kohteita voi selata SoleMOVE-järjestelmässä. Älä kirjaudu järjestelmään vaan valitse kouluksi TAMK ja klikkaa sivun yläreunasta "exchange destinations abroad".  Valittuasi 3 - 10 kohdetta, kirjaudu TAMKin tunnuksilla SoleMOVEen (HAKA-kirjautuminen), ja täytä hakemus sekä vaadittavat liitteet.



10. Nyytin chat 17.1.

Torstaina 17.1. klo 18 - 20 jutellaan rennolla otteella uudenvuodenlupauksista: millaisia lupauksia on tullut tehtyä tai mikä voisi olla itselle mieluinen hyvinvointilupaus alkavalle vuodelle. Tuu mukaan seuraamaan tai osallistumaan keskusteluun.

Chatin löydät sivujemme chat-osiosta, kuten myös kevätkauden muiden chattien ajankohdat ja aiheet. Ryhmächatit ovat avoimia kaikille opiskelijoille eikä mukaan tarvitse erikseen ilmoittautua tai rekisteröityä. Keskustelu tapahtuu nimimerkillä. Tervetuloa chattailemaan!

Nyytin chatit keväällä 2019

17.1. Teitkö uudenvuodenlupauksen?

31.1. Opiskelija + uni = mahdoton yhdistelmä?

14.2. Mitä sulle kuuluu?

28.2. Opiskeluelämää masennuksen kanssa

14.3. Mikä minusta tulee isona?

28.3. Mikä mua ohjaa, kuuntelenko itseäni?

11.4. Ahdistaako opiskeluarki?

18.4. Hur mår du?

25.4. Kiire ja hoppu – oon ihan loppu

9.5. Riittäkö rahat?

23.5. Teetkö opintoja kesällä?

6.6. Elämää sinkkuna

20.6. Kesä ja yksinäisyys



11. Salakapakka Bar Studiolla 16.1.

Tervetuloa vuoden ensimmäiseen Bar Studioon 16.1. kello 16 - 21! Vuosi aloitetaan salakapakka-teemalla.

Eletään vuotta 1920, Yhdysvaltoihin on juuri rantautunut kieltolaki. Tätä vastaan keksitään salakapakat, eli speakeasyt, joissa tilaukset piti tehdä hiljaa. Nyt eletään vuotta 2019 ja Bar Studio tuo salakapakan luoksenne! Tarjolla on siipiä ja ranskalaisia sekä janoisille kavereille löytyy vaikka minkälaista kurkunkostuketta!

Tulehan siis nauttimaan herkullista ruokaa ja juomaa hyvässä seurassa! Paikkana Catering Studio (Kuntokatu 3, G-rakennus). HUOM. saat tapahtumasta leiman Tursaspassiisi!



12. Tolun talviliikuntaviikko 28.1. - 1.2.

Nyt on taas se aika vuodesta, kun tolun perinteinen talviliikuntaviikko lähestyy! Tammikuun viimeisellä viikolla järjestettävä talviliikuntaviikko on oiva mahdollisuus päästä liikkumaan ja kokeilemaan uusia lajeja! Talviliikuntaviikolla pelataan erilaisia pelejä, jotka enemmän tai vähemmän liittyvät talveen. Luvassa mm. biljardia, ulkocurlingia, pipolätkää sekä perinteistä mäenlaskua. Tätä mahdollisuutta et halua jättää väliin, joten seuraathan Tamko Topicsia sekä erityisesti meidän omia somekanavia! Facebookissa tolu, instagram @urheiluseuratolu.



13. PISTOT goes Caribbean 24.1.

Tipatonta ei tunneta sillä tammikuun pimeyttä piristää torstaina 24.1. vuoden ensimmäiset PISTOT. Tänä iltana voit kaivaa kaapeistasi kookosrintsikat ja merirosvolakit sillä PISTOT suuntaa Karibian auringon alle! Nappaa kaverit kainaloon ja suuntaa Union Work & Leisure Clubille viettämään tammikuun parhaita ja kuumimpia bileitä. Näitä et halua missata!

PISTOT toimivat Pakoputken virallisina jatkoina. Ovet avautuvat bileisiin klo 21.30, ja bileet jatkuvat klo 05.00 saakka. Unionin tiskiltä pääset tilaamaan pitkin iltaa voimaannuttavia juomia. Asuvinkkejä teemaan löydät runsaasti Punanaamiosta, josta PISTOT-bilepassia näyttämällä saat -20% alennuksen.

Ennakkolipulla pääset jonon ohi klo 23 saakka. Huomioithan, että tapahtumassa kuvataan ja kuvat julkaistaan PISTOT-sivulla. Liput ennakkoon 3 €/ Ovelta 5 € (Bilepassilla ilmaiseksi oman priorisoidun jonon kautta). Liput saat Tamkon toimistolta (Solu), Piraten toimistolta, Kuntokatu 3:n ständeiltä bileviikolla tai Bailataan.fi:stä.

PISTOT järjestää TTO ry, TIRO ry ja PIRATE ry



14. PIRATEs of the Caribbean goes Pakoputki 24.1.

Alkuvuoden odotetuin opiskelijatapahtuma, PAKOPUTKI vuosimallia 2019 on täällä taas! Heti tammikuussa, virallisina etkoina vuoden ekoille PISTOT-bileille torstaina 24.1. lastataan laivat (tilausbussit) täyteen humalanhakuisia opiskelijoita ja kierrellään ympäri Tampereen lähiökapakoita.

Nyt Pakoputki matkaa kohti mahdollisuuksia täynnä olevaa Karibianmerta! Laivojen kapteenit huolehtivat miehistön riittävästä nesteytyksestä ja ravinnosta pysähtymällä reitin varrelle valikoituneisiin satamakapakoihi. Juotavaa saa kultarahaa vastaan, suolakurkkujen ja kanamunien sijaan miehistölle on luvassa joitain hieman parempaa!

PIRATEs of the Caribbean goes Pakoputki teemaa on suotavaa tietysti kunnioittaa pukeutumisen muodossa, tällä kertaa voit ottaa mukaasi puujalkasi, pukeutua Davy Joneksi tai olla se kuuluisa rommin ystävä Jack Sparrow. Voit itse päättää oletko merellä ryöväri vai kenties sankari, papukaija ja silmälappu haalareihin yhdistettynä. Matkaamme laivoilla pitkin arvaamatonta merta, kohti Karibian kultarannikoita ja taivaallisia drinksuja, matkalta ryöväten ehkä Davy Jonesin kadonneen aarteen tai suuren rommikätkön!

Lippuja on saatavilla netistä Kide.app-palvelusta (entinen bailataan.fi). Hintaa risteilylle tulee 8 kultarahaa jäsenet / 12 muut (Hintaan lisätään palvelumaksu 0,40€). Lippujen ostorajoitus 1 kpl / henkilö. Lipun hinta sisältää tapahtumaan osallistumisen, bussikuljetukset ja haalarimerkin.

Ole nopea - tapahtuma tullaan myymään loppuun! FB-tapahtuma.



15. Inssikyykkä 2.2.

Joko kyykkähammasta kolottaa? Etkö malta odottaa Akateemisen kyykän MM-kisoja? Ei hätää, Inssikyykkä on täällä taas 2.2. klo 12 alkaen Solulla.

TIRO ry tarjoaa yhdessä tekniikan kerhojen kanssa TAMKin insinööriopiskelijoille mahdollisuuden hioa kyykkätaitojaan tulevia MM-kisoja varten. Perinteisessä Inssikyykässä on jaossa mainetta, kunniaa sekä huikeita palkintoja. Palkintojen joukossa mm. joukkuepaikkoja Inssibeerpongiin ja Akateemisen kyykän MM-kisoihin sekä mahdollisesti jotain tähdellistä. Jos et kuitenkaan pääse palkintopallille asti, niin ei hätää, jokainen tapahtumaan osallistuja saa silmiä hivelevän haalarimerkin.

Kerää siis itsellesi neljän (4) hengen joukkue, marssikaa Solulle ilmoittautumaan ja saapukaa 2.2. kello 12 Solun parkkipaikalle! Joukkuepaikka kustantaa 20€ / joukkue. Paikan päällä tarjolla nälkäisimmille makkaraa ja mehua. Pelipäivänä Solun sauna on tulilla koko päivän, eli innokkaimmat pääsevät saunomaan heti pelien päätyttyä. Jatkopaikkana toimii vuodenvaihteessa uudistunut ROSKA. Ilmainen sisäänpääsy pelaajille ennen klo 24.00, muuten ovelta 7€ (sis.narikan). Haalareilla pääsee sisään ja pelipassilla happy hour koko illan.

Tapahtuman järjestävät TIRO ry, TASO ry, SOURCE ry, Konekerho ry, Antura, TaTeK ja Paperikerho ry.



16. Bubiklubin Bubivisa 17.1.

Bubiklubin perinteiset Bubivisat jatkuvat tänäkin keväänä ravintola Kaijakassa kello 19.30 - 22. Kerää kasaan 2 - 5 hengen joukkue ja osallistu! Kaijakan ovet avautuvat kello 19.

Kevään Bubivisapäivämäärät: 17.1., 7.2., 21.2., 7.3., 21.3., 4.4. ja 18.4. Mahdolliset poikkeukset ilmoitetaan Facebook-tapahtumassa. Pidähän siis silmällä @bubiklubi.

 

17. YesFinland: Noir-henkeä sykkivä improvisoitu komediashow 20.1.

YesFinland ylpeänä esittää, Impronoir! Tervetuloa noir-henkeä sykkivään improvisoituun komediashowhun 20.1. kello 19.30 kulttuurikeskus Maanalaiseen (Hämeenpuisto 17-19)!  

Tummansävyisen illan aikana tutustumme Synkkälän kaupunkiin, jossa mustat autot ajavat pitkin rikoksia, ahneutta, ja uhkapelejä täynnä olevia katuja. Illan aikana seuraamme useiden kaupunkia pyörittävien sielujen synkkiä tarinoita. Kaupungin, joka on täynnä roistoja, etsiviä, daameja ja murhaajia. Liput 6€ / 5€ (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, YesFinland-jäsenet).



18. Mikään ei voi pysäyttää mua -tapahtuma 15.2.

"Mikään ei voi pysäyttää mua" on tapahtuma, jonka tarkoituksena on kohdata eri taustoista olevia ihmisiä. Tervetuloa mukaan 15.2. kello 17 - 20 kulttuuritalo Laikkuun. Tapahtumassa on kaksi vierasta, Habiba Ali ja Sirwa Farik, jotka kertovat kokemistaan ylä- ja alamäistä liittyen esimerkiksi työn saamiseen, opiskeluun, sosiaalisiin suhteisiin tai työn ja perhe-elämän yhdistämiseen.

Illan aikana pääsemme myös nauttimaan tanssiesityksestä ja näemme tamperelaisen rap-ryhmä Viizin musiikkivideon ensiesityksen. Illan päätteeksi luvassa myös live-musiikkia.

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen erilaisia ihmisiä ja saada näkökulmaa toisiin kulttuureihin. Tahdomme jakaa kokemuksia ja näkökulmia elämään Suomessa. Olet tervetullut jakamaan omia ajatuksiasi ja mielipiteitäsi rennossa ja turvallisessa ympäristössä. Tapahtumaa järjestämässä on myös joukko TAMKin sosionomiopiskelijoita.

Lisätietoa Facebook-tapahtumassa.



19. Liity AIESEC Tampereen uudeksi jäseneksi!

Kiinnostaako sinua itsesi kehittäminen käytännön haasteiden kautta, ja kehittää parempaa tulevaisuutta nuorten johtajuuden kautta? Tahdotko kokemusta globaalista toimintaympäristöstä ja onko kansainvälinen verkostoituminen mielestäsi tärkeää? Jos vastasit kyllä, AIESEC voi olla juuri sinua varten! AIESECissa uskomme, että  johtamistaitoja ja itsensä johtamista voidaan kehittää kenessä tahansa.

AIESECissa saat mahdollisuuden osallistua kansainvälisiin ja kansallisiin konferensseihin, ulkomaan projekteihimme ja harjoittelupaikkoihimme, joissa saat mahdollisuuden kasvattaa verkostoasi ja tutustua AIESECin yhteistyöyrityksiin. Tunnetuimpia kumppaneitamme globaalisti ovat YK, Accenture, Apple, Nokia, PWC, DHL, Electrolux ja Plan International. Katso lisää osoitteessa aiesec.org

Sinulla on mahdollisuus hakea tiimijohtajan/projektimanagerin tai tavallisen jäsenen paikkaa mm. henkilöstöhallinnosta, B2C (Business to customers) tai B2B (Business to business) -osastoilta! Sinun ei tarvitse opiskella tiettyä alaa, hakeaksesi positioihin etkä tarvitse aikaisempaa kokemusta. Uteliaisuus ja valmius omien kykyjesi kehittämiseen riittää! Paikallistoimintamme on vapaaehtoista, mutta kokemuksen karttuessa sinulla on mahdollisuus työllistyä AIESECin kansallisiin tai kansainvälisiin tehtäviin.

Täytä ilmoittautumislomake viimeistään 22.1.2019 klo 23.59, ja otamme sinuun yhteyttä! Lomakkeen löydät täältä.



20. Ensi syksynä vapaaehtoistyöhön Eurooppaa etäämmälle?

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Haluaisitko työskennellä vapaaehtoisena puoli vuotta tai vuoden?

Hae osallistujaksi ICYE-vapaaehtoisohjelmaan (International Cultural Youth Exchange) Argentiinaan, Boliviaan, Brasiliaan, Costa Ricaan, Ghanaan, Hondurasiin, Indonesiaan (vain 6 kk), Intiaan, Japaniin (vain 6 kk), Keniaan, Marokkoon, Meksikoon, Nigeriaan, Taiwaniin, Ugandaan, Uuteen-Seelantiin tai Vietnamiin!

Vapaaehtoisia vastaanotetaan etenkin kasvatus- ja sosiaalialalle, esim. kouluihin ja katulasten tukikeskuksiin, mutta myös mm. vammaistyö- ja ympäristöalalle. Lähde vapaaehtoiseksi esim. vammaisten nuorten tukikeskukseen Bolivian Cochabambaan tai vanhainkotiin Kenian Nairobiin. Pääset syventymään paikalliselämään ja harjoittamaan kielitaitoasi.

Valmistautuminen lähtöön alkaa toukokuussa lähtövalmennusleirillä, jolla käsitellään mm. uuteen kulttuuriympäristöön sopeutumista, vapaaehtoisen roolia sekä terveys- ja turvallisuusasioita. Suomessa lähtijöitä valmentaa Suomen ICYE-järjestö eli Maailmanvaihto ry ja kussakin kohdemaassa heitä tukee paikallinen ICYE-järjestö.

Vapaaehtoistyöntekijöiltä edellytetään sopeutumiskykyä, joustavuutta, avoimuutta, kiinnostusta erilaisia elämäntapoja kohtaan sekä käytännön englannin kielen taitoa. Ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille, joskin yläikäraja on joustava monissa maissa. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla lähtijä saa valmennusten ohella mm. majoituksen, päivittäiset ateriat ja vakuutuksen.

Hae viimeistään 1.2.2019 täällä.

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen.



21. Galaxy Kolmiot 17.1.

Vuoden ensimmäiset Kolmiot järjestetään hohtavalla galaksiteemalla Koskikeskuksen ravintolamaailma Rannassa ja Porossa. Tampereen yliopiston ainejärjestöjen Staabin, Luupin ja Indecsin järjestämät kuukausittaiset opiskelijabileet pidetään 17.1. kello 22 alkaen. Ennakkoliput Kide.app-sovelluksen kautta (entinen Bailataan.fi) 3,30€, liput ovelta 5€.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

22. Portti työelämään - recruiting event at TAMK 22 - 24 January 2019

Portti työelämään (Gateway to working life) is a recruiting event for TAMK students. In the event, local and national organizations come to TAMK to meet their future talents.

The organizations are offering different kinds of work, internship and thesis opportunities plus a chance to communicate with them face-to-face.

The event will take place on three days: 22 January – 24 January 2019 at 10am – 2pm. The first day is for technology branches, second for information technology, programming, business and marketing. The final day is for social and health, restaurant and travelling, art & media, communication and music branches. You can find all the participating organizations and the electronic exhibition brochure from event's website.

The event is organized by Students’ Union of Tampere University of Applied Sciences (Tamko) in cooperation with TAMK’s recruiting services, Student Associations and clubs.

 

23. Student's Tampere presents: Spring's Supervihko

Spring’s Supervihko with full of student discounts will be out for you in January. Be fast and grab yours from Tamko's office Solu when they’re still available! New leaflet includes glorious new benefits from i.e. Partioaitta, Jamera, Pyöräkauppa Keskiö, Tampereen Työväen Teatteri and Kauppuri5.



24. Tolu's Winter Sports week 28 January - 1 February

Tolu Winter Sports week is approaching! During the last week of January (Jan 28th - Feb 1st), there will be opportunities to take part in various outdoor and indoor sports activities. We are planning a billiards tournament, bowling, outdoor-curling, hockey, sledding as well as a few other surprises. If you’re interested, keep your eyes on both Tamko Topics and on Tolu’s own channels in Facebook and Instagram. You can find us @urheiluseuratolu.



25. Nothing can stop me -event 15 February

Mikään ei voi pysäyttää mua" (Nothing can stop me) is an event where you can meet people from different backgrounds. Welcome to join us on 15 February at 17:00 - 20:00 to culture house Laikku (Kulttuuritalo Laikku). We are going to have two guests Habiba Ali and Sirwa Farik who are going to tell us about the ups and downs that they've experienced.

During the evening we will also see a dance performance and rap group Viiz's music video premiere. There's also going to be live music during the evening. The aim of the event is to bring together people from different backgrounds. We want to share experiences and point of views on life in Finland. Welcome to share your own experiences and thoughts on relaxed and safe atmosphere.

More info on Facebook. 

 

26. Pistot goes Caribbean 24 January

It's time again to get your friends together and head to this years first PISTOT-party. Take out your coconut bras and pirate hats and get away from the cold darkness of Finnish January to Union Work and Leisure Club on 24th. This is a party you don't want to miss!

Union opens at 21:30 and the party doesn’t stop until 05:00. You can get theme-related drinks on student friendly prices. Costume ideas can be found from Punanaamio where you can get 20% off from your purchase by showing your PISTOT party pass.

Advance tickets (3€) are available at Tamko's office Solu. You can also get the tickets from door with a price of 5€.

Please note that there will be a photographer in the event and the pictures will be posted on PISTOT-site.

PISTOT is organized by TAMK's student associations TTO ry, TIRO ry and PIRATE ry.



27. Inssikyykkä 2 February

Is your kyykkä tooth aching? Can`t wait for the World Championships of Academic Kyykkä? Have no fear, Inssikyykkä is here on 2nd of February, starting at 12:00!

TIRO ry and the engineering guilds are offering you a chance to improve your skills for the upcoming World Championships. once again we'll be offering you a chance for glory, fame and prizes, that a small engineering student can only dream of. The prizes for the top teams include team positions to Inssibeerpong and World Championships of Academic Kyykkä. If you don’t manage to get to the top three, do not worry: everyone participating to the event will receive an overall patch and there will be hot cocoa, juice and sausages for the hungry ones.

So collect a team of four (4), march to Tamko's office Solu and sign up for the event and arrive on 2 February at 12:00 to Solu. Signing up costs 10 € / team. Solu's sauna is warm whole day so that you can get in right after the games. After party is held at night club ROSKA. All the players will get a free entrance before midnight. After midnight the price 7€. You can use your overalls if you like.

Organizers: TIRO ry, TASO ry, SOURCE ry, Konekerho ry, Antura, TaTeK & Paperikerho ry



28. Free English Language Comedy Thursday 17 January

Come and enjoy free English language comedy at O'Connell's Irish Bar on 17th of January at 20:00 This time Comedy O'Connell's presents, Poppycock!

Poppycock is Trent, Tuure, Boris and Ulla; 4 improvisers based in Tampere who have played together for 5 years. While they all come from different cultural and professional backgrounds, they are tied together by their love of being playful, fast, and bold on stage. Their performances are a testament to what can happen when friends get together to act like fools.

ComedyO'Connell's - Free English Language Comedy Every Single Thursday. More info from Facebook.



29. Join AIESEC Tampere!

Are you interested about developing your skills through practical experiences and making the world better place through youth leadership? Do you think international networking is important? If you said yes, AIESEC might be just the place for you!

In AIESEC you get a chance to participate national and international conferences, our projects and internships abroad where you will get an opportunity to wide your network with our global partners. Our partners are for example United Nations, Accenture, Apple, Nokia, PWC, DHL, Electrolux and Plan International. Check for more in aiesec.org.

AIESEC Tampere is educating new members to join our local activities! We have positions open for Team Leaders/Project managers, Business to Customers and Business to Business sections. You don't need to be student from these fields, or to have previous experience. It is enough that you have genuine interest to develop your skills!

To become a member, fill the sign up form, latest on 22.1.2019 23.59 and we will contact you!  You can find the form here.



******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics