YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 20 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Solun aukioloajat kesällä

2. Tursaspassivoittajat

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

3. SportUnin liikuntatilojen syksyn vakiovuorot haussa

4. Kirjastojen kesäaukioloajat 27.5. - 18.8.

5. Tampere summer school - hakuaika päättyy 15.5.

6. Kela palvelee asiakkaita nyt myös Instagramissa

7. SOPU ry: Sosionomien tapaaminen 16.5.

8. Eurovaalit tulevat!

9. Kesätreenit Sorsapuistossa

10. SCIL Kesä2019 – Vielä ehdit mukaan!

11. Kela: Palauta liikaa maksettu opintotuki toukokuun aikana

12. Living library -tapahtuma TAMK Pääkampuksen kirjastossa 13.5.

13. SCIL: Opiskelijapalautekysely

14. Nyytin chat: Teetkö opintoja kesällä? 23.5.

English Summary

15. Tamko's office Solu opening hours during summer

16. Tursaspassi winners

17. Library opening hours during summer 27 May - 18 August

18. Tampere summer school - registration deadline on May 15th!

19. Pop up summer workouts in Sorsapuisto

20. SCIL Summer 2019 – Join us NOW!

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Solun aukioloajat kesällä

Tamkon toimisto Solu on kiinni helatorstaina 30.5. Kesäkuussa olemme avoinna lyhennetyllä aukioloajalla ma - pe klo 10 - 14. Heinäkuussa olemme auki vain sopimuksen mukaan. Palaamme normaaleihin aukioloaikoihin (ma- pe klo 9.00 - 16.00) jälleen 1.8.2019.

2. Tursaspassivoittajat

Tursaspassileimojen virallinen laskenta on suoritettu ja voittajat ovat saaneet palkintonsa. Mahtitursaan arvonimen nappasi itselleen huimalla leimamäärällä tietojenkäsittelyn opiskelija Rudi Rutanen. Toiseksi eniten leimoja keräsi palveluliiketoiminnan opiskelija Miska Viljanen. Lisäksi kaikkien passinsa, jossa oli vähintään kymmenen leimaa, palauttaneiden kesken arvottiin kolmas palkintopaketti, jonka voittaja oli sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelija Tomi Matilainen.

 

Voittajat ja palkinnot:

1. eli Mahtitursas: Rudi Rutanen

Aurinkomatkojen 250,00€ lahjakortti

80,00 € lataus opiskelijakortille Campusravitalle

Museokortti (arvo 69,00€)

NoHon lahjoittama palkinto

Aktiivitursas-haalarimerkki

2. eli Päällikkötursas: Miska Viljanen

Elektroniikkaliikkeen 200,00€ lahjakortti

80,00 € lataus opiskelijakortille Campusravitalle

NoHon lahjoittama palkinto

Aktiivitursas-haalarimerkki

3. Arvonnan voittaja: Tomi Matilainen

JBL - Charge 4 Bluetooth Speaker (arvo 149,00€)

60,00 € lataus opiskelijakortille Campusravitalle

NoHon lahjoittama palkinto

Aktiivitursas-haalarimerkki

Tursaspassi jaetaan kaikille uusille opiskelijoille syksyisin. Passi sisältää paljon erilaisia tehtäviä ja tapahtumia, joihin osallistuttuaan opiskelija saa passiinsa leimoja. Passi palautetaan keväällä vappuun mennessä Solulle. Eniten ja toiseksi eniten leimoja keränneet palkitaan Mahtitursaan ja Päällikkötursaan palkintoseteillä. Lisäksi arvotaan palkintosetti kaikkien passinsa palauttaneiden kesken.

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

3. SportUnin liikuntatilojen syksyn vakiovuorot haussa

SportUnin kolmen kampuksen liikuntatilojen syksyn vakiovuorot ovat nyt haettavissa. Vuorohaku on auki 31.5. saakka.

Syksyn vuorokalenterit ovat voimassa maanantaista 2.9. alkaen. Vuoroja haetaan tämän linkin takana olevalla lomakkeella. Löydät lomakkeelta lisätietoa haettavista vuoroista.4. Kirjastojen kesäaukioloajat 27.5. - 18.8.

TAMK Pääkampus

Ma - su klo 7 - 22. Pääsy palveluaikojen ulkopuolella TAMKin kulkuluvalla. Kirjasto on suljettu 8.7. - 21.7.2019, jolloin ei käyntiä kulkuluvalla.

Palveluaika

Ma - pe klo 9 - 15

Palvelua ei saatavilla 8.7. - 21.7.2019TAMK Mediapolis

Kirjastotilojen aukioloaika: Pääsy TAMKin kulkuluvalla 24/7. Kirjasto on suljettu 17.6. - 2.8.2019, jolloin ei käyntiä kulkuluvalla.

Palveluaika

Tiistai, torstai, perjantai klo 9 - 15

Palvelua ei saatavilla 17.6. - 2.8.2019

 

TAMK Musiikkiakatemia

Kirjastotilojen aukioloaika: ma - pe klo 10 - 14.

Kirjasto suljettu 21.6. - 2.8.

Palveluaika

Ma - pe klo 10 - 14

Palvelua ei saatavilla 21.6. - 2.8.20195. Tampere summer school - hakuaika päättyy 15.5.

Tampere Summer School on Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteinen kesäkoulu, joka järjestetään 1.-16.8.2019. Hakuaika kesäkouluun päättyy 15.5., joten hae mukaan nyt!

Kesäkoulun kurssitarjonta koostuu korkeakoulujen opetussuunnitelmien mukaisista kursseista, ja mukana on opintojaksoja laajasti eri aloilta. Kaikki kurssit järjestetään englanniksi. Kaikki kesäkoulun kurssit ovat ilmaisia Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoille.

Kurssitarjonnan lisäksi kesäkouluun kuuluu myös sosiaalista ohjelmaa, johon myös korkeakoulujen omat opiskelijat ovat erittäin tervetulleita.

Lisätietoja löydät täältä.6. Kela palvelee asiakkaita nyt myös Instagramissa

Palveluasiantuntijat Helmi, Joona ja Juho palvelevat asiakkaita Kelan Instagram-tilillä. Kelan tili Instagramissa on @kela_fpa.

Kelan Instagram-tilillä julkaistaan viikoittain vinkkejä, jotka auttavat asiakkaita Kela-asioiden hoitamisessa. Lisäksi palveluasiantuntijat vastaavat asiakkaiden esittämiin yleisiin kysymyksiin.

Asiakkaat saavat neuvoja ja ohjeita esimerkiksi verkkoasiointiin, etuuksien hakemiseen ja liitteiden toimittamiseen. Tietoturvasyistä Instagramissa ei voida antaa henkilökohtaista palvelua, mutta yleisiä kysymyksiä on mahdollista laittaa yksityisviestillä.

Palveluasiantuntijat neuvovat erityisesti asumistukeen, opintotukeen, työttömyysturvaan ja lapsiperheiden etuuksiin liittyvissä asioissa. Tili on kaksikielinen, eli asiakkaat voivat esittää kysymyksiä suomeksi ja ruotsiksi.7. SOPU ry: Sosionomien tapaaminen 16.5.

Hei sosionomi tai sosionomiksi opiskeleva! Tervetuloa tapaamaan muita sosionomeja ja keskustelemaan päivän polttavista puheenaiheista; palkasta ja arvostuksesta!

Osallistuaksesi tapahtumaan sinun ei tarvitse olla Talentian jäsen. Haluamme tarjota Pirkanmaalla ja muilla lähialueilla toimiville sosionomeille ja sosionomeiksi opiskeleville mahdollisuuden keskusteluun. Tapaaminen järjestetään 16.5. klo 17.30 - 20.00 Tammelassa, Wanhassa Mestarissa osoitteessa Tammelan puistokatu 27.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.8. Eurovaalit tulevat!

Eurovaalien ennakkoäänestys on kotimaassa 15.–21.5.2019 ja varsinainen vaalipäivä 26.5.2019. Viiden vuoden välein järjestettävissä vaaleissa valitaan Suomen edustajat Euroopan parlamenttiin, joka on yksi Euroopan unionin lainsäädäntöelimistä. Europarlamenttivaaleissa Suomi on yhtenä vaalipiirinä. Ehdokkaat ovat siten ehdokkaina koko maassa ja äänestäjä voi äänestää ketä ehdokasta tahansa.

Voit äänestää ennakkoon Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksen Teiskontien puoleisessa aulassa 17.5. klo 8 - 20, 20.5. - 21.5. klo 8 - 20. Tarvitset ennakkoäänestystä varten mukaasi henkilöllisyystodistuksen, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja. Et tarvitse välttämättä mukaasi postitse kotiin saapunutta äänioikeusilmoitusta (ilmoitus äänioikeudesta).9. Kesätreenit Sorsapuistossa

Unohda tunkkaiset kuntosalit ja tule fysioterapeuttiopiskelijoiden ohjaamiin kesätreeneihin Sorsapuistoon!

3.6.2019-1.8.2019. Treenien kesto 45min.

Ma klo 18 Bootcamp

Ma klo 19 Palautus

Ti klo 18 Kahvakuula (mukana oma kuula)

Ti klo 19 Palautus

To klo 6.45 Street workout for all Ratinan sillan alla

Voit säädellä treenin tasoa oman kuntosi mukaan! Ohjaajina toimivat viimeisen vuoden fysioterapeuttiopiskelijat, jotka osaavat soveltaa liikkeitä kaikille sopiviksi. Ei sitoutumista, 5€ kertamaksu (käteinen/kortti/sporttipassi). Mukaan tarvitset vain omat välineet (juomapullo, jumppamatto ja liikuntavaatteet). Tervetuloa mukaan pitämään hauskaa ja voimaan hyvin Suomen kesässä!10. SCIL Kesä2019 – Vielä ehdit mukaan!

SCIL Kesä 2019 kestää kokonaisuudessaan 10 viikkoa, mutta se on jaettu kahteen viiden viikon jaksoon. Ensimmäiset viiden viikon kehittämisprojektit alkavat 3.6. ja toiset 15.7. Voit osallistua joko toiseen tai molempiin. Osallistuminen vaatii aktiivista läsnäoloa 3-5 työpäivää eli noin 25-35 tuntia viikossa.

SCILissä opitaan tekemällä, kokeiluin ja innostumalla. Onnistuneen monialaisen projektityöskentelyn ansiosta opintosi karttuvat kesän aikana 4-12 opintopisteellä ja verkostosi kasvaa aktiivisella toiminnalla! Projekteissa on mukana motivoituneita opiskelijoita monilta eri aloilta. Työskentely tapahtuu do-to-learn -metodia hyödyntäen osaavien valmentajien tukemina. Projektitiimisi tuotoksina syntyy jotain käsin kosketeltavaa, niin demoja kuin täysin valmiita tuotoksia.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen.11. Kela: Palauta liikaa maksettu opintotuki toukokuun aikana

Jos opiskelijan tulot ylittivät vuositulorajan vuonna 2018, hän voi vapaaehtoisesti palauttaa liikaa maksetut opintorahat ja opintotuen asumislisät. Vuositulorajat ja tuen vapaaehtoiset palauttamiset eivät koske yleistä asumistukea. Opintotuki pitää maksaa takaisin viimeistään perjantaina 31.5.2019.

Tuen voi palauttaa helposti verkossa Kelan asiointipalvelussa. Jos liikaa maksettua opintotukea ei palauteta ajoissa, se peritään takaisin 7,5 %:lla korotettuna. Opintotuen vapaaehtoisen palautuksen voi tehdä verkossa. Kelan asiointipalvelu ohjaa käyttäjää kertomalla, mitkä kuukaudet voi palauttaa ja miten palautus korottaisi vuositulorajaa. Palautuksen voi maksaa heti verkkopankissa.12. Living library -tapahtuma TAMK Pääkampuksen kirjastossa 13.5.

TAMKin sosiaalialan opiskelijat järjestävät jo perinteeksi muodostuneen Living library -tapahtuman. Tervetuloa kuulemaan erilaisten ihmisten erityisiä tarinoita!

Living library -tapahtumassa sinun on mahdollista keskustella, kysellä ja kuulla tarinoita ihmisten omakohtaisista kokemuksista erilaisten elämän haasteiden ja kokemusten suhteen.

Paikan päällä löytyy mielenkiintoista kuultavaa muun muassa vankilataustasta, alkoholismista, seksuaalivähemmistöistä, koulukiusaamisesta, avoimesta parisuhteesta sekä mielenterveysongelmista.

Tapahtuma järjestetään maanantaina 13.5. klo 10 -14, Tampereen yliopiston kirjaston TAMKin Pääkampuksen toimipisteessä. Lämpimästi tervetuloa!13. SCIL: Opiskelijapalautekysely

Miten saat äänesi kuuluville TAMKissa? Miten toimivina pidät TAMKin opiskelijapalautekäytäntöjä? Miten palautteen hyödyntäminen näkyy TAMKissa opiskelijoille?

TAMKilla on käynnissä opiskelijavetoinen SCIL-projekti, jossa kerätään tietoa nykyisistä opiskelijapalautekäytännöistä ja niiden toimivuudesta sekä ehdotetaan ratkaisua käytäntöjen kehittämiseen. Opiskelijoiden näkemykset ovat kehittämisen kannalta erityisen tärkeitä.

Käytä 5 minuuttia vastaamalla kyselyyn alla olevasta linkistä ja autat meitä viemään palautekäytäntöjä opiskelijoille mieluisaan suuntaan! Vastausaikaa on 16.5.2019 asti. Linkki kyselyyn.

Projektin asiakkaana ja tukena toimii TAMKin laadunhallinnan ja toiminnanohjauksen vastuualue (yhteyshenkilö kehittämispäällikkö Piia Tienhaara). Projektin tulokset tulevat TAMKin henkilökunnan ja opiskelijoiden käyttöön - tuloksista ja kehittämistoimenpiteistä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Kyselyyn ja projektiin liittyvät tiedustelut: taru.akras(ät)tuni.fi tai emma.karki(ät)tuni.fi14. Nyytin chat: Teetkö opintoja kesällä? 23.5.

Kuluuko kesäsi opintojen tai opinnäytetyön parissa?  Tuu torstaina 23.5. klo 18 – 20 chattiin tuulettamaan ajatuksiasi ja purkamaan fiiliksiä kesäopinnoista.

Chatin löydät sivujemme chat-osiosta, kuten myös kevätkauden muiden chattien ajankohdat ja aiheet. Ryhmächatit ovat avoimia kaikille opiskelijoille eikä mukaan tarvitse erikseen ilmoittautua tai rekisteröityä. Keskustelu tapahtuu nimimerkillä.

Tervetuloa chattailemaan!******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

15. Tamko's office Solu opening hours during summer

Tamko's office Solu will be closed on Ascension day, Thursday, 30th of May. In June, we're open from Monday to Friday at 10AM - 2PM. In July, we're open only by appointment. We return to normal opening hours (Mon - Fri 9AM - 4PM) again on 1st of August.16. Tursaspassi winners

Tursaspasses' official stamp calculation is now complete and the winners have got their prizes. the most stamps was collected by data processing student Rudi Rutanen and the second most by service business student Miska Viljanen. The third prize package was raffled among all those who had returned their Tursaspassi to Solu. This time the lady luck favoured electrical engineering and automation technology student Tomi Matilainen. Congratulations to the winners!   17. Library opening hours during summer 27 May - 18 August

TAMK Main Campus Library

Mon - Sun at 7 - 22. Access with an access card after the service times. The library is closed on 8th July - 21th July and there's no access with an access card during the time.

Service times

Mon - Fri at 9 - 15

Service not available on 8th July - 21 July 2019

TAMK Mediapolis Library

Mon - Sun at 7 - 22. Access with an access card 24/7. The library is closed on 17th June - 2nd August and there's no access with an access card during the time.

Service times

Tue, Thu and Fri at 9 - 15

Service not available on 17th June - 2nd August 2019

TAMK Music Academy

Mon - Fri at 10 - 14. The library is closed 21st June - 2nd August.

Service times

Mon - Fri at 10 - 14.

Service not available 21st June - 2nd August 2019.18. Tampere summer school - registration deadline on May 15th!

Application period for Tampere Summer School 2019 will end on Wednesday, 15 May 2019. So apply now!

Tampere Summer School offers inspiring courses covering various academic fields and up-to-date topics. Our course teachers are top professionals in their fields, and the courses employ multidisciplinary and experimental approaches.

The courses are organised by Tampere University and Tampere University of Applied Sciences. All courses are taught in English. But Summer School is not only about studying. All Summer School students are invited to join our Social Programme! Some social programme events are free of charge, others have a separate fee.

You can find more info here.19. Pop up summer workouts in Sorsapuisto

Forget the dusty gym and come and join us for pop-up summer workouts in Sorsapuisto!

When? 3.6.-1.8.2019

On Mondays 18.00-18.45 Bootcamp

On Mondays 19.00-19.45 Recovery

On Tuesdays 18.00-18.45 Kettlebell (bring your own kettlebell)

On Tuesdays 19.00-19.45 Recovery

On Thursdays 6.45-7.30 Street workout for all under the Ratina bridge

No commitments. Payment on the spot, 5€ per training. Just bring your own training equipment (water bottle, yoga mat and training clothes) and happy workout mood! Welcome to workout and enjoy the Finnish summer!20. SCIL Summer 2019 – Join us NOW!

When? 3.6.- 5.7.2019 and 15.7.-16.8.2019. Where? @Proakatemia| What? Summer project / Unpaid internship, 4-6 CU / 5 weeks | Language? Finnish / English | Client? Tampere higher education community

At SCIL student is an expert. Your skills, know-how and energy is needed. Join us and make a difference in the development of Tampere higher education community and yourself!

You will get to work with the authentic development cases while gaining theoretical and practical experience. At the same time you will not only learn about agile methods and user experience but widen your professional network. At SCIL you will have the possibility to work in interdisciplinary teams. Team learning together with our expert coaches will be an experience for the future. Your motivated and creative project team will get to produce demos or fully finished products or services.

Registration link.******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics