YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 21 / 2018

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Solun aukioloajat kesällä

2. Tursaspassin voittajat 

3. Haemme opiskelijaedustajia!

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

4. Kela: Opiskelija, hae kesäopintotukea nyt!

5. Unipoli Sportin vakiovuorot haettavissa toukokuun ajan!

6. TAMKin kirjasto: kesän pidemmät laina-ajat alkavat pian! 

7. Hatanpään kartanokahvilan avajaiset 27.5.

8. Haalareissa tai opiskelijakortilla otteluun MansePP - Lipottaret 31.5.

9. Olisiko sinusta Liidihunteriksi OPlle?

10. UtaDancen kesäkuun workshopeissa vielä tilaa! 

11. Fullbright Suomi -säätiön stipendihaku - hae 29.5. mennessä!

12. Osallistu psykologiseen tutkimukseen - saat leffalipun!

13. Tule Napakymppiin studioyleisöksi!  

English Summary

14. Tamko's office Solu opening hours during summer 

15. Hatanpää mansion Café's opening on 27th of May

16. Free entry to Finnish baseball match with a student overalls or student card on 31st of May

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Solun aukioloajat kesällä

Tamkon toimisto Solu on auki vielä toukokuun ajan normaaleilla aukioloajoilla ma - pe klo 9 - 16. Kesäkuussa siirrymme lyhennettyyn aukioloaikaan ma - pe klo 10.00 - 14.00. Juhannuksen jälkeen (vko 26) olemme auki vain sopimuksen mukaan. Palaamme normaaleihin aukioloaikoihin jälleen 1.8.2018. 

2. Tursaspassin voittajat 

Tursaspassileimojen virallinen laskenta on suoritettu ja voittajat ovat saaneet palkintonsa. Kaikki kolme voittajaa ovat restonomiopiskelijoita. 

Voittajat: 

1. eli Mahtitursas: Maija Linne

300,00 € Aurinkomatkojen lahjakortti

80,00 € lataus opiskelijakortille Campusravitalle

Museokortti

2. eli Päällikkötursas: Vilma Korhonen

48 - 55 tuumainen smart taulutv

80,00 € lataus opiskelijakortille Campusravitalle

Arvonta: Noora Jussinniemi

150,00 € Finnair lahjakortti

60,00 € lataus opiskelijakortille Campusravitalle

Tursaspassi jaetaan kaikille uusille opiskelijoille syksyisin. Passi sisältää paljon erilaisia tehtäviä ja tapahtumia, joihin osallistuttuaan opiskelija saa passiinsa leimoja. Passi palautetaan keväällä vappuun mennessä Solulle. Eniten ja toiseksi eniten leimoja keränneet palkitaan Mahtitursaan ja Päällikkötursaan palkintoseteillä. Lisäksi arvotaan palkintosetti kaikkien passinsa palauttaneiden kesken. Lisää Tursaspassista voit lukea Tamkon nettisivuilta

3. Haemme opiskelijaedustajia!

Tamko hakee opiskelijaedustajia koulutusten neuvottelukuntiin sekä Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmiin! Jokaisella TAMKin koulutuksella on neuvottelukunta, jossa koulutus ja työelämä kohtaavat. Neuvottelukunnissa keskustellaan mm. mahdollisuuksista projekteihin sekä opetuksen suhteesta työelämän tarpeeseen. Tapaamisia järjestetään vuodessa 2-4, joten ajallisesti neuvottelukunta ei työllistä ja siihen osallistuminen on yleisesti hyväksyttävä syy esimerkiksi poissaololle tunneilta.

Tampere3-opetussuunnitelmatyöryhmissä taas pääset kertomaan alasi opiskelijoiden näkemyksen sekä vaikuttamaan opetussuunnitelmien yhteiseen kehittämiseen oman koulutuksesi näkökulmasta. Ryhmät pohtivat myös yhteistyö- ja kehittämismahdollisuuksia ammattikorkeakoulun ja yliopiston välillä. Ryhmien arvellaan kokoontuvan kerran yhdessä tai kahdessa kuukaudessa. 

Toivomme innokkaita ja positiivisia kehittäjiä! Parhaimmillaan työryhmäsuhteilla on jopa työllistytty! Ryhmiin osallistuvilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden 2018 ajaksi. Avoimet tehtävät ja tarkemmat kuvaukset löydät Tamkon nettisivuilta.  

Mikäli kiinnostuit, ilmaise kiinnostuksesi tai kysy lisää sähköpostilla: opiskelijaedustajat(at)tamko.fi.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

4. Kela: Opiskelija, hae kesäopintotukea nyt!

Kesällä opiskelevien kannattaa hakea opintotukea nyt, jotta tuki ehditään myöntää ennen kuin kesäopinnot alkavat. Voit hakea kesäopintotukea verkossa.

Opiskelija voi saada opintotukea kesällä, jos hän opiskelee. Tukea voi saada esimerkiksi luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen. Kesäopintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus.

Jos opiskelija saa yleistä asumistukea, sen maksaminen jatkuu kesäopinnoista riippumatta. Asumistukea saavan on kuitenkin muistettava hakea asumistuen tarkistusta esimerkiksi kesätyötulojen takia.

Korkeakouluopiskelijan kesätuen hakemista on helpotettu

Korkeakouluopiskelijalle kesäopintotuki myönnetään hakemuksen mukaisesti. Opintotuki myönnetään siis sille ajalle, jolle opiskelija on sitä hakenut. Korkeakouluopiskelijan pitää kuitenkin huomioida, että kesäopintotuki kuluttaa opintotukikuukausia. Kesällä käytetyt tukikuukaudet ovat myös tulovalvonnassa ja opintojen edistymisen seurannassa huomioitavia kuukausia. 

Tuen voi hakea helposti verkossa

Opiskelija voi hakea opintotukea kesäksi joko verkossa Kelan asiointipalvelussa tai opintotuen muutosilmoituksella (lomake OT 15).

Asiointipalvelun etusivulta näkee yhdellä vilkaisulla, onko hakemus ratkaistu ja milloin tuki maksetaan. Palvelu myös kertoo, jos verkkohakemus on jäänyt lähettämättä tai jos siitä puuttuu liitteitä. Palveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Ulkomailla opiskelevat tarvitsevat hakemuksensa liitteeksi oppilaitoksen todistuksen kesäopinnoista. Myös tarvittavat liitteet voi lähettää verkossa. 

Lisätietoja asiakkaille:

Verkossa kela.fi/opintotuki   

Opintotuen palvelunumero 020 692 209 arkisin klo 9–16

Lue lisää kysymyksiä ja vastauksia kesäopintotuesta

Opintotuki Facebookissa 5. Unipoli Sportin vakiovuorot haettavissa toukokuun ajan! 

Unipoli Sportin vakiovuorohaku tulevalle lukukaudelle on nyt avoinna. Vakiovuorot ovat haettavissa toukokuun ajan. Pääasiassa vuoroja haetaan koko toimintavuodelle (1.9.2018 - 15.5.2019), mutta vuoron voi myös tarvittaessa keskeyttää syyskauden jälkeen. Lue lisää ja hae vuoroa Unipoli Sportin nettisivuilta

Lisätiedot: Esko Tirkkonen, esko.tirkkonen(at)tamk.fi. 

6. TAMKin kirjasto: kesän pidemmät laina-ajat alkavat pian! 

Kirjaston lainoissa on perinteisesti kesällä pidempi laina-aika. Kun käyt lainaamassa kirjoja, niin palautuspäivät lainoille tulevat vasta elokuun 8. päivälle.

Kesän laina-ajat alkavat erilaisilla aineistoilla seuraavasti:

4 viikon lainat 21.5. --> 7.8.2018

2 viikon lainat 4.6. --> 7.8.2018

1 viikon lainat 11.6. --> 7.8.2018

​Tervetuloa hakemaan kesäksi luettavaa ja aineistoja kesän tentteihin!

7. Hatanpään kartanokahvilan avajaiset 27.5.

TAMKin restonomiopiskelijat pistävät luovuutensa ja osaamisensa peliin kesäkahvilassaan Hatanpään kartanolla! Kartanokahvila Kuiskeen avajaisia vietetään 27.5. kello 10.00 - 20.00.

Kuiskeessa pääset nautiskelemaan ihania itsetehtyjä makeita ja suolaisia herkkuja sekä vastajauhettua tuoretta kahvia. Kuiskeesta saat myös piknik-koreja, jotta voit nauttia kahvilan tuotteista myös puutarhassa, esimerkiksi pihapelejä pelaillen. Tule herkuttelemaan ja nauttimaan kartanon upeasta miljööstä!

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa

8. Haalareissa tai opiskelijakortilla otteluun MansePP - Lipottaret 31.5.

Naisten superpesiksen ottelu Manse PP - Lipottaret (Oulu) 31.5.2018 kello 18.00 Kaupin pesisstadionilla. Ottelu on ilmainen opiskelijahaalareissa tai voimassaolevalla opiskelijakortilla. Lähde kannustamaan Manse PP voittoon! Saadaanko yleisöennätys rikki? Tapahtumassa myynnissä mm. grillimakkara hintaan 1,00€.

Lisätietoja seurasta sekä ottelusta

Kannattaa myös tykätä seuran Facebook-sivusta

9. Olisiko sinusta Liidihunteriksi OPlle?

Oletko tulevaisuuden myynnin ammattilainen, joka osaa hyödyntää somea kuumimpien myyntiliidien tuottamisessa? Liidihunterina vastaat laadukkaiden myyntitapaamisten sopimisesta Vahinkovakuutuksen yritysasiakaspuolen myyntipäälliköille. Osallistut prospektointiin ja metsästät uusia liidejä sosiaalisesta mediasta ja muista kanavista.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja haasteellisen tehtävän Helsingin Arcadiassa, jossa pääset edelläkävijänä kehittämään tulevaisuuden toimintamallia asiakashankintaamme. Saat tilaisuuden näyttää taitosi myynnillisessä työssä ja mahdollisuuden edetä vaativampiin myyntitehtäviin osastollamme. Tukena sinulla on vahva brändi ja innostava työyhteisö sekä alan parhaat osaajat. Työtä voit tehdä kokoaikaisesti tai osa-aikaisesti riippuen omasta toiveestasi.

Lisätietoja tehtävästä antaa Myyntijohtaja Mikko Rosendahl puh. 050 387 7243 (maanantaisin ja perjantaisin klo 14-15.30) tai mikko.rosendahl(at)op.fi.

Löysitkö sisältäsi liidihunterin? Lue lisää ja metsästä duuni itsellesi OPn Ura -sivuston kautta osoitteessa op-careers.fi viimeistään 27.5.2018 tai suoraan täältä. Ethän jätä hakemista viime tinkaan, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana!

10. UtaDancen kesäkuun workshopeissa vielä tilaa! 

UtaDancen kesän workshopeissa on vielä tilaa, joten ehdit hyvin ilmoittautumaan mukaan tanssimaan! Molemmat workshopit järjestetään TAMKin ryhmäliikuntasalissa (Tekunkatu 5). Yhden workshopin hinta (la + su) on 15 euroa. Molemmille workshopeille pääset edulliseen yhteishintaan 20 euroa. Jos haluat osallistua vain yhteen päivään (valitsemasi la tai su), se kustantaa 10 euroa. HUOM! Voit myös maksaa Unipoli Sportin kertamaksun (6 euroa) päivinä, joina haluat osallistua, mikäli et ole kausijäsenyyttä maksanut. 

Ilmoittautuminen on auki sunnuntaihin 27.5. saakka. Ilmoittaudu workshopeille lähettämällä nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä tieto haluamistasi workshopeista osoitteeseen utadanceshow(at)gmail.com. 

UtaDance on Tampereen yliopiston UtaSportin alainen tanssin lajikerho. Päälajeinamme ovat jazz-, street- ja show-tanssi, ja toiminnassamme on mukana opiskelijoita kaikista Tampereen korkeakouluista. UtaDance esiintyy erilaisissa tapahtumissa, osallistuu tanssikilpailuihin sekä pyrkii edistämään tanssin harrastusmahdollisuuksia Tampereen korkeakouluissa. 

11. Fullbright Suomi -säätiön stipendihaku - hae 29.5. mennessä! 

Oletko kiinnostunut liiketalouden maisteriopinnoista Yhdysvalloissa? Fullbright Suomi - säätiö tarjoaa upean stipendimahdollisuuden erilaisiin liiketalouden maisteriopintoihin University of South Floridan yliopistossa lukuvuonna 2019-2020. Tarjolla opintoja esimerkiksi Sports Management, Entertainment Management, Business Analytics ja Finance -aloilta. 

Stipendiohjelmaan sisältyy opiskelu ilman lukukausimaksuja sekä Graduate Assistant -tehtävä (20h/vko), jonka mukana tulee 12 500 dollarin stipendi elinkustannuksiin. Tämän lisäksi stipendiaatille tarjotaan mm. ilmainen viisumi sekä ohjausta ja monenlaisia tukipalveluja ja verkostoitumismahdollisuuksia. Älä epäröi vaan hae nyt! Hakuaika päättyy 29.5.2018 klo 12.00. 

Ohjelmakuvaus ja hakuohjeet 

Lisätiedot: Vastaava ohjelmapäällikkö Karoliina Kokko, p. 044 5535 268

12. Osallistu psykologiseen tutkimukseen - saat leffalipun!

Haemme 22-37-vuotiaita naisia Tampereen yliopiston psykologian oppiaineen TransParent-tutkimukseen, jossa tutkitaan kasvojen ja tunteiden havaitsemista ja niihin reagointia eri elämäntilanteissa. Tutkimus kestää 1,5 tuntia ja osallistujat saavat tutkimuskäynnistään kiitokseksi leffalipun!

Tutkijat haluaisivat erityisesti tutkia, muuttuuko naisilla vauvojen tunteisiin reagointi elämäntilanteiden muutosten myötä, esimerkiksi vanhemmaksi tultaessa. Tutkimukseen siis etsitään sekä naisia, joilla ei ole lapsia, että naisia, joilla on vain yksi alle vuoden ikäinen lapsi. Tutkimuskäynnin aikana osallistujat tekevät tietokoneella tehtäviä ja heidän fysiologisia vasteitaan (esim. sydämen syke) mitataan samalla kun heille esitetään erilaisia tunneilmaisuja tietokoneen tai tutkimusta varten kehitetyn vauvanuken avulla. Lisäksi osallistujilta pyydetään kaksi sylkinäytettä hormonitasojen tutkimusta varten.

Voit osallistua tutkimukseen, jos alla luetellut kriteerit pätevät sinuun:

- Olet nainen

- Olet 22-37-vuotias

- Olet parisuhteessa ja asut yhdessä kumppanisi kanssa

- Sinulla on yksi pieni lapsi tai sinulla ei ole lapsia.

Jos olet kiinnostunut tutkimukseen osallistumisesta, lähetä viesti Hanneli Sinisalolle (sinisalo.s.hanneli(at)student.uta.fi) ja kerro viestissä myös puhelinnumerosi. Soitamme sinulle ja kerromme tutkimuksesta lisää. 

13. Tule Napakymppiin studioyleisöksi!

Ilmoittaudu mukaan yleisöksi legendaariseen viihdeohjelmaan! Kuvauspäivät 29.5. - 1.6. Mediapoliksella (Tohlopinranta 31). 

Ohjelmassa neiti tai herra X valitsee mieleisensä kosioehdokkaan sermin takana kysymyksiin vastaavista ehdokkaista A, B tai C. Huom. Ikäraja kuvauksiin on 15 vuotta ja alle 18-vuotiaat huoltajan/aikuisen seurassa. Ilmoittaudu mukaan täällä.******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

14. Tamko's office Solu opening hours during summer 

Tamko's office Solu is open with shorter opening hours (Monday to Friday at 10 am. - 2 pm) in June. After Midsummer (week 26), we're open only by appointment. We return to normal opening hours (Mon - Fri 10 am - 4 pm) again on 1st of August. 

If you've any questions, please don't hesitate to contact us: toimisto(at)tamko.fi. 

15. Hatanpää mansion Café's opening on 27th of May

TAMK's hospitality management students are putting all their creativity and know-how in the game at their Hatanpää mansion Café this summer! Café opening ceremony is on 27th of May at 10 am - 8 pm. 

At Café Kuiske (Whispering), you have a chance to enjoy self-made sweets and savory delicacies and freshly ground coffee! There's also picnic baskets available so that you can enjoy the delicacies at the mansion garden if you wish. Welcome to enjoy the delicacies and amazing surroundings! 

16. Free entry to Finnish baseball match with a student overalls or student card on 31st of May

Women's super baseball match Manse PP (Tampere) - Lipottaret (Oulu) on 31st of May at 6 pm. at Kauppi baseball stadium (Kuntokatu 5). Free entry by showing your student card at the gate or showing up with your student overalls. Welcome to cheer MansePP to victory! Let's see if we can break the attendance record! ******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics