YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 22 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Solun kesäaukioloajat ja syksyn lukuvuositarra

Ainejärjestöt, kerhot ja opiskelijaelämä

2. Ilmoittaudu läsnäolevaksi seuraavalle lukuvuodelle 31.5. mennessä!

3. Kela: Opiskelijoiden kesäajan toimeentulo

4. Unipoli Sportin kesäaukioloajat

5. TAMKin pääkampuksen kirjasto hakee kirjastoapulaisia syksyksi

6. Hae mukaan NääsPeksin 2018 rainabändiin!

7. Comedy O'Connellsin impro-tapahtumat 31.5 - 16.6.

English Summary

8. Tamko's Office Solu opening hours during summer and Student Card Sticker

9. Comedy O'Connell's Improv events 31 May - 16 June

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Solun kesäaukioloajat ja syksyn lukuvuositarra

Tamkon toimisto Solu on auki kesäkuussa lyhennetyllä aukioloajalla (ma - pe 10 - 14). Toimistomme on suljettu juhannusaattona 22.6. Juhannuksen jälkeen (25.6. - 30.7.) olemme avoinna vain sopimuksen mukaan. Sovi aikasi etukäteen: toimisto(at)tamko.fi. 1.8. alkaen palvelemme jälleen normaalisti (ma - pe 9 - 16). 

Syksyn lukuvuositarroja on saatavilla 1.8. alkaen. Kevään tarran (sininen 9/2018) viimeinen voimassaolopäivä on 30.9. 

Aurinkoista ja rentoa kesää kaikille! : )

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

2. Ilmoittaudu läsnäolevaksi seuraavalle lukuvuodelle 31.5. mennessä!

Säilyttääkseen opiskeluoikeutensa opiskelijan on lukuvuosittain ilmoittauduttava läsnä- tai poissaolevaksi. Ilmoittautuminen seuraavalle lukuvuodelle tehdään PAKKI-työpöydällä pääsääntöisesti 1.3. - 31.5. 

HUOM! Ilmoittautumistoiminto ei toimi puhelimella.

Ilmoittautumisen laiminlyönti tarkoittaa opiskeluoikeuden menettämistä. Opiskelija voi hakea ilmoittautumisvelvollisuuden laiminlyömisen seurauksena menetettyä opiskeluoikeutta palautettavaksi hakemuskuukauden alusta alkaen. Ennen hakemuksen täyttämistä tulee maksaa hakemuksen käsittelymaksu 50 euroa ja maksutosite tulee liittää hakemukseen.

Lisätiedot intrasta: "Ilmoittautuminen läsnä- tai poissaolevaksi". 

3. Kela: Opiskelijoiden kesäajan toimeentulo

Päätoimisen opiskelijan ensisijainen etuus on aina opintotuki. Opiskelija voi kuitenkin hakea Kelasta kesäksi perustoimeentulotukea, jos hän ei voi turvautua ensisijaisiin etuuksiin eikä saa kesätöitä. Ennen perustoimeentulotukeen turvautumista opiskelijan on myös nostettava opintolaina, jos hänellä on oikeus siihen. Tämä koskee pääsääntöisesti kaikkia täysi-ikäisiä opiskelijoita.

Opiskelija voi hakea Kelasta kesäajalle perustoimeentulotukea, jos hän ei voi saada ensisijaisia etuuksia tai turvata elantoansa muulla tavoin, kuten työskentelemällä kesällä. Jos opiskelijan opinnot jatkuvat syksyllä, hänen pitää ensisijaisesti hakea kesätöitä tai opiskella opintotuella kesäkuukausina. Myös kesäopintojen ajalle on nostettava opintolainaa. Opiskelijan pitää tarvittaessa osoittaa esimerkiksi verkkopankista otetulla tiliotteella tai pankista saatavalla todistuksella, että hän on nostanut koko lukuvuodeksi myönnetyn opintolainan.

Jos opiskelijan opinnot jatkuvat syksyllä ja hän ei ole nostanut opintolainaa, hänen pitää nostaa kaikki nostettavissa olevat lainaerät elämisen kustannusten kattamiseksi kesällä. Opintolaina on nostettavissa 31.7. saakka.

Jos kesäajalle ei ole töitä tai opintoja

Jos perustoimeentulotukea hakeva opiskelija ei työskentele eikä saa opintotukea kesällä, hänen täytyy liittää hakemukseen:

- selvitys mistä hän on hakenut töitä ja

- selvitys siitä, ettei hän voi suorittaa valmistumista edistäviä opintoja kesällä.

- Opiskelijan oma selvitys riittää, ja sen voi esittää hakemuksen Lisätietoja-kentässä, viestillä verkkoasiointipalvelussa tai suullisesti.

Valmistuvat opiskelijat

Jos valmistuvalla opiskelijalla ei ole työtä, hänen kuuluu ennen perustoimeentulotuen hakemista ilmoittautua TE-palveluihin työttömäksi työnhakijaksi sekä hakea työttömyysetuutta ja yleistä asumistukea. Työttömyysetuutta kannattaa hakea vasta 5 päivän omavastuuajan jälkeen. Myös lukiosta valmistuvan pitää ilmoittautua TE-palveluihin, jotta hän pääsee työllistymistä edistävien palveluiden piirin ja 21 viikon odotusaika työttömyysturvassa alkaa kulua.

Näin haet perustoimeentulotukea

Jos sinulla on edellytykset perustoimeentulotuen saamiseen, arvioi ensin tuen määrää perustoimeentulotuen laskurilla. Jos tuen saaminen on mahdollista, hae sitä Kelan asiointipalvelussa.

Lisätietoja Kelan sivuilta

4. Unipoli Sportin kesäaukioloajat

Kesällä osassa Unipoli Sportin tiloista on poikkeuksellisia aukioloja. Katso päiväkohtaiset aukioloajat sekä tilojen varaustilanne tarkemmin nettisivujen tilakalenterista. Tarjontakalenterista voit tarkistaa päiväkohtaisen liikuntatarjonnan, johon voit liikuntamaksun maksaneena osallistua. 

Kauppi: Suljettu 22.6-1.7. (Suljetaan 21.6. klo 16)

Avoinna ma-pe 6-20, la-su 10-18

Hervanta: Suljettu to 21.6. klo: 14 - su 24.6. ja ma-su 2.7.- 8.7.

Avoinna  ma-pe 6-21, la 10-16, su KIINNI

Keskusta: Suljettu 9.7.-29.7.

Avoinna 2.-6.7. 10-18, la-su KIINNI, muutoin ma-pe klo 7-21, la-su KIINNI.

Muistathan ajoissa hakea kulkuoikeuden kaikille kampuksille mikäli aiot käyttää tiloja kesällä!

5. TAMKin pääkampuksen kirjasto hakee kirjastoapulaisia syksyksi

Kaipaisitko syksyllä töitä opintojen oheen? TAMKin pääkampuksen kirjastoon haetaan kahta reipasta TAMKin opiskelijaa kirjastoapulaisiksi ajalle 13.8.-16.12.2018. Työaika on 18 tuntia viikossa, sisältäen ilta- ja lauantaitöitä. Työn tekeminen onnistuu opiskelun ohessa. HUOM! Hakuaika päättyy 4.6.

Tehtävät ovat avustavia asiakaspalvelu- ja järjestelytehtäviä. Aiempaa kokemusta kirjastotyöstä ei edellytetä. Asiakaspalvelukokemus ja it-osaaminen katsotaan eduksi. Odotamme positiivista asiakaspalveluasennetta ja englannin kielen taitoa sekä joustavaa itsenäistä otetta työhön. Lisätietoja tehtävästä saa tietopalvelupäällikkö Kaisa Rissaselta: kaisa.rissanen(at)tamk.fi, 040 029 2688. 

Täytä sähköinen hakemus 

6. Hae mukaan NääsPeksin 2018 rainabändiin!

Oletko aina hinkunut soittamaan Janos Valmusen Bussipysäkkiä kymmenhenkisessä bändissä ja poikkeavasti pukeutuneena monisatapäiselle yleisölle? Sujuuko improvisointi omalla tai jonkun toisen instrumentilla? Kiinnostaako hassuttelu lavan laidalla ja välillä myös lavalla? Onko linja-autossa tunnelmaa?

Jos vastasit edellisiin "Todellakin!", ja koet lisäksi olevasi speksikäs tyyppi, olet etsimämme henkilö! Haemme soittajia ja laulajia kaikenlaisiin tehtäviin. Viime vuosina bändissä on nähty mm. rumpaleita, kitaristeja, kiipparisteja, viulisteja, perkussionisteja, torvisteja, taustalaulajia jne... jopa basisteja! Useamman kuin yhden instrumentin taitaminen katsotaan ehdottomasti eduksi ja speksibändissä ennennäkemättömät soittimet ovat myös erittäin tervetulleita.

Produktion esityspäivät sijoittuvat marras-joulukuun paikkeille, mutta treenikausi alkaa jo heinäkuussa. Tampereen lisäksi produktio esitetään ainakin Helsingissä ja Oulussa. Harjoituskaudella on lisäksi kaksi harjoitusviikonloppua normaaleiden kerran viikossa olevien arki-iltatreenien lisäksi.

Ilmianna itsesi (ja ystäväsi) ja soittimesi bändin maestroille. Lähetä sähköpostia otsikolla "Speksibändihakemus" osoitteeseen speksibandi18(at)gmail.com. Kerro viestissä lyhyesti itsestäsi ja musisointitaustoistasi. Samasta osoitteesta saat myös halutessasi lisää informaatiota NääsPeksiin ja speksibändiin liittyvistä aiheista. Hakuaikaa on 17.6.2018 asti, mutta älä kuitenkaan jää raapimaan päätäsi turhan päiten, vaan hae ripeästi. 

7. Comedy O'Connellsin impro-tapahtumat 31.5 - 16.6.

- FiiF2018 Celebration Show 31.5.

Vuodesta 2012 Finland International Improv Festival (FiiF) on koonnut satoja ihmisiä ympäri maailman Tampereelle jakamaan rakkautensa improvisoituun komediaan ja teatteriin. Comedy O'Connell's järjestää 31.5. kello 20.00 alkaen Pre-FiiF shown, jossa paikalliset osallistujat kertovat parhaista festivaalikokemuksistaan, ja niistä inspiroituneena esittävät improvisoituja kohtauksia. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

- JadaJada Improv 7.6.

JadaJada Improv on Tampereen vanhin ja kokenein englanninkielinen improryhmä, joka on viihdyttänyt Tamperelaisia ja kansainvälisiä yleisöjä nyt jo yli 6 vuotta. JadaJada esiintyy joka kuukauden ensimmäisenä torstaina O'Connellsin irkkupubissa. Seuraava esitys 7.6. kello 20.00 alkaen. Vapaa pääsy.

- Finland International Improv Festival 13.- 16.6.

Finland International Improv Festival (FiiF) on koonnut satoja ihmisiä ympäri maailmaa Tampereelle jakamaan rakkautensa improvisoituun komediaan ja teatteriin. Festivaali järjestetään 13. - 16.6. Tampereen Ylioppilasteatterilla. 

Englanninkielisiä näytöksiä on avoinna yleisölle neljänä iltana. Iltojen aikana lavalla esiintyy kansainvälisiä sekä paikallisia improryhmiä sekä impromaailman tähtiä. Liput: https://holvi.com/shop/FinlandImprovFestival/ 

- The FiiF2018 Off Stage 11.- 15.6.

Jokaisen Finland International Improv Festivalin näytösillan jälkeen show jatkuu O'Connellsin lavalla, jossa FiiF Off Stage tuo lavalle erilaisia improformaatteja, jotka eivät päälavalle mahtuneet. Showt ovat ilmaisia ja kaikille avoimia. ******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

8. Tamko's Office Solu opening hours during summer and Student Card Sticker

Tamko's Office Solu is open with shorter opening hours (Mon - Fri 10am - 2pm) in June. We're closed for Midsummer on Fri 22 June. After Midsummer (25 June - 30 July), we're open only by appointment. Please make an appointment beforehand: office(at)tamko.fi. From 1st of August, we're open normally (Mon - Fri 9am - 4pm). 

Autumn's Student Card Stickers are available from 1st of August. The blue sticker (9/2018) is valid until 30 September. Tamko is wishing everyone a wonderful and relaxing Summer! : )

9. Comedy O'Connell's Improv events 31 May - 16 June

- FiiF2018 Celebration Show at Comedy O'Connell's 31 May

For the past 7 years Tampere has been the home to one of the world's most exciting gathering of International Performers: The Finland International Improv Festival! This festival brings hundreds of people together to celebrate, learn, perform and enjoy Improvised Theatre and Comedy from all around the world! This year FiiF takes place from June 12-17th, and has over 90 Improvisers from over 20 countries! Join us as we celebrate this momentous annual event with a Pre-Festival Celebration on 31st of May at Commdy O'Connell's at 8 pm. 

We'll have local performers who have taken part in FiiF's of the past, as well as players who will be on stage at this year's Festival presenting performances that are inspired by some of their favorite FiiF moments throughout the past 6 years. We'll also be giving away free passes to this year's festival, as well as Free FiiF Swäg! You don't want to miss it!

- JadaJada Improv show 7 June

This is the group that started it all! Come and check out Tampere's oldest and longest running English language improv team! Join us on the 1st Thursday of every month at O'Connell's Irish bar as we run headfirst into a fury of improvised comedy! Next show is on 7th of June at 8 pm. Free entry. 

- Finland International Improv Festival 13 - 16 June

The Finland International Improv Festival is an annual festival that brings improvisers from around the world to Tampere, Finland. The festival is held at Tampere Univeristy Theatre on 13th of June - 16th of June. Shows start at 7 pm. Tickets 18€ / 15€, from here

During the five-day festival, the audience has a chance to see improvised theatre shows performed by improvisers with unique styles and formats. FiiF offers improv workshops for professional and amateur improvisers, as well as beginners. 

- The FiiF2018 Off Stage 11 - 15 June

Each night after the Mainstage Shows finish up at Tampere University Theatre, we head to O'Connell's Irish Bar on the FiiF Off Stage - a small stage dedicated to players, projects and formats we couldn't fit on the Mainstage. 

The FiiF Off Stage shows are free entry and open to anyone. 

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics